מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת הריוןטלי11/06/2008
צהריים טובים,
יש לי סכרת הריון קלה אני בשבוע 31.
אני בודקת סוכרת ע"י בדיקה ביתית ומואזנת ע"י דיאטה במעקב במרפאת סכרת +דיאטנית.
בשבועיים האחורנים ממדדתי 6 פעמים ביום והייתי מאוזנת ,הרופאה שלי אמרה לי להמשיך בדיאטה
ולבדוק רק 3 פעמים ביום יום אחד לפני האוכל ויום אחד אחרי האוכל .
וכך עשיתי ,אך השבוע שמתי לב שיש לי קצת תוצאות חורגות ואינני יודעת אם לגשת אליה שוב (מסרה לי להגיע רק בשבוע 35)
למשל - היום בבוקר במדידות שלאחר האוכל(לאחר שעה מסיום הארוחה) - ארוחת בוקר - 135
אחרי שעה מארוחת צהריים 142
אתמול בצום של הבוקר - 104
שלשום - אחרי האוכל - בוקר 129
צהריים - 120
ערב 133
האם זה חריג או שאני יכולה להירגע?
(יש לי הערכת משקל ביום שישי)
תודה רבה על המענה .
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
קארין11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקארין
ד''ר אודיל כהן-ועקנין11/06/2008שלום
הסוכרת אינה מאוזנת. אל תחכי לשבוע 35 תפני לרופאת סוכרת או לאחות סוכרת במרפאתך
יש לך יותר מידי חריגות
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' על תושבתך אך..
טלי12/06/2008האם התוצאות חריגות במידודיהן - כלומר האם 142 נקרא באמת ערך גבוהה?
האם בערך כזה נותנים אינסולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקארין
ד''ר אודיל כהן-ועקנין12/06/2008הי
סוכר תקין בצום בזמן היריון צריך להיות עד 90 שעתיים אחרי אוכל עד 120
יתכן שתצטרכי אינסולין צריך לרואת פרופיל של כמה ימים רצופים ביחס לכמות הפחמימות שאת אוכלת.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר לאחר לידהלואיז10/06/2008
שלום רב,
אני שבעה שבועות לאחר לידה כאשר בהריון הייתי עם סכרת הריונית והזרקות אינסולין. נאמר לי שעליי לבצע לאחר הלידה העמסת סוכר על מנת לעקוב ולראות שאין תסמינים לסכרת רגילה או סמויה.
היום ביצעתי בדיקות דם עם העמסת סוכר של 50G,התוצאה היתה:
GLUCOSE 105.00 MG/DL
GLUCOSE1HR 50G 217.00 MG/DL
רציתי לדעת מה זה אומר ולמי עליי לפנות,אני מודה לכם מראש על התשובה,לואיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לואיז
העמסת סוכר שיש לבצע אחרי לידה הינה של 75 ג,ר ולא של 50 כמו בזמן היריון
בודקים רמת סוכר לפני נטילת סוכר וכשעתיים לאחר נטילת סוכר.
אין ערך לבדיקה שעשית כעת את צריכה לפנות לרופא המטפל שלך ולעשות את הבדיקה כמו שצריך
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםגילי10/06/2008
שלום רב,
אני סובלת מזה מספר שנים מנשירת שיער גנטית. יש לי התקרחות בקדמת הראש ושיער דליל בשאר הראש. בכל אחד משלושת ההריונות שלי ראשי התמלא בשיער שהפך להיות מלא ומבריק. שאלתי היא איזה הורמון אחראי בזמן ההריון על בריאות השיער והאם ניתן לקחת הורמונים אלה באופן מלאכותי גם לא בזמן ההריון. יש לציין כי ביקרתי כבר אצל מספר רופאי עור וכן אנדוקרינולוגים וכל תוצאות בדיקות הדם היו תמיד תקינות לחלוטין. כמו כן, אני מוכנה לקחת את הסיכון שבנטילת הורמונים והעיקר לא להסתובב עם הקרחת בקדמת ראשי (אני בת 38).
לתשובתך אודה גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
נשירת שעיר כתוצאת מבעיה הורמונלית כל שהיא הייתה צריכה להתבטא בתוצאות בדיקות דם.
לא לוקחים הורמונים סתם
כמבון שיש גם גורמים תזונתיים וסביבתיים שמשפיעים על נשירת שיער
תפני שוב לרופא עור שלך ויתכן שימצא פיתרון
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתמלי ג.10/06/2008
שלום, אני חולה בסוכרת כבר 10 שנים, מתאמנת שננתיים אחרונות בשיעורי ספורט, רציתי לדעת האם יש תוספי תזונה כלשהם שיש לקחת כדי לחזק את הגוף ולמנוע בעיות? (אני בת 55)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין10/06/2008שלום, קודם כל- כל הכבוד על ההתמדה בפעילות גופנית.
לשאלתך- אני אינני חסידה של הוספת תוספי מזון באופן גורף אם אין סיבה רפואית. אני מניחה שאת במעקב רפואי מסודר ובדקו לך את רמות השומנים, ויטמין D וויטמין B12. כמו כן אינני יודעת מה מרכיבי המזון הקבועים שלך. אני מציעה לך להתייעץ עם דיאטנית שמכירה אותך, את סדר יומך, ואת תכולת הארוחות שאת אוכלת, וכן להתיעץ עם רופא המשפחה - לגבי הבדיקות שציינתי קודם.
וכמובן התמידי בפעילות הגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןטל03/06/2008
שלום,
אני בת 35. נוטלת אלטרוקסין.
באיסוף שתן 24 שעות שנעשה כחלק מפרופיל הורמונלי,
כל הבדיקות תקינות.
באיסוף יצא 2300 אוראה.
האם זה תקין?
אני לא יודעת אם זה קשור, באותו יום שרף לי מאד הפה וגרד בפי הטבעת.
גם החדר שבו שהייתי התמלא ריח מוזר.
זו תופעה שקרתה לי לפני כמה שנים, לא זוכרת אם מקורה במע' העיכול
ואיך היא עברה. יכולה להשפיע על ממצאי איסוף השתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין04/06/2008שלום,
לא ברורה לי הסיבה מדוע בוצע איסוף השתן (זהו אינו חלק מהרוטינה לטיפול בהיפותירואידזם פשוט), אני לא רואה קשר עם יתר הסימפטומים שדיווחת עליהם, שאלי את מי שהפנה אותך לשם מה בוצעה הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסוף שתן
טל04/06/2008תודה על תגובתך.
ההיפותיראודיזם שלי לא פשוט... והיו עוד המון דברים לא מאוזנים בעבר...
"תיק רפואי" מורכב יש לי.
בכל אופן, המעקב עלי מאד קפדני, בפרט שאני מנסה להיכנס להריון ונעשו בדיקות מקיפות מהרגיל כולל איסוף שתן לקורטיזול.
אודה לך אם תוכלי להתייחס לערכי האוראה ווליום, האם 2300 תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב תמידישלמה03/06/2008
שלום ד"ר:
אני כל הזמן רעב וצריך לאכול כל שעה בערך. אפילו אחרי ארוחה גדולה אני עדיין נורא רעב וחייב לאכול. לפי הבדיקות שלי אין לי סכרת. האם ידוע לך על איזושהי מחלה שגורמת לרעב תמידי כזה?
תודה,
בברכה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלמה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין04/06/2008שלום,
יש מספר מחלות אנדוקריניות שיכולות לגרום לרעב כמו יתר תריסיות, מחלות הגורמות לסוכר נמוך, מצב פרה-סכרת, וכן מחלות נוספות כמו דכאון, לחץ וכו. לא ציינת את ממדי גופך (מלא/רזה) ואם אתה עולה במשקל, וגם לא ציינת את גילך.
בכל מקרה אני ממליצה על בדיקה מלאה (אנמנזה- כלומר סיפור המחלה ובדיקה פיזיקלית) על ידי רופא המשפחה, שיחליט אלו בדיקות לעשות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ברגל סוכרתיתרן02/06/2008
הופיע לי מעין יבלת בליטה עם עור קשה בצד הבוהן עקב פעילות גופנית
אני סוכרתי חדש יחסית ומאוזן
מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין02/06/2008רונן שלום,
אינני מסוגלת לייעץ בכזו בעיה מבלי לראות את הרגל בעצמי. אני מציעה לך לגשת להראות את הממצא לאחות (או גורם רפואי אחר) בסניף קופת חולים שלך והיא תייעץ לך לגבי המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוני בתוצאות המדידהחגית01/06/2008
לאחרונה אובחנתי כבעלת סכרת הריון ואני נדרשת למדוד סוכר 6 פעמים ביום.
התחלתי לחפש מיקומים נוספים לדקירה כי אצבעותי כבר מחוררות.
גיליתי להפתעתי שיש שוני משמעותי בין תןצאות המדידה בכף היד - שורש האגודל לבין התוצאות מהאצבעות - הפרשים של כ-30 יח' נמוך יותר בכף היד. (כשאני מבצעת את הבדיקות זו אחר זו במיידי).
לאיזו מהתוצאות אני צריכה להתייחס?
מדוע ההבדלים?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין01/06/2008שלום,
יש שוני בין מכשירי מדידת הסוכר השונים. לא בכולם מומלץ לבדוק סוכר ממקום שונה מהאצבעות. גשי לאחות במרפאת סכרת שתראה שאת אכן בודקת נכון. כמו כן חשוב לזכור לשטוף טוב ידים לפני הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדמעיין31/05/2008
כיצד ניתן להוריד מהעומס על הכבד מלבד תרופתית ויותר בכיוון של תזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר אודיל כהן-ועקנין31/05/2008שאלתך בלתי ברורה
אם את רוצה שנעזר לך תתני עוד קצת פרטים רפאויים
ד" ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד
מעיין01/06/2008שלום שוב,
אני נוטלת תרופה נגד פטרת ברגל והדבר פוגע בלי בכבד בכל פעם שמגיע מחזור טיפול. בנוסף אני נוטלת גם כדורים אחרים במינונים גבוהים. כיצד ניתן להפחית מהעומס על הכבד בדרכים אחרות שלא קשורות בתרופות , כגון תזונה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיין
ד''ר אודיל כהן-ועקנין01/06/2008את צריכה לפנות לרופא עור שרשם לך את התרופה.
זה לא קשור לתחום שלי.
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אלטרוקסין לפני הריוןשרון31/05/2008
בהמשך לשאלות קודמות. הנני נמצאת בטיפולי פוריות ולוקחת אלטרוקסין 150 / 100 מידי יום לסרוגין. לפני כעשרה ימים בדיקת TSH - 1.2 , לאחר כיומים התחילו שלשולים ויציאות רכות ולכן, חזרתי על בדיקת TSH - 0.69 , T4 - 17.5
פניתי לאנדוקרנולוג והוא אמר שמבחינתו אני מאוזנת לפני כניסה להריון, אולם אם השלשולים מפריעים לי ניתן לשנות את המינון: במשך השבוע לקחת 100 אלטרוקסין, ובשיש ושבת ליטול 150 אלטרוקסין.
מה דעתך? האם הקטנת המינון יכול להחזיר אותי לתת פעילות? האם TSH - 0.69 , מתאים כדי להיכנס להריון, או שעדיף להעלות קצת את מינון האלטרוקסין?
אני קצת חוששת שאני אקטין את המינון, אני אכנס להריון ולא אהיה מאוזנת( אני מודעת לכל החשיבות של איזון בלוטת התריס בייחוד בשלושת החודשים הראשונים של ההריון).
מצטערת על האורך, אודה להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר אודיל כהן-ועקנין01/06/2008את כן מאוזנת מבחינת בלוטת תריס לפני היריון
סה"כ האנדוקרינולוג שינה במקצת את המינון אין מקום לדאגה
תמשיכי מעקב אצל אנדוקרינולוג שלך
בהצלחה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל30/05/2008
שלום רב,
קראתי בפורום תשובה שניתנה לשואלת בנושא בלוטת התריס, ושם צויין שעליה לבדוק את מצבה המטבולי- רמות ויטמין D ומשק הסידן.
" אם הערך הוא מעל 0.1-ואת בריאה ומרגישה טוב ייתכן וניתן לעקוב בלבד.
כדי להחליט סופית הייתי משלימה ברור עם הערכה של מצבך המטבולי- בדיקה של רמות ויטמין D, משק הסידן וצפיפות עצם. "
רציתי בבקשה לדעת מה הקשר בין תפקוד בלוטת התריס לבין רמות ויטמין D וסידן בדם.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין01/06/2008מאיה שלום,
במצב של יתר תריסיות באופן כללי הגוף במצב של היפרמטבוליזם ובין היתר הדבר גורם גם לפירוק מוגבר של העצם. (הפרת האיזון בין בניה ופירוק של העצם לטובת פירוק מוגבר). פירוק מוגבר יכול להיות גם ביתר תריסיות תת קליני בייחוד בכאלו עם גורמי סיכון לכך כמו- גיל מתאים, סיפור משפחתי, חוסר ויטמין D ועוד מצבים, ואז יש לשקול טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ויציאותאבי30/05/2008
אולי השאלה קצת טפשית אבל עדיף לשאול.
נניח שאני לוקח אלטרוקסין ואחרי 30 דקות צריך ללכת לשירותים (ולא לפיפי).
האם הכדור נפלט מהגוף או שהוא נשאר ? האם החומר הפעיל עדיין נשאר בגוף ?
אגב השאלה נכונה לגבי כל כדור, רק ששמתי לב שאלטרוקסין לעיתים גורם לי לחרבן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין01/06/2008אין קשר ואין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לרופאות המכובדותאבי30/05/2008
1. מתי הזמן הכי טוב לקחת אלטרוקסין והאם על בטן ריקה או מלאה ?
2. האם תוכלו לעדכן אותנו בפורום מתי אחת מהקופות תכניס את הג'נוביה לסל שלה ותיתן הנחה ניכרת על הכדור.
האם ג'נוביה ואלטרוקסין יכולות להילקח ביחד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ד''ר אודיל כהן-ועקנין31/05/2008הי
לוקחים ELTROXINE על בטן ריקה עם כוס מיים על הבוקר ועדיף ללא תרופות אחרות
בקשר לJANUVIA ידוע לי שבלאומית ובמכבי התרופה ניתנת בהנחה
בכללית כלל לא במאוחדת אינני יודעת.
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהרונית30/05/2008
אני בת 32 4.5 שנים אחרי לידה ושנתים אחרי יתוח לכריתת בלוטת התריס לוקחת מינון של 900 מקרוגרם אלטרוקסין לשבוע שוקלת 67 ק"ג וגובהי 1.67 רוצה לחזור למשקל לפני ההריון שהיה 54 ק"ג ולא מצליחה מאז כריתת הבלוטה קשה לי מאוד לרזות איך אני חוזרת למינון שהיה לי באופן טבעי כשהיתה הבלוטה מבחינת האלטרוקסין יש לציין כי תפקוד הבלוטה היה תקין ולא זו הסיבה לכריתה שלה האם אני צריכה להעלות את מינון הכדורים כדי להתחיל להרזות ואם כן לאיזה TSH עלי להגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין31/05/2008שלום
אם את מאוזנת עם מינון כזה של ELTROXINE את צריכה להמשיך באותו מינון
ELTROXINE אינה תרופה להרזיה.
אין לך עודף משקל מהותי ואת צריכה אולי להתעמל לשמור על תזונה נכונה.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
רונית02/06/2008תודה על תשובתך ד"ר אני יודעת שאלטרוקסין זו לא תרופה להרזייה אלא החומר שמחליף את מה שהבלוטה היתה מפרישה אבל למה מתכוונים כשאומרים מאוזנת וגם נראה כי רק מאז שכרתו לי את הבלוטה התחלתי להשמין ואני כמעט לא אוכלת אחרי ההריון שעליתי 23 ק"ג ( הריון ראשון ) הצלחתי להוריד כמעט הכל מבחינת המשקל ולאחר מיכן עברתי ניתוח לכריתת הבלוטה מבחינת הרגלי התזונה שום דבר לא השתנה ומאז אני רק משמינה , שמעתי שאם יש תפקוד נמוך של הבלוטה אז משמינים אז מה זה מאוזנת? או רמת תפקוד תקין ?
תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
רונית11/06/2008
תודה על תשובתך ד"ר אני יודעת שאלטרוקסין זו לא תרופה להרזייה אלא החומר שמחליף את מה שהבלוטה היתה מפרישה אבל למה מתכוונים כשאומרים מאוזנת וגם נראה כי רק מאז שכרתו לי את הבלוטה התחלתי להשמין ואני כמעט לא אוכלת אחרי ההריון שעליתי 23 ק"ג ( הריון ראשון ) הצלחתי להוריד כמעט הכל מבחינת המשקל ולאחר מיכן עברתי ניתוח לכריתת הבלוטה מבחינת הרגלי התזונה שום דבר לא השתנה ומאז אני רק משמינה , שמעתי שאם יש תפקוד נמוך של הבלוטה אז משמינים אז מה זה מאוזנת? או רמת תפקוד תקין ?
תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין11/06/2008שלום רונית
שוב כדאי לך לפנות לרופא אנדוקרינולוג שמטפל בך מאז שעברת את הניתוח.
ושמכיר את כל היסטוריה הרפאוית שלך כולל שינויים מינוני אלטרוקסין תוצאות מעבדה וכו..
בברכה,
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ציטולוגיתשני29/05/2008
ד"ר שלום
עשיתי את הבדיקה הציטולוגית (הדיקור הזה בבלוטת התריס...)
התוצאה: UNDER US 1
מה זה אומר?
תודה (אני במתח)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד''ר אודיל כהן-ועקנין29/05/2008הי
לא צירפת שום תשובה מה שרשמת באנגלית זה פשוט אומר שזה היה תחת US
תשובה ציטולוגית לא מתקבלת מיידית זה לוקח כמה ימים לפחות או שבוע.
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)