מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איבוד משקלבר01/09/2008
אמי בת 69 סוכרתית עוברת בימים אלה בירור מקיף לסיבה לאיבוד משקל. אמי לוקחת 3 כדורי גלוקופז' ביום (הרופאים בכל פעם עושים שינוי בכדורים בשל תלונות על חולשה)ולדבריה היא מטילה המון שתן באופן המפריע לה לישון. הA1C יצא 7 אולם לפני שנה הוא היה בערכים של 5. האם השינוי בבדיקת הA1C, סוג הכדורים, השתן המרובה יכולים להיות סיבה לחוסר היכולת לשמור על משקל מבלי לאבדו. ההמוגלובין בערך של 11.3 (בדרך כלל ההמוגלובין אצלה 11.7) האם זה משפיע על אמינות בדיקת הA1C וכיצד. אם הסיבה היא הסוכרת אילו פתרונות יכולים להיות לבעיה זו. אמי מתעמלת מידי יום ומשתדלת להקפיד על התזונה. תשובתכם אינה במקום בירור רפואי אני רוצה הכוונה מה לשאול את הרופאים אנא ענו לי באופן מפורט, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין01/09/2008שלום,
ישנן סיבות רבות לירידה במשקל. אחת מהן היא סוכרת לא מאוזנת. במקרה כזה ערכי הסוכר גבוהים מאד (מעל 300 ויותר) ויש גם תלונות של צמאון, השתנה מרובה, שתיה מרובה ועוד. מתאורך- לא נראה לי שזו הסיבה. אנמיה יכולה להשפיע על אמינות הבדיקה של HBA1C ולכן כדאי לתעד את ערכי הסוכר בשעות שונות ביממה (לפני ושעתיים אחרי אוכלוגם לפני השינה).
גלוקפאג יכול לגרום לשינוי בפעולות מעיים (כמו שלשול ואי נוחות בטנית)- האם סיבות אלו מונעות מאימך לאכול?
כדאי גם לבצע מספר בדיקות שתן כולל איסוף שתן כדי לראות מה כמות השתן המופרש, ריכוזי מלחיך שונים בשתן וכמובן שתן לכללית ולתרבית ועוד.
כבר בשאלתך ציינת ערכי המוגלובין לא תקינים - הדבר מחייב ברור נוסף, וכן כדאי בבדיקה רפואית מפורטת שתכלול- היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, ועוד סדרה שלמה של בדיקות מעבדה ולפיהן בדיקות נוספות.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים לבלוטת התריסרעות29/08/2008
ד"ר שלום, אני מרגישה לא טוב מזה מס' שנים (בת 24), עברתי כל מיני בירורים, אתייחס לאחרונים. פניתי לרופאה בשל נשירת שיער חזקה, פיצול ושבירת ציפורניים. מלבד זה תחושת עייפות, עלייה הדרגתית במשקל (אציין שבעבר הייתה ירידה במשקל), קר לי שלרוב הנוכחים חם, תחושות זרמים בפרקים, כאבים וחולשה. כמו כן כאבי בטן, ובחילות חזקות. סובלת מפיצול ראייה, convergence insuffiency מס' שנים - החמרה לאחרונה. B12 deficiency - אחרי תקופה של זריקות לוקחת טבליות מתחת ללשון מידי יום. הבדיקות (השאר בגבולות הנורמה): CHOLESTEROL 220.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)* HDL-CHOLEST. 74.10 MG/DL ( 35.00- 85.00) (......*..) LDL-CHOLEST. 120.94 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.......*.) TSH 6.09 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.........)*בוצע פעמיים VIT.D 25-OH 23.30 NG/ML ( 30.00- 100.00)*(.........) אציין שזו הפעם הראשונה שTSH היה לא תקין (לפי הגבולות המצויינים) ופעם ראשונה שויטמין D נבדק. לאחר מכן בוצעו הבדיקות: THYROG.ABS 106.00 IU/ML ( 0.00- 40.00) (.........)* BORDERLINE 40-250 IU/ML ANTI TPO ABS >1000 IU( 0.00- 35.00) THYROGLOBULIN 9.98 NG/ML ( 0.00- 55.00) (.*.......) T3-TOTAL 2.40 NMOL/L ( 0.90- 2.44) (........*) בוצע פעמיים FREE T4 14.00 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....) TSH 3.33 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.....*...) האם התוצאות מתאימות למחלת השימוטו? ואם כן, האם המחסור בB12 וויטמין D קשורים? אשמח לקבל את התייחסותך בנוגע לבדיקות נוספות שיש לבצע, מה לדעתך הכיוון? בתודה מראש, רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
ד''ר אודיל כהן-ועקנין29/08/2008הי
קרוב לוודאי שאת סובלת ממחלת השימוטו בצורה קלה יבותר. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לערכה ובדיקת רופא על מנת לשקול טיפול תרופתי. לא בכל מצב מטפלים.
לעיתים יש קשר בין מחלת השימוטו לבין חסר של B12
את צריכה ערכת רופא מומחה ובדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין בהריוןשמרית26/08/2008
שלום, אני בתחילת הריון, סובלת כשנה וחצי מתת פעילות בלוטת התריס. לוקחת 100 מיקרוגרם אלטרוקסין כל יום. תוצאות אחרונות שקיבלתי: TSH - 0.11 T4 - 17.5 T3 - 4.66 הבנתי שבסופו של דבר מה שחשוב זה ה-T3 ואכן הוא מאוזן. שאלתי היא האם לשקול להפחית את המינון כעת בזמן הריון או לא. יש לי תור רק בעוד שבועיים לאנדוקרינולוג, וחשבתי בעצמי להפחית רק ב- 50 מיקרוגרם בשבוע. אשמח לשמוע מה דעתך. ובנוסף אשמח לדעת האם ה-TSH כ"כ נמוך בגלל שאני לוקחת את ההורמון מבחוץ והבלוטה בעצם כמעט ולא עובדת??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין26/08/2008בזמן היריון יש שיבושים הורמנליים שיכולים להשפיע על תוצאות TSH
עיקרונית במצב שלך צריך להפחית במקצת את המינון בהנחיית רופא (גם רופא משפחה יכול להתערב אם האנדוקרינולוג שלך בחופש).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH וציטומלתמר25/08/2008
שלום ד"ר לאחר 11 יום של שימוש בציטומל (כהכנה לטיפול ביוד רדיואקטיבי) תוצאות בדיקת דם: TSH<0.03 T4- 11.9 טווח נורמה 10-20 T3 - 8.9 טווח נורמה 3.5-6.5 המשכתי לקחת ציטומל עוד 4 ימים נוספים,כך שאינני יודעת נכון לרגע זה מה תוצאת בדיקת הדם. שאלתי: האם תוך 14 יום ללא שום כדור(דהיינו הפסקתי כרגע את הציטומל),TSHיוכל לזנק עד לערך של 40 לערך? או שמא אין סיכוי וייקח לו הרבה יותר זמן? אני פשוט במתח אם יעלה או לא,כיוון שכבר קבעתי טיפול ליוד ל 8.9.08 מה עושים אם עד אז TSH לא יעלה לרמה סבירה? אפשר יהיה לדחות את היוד? מנסיונך הרב,כבר היו מקרים כאלה בעבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין25/08/2008תחזרי לרופא שלך כפי שהמלצתי לך פעם הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטרסונד בלוטת התריס - זרימת דם מוגברת ושינויים דיפוזיםיפית24/08/2008
שלום רב
בעקבות בדיקות דם גילו TSH 5.85 T3 6.4 T4 16.4 הרופא המליצה על אתרוקסין 50 ושלחה לאולטרסונד שבו :ימין: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. אונה ימנית בגודל תקין 12ממ*9*34 האיסתמוס אינו מעובה.
שמאל אין בלוטות לימפה מוגדלות אונה שמאלית תקינה 34*9*11 מ"מ מרקם של בלוטת התריס מעט היפואקוגני מהרגיל,מגורגר ללא קשריות מוגדרות,רושם להגברת זרימת דם בבלוטה רציתי לדעת מה אומרת מרקם היפואקוגני ומה זה אומר זרימת דם מוגברת ושינויים דיפוזים האם זה מסוכן והאם לפי דעתך זה אומר שאני צריכה להתחיל טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד בלוטת התריס
חמדה03/09/2008אונה ימנית1.7*1.5*3.74 ס"מ בחלק אמצעי אחורי הודגם מבנה היפואקוגני בגודל 1.5*0.9ס"מ עם זרימה מוגברת בתוכו החשוד לממצא באונה באבחנה מבדלת. מה המשמעות? תודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטרסונד בלוטת התריסיפית24/08/2008
שלום רב בעקבות בדיקות דם גילו TSH 5.85 T3 6.4 T4 16.4 הרופא המליצה על אתרוקסין 50 ושלחה לאולטרסונד שבו :ימין: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. אונה ימנית בגודל תקין 12ממ*9*34 האיסתמוס אינו מעובה. שמאל אין בלוטות לימפה מוגדלות אונה שמאלית תקינה 34*9*11 מ"מ מרקם של בלוטת התריס מעט היפואקוגני מהרגיל,מגורגר ללא קשריות מוגדרות,רושם להגברת זרימת דם בבלוטה רציתי לדעת מה אומרת מרקם היפואקוגני ומה זה אומר זרימת דם מוגברת ושינויים דיפוזים האם זה מסוכן והאם לפי דעתך זה אומר שאני צריכה להתחיל טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין24/08/2008אין שום דבר מסוכן גם לא בUS וגם לא בבדיקות דם. יש לך תת פעילות קלה ביותר של בלוטת תריס לא תמיד מטפלים תלוי בגיל סימפטומים והשלכות על פוריות.
הממצאים בUS רגילים לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אלטרוקסין לאחר טיפול ביודמוניק24/08/2008
עברתי כריתת בלוטת התריס בשל פפילרי לפני 4 חודשים והתחלתי באלטרוקסין 100 מג. בשבוע הבא טיפול ביוד רדיואקטיבי ומזה 4 שבועות ללא אלטרוקסין ולא הוצע לי התחליף שקראתי עליו כאן ! האונקולוג אמר שיש להתחיל לקחת אחרי הטיפול 3 ימים במינון 50 אח"כ 3 ימים של 100 ואז לעבור ל 150 למשך כ- 6-8 שבועות עד שאגיע אליו. רופא אחר אמר שניתן להמשיך באותו מינון שהיה קודם כלומר 100. מה נכון? ושאלה נוספת: אצל מי צריך להיות המעקב אונקולוג או אנדוקרינולוג? אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניק
ד''ר אודיל כהן-ועקנין24/08/2008שלום
מעקב לאחר כריתת בלוטת תריס בשל גידול ממאיר צריך להיות גם אצל אנדוקרינולוג וגם אצל אונקולוג. לאחר הפסקה ארוכה באלטרוקסין מקובל להחזיר בהדרגה את הטיפול ומה שאמר לך האונקולוג מאוד היגיוני. לא מומלץ לתת מינונים גבוהים לאחר הפסקת אלטרוקסין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון לאחר טיפול ביוד
מוניק25/08/2008תודה על התשובה המהירה !! אך לא ברור לי האם לאחר 3 ימי ההסתגלות מחדש לאלטרוקסין לאחר הטיפול ביוד וההפסקה, אני צריכה להמשיך במינון של 100 או 150 מג עד לבדיקה שהיא אחרי כחודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניק
ד''ר אודיל כהן-ועקנין25/08/2008אני ממליצה להשאר עם המינון של 100 אך להתיעץ עם האנדוקרינולוג שלך
זה תלוי איך היית מאוזנת לפני כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער איומה כבר כמעט שנה!!!!!!שרית21/08/2008
לפני שנה וחודשיים עברתי כריתת בלוטת תריס-בעקבות סרטן פפילרי. וכן יוד רדיואקטיבי. מאז (שנה וחודשיים)שיער לא מפסיק לנשור לי..... כל יום נושרות לפחות 80 שערות... בקרוב אהפוך קירחת????? להלן תוצאות בדיקת דם: TSH-<0.03 T3-8.5 ערכי נורמה 3.5-6.5 T4-11.3 ערכי נורמה 10-20 B12-255 ערכי נורמה 180-670 ZINC-131 ערכי נורמה 68-121 IRON-69 ערכי נורמה 37-145 VITAMIN D 25-OH 53.8ערכי נורמה 75-250 למה שיער לא מפסיק לנשור לי?????? יש קשר לבדיקות הנ"ל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס
ד''ר אודיל כהן-ועקנין22/08/2008נראה לי שקיבלת כבר תשובה ממני אך אין דבר
אין קשר בין חסר של ויטמין D לבין כריתת בלוטת תריס
כעת יש לך חסר של ויטמין D ואת צריכה לעבור בירור מדוע
עליך לפנות לאנדוקרינולוג להמשך בירור ערכה וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןדניאל21/08/2008
שלום ד"ר אני סוכרתי סוג 2 מאוזן בן 40 וללא עבר של היסטוריה של מחלות לב. גם במשפחה אין היסטוריה של לב. האם מומלץ לי לקחת אספירין 75 מ"ג כל יום על מנת להקטין סיכון של בעיית לב / שבץ מוחי ? מהן היתרונות באספירין מול החסרונות ? האם הגוף "מתרגל" לכדור וכשרוצים להפסיק לא ניתן ? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/08/2008קיבלת כבר תושבה מד"ר דיקשטיין אין לי מה להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VITAMIN D 25-0Hשרית20/08/2008
לפני שנה עברתי כריתת בלוטת תריס ויוד רדיואקטיבי נוטלת אלתרוקסין מה פשר תוצאת בדיקת דם זו: VITAMIN D 25-0H 53.28 כשנורמה 75-250 האם הכוונה כי חסר לי בגוף אלפא די 3? מקווה כי את הכתובת הנכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/08/2008שלום
אין קשר בין חסר של ויטמין D לבין כריתת בלוטת תריס
כעת יש לך חסר של ויטמין D ואת צריכה לעבור בירור מדוע
הויטמין D בא מאור השמש וחודר לרקמות
מה שחסר זה ויטמין D ולא ALPHA D3
אליך לפנות לאנדוקרינולוג להמשך בירור ערכה וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקזה גבההירון מוסקובי20/08/2008
שלום אני בן 47 סובל מלחץ דם גבהה נוטל נורמיטן 100 ואנלדס 10 ביצעתי בדיקות דם ונמצא לי שהגלוקוזהה גבהה 890 מה המשמעיות והאם עלי ליטול תרופה בהקדם/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/08/2008הי
מדובר בערכים מאוד גבוהים!!!!!!!!! רופא משפחה לא התקשר אליך? אולי יש לך טעות?
פנה דחוף לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםשרית19/08/2008
שלום אני נוטלת כבר11 יום ציטומל פעמיים ביום 0.25 מק"ג במקום אלתרוקסין 100 מק"ג ליום.וזאת כהכנה לטיפול ביוד רדיואקטיבי. להלן תוצאות בדיקות דם מהיום:(לפני לקיחת ציטומל בבוקר): TSH<0.03 T4- 11.9 טווח נורמה 10-20 T3 - 8.9 טווח נורמה 3.5-6.5 1 מה פשר תוצאות? תת פעילות?יתר פעילות? 2 מדוע TSH לא עלה??????? 3 מדוע יש נשירת שיער איומה? 4 מדוע יש לי דפיקות לב מהירות? תודה על תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/08/2008ראי תשובתי הקודמת
לא ניתן לפתור כל הבעיות הרפואיות במסגרת פורום. את צריכה בדיקת רופא וערכה אנדוקרינית.
TSH יתחיל לעלות לאחר שתפסיקי את ציטומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/08/2008קיבלת כבר תושבה על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- thyrogציפי19/08/2008
שלום רב, בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התשובות הבאות: Thyrog.ABS = 192 כאשר הערך הנורמלי המקסימלי הוא 40. מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/08/2008שלום
לא ציינת מדוע שלחו אותך לבדיקה זו לכן תחזרי לרופא אשר שלח אותך לבדיקה זו.
מדובר בנוגדנים של בלוטת תריס שיכולים להופיע אם יש דלקת אוטו אימונית של הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטומל ותופעות לוואי?שרית17/08/2008
המינון של הציטומל הוא 50 מק"ג ליום ואילו,כשנטלתי אלתרוקסין המינון היה 100 מק"ג ליום האבסורד שעם אלתרוקסין לא חשתי דפיקות לב מהירות ודווקא עם הציטומל שהוא מינון הרבה יותר נמוך אני חשה דפיקות לב מהירות... האנדו שמטפלת בי יצאה לחופשת קיץ,כך שאין לי כל כך עם מי להתייעץ, לפי תיכנון שאמרו לי נשאר לי עוד 8 ימים לקחת ציטומל ואח"כ להיות שבועיים ימים ללא שום כדור... האם להערכתך כדאי להפסיק כבר מעכשיו את ציטומל ולחיות 3 שבועות ללא שום כדור עד לטיפול ביוד רדיואקטיבי? וזאת על מנת למנוע דפיקות לב מהירות שמעולם לא היו לי?
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/08/2008ציטומל יכול לגרום לדפיקות לב יותר מאשר האלטרוקסין כי זו תרופה שונה ה50 מק"ג ציטומל שווה בעוצה שלו ל100 מק"ג אלטרוקסין. לכן אין לשוות תורפות שונות.
מקובל להפסיק את ציטומל שבועיים לפני טיפול ביוד.
תפני לרופא משפחה אם יש ממש דפיקות לב ובעיה כל שהיא תפסיקי לפני כן. אך קודם להבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סכרת?נועה15/08/2008
שלום. לפני כשלושה שבועות אובחנתי כחולת ITP (מחלה אוטואימונית) ומאז אני מטופלת בפרדניזון (70 מ"ג). במהלך השבועיים האחרונים רזיתי כחמישה ק"ג. משקלי כעת 61 ק"ג וגובהי 1.57. כמו כן החלו תופעות של יובש בפה, השתנה, טשטוש, ירידה בראייה וערפול. בבדיקות דם רמת הסוכר היתה 81 (בעבר, בד"כ הרמה היתה גבוהה יותר 97). כמו כן עלו לי מות שומנים בדם , כולסטרול 21, טריגליצרידים 250. האם מדובר במצב של טרום סכרת? האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות, ואם כן אלו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין16/08/2008שלום
ערכי סוכר שלך תקינים לחלוטין
אך במנות גבוהות של סטראוידים מומלץ לשמור על דיאטה דלת פחמימות בכל זאות
אין לך סוכרת
ואם גם לא טרום סוכרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)