מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהשרית14/08/2008
שלום ד"ר הנני חולה בסרטן פפילרי בבלוטת תריס עברתי כריתת בלוטה ויוד רדיואקטיבי. כעת עלי לעבור מיפוי כל גופי לאחר קבלת יוד רדיואקטיבי. שאלתי: האם באמת זו אינדקציה לבדוק 7 ימים אחרי קבלת הטיפול מה נשאר בגוף? נראה לי כי זה לא נכון לבדוק כל כך מוקדם... לא עדיף לחכות כמה חודשים כדי לדעת אם היוד עבד או לא? ממש לא ברור לי הענין למה ממהרים לבדוק אחרי 7 ימים מהטיפול,ולא נניח עוד חצי שנה... אולי יוד ממשיך לעבוד? אשמח לשמוע את ההסבר הנכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין16/08/2008אלו הנחיות עוברים מיפוי תוך 10 ימים. ככה זה עובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד רדיואקטיבישרית12/08/2008
שלום ברצוני לדעת כמה זמן לאחר נטילת כדור רדיואקטיבי,כבר מותר להתקלח?(שעה?יום?יומיים אחרי?) פשוט אני אמורה לעבור חודש הבא את החוויה הנוראית הנ"ל וזה דיי מסקרן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין16/08/2008לא ידוע לי.
יתכן שאת מתכוונת לבידוד שאת זקוקה לאחר טיפול ביוד ללא מגע עם אנשים אחרים בימים שלאחר טיפול ביוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת T3 ו-T4 לא תקינות + חוסר ברזלשרון12/08/2008
שלום, כבר דנו בבעייתי שאלך לרופא, ובכן נשלחתי לבדיקות מעבדה, שהראו כי ה- T3 וT4 קצת גבוה, אך הרופא הזעיק אותי בעיקר כי מצא שיש לי חוסר בברזל באופן קיצוני (אנמיה), שאל אם אני רועדת מקור לעיתים , או שאני מזיעה או שאני רועדת מקור וצריכה ללבוש ג'קט (עכשיו קיץ) כשאני מזיעה אני לעיתים גם חשה בדפיקות לב מהירות , לעיתים קוצר נשימה, ולאחרונה גם כאבים בגרון עד הלסת. לא כל הזמן. הוא ייחס את החוסר בברזל לבלוטת התריס. השאלה שלי האם יש באמת קשר בין אנמיה קיצונית לבית בלוטת התריס?? או שזה נשמע יותר בהקשר לדימומים הרבים שהיו לי שהוא טוען שגם כן ייתכן ונגרמו כתוצאה מבעיה בבלוטת התריס??, הוא שלח אותי גם לאולטרא סאונד של הבלוטה אבל עדיין אין תשובה. ושלח אותי גם לאנדוקרינולוג. היו לי גם מורסות בואגינה, האם לא יכול להיות יותר שזה בעיה עם מחלת מעיים דלקתית אולי? . הדימומים הרבים שהיו לי במשך חודשיים יכולים להתרחש בגלל בלוטת התריס שאינה תקינה??? . אני מצטערת על כל השאלות, אך מאחר ואני לא חשה בטוב, ואני נמצאת מעבר לים, לא מכירה את מערכת הבריאות שם , אין לי עם מי להתייעץ. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורין
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין12/08/2008שלום,
לא נראה לי שיש קשר בין הבעיות הגניקולוגיות שלך ובעיית בלוטת המגן. האנמיה בהחלט יכולהלנבוע מהדימומים המסיבים שהיו לך.
למרות זאת -מומלץ בחום על בדיקה של גניקולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהThyroid problem
Nili19/08/2008All this can relate to your Thyroid, your doctor sounds knowledgeable, write to me if you are in the US, Nili
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר שוניםיודה12/08/2008
בן 44.בחודשים האחרונים רמת הסוכר ב 2 בדיקות דם בהפרש של 3 חודשים בין כל בדיקה היו 95 ו 100. האם עלייה מ 95 ל 100 היא נורמלית בין 2 בדיקות או מרמז לעליית סוכר? אכלתי ארוחת ערב כבדה 11 שעות לפני הבדיקה האחרונה (רמת סוכר 100)-האם יכול לגרום לעלייה? האם לחץ ומתח גדולים שהייתי בהם בחודשיים האחרונים יכולים להשפיע על ערכי הסוכר כך שיסביר העלייה ל 100? ובכלל, האם לחץ/מתח/חרדה משפיעים על הערכים ומעלים/מורידים התוצאות,או יכולים לגרום נפילות סוכר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודה
תנודתיות כזו בין ערכי סוכר בצום היא נורמלית לחלוטין.
לרוב מתח לחץ חרדה יכולים לגרום לעליה ברמת הסוכר, אך ערך של 100- אינו מוגדר כעליה ברמת הסוכר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה לעיתים לפני ארוחת צהרייםיודה12/08/2008
בן 43.לאחרונה,אחת לכמה שבועות, כ 4-5 שעות לאחר ארוחת בוקר( אף פעם לא בבוקר ולא בערב רק לפני ארוחת צהריים) אני מרגיש קצת חולשה וכבדות בידיים.אכילה משפרת זאת במהירות.ערכי סוכר לאחר צום תקינים (95).הרופא משפחה שלח לאולטרא סאונד בטן. האם חרדה/לחץ/מתח עשויים לגרום לנפילות סוכר כמתואר?(והאם בכללי יכולים לגרום לערכי סוכר גבוהים יותר בבדיקה לאחר צום)? הבנתי מחיפוש באתר שיש אפשרות להיפוגליקמיה תגובתית.האם ייתכן? למה רק אחת לכמה שבועות מופיע? האם יש טיפול למקור הבעיה האפשרי והאם יכול לחלוף מאליו?האם זו בעיה רצינית? האם לבקש מהרופא העמסת סוכר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודה
לפני שעונים על כל השאלות - האם אי פעם תועד סוכר נמוך (מתחת 60) בזמן ארוע כזה.
במידה וכן אחת הסיבות יכולהלהיות היפוגליקמיה תגובתית, אך יש עוד סיבות וכן יש לאמת את נוכחות ההיפוגליקמיה.
אני ממליצה על בדיקה במרפאת סוכרת/ מרפאה אנדוקרינית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יודה13/08/2008שלום לא תועו רמות סוכר בזמן זה כי אכילה פתרה את זה ולא ייחסתי חשיבות.אני אמדוד. איזה עוד סיבות אפשריות? האם חרדות ולחץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיודה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין14/08/2008אני מניחה כי חרדות ולחץ יכולות לגרום לתחושות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילות סוכר
עינבר18/08/2008היי יהודה, מה גילית בינתיים? אני חושבת שנכון לבדוק סוכר ברגע שאתה מרגיש רע כפי שאתה מתאר. האם אתה מכיר את המכשירים האישיים לבדיקת סוכר? זה גם רעיון טוב לאכול ארוחות ביניים ואז לא מגיעים לנפילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מתחילה להזדהות?מישהו11/08/2008
אהלן למנהלות הפורום! זה אני שוב הבחור בן ה20 עם הבעיות בתפקוד המיני, נשיער שיער, וירידת מסת שריר. עשיתי בדיקות דרך רופאת המשפחה אני יציג רק את אלה שחרגו מהנורמה: Creatinine (B) 1.2 כשהנורמה זה בין 0.67 ל1.17 Ca-Calcium (B) 10.8 נורמה בין 81 ל10.4 החריג ביותר היה: TSH 6.38 כשהנורמה זה בין 0.35 ל5.5 עכשיו מה שמוזר זה שבידיוק לפני 5 חודשים עברתי את הTSH והוא היה 3.05 זה הגיוני עליה כזאת בזמן כזה קצר? אגב לבדיקת הורמונים יצא לי הורמון אחד קצת מעל הנורמה Progesterone 4.2 כשהנורמה זה בין 0.89 ל3.88 בקיצור אני שופע הורמונים ובמקום שיעלה החשק המיני הוא יורד אצלי... אני יודה לכן מאוד אם תוכלו להגיד האם יש פה משהו חריג כל כך שבגללו חלו אצלי השינויים הקיצוניים האלה.... תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין11/08/2008שלום
כפי שיעצנו לך בעבר, במקרה שלך- לא מספיקים המספרים, עלייך להבדק על ידי אנדוקרינולוג שיוכל לשאול שאלות ספציפיות, לבדוק אותך בדיקה פיזיקלית מלאה ולהתייחס למכלול בדיקות הדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בציטומלשרית11/08/2008
שלום הנני בהכנה ליוד רדיואקטיבי ,נאמר לי לקחת פעמיים ביום ציטומל. בבוקר,ובערב. לגבי הבוקר הבנתי לקחת על בטן ריקה.(במקום אלתרוקסין) אבל מה אעשה בערב? הרי הקיבה לא תהיה ריקה... והאם אחרי לקיחת ציטומל בערב אפשר יהיה לאכול אחרי שעה?או שעד הבוקר אסור יהיה לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין11/08/2008שלום
את יכולה לקחת את הציטומל לפני ארוחת הערב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר גבוה מאודשמעון בר-נר11/08/2008
א.ג.נ יש לי סוכרת מסוג 2 טיפול ומעקב עד עתה במרפאת הסוכרת בלין חיפה אצל ד"ר מינוחין שפרש לאחרונה נקבע תור לד"ר רונית קלמנוביץ בזבולון בעוד יותר מחודש כרגע רמת הסוכר מגיעה בבוקר עד 200 ואף יותר מטופל כרגע באבנדיה 4 מ"ג בבוקר 2 גלוקופאז בערב אודה על הנחיה דחופה להמשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעון בר-נר
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין11/08/2008שלום,
שאלות נוספות- מה גילך, ובבדיקות הדם שלך מה הHBA1C והסוכר בצום?
מהנתונים שציינת כאן- מצבך אינו מסכן חיים. אכן יש מקום לשינוי בטיפול וטוב שיש לך תור למרפאת סוכרת. כדי לתת מענה מהיר יותר אתה יכול לפנות לעזרה של רופא המשפחה או לנסות דרך זימון תורים / מזכירות לראות אם מישהו ביטל תור קיים , אם יש תור קרוב יותר במרפאת לין, או אם יש רופא אחר עם תור קרוב יותר(במידה ואתה מעונין). בכל מקרה אני מציעה לך לקראת הביקורת לנטר רמות סוכר בשעות שונות ביממה (לפני כל ארוחה ולפני השינה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןדניאל11/08/2008
דר אני סוכרתי מאוזן בן 40 האם מומלץ לקחת אספירין כל יום כטיפול מונע מהתקפי לב ושבץ מוחי ? (אין לי הסטוריה של בעיות לב/מוח) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין11/08/2008שלום,
אם אין התויה נגד- מומלץ להתחיל טיפול באספירין כטיפול מניעתי.
בייחוד אם אתה סובל גם מהשמנה/ עליה בשומני הדם /יתר לחץ דם/ מעשן ו/או יש במשפחה אנשים שחלו במחל לב או שבץ או נפטרו מבעיית לב בגיל צעיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפה לסוכרת?חסוי10/08/2008
לפני כחודש התגלתה אצל בני סוכרת 1. האם קיימת תרופה למחלה או שכל מה שיש לעשות זזה לנוןסת למנוע את ההדרדרוח של המחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין11/08/2008אין כרגע תרופה המעלימה את המחלה. אני מניחה שאתם בטיפול במרפאת סוכרת- בה יכולים לעדכן אותכם על מחקרים קליניים שונים. הטיפול הקיים - אינסולין מצליח ברוב -רובם של המקרים למנוע את ההדרדרות של המחלה, למנוע סיבוכים ולהעניק חיים ארוכים וטובים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלוקומיןליאורה09/08/2008
אני חולת סכרת סוג 2 מיזה כעשר שנים מקבלת 3 כדורים ביום גלוקומין בנוסף אלטרוקסיל לבלוטת התריס בנוסף אני מקבלת סימבקור 40 מיליגרם ביום רמת הסוכרת שלי 140 בצום והקולסטרול מוגדר גבוה. אני בת 53 בת להורים סכרתיים וחולי לב, שאלתי היא אם קורה שאכלתי פרי או משהו מתוק דווקא בלילה וכבר נטלתי את שלושת הכדורי גלוקומין באותו יום,ואני בודקת רמת סוכר והיא עומדת על 240 האם אני יכולה לקחת כדור רביעי של גלוקומין בערך בשעה 11 בלילה? תודה מראש ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין10/08/2008שלום,
לפי הנתונים שמסרת - המלצתי אלייך- לפנות למרפאת סוכרת. אין טעם להוסיף כדור גלוקומין רביעי. ייתכן וכדאי להוסיף תרופה נוספת. כאמור, הזמיני תור למרפאת סוכרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dשרית09/08/2008
שלום 3 שאלות ברשותך: 1 איך נקראת באנגלית בדיקת דם לגילוי רמת ויטמין D בגוף? 2 האם כדורי אלפא D3 מכילים יוד? 3 האם את כדורי אלפא D3 ניתן ליטול ביחד עם ציטומל? תודה רבה על תשובות דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין10/08/2008יש 2 בדיקות של ויטמין D הבדיקה המקובלת נקראת 25HYDROXY VITAMIN D
כדורי ALPHA D3 אינם מכילים יוד
כדאי לקחת CYTOMEL וALPHA ג בזמנים שונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מי שיכול לענות על השאלה ?שרית09/08/2008
לפני שנה עברתי כריתת בלוטת תריס+יוד רדיואקטיבי בעקבות סרטן פפילריבבלוטת התריס. תרגלובולין תחת אלתרוקסין עדיין מדיד 1.5 לפני 7 חודשים עברתי CT חזה עם חומר ניגוד,למציאת בלוטות מדיאסטינליות-לא יצא כלום... כעת מועמדת לטיפול נוסף (פעם שנייה אחרי שנה) ביוד רדיואקטיבי . על דעת עצמי עשיתי בדיקה פרטית לגילוי רמת יוד בשתן יצא לי 103 כשנורמה 50-100 האם להערכתך יוד רדיואקטיבי יעבוד?או שמא גוף שלי נחשב עדיין רווי ביוד?.. אשמח לשמוע חוות דעתך בנדון. תודה רבה דנה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין10/08/2008שלום
לערכתי את יוכלה לעבור טיפול ביוד. אחרי בדיקה עם חומר ניגוד מחכים בד,כ חצי שנה את כבר יותר מחצי שנה אחיר הבדיקה עם חומר ניגוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אודיל כהן ועקנין-
שרית10/08/2008ומה בדבר התייחסות לבדיקת שתן שעשיתי? תודה על תשובה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין10/08/2008לערכתי זו לא בדיקה חשובה אנחנו חשופים ליוד בכל מיני נסיבות בתזונה שלנו בתרופות שונות ותוספי מזון שונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אודיל כהן ועקנין-תודה רבה!
דנה11/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ'!!!!!!!!-למה אין תשובה?שרית07/08/2008
לפני שנה עברתי כריתת בלוטת תריס+יוד רדיואקטיבי בעקבות סרטן פפילריבבלוטת התריס. תרגלובולין תחת אלתרוקסין עדיין מדיד 1.5 לפני 7 חודשים עברתי CT חזה עם חומר ניגוד,למציאת בלוטות מדיאסטינליות-לא יצא כלום... כעת מועמדת לטיפול נוסף (פעם שנייה אחרי שנה) ביוד רדיואקטיבי . על דעת עצמי עשיתי בדיקה פרטית לגילוי רמת יוד בשתן יצא לי 103 כשנורמה 50-100 האם להערכתך יוד רדיואקטיבי יעבוד?או שמא גוף שלי נחשב עדיין רווי ביוד?.. אשמח לשמוע חוות דעתך בנדון. תודה רבה דנה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין08/08/2008אם שמת לב הפ"ר כבר לא מנהל את הפורום!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש מי שיכול/ה לענות על השאלה?
שרית08/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא מזוההמישהו07/08/2008
שלום אני בן 20 וב3 האחרונות חלה אצלי ירידה משמעותית בחשק והתפקוד המיני, כמעט לגמרי אבד לי החשק. שמתי לב גם שהשיער שלי נהיה דליל וגם ירידה במסת השריר. חיפשתי על הורמונים ברשת וראיתי שיש לי את כל הסימפטומים של ירידה בטסטוסטרון. פניתי לאורולוג וביצעתי בדיקת הורמונים והיא תקינה. עברתי בירור מקיף של נושא התפקוד המיני והכל תקין אצלי. רציתי לשאול האם יש אפשרות שהקולטנים של ההורמונים נפגעו? הירידה היא משמעותית מאוד ואין לי בעיות פסיכולוגיות. גם חיפשתי בפורומים וראיתי שיש הרבה צעירים עם אותה בעיה כמו שלי ולא מוצאים מה הסיבה. זה מאוד מתסכל הלך לי כל החשק המיני.. השיער והמסת שריר פחות מפריע לי. אגב אני בחור שמתאמן קבוע בחדר כושר וב3 שנים האחרונות ירדתי 18 ק"ג רק של שריר. האם יש באמת אפשרות כזו שהקולטנים של ההורמונים נפגעו? או מה זה יכול להיות? המון תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 20
ד''ר אודיל כהן-ועקנין07/08/2008הי
אם רמת TESTOSTERONEתקינה סביר להניח שהבעיה אינה הורמונלית.
יש הרבה סיבות לירידה תפקוד מיני למשל עישון שימוש בתרופות הפוגעות בתפקוד. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג להשלים את הבירור כי דרוש בדיקת רופא ובדיקות דם נוספות לפי שיקול דעת של רופא.
אין דבר כזה פגיעה בקולטנים
תזכור שגם מצבי דחק גם יכולים להשפיע על תפקוד מיני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה לא מזוהה
מישהו08/08/2008היי ותודה על התשובה אני לא מעשן ולא לוקח שום תרופות. אני כבר לא יודע מה לעשות.שאני בטוח שמצבי דחק לא יכולים לפגוע כל כך בתפקוד המיני וכל כך הרבה זמן, לפחות אצלי...עם זאת אין לי שום לחץ נפשי והכל טוב חוץ מהבעיות האלה שרשמתי. גם השיער שלי נהיה דליל מאוד ובמשפחה אצלנו יש שיער מלא יחסית וגם המסת שריר שלי ירדה... מה אני יכול לבדוק עוד חוץ מהבדיקות הרגילות שרופא משפחה נותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 20 המשך
ד''ר אודיל כהן-ועקנין08/08/2008שוב שלום
כפי שאמרתי לך קודם תפנה אנדוקרינולוג, יש צורך כנראה בבדיקות הורמנוליות נוספות ובעיקר בבדיקת רופא!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מישהו08/08/2008ניסתי לפנות לאנדוקרינולוג אבל אמרו לי שחייב הפניה אז הלכתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי רשימה ארוכה של בדיקות לעשות לפני. האם יש עוד בדיקות שרק אנדוקרינולוג יכול לשלוח לעשות או שהיא כיסתה הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מישהו08/08/2008כמו מה זה ניראה לך? לא מוכר לך שילוב של הבעיות האלה לשייך לאיזה מחסון במשהו בגוף או במחלה מסוימת? שחיפשתי באינטרנט וראיתי על טסטוסטרון הייתי בטוח ב100% שזה זה אבל מסתבר שלא... תני לי בבקשה הערכה שלך כמו מה זה ניראה... תודה רבה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)