מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות של בלוטת התריסלאה29/05/2008
שלום רב,
אני בת 62, בדרך כלל בריאה ובעלת משקל יתר.
בבדיקת דם נמצא: TSH-6.38
T4-14.6
בבדיקת US נמצא:
בלוטה לא מוגדלת אך מעובה במקצת, פרנכימה גסה, היפואקוגניות בלתי אחידה, ללא קשרים מוגדרים.
מה משמעות הממצאים והאם יש מקום לדאגה?
מה הטיפול הנדרש?
האם לפנות לטיפול אנדוקרינולוגי או מספיק רופא המשפחה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין29/05/2008שלום
את סובלת מתת פעילות תת קלינית של בלוטת תריס.
שום דבר לא מדאיג גם לא בבדיקות דם וגם לא בUS
מומלץ לקבל יעוץ אנדוקריני.
לא חייבים לטפל בכל מצב זה לפי שיקול דעת של הרופא לאחר שישוחח איתך ויבדוק אותך
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסיעל28/05/2008
שלום,
האם TSH מאד נמוך (כמעט אפס) לעומת T3 ו- T4 תקינים (באמצע טווח הנורמה) במשך שנים רבות יכולים לאפיין פעילות יתר תת קלינית על רקע של מחלת גרייבס, או שערכים כאלה מתקבלים רק במצבים של קשרית טוקסית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידיה
מיפוי קובע את האבחנה של TOXIC ADENOMA או של GRAVES
מחלת GRAVES בד,כ מבתטאת קלינית יותר מאשר TOXIC ADENOMA
אך זה תלוי בגיל, בנסיבות בהן נתגלתה הבעיה
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לרפא אוסטאופניהמנ28/05/2008
ו-אוסטאופורוזיס
ברמה שהצילום של הצפיפות עצם יראה תקינות 100% ?
או שאי אפשר לשפר רק למנוע החמרה?
שאלה נוספת האם חוסר סידן בגיל ההתבגרות משפיע רק על המסה, או שזה יוריד גם מהגובה הסופי?
תודה.
כתוב פה:
עלייה במסת העצם. זו מתרחשת במקביל לעלייה באורך העצם ובגודלה. אם עצמותיו של היילוד מכילות כ-30 גרם סידן, הרי בגיל 20 הן יכילו כ-1,500 גרם, ומשלב זה תרד רמת הסידן בהתמדה עד גיל הזיקנה. תכולת המינרלים המרבית בעצם מהווה את הבסיס לחוזקה, והיא מושפעת בעיקר מצריכת הסידן ומאופי הפעילות הגופנית המבוצעת עד תום גיל ההתבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנ
ירידה במסת העצם מתחילה בגיל 20 בערך
ניתן לשפר OSTEOPENIA אך תלוי מה הסיבה.
שיש כבר OSTEOPOROSIS ניתן לעצור את התהליך וליצב אותו
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאחר גיל 20 רצוי לקחת תוסף סידן?
מנ30/05/2008כאשר לא נוגעים במוצרי חלב?
או שכמות הסידן שיש במזון רגיל מספיק טובה?
קלציצ'ו אחד ביום מכיל 500 מ"ג סידן, D 400 IU
יכול להזיק או רק להועיל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בלוטת התריסזהבה27/05/2008
אני מטופלת במרקפטיזול מזה כ-9 חודשים ועדיין לא מאוזנת.
מאז שאני סובלת מבלוטת התריס אני סובלת מבעיות חריפות בעיניים אף אושפזתי עקב דלקות חוזרות ונשנות, כל לילה אני מתעוררת עקב דמעות וצריבה בעיניים ונאלצת להשתמש בדורה טיירס.
שאלתי האם יש קשר בין כדורי מרקפטיזול לבעיות עיניים שאני סובלת והאם יש טיפול מונע
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהבה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין27/05/2008שלום,
לא ציינת בשאלתך מה הסיבה ליתר הפעילות, במידה ומדובר במחלה ע"ש גרייבס- ייתכן שהפגיעה העיניית היא כחלק מהמחלה הראשונית, והיא דורשת טיפול. התייעצי עם האנדוקרינולוג המטפל ועם רופא עיניים שמתעסק עם בעיות אנדוקריניות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר בלוטת התריס
זהבה28/05/2008מודה על תשובתך המהירה, וכן אובחנתי כחולת "גרייבס" ואני מטופלת כפי שציינתי כ-9 חודשים במחלה זו וכל הסימפטומים האופיינים למחלה (אשר אינם מעטים למעט העיניים חלפו ), אני פשוט סובלת מהעיניים 9 חודשים ושאלתי אם יש סיכוי שאי פעם זה יחלוף (שקיות, דמעות צריבה וחוסר נוחות) והאם שימוש ממושך במשחת הפלאים "דורה טיירס" שעוצרת בלילה את הדמעות מזיקה ?כי בבקר כל הדמעות שחסמתי בלילה פשוט זולגות בבקר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהבה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין01/06/2008זהבה, קודם כל סליחה על האיחור בתשובה החוזרת.
אינני רופאת עיניים, אבל יכול להיות שהתופעות שאת מתארת קשורות לביטוי העיני של מחלת בלוטת התריס שלך. אני ממליצה לך לפנות למעקב של רופא עיניים הקשור במוסד רפואי גדול עם נסיון בטיפול ביטוייים עיניים של מחלות אנדוקריניות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביודעדי26/05/2008
כבר כעשר שנים יש לי TSH מאוד מאוד נמוך, ו-T3 ו-T4 תקינים. כלומר, יתר פעילות תת קלינית. אני בת 40.
במיפוי בלוטת מגן:
בלוטת המגן: מוגדלת בשתי אונותיה במידה קלה.
ריכוז החומר: אין לראות אשורים בבלוטה שאינם מרכזים את החומר המוזרק. הדגשה קלה בקליטה באזור אמצעי אונה ימין של הבלוטה. קליטה של החומר בשאר חלקי הבלוטה שווה לקליטה בבלוטת הרק.
טרפינג: ירוד
עשיתי FNA בקשרים הציסטים וזה יצא תקין.
לפי הרופאה שלי, יש קשר חם בצד ימין שמדכא את יתר הבלוטה.
הומלץ לי על טיפול ביוד, ונאמר לי שהיוד יהרוס רק את הקשר ולא את הבלוטה, ושרוב הסיכויים שאהיה מאוזנת ללא צורך בלקיחת הורמון כל החיים. דעה אחרת שקיבלתי בפורום אנדוקירנולוגיה אמרה שדווקא אצטרך מינון גדול של יוד , והיוד ייקלט בכל הבלוטה, ותיגרם לי תת פעילות.
איך אוכל לדעת מי צודק? האם טיפול ביוד באמת יכול להרוס רק את הקשר, או שזה יהרוס לי את כל הבלוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין27/05/2008שלום,
לא ציינת בשאלתך באיזה ערך של TSH מדובר.
אם הוא מתחת 0.1, בהנחה שהקליטה היא רק באותה קשרית באונה הימנית, מתן יוד יכול בהחלט לפתור את הבעיה וקיים סיכוי טוב כי האונה השמאלית תתאושש ולא תזדקקי לטיפול הורמונלי תחליפי. וגם אם כן, זהו טיפול קל ונוח ללא תופעות לוואי.
אם הערך הוא מעל 0.1-ואת בריאה ומרגישה טוב ייתכן וניתן לעקוב בלבד.
כדי להחליט סופית הייתי משלימה ברור עם הערכה של מצבך המטבולי- בדיקה של רמות ויטמין D, משק הסידן וצפיפות עצם.
וההחלטה צריכה להתקבל גם אחרי שאנדוקרינולוג יראה את תמונת המיפוי (ובמקרה הצורך עם מומחה לרפואה גרעינית).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד בלוטת התריסאפרת26/05/2008
שלום!
אני בת 27, בשנה האחרונה בעקבות בדיקת 7.88=THS ו-ANTI THYROID PEROXID= 807 הוחלט שיש לי תת פעילות בלוטת התריס והתחלתי לקחת כדורי ELTROXIN. בבדיקת מעקב הכן ה-THS התאזן.
כחלק מהבדיקות השיגרתיות עברתי בימים אלו גם בדיקת אולטראסאונד של הבלוטה.
אשמח לקבל חוות דעת על התוצאות:
אונות בלוטת התריס אינן מוגדלות. מרקם האונות בלתי אחיד, גס.
באונה הימינת הודגמו מספר איזורים דלי הדים לא מוגדרים היטב, לא נראו קשריות מוגדרות היטב.
על רקע מרקם בלתי אחיד במחצית עליונה של אונה שמאלית, נראית קשרית מוצקה יחסית הדית, עם היסתיידויות גסות בתוכה ובהיקפה- אורכה כ-1.6 ס"מ.
בסריקת צדדי הצוואר, בעיקר משמאל, הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה על שמעי אופייני לבלוטות תגובתיות. הגדולה מהן מצד שמאל בעלת אורך כ-17 מ"מ.
**האם התוצאות מעידות על אפשרות למחלה או גידול?
** האם עלי לעבור שוב הבדיקה לאור הבעייתיות בתוצאות אונה ימין?
**יש לציין שבשנה האחרונה אני סובלת משיעולים רבים וכן לחה מרובה, האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין26/05/2008אפרת שלום,
להבנתי- הממצאים באונה הינית של בלוטת המגן תקינים, יתכן וכדאי לנקר את הקשרית באונה השמאלית (בהנחיית אולטרסאונד?). בלוטות הלימפה יכולות להתאים לתהליך הדלקתי שעברת, או לתהליך זיהומי אחר באזור.
לפי התאור שציינת שום דבר לא נראה דחוף, אך בכל מקרה כדאי שתפני לאנדוקרינולוג מטפל והביאי עימך בדיקות דם עדכניות(כולל ספירת דם ) , תשובת הסונאר וגם את הדיסק / צילומים של הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בבקשהנעם25/05/2008
שלום ד"ר
בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש.
רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה.
בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה.
בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי.
נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו).
יש תוצאות חלקיות :
VOLUME URINE 4.00 L/24H
CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
CREATININ UCON 58.70 MG/DL
רציתי לשאול מספר שאלות :
1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ?
2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ?
3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ?
4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ?
תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין25/05/2008דניאל שלום,
כמות של 4 ליטר שתן ביממה יכולה להיות מוגברת ויכולה להיות תקינה.
בשאלותייך חסרים פרטים רבים, כמו- האם כמות השתן שאתה נותן זהה בכל שעות היממה (כולל בלילה), האם אתה צמא בכל שעות היממה, וכן אלו בדיקות דם ושתן עשית והיו תקינות.
בכל מקרה עליך להמשיך מעקב אורולוגי ואנדוקריני,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT עם הזרקהלח25/05/2008
החומר הזה שמזריקים , קוראים לזה יוד רדיואקטיבי?
החומר הזה מהווה סכנה כלשהי? כמה זמן הוא נשאר בגוף? האם מקסימום יום? או שמדובר בחצי שנה?
והאם כל עוד שהחומר הזה בגוף , מי שבא במגע עם האדם נחשף לקרינה ממנו
כל עוד החומר בגוף האדם מסתובב עם קרינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין25/05/2008שלום,
חומר הניגוד הניתן לבדיקת CT איננו יוד רדיואקטיבי ואינו מסוכן בהיבט של קרינה.
האם התכוונת ליוד רדיואקטיבי הניתן לטיפול ואבחון של בעיות בבלוטת המגן-שבאופן כללי גם הוא אינו מסוכן ברוב המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופותשלומי25/05/2008
שלום
אימי עברה 3 ארועי לב ולאחר האחרון הוחדר לה סטנט שפתר את חלק מהבעיות שנצפו בצינתור
אימי בת 82 סובלת מבעיות לב סוכר ו ל"ד גבוה
מאז יציאתה מבית החולים יש לה בעיה קשה של סוכר נמוך בבוקר בסביבות 50 וגם נפיחות בכפות הרגלים, הנפיחות היתה גם בבית החולים אבל באופן מועט והסוכר הנמוך הינו תופעה חדשה
רופאת המשפחה לא מצליחה לעזור
יום לפני מיציאה מבית החולים הוחלף כדור הלופרסול ב נאובלוק ו מונוקורד
רשימת הכדורים שאימי מקבלת היום
בוקר
אספרין 100
פלויקס 75
דיוון 80
גליבטק 5
צהרים
נאובלוק 50
מונוקורד 20
פוסיד 40
לילה
סימוביל 40
שאלות
מה ניתן לעשות בקשר לסוכר הנמוך
האם יש קשר בין הכדורים החדשים לסוכר הנמוך ולנפיחות ברגלים
תודה מראש
דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין25/05/2008שלום,
סוכר בסביבות 50 הינו בהחלט סוכר נמוך, במיוחד לאישה קשישה. כדי לתת מענה טוב לאיזון ערכי הסוכר דרושים פרטים נוספים כמו- המצב התזונתי של החולה, תיפקודי הכליות, דרגת איזון הסכרת באפן כללי- HBA1C, פרוקטוזאמין ומדידות סוכר יומיות לפחות לפני כל ארוחה ולפני השינה. האם יש שעות ביממה שערכי הסוכר גבוהים? רמת האיזון המומלצת לאישה בגיל 80 עם מחלת - ככל הנראה לא צריכה להיות כמו לצעירה בת 20 ללא בעיות לב.
מומלץ לכם לפנות דרך רופא המשפחה ליעוץ במרפאת סכרת כי לדעתי יש מקום לשינוי הטיפול התרופתי, ולשקול גם טיפול של דיאטנ/ית.
לגבי הבצקות ברגליים- יכולות להיות לכך סיבות רבות כמו מצב תזונתי, תיפקוד לב (שלפי התרופות נראה לי שאינו טוב) , בעיות כלי דם, ועוד- לשם כך יש להתייעץ עם רופא המשפחה.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ובדיקת דם - שאלה נוספתשרון25/05/2008
יומיים לאחר בדיקת ה TSH שהראתה על 1.20 , החלו לי שלשולים מספר פעמים ביום. האם יתכן שהבלוטה יצאה מאיזון ומתחילה לעבוד מהר תוך יומיים?
יש לציין שלפני חודש רק עלה המינון של האלטרוקסין מ - 100 ביום ל100 / 150 ביום היות ולא הייתי מאוזנת ( TSH - 4061 ),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר אודיל כהן-ועקנין25/05/2008אין קשר
תחזרי לרופא המטפל
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ובדיקת דםשרון24/05/2008
אני ממטופת באלטרוקסין במינון של 150 /100 לסרוגין מידי יום יום. בדיקת TSH מלפני ארבעה ימים הינה " 1.20 . הבדיקה בוצעה לפני נטילת אלטרוקסין. אני כרגע נמצאת בטיפולי פוריות. האם ההיתי צריכה לקחת את האלטרוקסין לפני בדיקת הדם? ואם כן, עד כמה תוצאת הבדיקה אינה מהימנה?
אודה להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר אודיל כהן-ועקנין24/05/2008שלום
את מאוזנת היטב
מומלץ לא לקחת אלטרוקסין לפני בדיקת דם אלא אחרי.
בהצלחה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד רדיואקטיבימיה23/05/2008
לפני 11 חודשים עברתי כריתת בלוטת תריס
בעקבות סרטן פפילרי.כמו כן עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי:
7/07 טיפול ביוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי
12/07 CT חזה עם חומר ניגוד
כעת 7/08 עלי לעבור שוב טיפול ביוד רדיואקטיבי
האם חומר ניגוד שגוף שלי ספג ב 12/07 יפריע כעת ליוד רדיואקטיבי שאקבל
לעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין24/05/2008שלום
מספיק זמן עבר בין הCT לבין הטיפול ביוד שאת אמורה לקבל
אין בעיה
בהצלחה
ד" ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ציטולוגיתשני22/05/2008
שלום לך
לא מכבר סיפרתי לך שמצאו אצלי קשר בבלוטת התריס והפנו לבדיקה ציטולוגית ושאני בהיריון.
אתמול עשיתי את הדיקור הזה (כואבבבבבב!).
היום - 24 שעות אחרי עדיין כואב לי - האם זה הגיוני בעינייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד''ר אודיל כהן-ועקנין22/05/2008ערב טוב
כאב לאחר דיקור יכול להמשך כמה ימים אין פה שום דבר חריג.
תרגישי טוב
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטוררוזי22/05/2008
אני מטופלת שנים רבות באלטרוקסין 50 מקג ,אחד ליום, תמיד מאוזנת. כעת אני בשבוע 30 להריון. בבדיקה שעשיתי תשובת tsh הייתה 1.51 .האם זו נחשבת תשובה תקינה? את הבדיקה עשיתי כ4 שעות לאחר נטילת האלטרוקסין. האם יש לכך משמעות? האם לדעתך עדיף קודם לבצע הבדיקה ורק אז ליטול האלטרוקסין? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד פרט חשוב
רוזי22/05/2008free t 4 =8.40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנני
ד''ר אודיל כהן-ועקנין22/05/2008הכל בסדר
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנני
ד''ר אודיל כהן-ועקנין22/05/2008שלום
זו בדיקה תקינה. מומלץ לבצע בדיקת דם ללא לקיחת אלטרוקסין אך זה לא דרמטי אם לקחת כן או לא
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאסתר21/05/2008
שלום רב!
רציתי לשאול מה אומרות תוצאות דם הבאות:
THYROG.ABS 1110.00 IU/ML ( 0.00- 40.00) (.........)*
ANTI TPO ABS <10 IU( 0.00- 35.00)
FREE T4 11.97 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (...*.....)
TSH 2.70 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (...*.....)
בבדיקת US מלפני 3 חודשים נמצאו קשריות קטנטניות, אפילו ללא מידות מדויקות ואני כל הזמן מרגישה לחץ באזור של הבלוטה
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/05/2008שלום
לא ציינת בת כמה את ומדוע ביצעת את הבידקות האלו. חבל
התקפוד של הבלוטה תקין.וקורב לוודאי שאת סובלת ממחלת HASHIMOTO
לא דרוש טיפול או התערבות כל שהיא במצבך אך כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לערכה.
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)