מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאת בדיקת שתן ביודמיה22/06/2008
השתלשלות מקרה:
חולה בפפילרי,אחרי כריתתת בלוטת תריס ושנה אחרי יוד רדיואקטיבי.
עדיין יש שרדים בצוואר.
הנני אמורה לעבור טיפול (פעם שנייה )ביוד רדיואקטיבי.באמצע יולי.
היות ועברתי CTחזה עם חומר ניגוד ב 12.07,אזיי ביצעתי היום בדיקת שתן גילוי רמת יוד בגוף.
היום התקבלה תוצאת בדיקת שתן ביוד ויש לי 110.
הנורמה 50-100
האם עלי לדחות את טיפול ביוד רדיואקטיבי לאור תוצאה הנ"ל?
אומ שתוצאה סבירה?
אתמול 21.6.08 התחלתי לקחת ציטומל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין22/06/2008הי מיה
עבר מספיק זמן בין CT למתן יוד. לערכתי את יכולה לקבל טיפול ביוד חבל לדחות אותו.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתגובתך
מיה23/06/2008השאלה אם תוצאת בדיקת שתן ביוד
לא גבוהה מדי?
110
כשנורמה 50-100
כי אז היוד רדיואקטיבי לא יהיה אפקטיבי?
דהיננו לא יפעל במלוא עוצמתו כי הגוף רווי ביוד?
האם עדיף לחכות קצת שגוף יהיה יותר נקי מיוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין23/06/2008ערב טוב
לא בודקים רמת יד בשתן לפני מתן יוד אין דבר כזה!!! תפני לרופא שביקש את הבדיקה הזו.
יש יוד בבל מקום בתזונה שלנו. אני לא רואה צורך בדחיית הטיפול אך שוב תפני לרופא אנדוקרינולוג שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת-ציטומלמיה21/06/2008
האנדו אמרה וכתבה לי לקחת ציטומל 25 מק"ג
בבית מרקחת נתנו לי כדורים 0.025 מק"ג
האם זה אותו דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/06/2008כל כדור מכיל 25 מק"ג או 0.025 מ"ג זה אותו דבר!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
מיה21/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהואלרי20/06/2008
שלום אובחנתי כבעלת שחלות פולציסטיות - בין היתר זה מתבטא בשיעור יתר לא הייתי אומרת שברמה קיצונית אבל יש שעירות יתר במיוחד בהתחשב במוצא הרוסי וצבע עורי הלבן זה לא טיבעי שיהיה לי שערות ..... זה בכל הגוף ואפילו בחזה האם זה דורש התייעצות עם אנדוקרינולוג?( חוץ מרופא נשים )... ומה בדבר התרופה אלדוספירון שטובה לשיעור ואקנה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליסה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/06/2008הי
מומלץ ללכת גם לרופא אנדוקרינולוג.
לא ציינת את גילך והאם יש בעית משקל גם.
ALDOSPIRONE יכול לעזור אך התרופה הזו אינה רשומה בארץ להתוויה של PCOS אלא לחולים עם בעית לב. יש עוד כמה אלטרניבות טיפוליות למקרה שלך אך זה דורש יעוץ ובדיקת רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטומל!מיה19/06/2008
שלום ד"ר
עלי לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי ב20/7
נאמר לי ליטול ציטומל כהכנה לטיפול ביוד.(פעמיים ביום 0.25 מק"ג)
הבנתי כי עלי להפסיק אלתרוקסין ב 20/6 ,
ליטול 10 ימים ציטומל.ואז להשאר 21 יום ללא כלום?
האם יהיה זה נורא אם אטול ציטומל במשך 14 יום?במקום 10 ימים?
או שמא זה הכרחי?
על מנת שלא יווצר מצב שאשאר ללא כדור הרבה ימים?....
כיצד משתמשים בציטומל?(אני צריכה פעמיים ביום 0.25 מק"ג)
לפני אוכל?אחרי?
על בטן ריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/06/2008שלום
אני מאמינה שכבר קיבלת את כל ההוראות לקראת הטיפול ביוד.
אפשר ליטול CYTOMEL במשך שבועיים שאות אומרת ששבועיים תשארי ללא טיפול כלל
לקוחים לפני אוכל פעמיים ליום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןשרון19/06/2008
בהריון ראשון אובחנה לי סכרת בשבוע 27 טופלתי ע"י דיאטה בלבד והייתי מאוזנת.לידה רגילה בזירוז. בהריון שני, בהעמסה מלאה יצאה לי רק תוצאה אחת לא תקינה ולא טופלתי. בתחילת שבוע 41, עקב משקל עובר גבוה, נערכה לי שוב העמסה ונמצאה סכרת. ילדתי בניתוח מידי. אני מתכננת הריון נוסף ורציתי לדעת האם עלי לפנות כבר בתחילת ההריון ליעוץ במרפאת סכרת, או שאני יכולה לחכות עד להעמסת הסוכר שמתבצעת סביב השבוע ה- 27. האם הסבירות גבוהה ששוב תהיה לי סכרת בהריון זה? המלצתך חשובה לי, היות שהגינקולוג שלי עמד בתוקף על כך שתוצאה אחת, אומרת שאין לי סכרת ושאין צורך בשום דיאטה ומעקב ובסופו של דבר, כן פיתחתי סכרת, כנראה בשבוע מאוחר יותר, או שתוצאות הבדיקה שלי היו שגויות. מאד לא הייתי רוצה שזה יקרה שוב, רק בגלל שהגינקולוג שלי הוא מצויין בהכל, חוץ מהבנתו בסכרת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/06/2008הי שרון
את בסיכון לסוכרת היריונית בהירון הבא .
את לא ציינת האם יש סוכרת במשפחה.
לפני שכתנסי להיריון מומלץ לעשות העמסת סוכר של שעתיים עם 75 ג"ר סוכר.
אם את לא תספיקי לפניי היריון הבא לא נורא אך אליך לפנות מיד ליעוץ דיאטטי ולמרפאת סוכרת בתחילת היריון.
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- januvia 100 mgהוכמן שמריהו19/06/2008
איזו בשורה טובה מביאה התרופה החדשה לתועלת חולי סוכרת 2???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JANUVIA
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/06/2008שלום
JANUVIA הינה תרופה מקבוצת נוגדי DDP4 אשר מביא לאיזון הסוכרת בשילוב עם GLUCOPHAGE בעיקר אך גם עם כל תרופה אחרת לסוכרת.
ההיתרון: פעם ביום ללא תופעות לוואי כמעט וללא עלית משקל יתכן אפילו ירידה במשקל.
עדיין לא נכנס לסל. בכמה קופות יש הנחות עם המושלם.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבלוטת התריסשלי17/06/2008
שלום רב,
בת 40 , עם טיטר גבוה של נוגדנים אנטימיקרוסומליים , ובחודשים האחרונים תנודות בתוצאות הבדיקה TSH ; נע בין נורמלי 2.5 , לתת פעילות קלה - 0.11 ושוב בחזרה לנורמלי.
הערכים האחרים - T3 T4 בגדר הנורמה.
כרגע לא נותנים לי תרופות.
במחזור החודשי הנוכחי החלו כאבים די חזקים בצוואר. רופאת המשפחה אמרה לי שזה בגלל שיש לי דלקת כרונית בבלוטת התריס. הרופא בביה"ח ששם אני במעקב אמר לי לא להילחץ והבנתי ממנו שכל עוד אין לי הזעה ודופק מואץ אז אין הרבה מה לעשות. ושאני יכולה לקחת משככי כאבים.
שאלתי - האם תופעה של כאב כזה היא נפוצה כשיש בעיה כזאת ? והאם באמת זה כל מה שניתן לעשות ?
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/06/2008שלום
קרוב לוודאי שיש לך דלקת אוטו-אימונית של בלוטת תריס כלאומר שהגוף מיצר נוגדנים נגד הבלוטה.
זה לא דבר מסוכן ובמצבך זה דורש מעקב ולא טיפול תרופתי בשלב זה.
בקשר לכאבים בצוואר, את צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג שלך או לרופא משפחה כדי לדעת האם הבלוטה ממש רגישה במישוש? האם מוגדלת? אם TSH נמוך מומלץ לעשות מיפוי בלוטת תריס.
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי?משה17/06/2008
שלום לכולם;
לפני מס שבועות עשיתי בדיקת דם בצום ויצא לי 123 - בבדיקה חוזרת בצום של 14 שעות יצא לי 127.
עשו לי בדיקות של העמסת סוכר - 50 ויצא לי 153 אחרי שעה
בנוסף עליי לציין כי אני בתקופה האחרונה שותה כמו גמל אני פשוט כל היום מסתובב עם בקבוק מים ונותן שתן בהתאם. האם אני סובל מסכרת ? מה קורה איתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין17/06/2008שלום,
לא ציינת בן כמה אתה, את משקלך, האם אתה סובל ממחלות נוספות והאם יש סכרת במשפחה. כל אלו בהחלט גורמי סיכון לסכרת. מהבדיקות שציינת, בדיקה של סוכר בצום מעל 125 מתאימה לסכרת. גם שתיה מרובה והשתנה מרובה (כולל בלילה יכוים לרמות על ערכי סוכר גוביהם. ערך של בין 100 ל124 מתאים למצב של פרה סכרת ויש הטוענים כי כדאי להתחיל טיפול גם במצב זה. העמסת סוכר תקינה צריכה להיות של 75 גרם ומדידת הסוכר צריכה להיות כעבור שעתיים. אנא חזור אל רופא המשפחה להשלמת הבדיקה, וכן אמץ אורח חיים בריא- פעילות גופנית, דיאטה נכונה ואם צריך גם ירידה במשקל. לארו התלונות לגבי השתנה אני ממליצה לשקול גם בדיקת שתן לסוכר ולזיהום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אודיל היקרהרותי16/06/2008
בסופו של דבר הייתי אצל פרופסור לובושצקי ליעוץ נוסף והחלטנו למצות את הדרך השמרנית
בגלל הנתון הנוסף של נוגדנים 806 יש סבירות רבה מאד שהמחלה היא האשימוטו,הוא העלה את המינון של האלטרוקסין ל-75 לעוד 3 חודשים ואז אחזור על האולטראסאונד ואולי גם הניקור.
תודה רבה לך על כל העזרה.אני חושבת שאולי כדאי למצות את כל האפשרויות לפני הניתוח
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/06/2008שתצליחי ותרגישי טוב רותי
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
רותי18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות איסוף שתןנעם16/06/2008
שלום ד"ר
בן 34, במעקב אצל אנדוקרינולוג עקב פרולקטין מעט גבוה בבדיקות דם, ונוטל פרילק במינון מינימלי.
כמו כן בגלל מדידות לח"ד מוגברות לאחרונה (אף שזה לא בהכרח, כי היו גם לא מעט מדידות תקינות) הופניתי לצבע איסוף שתן, ואלו התוצאות :
BUN 9.38 MG/DL ( 4.60- 21.00) (..*......)
CALCIUM SERUM 9.54 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
CREATININE SER 1.00 MG/DL ( 0.50- 1.30) (.....*...)
SODIUM SERUM 138.32 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERU 4.22 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
PHOSPHORUS 2.61 MG/DL ( 2.50- 4.60) (*........)
URIC ACID 5.01 MG/DL ( 3.50- 8.20) (..*......)
VOLUME URINE 4.00 L/24H
CREAT.CLEAR. 163.05 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (.........)*
CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
CREATININ UCON 58.70 MG/DL
PROLACTIN 136.78 M/UL ( 50.00- 280.00) (..*......)
5-HIAA U/24HR 8.00 MG/24H ( 0.00- 10.00) (......*..)
ADRENALINE UR. 28.00 UG/24HRS( 0.50- 20.00) (.........)*
NORADRENAL.UR. 48.00 UG/24HRS( 10.00- 104.00) (...*.....)
ALDOSTERONE 6.00 NG/DL ( 4.00- 31.00) (*........)
(NORMAL RANGE FOR UNSPECIFIED POSTURE AND NORMAL SODIUM DIET)
RENIN (ACTIVE) 1.97 NG\ML\HO( 1.30- 3.90) (.*.......)
(NORMAL RANGE FOR UPRIGHT POSITION AND NORMAL SODIUM DIET)
מה המשמעות של התוצאות ? והאם יש לזה קשר ?
יש לציין שנפח השתן היה גדול, 4 ליטר, האם הבדיקה מדוייקת גם במקרה כזה ?
וכן אני סובל מדופק מהיר, כאבי ראש, ותחושות כמו התקפי חרדה.
ודבר נוסף, הייתי בבירור נוירולוגי בגלל כאבי ראש וחלשת יד, ואתמול הגיעו תוצאות ה MRI, אני לא ממש מבין, אבל אני כן רואה שיש שם משהו שקשור להיפופיזה, אז אני מציין את זה למקרה וזה קשור איכשהו לתמונה הכללית :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין17/06/2008שלום, אני מבינה שהינך במעקב של אנדוקרינולוג. עליך לגשת עם תוצאות אלו אליו- הם יכולות להסביר את הפרולקטין המוגבר, לגבי איסופי השתן- לדעתי כדאי לחזור על הבדיקה, לא כתבת איזה תרופות אתה נוטל שגם הן יכולות להשפיע על התוצאות, בכל מקרה גם כאן- התייעץ עם האנדוקרינולוג שהפנה אותך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, והמשך השאלה ברשותך
נעם17/06/2008ערב טוב
בהחלט זה מה שאעשה, ואחכה לתור.
רק רציתי להבין קצת יותר (במגבלות הקיימות כמובן), האם הדמיית הMRI מאבחנת בוודאות את הבעיה בהיפופיזה ? (עשיתי את ה MRI מסיבות אחרות והבנתי שבשביל האוכף התורכי צריך בדיקה ספציפית), כלומר מסתפקים בבדיקה הזו בכדי לאבחן ?
אני נוטל כבר תקופה פרילק במינון נמוך ובבדיקות דם אחרונות רמת הפרולקטין בנורמה.
כמו כן אספירין 100 מ"ג, ואלטרולט 10 מ"ג, ומולטי וויטמין.
מאיזה טעם יש צורך באיסוף שתן חוזר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעם
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין22/06/2008שלום
1. לגבי ההדמיה של ההיפופיזה, לעתים ניתן לראות בMRI ממצא שיכול לסביר הפרשה מוגברת של פרולקטין, אני ממליצה לך להביא את הדיסק של הבדיקה לאנדוקרינולוג המטפל, שישקול לפי הצורך יעוץ של מומחה רנטגן בתחום הדמיית ההיפופיזה.
2. לגבי הממצאים בבדיקת השתן- אני מבינה שהיא בוצעה לבדוק את התלונות שהיו לך על כאבי ראש וכן הקפיצות בלחץ הדם. באיסוף השתן - בדיקה לאדרנלין יצאה מעט מוגברת. נטילת אלתרולט יכולה לפגוע בתוצאות הבדיקה, ולכן אם החשד הקליני גבוה- צריך לחזור על הבדיקה ללא נטילת אלתרולט. בכל מקרה התייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות גופנית.לאה14/06/2008
שלום,
אני בת 32, רווקה, לא בהריון, ומעולם לא הייתי בהריון.
במשך החודשיים האחרונים אני מרגישה עייפות פיזית בלתי נסבלת, ברמה שאני לא יכולה לתפקד, ובפרט לא מסוגלת לעבוד.
ברצוני לוודא אם מדובר בסיבה גופנית כלשהיא.
שאלות:
1. עשיתי בדיקת דם וערך TSH הוא 2.18.
היות והערך תקין, האם יש טעם בכל זאת לעשות בדיקות יותר מעמיקות לבלוטת המגן? אם כן איזה?
2. האם יש עוד אפשרויות באנדוקרינולוגיה לגורמים גופניים העלולים לגרום לעייפות ברמה כזאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין15/06/2008שלום, מאד קשה להתיחס לשאלה כללית זו מבלי לקחת היסטוריה רפואית מלאה ומבלי לבדוק אותך. באופן כללי, לא נראה לי שיש בעיה בבלוטת המגן. (בהנחה שזו אינה מוגדלת). יש מחלות אנדוקיריניות שונות היכולות לגרום לעייפות אך הן מלוות בממצאים אותם ניתן למצוא בסיפור תולדות המחלה בבדיקה פיזיקלית, ובבדיקות מעבדה פשוטות.
גשי לרופא/ת המשפחה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' אודיל בבקשה עוד שאלהרותי14/06/2008
האם יש טעם לעשות מיפוי לבלוטה במקום ניתוח כדי לאבחן אם הממצא שפיר?
כלומר האם ניתן לאבחן לא ע'י ניתוח בודאות?
המון תודה לך מראש
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין15/06/2008הי רותי
מיפוי לא יעזור כי את לוקחת אלטרוקסין.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
רותי15/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאלכסנדרה13/06/2008
למה חשוב לבדוק רמת סוכר רק אחרי שעתיים של אוכל ולא מיד והאם גם אצל אדם לא סכרתי מיד אחרי ארוחה עולה סוכר בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכסנדרה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין15/06/2008בהרכת סכרת ואיזון סכרת חשוב לנטר את רמות הסוכר בצום וגם אחרי אוכל. עד כה היה מקובל לנטר את רמות הסוכר שעה וחצי עד שעתיים אחרי אוכל, לאחרונה יש עבודות שמתחילות להתייחס לערך של הסוכר שעה אחרי האוכל-ויכול להיות שבעתיד נתיחס למדד זה. ואכן אצל כולם עולה רמת אוכל , אך אצל חולי סכרת וחולי מצב טרום סכרת העליה גבוהה יותר והירידה איטית יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אודיל בבקשה עוד שאלהרותי12/06/2008
מה עושים בניתוח?
האם האבחנה נעשית תוך כדי הניתוח?
האם אני ב סכנת חיים ?
תודה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/06/2008רותי יקרה שלום
אני מצטערת שכנראה אני הרופאה ראשונה שאומרת שאת צריכה ניתוח.
הייתי בטוחה שכבר קיבלת הודעה על כך לפחות או ברמזים.
זו בעיה של הפורום שהכל מאוד יבש ובגלל זה אליך לפנות לרופאה שלך.
את לא בסכנת חיים בכלל וגם לא בסכנה בכלל!!! הגידולים של הבלוטה אינם גידולים אלימים כלל
ובמקרה שלך קיימת אפשרות סבירה שזה שפיר.
זה נכון נדע רק אחרי ניתוח ולא תוך כדי.
אני מבינה את הדאגה שלך אך תסתכלי גם על הצד החיובי של הדבר(מה שהסברתי קודם)
שבת שלום
ד"ר אודיל כהן-עקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת רופאה,ואדם יקר מאד!!!!תודה רבה !
רותי13/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותי - יש גם דרך אחרת !
אבי16/06/2008שלום לך רותי יקרה.
שמי אבי ואני רוצה לעזור לך. אני לא מומחה לסוכרת וגם לא בשום מחלה פנימית ספציפית אחרת, ולמרות זאת יש לי עבורך מידע שיכול גם להציל אותך מניתוח מיותר, וחשוב מכך יכול לעזור לך לעלות על מסלול של בריאות מושלמת (כן, יש כזה דבר !) ברמות שאינן מוכרות ל 99.9% מהציבור בעולם המודרני.
רותי אני מציע לך להכיר דרך אחרת, שפוייה ובטוחה, שתיתן לך שליטה מלאה על הבריאות, תוציא אותך באחת מהסטטיסטיקה המזעזעת של מצב הבריאות בעולם המערבי - ותעלים את הפחד התמידי מהלא נודע ומלהפוך בקלות בלתי נסבלת לעוד שורה בסטטיסטיקה זו.
פתחתי לך דלת לעולם טוב ובריא יותר רותי. לפרטים נוספים את מוזמנת לכתוב לי: [email protected]. בריאות ובשורות טובות !
אבי גולדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אודיל המשך ב.תריס בתודה רבהרותי12/06/2008
בהמשך להמלצתך מיום 30.3.08 הגעתי ליעוץ אצל אנדוקרינולוגית,היא שלחה אותי לדיקור של הקשרית הגדולה (2 סמ),הרי הממצאים
בבדיקה הציטולוגית קבוצות רבות של אפיתל פוליקולרי עם מטפלזיה אונקוציטרית על רקע של דם,מאקרופאגים ומעט קולואיד הממצאים חשודים ל-
FOLLICULAR NEOPLASIA WITH HURTHLE CELL FEATURES.
אנא עזרתך ,מה עושים?
נ.ב אני כבר חודש וחצי עם כדור של 50ממ והTSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה זה ברח לי
רותי12/06/2008הTSH ירד מ-5.45 ל-3.55 ה-PT3 וPT4 בנורמה
המון המון תודה לך
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין12/06/2008הי רותי
את צריכה שוב לפנות לרופאה אנדוקרינולוגית שלך. בתשובה הציטולוגית שקיבלת לא ניתן לקבוע האם הגידול ממאיר או שפיר ולכן במקרים כאלו ממליצים על ניתוח כדי לקבוע סופית את האבחנה.
לכן שוב תקבעי תור בהקדם לאנדוקרינולוג שלך כדי לקבל את כל הנחיות הדרושות והפניה לרופא כירורג.
רפואה שלמה רותי
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה המהירה-מפחיד!
רותי12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)