פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• TSH נמוך ו - FSH גבוה
    שרון
    01/08/2008

שלום, בחודשים האחרונים סבלתי מהזעת יתר עד כדי כך שפתאום בלי שום סיבה, הייתי רטובה לגמרי, החל לנשור לי שיער באופן נוראי, (היה נדמה לי שהתנפחתי מעט, למרות שאני רזה עדיין.)סבלתי גם ועדיין סובלת מדפיקות לב מהירות, והכי נורא : תחושה של איבוד חמצן ואי יכולת לנשום , אחרי כמה דקות מקסימום זה חולף אבל זה מפחיד מאד, וזה קורה לעיתים די קרובות. בהתחלה היו לי רק התקפים של הזעת יתר וחום נוראי ונשירת שיער, עכשיו זה גם שאר הסיפטומים שציינתי לעיל. היו לי כאבי בטן תחתונה חזקים, והופיעו גם מורסות באזור הנרתיק, דימומים מהרחם כחודשיים בהתחלה קלים ואחר כך חזקים . יש לציין שאני בשליחות בקנדה והערכים שם שונים , הלכתי לרופא נשים, ביצע לי TSH' ו FSH . אלו הם הערכים: TSH 0.19 - כשהנורמה 0.35- 5.,LH - 44 LH- 12 PROLACTIN - 7 יש לציין שלאמי יש בעיה עם הפרולקטין והיא מקבלת תרופות, הפסיק לה המחזור בגיל צעיר. בגילי בערך. גם בזמן לקיחת הבדיקת דם לFSH וה- TSH זה התבצע בזמן שהיה לי דימום. לא ברור לי עדיין עם כל התקופה שהיה לי דימום (חודשיים)זה היה ווסת, או רק לקראת סופו שהתגברו הדימומים (ואז ביצעתי את הבדיקה)היתה לזה השפעה על רמת ה-FSH או לא? בכל מקרה, הייתי רוצה לדעת האם פעילות יתר (עד כמה שאני יכולה להבין) שנמצא בבדיקות שלי נחשב למאד נמוך, קצת נמוך, לא נמוך. מה פשר כל התחושות האלו שאני חשה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH נמוך ו - FSH גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורין

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    01/08/2008

שלום
    לא ציינת את גליך וחבל
    יש לך בעיה מורכבת ולא ניתן לפתור אותה במסגרת פורום.
    בהקשר לTSH זה ערך נמוך אך זה לא מסביר את הסימפטומים שאת מתארת.
    את צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג לבדיקה וערכה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהריון עקב בלוטת תריס
    שי
    31/07/2008

האם ישנם בעיות או סיבוכים בזמן ההריון במידה והיולדת סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס (נוטלת אלקטרוקסין 100 מל ליום)מגיל 18 כיום בת28

הוספת תגובה

• שי

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    31/07/2008

שלום
    לתת פעילות של בלוטת המגן במהלך הריון יכולות להיות השלכות על האם והעובר, לכן דרוש מעקב טוב אחרי ערכי FT4 במהלך ההריון, כמו כן בגלל כל השינוים ההורמנלים, גם אם החולה היתה מאוזנת לפני ההריןו, בהריון צריך להעלות את מינון האלתרוקסין. אם נשמר האיזון אין חשש לסיבוכים.
    מומלץ לכל אישה עם תת פעילות של בלוטת המגן להתייעץ עם רופא הנשים / אנדוקרינולוג טרם ההריון ומיד עם קבלת בדיקת הריון חיובית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרולקטין גבוה + CT שלא ברור לי
    יוסי
    31/07/2008

שלום בבדיקות דם נתגלה פרולקטין גבוה כ-1200 mU/L לאחר מספר בדיקות נוספות כולם סביב ה- 980-1100 (טווח 375- 45) כמו כן TSH היה קצת גבוה כ-mU/L 4.8 מספר פעמים אך גם 2.9 פעם אחת (טווח 4.2- 0.35) T3- FREE 4.75 (טווח 6.5- 3.5) T4- FREE 16.8( טווח 10.0-20.0) FSH 2.4 IU/L LH 1.4 IU/L CORTISOL-BLOOD 642 nmol/L (טווח 690- 138) nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 9.0 (טווח 37- 9.4) SHBG 19 (טווח 11-85) FAI 48.65 (טווח 28-80) ANTI THYROID PEROXID חיובי 61 IU/ml THYROGLOBULIN Ab <20.0 IU/ml בבדיקת אולטרסוונד בלוטת התריס תקינה בבדיקת CT נכתב " בלוטת ההיפופיזה נראית שקועה על רצפת האוכף. בחלק השמאלי של האוכף בצמוד לסינוס הקברנוזי נראית קשרית בקוטר כ-6 מ"מ לא ברור לי לגמרי האם מדובר במיקרו-אדנומה או בחלק של הסינוס הקברנוזי המשך הערכה ב-MRI לפי הנחיה קלינית " עד כאן ציטוט אני בלחץ ולא ברור לי המשמעויות מה הכוונה שקועה על ריצפת האוכף? האם זה תקין? מה לגבי שאר הדברים ? אם זה אכן מיקרואדנומה האם זה ה"גידול" שמפריש פרולקטין וניתן לטפל בו בכדורים? אם לא אז מה הגידול הזה? אם אין כלל גידול בהיפופיזה מה יכולה להיות הסיבה לממצאים הנ"ל? אשמח לדעת את חוות דעתך על סמך הממצאים והאם העניין ניתן לריפוי פשוט או שהוא מורכב

הוספת תגובה

• יוסי

31/07/2008

שלום,
    שאולותיך מורבות ודורשות מעקב אנדוקריני.
    באופן כללי- CT אינה הבדיקה הטובה ביותר להדמיה של ההיפופיזה- MRI יותר. כאן אף הרדיולוג המליץ על בדיקה זו ולכן נראה לי שיש טעם לבצעה.
    במידה וזו אכן מיקרואדנומה בהחלט יכול להיות שהיא מפרישה פרולקטין ואכן ברוב המקרים ניתן לטפל בכדורים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת בלוטת התריס
    אמה
    30/07/2008

אני חצי שנה אחרי לידה סובלת מסכרת ותת פעילות בלוטת התריס מאז הלידה אני לא מצליחה לאזן את הבלוטת התריס היא נמצאת בעובר TSH 0.03 TSH 0.08 הורדתי כבר את המינון מ - 300 ליום ל - 150 (אולם אני מרגישה שאני נמצאת בתת פעילות ביחד עם עובר פעילות) היות ואני סובלת מעצירות אני מרגישה שהגוף מאוד לא מאוזן עיפות יתר, כאבי ראש חזקים, כאבים בשורשי כף היד ותחושה שהגוף מאוד לא מאוזן למרות ש"יחסית" הערכים של הסוכר סבירים יש לציין שלפעמים אני שוכחת לקחת את האלטרוקסין מה עלי לעשות? להוריד עוד את האלטרוקסין למרות שאני מרגישה שאני בתת פעילות (יש לציין שגילו לי את ה TSH טענתי כמה חודשים שיש לי בעיה בגלל שיש את זה במשפחה, עליתי 30 קילו בשנה ולא ראו כלום בבדיקות, עד שהבדיקה הראתה TSH 141.8 עשוי פעמים לפני כמה שנים ומאז אחרי כל לידה (3 לידות) אני מתקשה לחזור לאיזון והפעם זה לוקח המון זמן מה עלי לעשות? האם לתת חשיבות לאינטואציה שאני למעשה בתת פעילות או שיש מצב שפעם ככה ופעם ככה אשמח לקבל תשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת בלוטת התריס

הוספת תגובה

• אמה

31/07/2008

שלום
    בעייתך מורכבת, יש לבדוק אותך בדיקה פיזיקלית ולראות את כל הנתונים מהעבר. אני ממליצה על מעקב אצל אנדוקריולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בטיפול
    אביבית
    30/07/2008

שלום אני בת 40 לא סבלתי אף פעם מבלוטת התריס לאחרונה בבד'קות יש עליה בTSH 5.85 T3 4.6 T4 14.6 האם יש צורך כבר ביעוץ אנדקרינולוגי ומה זה אומר? האם זה מסוכן

לקביעת תור
    סגירה
    צורך בטיפול

הוספת תגובה

• אביבית

31/07/2008

שלום,
    מצבך אינו מסוכן.
    את סובלת מיתר תריסיות תת קלינית, בדרגה כזו שלדעתי מחייב רק מעקב. כל זאת בהנחה שאינך בהריון ואינך מתכננת הריון בשלב. זה.
    חזרי על הבדקיה עוד מספר חודשים ולפי זה יחליטו על הצורך בטיפול או המשך מעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד משקל
    בר
    30/07/2008

אמי בת 69 מאבדת משקל בחודשים נשרו כחמישה ק"ג ללא דיאטה ובתקופה האחרונה בכלל היא השילה מעל 10 ק"ג. אמי סוכרתית סוג 2 ולטענתה מאוזנת. הA1C בוצע לפני מעל חודשים יצא 7 (לפני ההרזיה היה בערכים של 6 כלומר קיימת מגמה של שינוי). במכשיר הביתי הסוכר אינו גבוה למעט במקרים של אחרי ארוחה אשר הוא עולה מעל 140 אבל לא לערכים חריגים. אמי עוברת בירור כולל וידוע לי כי איבוד משקל מתרחש גם במחלות אחרות. אני שואלת האם יתכן כי המכשיר הביתי אינו אמין, האם השינוי בA1C אשר עדיין נשאר בתחום הנורמה יכול להעיד על החמרה במחלה, האם צריך לבדוק אינסולין? פרט נוסף אמי מתלוננת על חולשות או היפו ואז מורידים לה כדור, מוסיפים כדור ואני רואה החמרה ודואגת (הכדורים גלובן וגלוקופז'). לאמא יש איסכמיה ועברה צינתור, בעיות כלי דם, השתנה מרובה מאוד אנא הנחו אותי מה לשאול את הרופא (אני רוצה לפנות לייעוץ פרטי) מבחינת מחלת הסוכרת האם אולי הזרקת אינסולין תעזור. סליחה על השאלות הרבות אני חרדה ולא רוצה להתמהמה בטיפול באמא.

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד משקל

הוספת תגובה

• נועה

31/07/2008

שלום,
    לא נראה לי כי התלונות של אימך קשורות למחלת הסכרת (אם כי ייתכן והסוכר מושפע ממצבה הכללי). כדי לבדוק תקינות גלוקומטר עלייך לבצע בדיקת דם בגלוקומטר שלך ובגלוקומטר אחר (לדוגמא בקופת חולים) ולראות אם הערכים דומים. רמת הA1C קשורה גם בהמוגלובין של אימך, במידה והיא אנמית יכול להיות שהערך שנמדד אינו אמין, אך לפי הפרמטרים שציינת, נראה כי היא מאוזנת בצורה סבירה.
    בהצלחה בברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד הבהרה...

בר
    01/08/2008

אצל אמי אכן המגלובין מעט נמוך והיא עשתה בדיקה לגילוי דם סמוי אשר יצאה תקינה. כיצד עובדה זו יכולה לשבש את התוצאה לטובה או לרעה. בנוסף אמי לוקחת 3 כדורי גלוקופז' והרופאה אמרה כי הם גורמים לירידה במשקל האם גם את סבורה כי הגלוקופז' גורם לירידה. תודה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוסטרון נמוך
    שמואל
    29/07/2008

שלום רב! אני בן 60 עשיתי בדיקת דם ורציתי לדעת אם התוצאה תקינה: testosterone free 26.7 pmol/L testosterone total 9.1 nmol/L תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טוסטרון נמוך

הוספת תגובה

• שמואל

29/07/2008

שלום,
    הערכים בתחום הנמוך של הנורמה. השאלה מדוע עשית את הבדיקות הללו.
    אם הסיבה היא ירידה בתיפקוד המיני או בריחת סידן, יש מקום לשקול נסיון טיפול במידה ואין לך התוויות נגד.
    ממליצה על בדיקה אצל אנדוקרינולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PHOSPHORUS ובלוטת התריס
    שירה
    28/07/2008

שלום, לאחרונה עשיתי בדיקות דם שהראו PHOSPHORUS 5.0. אני יודעת שזה ממש מעט מעל הנורמה ולכן זה חסר משמעות אבל שמתי לב שבכל בדיקות הדם שלי ב-5 שנים האחרונות, התוצאות לפוספורס היתה גבוהה מהנורמה בערכים פחות או יותר דומים לתוצאה האחרונה. לא הייתי עושה מזה עניין אך הבנתי שרמות הזרחן קשורות בבלוטת התריס. ואני יודעת שבלוטת התריס קשורה במצבים כגון עצירות ממנה אני סובלת מזה 5 שנים. האם יש קשר בין הדברים? כמו כן בבדיקות דם ה-URIC ACID שלי נמוך באופן קבוע אך גם הפעם לא חורג באופן משמעותי. אני גם סובלת מנשירת שיער מזה שלושה שבועות (ללא התקרחות). אני קצת מבולבלת. האם נשירת השיער קשורה בכך שהפסקתי גלולות מניעה לפני חודשיים? אני בטוח לא בהריון.

לקביעת תור
    סגירה
    PHOSPHORUS ובלוטת התריס

הוספת תגובה

• אגב TSH תקין בכל הבדיקות

שירה
    28/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

28/07/2008

שלום,
    1. לא מצאתי קשר בין תיפקוד בלוטת התריס ורמות זרחן גבוהות.
    2. לנשירת שער סיבות רבות, כולל שינויים בהורמוני המין.
    האם את במצב תזונתי טוב?, האם אינך סובלת מאנמיה?
    מה תיפקוד בלוטת המגן שלך-TSH?
    במידה והתלונות ימשכו (עצירות, נשירת שער) אני ממליצה לך על בדיקה אצל רופא/ת המשפחה להערכת מצבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרואדנומה הפופיזה ושדה ראיה
    אורה
    27/07/2008

שלום, הייתי רוצה לברר דבר הבא: יש לי מיקרואדנומה היפופיזה בגודל 4 מ"מ כ7 שנים,כל התקופה ווסת לא סדיר,פרולקטין בין 690-780,ידוע גם על פוליציסטיק בשחלות.יש פרעות שדה ראיה. בפענוח של MRI רשום שהכיאזמה חופשית.אבל בכל זאת יש צמצום שדה ראיה עד כדי כך שעברתי הדרכה שיקומית וקיבלתי ת.עיוור וליקוי ראיה .מן הסתם לא חידשו לי רישיון נהיגה.יש כאבי ראש כרוניים.עד עכשיו לא טiפלתי בתרופות מיוחדות,רק בתרופות נגד כאבים. השאלה שלי:אם מיקרואדנומה יכולה להשפיע עד כדי כך על שדה ראיה ,ווסת,כאבי ראש?אני מרגישה החמרה במצב הבריאותי:יותר כאבי ראש טשטוש ראיה וכו' לאחרונה ביצעתי MRI,מיקרואדנומה גדלה מאז שנת 2005 וכיום היא 5 מ"מ.מעניין לדעת אם קיים טיפול כלשהו שגידול יכול להצתמצם ושדה ראיה יכולים לחזור להיות תקינים או שמדובר בתהליך בלתי הפיך? באיזה מקרים גידול מיקרואדנומה משפיע על שדה ראיה?מה הם עוד השלחות של גידול הזה?לפני שהתגלה גידול מיקרואדנומה הייתי עדה לפיגוע חבלני.אם מצב לחץ גרם לגידול? תודה

הוספת תגובה

• אורה

27/07/2008

שלום,
    באופן כללי, לפי התאור של תשובת הMRI - אין סיבה לפגיעה בשדות הראיה. תלונותייך דורשות התיחסות ולדעתי לשקול טיפול תרופתי.
    לדעתי עלייך להיות במעקב של אנדוקרינולוג (עדיף עם קשר למרכז רפואי בו יש נורואופטלמולוג) שיעבור על כל הנתונים, הצילומים והבדיקות שעברת. (הביאי עימך את הדיסקים של הצילומים, את בדיקת שדות הראיה ולא רק תשבות בכתב)
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH גבוה
    שיר
    27/07/2008

שלום אני בת 29 ונוטלת סטרואידים בעקבות לופוס. בבדיקה אחרונה TSH גבוה מהנורמה אך ה T4 תקין. האם זה תת פעילות של בלוטת התריס והאם יש לטפל בזה ובמה? האם יתכן שזה נגרם מהסטרואידים? לציין שיש לי גם סכרת כנראה מהשימוש בפרדניזון והסכרת מאוד לא מאוזנת

לקביעת תור
    סגירה
    TSH גבוה

הוספת תגובה

• שיר

27/07/2008

שלום, לרוב טיפול בסטרואידים גורם לTSH מדוכא.
    לא ציינת באשלתך את ערכי הTSH וFT4, וכן את מדדי האיזון של הסכרת. בכל מקרה אני מציעה לך להיות במעקב של אנדוקרינולוג עם התיחסות ל2 בעיות אלו וכן התיחסות למשק הסידן שגם מושפע מטיפול ממושך בסטרואידים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    חסוי
    24/07/2008

אני בת 23 ואני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מלידה אני לוקחת אלטרוקסין כל יום אך שאלתי בעיקרון שמעתי שהאלטרוקסין יכול בהמשך לגרום לאוזופורוסיס עם אני רושמת נכון, בקשר לצפיפות העצם. האם אליי לעשות צילום לצפיפות עצם, זאת אומרת להתחיל מהגיל שלי או לחכות בנוסף לסבתא ולאמא שלי יש את הבעיה (אוזופרוסיס), האם יש נטייה גנטית? לבקש את כל הגוף? או רק את הידים?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• גילי

26/07/2008

שלום,
    אלתרוקסין אינו גורם לאוסטאופורוזיס. יתר פעילות של בלוטת המגן מהווה גורם סיכון, כלומר רק אם תקחי מינון גדול מדי של אלתרוקסין יכולה להיות סכנה . אין המלצה בגילך לבצע בדיקה של צפיפות העצם. יש להקפיד על תזונה נכונה, חשיפה במידה מספקת לשמש ופעילות גופנית.
    לשאלות נוספות בנושא אוסטאופורוזיס אני מציעה לך לפנות לפורום של אוסטאופורוזיס.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרולקטין ומחזור?
    שושי
    24/07/2008

שלום רב אני בת 31 אחרי שתי לידות בעית פרולקטין גבוה הרמה הגבוה ביותר שהיתה לי 2600 והיום לאחר לקיחת כדור בשם קובטרים פעם בשבוע כדור מחולק לשנים הרמה 120 בעבר לקחתי כדור בשם פארילק והמחזור שלי היה סדיר מאד כל 27 יום בדיוק ומאז שאני לוקחת את הכדור קובטרים המחזור לא סדיר כל 31 יום כל 29 או 26 או 25 מה ניתן לעשות ? ולמה זה קורה? האם יש לחזור לפארילק כי משפיע יותר טוב אלי? האם יש להוריד מינון קובטרים? אני רוצה להכנס להריון נוסף בקרוב ולא יודעת מתי הביוף שלי כי המחזור לא סדיר תודה מראש גילי

לקביעת תור
    סגירה
    פרולקטין ומחזור?

הוספת תגובה

• גילי

24/07/2008

שלום,
    לאור רצונך להרות- אני ממליצה לך לדון בכל נושא הטיפול והביוץ עם האנדוקרינולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH
    שרית
    23/07/2008

שלום אני חולה בפפילרי בבלוטת התריס. כבר 10 ח' אחרימ כריתת כל בלוטת תריס ואחרי יוד רדיואקטיבי. שוקלת 59 ק"ג ונוטלת 700 מק"ג אלתרוקסין בשבוע. להלן תוצאות בדיקת דם: TSH-0.06 T3 -5.2 T4-21.5 1 האם TSH 0.06 נחשב כמדוכא?או שיצא מהדיכוי? 2 האם מינון אלתרוקסין 700 מק"ג בשבוע מספיק? או שמא רצוי להגדיל מינון? דנה

לקביעת תור
    סגירה
    TSH

הוספת תגובה

• דנה

24/07/2008

שלום,
    לרוב TSH 0.06 נחשב מדוכא, לשם בטחון התייעצי עם האנדוקרינולוג המכיר את פרטי המחלה שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול
    besinka
    23/07/2008

שלום רב! בבדיקת דם של קורטיזול 8 am יצאה תוצאה 900, כאשר הנורמה בין 116 עד 618. אחרי זה הביאו לי 2 טבליות של דקסאמתאזון 0.5 מ"ג ששתיתי בלילה. למחורת עשיתי שוב בדיקת דם של קורטיזול 8 am והפעם הבדיקה הראתה 16! מה זה אומר? מה עליי לעשות הלאה? איזו בדיקות? או שזה תקין (למרות שזה נמוך מהנורמה)? אשמח לקבל תשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזול

הוספת תגובה

• besinka

23/07/2008

שלום, בדיקה של קורתיזול בבוקר של 900, אינה מאפיינת מחלה. מבחן דקסמתזון שביצעת הראה כי אין יצור ביתר של קורתיזול.
    אינני יודעת מדוע נלקחו הבדיקות, לגבי המשך ברור (לאיזו בעיה?) אנא חזור לרופא שהתחיל את הברור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

besinka
    24/07/2008

ביצעתי את הבדיקה משום שאני סובלת מעייפות וכבדות כבר כ 8 חודשים. יש משהו חוץ מבלוטת התריס, שקשור לאנדוקרינולוגיה, שיכול להביא לתחושות שכאלה? אציין שלפעמים מרוב עייפות קשה לי אפילו לזוז או ללכת.. תודה רבה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• beskina

26/07/2008

שלום, מחלות רבות ומצבים רבים יכולים לגרום לתשישות. בתחום האנדוקריני אכן חוסר פעילות של בלוטת המגן וגם סכרת (בייחוד לא מאוזנת) והשמנה יכולים לגרום למצבים זה. אך, כמו שהתחלת בברור יש גם מצבים אדנקורינים נדירים יותר שיכולים לגרום לכך.
    כמו כן מחלות רבות ומצבים רבים שאינם קשורים לאנדוקרינולוגיה יכולים לגרום לעייפות.
    התייעצי עים רופא המשפחה ולפי בדיקות דם בסיסיות, בדיקה גופנית ושאלות מכוונות אחרות יפנו אותך לפי הצורך למומחיות הנכונה לברור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה TSH
    אביבית
    21/07/2008

שלום רב רציתי לדעת לפני שבוע עברתי בדיקת פסאג לצילום מעיים ולאחר כמה ימים נלקחו בדיקות דם לבלוטת התריס, הודגמה עליה בבלוטת התריס האם יכול להיות השפעה של חומר השתייה על הבלוטה והאם כדאי לבצע שוב בדיקת נוספת ואחרי כמה זמן? והאם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה TSH

הוספת תגובה

• גידי

22/07/2008

שלום,
    לא מצאתי קשר בין בדיקת פסאג ותיפקוד של בלוטת המגן.
    מה הכוונה ב"עליה בבלוטת התריס"- אנא ציין מספרים. כמו כן, מדוע נלקחה הבדיקה?כמו כן ציין גיל, מחלות נילוות, תרופות שאתה לוקח, האם עברת גם בדיקת CT עם חומר ניגוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה