מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מותר ניפדיפין בהנקה כטיפול בפיסורה?ד``ר רפאל אלון30/04/2013
האם מותר ניפדיפין בהנקה כטיפול בפיסורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניפדיפין בהנקה - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/05/2013לולי
אין מניעה להשתמש בניפדיפין בזמן הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל עור בפי הטבעת אחרי טחורים בהריוןד``ר רפאל אלון29/04/2013
שלום,
אני 4 חודשים אחרי לידה. מחודש שמיני עד סוף ההריון ולאחריו סבלתי מטחורים.
הטחורים עברו, אך נשארה לי בליטה בפי הטבעת.
הייתי אצל הגניקולוג שלי לבדיקה, הוא טען שזה קפל עור וניתן לחיות איתו...
הקפל עור הזה מציק במהלך ניגוב וגם הוא לא הדבר האסטטי שיש..
האם אני צריכה להיבדק את פרוקטולוג?
מה הטיפול לקפל עור הזה? האם הכרחי לעבור ניתוח?
והאם הדבר יכול לגרום לסרטן חלילה..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפל עור בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/05/2013ל"אחרי לידה" שלום,
קפל עור אינו מהווה גורם סיכון לסרטן. הדרך היחידה ל"העלימו" היא בניתוח, היכול להתבצע בקלות בהרדמה מקומית. בד"כ אני ממליץ על ניתוח כזה רק כאשר הקפל גורם להפרעה ממשית באיכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפט לטחוריםלי28/04/2013
שלום רב
יש לי טחורים חיצונים שמעתי שעם מורחים נפט על הטחור זה נעלם וזה עוזר האם זה נכון ?
האם זה עוזר נפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפט לטחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/04/2013נפט עוזר רק אם אתה לפיד.. (ולא התכוונתי לשר האוצר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביציאותמיה28/04/2013
שלום,
אני בת 29, עברתי לפני כמעט שנה ניתוח פיסורה.
לאחרונה יש לי קושי ביציאות והם קשות.
אני מקפידה לשתות כל יום 2 ליטר מים, לאכול פייבר 1/ברנפלקס
ושותה בנפייבר.
כמו כן אני משתדלת לאכול הרבה ירקות.
אני עושה הליכות פעמיים בשבוע
יש לציין שהתזונה שלי לרוב ללא שינוי, אם כך מדוע הקושי הזה נוצר פתאום
כיצד אני יכולה לטפל בקושי הזה ? יש לי יציאה אחת ליומיים והיא קשה למרות כל המים שאני שותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ביציאות - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/04/2013מיה
אין קשר בין הניתוח שעברת לפני שנה לקושי ביציאה שיש לך בהווה. את צריכה לעבור בירור כדי לגלות את הסיבה שהביאה לשינוי. כדאי להתחיל בבדיקה כללית אצל רופא המשפחה ובדיקות דם כלליות כולל תפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להודעתי למטה פינודל סינוסמני28/04/2013
אז איך באמת מוודאים אם זה פיסטולה או סינוס? בעזרת אולטרסאונד או סתם בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להודעתי למטה פינודל סינוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/05/2013בחלק גדול מהמקרים אפשר לאבחן בבדיקה גופנית. לעתים צריך להעזר בבדיקת US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימיים וחיצוניים דרגה 4אלעד27/04/2013
שלום לכם,
אני בן 70.
בקולונוסקופיה איבחנו שיש לי טחורים פנימיים וחיצוניים דרגה 4 עם צניחת רירית ובנוסף יש לי פוליפ רקטלי.
כשאני שומר על יציאות רכות אז אין לי בעייה עם הטחורים.
אך הרופא אמר לי שעליי להוריד את הפוליפ הרקטלי.
אני מעוניין להוריד בניתוח רק את הפוליפ הרקטלי ולהשאיר את הטחורים וצניחת הרירית כפי שהם.
הסיבה היא שאני מפחד מניתוח טחורים ומסיבוכים וכאבים אחר כך.
ושוב, רוב הזמן אני שומר על יציאות רכות ואז אין לי בעייה עם הטחורים.
שאלותי הן:
1. האם זה הגיוני להוריד בניתוח רק את הפוליפ ולא להוריד את הטחורים באותו זמן?
2. האם יש סכנה בטחורים דרגה 4 חיצוניים ופנימיים אם הם לא מפריעים לי?
3. האם צריך לקחת דגימה מהטחורים לביופסיה?
4. האם יש סכנה בצניחת הרירית? מה הסכנה אם זה יחמיר?
אשמח לתשובות מפורטות
תודה, יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים וחיצוניים דרגה 4 - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/04/2013ליוסף,
אין כל סכנה בהשארת הטחורים ו/או החלק הצונח של הרירית. פוליפ בעיקרון צריך להסיר ולשלוח לבדיקה היסטולוגית. לכן אתה יכול להסתפק בהסרת הפוליפ ואין חובה לטפל בבעיות האחרות, במיוחד אם אינן גורמות לסבל ממשי. תמיד ניתן יהיה בעתיד לטפל אם יתעורר בכך צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת הפוליפ תיכאב כמו ניתוח טחורים?
אלעד28/04/2013תודה על תשובתך שעזרה לי מאד.
יש לי רק כמה שאלות לסיום:
1. הסרת הפוליפ תיכאב כמו ניתוח הטחורים?
2. כמה זמן אסבול מניתוח הסרת הפוליפ? יש סיבוכים בניתוח כזה?
3. כמה זמן ייקח ניתוח הסרת הפוליפ?
4. ניתן בהרדמה מקומית? או שחובה ספינאלית? (כי הרדמה כללית אני לא מעוניין לעשות)
תודה שוב,
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף, האם הסרת הפוליפ עלולה לגרום
אלעד28/04/2013בנוסף, האם הסרת הפוליפ עלולה לגרום להיצרות פי הטבעת?
תודה שוב ויום טוב,
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינודל סינוסמני27/04/2013
יש מצב שיש פינודל סינוס לא בעצם הזנב אלא יותר למטה בשסע ממש בין 2 הישבנים?
הלכתי לרופא שאבחן את זה כפיסטולה אבל לא יודע אם זה ממש קשור לפי הטבעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פינודל סינוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/04/2013פילונידל סינוס יכול להיות במספר מקומות. השכיח הוא בקו האמצע בין העכוזים, מעל עצם הזנב, בגבוה עצם הזנב ואף סמוך יותר לפי הטבעת. יש גם סינוס פילונידלי בטבור ומקומות נוספים בגוף. חשוב להבדיל בין סינוס פילונידלי לבין פיסטולה מכיוון שהחלמה מלאה מסינוס פילונידלי דורשת הרחקה שלמה שלו בניתוח בעוד שפיסטולה תחלים גם בניתוח "פתיחה" של תעלת הפיסטולה ללא צורך בכריתה מלאה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולהמני27/04/2013
שלום אני בן 26. סוב ל בערך 3שנים מגוש פנימי מתחת לעור ליד פי הטבעת מחוצה לה. הגוש. בערך כל חודשיים גודל מתנפח אזואז הוא כואב ויש אי נוחות ואז תוך כמה ימים מתכווץ נעלם ולא מורגש וכך תמיד. הרופא אבחן לי את כפיסטולה. רציתי לשאול במידה ועוד שנה אע בור את הניתוח. יכול לקרות לי איזשהו נזק בשנה הזאת? כי זה כך כבר מספר,שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסטולה - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/04/2013למני,
הסיכון בפיסטולה הוא היווצרות מורסה, תהליך המלווה בכאב עם אפשרות לסיבוך (נדיר אמנם) של תהליך זיהומי נרחב באיזור. לכן בעיקרון ממלץ ניתוח לטיפול בפיסטולה. המתנה של שנה היא סוג של לקיחת הימור/סיכון מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידל סינוסג'ניה25/04/2013
שלום,
לפני חודשיים עברתי ניתוח להסרת סינוס פילונדאלי. לפני 20 יום הייתי בביקורת אצל הרופא המנתח והוא אמר שהכל נראה תקין לחלוטין.
בשבוע האחרון חזרו לי כאבים, בעיקר כאשר אני שוכבת על הגב. הכאבים לא חמורים, אבל, מסיבות ברורות, מפחידים אותי מאוד. אני מאוד מודאגת שמא אצטרך לחזור על הניתוח. האיזור לא מודלק ויש רקמת עור רציפה (הפצע מהניתוח נסגר לחלוטין).
אודה מאוד לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילונידל סינוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/04/2013לג'ניה
איזור הניתוח יכול עדיין לכאוב או להיות רגיש. כל עוד אין סימני דלקת או הפרשה אין צורך לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח פיסורהמני24/04/2013
אני שבוע אחרי ניתוח פיסורה וטחורים ואחרי.יציאה שורף האיזור כאילו יש פיסורה. האם זה טבעי? מתי אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/04/2013אחרי ניתוח פיסורה (בלבד) לרוב יש הקלה מיידית בכאב. לאחר ניתוח טחורים יש כאב וצריבה בין שבוע לשבועיים ולעיתים יותר. מכיוון שעברת ניתוח משולב הרי שאתה צפוי לכאב במהלך פרק הזמן שציינתי.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים "משולבים" - הרנייה וטחורים
אורי12/01/2014שלום
עלי לעבור ניתוח הרנייה מפסעתית וכן ניתוח טחורים.
קיבלתי המלצות סותרות של כירורגים ביחס לביצוע שתי הפרוצדורות בהרדמה אחת.
אחד טען שאינו משלב השניים עקב סיכון זיהומי והשני ממליץ לבצע במשותף על מנת לחסוך הרדמה ולאחד החלמה כאשר זיהום אפשרי מטופל בכיסוי אנטיביוטי נרחב.
איש מהם לא הציג סטטיסטיקה של סיכון-כשל-הצלחה.
מה דעתכם?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים "משולבים" - הרנייה וטחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/01/2014לא מקובל לבצע ניתוח באזור "מלוכלך" כמו פי הטבעת במשולב עם ניתוח נקי שיש בו שילוב של גוף זר (רשת במקרה של תיקון בקע) כדי להפחית למינימום את האפשרות לזיהום הרשת. אני ממליץ לנתח קודם את מה שמפריע יותר לאיכות החיים ובשלב שני את הניתוח הנוסף. אם אין הבדל קודם את הטחורים ולאחר ההחלמה לתקן את הבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים "משולבים" - הרנייה וטחורים
אורי13/01/2014יש לציין שניתוח הבקע הוא לקרוסקופי. האם משנה ההמלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים "משולבים" - הרנייה וטחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/01/2014יטת הניתוח אינה משנה את העיקרון הכירורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אבצסמני23/04/2013
שלום אני סובל מאבצס פנימי ליד פי הטבעת שיוצא ונכנס שהוא בחוץ הוא כואב . זה אובחן כפיסטולה עברתי ניתוח פיסורה טחורים וניקוי תעלה הפיסטולה וכריתה מינמלית של הספינטר האנאלי, באבצס לא טיפל מכיון שהיה שטחי ולא פעיל. במידה והאבצס חוזר איזה ניתוח יש לבצע?ניקוז? האבצס יוצא למספר ימים ונעלם איך אפשר לנתח ככה?יש דחיפות בניתוח ? לא נראה לי שאני בנוי כרגע לעוד ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אבצס - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/04/2013לאבי
יש צורך בבדיקה שלך לפני המלצה כלשהי. כדאי גם לעבור בדיקת אולטרא-סאונד תוך רקטלי TRUS כדי לבדוק אם יש תעלת פיסטולה, אם יש נזק לסוגר האנאלי ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימיים וחיצונייםיוסי23/04/2013
שלום.
יש לי טחורים פנימיים שמדממים בעת צאיה.
יש לי טחורים חיצוניים שבולטים מעט אך אינם כואבים, אינם מדממים וחוזרים למקומם לאחר צאיה. גם לפעמים אני מחזיר אותם ידנית.
האם יש קשר בין שני סוגי הטחורים ?
כלומר, אם למשל אטפל בפנימיים בשיטת הקשירה/גומיות, האם העלמותם תביא לכך שהטחורים החיצוניים יגדלו ויהפכו לבעיה קשה יותר מהקיים היום ואז, לאחר כמה שנים אצטרך לנתח את החיצוניים כי הם גדלו עקב חיסול הפנימיים ?
או שאין קשר וכדאי היום להיפטר מהפנימיים המדממים בכל מקרה.
לחילופין אם יש קשר בין שני הסוגים, האם נכון לשקול לעשות נתוח אחד ובו לכרות את הפנימיים ואת החיצוניים באתה פרוצדורה.
אודה מראש להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים וחיצוניים - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/04/2013ליוסי
יש לך לפי תיאורך טחורים פנימיים וחיצוניים. החיצוניים הם למעשה קפלי עור אשר יכולים להתמלא בדם ביציאה מאומצת. הטחורים האמיתיים הם הפנימיים ואלה הטחורים המדממים בזמן צאיה. כדאי לטפל בטחורים הפנימיים כדי להפסיק את איבוד הדם המיותר. טיפול בטחורים הפנימיים יכול להביא לשיפור במצב הטחורים החיצוניים. סוג הטיפול (קשירה, ניתוח וכד') ייקבע ע"י הרופא המטפל תוך מתן הסבר על יתרונות וחסרונות כל שיטה ושיתופך בהחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים פנימיים וחיצוניים
יוסי27/04/2013לדר' רפאל אלון.
תודה על התייחסותך.
אתה כותב שטיפול בטחורים הפנימיים יכול להביא לשיפור במצב הטחורים החיצוניים. רופא אחר הסביר לי שטיפול בפנימיים בלבד ידרדר את מצבם של החיצוניים.
מה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים פנימיים וחיצוניים - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/04/2013טיפול בטחורים פנימיים יכול להביא לשיפור במניעת התקפי טחורים חיצונים. לא יגרום להחמרה או לא ישפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםירון23/04/2013
שלום,
לפני 3 ימים היו לי כאבים בפי הטבעת (במוצא פי הטבעת) שהחלו בזמן מתן צואה ונמשכו גם זמן ארוך לאחר היציאה מהשירותים.
הצואה באותו היום היתה בסדר כאשר ביציאה האחרונה באותו היום דיממתי בסיום היציאה.
למחרת הדימום והכאבים נעלמו אך יום לאחר מכן ביציאה הראשונה בבוקר לאחר הקימה, אומנם לא היתה לי צואה אלא רק הוצאת גזים אבל בנייר הופיע דם.
בהמשך היום בניגובים ספונטניים לא נראו שאריות דם וגם בעת יציאות.
היום בבוקר שוב בשירותים לאחר הקימה לאחר הוצאת גזים מעטה שוב נראה קילוח קטן של דם בשירותים לאחריו יצאה גם צואה אך ללא סימני דם.
אומנם היו לי בשנים האחרונות אירועים של דימומים אחת לשנה או פחות שנמשכו 2-3 פעמים ברצף ולאחר מכן פסקו ספונטנית ועברתי מספר פעמים קשירות של טחורים אך אינני זוכר תופעה כזו של דימום רק בבקרים לאחר הקימה וגם מבלי לתת צואה תחילה אפילו.
האם מדובר גם הפעם בטחורים לפי הסיפור ? מתי עלי לפנות לבדיקה ? בתחילת השבוע כשהיו לי הצריבות והכאבים בפתח פי הטבעת הייתי משוכנע שמדובר בפיסורה, האם סיפור הדימום כפי שמתואר מתאים לפיסורה, טחורים או משהו אחר.
חשוב לי לציין שכבר תקופה מאוד ארוכה אני נוטל בלילה כדור של מטפורמין או נגזרותיו שלרוב גורם לי בבוקר לצואה מאוד רכה מלווה בנוזלים רבים ובעלת ריח חריף.
האם יתכן כי סוג צואה זה הנגרם מהכדור השפיע גם ויכול גם לעודד את הדימום שיש לי כעת ? האם אולי הוא מקשה ו/או מחריף את בעיית הטחורים כשהם מופיעים ומקשה על ריפויים ? זאת למרות שאני לוקח כאמור את התרופה כבר זמן ארוך מאוד (לפחות כ-3 שנים כמדומני)
אני מודה על חוות הדעת ועל היעוץ מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/04/2013לאורי
לא ניתן לאבחן את בעייתך בהתכתבות. מומלץ לפנות לבדיקת כירורג/פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה ורואקטןמני22/04/2013
במידה ואני סובל מאבצס פנימי חוזר ופיסטולה ליד פי הטבעת ואני נוטל רואקטן לאקנה מותר לעבור ניתוח? יש אפשרות לסיבוכים עקב התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה ורואקטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/04/2013לאבי
לא ידוע לי על קשר בין הניתוח לתרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה רקטליתאבי22/04/2013
בבדיקה רקטלית שנעשתה לי עקב טחורים התקבלה התשובה הבאה-
בדיקה רקטלית- בהסתכלות טגז אנאלים גדולים. pr טונוס תקין טגז ופפילה היפרטרופית אחורית פיבוטית
בדיקת אנוסקופיה - טחורים היקפיים קטנים פפילה אחורית לא גדולה
רציתי לדעת מה הכוונה בהסבר הזה לא הבנתי מה כל הפירושים האלה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה רקטלית - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/04/2013לאבי,
י\לפי פנייתך בבדיקה נמצאו הממצאים הבאים: קפלי עור ביב פי הטבעת (ממצא חסר משמעות). טחורים פנימיים קטנים (לטיפול לפי המלי\עת הרופא: משחה, נירות, קשירה וכו'). פפילה היפרטרופית-בליטה ברקמת הרירית של פי הטבעת. ממצא שהוא שפיר ןמטופל בנירות אם ישנן תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)