מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים חיצוניים גדוליםאורי20/05/2013
בן 52. כמעט מעולם לא סבלתי מטחורים. לפני ארבעה ימים בבת אחת (אחרי מאמץ) הרגשתי חוסר נוחות בפי הטבעת. גילית גושים גדולים למדי. בגודל פרק אצבע קטנה. אין כאב מיוחד ביציאה. יש כאב בישיבה או הליכה. אין דימום ממש אבל כל הזמן (לא רק ביציאות) יש כתמי דם קטנים בתחתונים.
רקטוצורין מקל, אבל לא ראתיתי השפעה על הגודל.
האם זה טחורים? הגודל הזה סביר לטחורים ויעבור מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצוניים גדולים - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/05/2013התיאור מתאים להתקף של טחור/ים חיצוני/ם. זוהי תופעה שתחלוף מעצמה. אם אתה מודאג-פנה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאור20/05/2013
זה כחמש שנים יש לי צואה "נחשית", רכה ובהירה. במהלך התקופה הזו עשיתי בדיקות צואה וכולן יצאו תקינות. לאחרונה לעניין הזה נוספו גם גזים בריחות מאוד לא נעימים והופיעה פיסורה בפי הטבעת שלי. האם יש קשר בין סוג הצואה שתיארתי להופעת בעיות כמו פיסורה וטחורים? אודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/05/2013ליאור,
לא נראה שיש קשר בין הצואה שלך לתלונות האחרות. פנה לבדיקת פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםתמי18/05/2013
שלום,
אני בת 50 בריאה. לאחרונה סובלת מבריחת גזים ללא שליטה, מה הפיתרון לבעיה מביכה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/05/2013לתמי,
יש צורך בבדיקה כדי להעריך את תפקוד הסוגר האנאלי. קודם כל בדיקה גופניתצ אצל פרוקטולוג ובהמשך בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי טחורים וסדקאלי17/05/2013
סובל כ-9 חודשים מטחורים ופיסורה בפי הטבעת , כאבי תופת אין צורה לתאר את התופת
עם יציאות דמיות ,הייתי אצל רופא נתן לי משחה מסויימת שהיא פורמולה של שתי משחות
אחרי כחודש של שימוש במשחה ,ועם הרבה שינוי בתזונה , והרבה שינוי באורחות חיים נראה שהדבר מתחיל להיות טוב , עד יום העצמאות האחרון שהרגשתי ממש ללא כאבים , ללא דם, רגוע ונינוח , רק שהשריר שיצא לי החוצה נשאר עדיין אבל ממש בגודל קטן מאד
עברו כשבועיים מיום העצמאות התחיל שוב שריפות כנראה מעצירות ויציאות קשות , שוב בתחיל לחזור הנושא על עצמו , הייתי שוב אצל הרופא , אמר לי למה הפסקתי את המשחה לפני גמר הטיפול, בקש ממני לחזור על הטיפול שוב , ואם לא ילך צריך ללכת לניתוח שזה ניתוח קטן של 5 עד 10 דקות מבצעים חתך ונותנים לדם לזרום וכך הכאב הולך , בינתיים אני בטיפול חוזר, עם תזונה מינימלית עם המשחה הרבה אמבטיות.
שאלתי לממוחים מה עליי לעשות כדי למגר את הבעייה אחת לתמיד.
בכבוד רב
אלי צדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי טחורים וסדק - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/05/2013אלי,
לא ברור מתיאורך מה הבעייה הרפואית. אם יש לך פיסורה שאינה מחלימה בטיפול תרופתי תוך מספר שבועות הפתרון הוא טיפול ניתוחי. הניתוח הוא קל, קצר מאד ועם החלמה מהירה מאד. לגבי בעיית הטחור/ים-לא ברור בדיוק מה הבעייה. יש צורך בבדיקת רופא. אם מדובר בממצא הדורש טיפול ניתוחי ניתן לבצע את הכל באותו ניתוח, רק שאז תקופת ההחלמה מעט ארוכה יותר. אם מדובר בטחור חיצוני הדורש ניקוז-זו פעולה הניתנת לביצוע במרפאה בהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אלי19/05/2013אמי מודה לך על התשובה
הרופא דיבר איתי רק על פיסורה צדק
מה עם טיפול בפורמולה נונה ? האם זה רציני או עוד מטחנת כסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/05/2013לא מכיר את הפורמולה הזו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדם שייך לטחורים?יוסי16/05/2013
שלום וברכה,
אדם בן ארבעים עם עבר הרבה שנים של טחורים פנימיים עם דימום שבא והולך אחר מספר ימים, בעבר נבדק עם מכשיר פעמיים ושני רופאים קבעו שהדימום מהטחורים, ועשה גם קשירה פעם אחת, עכשיו מספר ימים שוב רואה דם, האם נשייך את זה לטחורים או כדאי לעשות בדיקת קולונוסקופיה? רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הדם שייך לטחורים? - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/05/2013ליוסי,
רוב הסיכויים שהדימום מקורו בטחורים. עם זאת, יש צורך בבדיקת רופא שיחליט על סמך כל הנתונים והבדיקה הגופנית האם כדאי וצריך לבצע בדיקת קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה אנאלית לפני ניתוח.גבריאל14/05/2013
שלום אני סובל מפיסורה אנאלית והרופא ימליץ לי על לבצע ניתוח.
כרגע אני ממשיך עם הטיפול המסורתי עד 10.6 אז נקבע עם הפרוקטולוג אם לבצע את הניתוח.
רציתי לברר כמה זמן לוקח להחלים מכזה ניתוח ? אומרים שההחלמה קלה אבל זה לא מסתדר לי בראש הדברים כי קשה לי לתאר את עצמי הולך לשירותים ולא מת מכאבים כי אהיה לי באזור תפרים אחרי הניתוח! מה הסיבוכים לכזה ניתוח ?
ואני רוצה לברר כמה זמן אחרי הניתוח אוכל לקיים יחסי מין אנאלים ,אם בכלל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה אנאלית לפני ניתוח. - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/05/2013גבריאל
ההחלמה מניתוח לפיסורה היא מהירה מאד ולרוב המנותחים אין בכלל כאבים אחרי הניתוח. בניתוח אין תפרים.. (סוג של הוקוס-פוקוס של רופאים..) אם יש כאבים קלים זה נמשך עד מס ימים.יחסים אנאלים תוכל לקיים כעבור מס ימים כשלא יהיו יותר כאבים במקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנזמוסקורל12/05/2013
מהם הגורמים האפשריים לטנזמוס וכיצד ניתן לאבחן אותם או את המצב של הטנזמוס באופן כללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנזמוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/05/2013טנזמוס הינו מצב בו יש תחושה של צורך בהתרוקנות (יציאה...) גם כאשר בפועל אין צואה ברקטום. הסיבות יכולות להיות שונות. במקום ראשון צריך לבדוק שאין ברקטום גידול או פוליפ או מצב דלקתי המעורר את התחושה הזו. אם נשללת אחת הבעיות האלה יש צורך לבדוק סיבות אחרות כגון הפרעה בעצבוב הרקטום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בפי הטבעתאלעד11/05/2013
שלום,
יש לי בפי הטבעת פוליפ אחד גדול ועוד כמה פוליפים קטנים.
עומדים להוריד לי בניתוח את הפוליפ הגדול.
אך איני יודע אם המנתח יוריד גם את הפוליפים הקטנים.
באופן כללי, האם כדאי לבקש מהמנתח להוריד גם את הפוליפים הקטנים? או שמקובל להשאירם ולפקח עליהם שלא יגדלו?
בברכה,
אלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/05/2013אלעד,
לא ברור לי באיזה פוליפים מדובר ומה הסיבה להסרתם. עליך להתייעץ עם המנתח ולקבל הסבר. אף שיטת פיקוח לא תמנע גדילה של הפוליפים שלא יוסרו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 ימים אחרי ניתוח פיסורהיאנה10/05/2013
שלום.הברתי ניתוח בסורוקה. שלושה ימים אחרי ניתוח. כאבים נוראים. מעדיפה לא ללכת לשרותים. כי זה בלתי נסבל. היחס בסורוקה לא טוב, רחוק מלהיות רק טוב או נורמלי. מה לעשות? האם זה נורמלי הכאב הזה? 3 ימים אני רק שותה מים. כידי לא לתקרב לשרותים...
מה לעשות? מיון? או לנסוע למרכז לבית חולים נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ימים אחרי ניתוח פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/05/2013ליאנה,
בי"ח סורוקה הוא בית חולים מרכזי ומתקדם. אם את סובלת מכאבים עלייך לפנות למרפאת המחלקה בה נותחת או לרופא כירורג בקהילה לחוות דעת נוספת. תמיד ישנה אפשרות לפנות למוקד של קופ"ח או לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי טחור טרומבוטילי06/05/2013
האם שמוציאים את הקריש דם זה יכול לחזור שוב הקריש דם ?
וממה נוצר קריש דם בטחור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי טחור טרומבוטי - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/05/2013לי שלום,
קריש דם בטחור נגרם מגודש של כלי דם, לרוב בעקבות מאמץ (בשל עצירות או הרמת משאות כבדים או כל פעולה אחרת המעלה את הלחץ התוך בטני). כאשר נוצר קריש בלחץ זה כואב מאד ואז כדאי לנקז את הקריש להורדת הלחץ. התופעה יכולה לחזור על עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וגרד בפי הטבעתאיציק05/05/2013
שלום רב,
מזה כשבועיים תוקף אותי מדי פעם כאב חד באזור פי הטבעת.
בנוסף לכך לאחר צואה יש לי תחושת גירוד נוראית.
בהתבוננות נראה גוף זר יוצא מפי הטבעת.
צירפתי תמונה של האזור.
אשמח למידע מהיר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וגרד בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/05/2013קשה לאבחן ע"פ התמונה המצורפת. פנה לבדיקת פרוקטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצוניםלי05/05/2013
שלום רב
יש לי טחור חיצוני
איזה משחה יש לכווץ הטחור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצונים - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/05/2013יש תכשירים רבים-כל משחה לטפול בטחורים תתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המורייט הטיפול לכאבי טחוריםלי02/05/2013
שלום רב
אני רואה המון כתבות על המורייט איך זה ?
האם זה עוזר ?
יש לי טחורים חיצונים האם זה מתאים לטחורים חיצונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המורייט הטיפול לכאבי טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/05/2013לי שלום
המורייט אינו מתאים לטיפול בטחורים חיצונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ ניתוחאיילת01/05/2013
שלום דר אלון ,אני בת 37 3 ילדים - עשרה חודשים אחרי לידה,הייתי בביקור אצל פרוקטלוגית ואלה הם התוצאות:
טחורים חיצוניים פיברוטים מחוברים לטחורים פנימיים גדולים.
רקטוסקופיה עד 10 רירית תקינה צואה תקין, טחורים פנימיים גדושים מחוברים חיצוני לא ניתן לקשור.
האם מומלץ ניתוח כריתה? מהם האפשרויות האחרות. והאם כריתה קונבנציונלית תבטיח בריאות תקינה?פתח בחלון חדש
הדפסת ההודעה
הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מומלץ ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/05/2013לאיילת
לא פרטת מה הסבל שלך ועל מה את מתלוננת. עצם הממצאים שפרטת אינו מהווה הוראה לניתוח. הניתוח/טיפול מבוצע כדי לטפל בסבל ולשפר את איכות החיים. אם אין לך שום תלונה-אין צורך בטיפול. אני מניח שפנית לבדיקה בשל הפרעה מסוימת.
אם מדובר בניתוח, על פי הממצאים שפרטת, הניתוח המתאים לך הינו ניתוח לכריתת הטחורים (הפנימיים+החיצוניים). ברוב המקרים הניתוח משפר את איכות החיים (אין כאן שאלה של בריאות..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, דר אלון.
איילת06/05/2013למעשה ענית על השאלה
"שלא נשאלה" ...תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחור בלייזרלי01/05/2013
שלום רב
אני בת 42 ויש לי טחור חיצוני שלא יורד
שמעתי שיש ניתוח בלייזר
השאלות שלי
1 האם הוצאה של הטחור ע"י לייזר זה כואב ?
2. האם ניתוח כזה צריך הרדמה מלאה ?
3. כמה זמן משך החלמה שעושים ניתוח לייזר
4 האם אחוזי הצלחה בלייזר גבוהים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טחור בלייזר - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/05/2013לי שלום,
לייזר הינו סוג של מכשיר ולא מטה קסם. ניתן לבצע הניתוח בהרדמה מקומית. זמן ההחלמה זהה בכל השיטות. אחוזי ההצלחה זהים. הכאב לאחר הניתוח גם הוא זהה.. בעיקרון אני ממליץ על הסרת טחור חיצוני שהוא בעצם קפל עור היכול להתמלא מידי פעם בדם (ואז מדובר על התקף של טחור חיצוני) רק אם הוא מהווה הפרעה אמיתית לאיכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)