מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים פנימייםitzik dgamim09/02/2013
יש לי טחורים פנימיים דרגה 2 מדממים חזק מידי תקופה, ההבחנה ע"י מומחה...
מה שיטת הטיפול המומלצת והקלה ביותר מבחינתי ? (כאבים ! )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/02/2013לאיציק
מהמידע שמסרת נראה לי שהטיפול העדיף הינו קשירת טחורים.זהו טיפול המבוצע במרפאה, מהיר, יעיל ולרוב ללא כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטוםמאיה07/02/2013
מזה כמה שנים שאני סובלת מכאבי בטן חזקים בבוקר, דחף להיכנס לשירותים והרגשה של אי התרוקנות מלאה, או אי התרוקנות בכלל, בכל פעם שאני בשירותים זה דורש מאמץ. במהלך היום אני לפעמים סובלת מגזים ובחילות. כשהלכתי להתייעץ עם רופא גסטרו הוא טען שכנראה אני סובלת ממעי רגיז. זה מאוד מלחיץ אותי לחשוב שבאמת מדובר בתופעה הזאת מכיוון שאין לה טיפול ואני אצטרך להתגבר על הסימפטומים די בעצמי. אני מרגישה שאני לא אוכל להתמודד עם זה יותר. האם יש איזשהו סיכוי שמדובר בצניחה של הרקטום? כי לפי מה שבדקתי באינטרנט התסמינים שמופיעים אצלי די דומים לאלה של צניחת הרקטום, אבל כמובן שאי אפשר לקבוע לפי זה ולכן רציתי לשמוע את חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רקטום - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/02/2013מאיה
לא ציינת את גילך. צניחת רקטום הינה יציאה של רקמת הרקטום כלפי חוץ דרך פי הטבעת מסנטימטרים ספורים עד קטע ארוך למדי. היית מרגישה בתופעה של צניחת רקטום לו היתה קיימת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשהיוליה05/02/2013
שלום. אני בת 33. מטופלת באופן כמעט קבוע אצל רופא נשים שניסה אלי את כל הנרות האפשריות נגד פטריה בנרתיק( למראת שהתרבית שהוא לוקח לי מדי פעם יוצאת תקינה). הפעם הוא נתן לי כדורי מטרוג'יל (אנטיביוטיקה) למשך שבוע, 3 כדורים ביום. בנוסף כבר כמה חודשים אני סובלת מגרד באזור פי הטבעת,יותר סביבו. מביקור אצל פרוקטולוג ורופא עור לא נמצא שום דבר. לאחר נטילת כדורי מטרוג'יל הגרד נהיה יותר חזק. האם זה קשור לכך שהכדורים האנטיביוטיים החלישו את המערכת החיסונית שלי וכתוצאה מכך התפרצה אצלי פטרייה בפי הטבעת או בתוכו? בזמן נטילת הכדורים לא שתיתי פרוביוטיקה כי הרופא לא אמר. האם לקיחת הפרוביוטיקה בזמן ששתיתי את כדורי מטרוג'יל הייתה קריטית ובגלל שלא שתיתי התפרצה אצלי פטרייה בפי הטבעת? איך אפשר לבדוק את זה. מאוד מודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי05/02/2013שלום אלכס
על מנת לזהות האם מדובר בפיטריה או בכל זיהום מקומי אחר או בפתולוגיה אחרת את צריכה להיבדק על ידי רופא עור שוב (מכיון שמצבך כעת שונה ונשמע חמור יותר) ויתכן לצריך לקחת מהמקום משטח/תרבית.
בעקרון טיפול אנטיביוטי עלול "לעורר" זיהום פיטרייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בעת יציאהנוי05/02/2013
היי בעת יציאה אני מרגישה שהאזור מגורה ושורף ואולי גם עם מעט פצעים
מה כדאי לי למרוח? האם ואזלין זה טוב? כי ראיתי שזה מקל אבל אני לא יודעת אם גם זה עשוי לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בעת יציאה - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי05/02/2013שלום נוי
את יכולה למרוח משחת ואזלין אם הדבר מקל עליך.
אם הפצעים ותחושת הגירוי לא עוברים תוך מספר ימים כדאי להיבדק על ידי פרוקטולוג כדי שתוכלי לקבל את הטיפול המתאים לממצאים בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי טבעתמאיר03/02/2013
בן 38
מזה מספר חודשים אני סובל מגרד בפי הטבעת (כולל קצת בפנים יותר), בעיקר לאחר יציאות (אף שאני מנקה עצמי היטב עם מים). בדרך כלל יש הפרשה.
לפעמים זה מלווה בתחושת שריפה באיזור. ודם שמופיע על הממחטה לחה לאחר ניגוב.
הייתי מספר פעמים אצל כירורג שבדק ומצא קצת טחורים פנימיים, וטופלתי בשלל תכשירים (רקטוזורין- פרוקטוזירן- פרוקטוגליבנלול- פרוקטופאם- טבע קואטן וכו') והתופעה לא חלפה.
הכירורג המליץ לי לפנות לרופא גסטרו.
ברצוני לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכך ? ומה הבדיקות הדרושות לאבחנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי טבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/02/2013למאיר
גרד בפי הטבעת הינו תופעה שכיחה ולא כ"כ מובנת. מדובר בסוג של תגובה אלרגית בעור סביב פי הטבעת. הטיפול הוא במשחות סטרואידליות במשך 3-4שבועות. התופעה יכולה להעלם, להעלם ולחזור, להיות "עמידה" לטיפול ולעיתים קרובות צריך להחליף את המשחה באחרת , סוג של "ניסוי וטעייה" . למרות שכולן דומות בהרכבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל עור לאחר כריתת טחוריםגל02/02/2013
שלום,
בעבר הייתי שותף פעיל מאוד בפורום הזה, והיום, שנה לאחר כריתת הטחורים ותיקון הפיסורה שעברתי, אני אדם חדש. לשווא העברתי שלוש שנים מנעוריי בייסורים...
על כל פנים, כיום, אחרי שהבראתי, יש לי מעל פי הטבעת מעין בליטת עור, שכמו שהרופא בזמנו הסביר לי - היא לא תעלם. אלא היא שם כדי להישאר.
עכשיו, כשאני סוףסוף בריא, היא מפריעה לי. ואני מעוניין מאוד להסיר אותה.
להלן השאלות בעניין:
1) האם יש הליך בו ניתן להסיר אותה
2) האם לאחר הסרתה כל איזור פי הטבעת חוזר (מינוס פלוס) להיראות טוב (ככל שחור בתחת יכול להיראות)
3) האם יש סיכוי שהסרת הבליטה תגרום לחזרה של פיסורה \ טחור
4) האם מדובר בניתוח רציני, בהרדמה מלאה, או בהרדמה מקומית וחיתוך קל
5) כמה זמן יעבור עד להבראה מלאה
6) האם הצלקת באיזור תהיה בולטת
7) אני כעת חייל בחובה, האם אצטרך לשלם על התהליך, או שניתן לעשותו אצל פרוקטולוג בסורוקה לדוגמא
8) האם יש איזושהי מוערבות של פלסטיקאי כדי שהאיזור יראה שום כקדמותו
9) האם פרוקטולוג שאכן יסיר את הבליטה יעשה זו בצורה שתישאר רק צלקת קטנה
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפל עור לאחר כריתת טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/02/2013לגל,
הסרת קפל עור מאזור פי הטבעת היא פעולה פשוטה הניתנת לביצוע בהרדמה מקומית ואורכת מספר דקות. בשל הרגישות באזור צפויים כאבים מקומיים במשך שבוע עד שבועיים. אין צורך במעורבות של פלסטיקאי ואין קשר בין הפעולה לחזרה של טחורים או פיסורה. צריך לדעת שבתהליך הריפוי יתכן ובסופו תשאר בליטה או שקע באזור הניתוח, למרות שבשלב המיידי לאחר הניתוח הכל נראה "מושלם". ניתן לעבור את הניתוח במסגרת בי"ח ציבורי או קופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל04/02/2013תודה על תשובתך
כיצד ניתן להימנע משקע או בליטה? האם מדובר בכורח מציאות, או בדבר שניתן - בצורה כזו או אחרת - למניעה?
הטיפול הזה נעשה במרפאת הכירורג, או ממש בחדר ניתוח? הכוונה: האם אני יכול לבצע את ההליך גם במרפאה (המאובזרת היטב) של הפרוקטולוג הקבוע שלי (פרופ' שלמה ולפיש בבאר שבע) או שמא כל מה שהוא יוכל לעשות זה להפנות אותי לניתוח בסורוקה.
בגלל שאני חייל אין באפשרותי להתנתח באסותא, מה שגורם לכך שעד שאזכה לניתוח בסורוקה יבוא המשיח.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/02/2013פי שהסברתי השקע או בליטה יכולים להיווצר בבתהליך הריפוי וההצטלקות ולא קשורים לטכניקה הכירורגית. איני מכיר את המרפאה של הרופא שלך כך שעליך להתייעץ איתו לגבי מיקום ביצוע הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות התייעצות נוספת
גל07/02/2013רופא נוסף אמר לי ש"אתה צריך לקחת בחשבון שמדובר בניתוח כואב כמעט כמו ניתוח לכריתת טחורים." בזמן שהרופא שבדק אותי השבוע אמר שלאחר הניתוח לא יהיו כאבים רקטומיאליים אלא רק חיצוניים, משום שקפל העור חיצוני, ומשתפל מעלה מפי הטבעת.
האמת, רק הפחד מהכאבים מונע ממני לעשות את הניתוח הזה, ואני לא יודע מה לעשות.
בכל מקרה הופניתי לניתוח שהוגדר כהסרת טחור. מדוע, אם זה לא טחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות התייעצות נוספת - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/02/2013הניתוח הינו קל, קצר. בתהליך הרפוי יש כאבים מכיוון שמדובר באזור רגיש מאד. אין לניתוח זה שם מיוחד וגם כריתת קפל עור המוגדר כטחור חיצוני תכונה ניתוח "טחורים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה עד כמה כואב
גל09/02/2013לפני שנה עברתי כריתת טחורים חיצוניים ופנימיים ותיקון פיסורה (הכל בבת אחת) ולקח לי חודשיים וחצי להתרפא, והכאבים היו ממש תופת.
אבל אז, כל יציאה בשירותים היה רבע תופת.
היום, אין לי כאבים בכלל, והעור בכלל לא נמצא בתוך הרקטום עצמו, ולכן לא ברור לי כמה כואב זה יהיה, כמה זה ישפיע על היציאות, האם יהיה דם שוב פעם בכל יציאה, האם כל יציאה תהפוך לגיהינום.
כל מה שאני צריך להבין זה מה מידת הכאב, כמה מהר נרפאים, האם יש כאב (כמו בתיקון פיסורה וכריתת טחורים פנימיים וחיצוניים) או שמא מדובר בכאב שטחי משהו, האם יצא דם כל הזמן, האם שוב יהיה לי את הספוג הנוזלי הזה שתקעו לי שם בפעם הקודמת וכו.
כי הרי זה לא כריתת טחורים ותיקון פיסורה, אז למה שבאמת יהיו כל כך הרבה כאבים, זה מה שמוזר לי.
אם אבין שלא מדובר במשהו כל כך כואב, אעשה. אם זה חזרה על הניתוח הקודם אני מעדיף לירות לעצמי בראש או לרטש לעצמי את הפרצוף ולא לחזור עליו.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה עד כמה כואב - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/02/2013אני מעריך שמדובר בכאב נסבל שיגיב לטפול במשככי כאבים. בודאי לא כאב כמו בניתוח שהזכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולסיכום:
גל09/02/2013יש דם או אין דם?
יש כאב רקטאלי או כאב חיצוני?
תוך כמה זמן בערך חוזרים לעבודה?
אלפי תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולסיכום: - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/02/2013אין דם. יש כאב חיצוני. חוזרים לשגרת בד"כ תוך ימים ספורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות. עזרתך לא תסולא בפז.
גל17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםמרי31/01/2013
שלום לכם
ביצעתי קולונסקופיה ויצא "טחורים פנימים בציקום" (לא בטוחה מהמילה האחרונה)
אני סובלת כמה חודשים מכאבי בטן חזקים ואני לא יודעת אם אלה גורמים לכאבים דומים. הכאבים אצלי בצד ימין ליד הטבור ומתחת. לפעמים אני סובלת מהתקפים. אין דם בצואה.
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/02/2013מרי שלום
טחורים נמצאים רק באזור פי הטבעת. כנראה טעית בקריאת הממצאים. יש צורך בהשלמת בירור כאבי הבטן שלך אצל גסטרואנטרולוג וכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא
מרי03/02/2013לכן אני חשבתי שזה מוזר....אני לא טעיתי זה מה שכתוב וזה מה שאמר הרופא שביצע קולונסקופיה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/02/2013לא נותר לי אלא לחזור על מה שכתבתי-טחורים נמצאים בפי הטבעת ולא בצקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפי טבעתבן31/01/2013
שלום
גיליתי שיש לי דימום קל מאוד בפי טבעת, תהיתי האם יש קשר לתרופה AUGMENTIN 875 MG (בן 10 ימים פעמיים ביום) שסיימתי טיפול לפני ארבע ימים? איך אפשר לטפל בזה?
כמה ימים אחרי שנטלתי תרופה AUGMENTIN, היו לי שלשול קל בצבע חום כהה והלכתי לשירותים פעמיים ביום. אחרי טיפול הייתה לי תחושת גירוי קל בפי טבעת למשך שעה בלבד (לא גרדרתי בכלל) ודימום קל מאוד.
בנוסף לזה היה לי טחורים מלפני שנה, קבלתי טיפול במשחה ונרות, אחרי החודש נעלמו הטחורים (הפרוטולוג אישר).
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בפי טבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/02/2013נטילת אנטיביוטיקה יכולה לגרום לשלשול כמו שתארת. היציאות השלשוליות יכולות לגרום לגירוי הרירית של פי הטבעת ולגרום לדמום קל. אין סיבה לדאגה-הכל יחלוף כשפעולות המעיים תחזורנה למצב נורמלי. אם הדימום ימשיך לאחר חזרה למצב רגיל-פנה לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסורהחנית31/01/2013
יש לי פיסורה אחרי לידה כבר שנה והבנתי שבגלל שהיא הרבה זמן אני חייבת ניתוח. הבנתי שניתוח יכול לגרום לאי שליטה על סוגרים..זה מלחיץ מאוד!!! מה הסיכוי שזה קורה? מה הסיכונים בניתוח פיסורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/02/2013לחנית
הסיכון בפגיעה בסוגרים אצל מנתח מנוסה שואף לאפס. זו לא הסיבה שבגללה לא לעבור ניתוח שנועד לשפר את איכות חייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות עורחגית29/01/2013
שלום
מה האפשרויות לטיפול בשאריות עור לאחר לידה למעט ניתוח?
האם לייזר יכול להוות פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות עור - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי29/01/2013שלום חגית
הסרת שאריות עור נעשית בדר"כ בניתוח. גם השימוש בלייזר הינו ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאריות עור- המשך
חגית29/01/2013האם ההחלמה מלייזר קלה יותר מניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת קפל עור
דר. טולצינסקי30/01/2013בוקר טוב
ההחלמה היא זהה מכל סוגי ה"חיתוכים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה אחרי לידהדנית29/01/2013
אני סובלת מפיסורה אחרי לידה,כבר שנה וחודש.הייתי אצל פרוקטולוג והוא נתן לי משחת ניפדימין שלא עזרה.יש משחה אחרת ממולצת שאפשר להשתמש? היות ואני ממש מנסה להמנע מניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה אחרי לידה - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/01/2013לדנית
הפיסורה שלך כבר קיימת יותר משנה ולא הגיבה לטיפול תרופתי. זוהי פיסורה כרונית והסיכוי שתרפא בטיפול תרופתי קלוש ביותר. לכן אני ממליץ לך לעבור ניתוח שהוא ניתוח קל, קצר והחלמה מהירה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת חוט סיטון בניתוחגיני28/01/2013
שלום רב ,בת 51 בעקבות ניתוח אבסס ופיסטולה לפני 7 חודשים נקבע ניתוח להוצאת סיטון בהרדמה מלאה. אתמול נעשה ניתוח תיקון התעלה האנאלית.בסיכום אישפוז נכתב כך,סיטון רפוי מחזיק עור בלבד ,כיב ענק בקיר האחורי. אנדקציה של העור.נלקחה ביופסיה דל העור והכיב
שאלותי מהו כיב? האם פצע או גידול סרטני.
בוצעה קולונוסקופיה התוצאה תקינה מלבד טחורים פנימיים.
האם הביופסיה מעלה חשד לכיב שהוא סרטני בגלל גודלו?
מהו כיב ענק בקיר האחורי וממה יכול להיוצר כיב?
תודה רבה גיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת חוט סיטון בניתוח - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי28/01/2013שלום גיני
כיב הינו מעין פצע קעור בדופן המעי. לא כל כיב הוא גידול סרטני.
לקיחת הביופסיה לכשעצמה לא מעלה חשד, היא נלקחה מכיון שזוהי השיגרה הנכונה. כאשר יש במעי כיב יש לקחת ממנו ביופסיות על מנת להבין מהו.
יכולות להיות מספר סיבות לכיב.
הייתי מציעה לך לפנות לכירורג שניתח אותך ולדבר איתו מכיוון שהוא ראה את הממצא ויוכל אולי לתת לך מידע יותר ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת חוט סיטון רפויגיני28/01/2013
שלום רב,בת 51 לאחר ניתוח הוצאת חוט סיטון רפוי- SETON-PE ANAL TVROR VLCEER
אבחנות
פעולות סיטון רפוימחזיק עור בלבד,כיב ענק בקיר האחורי אם אנדקציה או אנדורציה של הריקמה מסביב לעור.בוצע חיתוך סיטון והעור שמימול או מחזיקים את הריקמה ביופסיה של העור והכיב
לפני חצי שנה בוצע ביופסיה של העור וזה היה ללא ממצא פתולוגי
האם כיב ענק הוא סרטני אני מאד מודאגת כיב זה פצע האם מסיטון שהיה 7 חןדשים.בוצעה קולונוסקופיה תקינה מלבד טחורים פנימיים ,הגירוד שהיה לי מהסיטון
נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת חוט סיטון רפוי - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/01/2013לגיני
שאלתך לא ברורה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור פנימי וגרדגלית27/01/2013
שכחתי לציין כי הרופא קבע שיש צניחת טחור פנימיLL במאמץ.
ודבר נוסף אין לי בריחת צואה או הפרשות מפי הטבעת.
שאלה נוספת האם סקס אנאלי יכול להחמיר את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור פנימי וגרד - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/01/2013סקס אנאלי יכול להחמיר במידה מסוימת את בעיית הטחורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור פנימי וגרדגלית26/01/2013
שלום,
אני סובלת כארבע שנים מגרד בפי הטבעת, היציאות שלי רגילות, ללא כאבים וללא דימום, התזונה שלי טובה מאוד ואני שותה כשני ליטרים מים ביום.
בבדיקה אצל הפרוקטולוג לפני כשנה הוא נתן לי משחה דרמקומבין ואכן המשחה עזרה לזמן קצר אך לאחר שסיימתי את הטיפול הגרד חזר.
חזרתי אל הפרוקטולוג והוא אמר שהוא לא מוצא סיבא לגרד והציע לי לקחת כדורים Amitriptyline - סירבתי לקחת את הטיפול, כיוון שזה לא נראה לי הטיפול הנכון.
בבדיקה הגופנית הצבעתי לו היכן שאני מרגישה את הגרד, והא אמר שזהו טחור פנימי ןהתעקש שהגרד לא ממקום זה למרות שאני מרגישה אותו במקום זה בדיוק וכשאני מסתכלת במראה ופותחת קצת אני יכולה אפילו לראות אותו בבירור.
הפרוקטולוג אמר שהטיפול בטחור הוא קשירה, בכדי למנוע צניחה, הוא טען שזה לא כואב.
שאלתי: 1. האם יש קשר בין הגרד לבין הטחור הפנימי?
2. האם למרות שאיני סובלת מכאבים או דימום כלל האם צריך לבצע פעולה
אקטיבית כקשירה?
3. האם במקרה ומבוצעת קשירה יהיו לי כאבים במקום מכיוון שהטחור
נמצא במקום רגיש למגע?
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור פנימי וגרד - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/01/2013בד"כ הגרד אינו קשור לטחור. הקשירה מבוצעת כדי לטפל בבעיית הצניחה, כפי שהסביר לך הרופא שלך. ברוב המקרים קשירה אינה כואבת אך בחלק קטן מהמטופלים ייתכנו כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)