מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורדורון21/04/2013
שלום רב שמי דורון, בן 29.
לפני כחודש יצא לי טחור באזור פי הטבעת שהיה מלווה באי נוחות קלה ומעבר לזה סממן אסטתי(מעין ג'ולה בקרבת פי הטבעת). אמנם אי הנוחות כבר כמעט אינה מורגשת, אך הג'ולה עדיין מורגשת הן מבחינה אסטתית והן מעט מבחינת ההרגשה.
מה ניתן לעשות בכדי שהיא תעלם לגמרי, האם יכול להיות שהטחור עבר, אך השאיר את חתיכת העור הזו? מחכה לתשובתך.
בתודה מראש, דורון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2013דורון,
סבלת מהתקף של טחור חיצוני שזה בעצם שטף דם מתחת לעור. הדם (הג'ולה שהרגשת) נספג. לעיתים נותר במקום קפל עור-תלוי באלסטיות של העור ובאיזו מידה הוא יכול לחזור למצב הקודם או לא. אין צורך בטיפול כירורגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולה פיסורה עזרה.מני19/04/2013
שלום אני בן 26 סובל מאבצס פנימי ליד פי הטבעת שיוצא ונעלם באותו מקום כבר מספר שנים. ניגשתי למומחה ואבחן את זה כפיסטולה בשעה 6 והמליץ על ניתוח שבו הוא ינתח אותי שמשאירים את המקום פתוח וגם טיפול בטחורים שאבחן.
השבוע עברתי את הניתוח ובמכתב שחרור רשום דברים מדאיגים שרציתי לשאול והם:
החולה התקבל לניתוח עקב פיסורה עמוקה בשעה 6 וטחורים בדרגה 2. פיסורה ???בשעה 6? נאמר לי פיסטולה.
מהלך הניתוח : כריתת עפולה בשיטת מיליגן מורגן.
חיתוך חלקי מינמלי של הספינטר האנאלי. מה זה אומר? שפגעו לי בשריר? האם כך אמור להיות?
הרופא סגר את החתך עם תפרים נמסים.
על הפיסטולה לא רשום דבר במכתב הדבר שהפריע לי שבגללו ניגשתי לניתוח ורשום פיסורה דבר שלא ידעתי עליו בכלל ולא הפריע לי.
התקשרתי אל הרופא והוא אמר לי שסבלתי מ3 בעיות טחורים פיסורה ופיסטולה, ושהוא טיפל בהכל וניקה הכל מבפנים וגם ניקה את תעלת הפיסטולה וסגר עם תפרים מפני שלא היה אבצס חיצוני בזמן הניתוח.
האם ניתן לטפל ככה בפיסטולה? אני מפחד שבבעיה המרכזית לא טיפל הפיסטולה והיא תחזור וטיפל בי בפיסורה וטחורים דברים שלא הפריעו לי בכלל מה אתם אומרים מה עליי לעשות עכשיו? צריך עצות כיוון אני מודאג מאוד תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסטולה פיסורה עזרה. - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2013למוטי
לפי פנייתך הרופא המנתח טיפל ב3 הבעיות אותן מצא בזמן הניתוח. אני מציע שתפנה שוב לרופא המנתח לקבלת תשובה לשאלותיך. טיפול בפיסורה ובחלק ממקרי הפיסטולה דורש חיתוך מבוקר של חלק מסיבי השריר של הסוגר האנאלי, חתך המבריא ללא בעיה וללא הפרעה עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצוניהסובלת19/04/2013
שלום
מזה הרבה זמן סבלתי מטחורים פנימיים אשר תמיד נכנסו פנימה לאחר ישיבה בשירותים והדבר לא היה מלווה בכאבים כלל. בתחילת השבוע הרגשתי 2 גולות אחת קטנה ואחת יחסית גדולה באזור פי הטבעת מאוד כואבות (אני בקושי יושבת או הולכת) שלא עוברות לי מאז. אני כל יום מטפלת ע"י נרות ומשחה של רקטוצורין .שמתי לב שהגולות נראות טיפה "פצועות" מאז אך עדיין מאוד נפוחות וכואבות..
מה ניתן לעשות?? מתי זה אמור לעבור "האושר" הזה?? אני סובלת מאוד ומיואשת האם הדבר יחלוף רק באמצעות ניתוח??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור חיצוני - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2013לסובלת שלום,
התיאור מתאים להתקף של טחור/ים חיצוני/ם. בעייה זו חולפת מעצמה ומטופלת במשחות.ברוב המקרים אין מנתחים טחורים חיצוניים. אני מציע שתפני לבדיקת פרוקטולוג לאבחון מדוייק יותר ולקבלת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולה פיסורהמני18/04/2013
שלום עברתי ניתוח פיסטולה ללא אבצס פעיל בעת הניתוח הרופא ניקה את התעלה מבפנים וגם גילה פיסורה וטחורים וטיפל בהם גם. הוא עשה לי תפרים ולא השאיר פתוח מכיון שאבצס לא היה פעיל האם זה אומר שהבעיה תחזור? ומה הסיבה שבגיל 26 יש לי את כל הבעיות האלו בפי הטבעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסטולה פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2013לאבי
אין אשרות לדעת על פי תיאורך מה בדיוק נמצא בניתוח. אני מניח שהמנתח יודע מה עשה בניתוח והפעיל שיקול דעת נכון. בעיה כמו שתארת יכולה להיות בכל גיל וברוב המכריע של המקרים אינה מצביעה על בעיה מיוחדת - פשוט חוסר מזל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהמני17/04/2013
כמה זמן אחרי. ניתוח פיסטולה מותר לקחת רואקטן?, עד שהמקום יחלים? כמה זמן בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/04/2013לאחר 2-3 שבועות מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בפי הטבעתיותם16/04/2013
שלום,
לפני כחודש החלו להופיע לי גירודים קלים באזור פי הטבעת
לא ייחסתי לזה חשיבות
בהמשך הגירודים המשיכו והחמירו
פניתי פרוקטולוג שבדק את האזור ואמר שזו פטריה, רשם לי דרמקומבין.
אני כבר שבועיים עם המשחה, ולא רק שזה לא מוקל זה רק מחריף
אם קודם לכן זה היה רק גירודים עכשיו זה גם שורף ואפילו מאוד כואב בכל נגיעה חיצונית באזור
בהסתכלות האזור באמת אדום וסדוק וזה מתפשט מעבר לפי הטבעת ולאיזורים סמוכים שם
זה כבר כאבים וגירודים שהפכו לבלתי נסבלים במיוחד אחרי יציאות, ובהתחשב בעובדה שאני עם IBS, יש הרבה כאלו..
האם יש מקום לפנות לרופא שוב כדי לקבל אולי טיפול בכדורים נגד הפטריה?
לפנות לרופא עור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/04/2013ליותם
פטרת בעור סביב פי הטבעת היא מאד נדירה. גרד סביב פי הטבעת הינו תופעה מאד שכיחה ומאד מטרידה. זוהי מעין אלרגיה בעור והטיפול הוא באמת באמצעות משחה. כנראה אתה רגיש לאחד המרכיבים של המשחה שקבלת ומכאן ההחמרה במקום ההטבה. פנה לרופא שלך שיחליף את המשחה במשחה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאייל14/04/2013
שלום אני פיתחתי מוצר חדש נגד טחורים.
ניסיתי על מספר לא מבוטל של חולים ו...התוצאות מדהימות!!!
לפני כחודשיים שלחתי דרך עו"ד את המוצר לרישום פטנט בארה"ב.
(לא לפני שבדקנו שאכן זה חדש וחדשני!)
בשיחות עם חברים נודע לי שטוב אם יהיה לי
תוצאות בדיקה \ ניסוי על מספר מטופלים שנערכות על ידי מישהו מוסמך .
אני מוכן לשתף בפטנט מומחה בתחום .
בברכה אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אני לא יודע מה זה...אביב13/04/2013
כבר כחודשיים שיש לי כל פעם כמו חצ'קונים גדולים כאלה מסביב לפי הטבעת, אבל לא ממש בפנים, שאחר כך נראים כמו שלפוחיות, אני לא יודע למה זה אבל זה הרבה פעמים כואב לשבת... למישהו יש מושג? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודע מה זה... - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2013לאביב
התיאור שלך אינו מספיק כדי לדעת במה מדובר. הוא לא נשמע כמשהו שגרתי. פני לבדיקת פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
אביב14/04/2013זה מרגיש כמו מן גוש כזה, כל פעם יש עוד, אבל הגוש נעלם ואז נוצרים חדשים.. לפעמים כמה במקביל(1-3), לפעמים ניתן לראות את זה גם במראה..
ואני בן. בן 17.
מה זה יכול להיות ומה זה פרוטולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/04/2013פרוקטולוג זה רופא כירורג המתמחה בבעיות של פי הטבעת והרקטום. ייתכן ומה שאתה מתאר זה התקפים של טחורים חיצונים אך צריך לבדוק אותך בשביל אבחון נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה חמה או קרה?חיים13/04/2013
אני סובל מפיסורה אנאלית ( לא האמנתי שכאב כזה קיים בכלל ) והשאלה שלי היא האם כדאי לשבת באמבטיה במים חמים או קרים/פושרים.
מה מקל יותר על הכאב ועוזר להחלים?
האם יש שמן או עשבי מרפה שכדאי להוסיף לאמבטיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה חמה או קרה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2013לחיים
מומלץ לשבת באמבט עם מים חמים.. בכל אופן צריך טפול מלא בפיסורה : דיאטה עשירה בסיבים ושתיה מרובה. לעיתם יש צורך במרככי צואה. טפול נגד כאבים (כדי לא לסבול) והחשוב ביותר-טיפול תרופתי. פנה לפרוקטולוג לאבחון וטיפול מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעזרה12/04/2013
היי,
הייתי אצל פרוקטולוג הוא אבחן טחור חיצוני ופיסורה. הטיפול שייעץ- משחה וקצף להרגעה. כבר שבוע עד עכשיו טופלתי בפרוקטוגליבנול, שמן פרפין ואמבטיות.
1. קניתי מכשיר בשם "המורייט" לטיפול בטחורים, לא ידעתי שיש לי גם פיסורה. האם זה בסדר גם לפיסורה?
2. במה הטיפול שונה בין טחור לפיסורה?
3. כמה זמן ממוצע לוקח להחלים מזה? אני סובלת כבר למעלה משבוע.. מפסידה אוניברסיטה, לא מתפקדת ומיואשת.
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2013לקרן
טחור הוא גודש של כלי דם מתחת לרירית פי הטבעת. פיסורה הינה פצע דמוי סדק בפי הטבעת. הטיפול בכל בעייה הוא שונה ותקופת ההחלמה שונה. עיקר הסבל נגרם מהפיסורה בה יש לטפל בנוסף לכלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה גם במשחה מיוחדת. יש צורך לנסות את הטיפול התרופתי למשך 2-3 שבועות ואם אין הטבה לעיתים יש צורך לעבור ניתוח. אין סיבה ליאוש. אם עדיין סובלת פני לבדיקה וייעוץ חוזר אצל פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים אחרי לידהש.11/04/2013
שלום לכם.
מימי לא סבלתי מטחורים, גם לא בשני ההריונות של ילדי. אך אחרי הלידה השניה שארכה הרבה זמן ומאמץ נוכחתי לתופעה המטרידה. בתחילה קניתי מגבונים ומשחה של פרקטו, הם עוזרים לי מאוד. עד היום.
כיום אני כ-4 חודשים לאחר הלידה, לא סובלת ביום יום בכלל, לא דימום, לא כואב ולא נפוח.
עד הרגע בו אני יושבת זמן ממושך בשירותים, ואז כל אלו קורים. (משתדלת להעשיר את התפריט בסיבים לרוב)
מורחת מיד משחה ואחרי כמה שעות עובר כלא היה.
האם זה שכיח? האם מצריך התייעצות כירוגית? האם בכל זאת עליי לטפל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים אחרי לידה - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2013לשירה
התיאור מתאים להתקפים חוזרים של מה שנקרא טחור/ים חיצוני/ם. הטפול הוא כמו שאת מטפלת. עיקר הטיפול הוא מניעתי- להקפיד על תזונה המונעת עצירות ומאפשרת יציאות בקלות. בכל מקרה כדאי להבדק אצל מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורדורון07/04/2013
שלום רב, שמי דורון בן 29
לפני כמה ימים קיימתי יחסי מין אנאליים(לאחר שנה שלא קיימתי סוג יחסים כאלו) וכן יום לאחר מכן לערך לדעתי יצא לי טחור. ההרגשה היא אי נעימות קלה באזור פי הטבעת לא משהו רציני. אך מבחינה אסטתית יצא לי ג'ולה כזו (ממש בקרבת פי הטבעת)שיש לה ממש מגע כדורי ושאני לוחץ עליה ישנם מעט כאבים. האם אני צריך ללכת לטיפול של פרוקטלוג בעניין או פשוט לתת לזה לעבור?? האם הג'ולה החיצונית זה דבר שנשאר או שגם היא נעלמת??
יש לציין שלפני כמה חודשים היה לי לדעתי גם טחור, אך יותר פנימי ולא עם סממנים אסטתים חיצוניים ולאחר שבוע לערך הוא עבר.
מחכה לתשובתך,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/04/2013לדורון,
אתה מתאר התקף של טחור חיצוני. זה אינו טחור אמיתי אלא הצטברות של דם מתחת לעור, על שפת פי הטבעת. ייתכן בשל המאמץ והמגע שתארת. זהו תהליך החולף מעצמו-הדם ייספג והכדור יייסוג לאיטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת סבתא שעוזרת
האיכרים09/04/2013נסה שמן קליפות רימונים זה עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםהדס06/04/2013
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת קולונוסקופיאה ואמרו לי שיש לי טחורים פנימיים ועלי ליטול נרות ומשחה (פרוקטו גליבנול)
המצב לא ניהיה יותר טוב והתחלתי טיפול בשיטת פאולה.
מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב ותחושת הגירוד שלפעמים תוקפת ודווקא בלילה?
אני עדיין שמה נרות , שמה משחה ולא תמיד זה עוזר.
הטיפול בבפאולה רק בהתחלה.
מה עוד ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/04/2013להדס,
עלייך לפנות לבדיקת פרוקטולוג. גרד אינו תלונה אופיינית לטחורים וקולונוסקופיה אינה הבדיקה לאבחן טחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הדס07/04/2013מה יכולה להיות הסיבה לגרד וכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
הדס07/04/2013יש לך המלצה לרופא/ה בתחום זה בירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/04/2013הפורום אינו ממליץ על רופאים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהעזרה05/04/2013
היי,
אני סובלת מכאבים חזקים בפי הטבעת כבר ארבעה ימים. מעולם לא קרה לי בעבר. ראיתי שיש לי באיזור נפיחות, והיה דם לפני יומיים. לפי מידע ברשת זה נראה כמו טחור חיצוני. זה הופיע אחרי כמה ימים של עצירות ממושכת.
1. האם זה יכול לעבור לבד או שאני חייבת ללכת לרופא?
2. האם אפשר לקבוע תור ישירות לפרוקטולוג או שקודם לרופא משפחה?
3. אשמח לכל עצה, אני כרגע סובלת מכאבים ומתקשה אפילו ללכת כמה צעדים.
תודה רבה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/04/2013לקרן
התקף של טחור חיצוני יכול לחלוף מעצמו. קביעת תור למומחה שונה בכל קופה-בדקי בקופה שלך איך התהליך. בינתיים מציע אמבטיות ישיבה חמימות, משככי כאבים, משחה לטפול בטחורים וכלכלה עשירה בסיבים + שתיה מרובה.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ובנוסף
עזרה05/04/2013האם יש איזה טווח שזה אמור לחלוף? יכול לחלוף בתוך כמה ימים, או שעליי לצפות לפחות לשבוע? אני פשוט מושבתת, ותוהה אם אצליח להגיע למבחן באוניברסיטה שיש בקרוב..
תודה על התגובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ובנוסף - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/04/2013בד"כ זה נמשך מספר ימים אך לא זמן ההחלמה הוא אישי ולא ניתן לחזות מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים קטניםאושר05/04/2013
דוקטור שלום.
פניתי לרופאת משפחה לאחר שראיתי שיוצא לי דם בצואה לאחר שאני מסיים את צרכיי. זה קרה לי עד כה פעמיים, ויש לי יציאות רכות באופן קבוע.
הרופא הפנתה אותי לפרוקטולוג. ניגשתי לפרוקטולוג בשם פרופסור שלמה וולפיש. הוא בדק אותי ,ולאחר מכן אמר לי שעליי להגביל את צריכת האורז שלי לפעמיים בשבוע,ולהימנע מאוכל חריף. במידה והדימום ימשיך עליי להתחיל לקחת נרות רקטאליים, ובמידה וגם לאחר מכן הדימום ממשיך,לחזור אליו לצורך קבלת טיפול בטחורים. הוא גילה שיש לי טחורים קטנים בבדיקה שלו.
שכחתי לשאול אותו שתי שאלות ,וחשבתי שאולי תוכל אתה לענות לי עליהם:
1)עד כה אני מתאמן באימוני כוח(מרים משקולות לרוב),מותר לי כעת לחזור לפעילות גופנית שכזו? מותר לי לעשות פעילות אירובית?
2)האם יש לך המלצות נוספות שכדאי לי ליישם בכדי למנוע דימום?
בברכה,
אושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים קטנים - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/04/2013אתה יכול לעסוק בפעילות גופנית ללא הגבלה (אם כי מאמצים המגבירים את הלחץ התוך בטני כמו הרמת משקולות יכולים תיאורטית להחמיר את בעיית הטחורים). המנע ממאכלים אשר נראה לך שמגבירים/גורמים לדמום. הקפד על תזונה שאינה גורמת לצואה קשה/עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אושר05/04/2013שמח לשמוע שיש אפשרות להמשיך לעסוק בפעילות גופנית.
בברכה ותודה,
אושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)