מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה פולשניתעודד02/03/2013
שלום
לאחר בדיקה עם רקטוסקופ, בה הורגש מאוד מעין ניפוח שהרופא ביצע,היו לי מס' שילשולים (די התקפיים).
האם ייתכן שנגרם לי נזק כלשהו? (עברו מאז מס' ימים, לא היו לי מאז שילשולים אך המחשבה מטרידה אותי)
אודה לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פולשנית - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/03/2013לעודד
הסיכוי לנזק מבדיקת רקטוסקופיה הוא מאד נמוך. השלשולים כנראה בשל גירוי מקומי של הרקטום. אם הכל חלף ואין תלונות-סימן שאין נזק ואין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אלי03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחותאלי02/03/2013
שלום וברכה
אני בן 37.
הייתי לא מזמן אצל פרוקטולוג לגבי תלונה של תחושת אי נוחות ולעיתים כאב המרגישים בתוך התעלה האנאלית, ועד לאיזור פי הטבעת, המופיעים באופן לא קבוע, לעיתים לפני ואחרי יציאה.
היציאות שלי הן רכות באופן קבוע, ללא כל סימני דימום, וללא כאב במהלך היציאה.
בנוסף תיארתי כאבי התכווצות נדירים וקצרים באיזור הסקרום פנימה אותם הוא רשם כ - אמרוזיס פוגקס.
בבדיקה הוא מצא טחורים מינימליים (דרגה 0-1), אני מבין שהם פנימיים.
ואמר שהכל נראה בסדר גמור. לדבריו הטונוס הקבוע של הספינקטרים אולי קצת ירוד אך לא באופן משמעותי (אין לי תלונות של יציאה לא נשלטת של גזים וכו').
רציתי לשאול:
1) מה אם כך ההסבר האפשרי לתחושת אי הנוחות והכאב הפנימי שאינו בעל אופי התכווצותי שאני מרגיש באופן יומיומי? האם יש דרך למנוע תחושה זו? כאבים אלו אינם חזקים כלל אך גורמים לי לתחושת אי נוחות ובאופן כללי מפריעים לי.
2) האם עלי להיות מוטרד מעניין הטונוס הקבוע הירוד במקצת? האם יש דרך לחזק אותו?
3) האם שתיית קפה ואימוני כוח יכולים להשפיע לרעה על הטחורים ועל הטונוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/03/2013לאלי
התכוצויות קצרות באזור פי הטבעת נקראות פרוקטלגיה פוגקס. המונח שכתבת מציין אובדן ראיה חולף והוא קשור לבעיות אחרות..
קשה להסביר את המיחושים שלך ולכן קשה גם להמליץ על טיפול. ניתן לנסות לחזק את הטונוס ע"י "תרגול" הסוגר האנאלי-לבצע הרבה פעמים ביום כיווץ יזום שלו. כמו כל שריר, תרגול ממושך יכול לגרום לחיזוקו.
קפה לא אמור להשפיע על הטחורים. אימוני כח הכרוכים בהעלאת הלחץ התוך בטני יכולים לגרום לגודש בטחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן
אלי04/03/2013הפרוקטולוג רשם אמרוזיס, אני מניח שהתבלבל.
אשמח לשמוע את דעתך: האם היית מציע לי להמשיך ולבדוק את עניין אי הנוחות או שלהניח לזה לאחר שהפרוקטולוג בדק ואמר שהכל נראה בסדר? (הפרוקטולוג היה יסודי וקשוב).
אני מניח שייתכנו תחושות כאלו ללא סיבה "אורגנית" (אני צודק?)
אך מבאס לחשוב שיהיו לי תחושות לא נעימות באופן די יומיומי (לפחות פעם ביום). מעין תחושת פנימית של אזור התעלה (ואולי קצת מעליה), לעיתים לא נעימה. התחושה אינה רציפה במשך כל היום.
אני חושש שאולי בכל זאת יש משהו שהפרוקטולוג לא חשב עליו, אך ממש לא מעוניין להתחיל לעשות בדיקות פולשניות וכו'...
ותודה רבה על התייחסותך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/03/2013התופעה שאתה מתאר מוכרת. אם התדירות שלה נמוכה אני מציע לא לטפל. אם תדירות ההתקפים גבוהה והם מהווים הפרעה משמעותית לאיכות החיים ניתן לטפל בתרופה (בהתייעצות עם הפרוקטולוג המטפל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שליטה על סוגריםח28/02/2013
שלום,
אני בחורה צעירה בת 22 . נולדתי עם פי טבעת סגור, בילדותי עברתי ניתוחים לשחזור פי הטבעת. עד גיל 6 שנים.היה לי סטומה מלאה וביאזה גיל מסויים הוציאו את זה, היום אין שליטה בכלל בסוגרים .(אין ספינקטר).ביצעתי קולונוסקופיה, ומונומטריה
לפני שנתיים עברתי ניתוח הפנדיקסקולוסטומי לצורך שתיפה יום יומית. אני ההיתי מעוניינת לשמוע על ניתוח ספינקטר מלכותי מה דעתך? כרגע אני עם חצי סטומה.
אשמח לשמוע דעתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה על סוגרים - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/03/2013ניתוח סוגר מלאכותי הינו ניתוח מורכב עם אחוזי הצלחה לא גבוהים. הניסיון מוגבל למרכזים מועטים בעולם ומספר המקרים שתוארו הוא קטן. כדי לקבל החלטה צריך להתייעץ עם בעל נסיון בתחום, העובדה שעברת ניתוחים משחזרים באזור יכולה עוד יותר להקשות על ביצוע ניתוח כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי שליטה על סוגרים - תגובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/03/2013לאחרונה הוצגה בארץ שיטה של כירורג מגרמניה שזה תחום התמחותו. הוא אף ניתל כאן בארץ מספר חולים עם תוצאות טובות. ניתן ליצור קשר עם ד"ר י. קריב, בחטיבה הכירורגית בבי"ח איכילוב, לקבלת פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחנדיה28/02/2013
הי
סבלתי מעצירות כמה ימים לאחר ניתוח תיקון בקע דו צדדי ..יש לי תמיד עצירות ונעזרת בתאנים מיובות או גליצרין ..אבל לאחר הניתוח לקחתי משלשל עזר לי לאח יומיים רק והמצב נהיה גרוע כאבים והצואה כמו אבנים..קשות
עכשיו לאחר 10 ימים יש לי יציאות פעם כל יומיים וקשות וכואבות..ועכשיו יש לי טחורים חיצוניים ..כואב בזמן יציאות עם דם
אל תגידו ניתוח ....איזה משחה תוכל לעזור לי בבקשה
או תרופות ....מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי28/02/2013שלום נדיה
לאור התלונות שלך כדאי שתיבדקי על ידי פרוקטולוג כי יתכן שמדובר בפיסורה ולא בטחורים חיצוניים שגורמת לך לכאבים ואז הטיפול הוא שונה.
במקביל בשלב ראשון יכול לעזור ריכוך יציאות על ידי שתיה מרובה, תוספת סיבים תזונתיים ובהתאם לצורך כף עד שתיים שמן פרפין ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנא
נדיה28/02/2013הי.
פוחדת להקיא אחרי השמן הזה אפשר לשתות סנא?
אבל יש חתיכה בחוץ וכואבת מאד האם זה לא טחורים ..ואני אחרי ניתוח וכאובה קשה לי לבקר עוד רופא ..ולא נעים לי בדיקה כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה שלב אחרון
נדיה02/03/2013הי
שאלתי בקשר לטחורים הוא קטן עכשיו מאד אחרי כמה ימים מריחת משחות ותרופת סבתא..
אבל למה יש כתמי דם מעטים כל פעם על התחתון
הוא וכמעט נעלם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך ייעוץעמית27/02/2013
לפני כ3 חודשים הובחנה אצלי פיסורה ע״י כירורג ברמבם שעל פיו תעבור עם הזמן ועם יצירות רכות.
לאחר חודשיים שהמצב לא השתנה פניתי לפרופסור שמואל ארגוב בחיפה שעל פי חוות דעתו הפיסורה שלי כרונית והומלץ לי לבצע ניתוח (כמובן שאצלו ועל פי שיטתו הייחודית בצורה פרטית).
לאחר שימוש באווילק חלה רגיעה משמעותית של כמעט חודש ללא כאבים. כיום הופיע לי דימום די גדול ביציאות אך ללא כאבים.
האם הדימום הזה צריך להדאיג ועליי לפנות לרופא מיד או שמא זה דבר שכיח?
אשמח גם לקבל חוות דעת על השיטה הפרטית של פרופ׳ ארגוב במידה וידוע לכם עליה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך ייעוץ - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/02/2013לעמית
הסיבה לנתח פיסורה היא הכאב והפגיעה באיכות החיים. אם אין כאב אין סיבה לנתח את הפיסורה. ייתכן מאד והיא כבר נרפאה במהלך החודש האחרון.
איני יודע מהי השיטה הפרטית/אישית של פרופ' ארגוב לניתוח פיסורה..
הדימום שהופיע אינו קשור, כנראה, לפיסורה. אם הדימום יימשך-פנה לבדיקת כירורג/פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ אנלירובי26/02/2013
אני מפריש דם בזמן יציאות (לא תמיד). אני מצטט את דבר הפרוקטולוג אצלו נבדקתי לפני שבוע: "פוליפ אנאלי באנוסקופיה בגודל 6-7 מ"מ. אין טחורים מדממים, לאחר קולונסקופיה תקינה (לפני חצי שנה) למעט פוליפ בקולון רחבי".
הפרוקטולוג מפנה אותי לבדיקה ל "הערכה ושקילת כריתה במסגרת חדר ניתוח"
שאלותי (הפרוקטולוג שבדק אותי היה קמצן בהסברים)
מה המשמעות הרפואית של הפוליפ.
איך נעשית הכריתה
איפוא עושים את הכריתה
מה קורה אחרי הכריתה
תודה רובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ אנלי - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי27/02/2013פוליפ אנאלי בדר"כ מתכוון לממצא שפיר בתעלה האנאלית.
אם יש ספק לפרוקטולוג שבדק אותך שהממצא הוא הגורם לדימום ביציאות, או שהוא לא משוכנע ב100% שאכן מדובר בממצא שפיר קיימת הוריה לכריתה שלו.
הכריתה נעשית בחדר ניתוח תחת הרדמה (כללית או אזורית), דרך פי הטבעת.
אחרי הכריתה בדר"כ ניתן להשתחרר הביתה.
מספר ימים לאחר הניתוח יכולים להיות כאבים קלים באזור פי הטבעת ואי נוחות, דימום קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתליאור23/02/2013
שתי שאלות נוספות:
1. האם עבודה ממושכת בישיבה יכולה למנוע החלמת פיסורה?
2. האם מצב של לחץ נפשי יכול למנוע החלמת פיסורה?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/02/2013ישיבה אינה אמורה להפריע לתהליך ההחלמה
יש רושם שיש קשר בין פיסורה למצבי דחק (סטרס) אך זה אינו נתון הניתן למדידה. לכן קשה לענות בצורה נחרצת על שאלת הלחץ הנפשי ופיסורה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה - פיסורהליאור23/02/2013
שלום רב,
האם אני יכול לעשות פעילות ספורטיבית (חדר כושר, משקולות, ריצה), אם אני סובל מפיסורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/02/2013אין הגבלה מבחינת פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסמילי19/02/2013
ההודעה שלי תהיה ארוכה כי יש לי המון שאלות ! נכנסתי להריון ביולי 2012 , בשבוע חמישי להריון התחילה לי דלקת חמורה בעצם הזנב שאובחנה על ידי כירורג כפילונידלי טופלתי באוגמנטין והתופעה חלפה ,יש לציין שאן ןלא היה הפרשות מהמקום לעולם . שאלה א. האם יכול להיות קשור להריון ? מאז במקרה כל חודש בערך חוזר כאב מקומי שעובר תוך יום יומיים , לפיי כשבוע בשבוע 30 להריון התחיל מורסה באזור , ללא הפרשות רק עם כאב מקומי ושוב טופלתי באוגמנטין עד הבעיה חלפה . כרגע המקום נראה רגוע עם נקב קטן מאד אשר לא מפריש . שאלותי הן : 1. האם התפרץ בגלל ההריון ? 2. הכירורג שמטפל בי אמר שזהו מקרה יחסית קל של פילונדלי, ולכן אני שואלת אם יש שיטה בה אן צורך להכנס לשולחן הניתוחים . 3. האם משפיע על אפידורל ? 4. מה קורה אם זה מתפרץ לי שוב בהריון ?! אך יולדים במצב כזה ? אי אפשר לשבת ! 5. האם ניתן לבקש ניתוח קיסרי עקב המצב כדי לסיים עם ההריון מוקדם יותר ? בכדי שלא תהיה הידלקות באזור ? 6. מה עלי לעשות כדי שזה לא יחזור הריון ?אני שןמרת על היגיינה ! 7. להערכתי אן שם ציסטה כלל ,לא מרגישים גוש במישוש פרט לאבצס הקטן . אשמח לשמוע על שיטות טיפול זמני החלמה וכו ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/02/2013הטיפול בסינוס פילונידלי הוא הסרתו בניתוח. אם אין מבצעים זאת תהיי חשופה להתלקחויות דלקתיות חוזרות. אין בין הדלקות להריון שום קשר. זו גם אינה סיבה מקובלת לניתוח קיסרי. אם הסינוס אינו ענק ניתן לבצע הניתוח בהרדמה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידל או גב ?מילי19/02/2013
היי ,
הריונית בחודש שמיני .
סובלת מסינוס פילונידלי בעצם הזנב שכרגע רגוע ולא מודלק. לאחר טיפול אנטיביוטי לפני שבועיים .
לפני מספר ימים הופיע כאב במגע באזור הגב התחתון בין שתי הגומות לפעמים יש נפיחות קלה מאד ולפעמים לא אך הכאב הוא כמו שנוגעים במכה כחולה , לא נפלתי ולא קיבלתי מכה .
מה זה יכול להיות קשור להריון ? לסינוס ? יש לציין שאזור הסינוס רגוע מאד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילונידל או גב ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/02/2013למילי
לא נראה שהכאב קשור לסינוס. קשה לדעת מהתיאור מה הסיבה. ייתכן וזה כאב גב הקשור להריון המתקדם. מציע להמשיך בבירור אחרי הלידה המתקרבת.
מזל טוב מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עצמי בפיסטולהענת18/02/2013
שלום,
אני בת 37 ומגיל 32 סובלת מפיסטולה פריאנאלית, בלי קרוהן. הפיסטולה שלי גבוהה וחוצת שרירים ובכדי להימנע מבעיות שליטה בסוגרים נמנעתי מניתוח רגיל. ניסיתי למזער את השפעתה המציקה בעזרת חוטי סיטון מנקזים, אך השפשפת בישבן שהם גרמו לי היתה חמורה מהשפעות הפיסטולה. גם עברתי ניתוח דבק שלא הצליח.
אני חשה חובה לשתף אתכם - הסובלים מהתופעה - במה שכן עזר לי לגמרי במקרה. נטילת אומגה 3. מזה כשנה - שבועות ספורים לאחר שהתחלתי ליטול את הכדורים על בסיס יומי (מסיבות אחרות לגמרי, אגב) - הפיסטולה שלי לא פעילה, לא מציקה ולמעשה כלל לא מורגשת. במהלך השנים מהם סבלתי מהפיסטולה היא היתה במצב רדום שכזה רק כ-5 חודשים כשהייתי בהריון. כל שאר הזמן ההפרשות, הכאב והסבל היו תמידיים. מסתבר שאומגה 3 מכילה חומר אנטי דלקתי שמונע את הדלקת הכרונית שבפיסטולה ועוזר למקום להירפא.
אני לא טוענת שהמקום נסגר הרמטית וייתכן שהיא עוד תיפתח. אבל אני לא מנסה. ממשיכה לקחת את האומגה בקביעות ושוכחת שאי פעם היתה לי בעיה ושכמעט ניתחו אותי בלי לספר לי שאולי זה ייגמר בחיתולים למבוגרים.
מקווה שזה יעזור לעוד מישהו...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול עצמי בפיסטולה - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/02/2013תודה על השיתוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרזיטיםחזי17/02/2013
שלום
סובל מגרד בפי הטבעת, בניגוב פי הטבעת יש גם דם.
נבדקתי ע"י כירורוג/פרוקטולוג.
בבדיקה נראה קצת טחורים מבפנים.
טופלתי במבחר משחות מסוגים שונים, אך זה לא פתר את הבעיה.
הומלץ לי לגשת גם לגסטרו.
שמתי לב שכמעט תמיד כשיש גרד, יש הפרשה בפי הטבעת (ככל הנראה צואה).
ברצוני לשאול :
א. האם אפשר שהבעיה נובעת רק מהטחורים שגורמים לכך שהפרשת צואה תצא החוצה ותגרום לגרד ?
ב. האם יש טעם לבדוק בדיקת צואה לפרזיטים, או מאחר ורוב היום כשהמקום יחסית יבש אין גרד, זה שולל אפשרות של פרזיטים ?
ג. מה יכול להוסיף רופא גסטרו מעבר למה שנבדקתי וטופלתי?
ד. האם הדם שאני רואה בניגוב זה מפצעון חיצוני או מהטחורים או ממקור אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרזיטים - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/02/2013לתומר
לא ניתן לענות על שאלותיך מבלי לבדוק אותך
הגרד נובע מההפרשה וצריך לבדוק ולטפל בסיבת ההפרשה. בדיקה לטפילים ניתן לעשות למרות שלרוב היא שלילית.טחורים אינם גורמים להפרשה ברוב המקרים.
פנה שוב לפרוקטולוג להמשך בירור וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ או טחורעדי15/02/2013
שלום אני בת 26 לפני כשנה עברתי בדיקת סיגמואידוסקופיה עקב בעיות בהתרוקנות הבדיקה נעשתה עד 90 סנטימטר והתגלה פוליפ אחד מסוג טבולר אדנומה נאמר לי לחזור על הבדיקה בעוד 3. שנים . מאז כבר התגלה שיש לי אנטרוצלה גדולה שנוצרה בעקבות ניתוח כריתת מיומות ובנוסף רקטוצלה והתפשלות בדרגות קלות. עקב כך אננ משתמשת בנר גליצרין כל בוקר על מנת להיתרוקן. ובזמן האחרון כשאני שמה ניר אני מרגישה מין בליטה בדופן הרקטום היא די גמישה ובישיבה באסלה היא כמעט על הקצה אננ ממש חוששת שזהו עוד פוליפ נבדקתי ע״י כירורג והוא אמר שהוא לא הרגיש כלום וכנראה זהו טחור פנימי האם עליי לגשת לכירורג נוסף או שאין מה לדאוג הבליטה לא כואבת מדי פעם יש לח גרד קל בפי הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ או טחור - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/02/2013התיאור שלך לא נשמע כפוליפ. אם יש לך ספיקות חזרי לבדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור אדום באזור הישבןדיאנה11/02/2013
יש לי עור אדום ומגרד מאוד באזור הישבן (מפי הטבעת ומעלה), אני משתמשת בטרידרם שזה עוזר אך לא לגמרי. בעבר השתמשתי בפוליקוטן, מה ההבדל ביניהן?
בנוסף רציתי לדעת ממה זה נגרם לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור אדום באזור הישבן - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/02/2013התופעה שכיחה, מוכרת ולא ברורה. ככל הנראה זוהי סוג של אלרגיה בעור והטיפול הוא במשחות סטרואידליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ליד פי הטבעתפלטיאל10/02/2013
לפני כעשרה ימים הבחנתי בפוליפ שהופיע כס"מ אחד ליד פי הטבעת, באזור הפרינאום. גודלו כחצי עד 1 ס"מ. בתחילה הוא לא הפריע אך כעת הוא די כואב בכל פעם שנוצר מצב של מגע עימו.
אשמח לדעת האם נראה לכם כי מדובר בפיסורה?
חשוב לציין כי אני נמצא מאחורי ההגה המון שעות ביום וארצה לדעת האם זה יצא בגלל לחץ על האזור כתוצאה מישיבה ממושכת?
אין בעיה עם היציאות, אין דימום ואין מחלות רקע.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ליד פי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/02/2013התיאור אינו מתאים לפיסורה. עליך לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)