מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומה - המשךמישהו04/04/2013
בדיקה היסטולוגית של קונדילומה פרה-אנאלית מספקת גם HPV TYPING או PCR?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - המשך - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/04/2013בד"כ הנגעים נבדקים לTYPE. בדיקת PCR מתבצעת רק כאשר יש צורך בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהמישהו03/04/2013
אני בן 28 ויש לי מספר קונדילומות עד 3 מ''מ סביב פי הטבעת.
ברקטוסקופיה עד גובה 14 ס"מ, נצפתה קונדילומה אחת קטנה במעבר. כל שאר הפנים ללא נגעים.
אני מועמד לניתוח הסרה בלייזר בהרדמה מלאה קצרה.
מה ניתן לומר על אופיו של תהליך ההחלמה ומשכו? תוך כמה זמן בערך ניתן לחזור לתפקד בעבודה ובלימודים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/04/2013תהליך ההחלמה הינו קצר וכנראה תוכל לחזור לתפקוד מלא תוך ימים אחדים. ייתכנו כאבים מקומיים במהלך הימים הראשונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפי הטבעתצחי02/04/2013
בן 49 בריא בד"כ.
מזה כשנה מדי פעם ולא בזמנים ספציפיים
כאב חזק בחלק הפנימי של פי הטבעת שמזכיר
צורך ליציאה בשירותים.
הכאב יחסית חזק ( לעיתים גם מעיר משינה!)
ועובר לבד לאחר כחצי שעה.
בנוסף (ואולי בלי קשר) גרד באיזור פי הטבעת
למרות הקפדה היגיינית ושימוש במגבון לח.
מה יכולה להיות הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/04/2013לצחי
התלונה נשמעת כבעייה תפקודית. הגרד ניתן לטיפול במשחה. פנה לבדיקת פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולה עזרהמני02/04/2013
שלום יש,לי פיסטולה ואני צריך ניתוח אך יש לי התלבטות. כי מצד שני אני סול מאקנה ואולי אצרך טיפול ברואקטן. הםתלבטות שלי מה לעשות קודם את הניתוח או הרואקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסטולה עזרה - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/04/2013לאבי,
קודם לטפל בפיסטולה ואח"כ בבעיות העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפי הטבעתאריאל31/03/2013
שלום,
מזה כשנה, אחת ליום-יומיים, בזמן ולאחר יציאה אני מרגיש צריבה בפי הטבעת. לעתים רבות, לאחר מכן יש איזושהי תגובה לא ברורה של מה שנידמה כהזעה באיזור יחד עם מעט צואה. זה קורה בכל פעם ששורף מאד לאחר יציאה. אני מוצא שהדרך היחידה לטפל בזה היא ניקיון יסודי במים אבל גם אז, זה לא תמיד עוזר.
יש לציין שלפני קצת יותר משנתיים עברתי ניתוח בגין פיסורה ופיסטולה. חזרתי לפני כמה חודשים לכירורג שניתח אותי בגלל הבעיה הנ"ל והוא המליץ על ניקיון יסודי ושימוש במישחת תראולין. הוא גם אמר שיש לי קצת טחורים. כאמור, טיפול זה מסייע נקודתית אך אינני מבין מדוע זה ממשיך לקרות כל הזמן ובעיקר אינני מבין מהי הבעיה, שכן אני לא חושב שזה שוב פיסורה/טחורים (על פי ניסיוני בעבר עם טחורים/פיסורה).
אני יכול ללכת לבדיקה חוזרת אך חשבתי שאולי התיאור הנ"ל עונה על בעיה ידועה כלשהי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/04/2013לא ניתן לענות על שאלתך לפי התיאור בלבד. אני ממליץ שתפנה לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבטור אנילילי26/03/2013
האם יש טיפול?
מי מטפל בזה?
האם זו מחלה כרונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבטור אני?
לילי26/03/2013אנא עיזרו לי. סבלתי מפיסורה שטופלה במרככי צואה ומשחות מקומיות. הפיסורה נרפאה אך כעת סובלת מכאבי תופת אחרי כל פעולת מעיים שנמשכים שעות ולא מוקלים על ידי שום משכחי כאב!
יש לציין שהיציאות רכות!
פרוקטולוג התרשם שזה לבטור אני.
מה עושים? איך מטפלים?
האם נועדתי לסבול כך כל חיי כל יום אחרי פעולת מעיים?
אנא עיזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבטור אני? - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי26/03/2013שלום לילי
המילים "לבטור אני" פירושן שרירי רצפת האגן.
אם הכוונה שלך היא לכך שהפרוקטולוג לא ראה פיסורה וחשב שמדובר בכאבים על רקע חוסר רפיון של שרירי רצפת האגן יש שני דברים שראוי לעשות הראשון הוא להיבדק שוב ולהיות בטוחים שאכן לא מדובר בפיסורה ואם כך הדבר עליך להיבדק ולעבור בירור במרפאת גסטרו- מרפאה לבעיות ברצפת האגן ותנועתיות המעי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים + הפרשהשמשון25/03/2013
שלום
מזה מספר ימים יש לי כאבים בפי הטבעת - בעיקר כשאני יושב. בנוסף, יוצא מהמקום הפרשה שקופה (אני מרגיש שהמקום לח וכשאני מנגב עם נייר טואלט הוא יוצא לח קצת....)
אשמח לדעת מה לדעתכם יכול להיות הדבר ומה אתם ממליצים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים + הפרשה - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/03/2013אני ממליץ לפנות לבדיקת כירורג/פרוקטולוג
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ופיסורהיובל23/03/2013
שלום,
אני בת 31, סובלת כמה שנים מטחורים ובחודשים האחרונים גם מפיסורה.
לפני שנה וארבעה חודשים ילדתי את ביתי הבכורה
והכוונתי לההביא בבהמשך עוד ילדים אי"ה.
שאלתי.
היום מומלץ לעבור ניתוחים למרות כוונתי ללדת שוב?
הייתי אצל פרוקטולוג שקבע כי אני סובלת מפיסורה וגם טחורים, אך נתן לי טיפול במשחת הרקטוג'סיק רק לפיסורה.
אני סובלת מאוד. היציאות לעיתים תכופות הן קשות.
לוקחת סיבים תזונתיים, מרככי צואה אך אין שיפור.
ההאם ניתוח הוא הפיתרון היחידי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ופיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/03/2013לא פרטת מה הסבל שלך. פיסורה גורמת לכאבים חזקים וניתנת לטיפול תרופתי כמו זה שקבלת. את הטיפול בטחורים תבחרי בהתייעצות עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק סוגרי פי הטבעתeli19/03/2013
רציתי לדעת איזה תרגילים אני יכול לעשות כדי לחזק את סוגרי פי הטבעת האם כיווץ הסוגר כמו ברגע שמתאפקים לא להתפנות מחזק את הסוגרים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק סוגרי פי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/03/2013צריך לבצע פעמים רבות ביום תנועת כיווץ - כמו נסיון להפסיק להשתין בעת מתן שתן. ניתן לעשות את התרגול הזה במשך היום, פעמים רבות. זה אינו מפריע בתפקוד הרגיל. עם הזמן זה אמור לחזק את שרירי הסוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופרלס וביו-אצידפילוסרבקה19/03/2013
שלום רב,
שמי רבקה ואני בת 83 בעלת היסטוריה של בעיות רקטאליות.
בשנה וחצי האחרונות נטלתי כדורים המכילים "חידקים טובים" בשם סופרלס וביו-אצידפילוס, והם גרמו ליציאה יום יומית מספקת., אלא שיום אחד בלי שום הודעה מוקדמת הפסיקו להשפיע לחלוטין, ומאז אני סובלת מעצירות מוחלטת.
שאלתי היא האם הצריכה היום יומית הממושכת יכלה לגרום לזה (היינו, שהגוף יפסיק לייצר את החיידקים הנ"ל ולכן נגרם הדפיציט במערכת).
כמו כן, אשמח לדעת אם קיימים כדורים אחרים דומים שאני יכולה לקחת על-מנת לאפשר את היציאות היומיומיות.
בברכה,
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופרלס וביו-אצידפילוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/03/2013הצריכה הקבועה של "חחידקים טובים" (פרוביוטיקה בשפה רפואית) אינה גורמת לנזק. יש צורך לברר את סיבת השינוי הפתאומי בהרגלי היציאה. האם עברת קולונוסקופיה ומתי? פני לרופא שלך להמשך בירור וטיפול. אחרי שתשלל בעייה במעי הגס תוכלי לקבל המלצה על תכשיר אחר להקלה ביציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה קשה עם יציאות רבותיוני19/03/2013
שלום רב,
אני סובל מפסורה כבר חודשים, הפיסורה אצלי היא מאוד עמוקה
בימים שאני לא מתפנה אין לי בכלל כאבים הבעיה היא בימים שאני מתפנה
יש לי עוד 20 פעם בערך להתפנות וכל פעם יוצא לי קצת וזה הורג אתי כי יש לי כאבי תופת ואז אני מבין שיש לי לחץ ואני חיב להתפנות מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה קשה עם יציאות רבות - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/03/2013ליוני
פנה לבדיקת פרוקטולוג. על פי ספור מחלתך ובדיקה גופנית תקבל המלצה האם להתחיל בטפול תרופתי או לפנות ישירות לניתוח. האם נבדקה סיבת היציאות המרובות והתכופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
יוני19/03/2013הרופא טוען שהיציאות המרובות זה בגלל הפיסורה כי השריר ננעל ולא מצליח להוציא הכל במכה היתי אצל כרוג שממליץ על ניתוח האם כדאי ללכת לפרקטולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםדניאלה19/03/2013
שלום, אני שותה כמעט יום יום תה תיבטי.
אתמול באמבטיה שהסתבנתי הרגשתי משהו מוזר בפי התבעת. לא כואבלי שום דבר, אבל אחר כך הסתכלתי בראי וזה נראה לי מוזר.
לפי מה שראיתי באינטרנט זה נראה כמו פיסורה - מעין פצע חיצוני שצמח, כאלו עוד חתיכת עור.
רק שאני מכווצת אני מרגישה שם עקצוץ אבל לא מידי כואב.
האם בגלל השלשולים של התה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/03/2013כנראה שיש לך התקף קל מאד של טחור חיצוני ולא פיסורה. זה אכן יכול להיות קשור לשלשולים. כעיקרון ממלץ לא להשתמש באופן כרוני בתה טיבטי מסיבות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים
דניאלה19/03/2013וזה עובר לבד?
האם זה אכן כתוצאה משלשולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/03/2013הסברתי ששלשולים יכולים לגרום לכך. אם זה באמת מה שאני משער הרי שלרוב זה חולף לבד. מציע למצוא תחליף לתה הטיבטי שלא יגרום לשלשולים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה אנאליתeli19/03/2013
רציתי לדעת אם ניקוי פנים פי הטבעת עם האצבע לאחר כל יציאה יכול לגרום ל צניחה אנאלית כי אני מנקה לאחר כל יציאה בגלל בעייה כפייתית של נקיון אני יכול להכניס כמעט 2 אצבעות לפי הטבעת האם זה יכול לגרום ל צניחה אנאלית ואם כן איזה תרגילים אפשר לעשות כדי לחזק את פי שרירי הסוגרים של פי הטבעת תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה אנאלית - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/03/2013אם במשך הזמן תבצע הרחבות חוזרות של פי הטבעת ותחליש את הסוגרים תיתיכן אפשרות (קלושה אמנם) של צניחה. ניתן לחזק את שרירי הסוגר בביצוע תרגלים של כיווץ יזום, פעמים רבות ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטו גליבנולעדינה18/03/2013
שלום רב,
אשמח לדעת אם ישנן תגובות בין תרופתיות בין פרוקטו גליבנול וגלולות למניעת הריון (מסוג יסמין). כלומר, האם מותר להשתמש בהם ביחד?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטו גליבנול - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/03/2013אפשר להשתמש יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהלילה17/03/2013
מאז לידת בני הבכור לפני כ-6 שנים אני סובלת מפיסורה שבאה והולכת כל הזמן. כלומר- ברגע שהיא תוקפת אני נוטלת עפ"י דבר הרופא אגיולקס כפית בבוקר וכפית שמן פראפין בערב. ומורחת פעמיים ביום ניפדיפין . בד"כ לאחר כשבועיים טיפול הפיסורה חולפת ויש רגיעה של כמה חודשים עד שזה מופיע שוב.
בשבועות האחרונים תקפה אותי שוב הפיסורה ובביקורי אצל הרופא הוא טען כי מדובר כנראה בפיסורה שלא מושפעת מהטיפול התרופתי . (כרונית), ייעץ לי להמשיך שבועיים נוספים ליטול תכשירים+משחה ואם לא יעזור לגשת לניתוח.
אין לי חשש מלגשת לניתוח , הפחד שלי הוא שהרופא אמר שזהו ניתוח שעוברים פעם בחיים , כלומר אם תאורטית אעבור את הניתוח בהצלחה אך לאחר מס' שנים תחזור לי חלילה הפיסורה - לא אוכל לעבור ניתוח כדי להסירה . ומזה אני מפחדת . אני בחורה צעירה ויש לי עוד לידות לעבור ואני חוששת לעבור עכשיו ניתוח ושחלילה זה יחזור לי שוב ללא דרך לרפא זאת.
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/03/2013פיסורה כרונית שאינה חולפת בטיפול תרופתי-ממלץ לנתח. אחוז החזרה לאחר ניתוח הוא קטן ביותר וגם אם יש חזרה ניתן לנתח שוב. חבל על הסבל שלך-פני לטפול כירורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)