מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחוריםמומו10/11/2012
שלום רב אני בן 54 וסובל הרבה זמן מטחורים ללא כאביים מיןחדים מדי פעם דימום שהיה עובר לאחר כמה ימים . יש לציין שהטחורים הם ממש גדולים ויצאו לי החוצה בזמן היציאה ואני החזרתי אותם חזרה בעזרת אצבעות.בשבוע אחרון אחרי מאמץ מסויים יצאו והצלחתי להחזיר רק חלק מהטחורים שני טחורים אני מצליח להחזיר ומתחיל הדבר לכאוב לי ולגרום לי לאי נוחות אנח מבקש את עזרתכם בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/11/2012מומו שלום
לפי תיאורך אתה סובל מצניחת טחורים פנימיים בעקבות פעולת מעיים (יציאה). במצב כזה לרוב יש צורך בטיפול ניתוחי. אני מציע שתפנה לבדיקת וייעוץ פרוקטולוג. בינתיים כדאי לשבת במים חמימים-פושרים ולמרוח משחה כלשהיא המיועדת לטיפול בטחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהליאור07/11/2012
שלום רב,
אובחנה אצלי פיסורה על ידי פרוקטולוג
והוא נתן לי למרוח משחה עם ניפדיפין 0.2%.
התחלתי למרוח אתמול ומאז שורף לי נורא בפי הטבעת.
שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שזה נורמלי.
למעשה עכשיו כואב לי יותר מלפני שהתחלתי למרוח.
אז רציתי לדעת האם זה באמת נורמלי ואם יש משהו
שניתן באמצעותו להקל על השריפה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/11/2012ליאור שלום
לעיתים יש רגישות לניפדיפין ואז יש תוספת של כאבים לכאבי הפיסורה, בשל הצריבה שגורמת המשחה. במקרה כזה כדאי לעבור לתכשיר אחר או לשקול ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה ואלדרהמישהו07/11/2012
שלום,
אני סובל ממספר נגעי קונדילומה קטנים (כ - 2 מ"מ) סביב פי הטבעת.
הרופא המטפל (כירורג פרוקטולוג) הסכים שיש מקום לנסות טיפול תרופתי באלדרה לפני טיפול ניתוחי בלייזר.
לפי המלצתו, יש למרוח את הקרם פעמיים בשבוע, ואילו אני נתקלתי באינטרנט בהמלצה לשימוש יום כן ויום לא.
מה נכון לעשות לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה ואלדרה - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/11/2012ההמלצה שקבלת הינה נכונה.
אם מדובר במספר קטן של נגעים קטנים הייתי ממליץ על טיפול לייזר שכן בו משיגים תןצאה מיידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור, מה עושים?דורון07/11/2012
שלום רב, לפני יומיים הרגשתי בזמן מקלחת שיצא לי ממש בקצה שבין פי הטבעת לרקטום מה שנראה כמו טחור (בליטה עגולה מתוך העור), העניין שכואב לי באזור לא בהכרח במתן צואה. הבנתי שאני צריך לדחוף אותו פנימה???. חשוב לציין שאני לא סובל מטחורים בדרכ או ישיבה ארוכה בשירותים.
אשמח לתגובה במהרה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור, מה עושים? - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/11/2012לדורון
אתה מתאר התקף של טחור חיצוני שהוא אינו טחור (למרות השם) אלא שטף דם מתחת לעור הגורם לבליטה. זוהי תופעה החולפת מעצמה. הסבות השכיחות לתופעה הן עצירות ומאמץ ביציאה, הרמת משאות כבדים ולעתים בעקבות שלשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צועה עם מוגלהמדמוני06/11/2012
בזמן האחרון כואב לי מאודד בפי הטבעת..וכשאני נכנס לשירותים כמעט ולא יוצא כלום
מה שכן יוצא זה המון גזים וטיפה צואה עם מוגלה..זה נראה ממש כמו זרע
ופי הטבעת שורףף אני ביקושי יכל לשבת
ממה שאני רואה אין שום פצע או משהו כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צועה עם מוגלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2012עליך לפנות בהקדם לבדיקת פרוקטולוג. לא ניתן ולא רצוי לתת איבחון וייעוץ בלי שיחה ו דיקה גופנית. פנה לרופא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מפחד..
מדמוני06/11/2012מה זה יכל להיות??
וממה זה קרה פתאום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מפחד.. - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2012אין כל סיבה לפחד. מוגלה היא בד"כ תוצאה של מחלה דלקתית המצריכה טיפול אנטיביוטי. לא ניתן לאבחן את בעייתך מעל דפי הפורום ולכן עליך לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיים קריםיוליה05/11/2012
שלום. האם שטיפת אזור פי הטבעת במיים קרים יכולה להזיק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיים קרים - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/11/2012שטיפה במים קרים אינה יכולה להזיק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PPHאורן05/11/2012
שלום רב,
לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח pph, בשל טחורים בדרגה 3.
לצערי לאחרונה חזרו אותם הכאבים שהיו לפני הניתוח.
האם המשמעות שטיפול כזה אינו אפקטיבי לגבי?
האם נתוח הוא הדרך היחידה לפתור את הבעייה כרגע או שקיימת דרך נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PPH - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/11/2012אורן שלום
תיתכן חזרה של טחורים אחרי ניתוח, הן בשיטת PPH והן בשיטות אחרות, באחוז מסוים. יש צורך בבדיקה כדי לאבחן את סיבת הכאב ולטפל בהתאם לממצאים. אם הבעייה היא חזרה של טחורים, יש מגוון של טיפולים שניתן לעשות לפני טיפול ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה...יוליה05/11/2012
שלום. פניתי כבר היום בשאלה על כאב בפי הטבעת עקב בדיקת פרוקטולוג על ידי אצבע. שכחתי לציין שברגע שהפרוקטולוג החדיר לי אצבע לפי הטבעת הוא ביקש שאדחוף החוצה כאילו אני עושה יציאה. לא הצלחתי לעשות את זה כי הוא דחף לי אצבע בפתאומיות,לא הייתי מוכנה לכך ולא הספקתי להגיב ולדחוף כפי שהרופא ביקש. יכול להיות שזו הסיבה לכאב,שלא דחפתי החוצה ברגע של החדרת האצבע או שהדבר לא קשור ? אני ממש בפאניקה. באתי לרופא עם בעיה של גרד ויצאתי ממנו עם כאב בפי הטבעת,דבר שלא היה לפני הבדיקה. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה... - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/11/2012אין צורך להיות בפניקה. הסיכוי שהבדיקה גרמה נזק הוא קלוש. אם את מודאגת פני לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור מעל פי הטבעתשלגון05/11/2012
עזרה בפענוח
לאחר ששמתי לב למעט דימום וממבט במראה
יש חור בקוטר של כחצי סנטימטר בחריץ, כעשרה סנטימטרים מעל פי הטבעת
מסביב לאזור יש מין פריחה ואדמומיות אולם ללא כאב גם לא במגע
ניתן לצרף תמונה אולם האיכות לא גבוה
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור מעל פי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/11/2012התיאור מתאים לבעיה הנקראת "סינוס פילונידלי". בעיקרון מומלץ לנתח ולהסיר את הסינוס. פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובת המומחה.יוליה05/11/2012
שלום.אני בת 33 לא סובלת מטחורים או פיסורה. במשך כמה חודשים אני מרגישה גרד באזור פי הטבעת, יותר באזור שסביבו,בצדדים בעור עצמו (כמו דיגדוג כזה). הלכתי לרופא כירורג פרוקטולוג שבדק אותי על ידי הכנסת אצבע וראה שאין טחורים או פיסורה. לשאלתי מה יכול להיות הגרד, ענה שהוא לא רופא עור. בנוסף, הרגשתי ממש כאב בזמן הבדיקה (כשהחדיר לי אצבע בכפפה עם חומר סיכה). אני כבר כמה ימים אחרי הבדיקה ויש לי כאבים בפי טבעת בנוסף לגרד שהיה לפני הבדיקה. השאלה שלי היא כזאת בבקשה,האם זה נורמלי שיש לי כאבים בפי בטבעת כמה ימים אחרי הבדיקה או שהרופא עשה לי טראומה בפי הטבעת על ידי כך שלא היה עדין? ושאלה נוספת, לאיזה רופא לפנות על מנת שיוכל לראות מה מגרד לי שם? האם זו דלקת או גירוי בעור? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובת המומחה. - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/11/2012אנה שלום
בדיקת פי הטבעתעם אצבע לא אמורה לכאוב או לפצוע.
הגרד הוא תופעה שכיחה ולרוב מטופלת ע"י פרוקטולוג.
אני מציע שתפני לבדיקה חוזרת אצל פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס ובעיית אניזמוסיפית04/11/2012
שלום רב,
האם הזרקת בוטוקס בפי הטבעת יכולה לעזור בבעיה של אניזמוס? טיפולי פיזיותרפיה ומריחת משחת נפידיפין לא הצליחו להרפות את הכיווץ, כתוצאה מכך סובלת מעצירות וכאבים חזקים באיזור.
1. בכמה הזרקות יש צורך?
2. מהו הסיכון בטיפול כזה? ו
3.מהן תופעות הלוואי של הטיפול?
4. האם אין סיכון לפגיעה בעצבים או בשרירים באיזור?
5. היכן ניתן לבצע את ההזרקות?
6. האם ניתן לבצע הזרקות כאלה בבית חולים?
7. האם הוא מוכר ע"י קופות החולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס ובעיית אניזמוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/11/2012ראי תשובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני כשנתיים עברתי ניתוח טחוריםסמדר03/11/2012
דופלר,כיום אני לקראת לידה,אני מאוד מפחדת מלידה רגילה עקב הניתוח המוצלח(מהניתוח אין לי שום בעיות עם הטחורים) אני מפחדת להרוס בגלל הלחץ בלידה.שאלתי היא האם עדיף לעבור ניתוח קיסרי(כבר עברתי ניתוח קיסרי אחד) בכדי להוריד את הסיכוי שהטחורים יצאו שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני כשנתיים עברתי ניתוח טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/11/2012מניעת התקף אפשרי של טחורים אינו סיבה לעבור ניתוח קיסרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס לבעיית אניזמוסיפית03/11/2012
שלום רב,
האם הזרקת בוטוקס בפי הטבעת יכולה לעזור בבעיה של אניזמוס? טיפולי פיזיותרפיה ומריחת משחת נפידיפין לא הצליחו להרפות את הכיווץ, כתוצאה מכך סובלת מעצירות וכאבים חזקים באיזור.
1. בכמה הזרקות יש צורך?
2. מהו הסיכון בטיפול כזה? ו
3.מהן תופעות הלוואי של הטיפול?
4. האם אין סיכון לפגיעה בעצבים או בשרירים באיזור?
5. היכן ניתן לבצע את ההזרקות?
6. האם ניתן לבצע הזרקות כאלה בבית חולים?
7. האם הוא מוכר ע"י קופות החולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס לבעיית אניזמוס - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/11/2012יפית שלום
הטיפול בהזרקת בוטוקס יכול עזור לבעיית אניזמוס. ההשפעה חולפת עם הזמן וניתן לחזור על הזריקות. לרוב לא צפויים סיבוכים מיוחדים. איני יודע אם קופת החולים מממנת או משתתפת בהוצאות הטיפול. צריך לבדוק במרפאה פרוקטולוגית בבית חולים אם הטיפול מבוצע בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה מגרדתאבי02/11/2012
בן 61 סובל למעלה מחודש מפיסורה גדולה כואבת ומדממת , (שעה 6 -מה הכוונה ?) מטופל ב-נפידיפין + לידוקאין,
לאחרונה סוף סוף הקלה בכאבים , אבל החל גירוד טורדני.
איך מטפלים בגירוד ? והאם צריך להמשיך את הטיפול גם אחרי שהכאבים והדימום פסקו ?
בתודה מראש.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה מגרדת - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/11/2012לאבי שלום
הטפול בפיסורה נמשך כחודש. אם כל התלונות חלפו אפשר אז להפסיק את הטיפול. תופעת הגרד כנראה לא קשורה לפיסורה. יש צורך בבדיקה אצל פרוקטולוג, אשר גם ימליץ על הטפול הרצוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פיסורה
בורק ברוך03/11/2012שלום!
לפני כשנתיים סבלתי מפיסורה שטופלה במשחות.לאחר כחודשיים הפיסורה התרפאה. לפני כ-חודשיים בערך חזרה הפיסורה שנית ולאחר טיפול של משחות לא היה שיפור בכאבים שהיו מנאד עזים . בגלל הכאבים קיבלתי חופשת מחלה כי לא יכולתי לשבת ולא יכולתי לנהוג. נקבע לי תור לניתוח ביום חמישי 8.11.2012.. מלפני יומיים (החל מ-1.11.2012) פגו הכאבים ואני מרגיש מצוין .
הדילמה היא אם לגשת לניתוח שנקבע או שלבטל אותו בתיקווה שהפיסורה לא תחזור.
אנא תשובתכם הדחופה.
תודה,ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/11/2012ניתוח לפיסורה מבוצע כדי לשפר את איכות החיים. אם אין כאבים אין צורך בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידאלי בהריוןש.01/11/2012
שלום וברכה!
אני בת 25, בריאה, בהריון ראשון צעיר צעיר (שבוע 6)
לפני יומיים לאחר יציאה הבחנתי בהפרשת דמית מעל פי הטבעת ומעט אי נוחות באיזור.
מהסתכלות זה נראה כמו סינוס פילונידלי (בעלי רופא) לא מזוהם.
בדיעבד גם בילדות היו מספר שבועות שחשתי אי נוחות והיא חלפה.
אין כאבים של ממש, ועכשיו ממש מעט הפרשות.
מה הגישה בהריון?? האם לקוות לעבור את כל ההריון בלי זיהום ולדאוג לניתוח אלקטיבי אחרי?
או שעדיף להימנע ממצב של זיהום חריף בזמן הריון - כלומר לנתח אלקטיבית במהלכו?
אשמח לדעתך,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס פילונידאלי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/11/2012ש. שלום
אין כל דחיפות בטפול בסינוס פילונידלי. תשלימי את ההריון והלידה בהצלחה ובהמשך פני לטפל בסינוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)