מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות דמיות ומוגלתיותצפונית2705/09/2012
דר שלום רב,
ההשתלשלות קצת ארוכה אך אנסה לקצר.
אבקש סליחה מראש על התיאורים הלא נעימים...
לפני 8 חודשים לידה מוקדמת באמצע חודש חמישי, לאחר חודש החלו דימומים ביציאות, כלומר הצואה מכוסה בדם אדום הנראה טרי וגם בניגוב דימום על הנייר.
לאחר פגישה עם פרוקטולוג שכללה בדיקה רקטלית בוצעה קשירת טחורים. לאחר כחודש נוסף הופיעו תופעות נוספות של קרומים רבים בצבע לבן שעוטפים את הצואה ובנוסף הפרשות מוגלתיות עם ריח חריף נורא- לעיתים בצבע צהוב מוגלתי ולעיתים בצבע חום בהיר נראה כי מעורבות עם דם.
לעיתים ההפרשות מופיעות גם ללא צואה, כלומר אני ניגשת לשירותים ומרגישה לחץ ולא יוצאת צואה אלה רק ההפרשות עם הריח החריף , נראות באסלה ככדוריות קטנות שברגע שנוגעים בהם נמרחות כמו מוגלה.
ביקרתי פעמים נוספות אצל הפרוקטולוג שביצע קשירת טחורים נוספת וממשיך לטעון שמדובר רק בטחורים כתוצאה מהלידה. בנוסף הפנה אותי לקולונוסקופיה שיצאה תקינה.
האם כל מה שתיארתי הם תסמינים של טחורים בלבד? האם יתכן שעברו 8 חודשים מהלידה + פעמיים קשירת טחורים ואין שום סימן להקלה?
מצטערת על האורך ..
אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות ומוגלתיות - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/09/2012לחוששת שלום,
התופעות שאת מתארת אינן מתאימות לבעיית טחורים!. קשה להגיע לאבחנה על סמך התיאור. יש צורך להבדק שוב, לבצע בדיקת צואה לתרבית ופרזיטים ולהתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימייםנורה04/09/2012
אני מרגישה לחץ מאד חזק בפי הטבעת וכן בבטן תחתונה ובגב למטה כאבים בעבר היו לי טחורים חיצוניים שמדי פעם יוצאים אבל עכשיו לא, האם יתכן שטחורים פנימיים גורמים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/09/2012נורה שלום
התיאור אינו מתאים לבעיית טחורים. פני לבדיקת פרוקטולוג. גם בעיית עמוד שדרה יכולה לגרום לתופעות שציינת ויש מקום גם לבדיקת אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים?חגית31/08/2012
שלום. לפני 4 ימים הרגשתי פתאום כאב בפי הטבעת אחרי ישיבה בשירותים בזמן הניגוב. הרגשתי מן בליטה קטנה וכואבת מאד שלא עברה מרגע שהיא הופיעה. אין שום דימום או עצירות. הבליטה צמודה לפי הטבעת ואני מצליחה לראות אותה במראה. היום זה נהיה יותר ויותר כואב גם בזמן שאני יושבת או הולכת. האם מדובר בטחורים גם אם אין דימום? בעוד שבועיים וחצי אני נוסעת לטיול ארוך בחו"ל האם אפשר לטפל בדבר כזה בתקופה קצרה? אני חוששת לטוס עם הכאב הזה. קבעתי תור לפרוקטולוג בעוד שבוע אך אני מודאגת שהמצב יחמיר ויפריע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
חגית01/09/2012רציתי להוסיף שמבחינת מראה הבליטה- היא קטנה ונראית כמו פצעון או חצ'קון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים? - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/09/2012ורד שלום
את מתארת התקף של טחור חיצוני שאינו טחור אלא שטף דם מתחת לעור על שפת פי הטבעת. התופעה תחלוף מעצמה. את יכולה להשתמש בכל משחה לטיפול בטחורים כאשר השימוש הוא חיצוני בלבד. סעי בלי חשש לחו"ל.
נסיעה טבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט סיטון וגירודגיני30/08/2012
שלום רב.בת 51 לאחר ניתוח סיטון רפוי ערב פיסטולה ואבסס.אני כבר שלושה חודשים עם חוט סיטון.אמורה להיות בחודש אוקטובר בבדיקת פרוטולוג.הבנתי שהחוט ירד לבד .אבל עדיין לא ירד.עברתי קולונוסקופיה נמצאה תקינה נאמר לי לבוא בעוד 10 שנים.מה שנמצא זה טחורים פנימיים.מה שקורה שאני בשירותים מגרד לי
ליד פי הטבעת כי יש לי צלקת קטנה מהניתוח.שאלתי האם הגירוד נובע מהטחורים הפנימיים שמגרדים? אני כרגע שומרת על תזונה נכונה אני מגרדת ומנגבת טיפה קטנה של דם עם נייר הטואלט.למרות שאני משתמשת בביבי פסטה.מה עושים עם חוט סיטון< האם ישאר לאחר 3 חודשים או שזה נתון להחלטת הרופא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט סיטון וגירוד - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/08/2012גיני שלום
ההפרשה והגרד מקורן בעלת הפיסטולה עם הסיטון שבתוכה. התופעות תמשכנה עד שהסיטון יוצא. הרופא המטפל יחליט מתי להוציאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים שעברוחסוי30/08/2012
במשך שנים, הרגשתי לפעמים משהו בפי הטבעת אחרי יציאה בשירותים. תחושה שעברה לאחר זמן קצר. בד"כ בלי הרגשה מיוחדת של כאב או אי נוחות.
לפני כשבועיים זה החמיר (למרות שלא היתה יציאה קשה) והרגשתי משהו בולט בפי הטבעת שהכאיב לי.
לא היה דם.
קניתי משחה בשם פרוקטו - אובלפיכה (משחה על בסיס טבעי) ואחרי כמה ימים הכאב הפסיק. ואחרי כשבוע - המשהו הבולט בפי הטבעת נעלם.
כמו כן, שיניתי הרגל של שנים - ואני יוצא מהשירותים מהר.
יש לי תור לרופא בשבוע הבא - יש טעם ללכת אליו?
האם בטוח שזה היה טחור ולא משהו אחר?
האם להמשיך להשתמש במשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים שעברו - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/08/2012לאחד שלום
תיאורך מתאים להתקף של טחור חיצוני שזו תופעה החולפת מעצמה, עם או בלי טיפול תרופתי. זהו בעצם שטף דם תתעורי על שפת פי הטבעת שנספג עם הזמן.כשה"בליטה" חולפת אין צורך במשחה. באשר לביקור אצל רופא-זוהי החלטתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוקטו גליבנול
חסוי09/09/2012הייתי אצל הרופא שקבע שיש לי טחורים פנימיים דרגה 2.
הוא נתן לי פתילות פרוקטו גליבנול - פעמיים ביום למשך 21 יום.
זאת תרופה מרפאת או רק מקלה?
כמו כן, בתוך הוראות התרופה כתוב שיש לקחת פעמיים ביום עד שיש הקלה ולאחר מכן להפחית את המינון לפעם ביום. ואם אחרי 7 ימים אין הקלה - לפנות לרופא.
מכאן שהמינון של פעמיים ביום נשמע לי מאד גבוה. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוקטו גליבנול - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/09/2012האם היית אצל מומחה בתחום? האם נבדקת באמצעות מכשיר בו מסתכלים פנימה לתוך פי הטבעת|? (אנוסקופ) כדי לאבחן טחורים פנימיים בדרגה 2 יש צורך בבדיקה כזו.
בפנייתך הראשונה ציינת שהכל חלף. במקרה כזה איני רואה צורך בטיפול תרופתי בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
חסוי09/09/2012הייתי אצל פרוקטולוג.
בסיכום הביקור הוא רשם רקטוסקופיה (כולל אנוסקופיה).
בימים האחרונים (לאחר שהפסקתי את המשחה הראשונה), הרגשתי קצת לא נעים אחרי יציאות. לא משהו יותר מידי חמור, שגם חלף מעצמו לאחר זמן קצר. אולי קצת נפיחות בפי הטבעת, לא בטוח בדיוק.
יתכן אולי שמה שהיה לי לפני כשלושה שבועות - הוא טחור חיצוני מזדמן, שעבר לאחר הטיפול במשחה. וחוץ ממנו יש לי טחורים פנימיים קלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/09/2012כנראה ההתקף שתארת היה של טחור חיצוני. אם עברת בדיקת פרוקטולוג אני מציע לבצע את הטיפול שהומלץ לך ע"י המומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
חסוי11/09/2012האם מינון של 2 פתילות ביום למשך 21 יום הוא מינון מקובל? אני יודע שיש בתרופה חומר מאלחש שאסור לקחת אותו לאורך זמן.
כמו כן, האם אתה ממליץ לפנות לחוות דעת שניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/09/2012המינון אינו חריג. תתחיל את הטיפול ותעקוב אחרי התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס אנליאביב29/08/2012
לפני כ 3 חודשים עברתי הליך של ניקוז אבצס אנלי , ללא כל טיפול תרופתי,
עד היום החתך עדיין לא נסגר, מדי פעם יש הפרשות מהחתך,לאחר יציאה מאוד שורף ויש תחושה של דקירות זמן מה לאחר היציאה.
בביקורת אצל כירורג לפני כ חודש הוא אמר שהפתח מתחיל להיסגר ושיש לעזר בסבלנות, כמו כן הסביר לי על סיכוי להתפתחות פיסטולה.
רציתי לברר האם איחויי חתך כזה אמור לקחת כ"כ הרבה זמן ,( מה גם שקשור בכאבים)
איך אני יכול לדעת אם התפתח פיסטולה לפני שאני פונה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס אנלי - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/08/2012אביב שלום,
המהלך הטבעי לאחר ניקוז מורסה פריאנאלית הוא היווצרות פיסטולה (סביב 70% מהמקרים מפתחים פיסטולה). הזמן בלבד יראה אם נוצרה פיסטולה או לא. כאשר יש פיסטולה בעיקרון הטיפול הוא טיפול ניתוחי.
פנה לבדיקת פרוקטולוג
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסורהסיגל29/08/2012
שלום רב,
לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח פיסורה (למרות שניצפו גם טחורים פנימיים).
מדי פעם אני מדממת בשירותים בכמויות גדולות.
האם זה נורמלי ?
מהו משך ההחלמה לאחר הניתוח ?כי אני עדיין סובלת מכאבים חזקים במשך שעות, לאחר היציאה בשירותים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/08/2012סיגל שלום
המהלך שאת מתארת אינו אופייני להחלמה מניתוח פיסורה. הדימום יכול להיות מהטחורים. סיבת הכאב אינה ברורה. החלמה מפיסורה היא לרוב קצרה מאד. אנא פני לבדיקת הרופא המנתח.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה או טחוריםארנון28/08/2012
שלום! לפני כשנה סבלתי מפיסורה (בעיקבות יציאות קשות) ועברתי ניתוח והכל חזר להיות תקין. אלא שהשבוע, היו לי יציאות רכות מאוד, וחזרו כאבי זהים לאלו שסבלתי מהם לפני הניתוח ווהתנפחה לי בליטה בדיוק בפי הטבעת. האם משילשול גם נוצרת פיסורה או שמדובר מטחורים? במידה וכן, מה הטיפול הנחוץ? משחות וכו' או ששוב עליי לעבור ניתוח?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה או טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012לארנון
לפי התיאור כנראה אתה סובל הפעם מהתקף של טחור חיצוני בעקבות השלשולים. הטיפול הוא במשחות וזוהי תופעה החולפת מעצמה. בכל מקרה ממולץ לפנות לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפדיפין + הממליסשמעון28/08/2012
שלום
לפני כ-3 חודשים אובחן אצלי פיסורה והרופא המליץ לי להשתמש בניפדיפין. לדבריו אני ארגיש הקלה 7-10 ימים אחרי השימוש הראשון. ולהתמיד במשך חודש וחצי.
בפועל, במשך החודש וחצי האלו היו לי ימים עם כאבים עזים למשך 6-8 שעות לאחר כל יציאה וללא שום הקלה בתחושת הכאב.
במקרה מישהי נתנה לי משחת הממליס של WELEDA טבעית לטחורים וניסיתי אותה ביחד עם הניפדיפין לכמה ימים.
3 ימים לאחר שימוש ראשוני כבר הרגשתי הקלה משמעותית. לאחר יותר מחודש אני יכול להגיד שהפיסורה כמעט עברה לי.
למה אני מספר?
א. כדי שהקוראים והרופאים שבפורום הזה יכירו את ההממליס.
ב. מסתבר שלמרות הביקורות המהללות של הניפדיפין, הוא כמעט ולא עזר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניפדיפין + הממליס - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012תודה על השיתוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה - ניתוחדנה28/08/2012
האם ניתוח פיסורה מסוכן - האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך?
האפ יש בדיקה שצריך / מומלץ לעשות לפני כדי לדעת האם יש סיכון מוגבר או האם בכלל אפשר לנתח (כלומר האם מותר יהיה לחתוך את השריר ללא חשש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012לדנה שלום,
הסיכון בניתוח פיסורה, כאשר מבוצע ע"י כירורג מיומן, הוא מאד קטן. אין בדיקה מקדימה לינתוח. בסה"כ זהו ניתוח קצר, בהרדמה כללית, עם הקלה מיידית בכאב והצלחה ה"נושקת" ל100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה - ניתוח המשך
דנה28/08/2012עברתי בעבר כמה ניתוחים והרופא שהייתי אצלו רצה שאעבור בדיקת לחצים לפני בכלל לחשוב על ניתוח פיסורה.
אם אין שום בדיקה מקדימה מה יכולה ליהיות הסיבה (לא הצלחתי להבין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה - ניתוח המשך - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012ם עברת ניתוחים קודמים בפי הטבעת יש צורך בערכת תפקוד הסוגר, הן בבדיקת לחצים ואולי גם להוסיף בדיקת אולטרא-סאונד רקטלי לפני פעולה כירורגית נוספת באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אפשרות טיפולדנה28/08/2012
שלום,
רציתי לדעת מה חוות דעתך על משחה בשם פרסטו-גל
נאמר שזה מאוד עוזר לטחורים וגם יכול מאוד להועיל לפיסורה. האם זה נכון או שזה בעיקר מועיל לכיס היצרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אפשרות טיפול - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012התכשיר שציינת אינו מתאים לטיפול בפיסורה. התכשירים המקובלים הם ניפדיפין או רקטוג'סיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בפרינאוםיפעת27/08/2012
אובחן לי ארי לידת ואקום קרע בפרינאום דרגה 3.נתפרתי עי פרוקטולוג ובשיחרורי מבית חולים קיבלתי הפניה למעקב.
בבית, קוראת באינטרנט שישאר לי נזק לצמיתות כגון בריחת צואה וגזים.מאד לחוצה ומודאגת עד כדי שלא מצליחה להנות מהתינוק החדש.
האם יש סיכוי שהכל תוקן כראוי ולא אסבול כלל מאי-שליטה?
אשמח לתשובה כנה,
בתודה,
אמא טריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בפרינאום - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/08/2012יפעת,
כאשר הקרע מאובחן בזמן ומתוקן כראוי, סיכויי ההחלמה גבוהים מאד ואין תופעות של חוסר שליטה חלקי או מלא בסוגר של פי הטבעת. אם כרגע אין לך הפרעת שליטה כנראה שהקרע תוקן בהצלחה. אם בעתיד תהיה הפרעה כלשהי - פני לבדיקה.
מזל טוב ללידה והרבה נחת מתינוקך
ד"ר אלון
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,שי26/08/2012
שלום רב,
לפני מספר שבועות יצא לי בפתח העכוז מעין בלוטה לא מוסברת. חשבתי שיעבור הזמן וזה יחלוף וזה עדיין לא עבר. האם יש סיבה לחשוש? מה זה ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/08/2012שי שלום
כנראה שמדובר בהתקף של טחור חיצוני-זוהי תופעה החולפת מעצמה עם הזמן. בכלן מקרה-פנה לבדיקה אצל פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוזה בישבןא16/08/2012
אני בן 26 ולפני כחודש התחילו כאבים בפי הטבעת ואז יצאה בליטה. ללא דימום. זה קורה מדי פעם ולאחר כמה ימים עובר. הפעם הכאבים חלפו שוב ללא דימום אבל נשארה הבליטה החיצונית. קבעתי תור אצל הפרוקטולוג והוא אמר שזה לא טחורים מכיוון שזה לא מדמם איבחן את זה כטרומבוזה ונתן לי מישכה בשם אפולמיצין. כבר שבוע שאני משתשמש אך הבליטה נשארת. תוך כמה זמן זה צריך לעבור? יש עוד משהו שאני יכול לעשות? והאם המשכה אפקטיבית למקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוזה בישבן - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/08/2012אתה מתאר התקף של טחור חיצוני עם היווצרות קריש דם תתעורי. התופעה תחלוף מעצמה עם הזמן. פרק הזמן אינו מגדר ותלוי בקצב פרוק קריש הדם וספיגתו. אני מניח שההתקפים קשורים למאמץ ביציאה או מאמץ גופני. רצוי לשנות הרגלי תזונה כדי שלא תהיה עצירו ובכך למנוע את ההתקפים עד כמה שניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sentinel pilesיוני13/08/2012
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת פיסורה. לאחר הניתוח נותרו לי בליטות בפי הטבעת, מה שהרופא קרא לו- sentinel piles. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:
1. האם sentinel piles ומה שמכונה anal skin tag הם אותו הדבר?
2. קראתי על שיטה ביתית להסרת ה- skin tag ע"י קשירה והידוק של חוט סביב הבליטה. האם השיטה נחשבת לבטוחה או שטומנת סיכונים?
3. מה הן הדרכים להפטר מאותם - sentinel piles? האם ניתן לבצע ניתוח? ואם לא אילו שיטות אחרות ישנן (משחה כלשהי? קשירה? לייזר?)
בתודה מראש,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sentinel piles - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/08/2012סנטינל פייל זהו כינוי לבליטות עור בפי הטבעת, בד"כ כתגובה לפיסורה. לכן בעצם אמור להיות סנטינל פייל (בעברית "טחור שומר") אחד. אתה כנראה מתכוון לבליטות עור סביב פי הטבעת שהן חסרות משמעות רפואית. אם הן אינן מפריעות אין צורך לטפל בהן. כדי לסלקן יש צורך בניתוח הניתן לביצוע גם בהרדמה מקומית. צריך לדעת שלאחר ניתוח יש כאב מקומי בין שבוע לשבועיים. לא ניתן ולא מומלץ לקשור בחוט או בגומיה את קפלי העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)