מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסורהאלון22/01/2013
שלום רב,
נתוני הרקע שלי הינם: בן 33, גובהי 1.88 מ', שוקל 88 ק"ג, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות, עוסק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית, שומר על תזונה מאוזנת ומעט לחוץ בחיי היומיום. ללא רקע משפחתי של סרטן מעי הגס.
בשבועות האחרונים אני סובל מפיסורה. הפרוקטולוג הורה לי למרוח 4 פעמים ביום משחת ניפדיפין + ISDN. לאחר מספר ימים של מריחה, הדימום והכאב עוברים. לכן, אני מפסיק את המריחה ואולם, לאחר מספר ימים ללא מריחה, הדימום חוזר חלילה. מתכונת זו חוזרת על עצמה כאמור באופן מעגלי במהלך השבועות האחרונים.
האם עליי לשוב לבדיקה חוזרת? לא להפסיק את המריחה גם עם במשך יותר משבוע לא מופיע דימום?
מבקש את הצעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/01/2013לאלון
הטיפול התרופתי בפיסורה נמשך בד"כ מספר שבועות_ כ3-4 שבועות. אני מציע שתטפל במשך התקופה הזו ואם לא תהיה הטבה-תחזור לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לפרוקטולוגדניאל21/01/2013
מחפשת רופא מומחה לכל נושא רצפת האגן - מפרוקטולוגיה עד גניקולוגיה.
אני סובלת כבר שנתיים וחצי (!!!), מכאבי תופת 24/7 באיזור פי הטבעת עם השלחות על התחום הגניקולוגי.
עברתי מס' רופים מומחים (כירורגים, פרוקטולוגים, גניקולוגיים),
כל הטיפולים במכבי "טבעי" - כולל ביופידבק, מרפאת כאב באסותא, MRI, בדיקת truth - הכל ללא ממצא פתולוגי.
משוועת עזרה !!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לפרוקטולוג - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/01/2013לדניאל,
הפורום אינו ממליץ על רופא זה או אחר. אני מציע שאחד הרופאים המומחים איתו יש לך "כימיה" ינהל וינווט את המשך הבירור והטיפול במקרה שלך. עלייך לדעת שבמקרים מסוימים (לשמחתנו-הם נדירים) לא מוצאים את סיבת הכאב והטיפול בכאב הכרוני עובר לטיפול במרפאת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי הטבעתעדינה20/01/2013
לפני כחודש וחצי התחיל לי גרד בפי הטבעת. ניסיתי להתעלם ממנו והוא התעצם עד לשלב בו התעוררתי בלילה מהגרד ולא הצלחתי לחזור לישון. לאחר כשבועיים של הזנחה (בהם השתדלתי מאוד לא לגרד), הלכתי לרופא והוא נתן לי וורמקס ל3 ימים. ביומיים הראשונים הוורמקס לא עזר ואף חשתי בהחמרה. לאחר הכדור השלישי הפסיק הגרד למשך 3 שבועות.
הגרד חזר לפני כשבוע וכאשר הלכתי לרופא אחר, הוא אמר לי שאין סיכוי שמדובר בתולעים בגילי (26) כאשר אני שומרת על היגיינה (מקלחת כל יום וכיו"ב) ושגם לפני חודש זה לא היה מתולעים. הוא ייעץ לי ללכת הביתה ולהתעלם מזה. הוא נתן לי משחה דרמקומבין למקרה שיחמירו התופעות. הוא אמר שאם יחמיר ואני ארגיש שזה מפריע לי בחיי היום יום, איאלץ לפנות אליו או לפרוקטולוג שיסתכל על המקום.
אינני קמה בלילה מהגירוד כיום אבל אם קמתי, קשה לי מאוד לחזור לישון בעקבותיו.
אשמח לעיצה או להכוונה במה מדובר ואיך ייתכן שבחורה בריאה ללא עבר של גירוד בשום מקום, נתקלת בתופעה שכזו. יש לציין כי אינני מקיימת יחסי מין מכל סוג ב8 חודשים האחרונים כך שאינני מבינה מהיכן נפלה עליי הצרה הזו.
תודה רבה!
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/01/2013לדינה
התופעה שאת מתארת היא שכיחה. הטיפול בה הוא במשחה. לעיתים יש צורך להחליף ממשחה אחת לאחרת עד שמוצאים את האחת העוזרת יותר. סיבת התופעה אינה ברורה ואינה קשורה לקיום או אי קיום יחסי מין. בכל מקרה אין להשתמש במגבונים מכיון שהם מכילים חומרים היכולים להחמיר את הגירוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה+המשך
דינה25/01/2013תודה על תגובתך המהירה. הייתי שוב אצל הרופא והוא אמר שישנן 3 סיבות לגרד - תולעים או טפילים, צואה יבשה שנכלאה או סכרת. האם התופעות הללו (ה-2 הראשונות) יכולות לעבור מעצמן או שללא טיפול, אין סיכוי לצאת מזה?
איך ניתן להקל על הסימפטומים ללא מרשם? ומה טווח הזמנים שבו התופעה אמורה לעבור?
בנוסף, הבנתי מהרופא כי במידה ומדובר בתולעים - לא ניתן לגלות את זה דרך בדיקה. אז איך ניתן לדעת? והאם יש סיכון בלקיחת כדורי נגד (וורמקס) במידה והגרד אינו נובע מתולעים?
תודה רבה!
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה+המשך - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/01/2013תולעים אינן שכיחות אצל אנשים בוגרים. ניתן לאבחן את המצאותם בבדיקת צואה פשוטה. צואה יבשה שנכלאה-איני מכיר תופעה כזו.. סכרת גם היא מאובחנת בבדיקת דם פשוטה. לא יכול להגרם כל נזק מטיפול חדפעמי כנגד טפילי מעיים (גם אם אין לך..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה
דינה26/01/2013שוב תודה, אשמח לדעת אם ישנן דרכים להקל על הסימפטומים ותוך כמה זמן סביר שיעברו? הגרד מפריע לי מאוד לתיפקוד במהלך היום, והוא נמשך כבר זמן רב.
האם תולעים או כל דבר אחר שיכול לגרום לגרד יכול להיפסק מעצמו או שללא טיפול אין סיכוי להיפטר מהגרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/01/2013הגרד מהווה מטרד ופוגע באיכות החיים. לכן ממליץ על טיפול. הסיכוי שהסיבה היא תולעים היא אפסית במיוחד שנטלת טיפול כנגד תולעים. לכן אני מציע טיפול במשחה. פני לבדיקת רופא שימליץ על תכשיר מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דינה26/01/2013תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בפי הטבעת
דורית30/03/2013אני סובלת מזה מספר שנים,אך גיליתי בעצמי כי זה קורה כשאני אוכלת חמוצ או חריף.
הפתרון הוא לשטוף היטב במים וסבון !!! כדאי לעקוב אחר התזונה
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטחורים ורגישות יתר באזורדן20/01/2013
שלום,
הייתי אצל רופא בגלל שבזמן האחרון אני סובל מפליטה של צואה לאחר ביקור בשירותים. ז"א לא משנה כמה אני מנקה עם נייר טואלט, עדיין לאחר כמה זמן אני מרגיש שיש אצלי פליטה אני הולך שוב פעם לשירותים לנקות עם נייר טואלט.
בנוסף לזה, בזמן האחרון אני מרגיש שכל הזמן שורף אצלי באזור פי הטבעת, שהאזור אף פעם לא נרגע ולפעמים יש כאבים. זאת למרות שאני מנסה להשתמש בנייר טואלט בצורה עדינה כמה שיותר וגם משתדל להתקלח כמה שיותר.
אז בביקור אצל הרופא הוא איבחן בנוסף גם טחורים קטנים יחסית אצלי ורשם לי משחה ונרות נגד טחורים. אבל האם זה גם אמור לעזור לי בעניין הפליטה? כי עד עכשיו זה לא עזר וגם הרגישות והשריפה באזור נמשכות.
מה ניתן לעשות במצב הזה? איך עדיף להמשיך בטיפול בבעיות שתיארתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטחורים ורגישות יתר באזור - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/01/2013דן,
פנה לבדיקת פרוקטולוג. תלונותיך אינן אופיניות לבעיית טחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם באמת יש סיבוכים בניתוח פיסורה?סובל מאוד17/01/2013
יש לי פיסורה כרונית, הרופאים ממליצים רק ניתוח... ואני חושש מסיבוכים
האם למישהו יש מושג לגבי רמת הסיכונים והסיבוכים?
אשמח לעזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם באמת יש סיבוכים בניתוח פיסורה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/01/2013לסובל שלום
אחוז הסיבוכים בניתוחי פיסורה אצל מנתח מנוסה הוא זעום ביותר. אם אתה סובל מאד והטיפול התרופתי נכשל אני ממליץ לעבור ניתוח ולהתפטר מהסבל... הסיבוך העיקרי הוא זיהום (במקרים מאד מעטים) וניתן לטפל בו תרופתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת טחוריםאורלי17/01/2013
אני סובלת זה זמן מה מצניחת טחורים שאינם מאפשרים לי עמידה ממושכת על הרגליים, הליכה, פעילות ספורטיבית ועוד. עברתי טיפול בקשירה כבר שלוש פעמים והבנתי שיש עוד מה לקשור.
לאחרונה נתקלתי המלצות לטיפול בשיטת האל דופלר. האם מוכר לך? האם אמין ובאמת לא חוזר? בעיקר האם באמת לא חוזר.
אשמח מאד לחוות דעת מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/01/2013לאורלי
כאשר מבצעים קשירת טחורים , בכל קשירה מתפטרים מעודף הרקמה שבבסיסה בוצעה הקשירה. בשיטת האל-דופלר מנתקים את אספקת הדם לאזור הטחור ומניחים לטבע לעשות את שלו מבחינת התנוונות הרקמה שנותקה מאספקת הדם. אחוזי החזרה דומים מכיוון שעקרון הפעולה דומה-ניתוק זרימת הדם. אם יש לך שיפור בטיפולי הקשירה אין מניעה להמשיך בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכים לאיחוי פיסורהליאור13/01/2013
שלום,
יש לי פצע פתוח בפי הטבעת שלאחרונה התרחב מעט.
איני מעוניין ללכת לרופא הנושא ומעדיף פתרונות ביתיים.
רציתי לדעת האם טלק יכול להועיל בכך שידאג לספוח את הלחות מהדימום וכ"ו...
וגם אם מי מלח יכולים לעזור לאחות או לגרום לפצע להגליד?
אשמח לשמוע את דעתכם ואולי עוד פתרונות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכים לאיחוי פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/01/2013איני יכול לייעץ לך בלי בדיקה רפואית. טפול בפיסורה מתחלק לטפול תרופתי שמרני ע"י משחות מתאימות ומרככי צואה ולטיפול כירורגי המבוצע בכשלון הטיפול התרופתי. גם שהייה בסביבה מימית חמימה יכולה להקל על הסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסורה - שאלה דחופהדודי10/01/2013
שלום ד"ר !!!
מזה שנה וחצי סבלתי 3 פעמים מפיסורה, כשהפעם האחרונה התחילה לפני כחודש וחצי והיתה קשה מאד. עם כאבי תופת מפעם לפעם. טופלתי ברקטוג'סיק שלא ממש עזר, בהמשך עברתי ל NIFEDIPINE וגם לא ממש עזר. ולכן לפני שבוע החלטנו אני והרופא לעשות ניתוח שאמור להערך ביום ראשון הקרוב.
אבל... דווקא בשבוע האחרון כשהמשכתי להשתמש ב DIFEDIPINE חל אצלי שיפור גדול. הכאבים חלפו כמעט לחלוטין ואפילו בזמן יציאה (יציאה רכה) אין לי כבר כאבים חזקים. (פה ושם עדין אני מרגיש את הפיסורה. אבל באופן די מינורי יחסית למה שהיה).
שאלתי אליך, האם בשלב זה שיש לי שיפור גדול. יש בכלל טעם לערוך את הניתוח.
האם הניתוח אמור לעזור לי בעתיד שלא אפתח מחדש כל כמה חודשים פיסורה מחודשת, (כמו שקרה לי בשנה וחצי האחרונות) ואז בודאי שיש הגיון לעשות את הניתוח.
או שהניתוח פותר רק רת הבעיה המקומית שקיימת. ואז לכאורה בגלל השיפור - אין טעם לניתוח..אלא להמשיך בטיפול השמרני ב - DIFEDIPINE.
אודה לך על תשובתך המהירה, כאמור מכיוון שנקבע לי תור לניתוח ליום א' הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסורה - שאלה דחופה - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/01/2013הניתוח לטיפול בפיסורה הוא ניתוח שנעשה לשיפור איכות החיים. אם הכאב חלף ניתן לדחות את הניתוח למועד אחר. עליך לקבל החלטה בהתייעצות עם הרופא שלך. בכל מקרה לא יכול להגרם נזק מדחיית הניתוח. אם המצב שוב יחמיר ניתן תמיד לנתח במועד אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פיסורה - שאלה דחופה - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי10/01/2013שלום דודי
אני מסכימה לחלוטין עם דר רפי אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים או לא ?check107/01/2013
היי
אני 3 חודשים לאחר לידה, חוששת כי מהלידה יש לי טחורים אך לא בטוחה - כיצד ניתן לדעת האם זה טחורים בוודאות וכן מה ניתן לעשות בנוגע לזה ?
(מרגישה כאב בפי הטבעת רק בזמן יציאה)
לאיזה סוג רופא צריך לקבוע לטיפול בטחורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים או לא ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/01/2013כדי לאבחן את בעייתך יש צורך בבדיקת רופא, רצוי פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין הדברים?יוליה05/01/2013
שלום. אני בת 33,סובלת רוב הזמן מפטריה בנרתיק ומטופלת אצל רופא נשים. השאלה שלי בבקשה היא כזאת: אם ההפרשה הפטרייתית מגיעה מהנרתיק אל אזור שבין העכוזים ואזור פי הטבעת (למשל בזמן סקס) ונשארת שם למשך כל הלילה, האם העור שבין העכוזים עלול להדבק בפטריה, או שאין קשר בין הדברים? פשוט לפני כמה ימים עשיתי סקס בערב והתקלחתי רק בבוקר ומאז התחיל אצלי גרד בין עכוזים. למי אוכל לפנות על מנת לבדוק את הנושא? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין הדברים? - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי06/01/2013שלום אנה
לעיתים תיתכן הדבקה של אזור הסמוך לאזור אחר שנגוע בפטרת, אך זוהי תופעה לא שכיחה.
יתכן והתלונות שלך של גרד בעיקר קשורות לעצם היות ההפרשה על העור לתקופה ממושכת.
אם התלונות נמשכות מעבר למספר ימים גשי להיבדק אצל פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך זמן מה לאחר יציאהמושון01/01/2013
שלום רב,
כבר מספר שנים שאני סובל מעת לעת מדימומים ביציאה ואובחנו בעבר טחורים. לפני מספר ימים נראתה תופעה של דימום שהתמשך גם שעה ויותר לאחר היציאה תחתון ספוג בדם. האם מדובר עדיין בטחורים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך זמן מה לאחר יציאה - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/01/2013כנראה שמדובר בבעית טחורים. אנא פנה לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה הממליסלי31/12/2012
שלום רב
יש לי טחור בצקתי שמעתי שמשחה הממליס יכולה לעזור ?
האם המשחה יכולה לעזור לטחור בצקתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה הממליס - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/12/2012ישנם תכשירים רבים לטפול בטחורים ומשחת הממליס היא אחד מהם. ניתן להשתמש בה לבעית הטחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים - טחור תרומבוטירופא29/12/2012
אני בן 27, בריא, מדי פעם מרגיש בטחורים שמבצבצים מעט מעבר לפי הטבעת לאחר יציאות אך חוזרים לבד או עם דחיפה קלה (סך הכל מעטים ויוצאים רק מעט מאוד מעבר לסוגר). לפני 3 ימים התחלתי להרגיש כאב מתגבר, ללא דימום, ובמישוש הרגשתי איזור דומה אך קשה הפעם. עד עכשיו מרחתי פרוקטוגליבנול ועשיתי אמבטיות מס' פעמים עם הקלה חלקית בלבד. לקחתי גם כמה פעמים איבופן שהיה לי בבית. הכאב כ"כ מציק שביממה האחרונה אני אפילו עושה קומפרסים קרים באיזור.
שאלותי:
1. האם יש יתרון כלשהו בלהמשיך לקחת איבופן?
2. האם קירור יכול להזיק?
3. אמרו לי משהו על מלח אנגלי - האם חשוב?
4. עצות נוספות לטיפול כעת ?
אציין שהייתי כבר אצל רופא משפחה.
לגבי הבעיה הכרונית: הציעו לי שמן פראפין וקונסיל. פראפין אני לא אקח כי זה עושה לי כאבי בטן. הבעיה הי שאני סובל מעצירות ושילשולים לסירוגין ולכן קשה לי עם תוספות. אני אוכל פירות וירקות וכד' כך שאני כבר לא יודע כ"כ מה לעשות... בנוסף לכל, התחלתי להתאמן בחדר כושר: האם צריך להישמר מאימונים מסויימים ? האם יכול להזיק?
אני מתנצל על כל השאלות אבל לרופאים בקופת חולים או שאין זמן או שלא יודעים את התשובה.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - טחור תרומבוטי - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/12/2012אבי שלום
התיאור מתאים להתקף של טחור חיצוני. הטיפול הוא במשחה ומשככי כאבים. כדאי להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני (כמו כפיפות בטן או הרמת משקולות). אני ממליץ גם שתפנה לבדיקת פרוקטולוג. אין צורך במלח אנגלי...אין צורך בקירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על ההתייחסות ותוספת :
רופא31/12/20121. האם זה אומר שלא אוכל לבצע מאמצים מהסוג שציינת בכלל ? גם אחרי האירוע כעת ? אימון כח מתון ותרגילי בטן הם חלק מהאימון השגרתי אצלי.
2. הכאב אכן פחת למזלי. לצערי, עם זאת, החל להופיע דם טרי בניגוב וביציאות. נתנו לי תור לפרוקטולוג לעוד זמן רב. האם צריך רק לעקוב או ללכת לרופא משפחה לקבלת טיפול מיוחד (לציין שברור לי שהדימום מהטחורים כעת).
שוב תודה ותבורכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על ההתייחסות ותוספת : - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/01/2013כל עוד אתה סובל תשתדל להמנע מהמאמצים שציינתי. אפשר לטפל במשחה/נירות שייתן רופא המשפחה אך חשוב להבדק אצל פרוקטולוג. יש טיפולים פשוטים המבוצעים במרפאה היכולים לפתור את בעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהאורן28/12/2012
בן 40. לפני חודשיים בעקבות שיעול טורדני ממושך ועצירות בת שבוע החלו כאבי תופת בפי הטבעת שאובחנו על ידי כירורג קופ"ח (לא פרוקטולוג) כפיסורה.
הרופא נתן משחת ניפדיפין 0.2% בתוספת isdn. כמו כן, המליץ על שמן פראפין.
הכאבים פחתו לאחר שבועיים ובתום 7 שבועות האזור חזר למצב המקורי.
שבועיים לאחר מכן, אחרי טיסה ממושכת ויציאה לא רכה -כתוצאה משינוים בשעות וכו'- חזרו הכאבים, אשר החמירו מיום ליום. שבתי למרוח ניפדיפין אם כי איני חש את תחושת ה'מנטה'/חריפות שהיתה בתחילת ההליך. אני שוקל לחזור לשמן פראפין שכן היציאות בבוקר כואבות, כאב שנמשך מספר שעות, בעיקר אם לאחר יציאת הבוקר אני מתיישב.
ניתוח מבחינתי אינו בא בחשבון.
האם להשתמש בשמן פראפין או בחומר אחר (דוגמת הפגלקס)? האם ישנו מזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/12/2012לאורן
נשמע שלאחר הטבה זמנית אתה שוב סובל מפיסורה. בכשלון של טפול תרופתי נהוג להמליץ על ניתוח. אתה יכול להמשיך להשתמש במשחה ובמקביל גם במרכך צואה כמו פגלקס, נורמלקס, שמן פרפין וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםדידי28/12/2012
שלום,
לפני למעלה משנה סבלתי מפיסורה.
ניתנה לי משחה בשם רקטוג'סטיק. לאחר שמוש של מספר ימים המצב השתפר.
בשבוע האחרון,אני שוב מרגישה כאבים לא חזקים במיוחד,אבל מלווים בדימום רב,בעיקר ביציאות.(אגב,היציאות שלי רכות).
שוב השתמשתי ברקטוג'סטיק אך המצב לא משתפר.
אני מרגישה חלשה ועייפה.(כניראה מאיבוד הדם?)
ברור לי שאני צריכה לראות רופא,אבל עד שזה יקרה,רוצה לדעת האם זה מקרה דחוף?
תודה,
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/12/2012הדימום המועט אינו סיבה לחולשה שלך. כד לאבחן את בעייתך יש צורך בבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)