מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות וטחוריםערן24/09/2012
שלום,
בן 29, בריא בד"כ, סובל מדי פעם מטחורים שנעלמים מאוד מהר. היציאות שלי רכות ועל בסיס יומי.
אני כעת שוהה בחו"ל וכבר 48 שעות שלא הייתי בשירותים. אני מרגיש שיש לי, ולא מצליח להוציא. בעקבות המאמץ יש כרגע טחורים פנימיים שמורגשים באופן קבוע, אך ללא דימום. בזמן מתן שתן אני מרגיש כמו לחץ כזה מבפנים, תחושה שיותר קשה לעשות פיפי מבד"כ. למרות זאת אני כן עושה פיפי תכופות. לקחתי 25 מ"ג סנוסידס (exlax), שאמור לגרום לשלשול תוך 6-12 שעות. נכון לעכשיו, כ 6 שעות לאחר לקיחת המשלשל, עדיין אינני מרגיש צורך בביקור בשירותים, אבל אני כן מרגיש את הלחץ מבפנים ויודע שיש מה להוציא. כמו כן אני חושש ללכת לשירותים כי אני יודע שאם אתאמץ להוציא, הטחורים יחמירו... נראה שאני בין הפטיש לסדן...
האם כדאי לי ללכת לרופא פה בארה"ב? או שמא אפשר עוד לחכות? האם כדאי לקחת עוד כדור exlax?
אשמח לתשובה בזמן הקרוב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות וטחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/09/2012הלחץ נובע מהצטברות צואה ברקטום. נטלת תרופה לעידוד היציאה. שתה הרבה מים והמתן ליציאה ללא מאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בפי הטבעתשירן23/09/2012
היי,
אני בת 27 בריאה בדרך כלל.
לידה ואגינלית של תאומות לפני שנה וחצי.
כבר כמה שנים שאני סובלת מטחורים שהחמירו בהריון וכיום הם כמו חתיכות עור שנמצאות מחוץ לפי הטבעת.
מכיוון שאין לי זמן לטפל בעצמי אני פשוט למדתי "לחיות" עם זה.
ברור לי שהטחורים שלי בדרגה חמורה מאוד וסביר שרק ניתוח יסיים את זה.
כעת כנראה נדבקתי מבתי בוירוס שילשולים וביממה האחרונה היו לי כ4 יציאות מימיות בעקבותיהן כעת יש לי כאבים עזים בפי הטבעת ושורף לי מאוד!
אני בקושי יכולה לשבת!
אשמח לשמוע מה יכול להקל עליי כמה שיותר מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/10/2012בעייתך שתארת כאן מצריכה בדיקת פרוקטלוג כדי להגיע לאבחון ולהתאים טיפול מתאים. לרוב הבעיה ניתנת לטיפול פשוט וחבל לחיות עם כאב או הפרעה באיכות החיים. גם אם יש צורך בניתוח הרי לאחר תקופת החלמה קצרה תוכלי לחזור לאיכות חיים טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח אבצס וניתוח פיסטולהמירי קידר23/09/2012
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח אבצס אנאלי, לפני כשבועיים עברתי ניתוח פיסטולה.
ניתוח הפיסטולה נעשה חוט סיטון יש לי כאבים חזקים במיוחד לאחר יציאות
ונמשכים שעות.
היתכן כאבים כה חזקים שבועיים לאחר ניתוח?
איך ניתן להקל מלבד משכחי כאבים?
בתודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אבצס וניתוח פיסטולה - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/09/2012מדובר באזור רגיש וכואב.. מציע שתתיעצי ותבדקי אצל המנתח שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שילוב המוצר נורמלקס ותרופותיאיר23/09/2012
שלום רב,
אני לוקח בבוקר את התרופה פרופסיה (נגד נשירה) וגם תוסף-תזונה אומגה 3
האם לקיחה של נורמלקס (פוליאתילן גליקול) ביחד איתם בבוקר - עלולה לגרום לנזק בריאותי לגוף ?
או לבעיה בספיגה שלהם?
תודה רבה,
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שילוב המוצר נורמלקס ותרופות - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/09/2012ניתן לקחת את התרופות יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל מיני בעיות באיזור פי הטבעתמישהי23/09/2012
שלום, אני סובלת משלל בעיות באיזור, וכבר לא יודעת איך להתמודד אם זה. זה התחיל בטחורים (שאף פעם לא נעלמו לגמרי) ואז היתה פטריה ואז פיסורה, הפרוקטולוג נתן לי שלל תרופות וזה עבר ועכשיו נראה לי שיש לי פטריה. אני כבר לא יודעת מה לעשות. ללכת כל פעם לרופא מומחה שלא מגיע בתדירות גבוהה לאזורינו זה מאוד קשה, ואני רוצה שעל הדברים האלו פשוט יעברו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מיני בעיות באיזור פי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/09/2012איני יכול להמליץ על טיפול מבלי שנבדקת. פני לרופא לבדיקה וייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח בבגדיםגולש21/09/2012
אני סובל מריח רע שנדבק לתחתון מהישבן אף על פי שאני שומר על הגיינה גבוהה מאוד שכוללת שטיפת הגוף בסבון אנטי בקטריאלי ומקלחת לפחות פעם ביום ושימוש בדאודורנט וכן ניקיון יסודי לאחר עשיית צרכים.
אני מוכרח לציין שכבר שעות לאחר המקלחת התופעה קיימת.
אני מאוד נבוך ולא יודע לאן עליי לפנות האם לרופא עור או לרופא שקשור בפרקטולוגיה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח בבגדים - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/09/2012תלונתך אינה שכיחה. ייתכן ויש לך הפרשה מוגברת מבלוטות זיעה באיזור. פנה לבדיקת פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעתחוה19/09/2012
שלום וברכה
לפני שנה סבלתי מפיסורה לאחר לידה שלישית וטופלתי במשחה ואח"כ קורטיפום.
בשבועיים האחרונים התחילו לי יציאות קשות כואבות בעת היציאה שלאחריה אין כאבים. הכאב מופיע כשעה לאחר היציאה. כאב חד בפי הטבעת שנמשך כחצי שעה.
ממה יכול לנבוע הכאב? האם טוב לחזור ולקחת נורמלקס או פגלקס ליציאות רכות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/09/2012בהחלט ניתן לחזור לטפל במרככי צואה אך במקביל לפנות לבדיקה פרוקטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידותשלי16/09/2012
אני אחרי 3 לידות בכל פעם סבלתי מטחורים ואז עבר...אחכ הייתה פיסורה וטופלה.
היום אחרי לידה שלישית עדיין אין המצב חזר ותמיד בסוף היום אני חשה שהם יוצאים מעט והמצב משתפר בבוקר. כלומר ללא כאב אבל כמו "צניחה" שלהם החוצה.
האם משחה תעזור?
תרגילי חיזוק?
או שעליי לסבול מזה כל הזמן מעתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידות - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/09/2012פני לבדיקה אצל פרוקטולוג וקבלי המלצה לטיפול. יש מגוון טיפולים שניתן לבצע גם במרפאה. מזל טוב ללידה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגירודאורחת14/09/2012
שלום ,
כבר זמן די רב שאני סובלת מגירוד בכניסה לפי הטבעת ,מתגבר בדרך כלל בלילה אך גם במהלך היום, כמובן שלאחר מקלחת הדבר משתפר אך שוב חוזר די מהר.
לאחר בדיקת רופא שאני לא זוכרת במפורש את שמה הם נתנו תשובה שאין תולעים.
מה זה יכול להיות ומה עוד עלי לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לגירוד - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/09/2012התופעה שאת מתארת היא מאד שכיחה. הסיבה אינה ידועה וניתן להגדירה כסוג של אלרגיה של העור סביב פי הטבעת. הטיפול הוא במשחה. פני לבדיקת פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פי הטבעתאני12/09/2012
לרפאים שלום אני גבר בן 29 שסובל מכאבים בפי הטבעת ובפנים. היתי היום בבדיקה ובממצאים רשום פר אנוסקופיה פיזורה קטנה וטחורים דרגה שתיים הכאבים חזקים מאוד וקשה לי לעשות צרכים (סליחה על הביטוים) אני משת מש מזה חודש במשחה בשם פרוקטוצרין נשמע לי כמו חומר נפץ . והרפאה שהיתי אצלו נתן לי בנודרופין למשך שש שבועות ארבע פעמיים ביום שוב סליחה שאני אומא אני מצליח לעשות צרכים רק שאני מכניס מים פנימה עם הבידה וזה תיסכול רב ! שאני שם מישחה אני מרגיש מבפנים כמו דפיקות לב חזקות כאילו קיבלתי מכה על האצבע עם פטיש ואני לא יודע מה זה אומר ניסיתי לטפל בזה לבד עם מכול מני תרופות סבתאה שהיה רשום באינטרנת אבל רק עשיתי נזק ולצערי המקום לא נגיש אלי ואני לא רואה מה קורה שם. בנוסף לקח אני מתפוצץ מכאבים עזים וחולשה וליפעמים מין שיתוקים לרגלים מתחת לתחת מאחורה ולצידי הרגלים בשוק ועד ה ברכיים רציתי לדעת באמת, אם יש קשר בין השנים ! עשיתי ניתוח ב גב התחתתון יש לי פריצות חמורות ב L4-5וS1_L5 התרופות שנתנו לי (אוקסיקונטין ו פירקוסט)גרמו לעצירות ולכיבוץ פי הטבעת הצטרחתי לעשות צרכים בעמידה לתקופה של חודש בנוסף יש לי בעיות בנפש ואני צורך מידי פעם עוד תרופות הגעתי למצב מאוד מבאס ואני רוב היום בבית אבקש ממכם להיתיחס לפרטים ברצינות (כאבי רגלים פי הטבעת) מה עושים זה כבר שיגע אותי אני לא מצליח להישתקם מהמצב של הכאבים והסבל ולחזור לעבודה או לנהל אורך חיים תקין כול שהוא בתודה מראש אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/09/2012הספור שלך מורכב מכדי שאפשר לענות בפשטות על שאלותיך. עליך לפנות לבדיקה אצל פרוקטולוג. לאחר שישמע אותך ויבודוק אותך, תוכלו יחד להחליט על המשך הטיפול (טפול תרופתי או ניתוחי). כאבי רגלים יכולים להיות קשורים לבעיה בפי הטבעת אך גם לבעיות בעמוד השדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנומטריה אנורקטליתיוספה11/09/2012
שלום,
עשיתי את הבדיקה בגלל בעיית חוסר שליטה . תוצאות הבדיקה
לחץ בסיסי בסוגר 66 מ"מ
לחץ יזום בסוגר 86 ממ
רגישות ראשונה לניפוח בלון 10 מ"ל
החזר הרפית הסוגר:
הופק לראשונה בנפח 10 מ"ל
הרפיה מקסימלית בנפח 50 מ"ל
קיבולת רקטום ראשוני ליציאה 50 מ"ל מים
צורך מתמיד ליציאה 100 מ"ל מים
צורך בלתי נסבל ליציאה 140 מ"ל
כל כך הרבה נתונים וכל כך מעט מידע לחולה. אודה על עזרה בפיענוח הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנומטריה אנורקטלית - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/09/2012תוצאות הבדיקה הן בס"הכ תקינות. אנא פני לרופא ששלח אותך מכיוון שבאיבחון והערכת מצב הנבדק/ת יש משקל רב לתולדות המחלה ולבדיקה הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמירב10/09/2012
במשך 3 חודשים השתמשתי בנרות גליצרין יומיום(כ5 ביום)האם זהו פרק זמן בו ניתן להיגמל לבד מהשימוש בהם?מניסיונכם ואם כן כמה זמן לוקח לגוף לחזור לעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/09/2012את יכולה להפסיק את השימוש. זו אינה "תרופה" ממכרת. עיקר ההשפעה היא עצם החדרת הנר לפי הטבעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
מירב11/09/2012אז לדעתך אפשר להחזיר את הגוף לתפקוד מעיים רגיל בלי התערבות רפואית?וואי אני ממש אשמח אם תענה על זה כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/09/2012כן...
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסורהשלי07/09/2012
שלום.
אני בת 33 כבר הרבה שנים שאני סובלת מעצירות בשנה האחרונה
הייתי אצל כרוגי והוא מצא אצלי פסורה ונתן לי את המשחה רקטוג'סיק
אני מטפלת כבר 5 ימים ויש לי כאב ראש מין לחץ כזה האים זה אחד התפעות של המשחה
או שבגלל שאני מעשנת וגם לוקחת את המשחה
המשחה לא ממש עוזרת לי עדיין יש לי עציריות ונפיחות בבטן .
ואני ממש לא יודעת מה לעשות
אשמח לקבל הנחיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/09/2012ראי את תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסורהשלי07/09/2012
שלום.
אני בת 33 כבר הרבה שנים שאני סובלת מעצירות בשנה האחרונה
הייתי אצל כרוגי והוא מצא אצלי פסורה ונתן לי את המשחה רקטוג'סיק
אני מטפלת כבר 5 ימים ויש לי כאב ראש מין לחץ כזה האים זה אחד התפעות של המשחה
או שבגלל שאני מעשנת וגם לוקחת את המשחה
המשחה לא ממש עוזרת לי עדיין יש לי עציריות ונפיחות בבטן .
ואני ממש לא יודעת מה לעשות
אשמח לקבל הנחיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/09/2012כאב ראש זו תופעת הלואי העיקרית של המשחה בה את משתמשת. ניתן להפחית את הכמות בכל מריחה וייתכן שכאב הראש יפחת. אפשרות אחרת היא להחליף את המשחה במשחה אחרת הנקראת ניפדיפין. התייעצי שוב עם פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת שוםיוליה06/09/2012
שלום. אני סובלת המון מפטריה בנרתיק ולאחרונה התחיל אצלי גם גרד בפי הטבעת (יותר לא בפי הטבעת עצמו אלא מסביב). לאיזה רופא אליי לפנות על מנת לבדוק האם זאת פטריה? ושאלה נוספת שלי בבקשה האם אכילת שום (2 שייני שום בסלט כל יום) נחשב לאוכל חריף ועדיף לי להימנע ממנו כי עלול לגרות לי עוד יותר את אזור פי הטבעת או שאמשיך לאכול את השום והדבר לא קשור? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת שום - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי06/09/2012שלום אנה
לבעית הגרד בפי הטבעת רצוי להיבדק על ידי פרוקטולוג. ישנן הרבה סיבות לגרד סביב פי הטבעת ואחת מהן יכולה להיות זיהום פיטרייתי מקומי.
אכילת שום בכמויות שאת מציינת לא אמורה לגרום נזק או תופעות לא רצויות באזור פי הטבעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)