מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר ניתוח פיסורהנורית20/10/2012
שלום, לפני כתשעה חודשים עברתי ניתוח בפיסורה ואני לפעמים עדיין סובל מכאבים. אני מתלבטת אם לבצע ניתוח בלייזר. רציתי לדעת את הצדדים החיובים והשליליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי21/10/2012שלום
אם עברת ניתוח פיסורה לפני 9 חודשים ואתה עדיין סובל מכאבים יתכן והפיסורה חזרה, עבל קיימת אפשרות שהכאב הוא ממקור אחר ולכן כדאי להיבדק שוב אצל פרוקטולוג.
לגבי ביצוי ניתוח שני לפיסורה הייתי שוקלת זאת בכטבד ראש שוב בהתייעצות עם הפרוקטולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פד גזה סינוס פילונידלייבגני20/10/2012
שלום רב
עברתי ניתוח להסרת סינוס פילונידלי, זה היה ניתוח שני שלי ולכן הומלץ על הסרה של הסינוס והשארת הפצע פתוח, ללא תפרים, כי המנתח הסביר שתפרים יכולים להוביל לזיהום שוב.
המנתח שם בתוך הפצע גזה בצורה של צינור (קיפל או סובב אותה כך) מדבריו לא הבנתי אם גם אני אמור לעשות גם כך וכמה זמן. הדבר מאוד מפחיד אותי, האיזור מאוד כואב לי ולא הייתי רוצה לדחוף לשם גזה(כן ,אני מודע לכך שזה נשמע ילדותי אבל אין לי השכלה רפואית ואני אדם די חרדתי - אפילו את הניתוח עשיתי בההרדמה כללית ומלאה... למרות שלא היה צורך כזה).
השאלה שלי היא האם החלפת תחבושת יבשה על הפצע (מבחוץ) ומקלחת 2-3 פעמים ביום זה לא יספיק כדי שהפצע ייסגר?
אם אני חייב לשים את פד הגזה המסובב, האם יש ספריי או משחה שהמטרה שלה היא להוריד את הכאב ולהקפיא את המקום שאפשר לשים באיזור? האם יש מישהו בעל השכלה רפואית כלשהי (אח,חובש, רופא) שיכול לחבוש אותי באופן פרטי? אני חייל ואין לי קופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פד גזה סינוס פילונידלי - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/10/2012אתה יכול להוציא את פד הגזה. שטוף את המקום 2-3 פעמים ביום במים וסבון. אחרי השטיפה מספיק חבישה מעל לפצע שמטרתה לספוג את ההפרשות כדי למנוע לכלוך הבגדים או הסדינים. אין צורך בחבישה ע"י רופא או אח/ות או חובש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
יבגני20/10/2012אני לא צריך לשים את פד הגזה בתוך הפצע של הניתוח? בטוח? הוא די עמוק, לדעתי יותר מ4 סנטימטרים.
אמא שלי בהיסטריה מפני שאני לא מוכן אפילו לשמוע על זה ומפחדת שהדם יפריע לפצע להרפא ובעצם אחר כך להגליד. היא חושבת שתפקיד "הטמפון" (הגזה המסובבת) היה לספוג את הדם ושאר ההפרשות.
את הגזה הקודמת הוצאנו ואני שמתי בינתיים גזה רק מעל הפצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/10/2012פעלתם נכון. החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור - הרגעת אותי
יבגני20/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםנאור19/10/2012
שלום רב ד"ר,
אני מתעניין עבור חבר, תייר בארץ. בן 25, בריא, שהופיע אצלו טחור (יחיד), מידי פעם מדמם. כ-10 ימים, ללא שיפור. כאבים בישיבה ובזמן התפנות. צורך הרבה חלב ומשקאות על מנת לרכך את הצואה. כמו כן, קנה בבית מרקחת משחה הומיאופתית להפחתת הכאב, שלא עובדת היטב כנראה. בדק אצל רופא משפחה שנתן לו אנטיביוטיקה משום מה והפנייה לפרוקטולוג.
כיוון שהרופאה האישית שלו מגיעה מחו"ל לישראל (במקרה), והוא לא זכאי לראות פרוקטולוג כאן (פרטי עולה המון כסף), רציתי לשאול אם יש לך טיפים להקלת הכאב או טיפול בינתיים, וכן היכן אפשר לקבל טיפול פרטי בעלות נמוכה יותר אם את/ה מכיר/ה.
כמו כן, האם זה עובר מעצמו? יש צורך לטפל? עשוי להחמיר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי20/10/2012שלום נאור
סימפטומים הקשורים לטחורים בד"כ חולפים תוך כשבועיים עם "טיפול שמרני".
הטיפול כולל ריכוך יציאות, אמבטיות ישיבה, נוגדי כאבים.
אני לא יודעת/מכירה טיפול פרטי בעלות נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוד שמשגע אותייובל19/10/2012
שלום,
אולי תוכלו לעזור לי כי אני כבר לא יודעת מה לעשות. לפני שבוע התחיל אצלי גרוד בפי הטבעת . שמתי לב כי הגרוד מתחיל במיחד אחרי יציאה ונמשך כמה שעות באופן מציק ומעצבן . כשאני הולכת לישון הגרוד מפסיק ומתחדש רק לאחר היציאה (בדרך כלל אחר הצהרים ועד שאני הולכת לישון). קבעת תור לפרוקטולוג, אך הכי מוקדם שאפשר לקבל אותי זה בעוד שבוע. האם יש מה לשים/ לקחת בינתיים.
אני בחורה צעירה בת 31 - מה זה ????
סוף שבוע נעים ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד שמשגע אותי - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/10/2012יובל שלום
התופעה מוכרת, שכיחה ומאד מטרידה ופוגעת באיכות החיים. לא מקובל להמליץ על טיפול מבלי לבדוק את המטופל/ת. את יכולה, עד הבדיקה, להשתמש במשחה כמו דרמקומבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה וכנראה גם פיסורהחני19/10/2012
שלום דוקטור
תודה על תשובותיך הקודמות, אני נאלצת להטריד אותך שוב
בנוסף על חוט הסיטון שגורם לי כאבים כנראה נוצרה פיסורה
זאת משום. דימום לאחר יציאה וגם הכאב .
שאלתי האם ניתן להשתמש במשחת נפידוטין או כל משחה אחרת להקלה,
בתודה חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה וכנראה גם פיסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/10/2012אפ יש פיסורה בהחלט ניתן להשתמש במשחת ניפדיפין. כדאי שתבדקי ע"י הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי הטבעתיובל18/10/2012
שלום רב,
אני בחורה בת 35 ומזה 3 ימים יש לי גרד בפי הטבעת בשעות הערב והלילה שממש מחרפן אותי. משתדלת שלא לגרד, אך זה קשה.היות ואני עובדת בשעות האלו, העניין מסובך לי הרבה יותר. אני משתדלת לרחוץ טוב את המקום בסבון אינטימי, אך ללא הטבה.
קצת מתביישת לפנות לרופא המשפחה.
מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?
תודה מראש על ההתייחסות,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2012גרד בפי הטבעת הינו תופעה שכיחה, מטרידה, לעיתים קשה לטיפול וסיבתה אינה ברורה. קרוב לודאי זוהי תגובה אלרגית בעור. כדאי להבדק אצל פרוקטולוג כדי לשלול בעיות אחרות. הטיפול הוא עם משחות בהתאם להמלצת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולהחני18/10/2012
שלום רב
עברתי ניתוח פיסטולה עם סיטון כבר שישה שבועות ועדיין יש ילי כאבים
שמצריכים לקחת. כדורים מיואשת מהמצב האם לוקח כל כך הרבה זמן
החלמה בביקורת אצל הרופא מבחינתו הניתוח הצליח האומנם?
אשמח לקבל יעוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסטולה - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2012חני שלום,
אזור פי הטבעת הוא איזור רגיש וייתכנו כאבים לתקופה של מספר שבועות. בנוסף-ב"תעלה" ברקמה בה עובר הסיטון (סוג של נקז) תתכן דלקת כרונית התורמת לכאב. צריך גם לבדוק שהסיטון עצמו אינו מהודק יתר על המידה -עוד סיבה לכאב ממושך.
אני ממליץ להיות בביקורת של הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פיסטולה
חני18/10/2012תודה ד"ר לתשובתך
במידה ואכן חוט הסיטון הדוק מדי (זאת הייתה גם הרגשתי)
מה עושים, האם יש צורך בניתוח חוזר?
אודה לתשובתך חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פיסטולה - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2012ניתן לשחרר או להחליף אהחוט במרפאה, אין צורך בניתוח לשם כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחוריםאור17/10/2012
שלום. רציתי לשאול מה הסיכונים העיקריים בניתוח טחורים ומה הסיבוכים השכיחים בניתוח זה. שאלה נוספת האם טחורים שהיו חיצוניים ומדממים יכולים לחזור לאחר ניתוח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2012אור שלום,
טחורים חיצוניים בד"כ אינם מדממים. דימום הוא לרוב מגיע מטחורים פנימיים. ישנם מספר סוגי ניתוחים לטחורים ולכל ניתוח יתרונות, חסרונות ואפשרות לסיבוכים אחרים. מקובל להתאים את סוג הניתוח למטופל ועליך לדון בנושא זה עם הרופא המטפל.
חזרה של טחורים אחרי ניתוח יכולה להתרחש, באחוזים נמוכים יחסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם תוכלו לענות לינח17/10/2012
אם לא טוב להשתמש כל הזמן במרככי צואה, אז מה כן אפשר לעשות כדי שהפיסורה לא תחזור?
ניסיתי שינויים באוכל ולא עזר לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תוכלו לענות לי - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2012כדאי להקפיד על כלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה. צירוף זה אמור לרכך את הצואה באופן טבעי. אם זה אינו יעיל - התייעץ עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פראפין לפיסורהנח15/10/2012
שלום
נבדקתי על ידי פרוקטולוג והוא נתן לי משחה ואמר לי שאפשר להתשמש בשמן פראפין לריכוך הצואה, הבנתי שאני יכולה להשתמש בפראפין על בסיס יומי במשך תקופה ארוכה מאד, האם זה לא יגרום למעי עצל? הגוף לא מתרגל לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פראפין לפיסורה - תגובה
ד''ר חגית טולצ'ינסקי16/10/2012שלום נח
לא רצוי להשתמש בשמן פרפין לאורך זמן ממושך.
אין בעיה להשתמש לתקופה של מס שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר במקום שמן פראפין
נח16/10/2012תודה על התשובה,
אבל אם כך אז מה לעשות אחרי כמה שבועות כדי שהפיסורה לא תחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר במקום שמן פראפין
נח16/10/2012תודה על התשובה,
אבל אם כך אז מה לעשות אחרי כמה שבועות כדי שהפיסורה לא תחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסורהאפי15/10/2012
שלום לכם
האם פיסורה הנמשכת תקופה ארוכה עם הפסקות בשל טיפול בניפדיפין, יכולה לגרום לנזק לטווח ארוך, מעבר לכאבים ולחוסר נוחות שגורמת הפיסורה?
מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסורה - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/10/2012ככלל פיסורה כרונית אינה מהווה סיכון אלא רק מטרד הפוגע באיכות החיים. אם הסבל ממושך ומפריע כדאי לשקול ניתוח לפיסורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה חוזרתאופיר14/10/2012
שלום רב ותודה מראש.
אני בן 32 וסובל מחזרה של הפיסורה בפעם השלישית בתוך כשנה.
בפעמים הקודמות נעשה שימוש כמעט בכל המשחות המוכרות לשיכוך וטיפול (ניפדיפין,נרות,עזרקאין וכו׳) ללא כל שיפור משמעותי,
לבסוף רק זריקות אביטרן (כ-3-4) זריקות תוך מספר ימים גרמו לשיפור המיוחל עד להחלמה מלאה( לפחות כך חשבתי).
ליפני כשבועיים חזרה הפיסורה ושוב אותם זריקות אביטרן ואף ישנו שיפור מסויים ביומיים האחרונים.
האם כדאי לי בגלל החזרה לעשות את הניתוח ״ולגמור״ כבר עם הסבל הקשה הזה?
ובכלל מה דעתך?
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה חוזרת - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/10/2012לאופיר
זריקת אביטרן ניתנת כטיפול נגד כאבים ואינה משפיעה במישרין על ריפוי הפיסורה. אם טיפול בניפדיפין נכשל כדאי לחשוב ברצינות על טיפול כירורגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקפיה רגילה או וירטואלית?חגית14/10/2012
שלום רב,
אני בת 32. בשבועות האחרונים מופיע לעתים מעט דם על נייר הטואלט אחרי מתן צואה. במשפחתי יש סרטן המעי הגס (סבא ודוד להם גילו בגיל מאוחר). לפני כ-9 חודשים היתה לי תופעה זו (אחרי הלידה) אך אז הפרוקטולוג זיהה זאת כפצע שעבר עם משחה שרשם לי. כעת, בבדיקה של פרוקטולוג לא נמצא פצע או סימן אחר ולכן המליץ לעבור קולונוסקופיה.
האם אתה תומך בהמלצה זו? האם כדאי לעבור קולונוסקפיה רגילה או וירטואלית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקפיה רגילה או וירטואלית? - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/10/2012חגית שלום
כאשר יש דימום שמקורו אינו מתגלה בבדיקת פרוקטולוג רצוי לבצע בדיקה "עמוקה" יותר-קולנוסקופיה. בגילך אני ממליץ על קולונוסקופיה רגילה ולא וירטואלית מפני שהוירטואלית כרורכה בקרינה רבה שאינה מומלצת לאישה צעירה בגיל הפוריות. בנוסף בקולונוסקופיה רגילה ניתן גם לקחת ביופסיה או לבצע טיפולים שונים (כמו הסרת פוליפ וכו'). לא אופתע אם גם בבדיקת הקולונוסקופיה לא יתגלה ממצא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםפנימים ללכת לבדיקה?לקחת נרות?חסוי13/10/2012
לפני כחודש וחצי הייתי אצל פרוקטולוג שעשה לי בדיקה ומצא לי טחורים פנימיים בדרגה 2.
הוא נתן לי נרות לצורך טיפול.
אני מפחד לקחת את הנרות. פוחד להכניס אותם.
ובכל מקרה, כרגע לא כואב לי (כבר הרבה זמן). אני גם לא חושב שאני מרגיש טחורים אחרי השירותים.
שיניתי את הרגלי היציאה שלי, ואני לא מחכה הרבה זמן בשירותים כמו שעשיתי שנים.
האם לקחת את הנרות בכל זאת? אולי בכלל לא צריך?
אולי ללכת לבדיקה נוספת אצל רופא אחר? יש לי תור עוד כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחוריםפנימים ללכת לבדיקה?לקחת נרות? - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/10/2012לא תארת את הסבל שלך שהביא אותך לבדיקה בפעם הראשונה. אם כל התלונות חלפו אין צורך בטיפול ו/או בבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשך וירידה בהומגלוביןישראל ישראלי11/10/2012
שלום רב:
בן 30 לפני כשנה אובחנה אצלי פיסורה. הפרקטולוג ביצע הרחבה במקום.
הכאבים פסקו אך ישנו דימום מידי פעם. לאחרונה הדימום בכל יציאה והרבה.
אין כאבים! נרשמה ירידה בהמגלובין ללא שיפור בשנה זו.
מה לעשות? האם זו הפיסורה? האם לגשת לניתוח?
אם כן, איך נגשים לניתוח? דרךל הקופ"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מתמשך וירידה בהומגלובין - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/10/2012דימום מפיסורה הוא מזערי ואינו מביא לירידת המוגלובין. בשלב ראשון יש צורך לברר את סיבת האנמיה ובהתאם לתוצאה להמשיך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)