מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- agiocurאוהד23/11/2008
שלום. לאחר שהשתמשתי במשך כשנה בפגלקס החלטתי לעבור לנסות תרופה בשם agiocur בעקבות ההמלצה של רופא היחידה שלי.הוא אמר לי שגם בתרופה הזו כמו בפגלקס אפשר להשתמש לאורך זמן אבל ראיתי שבפרןספקט התרופה רשום שאין להשתמש בתרופה מעל שבוע ימים ושהתרופה גורמת להתמכרות. האם זה נכון והרופא שלי טעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אג'יוקור
ד''ר דוד נויפלד23/11/2008נהפוך הוא. אצל אדם צעיר השמוש ארוך הטווח באג'יוקור עדיף על הפגלקס. יותר עדיף מוצרים כמו בנה-פייבר או לחילופין קונסיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהרינה כלפון22/11/2008
ברצוני לדעת איך ניתן לטפל בפיסורה. האם כדאי לחשוב על ניתוח? אם כן, האם הניתוח גורם לנזק בשריר פי הטבעת ולבעיית אי שליטה בסוגרים? אני בטיפול עם משחה לפיסורה שקיבלתי מפרוקטולוג. הכאבים פחתו אך עדיין יש כאבים. הרופא אמר שאם כעבור חודש הכאבים לא ייפסקו - נחשוב על ניתוח. האם יש אופציה אחרת שהיא לא ניתוח? בנוסף, ברצוני לדעת מה נעשה בניתוח ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד23/11/2008הניתוח המקובל הוא ביתוק חלקי של שריר הסוגר הפנימי. ברור שאם זה נעשה לא במדויק יכול לגרום הפרעה כלשהי בשליטה. בד"כ זו הפרעה קלה שחולפת תוך זמן קצר יחסית. יש ניתוח שלא נוגע בשריר אבל הוא מורכב יותר ופחות יעיל לטווח ארוך.
אפשרות נוזספת היא של הזרקת בוטוקס. יעילותו היא פחות מניתוח ופחות יעיל לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאוהד22/11/2008
האם יש קשר בין אנטיוביוטיקה ועצירות? אני צריך לקחת אנטיוביוטיקה כדי לטפל בלחץ בשתן שנגרם לי בשנה האחרונה ואני פוחד שזה יחמיר לי את הפיסורה. שאלה נוספת: איך הפגלקס גורם לריכוך הצואה? מישהי אמרה לי שהוא בעצם גורם לבן אדם לשתות הרבה וכך הצואה מתרככת, האם זה מה שיכול להיות גרם לי ללחץ בשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר דוד נויפלד23/11/2008יכול להיות קשר אם כי הסיבוך האופייני במערכת העיכול זה שילשול.
פגלקס לא מעורר צמא וצורך בשתיה. יש צורך לשתות כדי להטיב הפעולה שלו.
איך נכנסת פה פיסורה ואיך מטפלים ב"לחץ" בשתן בעזרת אנטיביוטיקה - זה לא נהיר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאיילת20/11/2008
שלום, האם יש קשר ללחץ בורידי הרגליים ליציאת טחורים באופן פתאומי? השתמשתי במכשיר עיסוי, לשתי הרגליים. מין מתקן שנצמד לכסא, עליו מניחים את השוקיים במין שני צינורות פתוחים, והמכשיר מניע את הדפנות ויוצר עיסוי נעים מאוד לרגליים. אך מה שקרא הוא שאחרי השימוש היו לי בחילות, ובלילה היו לי כאבי רגליים נוראים אשר הדירו שינה מעליי, ובפעם השלילשית לשימוש יצאו לי טחורים, גוש כואב ומתוח. האם יש לזה קשר? בהתחלה לא קישרתי את הכאבים והבחילה למכשיר אך כשיצאו לי הטחורים, הבנתי שזה כתוצאה מהעיסוי. האם זה יכול להיות? ומה בעצם הקשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר דוד נויפלד21/11/2008לא, ואין קשר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטיטיסאבי20/11/2008
שלום רב, עברתי אתמול קולונסקופיה והפרופסור קבע שיש פרוקטיטיס קשה ולקח ביופסיות.מדוע נלקחות ביופסיות אם בוודאות קבע שמדובר במחלה זו?מהו הטיפול?שאר המעי שנבדק תקין?האם הביופסיה תפקידה לגלות את סוג הדלקת וסוג טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטיטיס
ד''ר דוד נויפלד20/11/2008יכולה לנבוע ממספר סיבות ולכן הביופסיות וכך גם יקבע הטיפול.
לגבי שאר המעי, תצטרך לשאול הפרופסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה ריפוי והמשך טיפולקרני19/11/2008
שלום אני סובלת מפיסורה מזה כחצי שנה (כחודש אחרי לידה) לפני כחודשיים התחלתי טיפול בניפידין וב NU GEL ולוקחת גם סיבים פעם-פעמיים ביום עושה רושם שהמשחות החלו לעזור רק מלפני שבועיים שלושה אבל עדיין ישנם כאבים (פחותים, אבל עדיין יש) גם בזמן היציאה וגם לאחריה הייתי אצל רופא (שונה מזה שאבחן את הפיסורה לראשונה - מסיבות שונות), אך זה אמר שלא רואה פיסורה אם כך תהיתי, ממה נובעים הכאבים? האם ייתכן שיש פיסורה עמוקה יותר? אודה לך על רעיונות ואפשרויות טיפול נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי
ד''ר דוד נויפלד19/11/2008יתכן ובבדיקה שטחית לא רואים את הפיסורה. בכל אופן מומלץ להמשיך המשחה עד שישה שבועות (גם אם נרפאה) ואת הסיבים סתם להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יהיה לנצח?
קרני20/11/2008האם יש סיכוי שהפיסורה לא תעבור / תחזור? האם כל החיים אצטרך להקפיד על סיבים בהקפדה יתרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבין...
ד''ר דוד נויפלד20/11/2008לא מבין את טון השאלה...
היום כולם מדברים ומשוויצים בתזונה בריאה...
זה בריא, זה טוב והתשובה היא כן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטוררוזי16/11/2008
לפני כחודש התחלתי בטיפול ניפדיפין לפיסורה. אבל לצערי לא העמקתי בנושא והרופא לא אמר לי שיש לדאוג ליציאות רכות ולכן לדעתי לא היתה הטבה. כעת מזה כארבעה ימים, לאחר שהבנתי את הנושא התחלתי לקחת פגלקס ואכן מתחיל להסתמן שיפור ניכר. שאלתי היא- מיום ההטבה כמה זמן עוד ניתן וכדאי להשתמש בנפדיפין? האם לשימוש ממושך יש תופעות לוואי?תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר דוד נויפלד17/11/2008ששה שבועות
לא ידוע על תופעות לוואי בשימוש כזה.
התרופה שבמשחה ניתנת לחולי יתר לחץ דם לתקופות ארוכות בהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטליה15/11/2008
שלום, אני בת 24, וסובלת בשבועיים האחרונים מכאבים עזים רק בזמן יציאות ולעיתים גם מדימום. ובכל שאר היום אין לי שום כאבים. גיליתי שיש לי חתך קטן מחוץ לפי הטבעת, והוא אולי הגורם לכאבים, אך הוא לא עובר. האם עליי להיבדק? האם יש משחה שאוכל להשתמש לריפוי המקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבדק...
ד''ר דוד נויפלד16/11/2008ע"מ לקבל טיפול - נשמע כמו פיסורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםענת14/11/2008
ילדתי לפני 11 חודשים. מאז סופלת מכאבים, דימומים וגם אני מרגישה שכל האיבר יוצא החוצה בזמן יציאות. אין לי עצירות. איך מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולכים להבדק..
ד''ר דוד נויפלד14/11/2008ואז מחליטים אם צריך ומספיק קשירות או לחילופין צריך ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהשלי13/11/2008
שלום,אני 6 שבועות אחרי לידה טבעית לחלוטין ללא שום התערבויות או בעיות במהלך ההריון או הלידה. אך בשלושת הימים האחרונים החלו לי עצירויות וכאבים דוקרים בזמן היציאות,אפילו פעם אחת היתה טיפת דם וזה מאוד מאוד כואב. זה מה שניקרא טחורים? מה ניתן לעשות? ולמה דווקא עכשיו אחרי הלידה? האם זה קשור למתח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע...
ד''ר דוד נויפלד13/11/2008יותר כמו פיסורה.
את בטח לא אוכלת מסודר ולא שותה מספיק, פתחת עצירות והתוצאה היא פצע.
תלכי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הם הסימנים לטחורים או פיסורהדוד13/11/2008
בני בן 3. בשבועות האחרונים לפעמים לאחר יציאת צואה מופיע בפי הטבעת מעין בליטה החוצה כמדומני בצבע חום. אורך הבליטה כ-1 ס"מ. לאחר מכן זה נעלם. אך יש סימני דימום. הילד לא מתלונן על כאבים. האם מדובר בטחורים או פיסורה ? האם יש מקום להתערבות רפואית או שזה חולף מעצמו ? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להבדק
ד''ר דוד נויפלד13/11/2008רצוי ע"י כירורג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפי הטבעתאורן12/11/2008
בן 36 בריא ללא היסטוריה של טחורים פיסורה וכיוצא בזה מזה ככמה ימים יש לי צריבה בפי הטבעת לאחרונה היו קצת יציאות מרובות מה אפשר למרוח להקלה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה...
ד''ר דוד נויפלד13/11/2008לנסות משחת טחורים לכמה ימים. אם לא עוזר - ללכת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוחשאלה12/11/2008
שלום, בעוד יומיים אני עוברת ניתוח פיסורה וקונדילומה אנאלית האם ניתן לעבור ניתוח זה בהרדמה מקומית? האם ניתן להימנע ממשככי כאבים לאחר הניתוח? אם אני לא סובלת מכאבים ואין לי דימום, האם כדאי לי להימנע מהניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהסוף...
ד''ר דוד נויפלד12/11/2008אם אין כאבים אין צורך בניתןח - לפיסורה.
לגבי הקונדילומה - תלןי בגודל: אם קטנה, מספיק משחה (מיוחדת).
לגבי נוגדי כאבים אחרי ניתוח - אם אין כאבים, לא צריך.
לגבי סוג ההרדמה - אפשר בהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שאלה12/11/2008תודה על התשובה הזריזה. אני מתלבטת עכשיו אם לבצע את הניתוח. הקונדילומה בפי הטבעת ומאוד גדולה דבר שיצריך ניתוח. האם לדעתך לגשת לניתוח ולבקש שיטפלו רק בקונדילומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד''ר דוד נויפלד13/11/2008ככה זה נשמע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהקובי11/11/2008
לד"ר שלום רב אני בן 25,מזה 5 שנים אני סובל מדימום לאחר יציאה.בזמן ניגוב. ויש לי כאבים בזמן היציאות. הייתי מספר פעמים אצל רופא כירוג,שאמר שאין לי פיסורה ואין טחורים והוא לא רואה כלום.תמיד יוצא לי ללכת שאין לי את הדימום. זה נראה שהפצע או שיש לי חתך,צדק.בפי הטבעת בכניסה.ולא בפנים. אני אובד עוצות יש לי מזה שבועיים שוב פעם חזר הדימום. ביקשתי הפניה לכירוג קיבלתי ומפחד ששוב יגיד שאין לי כלום אבל כן יש לי שם חתך אני מרגיש ביד. מה לעשות? יש אולי טיפים? האם זה נשמע כמו פיסורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד11/11/2008לא נשמע כפיסורה אלא כפצע חיצוני בעור. רצוי להשתמש במגבונים לחים, אנאליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביציאהאיתמר09/11/2008
בזמן האחרון יש לי קושי רב ביציאות. זה לא עצירות, אני הולך די הרבה פעמים ביום לשירותים, אבל אחרי שחלק יוצא השאר מסרב לצאת, למרות שאני מרגיש שיש עוד צואה ואני רואה גם על נייר הטואלט כשאני מנגב. זה גורם לי לדי הרבה כאבים, נראה לי בעיקר בגלל שאני מנגב הרבה אז כל האיזור נהיה רגיש וגם פצעתי את עצמי נראה לי (זה לא בפי הטבעת עצמה, אלא קצת רחוק). אני לא יודע, אבל נראה לי גם שיש וריד קטן בולט. זה גורם לי לחוסר נוחות גדול במשך כל היום, כי אני מרגיש שאני צריך ללכת לשירותים, אבל אחרי הפעם-פעמיים ראשונות ביום שום דבר לא יוצא. קניתי תרופה משלשלת, אבל אני לא יודע אם להשתמש בה כי לא נראה לי שמדובר בעצירות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון ש...
ד''ר דוד נויפלד11/11/2008אין לי פרטים עליך וקשה לי להתייחס לעומק הבעיה.
כעקרון, מה שאתה מתאר זה סוג של עצירות שמצריך הסדרת היציאות אבל בשום פנים ואופן לא בעזרת חומר משלשל. עליך לנסות תכשיר של סיבים שיקל ויסדיר היציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)