מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך תזונה ותחוריםרותי19/10/2008
לכב' דר' נויפלד בעלי אכן עבר בדיקה והתוצאה היא טחורים גדושים בפרולאפס חלקי משמאל,PR טונוס תקין,אין גושים עד גובה אצבע ובאנוסקופיה טחורים גדושים הקפיים. הרופא המליץ על נחוח PPH וקבעתי לו טור למרפאה אך בינתיים מאחר לאני רוצה לעזור לו, היתי רוצה לדעת אם עלי לשמור לו על הרכב תזונה מסוים. אני מאד מודה לך על התיחסותך. בברכה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008זה כבר יותר מתאים.
בינתיים זקוק לדיאטת רבת סיבים + תוסף סיבים, כמות קטנה של שמן פרפין לפני השינה ואמבטיות ישיבה של מים פושרים (אפשר להוסיף סבון תינוקות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וטחוריםרותי19/10/2008
שלום רב! בעלי סובל מטחורים פנימיים ולאחדונה סובל כאבי קשים.האם יש מזונות שעלולים לגרום לגירוים ועל ידי כך להגביר את הכאבים.אודה לכם על ההתיחסות לשאלתי. תודה מראש רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008טחורים פנימיים לכשעצמם לא כואבים!
צריך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחירדן17/10/2008
עברתי לפני שבועיים ניתוח שהיה אמור להיות פיסורה פשוטה.מסתבר שבדיעבד זו היתה פיסורה+חור כמו מסמר שבתוכו היתה דלקת חריפה+טחור גדול שהסתתר מתחת להכל מאז אני מרגישה מאד לא טוב, התחילו לי יציאות לפני יומיים אך כל 10 דקות מרגישה צורך להתרוקן, בנוסף, מיום הניתוח ועד היום יש לי בריחות צואה במשך כל היום-הרופא שלי טוען שזה משהו תקני שאמור לקחת חודש ושזה לא צואה אלא הפרשות אך לי זה לא נראה נורמלי כי הכמויות רבות מדי אשמח למענה בהקדם הכאבים עזים-מה ניתן לקחת נגד כאבים והאם יש משחה מרגיעה חוץ מהעזרקאין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בעיה...
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008לא נשמע לי תקין שרק שבועיים אחרי הניתוח התחילו היציאות! נשמע שיש לך פקק צואה שחוסם אותך, גורם לדליפה סביבו (אלה ה"יציאות" הנוזליות שאת לא שולטת בהן) והצורך המתמיד להתרוקן. אם אני צודק הרי שחוקן טוב ע"י אחות מיומנת בעזרת קטטר קטן (מעל לפקק), יפתור את כל התופעות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאחר ניתוח טחוריםדינה17/10/2008
קרובת משפחה שלי עברה ניתוח טחורים לפני מספר ימים, מאז היא סובלת מכאבים איומים ובעיקר מחוסר שליטה ביציאות - זו תופעה נורמלית? הרופא כל הזמן משנה גרסאות בהתחלה אמר שזמן ההחלמה יהיה מס' ימים, לאחר שסיפרה לו על התופעות שהופיעו טען כי זמן ההחלמה יהיה חודש ימים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם???
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008האם נכחת בשיחה שלה עם הרופא? לפני הניתוח??
יש מצב שהניתוח שהתבצע, בשל הנסיבות והממצאים בזמן הניתוח, שונה ממה שתוכנן ולכן גם הכאבים הם לא מה שחשבה לפני הניתוח. חוץ מזה, הפרספציה של כאבים והעבוד הפסיכו-נוירולוגי של הכאבים משתנה מאדם לאדם. יש להפגש ולהבדק ע"י המנתח ע"מ לשלול בעיות. אז גם אפשר לשאול את כל השאלות הרלבנטיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימייםאבי17/10/2008
שלום רב, אני בן 40,מזה שבועיים יש לי יציאות דמיות על הצואה+ריר אחת לשתיים-שלוש יציאות (לא כל פעם).בבדיקת כירורג מצא טחורים פנימיים לא מדממים.הבדיקה הייתה ללא מכשיר,ידנית בלבד. האם זה מחייב שבמידה ולא גילה סימני דם בטחורים בבדיקה ידנית זה אומר שמקור הדימום לא מהטחורים?האם במידה וחלילה משהו חמור יותר היה דם כל פעם או רק פעם בשתיים שלוש יציאות.כמות הדם קטנה מאוד וגם בד"כ במאמץ.האם היית שולח לקולונקופיה או ממתין מס' ימים לראות אם הדימום יעבור לאחר שנתן לי נרות להחדרה לפי הטבעת לטחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008בדיקה ידנית לטחורים לא מספקת.
קיום טחורים לא פותר אותך מברור יותר מקיף ויותר מעמיק. ממליץ קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא לכרורגיה כלליתסקרנית16/10/2008
היום פניתי לרופא כרורגי מומחה בקשר לטחורים שיש לי מכיוון שהבנתי שמומלץ לבדוק ולשלול פטריות וכד'. לאחר שהסברתי לו שלאחרונה גם סבלתי משפשפת במפשעות הוא בדק אותי בשתי המקומות ונתן לי למפשעות דרמקומבין (עקב פטריה באזור אבר המין) ונרות לטחורים פנימיים בדרגה ראשונה בפי הטבעת. ואמר לי לחזור בעוד חודש . בלי שום קשר פניתי לפני שבועיים לבדיקת פאפ אצל רופא הנשים שלי ואני ממתינה לתשובה. השאלה היא-האם יש לכירורג כללי (פרופ') את הידע לאבחן גם פטריות באזור איבר המין או שמא עלי לפנות לרופאים מקצועיים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר...
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008כבר היית אצל גניקולוג (לעשות פאפ) למה לא שאלת אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר...עדיין מחכה לתשובה-תודה מראש
שוב אני....19/10/2008שאלתי אותו לגבי זה והתייחסתי לבעיה כשפשפת ואז הוא אמר לי שזה בטיפולו של רופא עור הבעיה שאין תורים קרובים לרופא עור. האם אבחנה של כירורג מספיקה עד לתוצאת הפאפ או שמומלץ לבצע דברים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברים נוספים...
ד''ר דוד נויפלד22/10/2008גניקולוג ורופא עור.
לאיזה דברים נוספים את מתכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת טחוריםשרון ש.16/10/2008
לפני כחדש וחצי עברתי ניתוח כריתת שלושה טחורים במהלך תקין (כדברי הרופא במסמך הרפואי) מיד לאחר הניתוח ראיתי שיש לי בצקות סביב פי הטבעת.למרות חלוף הזמן הבצקות עדיין קיימות ועדיין יש לי כאבים ,טם כי נסבלים בעת יציאה.האם זהו מצב נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות...
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008מילים לא אומרות הרבה. צריך לבדוק ולראות. מה אומר המנתח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםדוד15/10/2008
שלום , אני מאובחן כסובל מטחורים כבר שבוע שני . קיבלתי טיפול קומפרסים של מלח אנגלי + משחה ונורוטון. לשמחתי אני כבר מרגיש הקלה בטחורים החיצונים אם כי יש לי תחושה מוזרה בחלק הפנימי של הרקטום . תחושת של צריבה ומעין לחץ פנימי שמופיע מידי פעם . יש תחושה כאילו יש הפרשה צורבת שם . רציתי לדעת האם זו תופעה של טחורים פנימיים . אשמח מאוד עם תוכל להפנות אותי לטיפול מתאים לבדיקת האיזור כמו שצריך , הרופא שהייתי אצלו הסתכל בחטף על הטחורים ואמר שמדובר רק בטחורים אבל אני לא רגוע . המון תודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים...
ד''ר דוד נויפלד16/10/2008מהתאור נשמע שהטחורים שלך הם במצב חריף. בתנאים אלה צריך להמתין בסבלנות עד שהתהליך יסוג לפני ש"תוקעים" מכשירים שכן זה יכאב מאוד ועלול לעשות נזק. האבחנה בשלב זה היא בהסתכלות בלבד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד16/10/2008תודה דר' על התשובה המהירה . האם זה נכון שלא ממולץ לשטוף את איזור פי הטבעת עם סבון בזמן טחורים ? ואם כן אז לשטוף רק עם מים ? שוב תודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
ד''ר דוד נויפלד19/10/2008אין בעיה עם סבון בתנאי שהוא לא מגרה ושורף (סבון נייטרלי...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים?אחת15/10/2008
לפני כמה ימים חלה אצלי תחושת אי נעימות וגירוד באיזור המפשעה שהלכה והתפשטה גם לפי הטבעת. אחרי שהגירוד והאי נעימות נמשכו יותר מיום בדקתי את העניין ושמתי לב לבליטה חיצונית קרוב לפי הטבעת. לא חשתי כאב ואין דימומים, אמנם הבליטה עדין שם ואני תוהה האם אלה טחורים?אני בת 18. ממה זה יכל להגרם ואם אלה לא טחורים מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים...
ד''ר דוד נויפלד16/10/2008לא ניתן לעשות אבחנה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בלתי פוסקמיכל12/10/2008
שלום רב אני סובלת מזה מספר שנים מגירוד עז בפי הטבעת. נוסף על כך יש לי בפי הטבעת כמו פצעים קטנים. בעקבות המלצת רופא השתמשתי באגיסטן אך דבר לא השתנה. מה לעשות? מה לדעתך הסיבה חגרד שכזה? תודה רבה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר דוד נויפלד12/10/2008גרד באזור פי הטבעת הוא בעיה מטרידה הקשה לטיפול. במצב הנוכחי טיפול ראשוני בעור בעזרת משחה אנטיביוטית מסוג דרמה-קומבין ולאחר מכן ברור מקיף של פרוקטולוג לנסות למצוא סיבה ובמקביל לסלק מהמזון מצרכים כמו מוצרי עגבניה שוקולד וקפאין אשר מחמירים התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימייםאבי12/10/2008
שלום רב,באתרים שונים כתוב שטחורים פנימיים קשורים לפעילות מעיים לא תקינה ואחד הסימפטומים הוא הפרשת צואה רירית.מה הכוונה פעילות מעיים לא תקינה וממה נובע הרירית בצואה?הריר יוצא תמיד ביציאה הראשונה ולאחריו הצואה נראית תקינה לחלוטין ללא ריר וללא דם.
ד''ר דוד נויפלד12/10/2008קודם כל מינוחים: רירית זה הציפוי הפנימי של איברים חלולים בגוף ובמקרה שלנו החלחולת. אתה מתכוון כנרע לריר. אם הוא משמעותי צריך לתרבת אותו ולחפש זיהום.
באשר לטחורים, אתה נשמע מודאג ולכן רצוי להבדק ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאבי11/10/2008
שלום רב, מזה עשרה ימים יש לי לסרוגין יציאות פעם ביום בבוקר כבעבר אך לעיתים עם דימום או על נייר הטואלט או על גבי הצואה.אם הדימום על הצואה זה תמיד ביציאה הראשונה הקשה יותר+רירית שעוטפת את הצואה,המשך הצואה נראה תקין לחלוטין ללא דם וללא רירית.היו ימים שלא היה דם בכלל ורק רירית.לפני חצי שנה יצא לי טחור שנעלם אחרי 3-4 ימים.האם מצטייר כטחורים פנימיים? אני בן 40.הדם נראה אדום רגיל,לא כהה ובטח לא בכמויות.מה זה הרירית?אני מרגיש שהכיבה לא שקטה גם אחרי יציאה ולעיתים אני חוזר "להשלמת היציאה".ביום יום אני מתפקד כרגיל,עושה ספורט אולם אני מעט שרוי במתח רק ביומיים האחרונים עובדה שגורמת חוסר תאבון.לפי הסימפטומים ובהתחשב שבעבר היה טחור חיצוני האם ייתכן שכעת זה פנימי והאם הגיוני שיותר מעשרה ימים טרם עבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר דוד נויפלד12/10/2008ראה תשובה למעלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בפיסורהיוסי09/10/2008
שלום וברכה! הייתי אצל פרוקטולוג שאיבחן אצלי פיסורה. הוא אמר לי לא לעשות פעילות גופנית מאומצת. האם ריצה, כפיפות בטן וכדומה עלולים להפריע לריפוי, או אף לגרום ליצירת פיסורה? (בחודש לפני שהתגלתה אצלי הפיסורה, התחלתי באימון גופני סדיר הכולל הליכה משולבת בריצה, כפיפות בטן ושכיבות סמיכה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילות גופנית
ד''ר דוד נויפלד12/10/2008לא קשורה לפיסורה. אופי היציאות כן. לכן צריך שתהיינה סדירות וקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטולוגיהנוי07/10/2008
לאחר שהובחן אצלי טחורים חיצוניים ופנימיים עדיף להורידם באופן טבעי ללא התערבות בניתוח? והאם כדי לבקש לעבור גם בדיקה של סרטן החלחולת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטולוגיה
ד''ר דוד נויפלד08/10/2008באמת שאינני מבין... מה זה באופן טבעי???
ואיך זה קשור לסרטן החלחולת? (סרטן החלחולת לא קשור לטחורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קטן שאינו כואב בפי הטבעתשלי05/10/2008
ד"ר שלום רב, אני בת 31 לפני כמה חודשים היתה לי דלקת קלה במעי הגס (קולטיס) באזור הקרוב למעי הדק , שאובחנה בבדיקת קולונוספיה ,טופלתי ברפסאל במשך 3 חודשים אבל לא בזה העניין. יש לי טחורים חיצוניים שחוזרים לפעמים לפנים ובימים האחרונים ,פתאום הרגשתי מן גוש עגול קטן ונוקשה שנמצא בתוך הטחור (שכאמור לפעמים נכנס פנימה ולכן הוא גם באזור החלחולת)שאינו כואב בכלל בנגיעה. הלכתי לבדיקת פרוקטולוג אשר עשה בדיקה ידנית וגם סינקופיה קצרה שרק מצא שיש לי טחורים, הבעיה שגוש הזה עדין שם ואני לא בטוחה שהוא התייחס אלי מאחר והוא יותר חיפש אם יש לי דלקת בעקבות הסברי על הקולטיס, נראה לי מוזר ללכת שוב לבדיקה מצד שני הגיש הזה ממשיך להלחיץ אותי. מה דעתך האם יכול לפספס רופא את הממצא הנ"ל או שמא אין מצב כזה אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש...
ד''ר דוד נויפלד07/10/2008א. הקוליטיס מאד רלבנטית לסיפור.
ב. יש מצב שהגושיש שאת מתארת הוא טחור ישן שהצטלק ואם הוא מפריע לך או מדאיג, כדאי להוציא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)