מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ~ קשירת טחורים ~יערה01/08/2008
נבדקתי אצל פרוקטולוג עקב חשש לטחורים פנימיים- הבדיקה העלתה שמדובר במקרה קל יחסית ובוצעה קשירה. שאלותיי: 1) הרופא אמר שהגומיה צפויה להפלט החוצה תוך בערך שבוע, מה שילווה בדימום. האם מדובר בדימום רב או בהכתמה קלה? רציתי לדעת פשוט כיצד להערך... 2) אני אלרגית להרבה דברים, ביניהם ניקל למשל. האם יש משהו בגומיה שיכול לגרום לי לדלקת אלרגית? ממה היא עשויה? אודה מאוד לתשובתכם :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה
פרופ' זאב דרזניק03/08/20081. לא ידוע לי על כל רגישות שנגרמת כתוצאה מקשירה עם גומיה.
2.לרוב אינך יודעת או חשה כל דבר הקשור לפליטת הגומיה. לעתים נדירות, מיקרים בודדים מתוך אלף, יש דמם מסיבי. במקרה כזה רצוי לגשת לחדר המיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה...מיכל01/08/2008
עשיתי MRI וגילו לי פיסטולה אינטר ספינקטרית בדופן האחורי של האנוס... אני אשמח לדעת מזה אומר.. ד"א יש לי גם פיסורה וחשד גבוה לקרוהן תודה רבה.. ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ' זאב דרזניק03/08/20081. ראשית חשוב איבחון מלא של מחלת קרוהן מאחר ואז מומלץ קודם כל טיפול תרופתי.
2. פיסטולה אינטרספינקטרית היא פיסטולה פשוטה שבניתוח פשוט פותרים הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף פיסורהנועה01/08/2008
שלום, בעבר היה לי ועבר ושוב חזר . האם בזמן כזה מותר להתעמל או ללכת או עדיף לנוח , האם זה יכול להחמיר בעקבות פעילות כזאת.? כמה זמן בערך עד שזה עובר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
פרופ' זאב דרזניק03/08/20081. אין קשר בין פיסורה לפעילות גופנית. מותרת כל פעילות גופנית ואין צורך במנוחה.
2. פיסורה יכולה להחלים עם טיפול מתאים לאחר כחודש. אם אינה מחלימה יש צורך בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת טחורים- צריכה עזרה דחוףנועה31/07/2008
שלום, אני סובלת מטחורים דרגה 2-3 , עברתי קשירה של טחורים אבל משום מה יש לי הרגשה מאז שעברתי 2 קשירות שאני סובלת עכשיו מטחורים יותר מפעם, האם יתכן שזה בעקבות הקשירה ? בנוסף סבלתי תמיד מטחורים חיצוניים קשים, ועכשיו יש לי טחורים פנימיים והם ממש כואבים . כמובן שאני משתמשת במשחות אבל לא ממש עוזר. 1. רציתי לדעת האם יתכן למרות שזה לא נראה לי הגיוני , אבל כך אני מרגישה , שמאז הקשירות התווספו לי יותר טחורים? 2. האם יתכן שטחורים חיצוניים הופכים להיות פתאום פנימיים וכל כך כואבים ? 3. בעבר החדרתי משחה ולא נרות לטחורים חיצוניים, האם לטחורים פנימיים עדיף נרות ? 4. האם ניתן כאשר נמצאים אצל רופא כירורג שמבצע בדיקה פנימית לראות כמה טחורים נשארו ? תודה , קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?פיסורה
ד''ר דוד נויפלד31/07/2008סבל כמו שאת מתארת נשמע יותר כמו פיסורה. טחורים פנימיים לא כואבים אלא אם כן יש סיבוך. כ"כ, טחורים חיצוניים לא נכנסים פנימה אלא טחורים פנימיים שצנחו ואז חוזרים החזרה.
בקצור, את צריכה להבדק ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעזרת דופלר מכלבאמיר30/07/2008
שלום ד"ר אני מעוניין לדעת האם יש אפשרות לבצע את הטיפול דרך קופת החולים ?. אם כן . הודע לך אם תוכל להגיד מה הפוצדורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה מבלבל
ד''ר דוד נויפלד31/07/2008הכותרת שלך מתייחסת לשני טיפולים:
1. ניתוח בעזרת מכלב - (סטייפלר) - מבצעים ברוב בתי החולים.
2. טיפול בדופלר - ברוב המקומות שמבוצע הרי זה כניתוח אם כי יש אי אילו אנשים שמבצעים כטיפול מרפאתי בעבור תשלום יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהטובה30/07/2008
לפניי כשנתיים עברתי ניתוח פיסוטרה כרונית
הניתוח עבר בהצלחה אך נשאר פער קטן שכנראה היה צריך או שעדיין צריך לעשות לו גירויי קטן בשביל שיסגר לחלוטין אינני יודעת עם פער זה ניסגר או לא כי אני סובלת גם מטחורים חיצוניים ופנימיים.
לפני כמה ימים כאבה לי הבטן ובבית חולים הזריקו לי בישבן זריקת וולטרן הרגשתי שישבני נירדם, כרגע אני מרגישה מין רגישות כזאת בפי הטבעת ומידי פעם אני מרגישה כאילו יש לי מין חתיכה שמציקה לי.
אני מאוד שומרת על היגיינה!!!
האם זה סימן שהפיסורה עומדת לחזור?
האם זו רק הזריקה גורמת לי להרגיש כך?
האם הזריקת וולטרן הזיקה לי בנוגע לפי הטבעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה וזריקה
ד''ר דוד נויפלד31/07/2008לא מתקבל שהזריקה השפיעה על הפיסורה או על פי הטבעת בכלל.
באשר לפיסורה עצמה - אם הניתוח היה מוצלח הסיכוי שתחזור הוא קטן מאד. ה"פער" שאת מתארת היא כנראה מקום ההצתלקות של הפצע שהיה קיים ולאחר הניתוח הבריא עם חסר מסוים ברקמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח במכשיר סיכותאבי27/07/2008
לדר' שלום האם המכשיר PPH חד פעמי או ממוחזר ? עובר סריליזציה ו או תהליך דומה? תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכות...
ד''ר דוד נויפלד27/07/2008מכשיר ה -PPH הוא בהחלט חד-פעמי ואינו ניתן למיחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםשלומי27/07/2008
בן 38 כבר חודש עים כאביי טחורים מעוניין לדעת למה יש טחור גדול לא כואב ויש מלא קטנים שלא מפסיקים לכאווב ולישרוףףףף ניסתי כול המישחות ומה שאוזר תפוח אדמה מגורד מה לעשות וכמה זמן זה ימשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
פרופ' זאב דרזניק27/07/2008אני רואה שאתה מעדיף עצות טרנסאטלנטיות ותפוח אדמה מגורד לטיפול בטחורים.
לא נראה לך רציני יותר להיבדק ע''י פרוקטולוג מומחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לוגיסטית לגבי בדיקת אבחוןאילנית25/07/2008
אני חוששת שהחלה אצלי בעיה של טחורים (עקב דימומים לאחר יציאות) ולפיכך קבעתי תור אצל פרוקטולוג לשם אבחון. אני די חוששת מהבדיקה ורציתי לשאול כיצד בדיקת אבחון מתבצעת בד"כ- בשכיבה או בעמידה מכופפת? האם יש צורך בביצוע חוקן לפני הבדיקה? סליחה מראש אם זה נשמע טיפשי אבל חשוב לי לדעת... אודה מאוד לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
פרופ' זאב דרזניק27/07/2008הבדיקה פשוטה ואינה כואבת.
לרוב מומלץ על שכיבה על צד שמאל.
אני איני ממליץ על כל סוג של הכנה אם כי יש המבקשים חוקן פליט לפני הבדיקה.
תתיעצי עם הפרוקטולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, נרגעתי קצת :-)
אילנית28/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עיצהליאת24/07/2008
אני בת 35 ואובחנתי לפני מספר שנים שיש לי תחורים פנימיים דרגה 2 בינתיים התרגלתי אליהם עם משחות , תה יונגבורן וגרגירי אגיולאקס ובדרך כלל יש לי יציאות רכות ולכן הם לא גורמים לי שום סבל. מה שמפריע לי זה 2 בליטות שאולי היו פעם תחורים כואבים ( עד כמה שאני זוכרת ) ועכשיו הן סתם חתיכות בשר מדלדת באורך של כ 1 סמ החוצה. איך ניתן להסיר אותן עם מינימום כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצוניים
ד''ר דוד נויפלד24/07/2008אין ארוחות חינם...
לסלק אותם, רק בניתוח! כואב!!!
איך הם מפריעים לך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה
ליאת24/07/2008בודאי שמפריעים , כי קשה יותר להתנקות האם זה לא מקרה שמתאים לקשירות ולא ניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים חיצוניים
ד''ר דוד נויפלד29/07/2008לא מתאים לקשירה. אילו טפולות עור ולכן מרובות עצבוב ולכן גם קשירה מאד כואבת! אם רוצה אז כריתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולהמשה24/07/2008
נותחתי לפני כ 4 חודשים לניתוח פיסטולה, גם לאחר 4 חודשים עדיין יש הפרשות וכאבים. לדברי הרופא הפיסטולה נסגרה חלקית (כ70 אחוזים) והוא אינו יודע למה היא לא נסגרה עד הסוף, לדבריו כנראה שיש משהו שמפריע לפיסטולה להסגר. הוא ממליץ על ניתוח חוזר אך אני חושש שוב מהחלמה קשה, אם בכלל תהיה החלמה ? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח...
ד''ר דוד נויפלד24/07/2008נשמע שהניתוח לא היה מלא/לא הצליח. אתה כנראה תזדקק לניתוח חוזר.
במאמר מוסגר-לא היה צריך להיות סבל בדרגה שאתה מתאר. התאוששות כמעט מלאה תוך כ-10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהשרה23/07/2008
לפני כחודש ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה. מאז ועד היום אין לי צואה מוצקה. אני סובלת מדי פעם מכאבי בטן וצואה רכה. מעולם לא היו לי יציאות כאלה. שאלתי האם מישהו מכיר תופעה זו, האם עלי לפנות להתייעצות כלשהיא. אולי הדבר נףוצר כתוצאה משתית המרוקן החדש ששתיתי בהכנות לבדיקה. אודה לכם באם תוכלו לענות לי בנושא מניסיונכם. תודה ש.ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר דוד נויפלד24/07/2008האפקט של המרוקן הוא ל-24 השעות הראשונות. באם חזרת לדיאטה הרגילה שלך הצואה היתה צריכה לחזור למה שאת רגילה. עולה השאלה מי את? מה את? (בת כמה? למה עשו לך קולונוסקופיה?). קיימות סיבות רבות לתופעה שיש לך - ממחלה של המעי ועד זיהום משני או דלקת כתוצאה מחומרי הניקוי; עליך לפנות לרופא הגסטרו שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתחורים פנימיים עם סיכות ...?ליאת23/07/2008
שלום שמעתי על טיפול בטחורים פנימיים (דרגה 3-4 ) בעזרת עם סיכות שנושרות מעצמן אחרי מס ימים אודה לך אם תוכל להסביר את השיטה . בברכה איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים עם סיכות
פרופ' זאב דרזניק23/07/2008ניתוח טחורים עם מכלב-סטפלר- מבוצע כמעט 12-15 שנה בארץ ובעולם.
מדובר בשיטה של כריתה טבעתית של מקטע של שורש הטחורים ובכך מקבעים אותם
ומפחיתים את הספקת הדם.
ניתוח זה מומלץ לטחורים דרגה-3.
היתרון בניתוח זה שההתאוששות קלה יותר בהשוואה לניתוח הטחורים הסטנדרטי.
החיסרון הוא בהישנות גבוהה יותר של המחלה ולאחר פרק זמן קצר יחסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסיכות הן ממתכת ?
ליאת24/07/2008יש לי עוד שתי שאלות ברשותך : - 1) מה קורה לסיכות בסיום הטיפול , האם אין סכנה שהן יכאיבו וישארו נעוצות בפנים לתמיד ? 2) מדוע השיטה נועדה לטחורים בדרגה 3 ומעלה ?. תודה איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח פיסטולהמוטי.מ22/07/2008
22/07/2008 לפני חודשיים עברתי ניתוח פיסטולה.החתך של הניתוח הולך ונסגר, נותר עדיין פתח קטן בגודל כ-5 מ"מ.במישוש האזור יש תחושה של גוש קטן באיזור הפתח בגודל כ-10 מ"מ. האם גוש זה נובע מהצטלקות? או שהוא אמור להעלם עם סגירת הפתח באופן סופי? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה...
ד''ר דוד נויפלד22/07/2008כמה אפשרויות:
או שעדיין לא נסגר לחלוטין ועוד יסגר או שההחלמה החיצונית הקדימה את ההחלמה הפנימית ונשאר כיס מתחת לצלקת או שהפיסטולה לא טופלה כראוי ועדיין קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטלידני20/07/2008
האם הרגשה רצופה של חוסר נוחות בפי הטבעת המתבטאת בהרגשה של צורך מיידי ביציאה ודימום רקטאלי מקביל בעיקר בסוף היציאה יכולים לבשר על מחלה סמויה כגון HIV מאחר שבדיקת קולונוסקופיה לא מצאה ממצאים מיוחדים למעט טחורים פנימיים. האם יש צורך בבדיקה כזו או אחרת לאתר את הבעיה שלא מרפה ממני..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
פרופ' זאב דרזניק21/07/2008רצוי שתיבדק אצל פרוקטולוג מנוסה לפני קביעת אבחנה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)