מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה מחוסר בברזלר07/04/2010
ילד שלי בן 3 הובחן לפני 4 חודשים כסובל מאנמיה קשה מחוסר בברזל. ילד קיבל טיפול בברזל במינון גבוה.
הנה תוצאות לפני 4 חודשים ועכשיו:
RBC - 5.53 -- 5.69
Hb - 10.4 -- 13.8
MCV - 65 -- 74
MCH - 19.5 -- 24.3
MCHC - 30.1 -- 32.8
RDW - 16.9 -- 17.6
Ferritin - low than 2 -- 19
Transferrin - 441 -- 320.6
Fe - 18 -- 79
קיבלנו המלצה מרופא להמשיך בטיפול ברזל עד להשלמת המאגרים. מהו הערך הרצוי של פריטין שאליו צריך להגיע? בבדיקה לפני חודש רמת הפריטין הייתה 18 ועכשיו 19. שאר הפרמטרים הלכו והשתפרו כל חודש. ערך ה RDW בהתחלה עלה ל 20 ועכשיו ירד ל 17.6 אך עדיין לא הגיע לנורמה. בינתיים הורדנו את המינון לחצי כיוון שילד די סובל מהטיפול. האם אפשר להפסיק את הטיפול בשלב זה או שכדאי למלא עוד את המאגר?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטה
פרופ` אלן ברבי07/04/2010אני מציע לך להזמין תור להמטולוג ילדים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפל מיאלומהאחות06/04/2010
1. האם המחלה תורשתית?
2. האם דם טבורי של אחיין יכול לרפא את המחלה? יש טעם לשקול הריון בתוך המשפחה בשביל זה?
3. האם קיים בעולם טיפול שלא קיים בישראל? (גם אם מחירו מופקע)
4. איך זה שתרומה מתורם מרפאת מחלות ממאירות אחרות ואת המיאלומה לא?
5. תודה על הסבלנות שלכם אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
פרופ` אלן ברבי07/04/2010תשובות: 1,2,3, לא. 4 ,לא יודע
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה במעי הדקיואב05/04/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.
גודל הגידול: 13.5 ס"מ
מדד מיטוטוני: 30/50 HPF
גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".
כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.
כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?
ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
פרופ` אלן ברבי05/04/2010גידול זה מטופל ע" אונקולוגים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים מומחה לבעיות קרישת יתרגיל05/04/2010
שלום,
לאישתי יש בעיות קרישה כ9 שנים, מטופלת בקומאדין.
כל הבירורים והבדיקות (כולל גנטיות) יצאו תקינים ונלקחו פעמיים בשני בתי חולים שונים.
בעבר אישתי טופלה למשך זמן קצר ע"י פרופ' אלדור ז"ל שהיה ידוע כמומחה עולמי לקרישת יתר, האם קם יורש? האם יש רופא אחד או שניים שידועים היום כמומחים לבעיות קרישת יתר ומתמצאים בשינויים האחרונים בתחום?
תודה מראש וסליחה אם השאלה שלי קצת מוזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
פרופ` אלן ברבי05/04/2010מצטער אבל אני לא מוסר שמות של מומחים בפורום זה.
תוכלי לקבל פרטים במרפאה המטולוגית שלך.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור זליגסון
ליהי14/04/2010אתה יכול לפנות לפרופסור זליגסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת טחולחני05/04/2010
שלום פרופסור אני שלושה חודשים אחרי לידה וגילו לי טרומבוציטופניה בחודש חמישי להריוני
ילדתי תינוקת מקסימה אך לצערי הבעיה לא נפטרה אלא רק החמירה (5000 טסיות) והוחלט שאין מנוס מכריתת טחול. עברתי את הניתוח לפני שבועיים עם 27000 טסיות לאחר טיפול בIVIG לאחר יומיים יצאתי מבית החולים עם 17000 טסיות. שאלתי היא האם נהוג לראות עליות וירידות דרסטיות לאחר הניתוח מכיוון שלאחר שבוע ביצעתי ספירה ויצא לי 471000 טסיות (אולי בגלל הסטארואידים שנתנו לי במהלך האשפוז) ולאחר כחמישה ימים יצא לי 270000 טסיות
איךאוכל לדעת האם הניתוח הצליח? האם הירידה הזאת מסמנת משהו או הגוף מתנקה ולוקח זמן עד שהוא מתאזן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
פרופ` אלן ברבי05/04/2010נראה לי שהכל בסדר !
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ'אחות04/04/2010
אני אחות של חולת מולטיפל מיאלומה היום בת 47 המחלה כרגע פעילה.
מקבלת וולקייד עד להשתלה עצמית חוזרת.
לפני 6.5 שנים עברה השתלת מח עצם עצמית.
אני מרגישה אבודה וחסרת תקווה עם מה שאני קוראת.
בכל מקום מדובר על זה שתוחלת החיים שלה מרגע גילוי המחלה 10 שנים מקסימום כך שאם עברו 6.5 שנים מצבנו רע.
רציתי לדעת האם אני אוכל להגיע לפגישה איתך על מנת לדבר כשברור שאין לי שום תוצאות של בדיקות שלה. אני צריכה יעוץ לעצמי על שאלות רבות שיש לי. במידה וכן איך קובעים תור?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ06/04/2010אני מוכן להיפגש איתך אך אין טעם לקיים דיון בלי שיש בידייך את הפרטים מאחר וההתייחסות חייבת להיות בכל מקרה לגופו של ענין ולא בסטטיסטיקה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלה קרישיות יתראביבה04/04/2010
אילו הן בדיקות הדם שעשיתי לאחרונה.האם ניתן ללמוד מכאן האם אני סובלת מתסמונת אפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבה
פרופ` אלן ברבי04/04/2010לפי זה, לא
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפלה
אביבה06/04/2010פרופ' ברבי שלום האם לצורך קביעה להימצאות אפלה יש צורך בבדיקות נוספות אחרות על אילו שכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסיון.02/04/2010
שלום,
לפני שבעה חודשים גילו לאבי סרטן במעי (קולון מסוג אדנוקרסיונומה) הוא עבר טיפול כימי משלים ולפני כחודשיים הגיע לאורטופדיה עכב תהליך גידולי שלוחץ על עמוד השידרה. (שהתגלה לאחר ששתי רגליו שותקו בפיתאומיות) הוא עבר ניתוח גב בו הוציאו את רוב הגידול. לאחר צילומים ובדיקות נראה שיש בעמוד השידרה למטה שתי גרורות, גרורה בריאה,גרורה במעי ונקודה בכבד. אין דרך לבדוק אם אכן מדובר במחלה אך לאור הרקע נדמה שכן. בנוסף הם מוסיפים שאין פריצה של ריקמה רכה בין החוליות. אבי עבר הקרנות בגב ולאחר מכן יצא לשיקום המוגליבין ירד בצורה משמעותית וגם לחץ הדם ומיד שלחו אותו בחזרה לבי"ח.. הוא עובר כרגע בדיקות כדי להבין מה הביא אותו למצב של אותה התדרדרות. ואחת העשרות היא שהסרטן הגיע גם לעצמות או לדם. שאלתי היא, האם ייתכן שסרטן יגיע מאיבר לתוך העצם או לדם? והאם ניתן לראות את זה לפי בדיקות רגילות של ספירת דם? האם מדובר באותו סוג סרטן? והאם ניתן לקבוע את תוחלת החיים של האדם כשהסרטן במצב כזה? האם יש טיפול שמבריא אנשים מסרטן כזה? האם ניתן לחיות איתו?
אשמח אם תדעו לתת לי תשובות, כי הכל מאד מסתבך מרגע לרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
פרופ` אלן ברבי04/04/2010בהחלט, יכול להיות.
אני מניח שהאונקולוגים יעשו בדיקות נוספות לערכת ההתפשתות.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מהותית אודות טיפול ב AMLאור01/04/2010
שלום,
אימי חולה בלוקמיה סוג 5 אשר התגלתה לפני כשבעה חודשים.
מאז היא עברה 3 טיפולים כימותרפיים והשתלת מח עצם לפני כחודשיים וחצי.
לפני כשבועיים התבשרנו שהמחלה פעילה ומתבטאת בגידולים על העור.
לפי הרופאים הבנו שזו שאלה של זמן עד שהתאים הפגועים יגיעו ויפגעו במח העצם.
שאלתי היא כזו:
מצאנו שיש חיסונים עבור לוקימיה אשר נמצאים בשלבים נסיוניים מתקדמים (בדנה פרבר בארה"ב)
והיינו רוצים לדעת האם ניתן כעיקרון לתת חיסון במצב בו אנו נמצאים.
אני אחדד את השאלה: היות והמחלה לא ברמיסיה והיא ממשיכה להתקדם זמן קצר לאחר ההשתלה, האם אפשרי לחסן או שחיסון ניתן רק כשהמחלה לא פעילה בגוף?
מאוד אשמח לתשובה מקצועית על מנת שנוכל לדעת אם עלינו לפעול בכיוון בהקדם האפשרי.
תודה רבה וחג פסח שמח,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
פרופ` אלן ברבי04/04/2010אני מבין שנעשה הכל להציל חיי אימך.
לא ידוע לי על חיסון .
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לילדיםנטע01/04/2010
שלום רב,
ביתי בת 14 חודשים בבדיקת הדם נמצאו הערכים הבאים:
HEMOGLOBIN 11.4 11.1-14.1
HEMATOCRIT 35.3 28-50
MCV 68 72-88
MCH 22.1 24-35
MCHC 32.3 32-37
RDW 15.5 11.6-15
בדיקות הדם של בני בן 4:08 דומות להפליא, למשל כשהיה בן 3 נמצאו הערכים הבאים:
HEMOGLOBIN 12.2 12-15
HEMATOCRIT 34 34-43
MCV 68 72-88
MCH 21.3 26-32
MCHC 31.5 32-37
RDW 14.9 11.6-15
יש לציין כי המוצא של שניהם מעורב, תימני-אשכנזי. בנוסף הדיאטה שלהם אינה זהה, לאור מסגרות חינוך שונות.
האם מדובר בחוסר בברזל על אף המוגלובין תקין?
האם קיימת תלסמיה?
האם יש צורך בבדיקות דם נוספת ואילו?
לתשובותיך אודה מאוד
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
פרופ` אלן ברבי04/04/2010יתכן בהחלט חוסר ברזל.
רצוי לפנות לפדיאטר או להמטולוג ילדים
להשלמת הבירור וטיפול.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצמיהנעמה01/04/2010
שלום ד'ר, אני בת 29 ללא מחלות כרוניות. לפני שלשה חודשים בערך עשיתי בדיקות דם כלליות (עקב כאבי ראש/מגרנות) ומס דברים יצאו מה 'נורמה', למשל ה MPV (שתמיד היה נורמלי) וכו.אחרי שבועיים עשיתי בדיקות חוזרות חלק מן הדברים חזרו לנורמה וחלק אף 'החמירו', כגון ה MPV שעלה עוד יותר. מאז לא עשיתי שוב בדיקות. רופאת המשפחה אמרה לי שכרגע אין סיבה לדאגה אבל שכדאי להפסיק לעשן כי היא רואה סימנים לכך שיכולה להתפתח פוליצמיה במשך הזמן.. (שמקראיה באינטרנט זה נשמע לי כמחלה מאוד קשה ומפחידה..)
אני מצרפת את שתי תוצאות בדיקות הדם הנ"ל.. אשמח לדעת את מה זה אומר והאם יש סיבה לדאגה או אם כדאי לברר את זה זה עוד ואם כן היכן. ה MPV שלי מהסתכלות בבדיקות עבר בכל ה 10 שנים האחרונות מאז גיל 20 עמד על אותו אחוז במדיוק.. 11.2 אם לא טועה (שזה נוטה לגבוה) אבל פתאום עלה ולאחר שבועיים עלה שוב? אני מאוד בלחץ מהעניין אם תוכל להסביר לי קצת יותר בהתאם למה שאתה רואה בבדיקות אני אודה לך מאוד:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *תוצאות בדיקות הדם:
נעמה01/04/2010מין: נקבה
גיל בעת ביצוע הבדיקה: 29y 02m 12d
תאריך קליטת דגימות: 01/12/2009
WBC K/uL 13.56 4 (.........)* 11
RBC M/uL 4.87 4.2 (....*....) 5.4
HGB g/dL 14.4 12.3 (....*....) 16
HCT % 43.3 35 (.....*...) 47
MCV fL 88.9 78 (...*.....) 100
MCH pg 29.6 27 (..*......) 34
MCHC g/dL 33.3 32 (.*.......) 37
PLT K/uL 247 140 (..*......) 430
RDW-SD fL 40.1
RDW-CV % 12.5 11.5 (..*......) 15
PDW fL 15.5 9 (......*..) 17
MPV fL 12.2 7.8 (.........)* 12
P-LCR % 42.6
Differential
Neutrophils % % 64.4 37 (......*..) 70
Lymphocytes % % 25.7 20 (.*.......) 45
Monocytes % % 6.2 1 (....*....) 10
Eosinophils % % 3.5 0 (....*....) 7
Basophils % % 0.2 0 (*........) 2
Neutrophils K/uL 8.72 1.5 (.........)* 7.7
Basophils K/uL 0.03 0 (*........) 0.2
------------------------------------------------------------
ובדיקה אחריה: 29/12/2009
WBC K/uL 11.45 4 (.........)* 11
RBC M/uL 5.26 4.2 (.......*.) 5.4
HGB g/dL 15.8 12.3 (........*) 16
HCT % 47.1 35 (.........)* 47
MCV fL 89.5 78 (....*....) 100
MCH pg 30.0 27 (...*.....) 34
MCHC g/dL 33.5 32 (..*......) 37
PLT K/uL 226 140 (..*......) 430
RDW-SD fL 40.8
RDW-CV % 12.7 11.5 (..*......) 15
PDW fL 16.3 9 (.......*.) 17
MPV fL 12.8 7.8 (.........)* 12
P-LCR % 47.4
Differential
Neutrophils % % 55.4 37 (....*....) 70
Lymphocytes % % 34.6 20 (....*....) 45
Monocytes % % 6.6 1 (.....*...) 10
Eosinophils % % 3.1 0 (...*.....) 7
Basophils % % 0.3 0 (*........) 2
Neutrophils K/uL 6.36 1.5 (......*..) 7.7
Lymphocytes K/uL 3.96 1 (.........)* 3.5
Monocytes K/uL 0.75 0.1 (......*..) 1
Eosinophils K/uL 0.35 0 (....*....) 0.7
Basophils K/uL 0.03 0 (*........) 0.2
Biochemistry
ALT(GPT) U/L 33 4 (.........)* 31
Alkaline Phosph. U/L 63 35 (...*.....) 104
Bilirubin, Total mg/dL 1.18 0.1 (.........)* 1
GGT U/L 16.7 6 (..*......) 42
Cholesterol,Total mg/dL 150.8 107 (...*.....) 200
Triglycerides mg/dL 85.6 3 (...*.....) 200
HDL Cholesterol mg/dL 51 45 (..*......) 65
LDL Cholesterol mg/dL 83
Iron ug/dL 133.6 37 (.......*.) 145
Vitamin B12 pg/mL 261.0 187 (*........) 883* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
פרופ` אלן ברבי04/04/2010מדובר בווליום של התסיות ואני לא רואה משמעות בשינוי זה.
פרט לזה המ' יחסית גבוה לאישה בת 29 ! רצוי להפסיק לעשן .
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פרופ
נעמה05/04/2010תודה על תשובתך!
רציתי לדעת מה בדיוק אמרת שייחסית גבוה לגילי? (זה לא היה ברור בתשובתך.. אני חושבת שאויות חסרות שם..אם תוכל לבדוק). ואיך זה קשור לעישון?
המשך שבוע מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
נעמה05/04/2010מה המשמעות של הערך שציינת (שאיני יודעת מהו..) שגבוה? יש לזה השלכות?
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
פרופ` אלן ברבי05/04/2010
כתבתי שרמת המוגלובין יחסית לגיל הצעיר שלך
ויתכן כשור לעישון כרוני.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לקרישה ופקטוריםמאיה01/04/2010
שלום,
עקב מחזורים כבדים עם קרישים נשלחתי למרפאה המטולוגית (אחרי שנשללה כל בעיה גניקולוגית). בבדיקות הדם יצא כך:
PTTFS-41
PTT- 42.2
APTT-42.9
APTT-R- 1.39
V.WILLEBRAND- 79%
V.WILLEBRAND FACTOR- <100
CLOTTING FACTOR 8- 62
CLOTTING FACTOR 11- 38
מהממצאים עולה שפקטור 11 נמוך מהממוצע וזמני קרישה ארוכים. מה זה אומר?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
פרופ` אלן ברבי01/04/2010כנראה שאת סובלת מ factor 11 deficiency
לפנות שוב להמטולוג שלך לקבלת הנחיות
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחולים על העורנטע31/03/2010
שלום רב ד"ר
ביתי סובלת מcah תסמונת אדרנל היפרפלזיה לאחרונה הבחנתי (בימים האחרונים) מכתמים כחולים אדומים על העור ברגלים והידיים. היא טוענת שזה לא כואב לה בכלל אפילו לא כאב של מכה יבשה. מה התופעה הזו? האם יש קשר להמוטולוגיה?
בנוסף, יש לה סימנים חדשים על הגב של פיגמט ממש כמו כתם לידה. יש לציין שהיא נוטלת דקסמטזון. ואני ממש לחוצה והיא ממש שוקעת בדיכאון מהמצב. מה התופעה? יש קשר לתסמונת? מה עושים?
אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
פרופ` אלן ברבי01/04/2010סימנים כחולים על העור (אקימוזות) יכולים בהחלט להיות קשורים לבעית קרישה.
מציע לך לחזור לרופא המשפחה להזמנת בדיקותוהפנייה להמטולוג בהתאם.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכים - אני בלחץ.אסי31/03/2010
בבדיקת דם שגרתית נתגלו לימפוציטים נמוכים 1.37 אבסולוטית, 16.8 באחוזים. נויטרופילים גבוהים אם זה משנה. יש לי גם פצעים בפה (אפטות) מעט יותר לאחרונה (היתה אחת בגרון ואחת בלשון) והיו צמרמורות. מה זה אומר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסי
פרופ` אלן ברבי01/04/2010ממצא זה לא משמעותי אבל רצוי שרופא המשפחה יראה
את כל ספירת הדם ויחליט אם יש צורך ליעוץ המטולוגי.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיעקר בלייזר וקומדיןסיון31/03/2010
אני מטופלת בקומדין- האם אני יכולה לעשות הסרת שיער בלייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
פרופ` אלן ברבי01/04/2010אני לא רואה התנגדות
פרי ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)