מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיאור מקרהמוריה07/03/2010
ראשית, מתנצלת על הבקשה הלא שגרתית....
אשמח מאוד לעזרתכם בכל-זאת....
זקוקה בדחיפות, לצורך עבודה, לתיאור מקרה של טרומבוציטופניה.
מהם הסימנים והסימפטומים (על מה המטופל יתלונן)?
לאיזה בדיקות יישלח ומה נראה בהן?
מהם הסיכונים האפשריים?
מה יהיה הטיפול המוצע? ותוצאותיו?
אני מכירה היטב את החומר ה"תאורטי", אך מתקשה "להמציא" תרחיש אמיתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוריה
פרופ` אלן ברבי07/03/2010נכון זה לא שיגרתי ....
אם יש לך החומר התהורטי אז תוכלי למצוא תשובות לשאלות.
בקשר לתרחיש אמיתי צריך להגיע למכון המטולוגי של בית חולים
ויעזרו לך.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למרפאת קרישהמאיה06/03/2010
כמטופלת בכללית הפנו אותי למרפאת קרישה, ורציתי לשאול איזו מרפאה נחשב לטובה יותר- בבלינסון או בתל השומר, או שאין ממש הבדל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
פרופ` אלן ברבי06/03/2010אין הבדל !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת petctאורן06/03/2010
אני בן 25 וחליתי בלימפומה הודגקין לפני כחצי שנה דרגה 3.
טופלתי ב2 טיפולים של e.becoop ולאחר מכן ביצעתי בדיקת pet
בבדיקה נכתב שיש קליטה קלושה באזור המחלה.
לאחר מכן קיבלתי עוד 4 טיפולים של abvd ועכשיו לאחר שביצעתי עוד pet
נכתב שאין שינוי בקליטה אך שהמחלה לא בהכרח פעילה.
רציתי לדעת מה פשר הדבר והאם זה אומר שקיימת מחלה ואם כן מה הטיפול
שצריך לעשות עכשיו לאור זה שהטיפול הקודם לא ה"שמיד" לגמרי את המחלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
פרופ` אלן ברבי06/03/2010זה לא בהכרח מחלה פעילה.
אתה במעקב במכון המטולוגי
וגם pet חוזר יקבע את חשיבות הממצאים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ,דלקת פרקיםאפרת06/03/2010
שלום , בשל כאבים במקומות שונים בגוף במפרקים ונפיחות באצבעות , עשיתי בדיקות דם
C-REACTIVE PROTEIN 1.36 RHEUMATOID FACTOR < 9.810000 > מה זה אומר? תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי06/03/2010רצוי להגיע לראומטולג .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגוףרותם04/03/2010
שלום,
לאחרונה כאשר אני נחשפת לחום, הגוף שלי נורא מגרד ונעשה אדום. זה מופיע לאחר מקלחת חמה, שהייה בשמש ואף בעשיית פאן לשיער. תופעה זו חולפת לאחר כשעה.
ברצוני לציין שני דברים:
1. עשיתי בדיקת אלרגיה שלא העלתה דבר
2. עשיתי בדיקות של קרישיות ויש שתי תוצאות גבוליות
cardiolipin igm - 10.5
protein S - 58
בדיקות קרישות נתבקשתי לעשות לאחר לידת עובר מת בשבוע 29 להריון. מקרה זה ארע לפני ארבעה חודשים.
ברצוני לדעת האם תופעה כזו מוכרת? איך אפשר לטפל בה או לחילופין האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
פרופ` אלן ברבי04/03/2010מצטער,לא יודע
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות נמוכות ואפידורלאפרת03/03/2010
שלום,
אני בשבוע 33 בהריון עם תאומים. כרגע רמת הטסיות בספירת הדם שלי היא 110 (ביחידות של 10*3/micl) . אני במגמת ירידה בכל ספירת דם שביצעתי מתחילת ההריון (לפני ההריון היה 212).
אין לי סיכוי ללדת תאומים ללא אפידורל - ואני יודעת שלא נותנים אפידורל ברמה שמתחת ל100. האם יש דרך להעלות את רמת הטסיות בדם? מה האלטרנטיבות שלי בלידת תאומים עם הרמה תהיה מתחת ל100 ביום הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי04/03/2010צריך לעקוב ולראות מה יקראה בהמשך. >100000 תר' מתאים לפעולה. אם לא
סטרוידים יכולים לעזור. אני בטוח שהרופא המילד יפטור הבעיה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת 2601/03/2010
בת 25 , עם אנמיה כבר שנתי , מה אומרת התוצאות חוץ מזה , והאם יש לחרגיות האחרות משמעות?
תודה
10.8- 4.8 K/ul 6.2 WBC
5.40- 4.20 M/ul 3.65 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 7.4 HB
47.0- 37.0 % 25.3 HCT
31.0- 26.0 pg 20.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 29.2 MCHC
16.0- 11.0 % 17.5 RDW
97.0- 80.0 fL 69.3 MCV
450- 150 K/ul 465 PLT
13.0- 4.0 fL 10.5 MPV
- ++ MICROCYTOSIS-DIF
- ++ ANISOCYTOSIS-DIF
37- 2 mm/h 112 ESR
70.0- 40.0 % 54.0 NEUTROPHILS%-DIF
7.0- 0.0 % 2.0 EOSINOPHILS%-DIF
2.0- 0.0 % 1.0 BASOPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 34.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 9.0 MONOCYTES%-DIF
8.0- 1.9 3.3 NEUTROPHILS abs-DIF
0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF
0.1- 0.0 0.1 BASOPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.1 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.6 MONOCYTES abs-DIF
1ממצא ידוע
-------------------------------------------------------
291.0- 10.0 ng/ml 6.0 FERRITIN
--------------------------------------------------------
0.50- 0.00 mg/dl 3.77 C-REACTIVE PROTEIN
--------------------------------------------------------
8.3- 6.6 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL
43- 17 mg/dl 22 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.44 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 141.8 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.80 POTASSIUM
1 10.50- 8.50 mg/dl 8.21 CALCIUM
1.2- 0.3 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT
31- 0 U/L 17 GOT (AST)
34- 0 U/L 11 GPT (ALT)
38- 0 U/L 15 GGT
105- 35 U/L 138 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L 326 LDH
180- 20 U/L 45 CK- CREATINE KINASE
66.1- 55.8 % 46.9 ALBUMIN (BY EP)
4.9- 2.9 % 6.7 GLOBULIN ALPHA-1
11.8- 7.1 % 14.8 GLOBULIN ALPHA-2
7.2- 4.7 % 6.3 GLOBULIN BETA-1
6.5- 3.2 % 5.0 GLOBULIN BETA-2
2 18.8- 11.1 % 20.3 GLOBULIN GAMA
1בוצע פעמיים
2 Heterogenic Hypergamma
---------------------------------------------------------- - Negative BENCE-JONES PROTEINS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריג
פרופ` אלן ברבי02/03/2010יש אנמיה רצינית וש.ד מוכשת מאוד
את זקוקה לבירור פנמי/המטולוגי בהקדם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קרישות דםלי01/03/2010
היי ,
אני בת 20 ולפני כמה חודשים התגלה אצל אחותי בעייה בדם בעקבות זאת עשיתי את הבדיקות הנדרשות - אודה לך על פיענוח כי אני ממש לחוצה ולא מבינה מה התשובות אומרות.
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום של הבדיקות
לי01/03/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי
פרופ` אלן ברבי02/03/2010כפי שאת רואה ישנם 2 מוטציות הקשורות לקרישיות יתר
רצוי להגיע ליועץ המטולוג /רופא משפחה בהקדם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לנוגדי קרישה:אנונימי28/02/2010
שלום רב, יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי למצוא להן מענה בחיפוש לא מדעי באינטרנט, אשמח לקבל תשובה עליהן:
1. למיטב הבנתי קומדין היא תרופת הבחירה במידת הרצויה לטיפול מניעתי כמדללת דם בפרפור/רפרוף פרוזדורים. לעומת זאת כאשר המטופל צריך לעבור פרוצדורה התערבותית לרוב הוא מונחה לעבור לקלקסן לחלון זמן מסויים עד סיום הפרוצדורה. מדוע? הרי ככל שאני מבין, דווקא במידה ומתפתח דימום כאשר נמצאים על טיפול בקומדין, הרבה יותר "פשוט" לעצור את הדימום ולתת "אנטידוט" מאשר עם קלקסן שפעילותו הינה א-ריוורסבילית... מה אם כן היתרון בכך? למה שכירורג יעדיף לנתח על קלקסן ולא על קומדין?
2. האם שתי התרופות (קלקסן וקומדין) יעילות באותה המידה לטיפול במניעת קרישה לפרפור פרוזדורים? (במקרה הספציפי שמעניין אותי מדובר בפרפור על רקע מסתם עם היצרות) האם יש על כך עבודות?
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית
פרופ` אלן ברבי02/03/2010אלו שאלות ככליות !
בנוגע למתן טיפול למקרה ספציפי זה ישאר בידים של רופא
משפחה/יועץ קרדיאולוגי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם התייחסות כזאת לשאלות...
אנונימי03/03/2010...אולי עדיף כבר לא לענות. לא זכור לי שנתקלתי בפורום רפואי (ושוטטתי בכמה וכמה) עם תשובות כה "מחופפות", באופן כה קונסיסטנטי וזאת בלשון המעטה... חבל...
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניה הריונית ופרדניזוןיפית28/02/2010
שלום
אני נמצאת כשישה שבועות אחרי לידה.
בהריון סבלתי מטרומבוציטופניה וע"מ שאוכל לקבל אפידורל בלידה נטלתי (בהוראת הרופא)
מתחילת חודש תשיעי 40 מ"ג פרדניזון למשך שבועיים, ירדתי ל20 מ"ג לשבועיים, אח"כ שבוע 10, שבוע 5 , שבוע 2.5 והפסקתי.
לפני כשבועיים שמתי לב שהפנים שלי נפוחות ועגולות, וכן שיש לי כאבי פרקים חזקים מאד בברכיים, בקרסוליים ובאגן, דבר שלא היה לפני כן.
האם אלו תופעות לוואי של הסטרואידים?
אם כן, כיצד מטפלים בהן?
ושאלה נוספת, האם התרופה עוברת דרך ההנקה לתינוקת?
האם עדיף לשפוך את החלב?
אני ממש לחוצה...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
פרופ` אלן ברבי02/03/2010הנפיחות יכולה בהחלט להיות קשורה לסטרואידים.
את לא מקבלת טיפול, כן שאין בעיות להנקה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLA וטיפולי שינייםפ.26/02/2010
שלום רב,
בקיץ לאחר בירור איבחנו אצלי APLA והוסבר לי שלפני הריון, טיסות ארוכות וניתוחים עליי לפנות לייעוץ המטולוגי.
אני שוקלת לעשות טיפולי שיניים, יישור ואצטרך גם עקירות ורציתי לשאול האם לפני תחילת טיפולים אלו עליי גם כן לפנות לייעוץ המטולוגי? האם בעקבות APLA יש צורך לקבל טיפול תרופתי לפני ההרדמות?
תודה רבה,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ
פרופ` אלן ברבי27/02/2010אני לא רואה בעיות בטיפול שיניים אצלך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים חריגים בספירת דם בהריוןחסוי25/02/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 17.
אלו חלק מהערכים שהתקבלו בספירת הדם האחרונה שלי:
WBC 9
RBC 5.24
HB 13.3
HCT 40.1
MCV 76.5
MCH 25.4
NEUT 71.1%
LYM 2.2%
האם ישנה בעייתיות בערכי הRBC ?
הבנתי שישערכים גבוהים עלולים להעיד על סמיכות יתר של הדם.
מה המשמעות של ערך זה? האם יש סיכון להריון או חשש לרעלת הריון ח"וח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
פרופ` אלן ברבי27/02/2010יש לך ס.ד טובה.
רצוי לשתות מים לפני בדיקה הבאה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה מחוסר ברזלר25/02/2010
שלום רב!
ילד שלי בן 3 הובחן כאנמי מחוסר ברזל (Hb-10.8, MCV-65, MCH-19.5, MCHC-30.1, RDW-16.9, RBC-5.53, Ferritin -low than 2, Fe-18, Reticulacytes-normal, Folic, B12 normal).
התחלנו לטפל בברזל ולאחר חודש קיבלנו תוצאות הבאות: (Hb-12.8, MCH-21, MCHC-31.7, RDW-20, RBC-6.1, MCV-66), לאחר התיעצות עם רופא המשכנו בטיפול עוד חודש והיום קיבלנו תוצאות הבאות:
(RBC-5.75, Hb-13, MCV-70, MCH-22.6, MCHC-32.4, RDW-20.4, Fe-101, Ferritin -18, Reticulacytes -0.4%,). בביקור אצל רופא המטולוג לפני תחילת הטיפול נאמר לנו שחשוב לשים לב לתיקון של שלושת הפרמטרים - RDW, MCV, MCH - לפי התוצאות ישנה מגמה חיובית ב MCV ו MCH אך ערך הRDW עלה. רופא ילדים שלנו עמר שבחיים לא ראה ערך כ"כ גבוה של RDW ואולי ישנה בכל זאת מחלת דם כלשהיא. בנוסף לזה רופא ילדים שלח אותנו לגסטרו ילדים וילד הולך לעבור בדיקת קולונוסקופיה בעוד שבועיים. אני מאוד מוטרדת מהבדיקה ולא יודעת האם יש צורך בה, כי נראה שברזל כן נספג טוב.
מבקשת את דעתך בנושא...
תודה רבה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטה
פרופ` אלן ברבי27/02/2010אני רואה תגובה מצויינת לטיפול בברזל ולא מבין סיבת הקולונוסקופיה.
אני לא המטולוג ילדים ומציע להתייעץ עוד לפני הפעולה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן נוגדי קרישה על רקע פרפור עליותרועי24/02/2010
שלום,
סבי בן 90. ברקע שלו עבר ארוע מוחי משמעותי עם חולשת פלג גוף ימני, מלפני כ- 8 שנים. בנוסף :
סובל מיחר לחץ דם (מאוזן תרופתית-וזודיפ וטריטטיס). החל מלאחר הארוע - הוחל טיפול באספירין 325 מ"ג. מאז הארוע המוחי היו לפחות חמשה ארועים שנחשדו כארועים מוחים מסוג TIA או VB, (אך ללא מימצא חריף בדימות) והתבטאו בחולשה וחוסר יכולת ללכת עם שיפור ספונטני, תוך מס' ימים. בשל הארועים החוזרים שטיבם לא ברור נשקלה לפי כ- 3שנים הוספת פלוויקס- אולם הוחלט לא להוסיף לאספירין עקב מימצא קבוע של אנמיה מקרוציטית וטרומבוציטופניה (100-130 אלף יציב לאורך השנים). המטולוג חשד בזמנו כי אלו עשויים להיות משניים לתסמונת מיילודיספלסטית (MDS), שעשויה להיות מלווה לא רק בירידה מספרית של הטסיות - אלא גם בטרומבוציטופתיה, עם סיכון מוגבר לדימום, ולכן לא שונה הטיפול בנוגדי טסיות והוא נשאר על אספירין. לפני כשנה אובחן בפעם הראשונה פרפור עליות,(שלא היה קיים בעבר- נבדק אקג באשפוזים לאורך השנים) . בהולטר ל מלפני כחודש :פרפור עליותצ קבוע עם דופק 65-124, עם ממוצע 82. חשוב לי לציין כי בשנים האחרונות נטייה לדמומים תת עוריים בכפות ידיים - בכל פעם מופיעים כתמים אדומים, שמשנים צבע בהדרגה עד לחום. אין דימומים במקומות אחרים (מצורף תמונה).
עקב המימצא של הפרפור העליות (שהוא כ-שנה עד שנתיים)
נשקלה התחלת טיפול בנוגדי קרישה. קרדיולוג אחד נתן דעה חד משמעית - לא לטפל בנוגדי קרישה- פוחד מדימום תוך גולגולתי. נתן משמעות כבדה לגיל. קרדיולוג שני אמר שחד משמעית גם בגיל זה מומלץ לטפל בנוגדי קרישה(CHADS=4) - או קומדין או האופציה של הדבגיטרן (לכשיגיע בקרוב).
קיבלנו כאמור 2 דעות הפוכות, ואיננו יודעים כיצד לפעול.
רציתי לשאול אותך כהמטולוג: כיצד היית נוקט במקרה זה?
האם MDS (כאמור חשד ) הינה קונטרה-אינדיקציה למתן נוגדי קרישה?
האם נראה לך שכדאי בגיל כזה לבצע בירור מוחלט של החשד לMDS (מח עצם) טרם תחילת טיפול בנוגדי קרישה ?
במידה וכן היית מתחיל טיפול - האם יש עדיפות לדביגטראן לדעתך- בהחנה שהשקול הכספי אינו רלוונטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
פרופ` אלן ברבי25/02/2010זה לא שאלה זה ספר!
נראה לי שסבה שלך נמצא בידים טובות של המטולוג
וממליץ על המשך המעקב בהתאם.
פרופ ברבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מבעיית קרישיות בזמן הריוןניצן23/02/2010
שלום אני בשבוע 16 ויש לי היסטוריה משפחתית של טרומבופיליה אימי היא הומוזיגוטית
נשלחתי לעשות בדיקות והכל יצא תקין מלבד 2 תוצאות אשמח להבין מה המשמעות שלהן
fibrinogen (hypercoag) 413
thrombine time (tt) 15.0
האם אני צריכה ללכת למרפאת הריון בסיכון??
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצן
פרופ` אלן ברבי23/02/20102 הבדיקות לא שייכות לפנל של קרישיות יתר.
אך בגלל הסיפור המשפחתי רצוי כן לפנות למרפאה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)