מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באנמיה מחוסר ברזלר25/01/2010
שלום רב!
ילד שלי בן 3 נמצא הובחן כאנמי מחוסר ברזל (MCV - 65, MCH - 19.5, Hb - 10.8, MCHC- 30.1, RDW - 16.9) בנוסף לזה Iron - 18, Ferritin 2, צליאק - שלילי, בדיקות אלקטרופורזה של המוגלובין לא מצביעות על טלסמיה. המטוגוג ילדים המליץ על טיפול בברזל במינון מקסימלי
(6 מג /לקג) וביצוע ספירת דם לאחר חודש וחצי. הרופא ציין שחשוב להסתכל על ערכי MCV, MCH שצריכים לעלות בעקבות הטיפול וערך ה RDW שירד ופחות חשוב רמת ההמוגלובין.
הים עשינו ספירת דם:
MCV - 66
MCH - 21
Hb - 12.8
RDW - 20
אנני מבינה את משמעות התוצאות, מצד אחד המוגלובין עלה יפה, אך הערכים שהודגשו כחשובים לא הגיבו כמעט (MCV). האם נראה לך שיש תגובה לטיפול או שכדי להמשיך ולבדוק את הסיבה לחוסר תגובה (הומלץ לנו ללכת לגסטרו אם לא תהיה תגובה לטיפול)?
המון תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטה
פרופ` אלן ברבי25/01/2010עליה משמעותית בהמ' משקפת היטב את התגובה לטיפול .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיה וורה וטחול מוגדלרונן24/01/2010
שלום רב,
בראשית תודות על המדור החשוב.
אימי סובלת כשנתיים מפוליציטמיה וורה מטופלת בהידראה, באספירין ועוברת הקזות מפעם לפעם. בבדיקה האחרונה התגלה טחול מוגדל 15 ס"מ.
אימי סובלת מתשישות רבה, חוסר ריכוז, טשטוש, כאבי רגליים ותסמינים רבים המגבילים אותה בצורה משמעותית בתפקוד.
מה ניתן לעשות מעבר על מנת לשפר לה את איכות החיים?
בברכה ותודה,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/01/2010תלונות אלו אינם ייחודיות לפוליציטמיה ורה , ייתכן ויש קשר להידראה (כאבי רגליים) תלוי במנון .
חוסר ריכוז וטשטוש יכול להיות כתוצאה מעלייה ברמת הכדוריות האדומות - האם יש קשר לסימנים אלו לפני ואחרי הקזות ?
הטחול בממדים אלו לא מסביר את התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
רונן25/01/2010פרופ' רחמילביץ היקר,
תודה על תשובותיך.
אמי מקבלת 1 גר' הידראה ביום.
אחרי ההקזות המצב מתייצב למשך כיום לפעמים פחות.
הגדלת הטחול מה מעידה ? האם צריך לנתח בגודל זה ?
בתודה מקרב לב,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/01/2010קרוב לוודאי כי לאחר ההקזות המצב מתייצב ליום מיום. טעות?
הגדלת הטחול היא קשורה למחלה . אם מדובר ב-15 ס"מ לפי מדידה ב- CT אינה מעידה על טחול מוגדל בצורה מדאיגה.
למחלה זו לא מומלץ על הוצאת טחול בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה סינית יכולה לסייע
יהל27/03/2010בתור מטפלת ברפואה סינית שטיפלתה בחולה במחלה אני יכולה לספר לך על שיפור באיכות החיים והורדת תדירות ההקזות.
כל מטופל מגיב אחרת, ואי אפשר להבטיח לך כמה שיפור יהיה אך שווה לנסות
החלמה שלמה לאמך
יהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר ותסחיף ריאתי.עדי24/01/2010
אני אחרי הפלה בשבוע 21 (לפני כחצי שנה).
לפני כשלושה חודשים חוויתי תחושה מוזרה ברגל, שבועיים לאחר מכן התחלתי להרגיש נימול בחצי גוף ימין, מלווה בקשיי נשימה אחת לכמה זמן.
הופניתי למיון, עברתי בדיקת CT ראש תקינה.
בבית החולים התעקשו שאין לי קריש דם ברגל ושאין לי תסחיף ריאתי (על אף קשיי הנשימה)
לאחר שלוש בדיקות נויירולוגיות, הוחלט להפנות אותי לבדיקת קרישיות יתר.
להלן התוצאות הגבוליות (מתוך שתי בדיקות בהפרש של 3 חודשים):
Fibrinogen (Hypercoag) 435 mg/dl
Thrombin Time (TT) 15 sec
Protein S Free 56% - ירד מ 76 ל- 56 בשלושה חודשים
Ratio APTT 1.9 - ירד מ 1.94 ל- 1.9 בשלושה חודשים
קשיי הנשימה חלפו, הנימול חלף לאחר שימוש באספירין (ברוב הזמן- לעיתים יש לי עיקצוצים קלים ביד, ליד העין ובגב - הכל בצד ימין).
בנוסף יש לי תחושה שמשהו תפוס (לא כואב) מתחת לאיזור בית החזה (הימני), התחושה משתפרת לאחר שאני לוקחת אספירין. הרופא משפחה טוען שזה בגלל שהאספירין הוא גם משכך כאבים, האם זה נכון?
הנוירולוג המליץ לי לקחת אספירין 100 מ"ג. הרופא משפחה נתן לי את ה 75 מ"ג, אבל אני לוקחת אותו באופן לא סדיר מאחר ולא קיבלתי הוראה מפורשת לכך מהמטולוג או מהרופא משפחה (אצל המטולוג עוד לא הייתי).
יש לי תור להמטולוג, אך דרך הקופת חולים זה רק בעוד חודשיים, האם אתם חושבים שאני חייבת לראות המטולוג באופן דחוף?
האם ישנם דברים שאני יכולה לעשות שמשפרים נטייה לקרישיות יתר (כמו הליכה, תזונה מסויימת)?
בתודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/01/2010אני מציע שתפני להמטולוג העוסק בקרישה בהקדם על מנת לעשות סדר . אגב מה הייתה האבחנה הנוירולוגית ? מי קבע אבחנה של דלקת ורידים ותסחיף ריאתי . אני מבין שאבחנות אלו נשללו . במידה ואת מעוניינת דר' אשר וינדר מבי"ח וולפסון מקבל פעמיים בשבוע בימי ב' ו-ד' ולא צריך לחכות אלא להביא ט.17 לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן וניתוחכוש כוש23/01/2010
מטופלת בטמוקסיפן כשנתיים לאחר סרטן השד, עומדת לעבור ניתוח כריתת פארטירואיד - האם יש צורך להפסיק נטילת התרופה ?
בתודה כוש כוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוש כוש
פרופ` אלן ברבי23/01/2010השאלה היא לאונקולוג שמטפל בך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLAלופו22/01/2010
שלום אני בן 38 ביולי היה לי אירוע מוחי סינדרום apla
כבר כמה ימים אני מרגיש עייפות והרגשה של כבדות
אני לא יודע אם זה מכל התרופות שאני לוקח ,יש לי גם לפעמים צרבת
בדיקות שעשיתי של המוגלובין יצאו תקינות
חוץ מזה אני מרגיש בסדר
רציתי לדעת מה אתה חושב לגבי עייפות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאב
פרופ` אלן ברבי23/01/2010עייפות היא סימפטום לא ספציפי.
מציע לך להבדק ע" רופא המטפל או המומחה שעוקבים אחריך.
פרופ. ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחרחלי21/01/2010
בת29 צריכה לעבור ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה בשיטה לפרוסקופית . אני הטרוזיגוטית לפקטור 5. האם אני צריכה לקחת קלקסן לפני הניתוח?לא עברתי ארועים טרומבוטיים בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
פרופ` אלן ברבי22/01/2010צריך להיות פעולה קצרה.
ההחלטה בידים של הרופא המבצע והיועץ ההמטולוגי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - תפקודי קרישהאפרת21/01/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 32, בריאה בדר"כ, עשיתי בדיקות דם לתפקודי קרישה
אשמח לקבל חוו"ד על התוצאות:
PT (Seconds) | Sec. |10.6
I.N.R | | 1
PTT | sec. |33.3
תודה רבה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי22/01/2010נראה בסדר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם גבוהאילנית20/01/2010
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שהראו שקיעת דם גבוה (65) רצוי לציין שאני סובלת מאנמיה ואני נוטלת כדורי ברזל בקביעות. הרופא הפנה את תשומת ליבי ששקיעה הדם שלי גבוה ב-3 השנים האחרונות ורצוי לבדוק את העינין והמליץ לי ללכת להמטולוג. האם לדעתך יש לי ממה לחשוש או שזה דבר שיגרתי לאנשים שסובלים מאנמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
פרופ` אלן ברבי22/01/2010אנמיה בעצמה יכולה לעלות הש.ד אבל מעת .
נראה לי שיועץ פנימי יוכל לכוון את הבירור אצלך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתיפעת20/01/2010
האם כדאי/מומלץ לקחת חומצה פולית ללא רקע של מחלות כלשהן ובלי קשר להריון.
אם כן, מה המינון לגברים ומה לנשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
פרופ` אלן ברבי22/01/2010התשובה היא לא בעיקר אם מדובר בתזונה רגילה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 5 לדיין הטרוזיגוטה.20/01/2010
שלום רב,
בבירור שבוצע לי נמצאתי חיובית לפקטור 5 לדיין הטרוזיגוט.
אני בשבוע 34 להריון ואמורה ללדת בקרוב.
מה הגישה הטיפולית כיום במקרים כמו שלי?
האם בדרך כלל הרופאים מחליטים לטפל מייד אחרי הלידה בזריקות קלקסן או משהו אחר או שהם בכלל נמנעים מכך ולא נותנים שום טיפול?
המון תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה.
פרופ` אלן ברבי20/01/2010הממצא יחסית שכיח והמדיניות טיפולית שונה.
מציע לך להקפיד על ההוראות של הרופאים שעוקבים אחריך.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לבת 5 חודשים שלא מצליחה לתפקדרויט19/01/2010
שלום,
לפני חודש התחילו תופעות קשות של כאבי ראש, כפל ראיה , הרדמות של יד,רגל לחי לשניות ספורות, חוסר ריכוז, בלבול, עצבנות סחרחורות ובחילות (לא מהריון). יש לציין שילדתי לפני 5.5 חודשים מהפרייה חו"ג.
בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התוצאות הבאות:
HEMOLYTIC IND. + INDEX
GLUCOSE 85.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (....*....)
CHOLESTEROL 179.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (......*..)
HDL-CHOLEST. 39.03 MG/DL ( 35.00- 85.00) (*........)
LDL-CHOLEST. 106.50 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.....*...)
TRIGLYCERIDES 167.40 MG/DL ( 35.00- 170.00) (........*)
WBC 8.00 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
RBC 5.22 M/UL ( 3.90- 5.40) (.......*.)
HEMOGLOBIN 13.90 G/DL ( 12.00- 16.00) (...*.....)
HEMATOCRIT 41.80 % ( 35.00- 45.00) (.....*...)
MCV 80.00 FL ( 80.00- 98.00) (*........)
MCH 26.70 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)
MCHC 33.40 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)
MPV 8.80 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
TSH 3.83 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (......*..)
FERRITIN 32.53 NG/ML ( 9.50- 204.00) (*........)
VITAMIN B12 599.00 PG/ML ( 157.00- 1060.00) (...*.....)
ACHR.AB 0.10 NMOL/L ( 0.00- 0.50) (.*.......)
כמו כן לפני שלוש שנים עשיתי בדיקת EEG שיצאה תקינה. ורופא עיניים לא מצא שום בעיה פרט לפזילה קלה שלא נראית כלפי חוץ.
תודה מקרב לב,
רויט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי את השאלות...
רויט19/01/2010האם התוצאות שוללות אנמיה ותסמניה?
?HEMOLYTIC IND +מה המשמעות של
?מחוץ לנורמה MCHמה המשמעות של
שוב תודה,
רויט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/01/2010כל הבדיקות הם בתחום הנורמה . ה- MCH הנמוך יכול להעיד על חוסר ברזל ורמת הפריטין בגבול התחתון של הנורמה תומכות בכך. ייתכן שהירידה קשורה עדיין לאיבוד דם בזמן ההריון וכדאי לבדוק את רמת הברזל ובמידת הצורך לקבל כדורי ברזל.
לגבי המוליטיק + IND אינני יודע מה הכוונה ואין כל נתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיה וצבאג19/01/2010
היי... יש לי תלסמיה אינטרמדיה, רמות ההמוגלובין שלי נעות בין 8-9.4
אבל כבר המון זמן שההמוגלובין שלי דיי נמוך.. בשנה וחצי האחרון הוא בערך 8 וכמעט לא עולה.
אין לי שום הסבר לכך שדווקא עכשיו הוא יחסית נמוך, כששנים לפני כן הוא היה בסביבות ה-9+
היתה לי תקופה שהייתי אוכלת שקדים כל יום, אבל הוא לא ממש עלה
וגם ניסיתי שבוע שבו אכלתי המון כבדים,ואז הוא באמת עלה קצת אך ירד שוב
**ברצוני לציין שאני נוטלת חומצה פולית כל חיי, חצי כדור ליומיים
בכל מקרהה, אני מתגייסת לצבא בעוד כחודשיים ורציתי לדעת איזה מזון, ותוספים אני יכולה לקחת כדיי להעלות אותו ככל שניתן
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/01/2010רמת המוגלובין 8 נמוכה - הסיבה לירידה יכולה להיות הגדלת טחול (במידה וקיים) וזאת יש לברר , נראה לי כי רצוי שתבדקי ע"י רופאים המתמחים בטיפול בתלסמיה .
אשמח להפנותך לרופא מתאים בסמוך למקום מגורייך וזאת במידה ואינך נמצאת בהשגחה של רופא מומחה למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- השאלה
ג20/01/2010יש לי רופאה מתמחה מצויינת אני איתה כבר 18 שנה
וטחול שלי דווקא הכי קטן שהיה אי פעם, לגמרי נורמלי
אין משהו שאוכל לעשות על מנת להעלות את ההמוגלובין, לפחות לתקופה ?
אף תזונה לא תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFR-677C->Tמבקשת הסבר19/01/2010
בעקבות בירור הפלות חוזרות נמצאי נשאית ל- MTHFR-677C->T לא נרשם הטרוזיגוט / או הומוזיגוט . האם ע"פ הרשום זהו הטרוזיגוט או הומוזיגוט ? בנוסף רמת הומסיטאצין הינה 12.8 האם הערך תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/01/2010כפי שאת מציינת נמצאת כנשאית ל- MTHER במידה וזה נכון הכוונה לטרוזיגוטית ולא להומוזיגוטית.
לגבי הומסיטאצין מה הרמה הנורמלית במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוצאות בדיקות דםמאיה19/01/2010
שלום,
בעקבות מחזורים כבדים וקרישי דם נשלחתי ע"י הגניקולוגית שלי לבדיקות קרישיות, התוצאות היו בחלקן לא תקינות:
120- 50 % 73 PROT-S ANTIGEN (FREE
130.0- 70.0 % 121.5 PROTEIN C ACTIVITY
120- 80 % 89 ANTITHROMBIN-III
6.0- 2.1 3.1 APCR RATIO
35- 25 Sec 41 PTTFS
38.0- 26.0 Sec 42.2 PTT(FSL)
1.30- 0.80 1.02 PTT(FSL)/PTT(FS)
35- 22 Sec 38 LAC-SCREEN-RVVT
35- 26 Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT
1.30- 0.80 1.29 SCR RV/CONF RV
אשמח לשמוע מה זה אומר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת29
פרופ` אלן ברבי20/01/2010כל הבדיקות בגבול הנורמה פרט לזמן PTT שהוא ארוך במקצת.
רצוי לחזור על הבדיקה ובמידה שזה חוזר לבקש יעוץ המטולוג להשלמת הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/01/2010באופן כללי רוב תוצאות הבדיקות הם בתחום הנורמה וגם אלה החורגות במידה קלה מהנורמה אינן משמעותיות.
כך שלא נראה לי שניתן להסביר את איבוד הדם המוגבר במחזור על רקע הפרעה במנגנון הקרישה .
האם אין סיבה גניקולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות,
מאיה20/01/2010האמת שקצת נבהלתי כי ראיתי מחיפושים באינטרנט שיש אצלי חשש לתסמונת נוגדי פוספוליפידים. עדיין לא נמצאה סיבה גניקולוגית, הפאפ יצא תקין, אולטרה סאונד תקין. בזמן המחזור יוצאים לי קרישי דם ממש גדולים (לצורך תיאור- בגודל של מקק שמן...). האם כאשר כמה ערכים גבוהים מהנורמה, גם אם לא במידה רבה, זה לא מראה על בעייה כלשהי?
שוב תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיותעודד19/01/2010
לפני כמה חודשים עברתי ארוע של איבוד ראיה זמני בעין ימין למשך כדקה. הדבר חזר על עצמו לפני כשבועיים והלכתי להיבדק. בבדיקת קרישיות נמצאו -
aptt-sec - 37.9
aptt-r - 1.33
protein-c-activity - 153
a.b2 glycoprotein igg - 26.3
ערכי פקטורי הקרישה - 70 (בטווח הנורמה - נמוך)
הייתי בבדיקה קרדיולוגית שיצאה תקינה וכן באולטרה סאונד של עורקי הצוואר שיצא תקין אף הוא.
על מה יכולות תוצאות אלה להעיד?
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/01/2010במידה וערכי בדיקות הקרישה שאת מציינת הם בתחום הנורמה לאותה מעבדה לא ניתן להסביר את האירוע שעברת על סמך הפרעות במנגנון הקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)