מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש באספירין בהריוןנועה09/07/2010
שלום רב
סובלת מטרומבופיליה משולבת (MTHFR הומוגזיוגוט ופקטור 2 ו-5 הטרוזיגוט). בהריון קודם של תאומים לפני 3 שנים טופלתי בקלקסן 40 מ"ג. התאומים נולדו IUGR בשוע 35+6, בניתוח קיסרי עקב התחלה של רעלת ואי גדילתם. לקראת ההריון הנוכחי שלי (גם הריון תאומים) הומלץ לי ע"י המטולוג על שילוב של קלקסן 40 מ"ג מתחילת הריון והוספת אספרין 100 מ"ג החל משליש שני. כרגע נמצאת בשבוע 13 לפני הוספת אספרין. בהתוויה שעל גבי התרופה (טבעפירין) כתוב שאין להשתמש בתרופה בשליש האחרון להריון ואני מעט חוששת....האם ניתן להשתמש בתרופה עד תום ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010את השאלה הזאת יש להפנות לרופא הנשים.
לדעתי הקלקסן מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגין והשפעתו על הדםאיילת ל.09/07/2010
שלום
אני אישה בת 43 ללא בעיות ידועות
בכושר די טוב 3 פעמים בשבוע הולכת כשעה ברגל.
סובלת מכאבי ראש כרוניים מאז גיל 20 בערך.
לא עזרו נסיונות טיפול מונע בחוסמי בטא ( גרם לחולשה וסחרחורות ), פיזיותרפיה, שיאצו, דיקור סיני, ציפרלקס ( לא סובלת מדכאון אבל אמרו שזה יכול לעזור למנוע כאבי ראש- לא השפיע... ),
אלטרול ( כנל ) .
יש לי כ 3 פעמים בשבוע כאב ראש חזק שדורש באותו יום 2-3 אופטלגינים ולעתים גם מנוחה.
כך במשך שנים ארוכות אני צורכת כ 7-8 אופטלגין בשבוע. אקמול לא עוזר לי.
כאמור עד כה בדיקות הדם תקינות.
רציתי לשאול עד כמה מסוכן להמשיך לצרוך כמות זאת של אופטלגין במשך שנים?
האם ההסתברות שיגרם לי נזק חד היא 1 לאלפים או הסתברות גבוהה?
האם במידה ואקח שבוע אופטלגין ושבוע הרבה אקמולים וכו' ואחליף ביניהם מדי שבוע זה יכול לעזור לדם "להתאושש" ולהקטין סיכונים?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010אופטלגין יכול לגרום לירידה בספירת הכדוריות הלבנות, אך גם אם זה קרה - מאוד רצוי לא להמשיך בטיפול וכל אלטרנטיבה היא עדיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לחוסר דםעדי08/07/2010
שלום,
שמי עדי בת 20
במהלך כול חיי הייתי מאובחנת כאנמית כתוצאה מחוסר ברזל,חוסר זה אף פעם לא מנע ממני לנהל חיים נורמאלים,לפני שנה וחצי התגייסתי ואני משרתת ביחידת שדה.
לאחרונה לאחר בדיקת דם שגרתית נוכחתי לדעת כי רמת המוגלובין ירדה ל 8.9.
בזמן האחרון אני סובלת מסחרחורות בכל תזוזה כמעט,
סימנים כחולים מפוזרים בגוף(בעיקר ליד הברכיים) ומעט נקודות אדומות מתחת לעור(גם על יד הברכיים) והרגשה שהעיניים עייפות תמיד,אינני יודעת אם לכל הסמפטומים הנ"ל יש קשר אך ללא ספק הם מפריעים לי,בריאותית וחיצונית,אני פונה לך מכיוון שלנסות להשיג את רופא היחידה זה מאוד בעייתי כי מקרים דחופים קודמים לכול,
השאלות שלי הן כאלה,
האם הסימנים הכחולים שחוזרים ובאים קשורים לאנמיה?
במידה ותופעות הברזל בכדורים קשות לי מידי ואני מעוניינת בהזרקת ברזל,האם יש סיכון?
אני מודה על ההתייחסות,
בתודה ,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010את חייבת לבצע מיד ספירת דם ולשים לב בין היתר למספר הטרומבוציטים וכמובן לבצע בדיקה לרמת הברזל ופריטין בנסיוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPV נמוךגיל אייל08/07/2010
שלום
אני בחור בן 39 בדרך כלל בריא.
לפני 13 שנה עברתי תאונת דרכים ופגיעת שוט בצוואר. מאז סובל מכאבי צוואר וראש כרוניים ( שגררו 4 בדיקות סיטי בצוואר-ראש לאורך השנים והיו תקינות ).
לאור הכאב הכרוני אני נעזר מדי יום במשככי כאב
ולוקח כל יום כ 1 אופטלגין או כ 2 אקמול במשך שנים.
אחת לחצי משנה מבצע בדיקות דם תקופתיות עד כה תקינות.
לפני חודש וחצי בדיקה מקיפה - ספירה, שקיעה, כימיה, ברזל, סוכר - הכל תקין.
עקב עייפות יחסית גדולה ב3 שבועות האחרונים ביצעתי היום
בדיקת דם חוזרת - רק ספירה ושקיעת דם.
בספירה
WBC=7.6
RBC=4.45
HGB=13.5
HCT=39.1
PLT=309
MPV=6.6 ( הנורמה 7.1-11.1 )
NEUT=54.8
EOS=3.6
BASO=0.4
LYMPH=33.5
MONO=7.7
MCV=87.8
MCH=3 4
התוצאות דומות לתוצאות לפני חודש וחצי ובעבר
( ההמוגלובין תמיד היה כ 13-14 )
השינוי המטריד הוא ב MPV שירד מתחת לנורמה
היום רק 6.6 לפני חודש וחצי 7.3 ובעבר תוצאות של 7.5-10.
1. האם ה MPV הנמוך חלילה יכול להתאים לבעיה במח העצם או לוקמיה?
2. אני משתמש ב 4-5 אופטלגין בשבוע מזה 13 שנה האם MPV הנמוך יכול להעיד שהאופטלגין התחיל לפגוע בייצור הדם?
3. יש צורך בהמשך בירור כרגע? מה לעשות?
תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010ללא כל קשר כדאי לחפש אלטרנטיבה לאופטלגין (מרפאת כאב) .
האופטלגין יכול לגרום לירידה בספירת הכדוריות הלבנות .
לא ידוע לי על פגיעה בערכים אחרים של בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיותרותם08/07/2010
שלום רב, אני בת 34 נשואה + ילד בן 5.
כרגע עוברת טיפולי IVF.
יש לי ITP הבדיקה האחרונה הייתה PLATELETS - 104 .
ההמטולוג שלי שלח אותי לבדיקות אשר כבר ביצעתי בעבר ורציתי לשאול אותך אם הן תקינות:
CARDIOLIP. IGM 7.29 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (.........)*Positive
בחודש ינואר 2010 זה היה 9.47 ובשנת 2004 זה היה 7.30 (כאשר הערכים היו עד 10.00).
לפי מיטב הבנתי זוהי בדיקה על מנת לבדוק האם יש קרישיות יתר המתבטאת בתת קרישיות.
הבדיקה השניה יצאה שלילית:CARDIOLIP. IGG 4.39 GPL/ML ( 0.00- 10.00) (...*.....) Negative.
ישנן בדיקות נוספות :
1. RVVT NOT SENS. 33.30 SEC ( 26.00- 33.00) (.........)*.
2.MPV 12.20 FL ( 6.50- 11.50) (.........)*.
3. LYMPHOCYTES 1.02 K/UL ( 1.10- 3.50)*(.........).
4. WBC 3.90 K/UL ( 4.00- 10.00)*(.........)
תודה מראש
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010העליה ב- CARDIOLIP יחד עם הטרומבוציטופניה יכולים להיות חלק מתסמונת של מחלה אוטואמנזית ממשפחת הלופוס (זאבת) ועל כך כדאי להתייעץ עם רופא המתמחה בשטח - בדר"כ ראומטולוג.
ה- MPV הגבוה - חלק מה- ITP הערך הגבולי של כדוריות לבנות ג"כ יכול להיות ביטוי של התסמונת הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבופילה ובעיות הורמונליותאלינור08/07/2010
שלום,
בת 28 סובלת מטרומבופיליה - פרוטומבין וMTHFR הומוזיגוט. בעיית הקרישיות במשפחתי התגלתה במקרה, לאף אחד מאיתנו לא היה אירוע קרישה.
כאמור שהתגלתה הקרשיות נאלצתי להפסיק לקחת גלולות. יש לי שחלות פוליצסטיות ובעקבות הפסקת הגלולות התפרץ לי גם אנדומטריוזיס. הטיפול באנדומרטריוזיס הוא גלולות ברצף.
לפני גילוי הקרישיות לקחתי 8 שנים גלולות מרסילון, עישנתי, ניתוחים, טסתי- בקיצור כל מה שאסור .
האם לאור העבודה שתחת כל גורמי הסיכון לא קרה לי אירוע קרישה (בנוסף משקל תקין אפילו נמוך יחסית BMI=16.5, היום לא מעשנת) ניתן לשקול לקיחת גלולות מול הסיכון שכרוך באנדומטריוזיס ?
הגלולות שמותר לקחת אינן יעילות מדי נגד האנדו.
במידה ולוקחים גלולות, האם מחייב הזרקת קלקסן במקביל? אם כן- האם יש סיכונים לטווח הארוך בכך?
האם יש כדרוים מחו"ל שיכולים לעזור במצב הזה שאינם מיובאים לארץ?
תודה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010אם לקחת גלולות 8 שנים ומאומה לא קרה זה לא אומר שכדאי להמשיך לאור הפגמים בפקטורי הקרישה , השאלה היא האם האנדומטריוזיס מחייבת טיפול ואם הגלולות אינם יעילות כפי שאת מציינת .
האם אין מוצא אחר - על כך מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים.
במידה ואין ברירה יתכן ותוך כדי טיפול זמני באנדומטריוזיס כדאי לקבל קלקסן מניעתי לתקופה מוגבלת.
לא ידוע לי על כדורים אחרים - זוהי ג"כ שאלה לרופא הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתראלונה07/07/2010
שלום רב,
אני בת שלושים ושלוש, אם לילד אחד, ללא היסטוריה של הפלות. לפני כמה חודשים חוויתי תופעה דמוית אאורה (ניצנוצים בשדה ראיה. קרה לי פעמיים. פעם אחת עם כאב ראש אחרי הנצנוצים, ופעם אחת בלי).
לכן נשלחתי בין היתר לבצע בדיקת דם לקרישיות יתר. ביצעתי את הבדיקה פעמיים, בהפרש של כחודש. בין הפעם הראשונה לשניה נכנסתי להריון, אני לא יודעת אם זה משפיע על המדדים שנבדקו. להלן התוצאות משתי הבדיקות.
תוצאות מתאריך שלושה ביוני (לא בהריון):הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
2.87 U/ml ANTI CARDIOLIPIN IgG
12.90 U/ml ANTI CARDIOLIPIN IgM
55.10 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgG
300.00 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgM
75 mg/dl COMPLEMENT C3
25 mg/dl COMPLEMENT C4
0.90 mIU/L TSH
158.2 mIU/L PROLACTIN
391 pmol/L VITAMIN B12
תוצאות מתאריך שישה ביולי (הריון בן שבועיים וחצי):
2.95 U/ml ANTI CARDIOLIPIN IgG
20.30 U/ml ANTI CARDIOLIPIN IgM
50.60 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgG
300.00 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgM
26 Sec PTTFS
28.1 Sec PTT(FSL)
1.07 PTT(FSL)/PTT(FS)
33 Sec LAC-SCREEN-RVVT
30 Sec LAC-CONFIRM-RVVT
1.11 SCR RV/CONF RV
3078 IU/L BETA-HCG
שאלותיי:
1. האם הריון בשלב כזה משפיע על המדדים שנבדקו?
2. האם ניתן להסיק מהתוצאות שיש לי קרישיות יתר?
3. אם יש לי קרישיות יתר, האם עלי לקחת טיפול כלשהו בשל היותי בהריון?
4. האם התוצאות מהוות הסבר לתופעת הניצנוצים שחוויתי?
תודה מראש!
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/07/2010נראה לי כי ההמלצה הטובה ביותר היא להבדק אצל המטולוג העוסק בקרישה .
מרפאות יחודיות לנושא נמצאות בכל בי"ח מרכזי בארץ .
בין היתר מומלץ על מעקב ולא רק על חות דעת חד פעמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קרישיות לאחר APDד07/07/2010
שלום רב,
בעקבות הריון אחד שהסתיים עקב ירידת מים בשבוע 16, והריון נוסף שהסתיים
עקב הפסקת דופק בשבוע 30 נשלחתי לבדיקות קרישיות.
להלן התוצאות:
Test Result Normal Range
PT (%) >100%
PT (Seconds) 9.8 sec (8.4 – 11.3)
I.N.R 0.9
PTT 26.4 sec (21.6-30.6)
Homocystein 7.18 µMole/L (4.44-13.56)
Fibrinogen (Hypercoag.) 304 mg/dl (200-400)
Antithrombin activity >100%
Protein S Free 80% (60-120)
Protein c-Activity >100%
APCR (APC Resistance) 2.74 (2-4)
Prothrombin 20210 Heterozygote
MTHFR Heterozygote
Factor VIII 102.5% (65-165)
RVVT Ratio 0.99 (0.9-1.3)
Ratio APTT 1.87 (1.25-1.78)
Cardiolipin IgG Ab negative
Cardiolipin IgM Ab negative
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 3 U/ml (0-5)
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM 3.6 U/ml (0-5)
Antinuclear Ab Adults 1.5
Rheumatoid Factor Quantit <5 IU/ml
Complement-C3 116 mg/dl (85-180)
Complement-C4 20 mg/dl (10-40
האם אכן אני לוקה בקרישיות יתר? ומה הקשר לנוגדי הגרעין החיוביים? אני
לחוצה ואודה מאד לתשובתכם.
בברכה,
ד
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/07/2010כל הבדיקות הן בגדר התקין פרט לנשאות לשתי מוטציות MTHFR ו- PROTHROMBIN/
לגבי המשמעות העתידית אני מציע להתייעץ עם רופאים המתמחים בקרישה הנמצאים בכל בי"ח מרכזי בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעמרי07/07/2010
אני סובל כבר 7 שנים מטרומבוציטופניה ונמצא תחת מעקב רפואי ערכי הטסיות תמיד באזור ה35000
וזו גם הייתה הסיבה ששוחררתי מוקדם מצה"ל-
ברצוני לדעת האם יש סיכון בעשיית קעקוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/07/2010האם נעשתה אבחנה של (I.T.P)
האם אתה מקבל טיפול ? האם קיימת נטייה לדמם?
האם אתה בטיפול אצל המטולוג?
את כל העובדות הללו חייבים לדעת לפני שמנסים לתת חוות דעת . על כל פנים לא מומלץ על קעקוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין חרג בתקופה קצרהדניאל06/07/2010
שלום, אני בת 26 סובלת מכאבי בטן במשך חודשיים בתאריך 16.5.10 בוצעה בדיקת דם והתוצאות היו תקינות יחסית: (העתקתי את התוצאות הרלוונטיות)
bilirbubin total 0.2
wbc 10.3
rbc 4.19
hemoglobin 13.2
hamatocrit 40.4
mcv 96
mch 31.5
לפי הערכים של מכבי
ובתאריך 06.07.10 תוצאות קצת שונות
bilirbubin total 0.2
wbc 11.3
rbc 4.99
hemoglobin 16.3
hamatocrit 46.2
mcv 92.6
mch 32.7
מדוע יש שינויים כל כך גבוהים במיוחד בהמוגלובין? על מה זה יכול להצביע? כמו כן הרופאה שלי לא אמרה כלום , יכול להיות שהיא לא השוותה בין הבדיקות?
אשמח לתשובה מהירה כי זה מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ07/07/2010להשלמת התמונה לפני חות דעת על ס.הדם רצוי לדעת את מספר הטרומבוציטים - PLATLETS בשתי הבדיקות , על כל פנים אין קשר בין התוצאות הנ"ל לבין כאבי בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות לפי בקשתך
דניאל07/07/2010platelets
בבדיקה שנעשתה ב 16.5 התוצאה היתה 265
בבדיקה שנעשתה ב 06.07 התוצאה היתה 225
ראוי לציין כי הבנתי שזה לא קשור לכאבי בטן אבל נראה היה לי שזה שווה בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!!!!!!!!!!!!
דניאל08/07/2010נורא הלחיצו אותי עם זה והרופאה שלי לא נמצאת עד יום ראשון מקווה שתענה בקרוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהי
דניאל11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המינגיומהאהובה06/07/2010
בבדיקת MRI נמצאה המינגיומה בעמוד השידרה. מה הסיכונים בהמינגיומה באיזור זה, ומה מומלץ לעשות?
פרופ` אליעזר רחמילביץ07/07/2010המוגיומה היא גידול שפיר של כלי הדם שבדר"כ אינה גדלה .
השאלה האם לוחצת על חוט השדרה ועל כך יש להתייעץ עם אורטופד וכמובן צריך ביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות דםנ06/07/2010
שלום רב,
אני בת 27, 4 חודשים אחרי לידה. ילדתי בשבוע 37 וזאת לאחר חשש להיפרדות שיליה. החל דימום כבד עם קרישי דם, בסוף הלידה עברתי ניקוי רחם עקב המשך דימום. הומלץ לבצע בדיקות לקרשיות בדם. חשוב לי לציין כי במשפחה שלי היו מקרים נוספים כמו שלי אך הבנתי מהרופא שזה לא ממש קשור... האם יש קשר?
קיבלתי את התוצאות ואני אשמח לקבל את עזרתך בפיענוח:
pt (second) יצא 10
I.N.R 0.95
PTT 25.1
PTT Ratio 0.97
Homocystein 6.55
Fibrinogen 255.9
Antithrombin activity 100% גדול מ
Protein S Free 80
Protein c-Activity 100% גדול מ
APCR (APC Resistance) 2.7
Factor VIII 126.8
RVVT Ratio 1.06
Ratio APTT 1.49
Cardiolipin IgG Ab NEGATIV
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG NEGATIV
Remark (Hypercoagulation) נמצא הטרוזיגוט למוטציית MTHFR C677T
תודה,
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ07/07/2010כל הבדיקות תקינות פרט למוטציה באחד מגורמי הקרישה , אך מאחר והיא תורשה רק מאחד מההורים , אין היא מלווה בתופעות של דמום או קרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות דם-דחוף מאודמירב06/07/2010
שלום, עשיתי בדיקת קרשיות דם והכל יצא בתוך הסוגריים חוץ מבדיקה אחת APCR APC RESISTANCE שיצא אצלי 1.74 כאשר גבול תחתון הוא 2 וגבול עליון הוא 4. מה אומרת התוצאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/07/2010ערך נמוך הוא בוודאי עדיף על ערך גבוה - אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרישיות בדםצרויה06/07/2010
שלום רב,
אני בת 33 ועשיתי בדיקת קרישיות ושתי התוצאות הראשונות נמוכות מהטווח הנורמלי.
בסוף החודש יש לי תור לרופאת נשים שהפנתה אותי לבדיקות אבל אשמח לשמוע מוקדם יותרמזה אומר ומה עושים?
PT-INR 0.86
PT-SEC 9.3 Sec
PT % 100 %
APTT-sec 24.7 Sec
חשוב לי לציין כי בלידה האחרונה היתה לי היפרדות שיליה והבדיקות קרישיות שנעשו אחר הלידה היו תקינות.
תודה רבה,
צרויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/07/2010תוצאות הבדיקות הן בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור רחמילביץ תודה על המענה
מיה11/07/2010שלום ותודה
את ה-CLL גילו לפני כמעט שנה. אני בת 65 בשלב זה(,נכון עד לביקורת לפני כחודש) אני רק במעקב כל 3 חודשים.
צויין בפניי שההמוגלובין ירוד אצלי. לגבי טרומבוציטים, איני יודעת מה השם המעבדתי שלו כדי לאתר אותו בממצאי ספירת הדם
אשאל עוד השבוע. דרך אגב מסתבר שבתכנית הופיעה דר פיה רענני . אני לתומי חשבתי שמדובר בכדור שמחליף טיפול כימותראפי .
תודה לך מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור רחמילביץ לגבי כדור תרופתימיה06/07/2010
שלום פרופסור רחמילביץ
לא נעניתי על שאלתי מהראשון לחודש וברשותך אני מציגה אותה שנית רק במקרה והסיבה היא שפספסת את שאלתי
שלום דר רחמילביץ
אני סובלת מ CLL
נכון לעכשיו יש לי 36000 לימפוציטים והמוגלובין 10.6
נאמר לי שהיום 1.7.2010 בתכנית שאתה מנחה "קו הבריאות" בערוץ דיסקברי הופיעה מדענית שדברה על כדור תרופתי חוסם אותם חלבונים בכרומוזומים שגורמים ליצירת תאים לבנים.
לצערי פספסתי את התכנית
אפשר לקבל מידע על שם התרופה ושם המדענית או כל מה שיאפשר לי בדיקת עומק בנושא
תודה
מיה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/07/2010לא ראיתי את התוכנית , אך לא מדובר בשיטה טיפולית ישומית אלא על מחקר בלבד. השאלה היא כמה זמן יש לך CLL , האם את מקבלת טיפול ואיזה טיפול.
הספירה הלבנה יחסית סבירה אך ההמוגלובין נמוך יחסית. מה עם הטרומבוציטים?
לגבי נקודות אלה אפשר להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)