מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת FIBRINOGEN נמוכהבר17/03/2010
היי,
כחלק מבירור נוירלוגי שעברתי (עקב כאבי ראש חזקים והרגשת נימול/חוסר תחושה בפלג גוף שמאל)
עברתי גם בדיקות לתפקודי קרישה
שמה נמצא כי רמת הFIBRINOGEN נמצאת על 163 כאשר הגבול התחתון הוא 170
מה זה בדיוק אומר ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
פרופ` אלן ברבי19/03/2010עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ZAP 70 במקרה של CLLמיה15/03/2010
שלום אודה לך אם בקצרה תוכל לומר לי
מה פירוש תוצאת בדיקת ZAP 70 שאומרת CD5+CD19+LYMPOCYTES
NEGATIVE
הבדיקה נעשתה לאור מצב של CLL
תודה מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
פרופ` אלן ברבי16/03/2010ZAP70 מאפיין מהלך יותר קשה של CLL
במקרה הספציפי הוא שלילי.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP גבוה והריוןמיכל15/03/2010
שלום רב,
אני בת 38, בשבוע 14 להריון. מזה כשנה נמצאת במעקב אצל המטלוגית בשל טחול מוגדל (13.5 ס"מ) שאובחן באקראי. היות ולא נמצאה סיבה לטחול המוגדל, נשלחתי לבדיקות דם נוספות (בנוסף לשגרתיות אותן אני מבצעת אחת ל-3 חודשים) ונמצא כי ערך ה-CRP שלי עומד על 1.3. שני ערכים חריגים נוספים: lymphocytes 16.8, ו-NEUTROPHILS 76.7. תוצאות בדיקת CMV טרם הגיעו (לפני כחודש הייתי , negative 'negative).
אני מאוד מודאגת. ממה נובעת תוצאה CRP כה גבוהה? בעת ביצוע הבדיקה הייתי מצוננת (ללא חום) , האם יתכן שערכי ה-CRP הגבוהים מזה?
אודה מאוד על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ` אלן ברבי16/03/2010הבדיקה CRP בודקת תהליכים דלקתיים לא ספציפיים.
אני לא רואה בעיות בבדיקות שלך . כמובן צריך לעקוב על גודל הטחול.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנטל סלנתנאל14/03/2010
שלום הבנתי שמחלה זו נחשבת לאגרסיבית ובעיתית לטיפול.אים כך מדוע מחכים לסימפטומים בכדי להתחיל בטיפול . תהליך ההבחנה לקח כ2חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/03/2010צורה מסויימת של גידול בבלוטות הלימפה (יש הרבה סוגים) וגם בתוך ה- M.C יש כמה וכמה צורות לפי האבחנה הפתולוגית. לא תמיד קל לאבחן .
לאחר קביעת האבחנה הפתולוגית יש צורות יותר ממאירות המחייבות טיפול מיידי ויש כאלו בהם ניתן להסתפק במעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה וגנטיקהיעל14/03/2010
שלום רב
אני עומד להתחתן עם מישהי ולאחרונה גילתי משהו שגורם לי חרדות רבות והייתי מעוניין לקבל כמה תשובות
גיליתי לאחרונה שהיו לאשתי לעתיד שני אחים חולי לוקמיה שנפטרו לפני 30 שנה בצרפת לפני שהיא ואחותה נולדו מאחר שההורים שלה לא משתפים פעולה ולא רוצים לדבר על הנושא דיברתי עם הסבתא שלה שבכלל טוענת שהם נדבקו באיזה נגיף בבית חולים שאז לא ידעו מהו והיום משערים שזה היה איידס,לי זה לא נשמע אמין כלל ולא הגיוני יותר הגיוני שהם פשוט לא רוצים להפחיד אותי
שאלותי הם האם לוקמיה היא מחלה גנטית ?נאם אשתי לעתיד בסיכון מוגבר?ואם כן מה הסיכוי סטטיסטית שתחלה?האם יש פה איזה שהיא סכנה לילדים לעתיד?והאם יש בדיקות היום לבדוק סיכונים שכאלה ?אני חייב לציין שיש ביננו אהבה גדולה ובכל מקרה נתחתן בעזרת ה' רק שהפחד שלי הוא להביא לעולם ילדים חולים ואם אנחנו בסיכון מוגבר אז אולי עדיף לאמץ
האם יש קשר בין דודים שחלו בלוקמיה לילדיים?אשמח לקבל תשובה מפורטת
אגב אם זה תחום ההתעסקות שלך הייתי רוצה לקבל קצת מידע על בדיקות גנטיות לפני הריון,יש לציין ששנינו לא מאותו עדה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/03/2010בדר"כ לוקמיה אינה מחלה תורשתית המחייבת ביצוע בדיקות מיוחדות לאיתור לקויים בחומר התורשתי, כך שלמרות הנתונים המשפחתיים אין הנראה להמליץ לא להמליץ על הנישואים בגלל סיבה זו .
במעקב בזמן הריון - יש בדיקות רוטיניות גנטיות המתבצעות באופן קבוע . שאלה מאיזה מוצא שני בני הזוג והאם יש מחלות נוספות כמו למשל חוסר דם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומהאב12/03/2010
שלום רב
במקרה של לימפומה מסוג הודגקין האם יש צורך בצילום רנטגן ריאות מעבר ל 5 שנים
או שניתן להסתפק בבדיקות דם תקופתיות.
** מדובר באדם שהחלים ממחלת הודגקין וסיים הטיפולים הכימוטרפיים לפני 4 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב
פרופ` אלן ברבי12/03/2010אפשר להסתפק בביקורים שיגרטיים בהמטולוגיה.בדיקות וצילומים יבוצעו לפי הצורך
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס עם גרורה בכבדעדי11/03/2010
סרטן המעי הגס שהחלים ושלח גרורה לכבד. הטיפולים הקטיני כמעט בחצי את הגידול בכבד. החליטו להמשיך עוד סדרת טיפולים. האם זו בשורה טובה ? האם יש סיכויי החלמה? כמה זמן אפשר להאריך חיים ? אבקש תשובה כנה ואמיתית גם אם היא כואבת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
פרופ` אלן ברבי12/03/2010מצטער. כאן זה פורום המטולוגי.
להפנות שאלתך לאונקולוגיה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITP והריוןלילך10/03/2010
שלום,
אני בת 35 חולת ITP לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח להסרת הטחול. מאז הערכים שלי טובים ללא סטרואידים בדיקה אחרונה הייתה 194. שאלתי היא אם אני יכולה להיכנס להריון ללא כל סכנה.
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/03/2010התשובה חיובית !
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנטל cellנתנאל09/03/2010
מה פרוש מנטל סל אים פזה לוקמית
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/03/2010mantle cell היא סוג מסוים של למפומה (גידול של בלוטות לימפה) אשר בדר"כ מתרכז בבלוטות הלימפה. המונח פזה לוקמית קרב לוודאי מאחר ותאי הגידול נמצאים גם בתוך מח העצם - ממצא המחייב התייחסות טיפולית שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרמעיין09/03/2010
ביצעתי בדיקות קרישיות יתר
והתקבלו 3 ערכים חריגים:
פקטור 8 - 198 במדידה נוספת של אותה דגימה לאחר מיהול של 1:4 התקבלה תוצאה של 160.
פקטור 9 - 178
פקטור 11 - 206
הבדיקות הראשונות בוצעו תחת דיכוי של דקאפפטיל 3.75.
ההמטולוג שהייתי אצלו אמר שהערכים גבוהים בגלל הדקאפפטיל.
קיבלתי הפנייה לחזור על הבדיקות, ידעתי את הרופא שאני לוקחת גלולות יסמין, הוא אמר שאין בעיה ואני יכולה לחזור על הבדיקות תחת גלולות.
ביצעתי את הבדיקות ואלו הערכים שהתקבלו:
פקטור 8 - 204 נבדק במיהול של 1:4.
פקטור 9 - 174
פקטור 11 - 190
האם אכן אין השפעה של הגלולת על הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
מעיין11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיין
פרופ` אלן ברבי12/03/2010לא צריכה להיות השפעה של גלולות על בדיקות אלא.
רצוי לחזור להמטולוג לסיכום הנתונים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- plateles- האם יש מקום לדאגה?הניה09/03/2010
שלום
ידוע לי זה מכבר על נטייה לקרישיות יתר { מוטציה בפרותרומבין 2 הטרוזיגוטיות וכמוני גם בנותי } כמו"כ, לאחר לידות לקיתי בטרומבופלביטיס. במסגרת בדיקות דם שגרתיות תוצאות בדיקות הדם:
plateles 136. מחוץ לעקומה { נמוך} בבדיקות קודמות הערך הנ"ל היה גבולי 150.
יתר הבדיקות נורמטיביות ואפרט: wbc 4.30 לימפוציטיס: 1.60 ובאחוזים: 36.90
אודה מאוד לקבל תשובתכם,
בברכה
הניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הניה
פרופ` אלן ברבי12/03/2010מספרי ה platelets i wbc בגול התחתון של הנורמה.
שינויים לא משמעותיים.
לחזור על בדיקה .
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי WBC נמוכים...אייל08/03/2010
שלום.
לפני כחודש חזרתי מחו"ל חולה, עם חום, וחולשה שלא מאפיינת אותי (אציין שהנסיעה היתה לארה"ב, לא למדינת עולם שלישי).
לאחר שבוע של חולשה, עשיתי מספר בדיקות דם.
הערכים החריגים שנמצאו היו להלן:
WBC 3.6
NEUT 34.2
LYM 52.6
NEUT 1.3
בבדיקה שעשיתי היום, נתקבלו ערכים די דומים:
WBC 3.8
HCT 40.5 (בבדיקה הקודמת היה 43.3)
NEUT 35.5
NEUT 1.4
כשאר LYM הפעם היה 48.7 (בבדיקה הקודמת: 52.6)
הפרש הזמן בין שתי הבדיקות היה כשבועיים. בשבועיים הללו, אגב, התגברתי על החולשה, וכיום מרגיש מצויין.
אציין כי אני בריא בדרך כלל, בן 33, בלי היסטוריה של מחלות קודמות, מלבד אולקוס מספר פעמים בעבר, לאחרונה לפני מספר שנים.
רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לבדיקה אצל המטולוג.
על פניו, מה התוצאות האלו מראות?
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2010רצוי לדעת מה ספירת הכדוריות האדומות , המוגלובין וטסיות (PLATLETS) .
במידה והכל תקין קרוב לוודאי שהיה לך זיהום ויראלי שגרם לירידה בערכי כדוריות הלבנות. מאחר ואתה מרגיש מצויין מומלץ לחזור על ספירת הדם תוך מספר שבועות ולקוות שספירת הדם תעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לגבי בדיקות הדם (RBC וטסיות)
אייל09/03/2010בוקר טוב.
הבדיקה הראשונה:
RBC 5.11
HB 15.0
HCT 43.3
MCH 29.4
MCHC 34.8
RDW 12.7
MCV 84.7
PLT 308
הבדיקה השניה (שבועיים לאחר הראשונה):
RBC 4.82
HB 14.2
HCT 40.5
MCH 29.4
MCHC 34.9
RDW 13.4
MCV 84.0
PLT 245* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידריאהאני08/03/2010
האם ניתן לצבוע שיער בשימוש בהידריאה?
מאילו פעולות צריך להימנע בעת השימוש בתרופה?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2010אם הכוונה האם ניתן לצבוע שיער תוך כדי הטיפול בהידראיה - התשובה היא חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות דםליאור08/03/2010
שלום לפורום,
לפני כמה שבועות הייתה לי מגרנה חזקה עם חשש לסטרוק. מאז כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות ואני ממשיך לבצע בדיקות שונות. במקביל הומלץ לי לקחת אספירין 100mg עד לסיום בירור המקרה.
לאחרונה נשלחתי על ידי נוירולוג לעשות בדיקת קרישיות דם.
השבוע הבנתי שהאספירין נוגד את הקרישיות.... האם צריך להפסיק לקחת אספירין לפני בדיקה כזו? הבדיקה ביום חמישי ואתמול לקחתי אספירין, האם יש טעם לבצע את הבדיקה?
תודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2010התשובה חיובית !
רצוי להפסיק את הטיפול באספירין לפחות 3-4 ימים לפני ביצוע בדיקות הקרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליאור09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מירידה ברמת WBCאלמוני08/03/2010
.שלום רב,
לציין שאני אשכנזי בן 38 ללא מחלות רקע,עוסק בפעילות ספורטיבית
לפני כמה שנים גילו שהגן MTFHR פגום אצלי בעקבות רמות הומוצסטאין שנתגלו בדמי,קבלתי פוליק אסיד במינון 1.25 ליום שהורידו את רמת ההומוסטצסטאין לרמות נורמל, לאחרונה התחלתי לקחת חומצה פולית במינון 0.44 עקב הנזקים שעלולים להגרם מצריכה עודפת של פוליק אסיד לטווח ארוך.
להלן פירוט תוצאות בדיקות הדם.
WBC היה 3.1 לפני חצי שנה היה לי 4.3 (בעבר התוצאות נעו בן 4.2-4.5 ,הכי גבוה היה לי סביב 5.5 בעבר)
Neutrophils היה 1.5 לפני חצי שנה היה 2.3
TSH היה 0.52 לפני חצי שנה היה 1.5
לשמחתי המוגלובין היה 15
בתקופה האחרונה חש חולשה מסויימת,לא יודע אם לקשור את זה לבדיקות הדם.
אשמח לתגובתך כיצד עלי לנהוג.
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/03/20101. לפי מיטב ידיעתי אין תופעות לוואי למינון עודף של חומצה פולית.
2. האם TSH בתחום הערכים התקינים ?
3. מהי ספירת הטסיות
4. ספירה של 3.1 כדוריות לבנות היא נמוכה . האם אתה מקבל תרופות כלשהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
אלמוני08/03/2010פרופ' אליעזר רחמילביץ
08.03.10 14:02
1. לפי מיטב ידיעתי אין תופעות לוואי למינון עודף של חומצה פולית.
2. האם TSH בתחום הערכים התקינים ?
3. מהי ספירת הטסיות
4. ספירה של 3.1 כדוריות לבנות היא נמוכה . האם אתה מקבל תרופות כלשהם ?
TSH כפי שכבר כתבתי היה 0.52 הוא צלל משמעותת בהשוואה לבדיקה הקודמת מלפני חצי שנה
היה 1.52
PLATETES ם לזה התכוונת טסיות היה 212
חשוב לי לציין שקיבלתי ליתיום במשך 10 שנים ולפני כמה שבועות הפסקתי לקבל את הכדורים
קבלתי ליקרביום במינון של 1150 מ"ג והורדתי בהדרגה את הכמות עד שסיימתי לקחת , בזמן לקיחת הליתיום TSH נע סביב 1.5
האם יכול להיות שהפסקת התרופה עלולה להשפיע משמעותית על בדיקות הדם,
אף פעם לא נרשם לי ספירת דם נמוכה בעת לקיחת הליתיום.
נכון להיום לא מקבל שום תרופה.
אשמח לתגובתך,אני די מוטרד מעיניין ירידת הספירת דם.
האם תחושת חולשה מסוימת במהלך ספורט יכולה להיות קשורה לתוצאות בדיקת הדם?
לגבי חומצה פולית קראתי שחומצה פולית משכפלת תאים בגוף האדם ואנשים שיש להם חס וחלילה גידול ממאיר זה יכול להאיץ את המחלה ולכן עלהם להפסיק,
אני לקחתי חומצה פולית להוריד את רמת הומצסטיאין .
אודה לך על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2010לגבי חומצה פולית - אין כל סיבה לדאגה
חולשה במהלך ספורט - רק אם יש ירידה במספר הכדוריות האדומות ו/או ברמת ההמוגלובין . אין קשר לספירת הכדוריות הלבנות.
לגבי הירידה ב - TSH רצוי להתייעץ עם אנדוקרינולוג - כדאי לבדוק תפקודים נוספים של בלוטת התריס T3-T4 .
במידה ויש פעילות יתר - מספר הכדוריות הלבנות יכול להיות נמוך מהרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מקרב לב על תשובתך
אלמוני09/03/2010אני אבקש מרופאת המשפחה לתת לי בדיקות T3 T4
מודה לך מאוד על תשובתך.
לגבי חומצה פולית,פשוט שמעתי שבמיקרה של גידולים ממאירים יש להמנע מלקיחת חומצה פולית
בגלל שזה משכפל תאים,
חשבתי לתומי שיש לא מעט אנשים שמקבלים חומצה פולית ואולי הם בתחילת גידול ממאיר ולא יודעים והחומצה הפולית יכולה להאיץ את ההתפתחות
המשך שבוע נעים ותודה רבה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי הומוגלובין וטסיות
אייל09/03/2010בוקר טוב.
הבדיקה הראשונה:
RBC 5.11
HB 15.0
HCT 43.3
MCH 29.4
MCHC 34.8
RDW 12.7
MCV 84.7
PLT 308
הבדיקה השניה (שבועיים לאחר הראשונה):
RBC 4.82
HB 14.2
HCT 40.5
MCH 29.4
MCHC 34.9
RDW 13.4
MCV 84.0
PLT 245* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער, זה שורשר לכאן בטעות.
אייל09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)