מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לאחר עירויי דם+ברזל??שמוליק01/02/2010
אתמול יום א' בקרתי במכון המטולוגי לקבלת טיפול, והוחלט שאקבל 2 מנות דם+ונופר וזאת לאחר שההמוגלובין היה 2.3 [נמוך מאד] יש לציין שקיבלתי לפני כן הכנה מוקדמת לטיפול,[פרה מדיקציה?]
היום בבוקר לא הייתי מסוגל לקום ממיטתי,אני חש כאבים בכל הגפיים,יותר נכון לומר כאבים חזקים בעצמות הגפיים,במיוחד בעצמות הרגליים ,לחצים\כאבים פתאומיים בחזה,וקושי קל לנשום,כאבי ראש.
האם זה נורמלי? לא הייתי אמור לחוש טוב יותר?! מה הסיבה לכל התופעות הללו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוליק
פרופ` אלן ברבי01/02/2010הינך מתבקש להיות קשור למרפאה המטולוגית שלך ולא לפורום זה !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותבת 2601/02/2010
בוקר טוב ,
אני בת 26 , עשיתי בדיקות דם היום בגלל כאבי ראש , סחרחורת חדשה , עייפות אפילו בהליכה קצרה ...
והנה התוצאות החריגות...
אז ... בבקשה , אם אפשר לדעת אם התוצאות מצדיקות את תלונתי ?
ומה בקיצור אומרת התוצאה ?
תודה ולילה טוב ,
IRON=20
TIBC=119
RBC=3.2
HGB=7.2
HCT=25
MCV=71
MCH=21
MCHC=23
RDW=21.2
PLT=75
ESR=99
LATEX CRP=POSITIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לפני שנה וחצי
בת 2601/02/2010בדיקות דם לפני שנה וחצי בערך ( 20/07/2008) היו תקינות - עשיתי אותן בגלל כאבי בטן בזמנו ....
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 4.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 4.44 RBC
16.0- 12.0 g/dl 13.0 HB
47.0- 37.0 % 38.2 HCT
31.0- 26.0 pg 29.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 34.1 MCHC
16.0- 11.0 % 13.9 RDW
97.0- 80.0 fL 86.0 MCV
75.0- 40.0 % 59.4 NEUT%
50.0- 20.0 % 30.9 LYM%
12.0- 2.0 % 5.7 MONO%
7.0- 0.0 % 1.2 EOS %
2.0- 0.0 % 0.8 BASO %
4.5- 0.0 % 1.9 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 2.9 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 1.5 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.3 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.1 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
0.4- 0.0 0.1 LUC abs
15.0- 0.0 0.2 MACRO%
10.0- 0.0 1.1 MICRO %
10.0- 0.0 0.6 HYPER%
10.0- 0.0 0.5 HYPO %
10.0- 0.0 2.2 MICRO%/HYPO%
13.0- 4.0 fL 9.7 MPV
400- 150 K/ul 372PLT
--------------------------------------------------------------
110- 70 mg/dl 79 GLUCOSE
50- 10 mg/dl 37 UREA
0.95- 0.47 mg/dl 0.66 CREATININE
8.0- 2.0 mg/dl 4.5 URIC ACID
8.3- 6.4 g/dl 8.4 PROTEIN-TOTAL
10.50- 8.50 mg/dl 9.41 CALCIUM
4.8- 3.4 g/dl 4.8 ALBUMIN
200.0- 110.0 mg/dl 192.1 CHOLESTEROL
200- 10 mg/dl 68 TRIGLYCERIDES
120- 35 mg/dl 57 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 1.0 mg/dl 120.0 CHOLESTEROL-LDL calc
145- 37 µg/dl 71 IRON
31- 0 U/L 18 GOT (AST)
31- 0 U/L 9 GPT (ALT)
36- 0 U/L 14 GGT
126- 37 U/L 57 ALK. PHOSPHATASE
480- 130 U/L 249 LDH
167- 0 U/L 56 CPK
------------------------------------------------------------------
670- 180 pmol/L 379 VITAMIN B12
45.0- 7.0 nmol/L 30.2 FOLIC ACID* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאריג
פרופ` אלן ברבי01/02/2010כן.
פרט לאנמיה קשה, יש ירידה בתסיות הדם ואת צריכה להגיע למיון פנימי או למכון המטולוגי הקרוב למגורך בהקדם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאהטל31/01/2010
הייתי מעוניינת לדעת האם יש קשר בין הפסקת מחזור בנשים לאירועים של תסחיפי ריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
פרופ` אלן ברבי01/02/2010לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANTITHROMBIN-IIIלולה31/01/2010
אני פונה אליך בנוגע לערך ANTITHROMBIN-III שיצא 73% כאשר טווח הנורמה הוא %120- 80%
במסגרת בירור להפלות חוזרות
לפני 5 חודשים עשיתי את אותה בדיקה והערך יצא %95 - כלומר בטווח הנורמה
מה המשמעות? האם קיימת בעיה בקרישה? האם זה קשור להפלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולה
פרופ` אלן ברבי01/02/2010השינויים לא משמעותיים לקביעת מצב של קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת יתר (אבחנה מדויקת PE)סער30/01/2010
בחודש אוגוסט 2009 עברתי תאונת אופנוע ושברתי את כף רגל ימין השבר התאחה והכל עבר בסוף אוקטובר התחלתי להרגיש כאבים חזקים בצד ימין שלי הריאות מה שהתברר אח"כ כ PE + תסחיף ריאתי אושפזתי באיכילוב והתחלתי לקבל קלקסאן וקומדין ביחד.
במהלך האישפוז בבירור (MRI לב ואקו לב) נתגלה ממצא בחדר ימין של הלב,
יש לציין כי בבדיקת דופלר שעשו לי ברגליים כשבוע וחצי לאחר האבחנה הראשונה של הPE לא נמצא שום קריש דם.
חודש לאחר שחרורי הראשון אובחנתי שוב בPE הפעם בצד שמאל אודות לרופא המשפחה שהפסיק לי את הקלקסאן ונתן לי מינונים נמוכים של קומדין.
מאז אוקטובר עברתי כבר שלוש בדיקות אקו אך הממצא בחדר הימיני של הלב נישאר על כנו ולא מתקטן.
כיום אני מטופל בקלקסאן 80מ"ג פעמיים ביום בלבד.
אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:
האם יכול להיות שבגלל הזמן שעבר מהאבחנה של הPE הראשון לבדיקת הדופלר יכול להיווצר מצב שבו הקריש עובר ברגליים אך לא מגלים אותו בבדיקת דופלר?
ואם יש מצב כזה איך מוכחים את זה?
האם אני יכול להוכיח קשר בין התאונה לPE
האם יש כדור (לא קומדין) שאם אקח אותו אוכל להפסיק עם הקלקסאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ31/01/2010א. התשובה לשאלה הראשונה היא חיובית .הדרך היחידה לנסות להוכיח זאת ע"י הדמייה של כלי הדם בגפיים - בדיקה לא שגרתית ומבוצעת רק אם יש אינדיקציה ברורה.
ב. קרוב לוודאי כי קיים קשר סיבתי בין התאונה והופעת ה- PE אך להוכיח זאת בוודאות לא ניתן. אגב, האם נבדקו פקטורי הקרישה שיכולים להסביר את הקשר בין התאונה ובין ה- PE - לשלול מצב של קרישיות יתר.
ג. לא ברור למה חזרו מקומדין לקלקסן. לאחרונה פורסם על תחליף לקומדין (כדור) העומד לפני רישום בארץ . אך בשלב זה רק למטרות מוגדרות - החלפת פרק הירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרי.פ.30/01/2010
שלום
שכחתי לציין שכיום אני בן 46.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ31/01/2010לפי כל מה שידוע לי אין קשר בין טיפול בקומודין ובין תפקוד מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרי.פ.30/01/2010
שלום
אני מטופל בקומדין משנת 2001 לאחר שעברתי 3 תסחיפים בריאות
אובחנתי כחולה קרישיות יתר ואני מקבל -10 מ"ג ביום כדי לשמור על INR בטווח של 2.5-3.5
האם יש קשר בין הטיפול הממושך בקומדין לבין התפקוד המיני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י.פ.
פרופ` אלן ברבי01/02/2010לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזר בירידה בבי 12מודאג מאוד29/01/2010
רופא יקר
בשאלה קודמת השאלה לא הייתה ברורה.
והתוצאות שכתבתי לא יצאו בשאלה נכון .כי עשיתי גזור הדבק. אך הברזל שלי גבוה יחסית וההמוטקוריט שלי גבוהה מהרגיל . וכתבת לקחת ברזל אז האם לקחת ברזל? אני מציין את הערכים והגבולות במכבי בצד ימין ואת התוצאה שלי בצד שמאל ואקדים שיש לי כמין סחרחורת ותחושה לא טובה של חוסר שווי משקל קל ,וזרמים קלים בראש שבא והולך. ולאורך שנים מעי עצבני ודי הרבה שלשולים ואוכל לא בריא ולא יושן טוב.
1)Vitamin B12 =142(212-911
2)Folic Acid = 3.2(3.4 -5.4
3)WBC-Leucocytes = 7.3(4.5-11
4)RBC-Red Blood Cells = 6.63 (4.2-5.3
5)Hemoglobin = 16.8 (13.1-17.2
6)Hematocrit = 51.4 (39-.50
7)MCV-Mean Cell Volume = 78 (79.-97
8)MCH-Mean Cell Hemoglobin = 25.3 (27-35
9)MCHC-M.Cell Hb cont. =32.7 (32-36
10)RDW-Red Cell Distri.Width =13.7 (11.6-15
11)Platelets = 177 (150-450
12)MPV-Mean Platelet Volume 11.7 (8.5-12.7
הרןפא משפחה נתן לי 10 פוליק ביום לשבוע והקרוב ואז יתחיל עם זריקות של בי 12 ויוריד את הפוליק ל5 ביום ל3 חודשים . והפנה אותי למבחן שילינג. השאלה האם זה הטיפול. ואיזה סוג אנימה יש לי?
ושאלת השאלות אם הmpv שלי בערך נמוך אז איך יכול להיות ערך נמוך בבי 12?
תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג מאוד
פרופ` אלן ברבי01/02/2010מי מה? רמת המוגלובין טובה מאוד ! אפשר לבדוק שוב רמת ויט.ב.12.
במקרה הצורך אפשר להשתממש ב כדור תתלשוני פעם בשבוע.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTT מעל גבול עליוןשלי27/01/2010
שלום רב,
בבדיקת דם לברור פרופיל הורמונלי ערכתי בדיקה ל PTT.
התוצאה: 30.9, כאשר הגבול העליון הינו 30.6 (גבול תחתון 21.6).
הבדיקה נערכה במעבדה של קופ"ח מכבי.
האם מדובר בחריגה משמעותית? האם יש סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
פרופ` אלן ברבי28/01/2010לא.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
שלי28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה חריפהשמוליק27/01/2010
שלום רב
ברצוני לדעת מה טיפול הטוב ביותר שאני יכול לקבל ממערכת הרפואית היום
כי עד היום כלום לא עזר,לא מנות דם לא זריקות ונופר לא כדורים וכו'
לקבל יותר ממנת דם אחת גופי לא עומד בזה,לקבל 2 זריקות ונופר גם כאן גופי לא עומד בזה
אני צריך לקבל המון דם\ברזל בכדי "לעמוד על הרגליים" אך גופי אינו יכול לקבל כמויות גדולות בבת אחת,מה עושים?
וההמוגלובין רק ממשיך לרדת כל הזמן, עד לרמות של 2-3 גר' צירפתי קובץ של בדיקת דם האחרונה .
עברתי את כל הבדיקות שבעולם לגילוי הסיבה של האנמיה ואין שום גורם המראה שיש דימום בגוף או בעיה דומה
מה אני עושה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
שמוליק27/01/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
שמוליק27/01/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהshshmul
פרופ` אלן ברבי28/01/2010מקרה שלך דורש בירור יסודי במחלקה פנימית עם יעוץ המטולוגי.
אני בטוח שמהר יגיעו לאיבחון מדויק וטיפול מתאים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' ברבי אלן???????
שמוליק28/01/2010ברבי אלן מהמטולוגיה קפלן? שעבדה איתו צביה אליקים ועוד?
במידה וכן ,הייתי בטיפולך האישי המון שנים ללא הצלחה.
נהגתם לכנות אותי בשם :2.7 [זוכר?]
היש היום פתרון חדש עבורי? במידה וכן הייתי מאד מעוניין לשמוע על זה,כי כבר נואשתי מכל המצב הזה ,כל המטולוג שאני מגיע אליו טוען שאני : hopeless case
מה האפשרויות שלי כיום? הרי איני יכול להמשיך לחיות כל הזמן עם המוגלובין של 2.3-3 גר'!!!
התבגרתי מאז והיום זה כבר מגביל אותי פיזית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כרישהמורן26/01/2010
בס"ד
שלום,
בבדיקת דם שעשיתי יצאו התוצאות הבאות: PT- INR: 1.2 ,
PT: 75%
אציין, כי יש לי בעיה של היפו-פראתייד(בעיה בבלוטת יותרת התריס.) ואני מטופלת בכדורי קלטריק ואלפא D3. האם יתכן שהבעיה שלי גורמת לערכים הגבוהים?
אם זה לא קשור, אז מה יכולה להיות הבעיה? ממה זה נובע?
האם יש לזה טיפול?
האם לאור התוצאות, אני יכולה לעשות ניתוח קיסרי?
תודה רבה
מורן
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/01/2010ערכים אלה (PT ו- INR ) הם עדין בתחום הנורמה ללא קשר לבלוטת התריס ואין בעיה לעשות ניתוח קיסרי במידה ויש הוראה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בבקשהדקלה26/01/2010
שלום,
1. הנני בת 34. בעברי הריון תקין לפני 3 שנים, ללא מדללים ללא הפלות ברקע. פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט ופרוטאין C גבולי (קצת מתחת לנורמה). שאר הבדיקות של הקרישיות תקינות (ביצעתי אותן היותו לאבי היה אירוע מוחי בגיל צעיר ).מנסה להיכנס להריון. הפסקתי לעשן לפני 3 חודשים. האם לאור הנתונים הנ"ל (העישון לפני הכניסה להריון וצותאות הבדיקות) אני בסיכון לרעלת הריון/היפרדות שלייה/DVT?
2. אציין רק ששבוע לאחר הלידה הקודמת התפתח אצלי לחץ דם גבוה/רעלת אחרי לידה (חלק מהרופאים חשבו שזו רעלת וחלק רק ל"ד גבוה) - מה הסיכוי שיחזור בהריון הבא אחרי הלידה והאם מציב אותי בסיכון לרעלת בהריון עצמו?
3
4. לפני כחצי שנה הייתי בהתייעצות אצל פרופ' קופרמינץ והוא אמר לי שלא צריך קלקסן בהריון הבא היות וההריון הקודם היה תקין עם עובר במשקל 3.800 ק"ג. אשמח לשמוע את דעתך האם יהיה כדאי בכ"ז להזריק קלקסן בהריון ליתר ביטחון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/01/2010לגבי שאלות 1-2 מומלץ להתייעץ עם המיילדים .
לגבי שאלה 4 אני מסכים עם דעתו של פרופ' קופרמינץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pcr cmvmei26/01/2010
שלום
אצל אבי, חולה נון הודג'קינס לימפומה במהלך טיפול כימותרפי פעיל, התגלה וירוס PCR CMV עם 100.000 עותקים.
מהו בדיוק וירוס זה ומה שיעור הצלחת הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/01/2010ערך זה הוא גבוה - השאלה היא מה היו ערכים בבדיקה קודמת האם מדובר בבדיקה רוטינית או בעקבות הופעת סימנים קליניים .
שאלה נוספת באיזה שלב של הטיפול הוא נמצא.
המידע הנוסף הוא חיוני על מנת לחחות דעה על משמעות הממצא הנ"ל .
האם הוא מחייב התייחסות טיפולית מאחר ומדובר בנוכחות עדות לוירוס שיכול לגרום להופעת סמנים קליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה של אאוזינופילים וטחול מוגדל.דור26/01/2010
שלום רב
אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
שאלתי היא האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים?
והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים? ואם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה (יש לציין כי נלקחה תרבית ערב לפני מסירתה למעבדה)?ואם כן איזה בדיקות נוספות תמליצו לי לעשות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/01/2010אני מציע להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות בייחוד למחלות טרופיות או לחילופין עם גסטרואנטרולוג - דר' שוורץ, פרופ' גלעדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה קטנה
דור27/01/2010תודה
האם תוכל לתת לי את שמם המלא כדי שאפנה אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה של הפוליק וb 12מודאג מאוד26/01/2010
רופא יקר מראש תודה רבה רבה
אני בן 33היה לי נפילה בסוכר והרגשתי לאחרונה סחרחורת מידי פעם . מחובתי לציין שאני סובל די הרבה משלשולים.
עשיתי בדיקות ואני מצרף אותם נא חוות דעתך .
בי 12
| pg/ml | *
142 (
211 )
911
|
Folic Acid | ng/ml | *
3.2
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
7.3 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
4.2 )
5.6 *
6.63
|
Hemoglobin | g/dl | (
13.1 *
16.8 )
17.2
|
Hematocrit | % | (
39 )
50 *
51.4
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | *
78 (
79 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | *
25.3 (
27 )
35
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32 *
32.7 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
13.7 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
177 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
11.7 )
12.9
|
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/01/2010כל ערכי ספירת הדם הם גבוליים . בשלב זה מציע לבדוק גם רמת ברזל בנסיוב ולקחת חומצה פולית + ברזל למספר שבועות ואח"כ לחזור על הספירה . נא לשים לב כי לאחר לקיחת ברזל יכולה להיות צואה בצבע שחור.(יש תכשירים כמו FOLEX המכילים את שתי התרופות ביחד.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לירידה בפוליק אסיד ובי 12
מודאג מאוד27/01/2010תודה רופא יקר
יכול להיות שהתוצאות לא יצאו בשאלה שכתבתי נכון אך הברזל שלי גבוה יחסית וההמוטקוריט שלי גבוהה מהרגיל אז האם לקחת ברזל? אני יציין שוב את הערכים והגבולות במכבי ואקדים שיש לי סחרחורת ותחושה לא טובה שבאה והולכת. ולאורך שנים מעי עצבני ודי הרבה שלשולים ואוכל לא בריא.
1)Vitamin B12 =142(212-911
2)Folic Acid = 3.2(3.4 -5.4
3)WBC-Leucocytes = 7.3(4.5-11
4)RBC-Red Blood Cells = 6.63 (4.2-5.3
5)Hemoglobin = 16.8 (13.1-17.2
6)Hematocrit = 51.4 (39-.50
7)MCV-Mean Cell Volume = 78 (79.-97
8)MCH-Mean Cell Hemoglobin = 25.3 (27-35
9)MCHC-M.Cell Hb cont. =32.7 (32-36
10)RDW-Red Cell Distri.Width =13.7 (11.6-15
11)Platelets = 177 (150-450
12)MPV-Mean Platelet Volume 11.7 (8.5-12.7
אלה הערכים התקינים והלא תקינים שאר הבדיקות בסדר.
מה יכול להצדיק הרגשת חולה וסחרחורת וזה עובר וחוזר.
ושאלת השאלות אם הmpv שלי בערך נמוך אז איך יכול להיות ערך נמוך בבי 12?
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)