מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצת טרום הריוןענבל10/11/2009
עברתי שתי הריונות בסיכון עם בעיית קרישה טרומבופליה פקטור 2 , שתי בנותי נולדו בחודש שביעי
פגיות , בהריון השני טופלתי בקלקסן 40 ולמרות הטיפול הילדה נולדה בשבוע 29 במשקל 600 גרם
שתיהן בריאות תודה לאל.
שאלתי היא האם ישנם חידושים כיום או טיפול קדם הריוני היכול למנוע תופעה זו והאם כדאי לי לקחת את הסיכון לילד נוסף .
אודה לך על תשובתך ענבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
פרופ` אלן ברבי10/11/2009יש טיפול מונע וקיבלת אותו.
כמובן הריון נוסף תחת פיקוח והנחיות מרופא נשים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותרועי10/11/2009
שלום
בבדיקות שערכתי התקבלו התוצאות הבאות, 2 מהן מחוץ לנורמה.
מה המשמעות של הבדיקות ומה הן אמורות לבדוק.
albumin pep % 65.3
alpa 1 pep % 3.1
alpha 2 pep% 6.8 מחוץ לנורמה
beta 1 pep% 7.2
beta 2 pep% 2.8 מחוץ לנורמה
gama pep% 14.8
תודה על העזרה
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
פרופ` אלן ברבי10/11/2009מדובר בחלבוני הדם כנראה חלוקה תקינה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור ברבי , ראשית תודה רבהאני10/11/2009
על התייחסותך (זו אני עם תשובות קרישה לא קריאות .. )
אני אגש בהחלט לבירור חוזר ,
אשמח אם תסביר לי במסגרת מה שניתן להרחיב בפורום כמובמן , מה המשמעות של
,Protein C גבולי ...
הודעות לבדיקת Remark (Hypercoagulation)
שוב , תודה רבה רבה על עבודת הקודש שהנכם עושים כאן.
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
פרופ` אלן ברבי10/11/2009PC גבולי מתייחס קרוב לואדי לגבול תחתון של הנורמה
לא מספיק אבחנתי לבעיות של קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בפקטור 8דוידי10/11/2009
לאחר הרגשת טשטוש ראיה במספר הזדמנויות,נשלחתי ע"י רופא עיניים לבדיקת קרישיות יתר,מאחר וכל הבדיקות הנוגעות לעיניים הראו תוצאות טובות ביותר.
בבדיקת הקרישיות התגלה פקטור 8 גבוה מהנורמה - 190.5 .בינתיים החלפתי משקפיים שכלל לא היו במספרים המתאימים. בדיקה נוספת של קרישיות יתר לאחר חדשיים הראתה פקטור 8 -184.8 -נמוך מעט מהתוצאה הקודמת אך עדיין גבוה מהנורמה.
ושאלותי:מה לעשות הלאה?מה צריך להמשיך לבדוק? ועל מה מצביע השוני בין שתי הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוידי
פרופ` אלן ברבי10/11/2009אין לי תשובה .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין לכול החיים?אורה09/11/2009
לפני 13 שנים היה לי DVT ברגל, וטופלתי בקומדין למשך שנה. לפני חצי שנה היה ליDVT באותה רגל, ואני שוב מטופלת בקומדין.הרופאים שפניתי אליהם חלוקים בדעותיהם, האם אני צריכה להמשיך בקומדין לכול חיי, או שאני יכולה להפסיק את נטילת התרופה עכשיו, לאחר שעברה חצי שנה. ( אני בת 67). האם לעבור בדיקות גנטיות לנטייה לקרישיות ואז להחליט - לפי התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה
פרופ` אלן ברבי10/11/2009צריך בהחלט לעבור בדיקות לקרישיות יתר
ורופא משפחה ידאג לביצועם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות רצופות ובדיקות קרישתיותאני09/11/2009
פרופ' נכבדים ,
בבקשה עזרתכם -
בת 32 , ללא ילדים עד כה . בגיל 31 הריתי פעמיים , לצערי 2 ההריונות הסתיימו בגרידה ,
הריון 1 , שק חלמון לא נצפה עובר , גרידה שבוע 10.
שלושה חודשים לאחר מכן :
הריון שני , שק ריק לחלוטין.
ערכתי בדיקות קרשתיות, אודה לך אם תוכלו לסייע בידי , האם תוצאות הבדיקות מרמזות על כך שיש בעיה ..?
כתבו לי לסיכום יש ערך חלבון גבולי ...
צרפתי את קובץ הבדיקות .
תודה רבה רבה
ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להעביר שוב את התוצאות -
אני09/11/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
פרופ` אלן ברבי10/11/2009איכות עברת הנתונים אינה טובה. עד כמה שהצלחתי לקרוא
תוצאות נראות בגדר הנורמה.
אני מציע לך לפגש שוב עם היוץ שביקש הבדיקות לצורך השלמה
בבדיקות PCR.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ספירת דםהדס07/11/2009
שלום
אני בהריון בשבוע 26. עשיתי בדיקת דם ויש לי שאלה.
יצא לי ספירת דם של כדוריות דם אדומות נמוכה 3.76- יש לציין שגם לפני ההריון הייתי תמיד בטווח תחתון בערך זה.
ההמוגלובין שלי ירד ועומד על 11.1
לעומת זה הברזל שלי יצא 119 והטרנספרין 315.
פרטין- 26.
האחות אמרה לי לקחת ברזל בגלל שההמוגלובין נמוך. אבל ההמוגלובין שלי גבוה.
אני לוקחת פרנטל- מולטיויטמין בהריון שיש בו 25 מ"ג ברזל בכל כדור.
מה עליי לעשות? התור לרופא רק בעוד חודש.
יש דרך להעלות את ההמוגלובין בלי לקחת עוד ברזל?
תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס
פרופ` אלן ברבי07/11/200925מג תוספת ברזל בהריון זה מעט. יש כדורים כמו פריפול (קנייה חופשית) שמכילים
100מג וגם חי פולית.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מקברנומה ומחניכייםדינה צ.05/11/2009
שלום,
גילו אצלי קברנומה בגזע המוח שדיממה לתוכה. זמן קצר לפני כן היה לי דימום חריג בחניכיים בעקבות טיפול של שיננית. רופאת השיניים המליצה מעקב אצל המטולוג ובדיקת תפקודי קרישה. לדעתה ייתכן שהדימום מהקברנומה נבע מבעיה בקרישת הדם.
מה דעתך ד"ר?
בברכה,
דינה צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה צ.
פרופ` אלן ברבי06/11/2009צריך לבצע לפחות ס.ד , PT,PTT
הרופה משפחה יחליט אם צריך בירור נוסף
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מקברנומה וחניכיים- המשך בירור
דינה צ.19/11/2009שלום לפרופ' ברבי,
בבדיקה שביצעתי היום התוצאות:
PT-INR 0.89
PT-SEC 9.7
PT % 100
APTT-SEC 25.6
מה משמעות התוצאה?
רציתי לציין שמס' חודשים אני מקפידה עלתזונה המכילה הרבה ויטמין K מתוך כוונה למנוע דימומים נוספים מהקברנומה שעלולים להיות קריטיים עבורי.
האם הבדיקות מצביעות על השפעת התזונה שלי על מצב קרישיות הדם?
אולי הדברים נשמעים תמוהים, אך מאחר וחיי עומדים מנגד אני מנסה הכל כדי שמצבי לא יורע.
תודה על התייחסותך
כל טוב,
דינה צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם אצל פעוטה בת שנה וחצי דחוףשלי05/11/2009
בספירת הדם האחרונה שעשיתי לביתי בת השנה וחצי לקראץ ניתוח דרכי דמעות יצא אחד הערכים
lymphocytes 64.2 שהנורמל נע בין 67-77
ובהמטולוגיה משטח מיקרוסקופי יצא
lymphocytes 66.7 שהנורמה 67-77
האם ערכים אילו תקינים? מעידים על וירוס או מחלה בה היתה הילדה חולה באותה תקופה? הילדה מנוזלת מאוד כבר מגיל חודשיים יש קשר בין הדברים? או שאני סתם מודאגת ולחוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
פרופ` אלן ברבי05/11/2009לימפוציטוזיס הנו מצב ידוע אצל תינוקות וקטינים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל......
שלי05/11/2009מזה אומר בדיוק? מזה לימפוציטיז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי
פרופ` אלן ברבי06/11/2009זה ריבוי בלימפוציטים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכון לטרומבוציטופניהעידן05/11/2009
שלום רב,
אני מתנצל מראש על אורך ההודעה ומקווה כי תוכל לחוות את דעתך
לפני כשנתיים אושפזתי עקב התפרצות של ITP. סבלתי משטפי דם בכל הגוף והערך שנמדד אצלי לפני האשפוז היה 9000 plt. במהלך האשפוז קיבלתי פרטניזון ולאחר שהערכים עלו לרמה פחות מסכנת חיים שוחררתי והמשכתי מעקב. בדרך נס, ובניגוד להערכת הרופאים, המחלה עברה וכיום אני בריא ולא נוטל את התרופה יותר. לאחר תקופת האשפוז, ע"פ הנחיית הרופא שלי נמנע מפעילות ספורטיבית מאומצת וממצבים של סטרס גופני וזאת ע"מ שלא לערער את יציבות המערכת החיסונית. במשך תקופת האשפוז נאמר לי כי אי אפשר לדעת מה גרם להתפרצות המחלה ויכולים להיות מספר סיבות ושהנושא עדיין לא ברור מספיק. למרות זאת הוטרדתי מאוד בשאלה מה גרם להתפרצות הITP - אחת ההשערות היתה כי סיור במפעל שעוסק בתרכובות וממסים אורגניים שונים שערכתי מספר ימים לפני התפרצות - הוא שעשוי היה להביא להתפרצות הITP, חשד זה נראה היה הגיוני גם לרופאה שטיפלה בי בזמנו. במהלך הזמן ניסיתי לבדוק את העניין דרך חיפוש מאמרים בנושא ומחקרים שבוצעו ואכן גיליתי מאמרים רפואיים רבים שמדברים על הקשר האפשרי שבין חשיפה לממסים אורגניים ואורגנו-כלורידים לבין ירידה בplt והתפרצות של מחלות אוטו-אימיוניות. כיום אני סטודנט לתואר מדעי ואני נמצא בהתלבטות קשה - אני חושב להרשם למסלול מסויים בתואר שכולל עבודת מעבדה יומיומית עם ממסים אורגניים וחומרים אורגנו-כלורידים. אני חושש כי הסיכון שיש בכך עבורי הוא גדול מידי אך לא בטוח כי יש לי מספיק ביסוס לחששות אלו. אני אובד עצות ולא יודע מה עלי לעשות. רציתי לקבל את חוות דעתך באשר לעניין. עד כמה הסיכונים הם משמעותיים בהתחשב ברקע הרפואי שלי ובחומרים להם אני עשוי להחשף?
אני מתנצל על אורך השאלה ומקווה מאוד שיהיה בידך לסייע לי בפתרון הדילמה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן
פרופ` אלן ברבי05/11/2009נכון ששאלתך ארוכה !
החשד לגרימת המחלה לא נראה לי סביר.
מחלת ITP נוצרת מנוגדנים עצמיים נגד תסיות הדם.
כעת המצב ברמיסיה .
ממליץ על המשך מעקב המטולוגי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלותכרמית04/11/2009
שלום,
בCT שנערך בעקבות דלקת ריאות חוזרת בריאה הימנית נמצאו בלוטות לימפה מוגדלות רבות בצוואר, בית השחי, בטן ומפשעה בין 1.1 ל- 1.6 ס"מ.
כבד 3 נגעים שלא ברור טיבם וציסטה.
בדיקת FNA מבלוטה בצוואר - התמונה מתאימה לקשר לימפה תגובתי.
ספירת דם תקינה (לימפוציטים 1.1) ותפקודי כבד תקינים.
אשמח לקבל את חוות דעתך האם מדובר בתהליך דלקתי או משהו אחר.
לתשובתך המהירה אודה.
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
כרמית04/11/2009בהמשך לשאלתי,
LDH בבדיקות הדם היה מוגבר - 493.
אשמח לתשובתך בהקדם
תודה רבה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אשמח לתשובתך בהקדם
תודה רבה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אשמח לתשובתך בהקדם
תודה רבה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרמית
פרופ` אלן ברבי05/11/2009התשובה היא שמדובר בבעיה תגובתית.
אך ממליץ על ביקורת נוספת בUS
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFR הומוזיגוטשירי04/11/2009
שלום,
אני נמצאת בטיפולי פוריות, ללא הצלחה. בבדיקות שערכתי לאחרונה התגלה MTHFR הומוזיגוט.
האם יש צורך בקבלת קלקסן במהלך הטיפולים וההריון?
תוד רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
פרופ` אלן ברבי05/11/2009תיקון של פגם זה הוא ע" מתן חי פולית.
בזמן הריון תקבלי הנחיות מרופא נשים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות נפוחותפניקס04/11/2009
שלום רב,
אמי בת 69. בעברה (לפני כחמש שנים) הוצאת רחם בגלל גידול, ללא טיפולים בהקרנות או תרופות.
בבדיקת PET CT שערכה לפני כשבועיים כביקורת לאחר הוצאת הרחם נמצאו בלוטות בבית השחי מוגדלות 2.5 ס"מ, גם אלו שבבטן נמצאו מוגדלות מעט אך לא כמו בבית השחי.
מזה כשבוע היא נוסעת לבית חולים בכפר סבא לבירורים רפואיים והיום אף נקבע לה תור לניתוח לשבוע הבא.
אינה סובלת מכאבים בבלוטות. בדיקות הדם שבית החולים ערך לבירור הנפיחות יצאו תקינות ללא ממצאים כלל. כלומר, העדות היחידה הינה PET וכן אולטרסאונד שעשו היום המאשש בלוטות נפוחות.
שאלתי - נאמר לה שבשבוע הבא תנותח להוצאת הבלוטות ושליחתן לביופסיה - מדוע? האם לא ניתן לקחת ביופסיה רקמתית ולא הוצאת שתי הבלוטות לגמרי?
האם גודל הבלוטות 2.5 ס"מ הוא הסיבה להוצאתן בשלמות?
יש לי הרגשה שהדברים רצים מהר מידי מרגע הגילוי למרות שנאמר לה כי אין כל סכנה ממשית.
לאימי מחלות רקע אחרות כמו אלרגיה, קוליטיס ואף אבחון פיברומלגיה - לעניות דעתי כל אחד מאלה יכול לגרום לנפיחות בבלוטות. האם לא כדאי לברר קודם אם הנפיחות היא תסמין ולא ולא סיבה?
הייתי רוצה גם לגשת איתה לחוות דעת נוספת באופן פרטי - אודה להמלצות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניקס
פרופ` אלן ברבי05/11/2009טוב מאוד שסוכם לבצע ביאופסיה שתאפשר אבחנה איסטופתולוגית.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםNoaRing04/11/2009
כיום בן 30, מאז ומתמיד כאשר קיבלתי מכה (בכל חלק בגוף), אפילו קלה יחסית
במהרה היה מופיע "סימן כחול", כלומר, שטף דם פנימי קטן.(צבע עורי בהיר)
לא כואב, לא מזיק ונעלם לאחר מספר ימים.
כמו כן, תמיד כאשר לוקחים לי בדיקת דם, מופיע באיזור שטף דם, כנ"ל,
לא גדול מידי (קוטר של מספר ס"מ), שנעלם לאחר מספר ימים.
בבדיקת הדם האחרונה נלקח דם לא כרגיל ממרכז החלק הפנימי של מרפק הזרוע,
אלא מחלקו הצידי, כ 5 ס"מ מהמרכז (פשוט הווריד שם בלט בצורה נוחה יותר),
אך יחד עם זאת, שטף הדם הקטן שהופיע היה במיקום הרגיל, במרכז הזרוע, ולא סביב מקום הדקירה.
לאור כל הנ"ל (במיוחד הקלות היחסית שבה מופיעים "סימנים כחולים" ושטפי הדם הקטנים לאחר כל בדיקת דם) :
1. האם יש מקום לבירור בנושא קרישיות דם ?
2. במידה וכן, מה בדיוק יש לבדוק ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NoaRing
פרופ` אלן ברבי05/11/2009אני מניח שבדיקות דם וקרישה תקינים .
ממליץ על המשך מעקב של רופא המשפחה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUGR הפלה וקרישהרוני04/11/2009
שלום רב,
כשאבי היה בן 32 היה לו אירוע מוחי.
היום אני בת 33 וחצי, אם לילד בן 3 שנולד לאחר הריון בסיכון גבוה (IUGR משבוע 26, היפרדות קרומים קלה בשבוע 11 וסכרת הריון).
לאחר לידת בני בלידה רגילה עם אפידורל (ב"ה נולד ילד בריא) עשו לי בדיקות קרישה:
להלן התוצאות:
PTT 20.40 SEC ( 20.00- 30.40) (*........)
ANTITHROMBIN 115.70 % ( 80.00- 130.00) (.....*...)
LUPUS ANTICOAG 1.19 ( 0.80- 1.38) (.....*...)
(DRVVT)
PROTEIN C 112.00 % ( 70.00- 140.00) (....*....)
APCR 2.17 RATIO ( 2.10- 3.50) (*........)
FREE PROTEIN S 89.60 % ( 57.60- 125.00) (...*.....)
MTHFR (C677T) HETEROZYGOTE
FACTOR II (DNA) NORMAL
G20210A
לקראת הריון נוסף התחלתי ליטול חומצה פולית במינון של 5 מ"ג (סתם מתוך אינטואיציה ולא כי מישהו אמר לנו על כך).
אחרי 4 חודשים נקלטתי וההריון התברר כ"כימי" ונפל תוך כמה ימים.
חודש לאחר מכן נקלטתי שוב. ראו עובר ודופק, אך היה פער של חמישה ימים בין גיל העובר על פי הוסת לגיל על פי US.
הרופא נתן להריון 10 ימים, לראות אם הפער נשמר ואיך זה מתקדם.
ביום העשירי עשינו בדיקה - הפער נשמר, אבל לא היה דופק ושק החלמון היה מוגדל.
לפני 10 ימים בוצעה הגרידה (שבוע 9 להריון).
אני רוצה עוד הריון, אבל לא עוד אובדן...
האם לדעתך יש קשר בין כל הדברים?
האם לדעתך יש לפנות להמטולוג או למומחה להפלות?
האם יש עוד בדיקות שיש לבצע?
מה אומרות התוצאות ומה זה ה- MTHFR?
תודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
פרופ` אלן ברבי05/11/2009ממצא גנטי של MTHFR HETER,שכיח מאוד ומתוקן היטב ע" לקיחת חי פולית.
רצוי להמשיך במעקב ויעוץ גינקולוגי לקראת הריון הבא.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהתוצאות האם תקינות?
רוני05/11/2009האם נדרש בירור המטולוגי נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני
פרופ` אלן ברבי06/11/2009הרופא נשים או המטולוג שביקשו הבדיקה ישלימו הבירור
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)