מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברינוגן גבוהשרון07/10/2009
שלום,
בת 36 , אם לשני ילדים קטנים (שלוש ושנתיים) מנסה להכנס שוב להריון, עברתי פעמיים הפלות טבעיות בשבועות הראשונים של ההריון.
ביצעתי בדיקות מקיפות של קרישיות יתר , הכל תקין למעט בדיקת פיברינוגן שערכה 424
(ביצעתי את הבדיקה כחודש לאחר ההפלה)
האם התוצאה מעידה על קרישיות יתר?
אם כן, כיצד עליי לטפל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/2009רמת הפיברינוגן יכולה להיות גבוה לאחר הפלה ועל כן סביר להניח שאין בעיה במנגנון הרישה בהנחה שכל יתר הבדיקות תקינות.
ליתר ביטחון ניתן לחזור על בדיקת הפיברינוגן כשלושה חודשים לאחר ההפלה ואני מניח כי התוצאות יהיו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בערכי mchרונן06/10/2009
שלום רב, אני בחור בן 25, בריא בד"כ, בבדיקת הדם האחרונה ישנה כמות מתחת לגבול התחתון בערך ה MCh
?, האם יש סיבה לדאגה
מצורף תוצאות בדיקות הדם
WBC-Leucocytes 5.9 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(.*........).
RBC-Red Blood Cells 5.46 10*6/micl 4,20 - 5,60 .(........*.).
Hemoglobin 14.6 g/dl 13,10 - 17,2 .(...*......).
Hematocrit 44.1 % 39,00 - 50,0 .(....*.....).
MCV-Mean Cell Volume 81 fl 79 - 97 .(*.........).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.7 pg/cell 27,00 - 35,0 *(..........).
MCHC-M.Cell Hb cont. 33.1 g/dl l 32,00 - 36,0 .(..*.......).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.4 % 11,60 - 15,0 .(....*.....).
Platelets 272 10*3/micl 150,00 - 450, .(...*......).
MPV-Mean Platelet Volume 10.8 fl 8,5 - 12,9 .(....*.....).
ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה
.סוחייה יכרע
Neutrophils % 45.9 % 40 - 75 .(.*........).
Lymphocytes % 40.5 % 22 - 43 .(........*.).
Monocytes % 12.1 % 3 - 13 .(........*.).
Eosinophils % 1.2 % 0 - 6 .(.*........).
Basophils % 0.3 % 0 - 2 .(.*........).
Neutrophils # 2.69 # 1,80 - 7,70 .(.*........).
Lymphocytes # 2.38 # 1,00 - 4,80 .(...*......).
Monocytes # 0.71 # 0,00 - 1,10 .(.....*....).
Eosinophils # 0.07 # 0,00 - 0,60 .(*.........).
Basophils # 0.02 # 0,00 - 0,20 .(*.........).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/2009הסטיות הקלות בערכי MCH ו- MCHC אינם משמעותיות ואינן מחייבות בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול????לימור06/10/2009
שלום אני בת 35 לאחר שלושה חודשים שאני מרגישה אי נוחות בצד שמאל בבטן העליונית כאילו יש שם משהו וחשבתי שזה קיבה הרופאה אמרה שאיפה שאני מצביעה זה טחול
נמצא לי חיידק הליקובקטור ועכשיו אני מקבלת אנטיביוטיקה היא לא בדקה אותי ואמרה שאם הכאבים ימשיכו לאחר הטיפול נבצע בדיקות
אני מודאגת כי אני קוראת על הטחול וזה מפחיד
ממה התלונות האלה יכולות לנבוע זה קשור לחיידק הליקובקטור??
והאם זה בסדר להמתין את כל הזמן הזה עד שיוחלט עם לבדוק את הטחול או לא
דבר נוסף לפני 8 חודשים ביצעתי בדיקות דם לצהבת ובדיקות כלליות לפני בדיקת קולונסקופיה
הכל היה תקין חוץ מפריטין 19 שזה גבולי ו 12 המוגלובין ברזל 100
אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/20091. אין קשר בין הליקובקטר לבין טחול
2. יש דרכים ברורת ביותר לבדוק האם הטחול מוגדל - קודם כל בבדיקה ידנית של הבטן ואם התוצאות לא מספקות ניתן לבצע אולטסאונד .
3. התוצאות של בדיקת הבזרל , פריטין והמוגלובין בגדר תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בבדיקה.יעקב05/10/2009
בבדיקת IMMUNOFIXATION-S התוצאה היתה חשד ל פארהפרוטאין IgM-K אולם רמת IgM נורמלית (IgG ו IgA גבוהים יחסית) האם זה סביר? ואם כן מה יכולות להיות המשמעויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב
פרופ` אלן ברבי06/10/2009לא מכיר המקרה שלך.
יכול להיות . צריך לעקוב עם בדיקות כל 4 חודשים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה לקרישיות והתקן תוך רחמידנה05/10/2009
שלום רב
אני נושאית לחסר בפרוטאין S (רמות פרוטאין S 45-52 בבדיקות שונות). בהמלצת המטולוג הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון. השאלה האם ניתן להשתמש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה. על פי היצרן (ןגם לפי דעתו של הגניקולוג שלי) ההתקן בטוח מההיבט של נטיה לקרישיות יתר כיוון ש" ההתקן ההורמונלי הוא שיטת מניעה פרוגסטינית – איננה מכילה אסטרוגן.
הפרוגסטרון שבשימוש הוא לבונורגסטרל אשר אינו חשוד בכך שהוא משפיע על תפקודי הקרישה בדם ואיננו מעלה את הסיכון לתרומבוזיס.
בנוסף לכך, השפעת ההתקן ההורמונלי היא בעיקרה מקומית ברחםואיננה סיסטמית ולכן עם התקן הורמונלי המינונים הנמדדים בדם הם הנמוכים ביותר בהשוואה לכל אמצעי מניעה הורמונלי אחר."
מה דעתך?
המון תודה
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי05/10/2009אין לי ידע בתחום זה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- P-LCRד05/10/2009
שלום
ברצוני דעת מה בודקת הבדיקה P-LCR,מה הם ערכי הנורמה שלה.
אצלי הערכים כבר כמה שנים נעים בין 49-53 %
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד
פרופ` אלן ברבי05/10/2009מצטער, לא מכיר הפרמטר הזה!
פרופ.ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות מתחת למינימוםרונהלי04/10/2009
שלום רב,
תוצאות בדיקות הדם של בתי בת 14 נראות תקינות מלבד:
PLATELET 127 (מזה תקופה ארוכה. הירידה החלה בשנת 2002)
MPV מן הסתם 13.9 (אני מניחה כפיצוי)
אך אני חוששת מאד מתוצאת הטסיות הנמוכות.
נתון נוסף שאינו בנורמה PT ׂSECONDSׁ 11.5
(PT%) = 84
אודה על תגובתך בהקדם.
חג שמח, רונהלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוכהלי
פרופ` אלן ברבי04/10/2009מספר התסיות בגבול התחתון של הנורמה,אני מבין ללא תופעות של דימום.
מעקב ס.ד בלבד !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות מתחת למינימום
רונהלי06/10/2009שלום רב ותודה על מהירות תגובתך.
יש תופעה של שטפי דם מאחורי הברכיים.
האם להתייחס לעניין כקשור למספר הטסיות?
איך אתה ממליץ להתקדם עם הנושא?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונהלי
פרופ` אלן ברבי06/10/2009לא נראה לי.
מעקב ס.ד בלבד
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמ04/10/2009
שלום שמי מ. אני בת 59, נשלחתי לבדיקת דם מכוון שאני סובלת מכאבים בעצמות ובפרקים.
שלחו אותי לאיבחון האם אני סובלת מלופוס או דלקת פרקים.
ANTINUCLEAR AB - NEGATIVE
ANTI CARDIOLIPIN IGM - 22.60
ANTI CARDIOLIPIN IGG - 6.33
ANTI CARDIOLIPIN IGA -20.0
A.B2 GLYCOPROTEI IGA - 100.0
A.B2 GLYCOPROTEI IGG - 13.70
A.B2 GLYCOPROTEI IGM - 13.90
רציתי לדעת מה דעתך?
אודה לתשובתך בתודה מראש מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
פרופ` אלן ברבי04/10/2009אנחנו בפורופ המטולוגי!
אני מציע לך לחזור לרופא שביקש הבדיקות לפירוט התוצאות ולהשלמת הבירור.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לקרישיות יתרענת04/10/2009
עשיתי בדיקה לקרישיות יתר ויצא לי ב:
Lupus anti coagulant APTT את הערך 2.16 , כאשר הגבול העליון הוא 1.88
מה זה אומר? צריך לגשת לרופא משפחה?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
פרופ` אלן ברבי04/10/2009אי אפשר להוציא מסככנות מתשובה זו.
כן לחזור לרופא המשפחה .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראומטואיד פקטוראתי04/10/2009
שלום רב
קיבלתי בדיקת דם שחורגת מהנומה.
נקראת ראומטואיד פקטור, בדיקת פרקים, יצא לי ערך 18, והנורמה עד 15.
מה זה אומר הבדיקה הזאת והערך החורג?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
פרופ` אלן ברבי04/10/2009אנו בפורום המטולוגי !
רצוי לחזור לרופא המשפחה/ראומטולוג להשלמת הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותאילנה03/10/2009
בוקר טוב.
בבקשה אם אפשר עזרה בפיענוח הבדיקות שעשיתי:
APC-RESISTANCE 2.14
תגובה גלובלית לפרוטאין C אקטיבי.
PROTEIIN C GLOBAL 1.06
PROTEIN C ACTIVITY 78.0
PROTEIN S AG' FREE 73.0
ANTITHROMBIN LLL ACTIVITY 88.0
FACTOR VLLL 89.0
RVVT SENSITIVE TO LAC 32.9
ANTI BETA2 GLYCOPOTEIN IGM 1.0
ANTI BETA2 GLYCOPROTEIN IGG 1.0
רציתי לציין במקביל שאני מנסה להיכנס להריון. האם משהו מהבדיקות הנ"ל יכול לשבש משהו
בניסיונות?
תודה מראש על התשובה
וחג שמח - אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
פרופ` אלן ברבי03/10/2009הבדיקות נראות לי בסדר, אם כי לא צוינו הערכים נורמלים של המעבדה.
כמובן עליך להגיע לרופא שביקש אותם לקבלת הנחיות נוספות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת+טחול מוגדל עד אימה.כריתה?עדינה02/10/2009
הרקע - לא ידוע. יש שחמת קריפטוגנית קשה על רקע PSC קרוב לודאי.
טחול עתיר ממדים שגורם לי לכאבי תופת כבר שבועיים מתחת לצלעות, בשמאל. זה נימוש כענק ע"י כל הרופאיםוגם בצילומים
בינתיים אנחנו שוקלים ניתוח להוצאתו. הרופאים מבולבלים וחלוקים בדעתם. בלאגאן גדול מאד מאד. וכואב לי כל הזמן, בלי תרופות (פרט לאורסוליט לכבד)
מתי ראוי ונחוץ , מנסיונך הרב, לשלוף טחול לצמיתות?
מה ההשלכות על מטופל שחמתי חסר טחול? תרופות לנצח? אורח חיים? תוחלת חיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדינה
פרופ` אלן ברבי03/10/2009מדובר בנושא של מחלת כבד וכידוע לך אנחנו בפורום המטולוגי !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה- CA 15-3אתי02/10/2009
שלום רב,
בת 35 בריאה בדרך כלל.
עברתי בדיקות מרקרים לאור סיפור משפחתי במשפחה.
הסמן הנ"ל היה גבוה מהרגיל 28.8 למרות שייחוסו עד 25 .
ממה הדבר יכול לנבוע?
כירורג ביצע בדיקת שד ידנית ושלל ב80 אחוז בעיה.
הרופאים לא ממהרים לתת ממוגרפיה או US
יש לציין שבחודש האחרון סובלת מכאבים חזקים באגן, וכמו כן גם בכתפיים.
מאובחנת בפיברומיאלגיה בגלל פרקים, כמו כן ראומטואיד פקטור 18 ולא תקין.
ממה יכול לעלות הסמן CA 15-3 אם זה לא שד?
אשמח לתשובה, לחוצה מאוד.
אני 9 חודשים אחרי לידה אם יש קשר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
פרופ` אלן ברבי03/10/2009מצטער ! אנחנו בפורום המטולוגי.
לשאלות שלך לפנות לרופא המשפחה או לרופא שביקש הבדיקות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. צום לפני בדיקה. 2 b12.איל30/09/2009
שלום לצוות הנכבד
1. אני בן 57. בדיקת דם לטריגליצרידים, כמה שעות יש לצום לפניה. כמו כן האם חוץ מסודה ומים מותר לשתות מיץ וכדומה.
2. לפני 12 שנה אובחנתי תוך כדי אשפוז כסובל מהיעדר מוחלט של אינטרינזיקט פקטור, ולכן אני לוקח בוויטקס אחד ליום(לפני כן קבלתי זריקה פעם בחודש). האבחנה הייתה ע"י שילינג טסט וגסטרו סקופיה. נאמר לי לאחרונה שיש בדיקת דם ד פעמית מסוימת שבודקת האם האבחנה הנ"ל נכונה. אם יש בדיקת דם כזו , מהי, והאם יש לעשותה במקביל לבוויטקס או להימנע ממנו תקופה מסוימת. רוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייל
פרופ` אלן ברבי01/10/2009אפשר לשתות מים לפני הבדיקה.
בנוגע לטיפול ב ויטמין ב12 אפשר בהחלט לקחת טבלית ויטמין ב12 (1000מיקרוגר')תת לשוני פעם בשבוע.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומהאייל ד28/09/2009
שלום רב,
הבת שלי כמעט בת 4. ילדה בריאה בדרך כלל.
לפני חודש וחצי היא חלתה במחלת הנשיקה אובחן EBV IGM חיובי
המחלה היתה סוערת! במשך 10 ימים! ללא הפסקה! חום של כ 40-41 מעלות.
תפקודי כבד מעט גבוהים, גרון קצת אדום, 10 ימים לא אכלה כמעט כלום, חולשה.
צילום חזה תקין. החום חלף ומאז עבר חודש והיא עדיין חלשה ועייפה מאוד מתעייפת כמעט מכל פעילות תוך דקה. התיאבון חזר כמעט במלואו.
ספירת הדם בזמן המחלה עם מונוציטים גבוהים ומעט אנמית ועם ברזל נמוך 15.
הומלץ תוספת ברזל ואנחנו נותנים.
רופא הילדים אמר שזה מחלת הנשיקה ושבהחלט חריג מאוד לראות בילדים מחלת
הנשיקה כה חריפה ובדרך כלל מחלת הנשיקה בילדים היא לא מורגשת או מחלה קלה.
קראתי בעיתון שכנראה יש קשר חיובי בין EBV סוער לבין לימפומה.
ברצוני לשאול האם העובדה שביתי בת ה 3.5 חוותה EBV סוער של 10 ימים עם חום
40-41 מעמידה אותה בסיכון גבוה יחסית ללימפומה? מה רמת הסיכון? זה בערך 10-20 אחוז או נניח 1 ל אלף? אנחנו דואגים...
האם זה דורש מעקב מיוחד ובדיקות תקופתיות ?
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ29/09/2009כל הסימנים שתיארת אופיינים למחלת הנשיקה כולל העובדה שהיא עדיין מתלוננת על חולשה ועייפות.
תופעה זו יכולה להמשך במשך שבועות נוספים ואין סיבה לדאגה .
אומנם נכון כי בגיל 4 המחלה היא יותר קלה אך יש גם מקרים חריגים.
לגבי הקשר בין חומרת מחלה להופעת לימפומה לא ידוע לי על כך. יתרה מכך מספר מקרי הלימפומה על רקע מחלת נשיקה בעבר הוא מזערי ועל כן אינני רואה סיבה לדאגה בכיוון הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)