מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת NAIT לילוד וליולדתלירז10/12/2009
שלום,
לפני חודש ימים נולד בני יאיר בלידה הייתה בעיה של טסיות נמוכות לבני (בימים הראשונים היו לו ספירה של בין 59 ל-101 כששוחררנו לאחר שבוע,בבדיקה אצל הרופא לאחר שבועיים עלה לו כבר ל-250).תוצאות הבדיקה שלי הן :
PLATELET GENOTYPE PCR'ASRA
HPA1 GPIIIa L33P- a/a
HPA2 GPIb T145M- a/b
HPA3 GPIIb I843S-a/b
HPA5 GPIa K505E- a/a
אודה לך לפיענוח המשמעות הגנטית של התוצאה ? האם בהריון שני אצטרך להיות במעקב בנושא?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה
רולא10/09/2015שלום רב
לאחר הלידה בבדיקת הדם ראו שמספר הטסיות ירד מ 125 ל 70 נשארנו בהשגחה עד שזה עלה ושוחררנו, אחרי שבועיים זה עלה והגיע ל 137. ואז שבועיים לאחר מכן בבדיקת הדם סה ירד ל 27 , שלחו בדיקת nait והתשובות חלקיות , יש צורך בבדיקות נוספות. השאלה שלי, בין אם זה nait או לא כמה זמן זה לוקח עד שמספר הטסיות מתייצב? אני מאוד מודאגת וקשה לי עם זה שהילדה כל שבוע דוקרים אותה לבדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת NAIT לילוד וליולדת - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/09/2015נא לפנות למרפאת קרישה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירז
פרופ` אלן ברבי11/12/2009קודם כל התרומבוציטים עלו וזה בסדר.
בקשר לגנוטיפ של התסיות אני מניח שזה בוצע לחיפוס נוגנים אצל הילד, אך רצוי לרופא שביקש אותם.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אניחגית10/12/2009
ברצוני לציין שכשהרופאה ראתה את התשובה של האולטרא סאונד היא עשתה לי היום בבוקר בדיקות דם ספירה כימיה ושקיעה , השקיעה יצא לי 25 הספירה וכימיה יצאו תקינים אך יש לציין שבבוקר נטלתי כדור של אנטיביוטיקה האם זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה ,
בבוקר כשהגעתי לרופאה לא הייתה לי מטרה לעשות בדיקות דם , מפני שרופאה רצתה שאני אסיים את האנטיביוטיקה ואז אעשה בדיקות , אך כשהבאתי את תוצאות הבדיקה של האולטרא סאונד היא אמרה לי עכשיו לעשות בדיקות , שאלתי האם לאנטיביוטיקה שנטלתי יש השפעה על התוצאות פרט לזה גם לא הייתי בצום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
פרופ` אלן ברבי11/12/2009זה בסדר . תמשיכי המעקב אצל הרופא המטפל.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול מוגדללבנת10/12/2009
עשיתי אולטסאונד כליות וגילו אצלי טחול מוגדל כ 15 ס"מ רציתי לדעת עם זה משהו חמור? ובזמן האחרון יש לי כאבים בצד שמאל האם יש קשר ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנת
פרופ` אלן ברבי11/12/2009רצוי למרפאה המטולוגית כל שהיא שתעקוב על הממצא.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אניחגית09/12/2009
יש לציין שעברתי כבר את מחלת הנשיקה וכל מיני וירוסים למיניהם האם זה אומר שאני יכולה לחטוף אותם שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
פרופ` אלן ברבי11/12/2009זה נדיר אבלקיימים מיקרים של מחלה ממושכת.
רצוי המשך מעקב של הרופא המטםל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהחגית09/12/2009
שלום שמי חגית בריאה ללא מחלות רקע במוצ"ש האחרון (ב5 לחודש9 , הגעתי לביקור רופא לאחר כאבי גרון וחם , הרופאה בדקה אותי בלילה ועשתה לי בדיקת שתן שבשתן הראה דם (זה אולי מפני שהייתי במחזור ) בבדיקת דם הכל תקין פרט לטרומבוציטים שהראו 613 , הרופאה החליטה לתת לי מוקסיפן
לאחר שלושה ימים נגשתי לרופאת המשפחה שאמרה שאחרי האנטיביוטיקה אני אחזור על הבדיקת דם. יש לציין שאמרתי לה שיש לי נפיחות תת עורי בצוואר היא בדקה לי את כל הבלוטות בגוף ולא מצאה אך שלחה אותי לצילום ריאות ששם לא מצאו בלוטות אל באולטרא סאונד צווארי נכתב כך:
בסריקת האיזור הודגם תהליך תת עורי היפואקוי בעל גבולות חדים וסדירים בציר אורכי כ 14 מ"מ.
חשד לתהליך שני קטן יותר צמוד אליו בציר אורכי כ 8מ"מ . בוצעה סריקה של שרשרת הג'יגולריס:הודגמו קשרים בודדים מימין בציר אורכי עד 13 מ"מ , ומספר קשרים משמאל בציר אורכי עד 17 מ"מ לסיכום:קרוב לוודאי מדובר בבלוטות לימפה מוגדלות:רגילות? אבחנה מבדלת של התהליך הגדול בעורף כוללת גם גוף שומני . רצויה התאמה קלינית למעקב.
אני שואלת מה מובן אולטראסאונד , אני פשוט בהסטריה אולי זה סרטן גם טרומבוציטים וגם לימפה אני מבקשת את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
פרופ` אלן ברבי11/12/2009אני לא יודע אם את אותה חגית !!!
קודם צריך לחזור על ס.ד בקשר לרמת התסיות.
בקשר לממצאים בUS צואר אני מציע לך לקבל יעוץ א.א.ג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי טי פינטע09/12/2009
שלום!
גילו לפני שנתיים אי טי פי. ולא ממש הייתי במעקב. פניתי להמוטלוג לא מזמן והוא עשה לי כמה בדיקות לבירור. משטח ונוגדנים. המשטח היה תקין. (מלבד ערך הטסיות.) והתשובות האחרות הגיעו אלי היום:
pt sec blood 10
pt inr 0.98
ptt 29.60
rvvt ratio 1.19
לא נמצא - circulating anticoagulant sum
שאלותיי:
1. האם הבדיקות תקינות? אני רואה שה pt sec blood קצת נמוך מהטווח (10.03-12.43)
האם יש לזה משמעות?
בבקשה אם תוכל לכתוב לי מה בודקות הבדיקות האלה?
מה זה הבדיקה circulating anticoagulant sum ?
2. האם צריך לשלול מחלת הלופוס/זאבת?
3. האם בבדיקת גורם הבעיה של טסיות נמוכות לא צריך לשלול לוקמיה? איזה בדיקה עושים לשם כך?
אני ממש ממש אודה לך אם תוכל לענות על כל השאלות.
אני רוצה כבר להכנס להריון... ומחכה לסוף הברורים.
תודה, רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
פרופ` אלן ברבי11/12/2009הבדיקות שאת מציגה הן בסדר.
בקשר למצב האיטיפי המצב תלוי בכמות התסיות.
רצוי מעקב. מס' התר' יכול לרדת בזמן הריון
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12שרונה08/12/2009
שלום רב,
אני בת 36 בריאה וצמחונית מזה 20 שנה. מקפידה על תזונה מאוזנת ובריאה ורזה מאד.
אני לא נוטלת ויטמינים מאז הלידה השלישית לפני שנה.
בכל זאת, ויטמין B12 שלי גבוה - 1200 מ"ג.
שאר הערכים בטווח הנורמה נוטים אפילו מטה - המוגלובין 12 וכדוריות אדומות ולבנות בנורמה הנמוכה.
מה הגורם לכך?קראתי שיכול להיות קשור ללוקמיה....מפחיד!
תודה
שרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרונה
פרופ` אלן ברבי11/12/2009הס.ד נראת בסדר.
אין לי הסברים לרמה גבוה של ויט' ב12
להמשיך מעקב ס.ד ורמת ויט ב12 כל 6ח'
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה קיבהיניב08/12/2009
שלום רב!
לפני כחודשיים אימי חשה כאבי בטן שהלכו והחמירו. לא הגיבו לטיפול ב"אולקוס" מלווים בירידה במשקל, בתיאבון חולשה וכו'...
בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה (שהדגימה גוש) בה נלקחה ביופסיה שתוצאותיה:
"בדיקה היסטולוגית מראה שלושה קטעי רירית קיבה עם דלקת פעילה בינונית עד קשה. בריר אשר מעל לאפיתל נוכחות הליקובקטר פילורי רבים. בנוסף תסנין של תאי לימפה בעלי ציטופלזמה בהירה וגרעין בלתי סדיר, עם יצירת נגעים לימפואפיטליאלים בולטים והרס של החלק הבלוטני של הרירית ושל הפאובלות. תאי לימפה נצבעו CD20 חיובי ובצביעת Ki67 נצבעו תאי לימפה. תמונה מתאימה ל- low grade marginal zone lymphoma".
אימי טופלה בקלריתרומיצין, מוקסיפן ואמפרדקס. מאז עברו חודשיים ונראה כאילו העניינים נתקעו. דובר על טיפול כימותרפי והקרנתי אבל הובהר לנו שעד שלא יטופל החיידק בקיבה לא יתחילו בטיפול.
רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין, האם יש צורך להמתין עד שהחיידק יסולק והאם לא מבוזבז זמן יקר? מה לגבי בדיקות נוספות כגון: PET CT וכדו'...?
לציין שאימי ביצעה תבחין נשיפה להימצאות הליקובקטר ותשובה תגיע השבוע, אז יגבשו תוכנית טיפולית + ביופסיה חוזרת...
האם מניסיונך יהיה צורך במצבה בטיפול הקרנתי או כימותרפי? מה לגבי ריתוקסימאב? רלוונטית?
תודה רבה על התייחסותך.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
פרופ` אלן ברבי11/12/2009מיקרים של לימפומה בקיבה נמצאים במעקב של המטולוג במרפאה המטולוגית.
אני מניח שם אימך.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cllזהר08/12/2009
לבעלי בן 38 גילו CLL. אנחנו חושבים על ילד נוסף(יש לנו כבר שניים) האם יכול להיות שיוולד לנו ילד חולה במחלה לימפוטית כלשהי? האם זה מגדיל את סיכוייו לפתח מחלה לימפוטית כלשהי במהלך חייו?אם כן יש דרך לחזות זאת או למנוע זאת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהר
פרופ` אלן ברבי11/12/2009אין לי תשובה לשאלתך.
תוארו מקרים נדירים מאוד של CLL משפחתי בן אחים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקרישיות יתרשיר07/12/2009
שלום
במסגרת בירור כשלונות חוזרים בטיפולי IVF נשלחתי לבדיקות קרישיות יתר.
הבדיקה נקבעה לשבוע הבא, כאשר אני בין טיפולים ולא נוטלת הורמונים מזה כ-3-4 שבועות. עם זאת אני נוטלת מזה 3 שנים חומצה פולית, 5 מ"ג.
נודע לי שהח' הפולית מעוותת את תוצאות בדיקת ההומוציסטאין ושיש לעשות הפסקה של 3 שבועות בנטילתה. האמנם? אם כך הדבר - האם יש עוד תרופות (למשל הורמונים שניתנים במהלך טיפולי IVF) שעלולים להשפיע על הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
פרופ` אלן ברבי12/12/2009אני מבין שבנתים את מפסיקה הטיפולים ועושה בדיקות. זה בסדר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מיקרופירין לפני נסיעה לחו"לנטלי07/12/2009
שלום רב,
אני בת 24, בריאה בד"כ, נמצאה אצלי מוטציה בפקטור 2 (קרישיות יתר).
לפני נסיעה של עשרה ימים לארה"ב. כמה ימים לפני ולאחר הטיסה עליי לקחת מיקרופירין?
תודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
פרופ` אלן ברבי12/12/2009השפעת האספירין היא כעד 10 ימים
אם המליצו לך לקחת אספירין רצוי כדור אחד לפני כל נסיעה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםאורנה03/12/2009
שלום.
אני בת 27, בהריון שבוע 11,אני נמצאת בבירור קרישת דם,
תוצאות בדיקת דם: PROT-S ANTIGEN (FREE)- 50 נורמה: 53-109
APCR RATIO -2.57
שלילי- PTT(FSL)/PTT(FS)
ANTITHROMBIN-III -109 נורמה: 75-125
PROTEIN C ACTIVITY-103 נורמה: 70-140
רציתי לדעת האם הבדיקות תקינות, או שיש בעיה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה
פרופ` אלן ברבי12/12/2009ערך ה PS יורד בזמן הרין
יתר הבדיקות תקינות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא תקינות בבדיקת קרישיות יתראפרת02/12/2009
בתחילת אוקטובר השנה הופיע לי שטף דם פתאומי ביד ללא סיבה נראית לעין.
בצעתי בדיקות דם ראשונות בהפניית רופא משפחה :
PT-INR 0.87
PT-SEC 9.5
PT % 100
APTT-sec 27.9
כשנה קודם לכן התוצאות של בדיקות אלו היו :
PT-INR 0.96
10.2 PT-SEC
PT % 100
APTT-sec 28.5
בהמשך פניתי לרופא נשים מכיוון שאני בת 35.5 ונוטלת גלולות מסוג מרסילון. נשלחתי לבצע גם את הבדיקות הבאות ע"מ לוודא שאין קרישיות יתר -
PROT-S ANTIGEN (FREE 38 וליד הופיעה הערה בוצע פעמיים
נא לחזור על הבדיקה בעוד שלושה חודשים
בדיקת לופוס אנטיקואגולנט בוצעה ע"י ערבוב פלסמת החולה עם פלסמה תקינה
PROTEIN C ACTIVITY 110.0
ANTITHROMBIN-III 87
APCR RATIO 2.8
PTTFS 30
PTT(FSL) 29.9
PTT(FSL)/PTT(FS) 0.99
LAC-SCREEN-RVVT 40
LAC-CONFIRM-RVVT 30
SCR RV/CONF RV 1.31
ANTI CARDIOLIPIN IgG 3.64
ANTI CARDIOLIPIN IgA 0.00
ANTI CARDIOLIPIN IgM 4.77
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 1.24
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 2.62
היום רופא הנשים יצר עמי קשר והסביר שהתוצאות גבוליות והוא צריך להתייעץ עם המטולוגים בשביל להבין בדיוק מה המשמעות שלהן ומה נדרש ממני .
האם מדובר בתחילתה של קרישיות יתר ? האם עליי להפסיק ליטול גלולות ? האם יש משמעות בהבטי כניסה להריון בחודשים הקרובים ?
כמו כן האם בשלב זה צריך לעבור להמשך בדיקות אצל רופא המטולוג ?
אודה להתייחסותך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי11/12/2009סיפור ארוך וכדאי יעוץ המטולוגי מסודר במכון הקרוב.
בדיקות שבוצעו לא מסבירות השתף דם.
רצוי באמת לחזור על בדיקת PS.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ב.דםחנה01/12/2009
שלום אני בת 56 ולפני 3 חודשים עשיתי בדיקה b2 glycoprotein והתוצאה 25.30 והנורמה 12 עברתי שוב את הבדיקה והתוצאה 25.40 על מה זה מראה ה b 12 שלי מצוין .מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/12/2009לא ברור למה בוצעה הבדיקה כי איננה בדיקת דם שיגרתית.
האם היתה לכך סיבה ?
אין ספק שהערך הוא חריג ,ועל כך יש להיוועץ בצורה ממוקדת עם הרופא המטפל - מאחר ויכולות לכך מספר סיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמיךאפרת01/12/2009
עשיתי היום בדיקת דם והאחות אמרה שהדם שלי סמיך.
רציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות לדם סמיך?
האם זה יכול להעיד על בעיה של קרישיות יתר? (לא ידועה הסטוריה משפחתית).
וכיצד ניתן לקבל הפניה לבדיקה הזאת?
אציין שביצעתי לא מזמן (עקב ניתוח) את הבדיקות: PT, PTT שיצאו תקינות.
האם בדיקות אלו מספיקות כדי לדעת אם יש בעיה של קרישיות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/12/2009המושג דם סמיך אינו אומר לי דבר.
ייתכן והכוונה לערכים גבוהים מהרגיל של מס' כדוריות אדומות, המוגלובין, מס' הטרומבוציטים.
מידע זה ניתן לקבל ע"י ביצוע ספירת דם רגילה.
לפי הנתונים שנתת אין עדות לקרישיות יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)