מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםבת3504/11/2009
לפני מספר ימים עשיתי בדיקות דם, והייתי רוצה לדעת אם הבדיקות תקינות.
אני בת 35 ושבוע שעבר התעלפתי.
רשמתי כאן את הבדיקות שיצאו עם ערכים גבוהים/נמוכים.
REFFITIN 9.0 NG/ML 10.0-29.0
MCV 77.8 FL 80.0-97.0
CALCIUM 8.46 MG/DL 8.50-10.50
TRIGLYCERIDES 177 MG/DL 0-150
אלה הבדיקות שיצאו עם ערכים גבוליים:
BILIRUBIN-DIRECT 0.1 MG/DL 0.1-0.29
LYM% 22.2 20.0-50.0
BASO ABS 0.0 K/UL 0.0-0.1
MACRO% 0.0 0.0-15.0
HYPO% 0.7 0.0-10.0
PLT 433 K/UL 150-450
אשמח לדעת אם הבדיקות הללו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ05/11/2009לפי הבדיקות הללו ייתכן ומדובר בחוסר ברזל . לכן יש לדעת המוגלובין , RBC , MCH, ורמת הברזל בדם.
כל יתר הבדיקות בגדר הרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםשרון02/11/2009
שלום רב,
אני בהריון וש לי מחסור בפקטור 11 שגורם לכך שהדם ניקרש בקצה איטית מהנורמאלי. הדבר מוביל לכך שלא אוכל לקבל אפידורל בגלל חשש לדימום, וגם יהיה צורך בטיפול מיוחד במידה וחלילה אצטרך קיסרי.
שאלתי היא: האם דיקור מי שפיר היא בדיקה אשר מסוכנת יותר עבורי בגלל המחסור בפקטור 11?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
פרופ` אלן ברבי03/11/2009אים יש צורך בבדיקה אפשר לתת עירוי פלזמה לפני
רופא נשים ידאג לזה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין טחורים לנויטרופניהBH01/11/2009
שלום רב,
לפי כשנתיים גילו אצלי נויטרופניה. (מספר הנויטרופילים שלי נע בין 500 - 1000 ).
הרופאים לא מצליחים למצוא הסבר לתופעה. (אני לא ממוצא תימני, בדיקת מח עצם יצאה תקינה).
בנוסף, מזה זמן רב אני סובל מטחורים המלווים לרוב בדימום.
קראתי בספרות הרפואית שנויטרופניה עלולה לגרום לכיבים באיזור פי הטבעת. האם גם ההיפך נכון?
האם טחורים עלולים לגרום לנויטרופניה?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/11/2009לפי מיטב ידיעתי אין קשר בין נויטרופניה וטחורים אלא אם כן בעקבות נויטרופניה עשויים להתפתח זיהומים באזור הטחורים הקיימים אשר יותר קשה להתגבר עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLL וקרישת דםחגית01/11/2009
אמי בת 75 סובלת מ CLL כשנתיים.
לא מקבלת טיפול כי אמרו שעדיין אין צורך האם זה לא מסוכן שהיא עדיין לוקחת טרופות לדילול הדם
עקב בעיות לב בעבר.
כל שבוע היא עושה בדיקת קרישת דם.
מה יקרה אם הדם לא יקרש?
בתודה מראש
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/11/2009סביר להניח שה- CLL במצה יציב שאינו מחייב טיפול. מקרים כאלו מוכרים וידועים ויכולים להיות במעקב שנים רבות.
אין ל- CLL כל קשר לדילול הדם . את הבדיקות השבועיות מבטאים ע"מ למצוא שהמינון בטווח הנכון.
במידה וערכים הם בטווח הטיפולי אין סיכוי שהדם לא ייקרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קרישיות יתר/גלולותנדיה31/10/2009
ד"ר שלום רב,
אני בת 21.
בעבר בשל שינויים בצבע העור בקור, נשלחתי לבצע בדיקות דם והתוצאות היו תקינות למעט : DSDNA חיובי (28 כשהנורמה באיכילוב היא עד 20) ו- ANA שלילי (היה פעם אחת חיובי 1.4)
כמו כן b2gp1 בגדר הנורמה. LAC היה חיובי בשתי פעמים שונות.LAC-KCT שלילי.
כיום, שנתיים לאחר מכן: LAC-CONFIRM-RVVT יצא 27 (כשהטווח במעבדה הוא 27-35).
יחד עם זאת לא חזרתי על כל הבדיקות שעשיתי בעבר.
השאלות המטרידות אותי הן-
1. האם אני בסיכון של קרישיות יתר?
האם מותר לי ליטול גלולות פרוגסטרון בלבד ?
2. האם כדי לענות נכון יותר על שאלה זו כדאי שאעשה שוב את כל סט הבדיקות ?
3. אם כן - למי עלי לפנות : לראומטולוג או להמטולוג ? (ראומטולוג וגינקולוגית של קופח לא כתבו המלצה חד משמעית.
חשוב לציין כי אין לי סימנים קלינים בכלל של כל מחלת חיבור או פרקים כלשהי.
אודה מאוד להתייחסותך,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/11/2009בשלב זה מציע להתייעץ עם ראומטולוג . סביר להניח שהכל כשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישהלימור30/10/2009
שלום !
במסגרת בירור קרישיות יתר בצעתי את הבדיקה הבאה:
PTT(FSL)/PTT(FS) - שלילי
מה הבדיקה בודקת? ראיתי בתוצאות של נבדקים אחרים שהתקבלה תוצאה מספרית - מה זה אומר "שלילי"?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
פרופ` אלן ברבי31/10/2009לא ברור . אולי חיפסו נוגדנים בפקורים של ה PTT.?
מציע לך לפנות לרופא שביקש הבדיקות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומהמאיר29/10/2009
שלום רב,
אובחנתי לפני מספר חודשים כחולה ב- MARGINAL ZONE LOW GRADE
LYMPHOMA - STAGE 2
ב- PET CT היתה קליטה בשתי המפשעות שלי בלבד ועברתי קורס של 18 הקרנות למפשעות. את ההקרנות סיימתי לפני שלושה שבועות.
אני לא מתגורר בארץ ושחזרתי למקום מגוריי רופאה המטולוגית שלחה אותי לבדיקת US בלוטות ובדיקות דם.
ב- US התגלו 7 בלוטות חדשות באזור הצוואר ובית השחי בגודל של 2 ס"מ לערך. ובבדיקת דם יצאה תוצאה חריגה של BETA 2 MICROGLUBOLIN של 2.14. ה- PET CT האחרון בוצע לפני כחודשיים וההמלצה שקיבלתי לאחר ההקרנות היא לבצע בדיקה נוספת בעוד כ- 4 חודשים.
מה דעתך על בדיקת ה- US והדם?
האם יש צורך בהקדמת ה- CT?
תודה רבה מראש,
מאיר הלחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיר
פרופ` אלן ברבי31/10/20097 בלוטות חדשות באיזור הצאור מחיבות התייחסות
אבל ללא צורך להקדים הPET-CT
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות וגלולותשרית28/10/2009
בת 40 נוטלת גלולות מרסיליון בבדיקת קרישיות עקב הפלות נמצא הטרוזיגוטיות לmthfr אךhc תקין וכן הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן.תור להמוטולוג רק בעוד חודש .האם אפשר להמשיך לקחת גלולות? האם קרישיות גורמת גם להפרעת קצב בלב? האם קרישיות יכולה לגרום ללידת לעובר עם מומים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרית
פרופ` אלן ברבי31/10/2009אין דחיפות!
התור שלך להמטולוג קרוב....
רצוי לחקות ולשמוע את ההנחיות שלו בהתאם להיסטוריה הרפואית.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם - הסבררומי28/10/2009
שלום רב,
מצרפת בזה את תוצאות בדיקת הדם ,
אשמח אם תוכל להסביר לי
Fibrin degradation - products D -417
התוצאה היא לא בטווח הטווח הוא עד220
הסבירו לי שזה קשור לקרישה אך ממה זה נובע?
והאם יש משהו שאוכל לעשות בכדי להפחית את התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומי
פרופ` אלן ברבי31/10/2009אין לי פרטים על המקרה שלך !
מציע לך לחזור לרופא שביקש את הבדיקות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני ניתוחהילה27/10/2009
ילד בן 7.5 שנים בריא בד"כ והיום לפני ניתוח בחלל הפה(שקדים)+הרדמה מלאה.
כל בדיקות הדם תקינות למעט:
MCHC-M.Cell Hb cont 31.9 הגבול הוא בין 32-37
MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.1 הגבול הוא בין 26-32
Neutrophils%39.9 הגבול הוא בין 40-60
Eosinophils %8.7 גבול בין 0-5
PT%91.1 הגבול הוא בין 80-130
PT (Seconds)11.2 גבול 8.4-11.8
I.N.R 1.7
PTT SEC 32.9 גבול בין 21.6-30.6 יש חריגה
PTT Ratio1.27 טווח בין 0.9-1.12 יש חריגה
האם יש בעייה?
האם החריגות בתפקודי קרישה רציניות ????
מעכב ניתוח???
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
פרופ` אלן ברבי31/10/2009בבדיקות שמסרת יש 2בעיות שצריך לברר:
1-% גבוה של אאוזינופילים
2-INR מעל הנורמה למרות PT תקין
מציע לך לפנות לרופה הילדים, כמובן לפני הניתוח
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש רופא שיוכל לעזור לבעיה שלישגית26/10/2009
אני כשנה סובלת מגרד בכפות הידיים והרגליים לאחר ארוחת הצהריים או בלילה וגם בסביבות 4 לפנות בוקר ואז אני מתעוררת להקיא מיציי קיבה .הייתי אצך אלרגאולוג ושלל אלגריה כל שהיא בבדיקות הדם רמת ה IgM עומד על 270 . הסטוריה הרפואית שלי היא הסרה של כיס המרה אך עם כיביי קיבה חוזרים +ישנו שומן על הכבד שלי באופן קבוע ..איניי יודעת למי לפנות לבדיקות נוספות
אתמול קבלתי סריקת קורטיזון אך הגדר לא פסק .....אשמח שתפנה אותי למשהו או לאיזה רופא או שתענה לי מנסיונך .תודה ותבורך על תרומתך לזולת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית
פרופ` אלן ברבי26/10/2009כידוע לך אנחנו בפורום המטולוגי ! לא נראה לי שמדובר בבעיה המטולוגית.
העליה הקלה ב IgM אינה משמעותית.
רופא המשפחה ירכז את כל הנתונים ויוכל להתיעץ עם רופה פנימי/אימונולוג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספלנקטומי וכרישת דםיגאל24/10/2009
שלום !
האם ישנה נטייה לאנשים ללא טחול (ספלנקטומי בשל סרוציטוזיס) לכרישת דם ?
תודה.
בברכה,
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/10/2009בהעדר טחול יש עליה במספר הטרומבוציטים
ובמקרים מסויימים יכולים להתפתח טרומבוזות, אך אלה מקרים נדירים וחשוב לדעת את מספר הטרומבוציטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאריאל22/10/2009
בני בן 4 ושמונה חודשים. בריא (טפו טפו טפו).
בבדיקת דם שערכנו לו היום התקבלו התוצאות החריגות הבאות:
RBC 6.21
HG 16.4
HCT 50
פריטין 8.6.
הוא היה בצום והיה נתון ללחץ רב לפני הבדיקה.
מה משמעות התוצאות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אריאל22/10/2009B12 271
לימפוציטים 49.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/10/2009ערכים אלו מעט גבוהים מהצפוי כדאי לדעת מהם ערכי הספירה הלבנה והטרומבוציטים בכל מקרה כדאי לחזור על הספירה ולפנות המטולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFR homozygotיעלי22/10/2009
לאחר 2 הפלות עשיתי בדיקת קרישה
כל הערכים תקינים- כלומר נמצאים בתוך הסוגריים
homocystien-6.04
נמצא מוטציה ל-MTHFR homozygot
אני עכשיו בהריון שלישי שגם הוא לא תקין-אין דופק שבוע 8 +ארבע ימים
האם יש קשר בין ההפלות והמוטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
יעלי24/10/2009APTT -1.69
הגבול העליון 1.7
יכול להיות שאני צריכה להיות מטופלת במדללי דם?
יש לי פגישה נוספת עם המטולוג רק עוד שבועיים ...
אשמח אם אוכל לקבל תשובה בינתיים שתסביר ואולי אפילו תקל מעט על האובדן הנוסף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/10/2009מה היו הסיבות להפלות ? אני מניח שרופא הנשים יידע אותך על כך. במידה ולא זהו המידע הראשוני שיש לקבל ובהתאם לתשובה בכל מקרה יש להתייעץ עם המטולוג.
במידה וההריון הנוכחי לא תקין הייעוץ חייב להיות מיידי בתאום עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנליד-דחוףאפרת21/10/2009
האם לנליד נמצא אפקטיבי /בטוח כמו ריבליד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי22/10/2009שאלה לא ברורה לי.
אם מדובר בלנלידומיד ורבלימיד זה אתו דבר
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)