מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה התפתחות סרטן?מירי03/01/2008
שלום דוקטור קיבלתי היום את הבדיקות וממש מודאגת לא מסוגלת להרדם אנא עזור לי wbc10.9+ luc%0.5monoabs1.0 basoabs0.1marco%0.2 micro%1.3 hypo%0.6 plt425cholesterol hdl28_ got ast45 gpt alt55 c- reactive protein 0.33דוקטור האם זה התפתחות סרטן ?אני מש מודאגת אין לי מנוחה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם
ד''ר אשר וינדר03/01/2008אני לא מוצא משהו מדאיג בבדיקות. אבל, תמיד, צריך לדעת מדוע הבדיקות נעשו ומה מחפשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרישיותליאתי02/01/2008
ד"ר וינדר שלום,
אתמול הייתי אצל ההמטולוג שאבחן את המצב שלי.
הוא אמר שמכיוון שהייתי בסכנת חיים (קריש מאסיבי בריאה)לא אוכל להכנס להריון בשנה הקרובה בגלל קומדין שאני לוקחת.
האם זה הגיוני?, אם אעשה CT ויגלו שהקריש התמוסס האם גם אז אצטרך להמשיך עם הקומדין ולא להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרישיות
ד''ר אשר וינדר03/01/2008ההמלצה שקבלת בהחלט הגיונית. כדי לתת חוות דעת מעמיקה יש צורך לקבל מידע מקיף. אם תרצי, פני אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה עם כל החומר הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לימפוציטם וברזל נמוכיםדורית02/01/2008
ד"ר נכבד,
בשל כאבי גרון ,שעול,חום ונזלת ביצעתי בדיקת דם לספירה ומאחר והיה איחור במחזור של מס ימים בצעתי גם BHCG,אשר למחרת נתברר כחיובי,אבל רמת ברזל 36,וכן לימפוצים נמוך מאוד(לפני חודש הכל היה תקין ושגרתי).
WBC בטווח התקין ,וכן המוגלובים 13.
מה אני עושה?אני עדיין עם חום(מזה 3 ימים),מה מהשמעות של תוצאות אלו?האם יש קשר לרמת הברזל ולליפוציטם הנמוכים או לראשית היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי לימפוציטם וברזל נמוכים
ד''ר אשר וינדר03/01/2008אין קשר בין ממצאי המעבדה להריון. מתקבל הרושם שאת חולה בזיהום קל. אם הוא לא חולף כדאי לפנות לרופא משפחה (במיוחד עקב ההריון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם של אימישולי02/01/2008
חריגים:
globulin alpha-1 5.7
..globulin alpha-2 15.
מה זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אשר וינדר02/01/2008בדרכ ממצעים חסרי חשיבות. צריך לקבל תמונה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות ועיקצוציםomer221001/01/2008
שלום .
כרקע אציין כי אני בן 41 בריא בדר"כ למעט פריצת דיסק C-5 C-6 שצוין בMRI כי קיים לחץ על מערכת העצבים.
c5-c6 בקע שמאלי ופורמינלי שמאלי וזיז פורמינלי שמאלי בינוני עם לחץ בינוני על חוט השידרה ושורשי שמאל
c6-c7 בקע וזיז פורמינלי ימני בינוני עם היצרות תעלת שורש ימנית
מזה מספר חודשים יש לי מעין כאבים , דקירות וכאילו צריבות מהברך עד כמעט כף הרגל כולל החלק האחורי של השוק של הרגליים.
כמו כן לעיתים קרובות ואפשר לומר שבמהלך כל היום הכאבים הם גם בגב בחלק השמאלי , גם מעין דקירות / צריבות / עקצוצים כאלו
כשאני שוכב כמעט וזה לא קורה , אבל בישיבה ובהליכה אפשר לומר שכמעט כל הזמן.
לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם מקיפות שיצאו סה"כ בסדר.
זה מאוד מפריע לי ביום יום .
ממה זה יכול לנבוע ? לאיזה רופא ללכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות ועיקצוצים
ד''ר אשר וינדר01/01/2008אני ממליץ על בדיקה של נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטים נמוכים אחרי נתוח טחולשרית30/12/2007
שלום רב ד"ר אשר.
אמא שלי בת -62 עברה באוקטובר האחרון ניתוח להורדת הטחול בעקבות שנה קשה של טרומבוציטים נמוכים בדם . ותקופה ארוכה של פרמיזון. מה גם שלאמא יש קטרקט וגלוקומה. ואוסטיפרוזיס. כל המחלות שהפרמיזון יכול רק להזיק.
נאמר לה שהטחול הוא שאחרי להרס של הטרומבוציטים.
ביום חמישי האחרון אמא הגיע לביה"ח עם 3000 טרומבוציטים .עד יום א' היום עלה ל250.000
הם אומרים שזה נס רפואי. ???
נאמר לה שהיא צריכה לעבור מיפוי טחול ע"מ לשלול טחולית שנישארה שבמידה ולא ניקו טוב הטחולית גדלה? ואז היא עלולה להמשיך לעשות בעיות?
מאז שהוציאו לאמא את הטחול היא כל הזמן מצוננת. עם דלקות בשטן.כל הזמן עם אנטיביוטיקה.
יש סיכוי שיש משהוא אחר שיכול לגרום לטרומבוציטים לרדת כל כך?
ליפני הניתוח הוא עברה בדיקת מח עצם.
סליחה עם השאלה מבולבלת אני מקוה שתבין אותה.
יכול להיות שלא מאבחנים את אמא נכון????????????
תודה מראש
שרית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטים נמוכים אחרי נתוח טחול
ד''ר אשר וינדר01/01/2008עד כמה שניתן להבין מפנייתך אימך מקבלת טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין גבוהאסי30/12/2007
אני בן 30 יצא בבדיקת דם המגלובין 16.0 הנורמה (13.5-18.0) hct46/0 נורמה(40-52) בכל הבדיקות שעשיתי איפעם יצא מקסימום14.8 ו44.5 האם אני צריך לחשוש מהעליה הזאת?מה יכול להיות הסיבה? (אני לא מעשן הייתי בצום 12 שעות בגלל הבדיקות האחרות אבל שתתי 2 כוסות מים בבוקר תודה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין גבוה
ד''ר אשר וינדר01/01/2008הערכים שאתה מציין הם נורמליים לאדם צעיר ובריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lewis systemגניה27/12/2007
שלום דוקטור,
ביתי בת 29 ילדה ליפני שנה בניתוח קיסרי לידה שניה .הריון ראשון היה לא תקין ונעשתה הפסקת הריון בשבוע 20 ליפני חודש היגיעה אליה מיכתב מיבנק הדם מבית החולים שנימצאו אצלה נוגדנים-LEWIS SYSTEM בטלפון נאמר לה שזה קשור לקרישת הדם. ביקשנו לדעת יותר, והם שלחו לנו מאמר מיקצועי לא מובן .האם תוכל לתת לנו אינפורמציה עודות הנוגדן? מהם ההשלחות על הריון נוסף לאמא ולעובר. האם יש צורך בברור נוסף?
בתודה מראש
גניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lewis system
ד''ר אשר וינדר01/01/2008השאלות שלך בהחלט נכונות. אבל זה לא מתאים ליעוץ אינטרנטי. כדאי לפנות לייעוץ מסודר עם המטולוג העוסק ב"בנקאות דם"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות גבוהות של פיברוניגן בדםאתי27/12/2007
ביתי בת ה-10 סובלת מזה חודשיים מהתקפות תכופות של כאבי בטן, שילשולים מדי פעם ללא חום.
בבדיקת גסטרוסקופיה עלה כי יש לה דלקת בתריסריון. טיפול בלוסק לא הועיל.
הגענו לאישפוז בבי"ח לצורך בירור מקיף. בדיקת C.T בטן יצאה תקינה. בבדיקת הדם עלה כי רמת הפיברונוגן היא 466.
דיברו איתנו על אפשרות של קדחת ים תיכונית.
רציתי לדעת מה דעתך על פשר תוצאת הבדיקה.
תודה! אמא מודאגת מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גבוהות של פיברינוגן
ד''ר אשר וינדר01/01/2008עלייה ברמה של פיברינוגן היא תגובה טבעית של הגוף לכל מצב של דלקת/מצב של דחק. ולכן לא ניתן להסתמך על הבדיקה הזו בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותריי27/12/2007
שלום רב,
אני 3 חודשים לאחר לידה שהסיימה במות העוברית ברחם כתוצאה מדופק שהפסיק.
לאחר מכן אשפוז בעקבות קריש דם גדול בריאה וקריש דם באגן.
כיום מטופלת בקומדין 5מ"ג.
עשיתי בדיקות גנטיות וקיבלתי תשובות אך התור לרופא רק בעוד שבוע אשמח אם תוכל לעזור בפיענוח:
הנבדקת נשאית של המוטציה :PROTHROMBIN G20210A.
הנבדקת נמצאה הומוזיגוטית של המוטציה: FACTOR V G1691A
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף שהייתה רעלת הריון חמורה
ריי27/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
ד''ר אשר וינדר01/01/2008בבדיקות הדם ניתן לראות שיש לך נטייה מוגברת ליצור קרישי דם בוורידים. כדאי לקבל יעוץ מפורט בעניין ממני או מכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
ליאתי01/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות גבוהות במיוחד והידראהדוד משיח27/12/2007
דר' ציצוביץ נכבדי שלום
אבי הינו בעל רקע של ארוע לבבי ואירוע מוחי כיום מתפקד . בבדיקות האחרונות שלו נמצאו טסיות דם גבוהות במיוחד 822 ובבדיקה נוספת כעבור שבוע 1012 שאר הבדיקות החריגות
MCHC=32.2
RBC=4.49
MCV=95.7
%LYM=19.9
C.REACTIV PROTEIN=0.47
FERRITIN=323
VITAMIN B12=193
POLIC ACID=8.2
GLUBOLIN BETA-2=7.6
ALBUMIN=49.5
GLOBULIN GAMA=20.1
ביקור אצל המטולוג הוא קיבל טיפול של 2 גלולות הידראה ביום והמשך עם האספירין.
בעיון באינטרנט הבנתי שזו תרופה כימותרפית האם יש להעיד בכך על מחלה אחרת שבעקבותיה הטסיות כה גבוהות. כמו כן ויטמין בי 12 וחומצה פולית הינם גבוליים אצלו והבנתי שהתרופה הזו מורידה את הערכים משמעותית - האם יש להוסיף לו כדורים לזה.
ברצוני לציין שטרשת עורקים הינה מחלה גנטית אצלנו אך לעומת זאת אני סובל ממקרה הפוך בעניין הטסיות אצלי קיימת טרומבוציטופניה
תודה מראש
דויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות גבוהות במיוחד והידראה
ד''ר אשר וינדר01/01/2008תכשיר הידריאה בהחלט שייך לקבוצת הטיפולים הכימיים, אבל הוא די יחיודי לגבי השימוש בו במיגוון מצבים. אני מניח שהטיפול בהידריאה ניתן על ידי המטולוג. במידה ואתה לא משוכנע בצורך בטיפול כדאי לפנות ליעוץ לא אינטרנטי מקיף אצלי או אצל כל המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!תחליף קומודין לטיפול כרורגישירה26/12/2007
אבי בן 75 צריך לקבל זריקת אפידורל לכאבים בגב. הוא נוטל קומדין לדילול הדם באופן קבוע, כיוון שיש לו מסתם בלב ועליו לעבור לתחליף לקומודין לפני הזריקה. אנו מעוניינים בפיקוח של רופא פרטי על תהליך המעבר מהקומדין לתחליפו. אבקש לדעת לאיזה רופא עליינו לפנות כלומר מאיזה תחום התמחות. כמו כן, נשמח לקבל המלצה על מומחים ו/או מרפאות בתחום.
תודה, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף קומודין לטיפול כרורגי
ד''ר אשר וינדר01/01/2008מי שעוסק בנושא הם המטולוגים המומחים בקרישה = קרישולוגים. את יכולה לפנות אלי או לכל המטולוג אחר מאותו סוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לגורמי קרישהאורנה26/12/2007
עלי לעבור מחר בוקר 3 בדיקות- גורם קרישה פקטור 8, dna factor 2, dna factor v leiden. האם יש צורך בצום לפני הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לגורמי קרישה
ד''ר אשר וינדר01/01/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך והמוגלובין נורמלידנה25/12/2007
עשיתי בדיקות דם מס' ערכים נמוכים:
ברזל 24.9, פוליק אסיד 3.4, פריטין 5.6 והמוגלובין 12.4
לא מבינה איך ההמוגלובין נורמלי כשהברזל והפריטין כל כך נמוכים. הערך האחרון של הברזל שמצאתי הוא משנת 2002 ועמד על 165. מאז ילדתי פעמיים.
מה עושים? האם מעבר לתזונה וכדורים יש לערוך ברור נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך והמוגלובין נורמלי
ד''ר אשר וינדר01/01/2008כדי שההמוגלובין ירד יש צורך בריקון מאגרי הברזל. כנראה שהמאגרים עדיין לא רקים. ממליץ על טיפול בתכשיר ברזל ל- 6 חודשים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך- קרישיות יתרענת25/12/2007
דר' שלום.
תוספת לשאלתי:
קראתי באינטרנט על הומוזיגוטית ל- MTHFR
- זה אומר שלשני הוריי יש את הבעיה?יש בעייה נפוצה של ארועי לב/מח אצל דודים שלי משני הצדדים.
האם אתה ממליץ על חומצה פולית 5 כל החיים והימנעות מגלולות כפי שקראתי במקום מסויים?
לעומת זאת לא מצאתי חומר בכלל על , הטרוזיגוטיות לפרוטרומבין ולופוס אנטיגונוס גבולי - מהן המלצותיך בשל אבחנות אלו?
שוב תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר אשר וינדר01/01/2008בהחלט תמונה מורכבת. אני ממליץ לקבל יעוץ מלא לא אינטרנטי ממני או מכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)