מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMVאורי07/11/2007
כבר עברה חצי שנה והוירוס עדיין בדמי. אני רוצה להיכנס להריון. כמה זמן זה עוד יכול לקחת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אשר וינדר08/11/2007אני לא הרופא המתאים לשאלה זו. כדאי להתיעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילטוןבתיה גרינברג05/11/2007
בת 55 בריאה לגמרי
מחזור התחיל לזייף קיבלתיפרוגילטון להסדיר במיוחד גם שתיכננתי טיול לתאילנד ולא רוצה שאי סדירות במחזור יקלקל
ידוע לי שטיססה מעלה סיכון לקרישה וכדור זה גם עלול לגרום אם כך אסור לי לטוס לטיול חתאילנד כלומר טיסה של 10 שעות? האם אני מסתכנת והאם כל הבחורות שלוקחות גלולות לא טסות או שיש גלולות הורמנליות שלא אמורות לגרום לקרישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילטון וטיסות
ד''ר אשר וינדר05/11/2007טיפול הורמונלי הוא גורם סיכון להתפתחות קרישים. כך גם טיסה ארוכה. השאלה היא האם הסיכון הוא גבוה והאם אי סדירות במחזור היא סיבה מספקת לטיפול הורמונלי. אין תשובות חד משמעותיות. בכל מקרה כדאי להקפיד על התנהגות נכונה בזמן טיסה: לשתות הרבה מים, לא לשתות אלכוהול ולהסתובב במטוס כל 1-2 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליה?מ.04/11/2007
שלום רב.
לפני מספר חודשים עברתי בדיקת דם לברור מאזן פקטורי קרישה שונים בעקבות הפלות חוזרות בטרימסטר הראשון להריון. בברור זה (חודש לאחר הפלה ) נמצא כי אני הטרוזיגוטית לפקטור 5 , חסר בחלבון אס 51 מתוך ערך מינימלי 60 וכן חסר בפקטור 8 (55 מתןך מינימום 60). יש לי ילד יחיד, בן 7.5. האם יתכן שיש לו המופיליה שעד כה לא באה לידי ביטוי? הלידה שלו היתה רגילה לחלוטין, משקל 3110, שבוע 39. עבר ברית ביום 7, נפצע (כמו כל ילד) לא מעט, מעולם לא נצפו דימומים מהאף וכו,אין במשפחה סיפור על המופיליה ככל הידוע לנו. היש מקום לדאגה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המופיליה?
ד''ר אשר וינדר05/11/2007לפני קביעת אבחנה כדאי לבצע את הבדיקות שוב. הפעם לחכות 3 חודשים לאחר סיום ההריון. במידה והממצאים חוזרים, כדאי לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה לקבל הערכה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרובוציטוזיסמיטל כהן04/11/2007
בעלי עבר כריתת טחול לפני 13 שנה ועד היום היו ערכים של PLT בגדר הנורמה גבול עליון היום אנו מעומדים לניתוח ביופסיה של האשכים עקב חוסר זרעונים וערכים של בעלי עלו והם 542 טרמבוציטים הפרופ שמטפל בנו ביקש שנתייעץ עם המטולוג כי יש קשר לבעיה זו הפוריות והאם הוא צריך טיפול? הוא בן 34 אשמח אם תוכל לתת לנו תשובה בהקדם כי מתקרב מועד הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרובוציטוזיס
ד''ר אשר וינדר05/11/2007תרומבוציטוזיס הוא ננצא נפוץ בעקבות כריתת טחול. אני מאוד מקווה שהמנתח לא יסתפק ביעוץ דרך האינטרנט. פני אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה לקבלת חוות דעת מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של קרישיות יתריובל01/11/2007
שלום,
לאבא שלי יש לי בעיה של קרישת יתר. הוא נטל קומודין במשך 5 השנים האחרונות עד שזה גרם לו לדלילות יתר והוחלט להפסיק והחליף תרופה. ואז עברו לקלקסן, בהתחלה נרשם לו מינון גבוה (200) וזה עזר, ואז הוחלט להוריד את המינון כדי למנוע פגיעה בכליות ל- 80. ואז הדם חזר להיקרש.
היום משתמשים בהיפרין ולצערי עם זה לא ממש עוזר.
האם יש עוד תרופות חוץ ממה שהוא קיבל עד כה ?
האם כדורים מרדימים על בסיס מורפיום גורמות לסתחמת העורקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין-קלקסן-הפרין
ד''ר אשר וינדר05/11/2007כדורים מסוג מורפין לא מוכרים כגורמים לסתימת עורקים. המקרה של אבא שלך בהחלט לא פשוט. אם עדיין הוא לא נבדק על-ידי מומחה קרישה, כדאי לעשות זאת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והומופאתיהעינת01/11/2007
שלום רב,
שמי עינת והובנה אצלי קרישיות יתר עקב הפלות חוזרות בהריון רציתי לדעת האם אפשר לטפל במחלה זו גם בהומופאתיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר והומופאתיה
ד''ר אשר וינדר05/11/2007אני לא מכיר טיפול בקרישיות יתר על ידי הומאופתיה. אבל לפני שחושבים על טיפול כדאי לברר מהי באמת קרישיות היתר שהתגלתה אצלך והאם יש צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lymphopenia מה זה ?בניטה31/10/2007
עשיתי בדיקות דם . ונמצא אצלי Helicabacter Pylori postitive recurrent.
ב11.4.07 התוצאות לבדיקה : 58.41 וב1.10.07 יש לי 89.8. לא יכולתי לסיים את הטיפול השני בגלל שיצאה לי פריחה בגוף.
השבוע עשיתי עוד בדיקות ,ועכשיו רופאת משפחה שלי רוצה שאני אלך לרופא המטולוגיה ואיבחנה לי Lymphopenia.
בספירת דם-מכשיר יש לי : Lymphocytes 0.67 11.7
ובמשטח מיקרוסקופי Lymphocytes % confirm 11%.
אני מאוד דואגת! מה יש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Lymphopenia
ד''ר אשר וינדר01/11/2007דוריות דם לבנות מכילות מספר סוגים של תאי דם. לימפוציטים-זה אחד הסוגים. כאשר יש מספר נמוך של לימפוציטים, זו לימפופניה. חשוב לדעת כמה נמוך, ממתי נמוך וכד. לרוב, זה ממצא חסר חשיבות. באם הממצא חוזר על עצמו, בהחלט יש מקום להתיעצות המטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מבדיקות דםחנה31/10/2007
ד"ר אשר וינדר שלום רב!
למה אתה מתכוון כשאתה כותב לברר את משק הברזל
איזה בדיקות לעשות?
ומהו משק הברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מבדיקות דם
ד''ר אשר וינדר01/11/2007ביקות למשק ברזל כוללות רמות ברזל, טרנספרין ופריטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה06/11/2007ביקשתי מהרופא שלי לבצע בדיקת פריטין וטרנספרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריוןבר31/10/2007
בבדיקות דם בשבוע 23 נמצאו הערכים החריגים הבאים:
RBC-Red Blood Cells 3.23 10*6/micl
טווח הנורמה (3.8-5.3)
Hemoglobin 10.3 g/dl
טווח הנורמה (11.7-16)
Hematocrit 29.7%
טווח הנורמה (35-47)
רמות FERRITIN וויטמין B12 בטווח הנורמה:
Ferritin 33.6 ng/ml
Vitamin B12 351 pg/ml
במשך חודש טרם ביצוע הבדיקה לקחתי כדור אחד ביום של סלופה-פוליק. לאחר הבדיקה עברתי לשני כדורים ביום של סלופה-פוליק.
האם טיפול זה מספיק? האם יש סכנה להריון או לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בהריון
ד''ר אשר וינדר01/11/2007רמת ההמוגלובין בהחלט יכולה להיות סבירה למצב של הריון. המשיכי בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמיקה30/10/2007
שלום רב
גילי 50 ועשיתי לאחרונה בדקת דם בגלל תשישות ועייפות רציתי לשאול האם NEUT% 64.2 הוא ערך תקין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם
ד''ר אשר וינדר31/10/2007תקין, בהנחה ששאר המדדים של ספירת הדם תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מבדיקות דםחנה30/10/2007
ד"ר אשר וינדר שלום רב!
קודם תודה רבה על תשובתך המהירה אלי ועל התיחסותך
באשר לשאלתך לגבי הWBC ספירת הדם שלי בהמשך
רק רמת הברזל הינה 36 האם יש צורך להתחיל בברזל?
או לבצע בדיקות מסויימות
2.5- 0 % 0.1 HYPO %
10- -10 4.3 MPXI
4- 0 % 0.2 MACRO%
4- 0 % 1.2 MICRO %
2.5- 0 % 2.4 HYPER%
11.5- 4.5 K/ul 3.50 WBC
75.0- 40.0 % 55.2 NEUT%
7.7- 1.8 K/ul 1.93 NEUT.abs
45.0- 20.0 % 33.7 LYM%
4.8- 1.0 K/ul 1.18 LYMP.abs
9- 3 % 6.7 MONO%
0.8- 0.1 K/ul 0.23 MONO.abs
0.8- 0 K/ul 0.09 EOS.abs
7- 1 % 2.5 EOS %
1.5- 0 % 0.5 BASO %
0.2- 0 K/ul 0.02 BASO abs
4.0- 0 % 1.5 LUC%
0.4- 0 0.05 LUC abs
5.0- 4.0 M/ul 4.54 RBC
15.0- 12.0 g/dl 13.7 HB
47.0- 37.0 % 39.1 HCT
94- 80 fL 86.1 MCV
31.0- 27.0 pg 30.2 MCH
35.0- 32.0 g/dl 35.0 MCHC
- 31 CH
14.5- 11.5 % 13.6 RDW
450- 150 K/ul 173 PLT
11.1- 7.1 fL 11.4 MPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מבדיקות דם
ד''ר אשר וינדר31/10/2007כפי שכתבתי, כדאי לראות את כלל משק הברזל. מייעץ לפנות לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכהרוני30/10/2007
שלום,
לאחרונה מצאו אצלי קרישיות דם - רמה נמוכה של APCR ונמצא הטרוזיגוט למוטציית Factor V (Leiden).
אני מתכננת לטוס טיסה ארוכה של 8 שעות, האם אני צריכה לקחת אספירין לפני הטיסה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה
ד''ר אשר וינדר31/10/2007קרוב לוודאי שאין צורך באספירין, אבל חשוב לדעת למה חיפשו אצלך בעייה בקרישה. ממליץ לפנות ליעוץ יותר מעמיק אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת הטחולאילת30/10/2007
שלום,
אני אישה בת 60. במהלך השנה שנתיים האחרונות רמת הטרומבוסטים שלי נמוה ביותר (15-27). עברתי טיפול בלניאנו שבו ניתנו לי סטרואידים במינון גבוה. לאחר אישפוז של 5 ימים במינון גבוהה נשלחתי הביתה עם מינון נמוך. (5מ"ג)
לאחר הטיפול בבית החולים רמת הטרומבוציטים עלתה אולם חודש וחצי לאחר מכן היא שוב יורדת ל 27.
הומלץ לבצע ניתוח להרסת הטחול.
אם יש פיתרון אחר מאשר ניתוח? האם יש דרך נוספת לטיפול?
מה ההשלכות של ניתוח כזה ומה הסיכויי ההצלחה והכישלון שלו?
סליחה על השאלות הרבות
תודה
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת הטחול
ד''ר אשר וינדר31/10/2007שלום אילת. הסרת טחול היא אופציה מקובלת. אבל, אני מקווה שלא תחליטי על ניתוח לפי יעוץ באינטרנט. אם ברצונך בחוות דעת מעמיקה, פני אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה ליעוץ ב- 4 עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרישיות יתר?חנה29/10/2007
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
U/m8 ------- ANTI CARDIOLIPIN IgM
U/ml 12 ANTI CARDIOLIPIN IgG
- שלילי RNP
- שלילי Sm (anti Smith Ab)
- שלילי SSA
- שלילי SSB
- שלילי JO-1
- שלילי SCL-70
- n.d. ANTICENTROMERE Ab
מה הבדיקה אומרת האם יש קרישיות יתר
וכל כמה זמן צריך לחזור על בדיקה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קרישיות יתר?
ד''ר אשר וינדר30/10/2007רוב הבדיקות אינן קשורות כלל למצב הקרישה. ממליץ לפנות לרופא השולח ואם יש חשש לבעיית קרישה, לפנות אלי, או להמטולוג אחר העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקות דםחנה29/10/2007
ד"ר אשר וינדר שלום רב!
בבדיקות דם שערכתי התוצאות היו -- IRON 36 -- WBC 35
מוגלובין 13.7 -- MCV 86.1
אני מרגישה חולשה עייפות יש לי נשירת שיער וסימנים לבנים בתוך הציפורניים וגם שקעים בציפורניים
ממה יכול לנבוע חוסר בברזל?
והאם זה יכול בעתיד להשפיע על המוגלובין
אודה על תשובותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר אשר וינדר30/10/2007קיים רושם לרמה נמוכה של ברזל, אך זו לא בדיקה התלוייה בעצמה. כדאי לבדוק מדדים נוספים של משק הברזל כדי לקבל תמונה אמיתית. כדאי לוודא לגבי ערך של WBC=כדוריות דם לבנות. האם מדובר ב- 35 או ב- 3.5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)