מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תןצאות בדיקת pt.inrטל דויד26/01/2008
בשנה האחרונה תוצאות בדיקת pt משתנות משבוע לשבוע ואינני מצליח לעלות על דרך המלך מבחינתמינון של קומדין. פאם אחת זה מעל 5 ושבוע לאחר מכן מתחת ל-2. אני בן 78 ולאחר מספר ארועים לבביים כולל צינטור. היום יש לי קוצב לב. חוץ מקומדין מטופל גם בדיגוקסין, דיובאן,cadex , ותרופות משתנות. האם יש בדיקה מיוחדת כלשביא שתפתור את בעיית תנודת ה-pt אחת ולתמיד? אני חי במתח מבדיקה לבדיקה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןצאות בדיקת pt.inr
ד''ר אשר וינדר27/01/2008אין שום "פטנט" בעניין. יש נסיון של רופאים. אני ממליץ לבקש הפנייה למרפאת קרישה יעודית, שם בדר"כ מצליחים לאזן. תוכל לפנות למרפאה שלי במרכז הרפואי וולפסון ושמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרשרת למבדהאלעד25/01/2008
שלום אני בן 60 ובבדיקת דם שלי
esr של 100
ובנוסף באלקרופורזה יש לי
lambda light chain possitive
והשאר כמו m protein וזה שלילי
האם זה מעיד על multiple myeloma או שה יכול להיות משהו אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרשרת למבדה
ד''ר אשר וינדר27/01/2008אני חייב לראות את מכלול הבעיות כדי לתת תשובה. פנה בעניין להמטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mthfr הומוזיגוטי דחוף.חסוי23/01/2008
שלום רב,
אני בת 23.7. אובחנתי לפני 6 שנים כהומוזיגוטית ל- mthfr. ללא פגם במוטציה פקטור v ליידן. אני נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג ביום בלבד.
אני אחרי לידה והיריון תקינים ומעוניינת ליטול גלולות לראשונה בחיי. האם ניתן ליטול גלולות למניעת היריון?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוזיגוטי MTHFR
ד''ר אשר וינדר24/01/2008קרוב לוודאי שהסיכון בנטילת גלולות למניעת הריון הוא לא גבוה אצלך. אבל, חשוב לדעת מדוע עשו לך בדיקות בנושא זה, האם את מעשנת, האם יש בעיות במשפחה וכד. אני ממליץ לפנות להמטולוג העוסק בקרישה ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT PHOSPHATASE גבוהריי22/01/2008
שלום רב,ד"ר וינדר, מה המשמעות של ALT PHOSPHATASE גבוה- 141 כשהמקסימום הוא 126?
עליי לציין כי אני לוקחת קומדין לאחר לידת עוברית מתה בשבוע 39, ולאחר שבועיים מהלידה תסחיף ריאתי וקריש באגן.
לאחר בדיקות גנטיות נמצא כי יש לי טרומבופיליה.
האם תוצאות הבדיקות מסכנות אותי אשמח לקבל קצת רקע כי אינני מוצאת מספיק חומר על זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT PHOSPHATASE
ד''ר אשר וינדר23/01/2008זהו חלבון-אינזים המופרש ע"י הכבד. כדאי לחזור על הבדיקה. אני לא רואה קשר בין זה לבין התרומבופיליה או הסיפור המילדותי. בעניין האחרון, כדאי לקבל יעוץ מלא מהמטולוג העוסק בקרישה לגבי המשמעות של התרומבופיליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחנה22/01/2008
שלום רב,
אודה לכם אם תוכלו לפרש לי את הערכים הבאים :
MACRO % - 0.3
MICRO% - 0.8
HYPER% - 0.7
HYPO % - 0.5
MICRO%HYPO%-1.6
MONO. abs - 0.3
בנוסף על ערכים גבוהים של Cholesterol - 223.4
LDL 137.6
בברכה
ובתודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אשר וינדר23/01/2008אני לא רואה בעייה משמעותית בתוצאות, פרט לערכי כולסטרול גבוהים מהרצוי. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות יתר לפני כניסה להריוןשרון22/01/2008
שלום
עברתי הפסקת הריון יזומה בשבוע 24,עקב בעיות בעובר כגון: בטן קטנה,מיעוט מי שפיר,חור קטן בלב,ועוד כמה דברים קטנים,
עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות שיכולות להיות,כולל שליחת צי'פ גנטי לחו"ל והכל היה תקין,
ולכן החשד העיקרי הייתה לאי ספיקת שיליה,
נשלחתי לעשות בדיקות דם לקרישיות יתר {כחודש וקצת אחרי ההפלה}
נאמר לי כי את הבדיקות יש לבצע כאשר אינך בהריון אולם אין צורך לחכות לתוצאות,וניתן להתחיל לנסות הריון חדש,
מאחר וגם אם ימצאו בעיות קרישה,לא מקבלים טיפול עבורם לפני שבוע 7 שזה שבוע שבו נמצא דופק,
האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות יתר לפני כניסה להריון
ד''ר אשר וינדר22/01/2008מקובל להתחיל טיפול נוגד קרישה, במידה ויש צורך בסביבות שבוע 10 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוציסטאיןיעל21/01/2008
שלום רב,
אני בת 32. לפני כ-3 שנים בעקבות סימנים כחולים ברגלים הופניתי ע"י רופא נשים לבירור המטולוגי. לא נמצאה סיבה לסימנים, אבל התברר שאני הומוזיגוט ל-MTHFR והומוציסטאין גבוה (29). התחלתי ליטול טרקרדיה וממשיכה ליטול גלולות מסוג חלש עוד יותר (מינס).
כעבור 3 חודשים בצעתי בדיקה חוזרת של הומוציסטאין שנמצא בטווח התקין.
אציין שיש רקע משפחתי של לב ואירוע מוחי בסביבות גיל 60.
שאלותיי לגבי המשך נטילת גלולות ? טיסות ארוכות ? טיפול תרופותי נוסף? והכי חשוב השלכות בעיה זו על הריון ולידה.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטאין
ד''ר אשר וינדר22/01/2008המידע לגבי הומוציסטאין הוא לא חד משמעי. גם הטיפול בטריקדיה שנוי במחלוקת. ממליץ לפנות ליעוץ מקיף אצל המטולוג העוסק בקרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחוליםיוספה גרשון21/01/2008
הרבה פעמים אני מקבלת מכה עדינה ולמחרת יש לי סימן כחול שלא עובר הרבה זמן, כנ"ל בבדיקות דם יש לי שטף דם גדול ומתמשך בדרך כלל לאחר לקיחת דם. האם זה מעיד על בעיה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים כחולים
ד''ר אשר וינדר21/01/2008שטפי דם בעור יכול להיות מצב רגיל, אבל כדאי לבדוק את מערכת הקרישה. ממליץ לפנות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALKP-Alkaline Phosphatase נמוךשרי17/01/2008
שלום וברכה,
בבדיקות הדם האחרונות התקבלו התוצאות
ALKP-Alkaline Phosphatase - 32 הגבול התחתון
FERRITIN - 10 מתחת למינימום
מה אומרות התוצאות, בעיקר הראשונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALKP-Alkaline Phosphatase נמוך
ד''ר אשר וינדר17/01/2008אין חשיבות ל- ALK PHOS נמוך. פריטין נמוך מעיד, בדר"כ, על מאגרי ברזל נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BETA 2 MICROGLOBULINרונן16/01/2008
קיבלתי תוצאות המתייחסות ל : BETA 2 MICROGLOBULIN בשיעור של UG/L 2636.00
כאשר המקסימום בנורמה הוא UG/L 2000.00.
מה המשמעות של התוצאה החריגה ?
שאר בדיקות הדם שלי הינן בנורמה,
הרופא שאליו יש לי תור בעוד חודש, ראה התוצאות ולא הקדים לי את התור ( אולי אינו מתרגש כמוני מהתוצאה ... )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETA 2 MICROGLOBULIN
ד''ר אשר וינדר17/01/2008גם אני לא מתרגש. זו בדיקה ספציפית שמיועדת לבדוק מצבים מאוד מסויימים. בכל מקרה, הערך שנמצא לא גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBeta-2 Microglobulin
אורה24/05/2009הבנתי שBeta-2 Microglobulin משמש כסמן פרוגנוסטי ב CLL. כאשר ערכו=MG/L 2.3 - מה מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישהמורן16/01/2008
שלום דוקטור
אני בת 20.5 עשיתי בדיקת קרישה לוקחת פמינט לא מעשנת וללא נטייה גנטית אודה לך אם תאמר לי מה זה אומר ראיתי שה FIBRINOGEN נורא גבוה?
ערכי נורמה תוצאה
1.15- 0.9 Inr 1.08 PT-INR
13.0- 10.7 Sec 13.9 PT-SEC
120- 70 % 89 PT %
37- 25 Sec 29.1 APTT-sec
1.20- 0.80 Ratio 0.96 APTT-R
400- 200 mg% 572 FIBRINOGEN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישה
ד''ר אשר וינדר17/01/2008אני לא יודע מה היתה ההתוויה לבדיקת הדם. פיברינוגן הוא חומר שרמתו עולה בכל מצב דלקתי. ולכן, צריך לחזור על הבדיקה. במידה וימצא שוב גבוה, ממליץ לפנות ליעוץ אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון בדיקת הקרישתיות לאחר גרידהדניאלה15/01/2008
שלום ד"ר וצהריים טובים,
אני לאחר גרידה 2 גרידות בעקבות עובר שהדופק שלו פוסק בשבוע 9 פעם אחת ובשבוע 10 בפעם השנייה. ההריונות שמושגים מאוד יקרים , לאחר טיפולים.
כעת הופניתי לביצוע בדיקות קרישתיות בדם לצורך בירור ההפלות...
אני כשבוע לאחר הגרידה ומניסיון קודם לוקח לי כ6 שבועות עד לקבלת מחזור.
ברצוני לדעת מתי העיתויי הכי טוב לביצוע הבדיקות מאחר והרופא אמר לי שלא לעשות אותם מייד ובסמוך לגרידה ולחכות קצת... אני אשמח לדעת מתי הכי מומלץ לבצע את הבדיקות כדי לקבל תשובה מהימנה וכך שהן לא תושפענה מההריון שנגמר או לחלופין ממצב בו המערכת לא חזרה לתפקד כהרגלה.
תודה רבה מראש ויום טוב
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן בבקשה
דניאלה15/01/2008מנסיונך העשיר... הריונות שבהם הכל עושה רושם תקין מבחינת קצב ההתפתחות ופתאום הדופק פוסק סביב השבועות 9-10 יכולים להעיד על בעיה בקרישתיות או שמדובר בד"כ בהריונות בשלב מאוחר יותר?
תודה לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אשר וינדר בבקשה תשובתך!
דניאלה17/01/2008שאלתי לא נענתה
אנא תשובתך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך
ד''ר אשר וינדר21/01/2008בדר"כ בעיות קרישה מתבטאים בשבוע מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון בדיקת הקרישתיות לאחר גרידה
ד''ר אשר וינדר22/01/2008לגבי רוב הבדיקות אין בעייה לעשותן קרוב למועד ההריון. ישנה בדיקה אחת שכדאי לחכות כ- 3 חודשים משינויים הורמונליים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרמיקה13/01/2008
בבדיקת דם שערכתי עקב לידת עובר קטן יחסית (קצת פחות מ 2.5 ק"ג) התקבלו 2 תוצאות שחרגו מהנורמה:
ANTI CARDIOLIPIN SCR 20 border-il
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 7.68
רציתי לשאול מה המשמעות ואם יש קשר לעובדה שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס - השימוטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר אשר וינדר14/01/2008אלו תוצאות גבוליות. לרוב אין לכך חשיבות קלינית. אבל, צריך לדעת שבדקו את כלל המרכיבים הרלוונטים של קרישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרלימור13/01/2008
שלום ד"ר,
אני בת 36, בשנה האחרונה היו לי שתי טרומבוזות בורידים שטחיים ברגל שמאל. לאחר ברור המטולוגי התברר שיש לי הטרוזיגוט לליידן 5 והטרוזיגוט לפרוטרומבין, היום אני מטופלת בקומדין.
שאלתי היא: 1. אני מטופלת כבר כשנה, כמה זמן עלי להמשיך לקחת קומדין?
2. אני ובעלי מנסים להביא ילד לעולם, ידוע לי שהקומדין טרטוגני, האם כדאי כבר עכשיו (בזמן שמנסים) להזריק קלקסן? (נאמר לי ע"י ההמטולוג שהאזדקק ל 40 מ"ג קלקסן בהריון).
תודה ויום נפלא
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר אשר וינדר14/01/2008כדאי לוודא שאומנם התרומבוזות היו בוורידים שיטחיים (לא פעם יש אי בהירות בנושא). ההמלצה היא להפסיק קומדין ככל האפשר מוקדם בהריון. ממליץ לפנות ליעוץ קרישה מלא כדי לברר עם קלקסן במינון המוצע מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קליטת ויטמין B12חגית13/01/2008
שלום, יש לי שאלה בעניין B12, אני סובלת ממחסור בB12 מזה כ- 10 שנים לפחות.. ניסיתי בעבר לקחת כדורים מתחת ללשון וזריקות אך הן לא עזרו והערכים לא עלו, אלא נשארו אותו דבר, בשנת 97 עברתי בירור גסטרו בו ערכו לי בדיקה מיוחדת בה הסתבר שיש לי בעיה קליטה של B12 בגוף. כמו-כן, לפני 7 שנים עשיתי בדיקת קרישיות יתר ועלה בבדיקה שיש לי הומוזיגוט, אשר עפ"י הרופא מסביר את בעיית הקליטה של הויטמינים בגוף. כעת אני בהריון ומנסה למצוא משהו שיפתור את הבעיה, כי כאמור כדורים וזריקות B12 לא הואילו... אשמח לקבל כל תשובה או עזרה בעניין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קליטת ויטמין B12
ד''ר אשר וינדר14/01/2008בדיקת ויטמין B12 בהריון לא אמינה. ממליץ לבצע בדיקות כ- 3 חודשים לאחר הלידה ולהגיע להמטולוג עם כל הבדיקות שבצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)