פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

פורום מחלות ריאה בילדים הוא המקום להתייעץ בנושא מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה, ונטולין, סטרידו, ועוד. פורום מחלות ריאה בילדים נועד לעזור לכם להתייעץ עם מומחים בנושא מחלות ריאה בילדים.

מנהלי הפורום

ד"ר גיא שטויר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • בטנזול במשך חודש לבן שנתיים
    אם מודאגת
    20/03/2017

    שלום, בני הצטנן ופיתח אסטמה לפני חודש וטופל בטנזול. אחרי שבוע נדבק בוירוס והעלה חום ושוב בטנזול. שבוע לאחר מכן וביקור אצל מומחה ריאות שוב נרשם בנטזול, בשל כך שבהתקף לא עבר לוקח כבר 4-5 כדורים במשך 5 ימים. אני מאוד חוששת מהשלכות הבנטזול, עדיין בנשימה במאמץ אבל קצת יוצר טוב, וחושבת להוריד מינון בהדרגה תוך בקרה על המצב. מה הסיכון מארבעה שבועות של בטנזול עם פלקסוטייד ביניהם? מודאגת מאוד. תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שימוש ממושך בבטנזול

    ד''ר גיא שטויר
    20/03/2017

    במידה ושימוש ממושך בסטרואידים במינונים גבוהים יש לבצע גמילה הדרגתית. משך הגמילה תלוי בגילו, בכמות הכדורים שנטל, במשך הזמן, במשקלו ובגורמים נוספים כדוגמת נטילה של תרופות אחרות (ולו גם טיפות אף) או שתיית מיץ אשכוליות שעלול להגביר משמעותית את רעילות הסטרואידים.
    לאחר חודש של טיפול יש לעשות את הגמילה בפיקוח רפואי. יעילותם של חיסונים מסוימים יורדת משמעותית במידה וניתנים בסמיכות לטיפול סיסטמי בסטרואידים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צל מיצר מורחב-צילום חזה
    שרה
    15/03/2017

    שלום רב.
    ילדה בת שנתיים, המון מחלות חום, בעיקר דלקות אוזניים ללא שיפור גם אחרי ניתוח כפתורים, ותחלואה נשימתית כל מספר שבועות. עברנו אבחון אימונולוגי די רחב והפנו למרפאת ריאות לשלילת pcd. עשינו צילום ריאות ואלו התוצאות: אורור ריאתי תקין, סינוסים חופשיים, לב בגודל תקין.
    צל מיצר מורחב ייתכן טימוס ועקב אקספריום - מה המשמעות של משפט זה? מה זה יכול להיות? האם יכול להסביר את אופי המחלות החוזרות?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה לא תקין טימוס גדול

    ד''ר גיא שטויר
    16/03/2017

    שלום לך שרה
    לצילום החזה יש משמעות מוגבלת בהעדר סיפור קליני ובדיקה גופנית ולכן אענה תשובה כללית.
    את צילום החזה יש לעשות במצב בו אנו מכניסים אוויר במקסימום האפשרי. במידה ואנו מוציאים אוויר בזמן הצילום (במקום להכניס) מרכז בית החזה=המיצר, נראה מורחב. במרכז בית החזה יש אלמנטים נוספים והנפוץ שבהם הוא טימוס. טימוס גדול יכול לגרום למיצר להראות מורחב. בגיל שנתיים הטימוס לרוב גדול ולכן לא יהיה זה מפתיע לגלות שהמיצר מורחב בשל טימוש..

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיצר מורחב-המשך

    שרה
    17/03/2017

    תודה על תשובתך. מה ההמלצה אחרי תשובה כזו? יש צורך לחזור על הצילום?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיצר מורחב בצילום חזה

    ד''ר גיא שטויר
    18/03/2017

    ההחלטה אם ה"תמונה הרנטגנית" סבירה ומתאימה למצב הילדה מונחת על כתפי רופא הריאות שעוקב אחריה שכן יש לקחת את הסיפור במלואו, לבדוק את הילדה, לבחון את הצילום היטב ברזולוציה מלאה ולהשוות לצילומים הקודמים לפני שמחליטים שמדובר בתופעה שפירה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטות קטנות בריאה המכסות את רוב הריאה
    ליהי
    13/03/2017

    לאחר אבחנה ברורה ללא בדיקת אם אר איי רק על פי בדיקות אולטרסאונד יש לעובר ציסטות קטנות בריאה המכסות את רוב הריאה ולמעלה יש רקמת ריאה תקינה. השאלה שלי: במידה וזה נשאר ככה מה עושים? הרי הבנתי שמנתחים מוציאים את כל האונה אז במידה וזה הדבר בצד שמאל יש 2 אונות אז יוציאו את 2 האונות במידה והציסטות מכסות את רוב הריאה ? אז העובר נשאר ללא ריאה מצד שמאל או שיש דרך אחרת? אשמח לחוות דעתך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כיצד מטפלים בCCAM

    ד''ר גיא שטויר
    14/03/2017

    שלום לך ליהי
    לא ניתן לתת ייעוץ בלי לראות את כלל הבדיקות, מי עשה אותם! ולהעריך את כל הנ"ל בהקשר לשבוע ההריון.
    באופן כללי אענה שתמונת האולטראסאונד לעיתים קרובות מטעה ולא ניתן, לרוב, להעריך ממנה מהי כמות האונות המעורבות.
    הריאה השמאלית "נחוצה" פחות ביחס לימנית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעת לוואי אפשרית של פלקסוטייד
    ליטל
    13/03/2017

    שלום,
    בני בן כמעט שנתיים, נולד בשבוע 34+6, עם hyperreactive airway ופרט לכך בריא. בחצי שנה האחרונה היו מספר אירועים של דימום מהאף, בדכ באמצע הלילה. אתמול התחלתי טיפול מונע עם פלקסוטייד באיירצ'יימבר לפני השינה ובמהלך הלילה שוב דימם מהאף (עד כה לא קישרתי בין הדימום לטיפול). האם יתכן אפיסטקסיס כתופעת לוואי של פלקסוטייד דרך באיירצ'יימבר? תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דמם מהאף כתופעת לוואי של פליקסוטייד

    ד''ר גיא שטויר
    14/03/2017

    לא נפוץ אך אפשרי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול לילדה בת 4
    מעיין
    11/03/2017

    שלום וברכה בתי בת 4 וחצי שנים לפני חודשים היה לילדה שיעול ממש ממש חזק צילום ראות תקין היה חשד לשעלת קיבלה טיפול ולבסוף התשובה הגיעה שלילית שאין שעלת התחלנו באנלציות שזה בודקורט +מים+וונוטולין + סינוגולייר הרופאה ביקשה שאני יתן לילדה תטיפול לחודש אבל כול פעם שרציתי לעצור את הטיפול הרופאה אמרה עוד קצת בגלל שעכשיו עדיין קר הילדה כבר חודשים בטיפול ללא וונוטולין היה שיפור הילדה לא השתעלה בשבוע האחרון הילדה משתעלת בלילה יש לה המון נזלת לקחתי אותה לרופא הראות נקיות מה אפשר לעשות אל מנת לעצור את השיעול שלא יהיה כמו פעם שעברה חזק עדיין הוא לוקחת את הטיפולים מה אתה ממליץ לי לעשות לעצור את השיעול ???

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול כרוני ונזלת ללא תגובה לטיפול שהוצע

    ד''ר גיא שטויר
    11/03/2017

    שלום לך מעיין
    הי לא ניתן לבדוק את הילדה דרך האינטרנט ומכך גם לא לקבוע את הסיבה לשיעול ממושך או להעדר תגובה. לא יהיה זה הוגן כלפייך או כלפי ילדתך לתת חוות דעת שנייה לחוות דעת שניתנה על ידי רופא הילדים שלה שבדק אותה, לקח אנמנזה (היסטוריה) מלאה ובחן את כלל בדיקות המעבדה קודם שהחליט על דרך ניהול.
    באופן כללי ניתן לצין שאם תגובה לאינהלציות קיימת סבירות גבוהה שמדובר באסטמה. ניתן לטפל בבעיה זו לרוב על ידי טיפול בסיבות לבעיה. כאן ציינת סיבה אחת אפשרית, נזלת, אך בפגישה עם הרופא ובאנמנזה מדוקדקת ניתן לרוב לדלות סיבות רבות שהטיפול בהן צפוי להביא להקלה.
    בברכת בריאות שלמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחון pcd -דלקות אוזניים ושיעול חוזרים
    יוביוב
    09/03/2017

    שלום רב...
    ילדה בת שנתיים. עברה אבחון אימונולוגי אחרי מחלות חום מרובות שיצא תקין. הפנו אותנו לריאות לאבחון pcd.
    רקע: מגיל 8 חודשים דלקות אוזניים חוזרות, כ-10 דלקות עד שהוחלט על ביצוע ניתוח כפתורים (כולל ירידה בשמיעה ונוזלים באופן קבוע). מאז ניתוח כפתורים לפני 4 חודשים ממשיכים הפרשות מוגלתיות רבות ברמה של מספר פעמים בשבוע..לרוב מטופלת בסילוקסן אך לפני כשבועיים היה לה סטרפטוקוק בגרון, טופלה בזינט ובכל זאת פיתחה הפרשות מוגלתיות מהאוזניים במקביל. בנוסף, בערב לאחר הניתוח החלה בקוצר נשימה ואושפזה עם סיטורציה 87. טופלה בסטרואידים ומשאפים..מאז אותו מקרה כל מספר שבועות יש תחלואה נשימתית/קוצר נשימה/שיעול וכדומה. רציתי לדעת האם נשמע מתאים מבחינת מאפיינים לpcd? כיצד עוברים אבחון כזה? מה המשמעות וכל מידע נוסף..תודה!
    (מחלות חום נוספות שבגינן עברנו אבחון אימונלוגי: דלקת בשתן, קמפילובקטר, קלוסטרידיום דיפציל)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחון PCD

    ד''ר גיא שטויר
    11/03/2017

    זה אמנם יכול להיות PCD אך יש סיבות נוספות לבעיות שאתה מתאר ולא הייתי מתמקד רק בPCD. "אבחון אימונולוגי" זאת מילה מוגבלת לתחום רחב מאוד. בהעדר דלקות ריאה מקובל לרוב לקחת רמות IgA ואם לא נמצאת הסיבה להרחיב את הבירור.
    לגבי PCD. הביטוי האופייני מתחיל לעיתים קרובות מידית לאחר הלידה עם דלקת ריאה או קוצר נשימה וממשיך עם דלקות ריאה חוזרות, שיעול ונזלת כרונים. יש גם "נוזלים" כרונים באוזניים עם דלקות אוזניים חוזרות.
    האבחון לרוב מתחיל באופן לא חודרני על ידי תרביות ליחה עמוקה, צילום חזה ובדיקת הפרשת NO מהאף. בחולי PCD ההפרשה של NO נמוכה מאוד ולרוב פחותה מ10 בעוד שבאופן רגיל היא סביב 1000. יש לשים לב שלא כל בית חולים יודע לעשות תרבית ליחה עמוקה ו-NO. במידה וחשד משמעותי יש לעשות גם ביופסיה של רירית האף למיקרוסקופ אור ומיקרוסקופ אלקטרוני וגנטיקה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסטמה ודלקת ריאות לתאומות
    אמיר
    23/02/2017

    שלום,
    אתחיל מהתחלה.
    בנותי התאומות הזהות נולדו בשבוע 35 במשקל 1.9 קילו.
    עד גיל שנה ותשעה חודשים היו בבית וללא מחלות מיוחדות.
    בחצי שנה האחרונה הן נכנסו לגן ילדים ומאז התחילו דלקות ריאות והתקפי אסטמה.
    כבר בחודש הראשון בגן הגיע התקף מוזר עם קשיי נשימה וצפצופים וחום גבוה כאשר הגענו לרופא התברר שמדובר בדלקת ריאות וטופלנו באנטיביוטיקה לוריד + סטראוידים.
    לאחר חודש+ שוב התקף זהה הפעם אישפוז בבית חולים לכמה ימים עם אנטיביוטיקה לוריד וסטראוידים. וכך שוב ושוב אחת לחודש\חודש וחצי פעם בית חולים, פעם לוריד בקופת החולים ופעם אנטיביוטיקה לפה כמובן תמיד עם סטרואידים ואינהלציות.
    בכל התקפף תמיד היו קשיי נשימה וצפצופים.
    בהתחלה התחלנו טיפול מונע עם משאף בוקר וערב.
    לפני כחודשיים הגענו למומחה לריאות ילדים שבדק את צילומי החזה מכל התקף וטען שלא הייתה דלקת ריאות אף פעם ומה שיש להם זו אסטמה ילדים ונתן לנו לבצע בדיקות דם ותסחיף זעה.
    בנוסף ביקש להתחיל טיפול מונע עם פרופיטן + סינגולייר(לפני חודש וחצי התחלנו).

    השבוע שוב התחיל עם נזלת ושיעול קל לשתי הבנות ותוך יום הדרדר לחום גבוה.
    אנטיביוטיקה לפה עזרה לאחת הבנות והשניה לא הגיבה ולכן קיבלה שוב לוריד.
    כמובן עם בוטניזול.

    אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות???
    האם כדאי להוציא מהגן?
    האם כל חודש/חודש וחצי לקבל סטרואידים לוריד למשך 5 ימים יפגע בהן בעתיד?
    האם אנטיביוטיקה כל חודש/חודש וחצי יכולה לפגוע בהן?
    אני חושש שאם אוציא מהגן זה יפגע בהתפתחות שלהן.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחלואה נשימתית רבה. האם להוציא את הילד מהגן

    ד''ר גיא שטויר
    24/02/2017

    ככלל הוצאה של הילדים מהגן (לפחות של הראשונים) מפחיתה את כמות תחלואת המעונות. אם זאת דפי האינטרנט אינם פתרון לקבלת חוות דעת שנייה לאחר שכבר הייתם בייעוץ רופא ולבטח שלא לאחר ייעוץ רופא ריאות ילדים. מציע לחזור לרופא הריאות. אני משוכנע שירחיב את הבירור וידייק את הטיפול כך שיתאים באופן האופטימלי לבנות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטות קטנות בריאה
    נילי
    17/02/2017

    אני בשבוע 23 בסקירה 2 נתגלה ריאה יצאנית עם ציסטות קטנות כל הריאה נראתה באולטרסאונד לבנה לחלוטין חשוד ל CPAM במידה ואכן זה כך מה לעשות? האם זה מסוכן?
    .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטות בריאות CPAM

    ד''ר גיא שטויר
    19/02/2017

    CPAM או Congenital Pulmonary Airways Malformation אינו מחלה אלא תיאור כללי לצבר של בעיות במהותם התפתחות לא תקינה של דרכי האוויר. בלי להתייחס למקרה הספציפי שכן לעתים נדרשים צורות הדמיה נוספות ניתן לומר שמדובר בבעיה שיכולה להשתנות באופן דרמטי במהלך ההריון. הסיכון בהריון תלוי בקצב הגדילה של הבעיה לעומת קצב הגדילה של העובר, באם יש דחיקה של הלב, ובהצטברות של נוזלים בעובר (נקרא הידרופס). במידה והגדילה של הנגע איטית ואין הידרופס או דחיקה של הלב במרבית המקרים הפרוגנוזה מצוינת להשלמה בטוחה של ההריון. נדרש כמובן מעקב הדוק הן של העובר והן של האם. בעיקר בשבועות 20-26, הן השבועות של הגדילה המהירה.
    במידה והCPAM לא נעלם עד ללידה ובמידה ואכן מדובר בציסטות מקובל להוציאם בניתוח שנעשה באופן לא דחוף ולעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחנה ציסטות קטנות על כל הריאה ולב דחוק

    ח
    19/02/2017

    מה לעשות? זו האבחנה ציסטות קטנות על כל הריאה אחרי בדיקה במכשיר נוסף לב טיפה דחוק מה היית עושה? האם כדאי להפסיק את ההריון ? האם כדאי לעשות מעקב אני בדילמה אבל לא רוצה תינוקת שתהיה מסגנה כל החיים אשמח למענה מפורט לאור נסיונך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם להפסיק את ההריון כאשר מגלים CPAM

    ד''ר גיא שטויר
    24/02/2017

    התהליך בו מחליטים החלטה משמעותית כלכך נעשה בכובד ראש ולא מעל דפי האינטרנט. מניסיוני נדיר שיש צורך בכך אך כמובן שכל מקרה לגופו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח לילד עם אסטמה
    דני
    15/02/2017

    שלום רב, בני בן שנתיים ותשעה חודשים מאובחן עם אסטמה ומטופל עד היום בונטולין ופלקסוטייד. רופא אאג קבע כי סובל משקד שלישי ושקדים מוגדלים אך בשל האסטמה אמר כי לא ניתן לנתח בביח פרטי. שאלתי היא עד כמה מסוכן לבצע ניתוח שקדים בהרדמה מלאה? האם ההרדמה מסוכנת יותר? האם יש לבצע בדיקות מחמירות יותר לפני הניתוח? יש לציין כי אנו היינו אצל רופא ריאות שהנחתה לתת פלקסוטייד 2 לחיצות בוקר וערב עד לניתוח

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הכנה לניתוח

    ד''ר גיא שטויר
    17/02/2017

    ההחלטה אם הניתוח מסוכן לילדכם, מהם הבדיקות שיש לעשות ומהי ההכנה שיש לעשות תלויה בהערכה על ידי רופא הריאות שלכם, בניסיונו של רופא האא"ג ובאופן בו מבקש לבצע את הניתוח. הסיכון מחומרי ההרדמה תלוי בחומרי ההרדמה שהמרדים בוחר. חלקם מצוינים לאסטמה וחלקם עלולים להזיק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילד בן 3.5 שנים אסתמה
    דודי
    13/02/2017

    שלום רב
    בני אובחן עם אסתמה של ילדים. הטריגר להתקף הוא וירוס ויראלי בעיקר! לא נראה שיש רגישות לאבק בעלי חיים ועוד.. ישנם לעתים הפוגות של 4-5 חודשים בין ההתקפים. שאלתי היא: האם האסתמה אמורה לעבור בגיל מסוים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם אסטמה חולפת

    ד''ר גיא שטויר
    17/02/2017

    לרוב נקודת המפנה היא גיל 6 שנים. אם זאת יש קשר חלקי בלבד בן אסטמה של הינקות לבין אסטמה לאחר גיל 6 שנים. הסיכוי הסטטיסטי ל"החלמה" מהאסטמה תלוי בגורמים רבים בניהם הסיפור, הבדיקה, בדיקות המעבדה, תפקודי הריאה (בעיקר FeNO ואיאוזינופילים בספוטום), הרקע הגנטי ועוד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה המשך לגבי בני
    המשך נוסף
    13/02/2017

    היי אני יודעת שזה פורום אבל אים אפשר לעזור הרופא שאני הולכת אליו זה רופא ריאות של המרפאה והוא אומר שיש לו נזלת אבל כבר חודש ככה האים יש משהו שאתה יכול להמליץ לי להמשך טיפול אולי אני יחזיר את הטיפול הכתום אולי האבקה לא עוזרת במשאף מיואשת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ממושך

    ד''ר גיא שטויר
    17/02/2017

    אנא צרי קשר באמצעי הקשר המצורפים בדף הפתיח ואנסה לעזור לך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לרופא לגבי בני
    מירית
    12/02/2017

    היי שלום בני בן 11 וחצי לפני חודש התחיל לו שיעול ואז הרופאה אמרה שיש לו דלקת ראות נתנה לו טיפול אנביוטיקה והתנתה טיפול מונע החליפה מהכתום לסימביקורט ועכשיו זה חודש הוא לוקח בבוקר ובערב הילד עדיין משתעל יש לנו רופא ראות במרפאה הוא אומר שהראות נקיות ואמר שזה מה נזלת מיואשת מה לעשות קניתי לו אוטריפין לנזלת יש בשבילי הצעה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ממושך

    ד''ר גיא שטויר
    12/02/2017

    הפורום לא מיועד לתת חוות דעת שנייה תומכת או נגדת לחוות דעת שדל רופא שבדק את ילדך והתרשם מבעייתו באופן בלתי אמצעי מה גם שהסיבות לכשל בטיפול רבות מספור. במידה והבעיה לא נפתרה יש לחזור לרופא הריאות המטפל על מנת שיוכל להתאים את הטיפול טוב יותר לילדך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילד ב 2 עם שיעול-חשש לאסמה
    לרה
    28/01/2017

    שלום רב.
    בני בן 2 פעם בחודש סובל משעול כבד שתמיד נגמר במתן אנטיביוטיקה... ללא חום... כשהיה תינוק היה לו דלקת ריאות בצילום ראו תסמן בצד ימין, לפני כחודש גם היה עם שיעול וברורה שמעה ירידה בכניסה אוויר בצד ימין, וגם עכשיו הוא עוד פעם משתעל והרפואה שוב שמעה קרפיטציות מצד ימין... היא נתנה אנטיביוטיקה הפנה אותנו לרופא ריאות ושלחה אותנו לצילום... האמת שעוד לא עשיתי לו את הצילום כי(אנא השאלה שלי ) אולי כדאי לעשות צילום לא בזמן מחלה הרי רני יודעת שיצא משהו כי היא גם שמעה... אולי כדאי כשהוא בריא?אולי כדאי לחכות לרופאר ריאות ואז לעשות או להגיע אליו כבר עם הצילום? בנוסף שלחה אותנו לבדיקות דם... כדי לעשות בדיקות דם לפני ביקור? יש צורך בבדיקות דם? ללכת לרופא ריאות עכשיו שהוא עוד משתעל?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת ריאה חוזרת באותו המקום

    ד''ר גיא שטויר
    05/02/2017

    לרה שלום
    ייעוץ אינטרנטי לא מהווה תחליף לבדיקת רופא ולבטח שלא סביר לקבל חוות דעת שנייה אינטרנטית על מנת לסתור או לאשש את חוות הדעת של הרופא שבדק את ילדך, לקחת את הסיפור בקפדנות, בחן את כלל הבדיקות וצילומי החזה והחליט שיש צורך בצילום חזה חוזר.
    אסתפק לכן בתשובה כללית. במידה וחשד לדלקות ריאה חוזרות באותו המקום מוצדק וחשוב לבצע בכל אחת מהפעמים צילום חזה. במידה ואכן ניתן לאשש כך אבחנה זו אזי יש לבצע בירור שיכלול כמינימום הדמיה מכוונת כדוגמת CT ו/או ברונכוסקופיה.
    את ההחלטה על בדיקות דם או בדיקות נוספות עושה הרופא המטפל ורופא הריאות על סמך מהלך המחלות עד כה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה חוזר

    לרה
    05/02/2017

    בוקר טוב...
    תודה על התייחסותך. ברור שאני לא מצפה לחוות דעת שנייה דרך אינטרנט. שאלתי בגדול היא האם לעשות לילד צילום חזה למרות שהיום כבר לא חולה כי כבר אחרי אנטיביוטיקה....

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי טיפול בסינגולייר
    טל
    04/02/2017

    שלום,
    בני בן 7 חודשים. סובל מאסתמה. לאחר שני התקפים הרופא נתן לו טיפול מניעה בסינגולייר.
    האם יש לתרופה זו תופעות לוואי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי של סינגולר

    ד''ר גיא שטויר
    05/02/2017

    שלום לך טל
    למרות שמדובר בתופעה נדירה לסינגולר עשויות להיות תופעות לוואי
    ככלל יש להפנות לייעוץ רופא ריאות ילדים ילד שזקוק לטיפול מניעתי לפני גיל 3 שנים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה על התקפי אסטמה
    אחת
    23/01/2017

    שלום-

    בני נולד פג בשבוע 32 + ים. כיום בן שנה וחודשיים (כרונולוגי)
    בגיל 5 חודשים חלה בברונכיוליטיס עקב וירוס HMPV
    אבל היה איתי בבית ופרט לזה לא היה משהו
    השנה נכנס לגן והחלה מסכת מיון ואישפוזים עקב התקפי אסטמה.
    בהתקף חמור ניתן השנה פעם ראשונה בטנזון. בשוטף מטופל כמניעה בסינגולאייר + בודיקורט 1 CC וסיילין 1 CC בבוקר ובערב

    פליקסוטייד מניעתי לא עבד- הילד מסרב לקבל את השאיפות ולכן לא הועיל

    לא חלה בדלקת ריאות עד היום אך התקפי אסטמה בסתיו ובחורף הנוכחי

    שאלתי: בבדיקת גקר גנטי נמצאתי שאיני נשאית CF עשיתי בהריון זה גם מי שפיר ןצ'יפ גנטי שחזרו תקינים
    האם ניתן לשלול CF?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם בדיקת הסקר הגנטי שוללת CF

    ד''ר גיא שטויר
    05/02/2017

    בדיקת הסקר הגנטי בארץ לא שוללת CF. יש לה יעילות גבוהה הקרב אוכלוסיות מסוימות אך בקרב אחרות יעילותה נמוכה ביותר.
    יעילות הציפ הגנטי תלויה בציפ אותו עשיתם ובכמות מוטציות הCF שמסוגל לגלות.
    אם זאת מהלך לכאורה תקין, ללא דלקות ריאה מקטין עד מאוד את הסבירות שמדובר בCF שהינה מחלה נדירה בלאו הכי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
