פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

פורום מחלות ריאה בילדים הוא המקום להתייעץ בנושא מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה, ונטולין, סטרידו, ועוד. פורום מחלות ריאה בילדים נועד לעזור לכם להתייעץ עם מומחים בנושא מחלות ריאה בילדים.

מנהלי הפורום

ד"ר גיא שטויר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • קנה רך- אטרזיה של הוושט
    ספיר
    04/06/2017

    שלום .. בני בו חצי שנה נולד עם אטרזיה של הוושט ופיסוטלה לקנה הנשימה .. בזמן האוכל או כאשר יש הרבה אוכל בוושט היא לוחצת על קנה הנשימה והוא מתקשה לנשום .. בנוסף פעם אחת כאשר לא ירד האוכל בוושט הגיע למצב של כיחלון .. רציתי לדעת האם יש משהו חעשות עם זה ? או שאם הזמן הקנה יהיה יותר קשה ? גם כאשר הוא שוכב על הבטן ומתאמץ מרגישים את הנשימות ואת הקושי
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אטרזיה של הוושת ואכלזיה

    ד''ר גיא שטויר
    06/06/2017

    שלום לך ספיר
    הנושא מעט מורכב אולם ככלל יש לוודא שאין הצרות של הוושת שגורמת להצטברות אוכל מעל ההצרות ולחץ על הקנה. במידה ומעבר האוכל בוושת מהיר ואין פיסטולה שפתוחה לקנה נדיר שמגיעים ללחץ משמעותי וממושך על הקנה. למרות הנ"ל במידה ומוכיחים לחץ על הקנה עד לכחלון יש מספר אופציות טיפוליות והנפוצה שבהם נקראת אאורטופקסיה. במצב זה מקבעים את כלי הדם הגדולים לדופן הקדמית של בית החזה דבר שגורם לעיתים קרובות לקנה הרך להשאר פתוח. מדובר בפרוצדורה פשוטה ומהירה יחסית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קנה רך

    ספיר
    06/06/2017

    הבנתי תודה .. אנחנו עושים עדיין הרחבות בוושט אבל מה שבטוח שלא מצטבר אוכל בחלק העליון של הוושט .. בדכ המעבר הוא מהיר ורגיל .. כאשר הופיע כיחלון זה היה במצב שבו נתקעה חתיכת אוכל בוושט ואז כאשר ניסיתי להאכיל אותו בבקבוק לא היה מעבר לאוכל לרדת בגלל החתיכה שנתקעה וזה מה שגרם לו להכחיל .. בדכ יש רק קושי קל בנשימה בזמן מאמץ אבל לא מגיע למצב כזה ..
    השאלה האם הקנה ״ יסתדר״ מעצמו ויהיה יותר קשה ?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברונכיט ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים
    איריס
    02/06/2017

    שלום,
    בתי קיבלה בטנזול בפעם השלישית בתקופה קצרה(פברואר, מרץ וביוני) לאחר ניסיון לא יעיל בטיפול בשיעול סטרידו וברונכיט עם אינהלציות ומשאפים
    מה עלי לעשות? האם בכל התקף/מחלה לתת אנטיביוטיקה?
    האם יש טיפול מונע?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתן בטנזול תכוף

    ד''ר גיא שטויר
    06/06/2017

    שלום לך איריס
    לא מסרת מה הבעייה אך כעקרון הדרך הנכונה לטיפול היא לטפל בסיבה להחמרות ולא בתוצאה. במידה ותטפלו בסיבה להחמרות קיימת אפשרות סבירה שלא יהיו החמרות ולא תזדקקו לבטנזול
    במידה והרופא המטפל לא מצליח להביא את המחלה לשליטה סבירה יש טעם לפנות להערכה של מומחה ברפואת ריאות ילדים
    בריאות שלמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הוספת מידע -ברונכיט ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים

    איריס
    06/06/2017

    שלום ד"ר גיא,

    תודה על תגובתך.
    למעשה הילדה מתקררת, הכל מתחיל מנזלת רגילה מספר ימים ואחר כך שיעול רגיל ואחרי יומיים התקפי שיעול ממושכים מאוד בלילה(בין שעה למספר שעות)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתן בטנזול תכוף

    ד''ר גיא שטויר
    06/06/2017

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתן בטנזול תכוף

    ד''ר גיא שטויר
    06/06/2017

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעת גדילה- טיפול בקיו ואר
    כרמל
    07/05/2017

    היי,

    2 מתוך שלושת הילדים שלי מטופלים במשאפי קיו ואר + ונטולין מגיל צעיר (גנטיקה מהאבא ופגות). הבן הגדול בן 6, משתפר לשנה לשנה וכבר שנתיים איננו זקוק לטיפול מונע. הבת הקטנה בת שנתיים, מגיל חודשיים עם טיפול מונע בקיו ואר (2 לחיצות פעמיים ביום) בחורף ובסתיו, ואנחנו מקווים שיהיה מהלך דומה כמו של הבן והיא גם תשתפר לשנה לשנה. שניהם לא גבוהים- באחוזון 15 בגובה- על אף שאנחנו ההורים ממוצעים-גבוהים. הבן השלישי שלא מטופל אגב באחוזון 40...
    הקטנה כעת באחוזון 8 בגובה...ירדה קצת באחוזונים ותהיה במעקב. כעת תחילת הקיץ נספיק עם הטיפול המונע.
    שתי שאלות בבקשה:
    1. האם הקיו ואר באופן ספציפי לעומת הפלקסוטייד עשוי לגרום לעיכוב בגדילה?
    2. במידה ואנחנו מפסיקים טיפולים מונעים ומטפלים רק בהתקף, ובמידה והמינונים של הטיפולים יקטנו לאורך השנים- האם הילדה תוכל לצמצם את פערי הגובה? או שהזנק שנעשה נעשה?

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעה על הגובה של טיפול בQVAR

    ד''ר גיא שטויר
    08/05/2017

    באופן תאורטי לQVAR עלולה להיות השפעה גדולה יותר על הגובה מאשר לפליקסוטייד אולם לפי הספרות ההשפעה על הגובה בטיפול בQVAR לעומת פליקסוטייד היא זהה או כמעט זהה.
    לרוב, בהפסקת הטיפול יש תהליך של האצת הגדילה במהלכו מגיעים כמעט לגובה הרצוי.
    יש טיפולים חילופיים למשאפי סטרואידים ובלכ מצב בו נזקקים לטיפול קבוע רצוי לבדוק באם (1) האבחנה נכונה (2) באם יש דרכים אחרות לעזור שלא כוללות טיפול ממושך במשאפי סטרואידים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הופעה של התקפי סטרידו קשים בגיל 9
    ששי
    27/04/2017

    שלום, בני בן 9, ופתאום החלו להופיע התקפי סטרידו קשים, כולל התקף שנדרש פינוי לבית חולים וקבלת אדרנלין, יש לו התקף בממוצע פעם בחודש וחצי. עשינו בירור מקיף לאסטמה והכל היה תקין וגם בדקו שקד שלישי והכל היה תקין. אשמח לדעת אילו בירורים אני עוד צריכה לעשות. תודה ויום מקסים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התקפי סטרידור חוזרים

    ד''ר גיא שטויר
    08/05/2017

    סטרידור אינו אסטמה. הטיפול והבירור בסטרידור שונים.
    הבירור החשוב ביותר שיש לעשות הוא הערכה מקיפה על ידי רופא ריאות ילדים במהלכה תלקח ההיסטוריה באופן בלתי אמצעי, ילדך יבדק ויבחנו תוצאות המעבדה והצילומים.
    הבירור הראשוני כולל פרט לכך לרוב סיפור שמטרתו לשלול את האפשרות לשאיפת גוף זר, צילום קנה לוודא שאין הצרות ברורה משמעותית, בירור אלרגי, בדיקות דם ולעיתים הסתכלות עם סיב אופטי על דרכי הנשימה העליונים והמרכזיים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון נכון לטיפול בברונכית
    הדר
    24/04/2017

    שלום רב! כל שבועיים לערך בני סובל מברונכית ושיעול יבש. (לפני חודש הסתבך לדלקת ריאות קלה) . יוצא שכל שבועיים לערך אני מטפלת בו באנלציות ובכדורי בטניזול 4 ביממה. בוקר וערב (1 מג כל אחד) 3 ימים. האם המינון ראוי?אם כל שבועיים לערך חוזרת לו הבכונכית האם מסוכן מידי לשלב את הכדור בפרקי זמן קצרים אציין כי בני שוקל 8.800 והוא בן 8 חודשים.
    אשמח לתשובה ... קצת מודאגת :(

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברונכיטיס, אסטמה, טיפול חוזר בבטנזול

    ד''ר גיא שטויר
    08/05/2017

    ברונכיטיס היא מילה נרדפת לאסטמה. אסטמה שאיננה מטופלת כהלכה נוטה להסתבך בדלקות ריאה חוזרות אולם קיימת אבחנה מבדלת לדלקות ריאה חוזרות ועל בניך לעבור הערכה אצל רופא ריאות ילדים.
    טיפול חוזר ותכוף בבטנזול אכן יכול לגרום לנזק אולם לעיתים עד לקבלת אבחנה סופית וטיפול הולם אין מנוס ממנו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם cpam או אפיזומה
    נילי
    23/04/2017

    אני בשבוע 32 בשבוע 31 בסקירה ראו הטבה באולטרסאונד ולא רואים כמעט אקוגניות למרות שהדעה של רופי הראות שהאונה השמאלית העליונה מעורבת. בבדיקת MRI שנעשתה בשבוע 30 רשום נפח הריאה השמאלית גדול באופן איסמטרי עם מרקם בעל אות פתלוגי גבוה קושי לקבוע גבולות ברורים קרוב לוודאי קיימת מעורבות של האונה השמאלית העליונה משמאל ,אך לא ניתן לקבוע האם הינה חלקית או שלמה והאם קיימת מעורבות של אונות נוספות. ייתכן ומדובר בנפחת(congenital iung empysema( עם ברונכוס אטרטי האבחנה המבדלת כוללת CPAM ללא הדגמת מרכיב ציסטי מאקרוסקופי. קיים אפקט מסה עם דחיקה של המיצר לימין והקטנה נילווית של נפח הריאה הימנית. מה דעתך לאור האבחנה יש לציין שהשבוע באולטרסאונד לא ראו אקוגניות רבה ראו הצטמקות ומעריכים שמעורבת האונה השמאלית העליונה. ...? לאור זאת אשמח לחוות דעתך וכן את ההבדלים בן נפחת מולדת לסי פאם ? נראה לך שהפרוגנוזה לפי מה שרשום טובה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CPAM, CCAM, אמפיזמה, ברונכוס אטרטי

    ד''ר גיא שטויר
    08/05/2017

    לא ניתן להעריך באופן אינטרנטי את הפרוגנוזה לבעיות מולדות של הריאות או בכלל
    אם זאת מאחר והעלת 3 מושגים שונים שעשויים לעניין את כלל הקוראים אבהיר
    CPAM הוא כינוי לכל בעיה מולדת של הריאות
    CCAM הוא סוג אחד של CPAM וכינוי לסל שלם של הפרעות מולדות במבנה הריאות בהם ניתן לראות ציסטות בגדלים שונים.
    אמפיזמה הוא תהליך בו אין ניקוז תקין של חלק מהריאה, לרוב השמאלית עליונה ולכן חלק הריאה הזה מתנפח באופן לא תקין ולוחץ על שאר הגגמנטים של הריאה ומפריע להתפתחותם.
    אטרזיה של הברונכוס הוא מצב מולד בו כלי אוויר בשם ברונכוס לא מתפתח כצפוי לסגמט ריאתי אלא נשאר כברונכוס

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תפליט פלאורלי בגלל דלקת ריאות
    רוואן
    18/04/2017

    שלום דר,
    לבן שלי בן 3 שנים, יש דלקת ריאות, שכנראה לא אובחנה בזמן, דבר אשר החמיר את המצב עד כדי הצטברות נוזלים בריאה ימנית, תוך שלושה ימים בבית החולים ניסו לתת לו 3 סוגי אנטביוטקה, אחר כך העבירו אותו לבית חולים אחר, עשו לו ניקוז שלא כל כך הוציא נוזל, הזריקו לו סטריפטוקינאז פעמיים על מנת לפרק את המוגלות שיש לו,רק 220cc יצאו מתוך ה 500 והניקוז מאד איייטיי
    המצב שלו לא משתפר, חום, תאבון ירוד בקושי אוכל,חולשה כללית, עצבני...
    האם המצב נורמלי?? כאמא אני מאד מודאגת, תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור, יש פתרון אחר חוץ מהניקוז? האם מומלץ לעשות לו סי טי וניתוח???
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמפימה

    ד''ר גיא שטויר
    08/05/2017

    הניהול האפשרי של אמפימה=סיבוך של הצטברות מוגלה סביב הריאה כולל :
    טיפול אנטיביוטי ממושך
    ניקוז בעזרת נקז שמכניסים לקיר בית החזה
    הכנסה של חומר ש"ממיס" מחיצות שנוצרות ומקשות על הניקוז (כדוגמת סטרפטוקווינאז)
    ניתוח זעיר פולשני שנקרא VATS ובו נכנסים עם סיב אופטי ומפנים את המוגלה ופותחים את המחיצות שנוצרות
    נראה שבית החולים בו מטופל בנך כבר ביצע חלק מהאפשרויות הטיפוליות הסבירות. ביצוע CT במצב של חוסר וודאות הגיוני בהחלט.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטות קטנות בריאה CCAM שבוע 31
    נילי
    15/04/2017

    כפי שרשמתי בכל בדיקות האולטרסאונד שהתבצעו בתל השומר ראו חלק ריאה תקין ורוב הריאה השמאלית עם ציסטות קטנות . עשית MRI וגם שם לא היה שינוי גדול רוב הריאה עם ציסטות קטנות והחלק למעלה ולמטה עם רקמה תקינה . מה קורה לעניות דעתך במצב זה ...? לא יכלו לומר לי גבולות כך שלא יודעים גבולות במצב כזה במידת הצורך מוציאים את כל הריאה או שמא רק חלקים מה דעתך?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניהול של CPAM

    ד''ר גיא שטויר
    08/05/2017

    משמאל יש 2 אונות גדולות ואונה קטנה בשם לינגולה. במידה והCPAM ממוקד לאונה אחת מוציאים לרוב את האונה בה נמצא גם אם חלקה תקין. אם זאת לרוב לא ניתן לדעת מראש מה יהיה היקף הניתוח הדרוש.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת nasal brush biopsy לאבחון pcd
    שרה
    07/04/2017

    שלום רב,
    ילדה בת שנתיים, אחרי מעקב מכון אימונלוגיה ובדיקות מקיפות הופננו לאבחון pcd. עשינו בדיקת nasal brush biopsy, כאשר אחרי ההברשה הראשונה משני הנחיריים הרופאה הסתכלה תחת המיקרוסקופ וחזרה לומר לנו שלא יצאו מספיק תאים ובינתיים אלה שראתה לא היו תקינים ולא הייתה תנועה של הסיליה. עשינו שוב אחרי מספר דקות ואז יצאו מספיק תאים להסתכלות לדבריה, וראתה תאים עם תנועה תקינה. הבדיקה נשלחה לתל השומר לבדיקה במיקרוסקופ אלקטרוני
    השאלה שלי היא כזו..האם למרות שראו תאים ללא תזוזה עצם העובדה שראו כאלה עם תזוזה אומר שהמצב תקין ביחס לבדיקה זו? האם בpcd כל תאי הסיליה לא זזים? או שיכול להיות שיהיו חלק תקינים וחלק לא?
    (ואני מבינה שיכולים לראות תזוזה ובכל זאת במיקרוסקופ האלקטרוני יראו משהו לא תקין..)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחון PCD

    ד''ר גיא שטויר
    08/04/2017

    שלום לך שרה
    התשובה מעט מורכבת ומעידה עד כמה ברפואה אין תמיד ואין אף פעם.
    במידה ונצפו באחת מהבדיקות תאים תקינים אזי די בכך על מנת להגדיר את הבדיקה כתקינה ואנו מתעלמים מהבדיקה הלא תקינה.
    יכול להיות מצב שחלק מהצליה בתאים זזים וחלק לא.
    אפשרי מצב בו מיקרוסקופ האור נמצא תקין ובכל זאת יש לנו PCD
    כנ"ל אפשרי מצב בו המיקרוסקופ האלקטרוני נמצא תקין ובכל זאת יש לנו PCD
    כנ"ל אפשרי מצב בו הציליה נראים פגועים בדומה לPCD משנית לדלקת או זיהום ואין מדובר בPCD
    לצורך האבחנה אנו זקוקים לקליניקה מתאימה, מחפשים היסטוריה מרמזת כדוגמת בעיות אופייניות של טחול, לב, כלי דם, כבד, כליות, בעיות בוושת ועוד, היסטוריה משפחתית ואימהית של מגוון בעיות קשורות, והסתכלות על הציליה הן על התפקוד לכאורה במיקרוסקופ אור (רצוי עם הקלטת וידאו במהירות גבוהה) והן על המבנה במיקרוסקופ אלקטרוני
    במקרים של ספק יש מגוון רחב מאוד של בדיקות נוספות שיש לעשות בינהן בדיקות היסטוכימיות (צובעים את התאים בחומר מיוחד) וגנטיקה.
    לסיכום, הדבר המשמעותי ביותר הוא הקליניקה וניסיון המרכז הרפואי בו עובד הרופא ושאר הבדיקות משמשות לשלילה או אישור האבחנה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CPAM שבוע 30 מה לעשות אשמח לחוות דעת
    נילי
    06/04/2017

    אני בשבוע 30 בבדיקה יש רקמת ריאה תקינה הלב מוסט ימינה עשו לי אקו לב בשבוע זה הלב תקין מוסט ימינה נמצא במרכז האם יש בעיה במידה והלב לא יחזור למצב הרגיל שלו
    ? מהידע שלך האם דברים יכולים להשתנות לטובה הרי כבר אני בשבוע 30 .....?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המהלך הרגיל של CPAM

    ד''ר גיא שטויר
    06/04/2017

    שלום לך נילי
    למרות שכל מהלך אפשרי, בשבוע 30, במרבית המקרים אנו מצפים לנסיגה בגודל הCPAM.
    במקרים קיצונים הנסיגה עשויה להיות משמעותית מאוד עד להעלמות או העלמות כמעט מוחלטת של הCPAM.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחנה ציסטות קטנות על כל הריאה ולב דחוק

    נילי
    07/04/2017

    ומה לגבי המקרה שלי אני בשבוע 30 ועוד אין נסיגה האם זה בעייתי? האם יכולה להיות נסיגה בשלב מאוחר יותר מה דעתך????

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מהלך של CPAM

    ד''ר גיא שטויר
    07/04/2017

    שלום לך נילי
    על מנת לענות על כך יש לבחון את כל מהלך ההריון והבדיקות שנעשו בו ולקחת סיפור מדוקדק. הדרך לעשות זאת היא לפנות לרופא ריאות ילדים עם כל הבדיקות שנעשו עד כה. ניהול CPAM בהריון ואחריו היא שיגרת יומנו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטנזול במשך חודש לבן שנתיים
    אם מודאגת
    20/03/2017

    שלום, בני הצטנן ופיתח אסטמה לפני חודש וטופל בטנזול. אחרי שבוע נדבק בוירוס והעלה חום ושוב בטנזול. שבוע לאחר מכן וביקור אצל מומחה ריאות שוב נרשם בנטזול, בשל כך שבהתקף לא עבר לוקח כבר 4-5 כדורים במשך 5 ימים. אני מאוד חוששת מהשלכות הבנטזול, עדיין בנשימה במאמץ אבל קצת יוצר טוב, וחושבת להוריד מינון בהדרגה תוך בקרה על המצב. מה הסיכון מארבעה שבועות של בטנזול עם פלקסוטייד ביניהם? מודאגת מאוד. תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שימוש ממושך בבטנזול

    ד''ר גיא שטויר
    20/03/2017

    במידה ושימוש ממושך בסטרואידים במינונים גבוהים יש לבצע גמילה הדרגתית. משך הגמילה תלוי בגילו, בכמות הכדורים שנטל, במשך הזמן, במשקלו ובגורמים נוספים כדוגמת נטילה של תרופות אחרות (ולו גם טיפות אף) או שתיית מיץ אשכוליות שעלול להגביר משמעותית את רעילות הסטרואידים.
    לאחר חודש של טיפול יש לעשות את הגמילה בפיקוח רפואי. יעילותם של חיסונים מסוימים יורדת משמעותית במידה וניתנים בסמיכות לטיפול סיסטמי בסטרואידים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צל מיצר מורחב-צילום חזה
    שרה
    15/03/2017

    שלום רב.
    ילדה בת שנתיים, המון מחלות חום, בעיקר דלקות אוזניים ללא שיפור גם אחרי ניתוח כפתורים, ותחלואה נשימתית כל מספר שבועות. עברנו אבחון אימונולוגי די רחב והפנו למרפאת ריאות לשלילת pcd. עשינו צילום ריאות ואלו התוצאות: אורור ריאתי תקין, סינוסים חופשיים, לב בגודל תקין.
    צל מיצר מורחב ייתכן טימוס ועקב אקספריום - מה המשמעות של משפט זה? מה זה יכול להיות? האם יכול להסביר את אופי המחלות החוזרות?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה לא תקין טימוס גדול

    ד''ר גיא שטויר
    16/03/2017

    שלום לך שרה
    לצילום החזה יש משמעות מוגבלת בהעדר סיפור קליני ובדיקה גופנית ולכן אענה תשובה כללית.
    את צילום החזה יש לעשות במצב בו אנו מכניסים אוויר במקסימום האפשרי. במידה ואנו מוציאים אוויר בזמן הצילום (במקום להכניס) מרכז בית החזה=המיצר, נראה מורחב. במרכז בית החזה יש אלמנטים נוספים והנפוץ שבהם הוא טימוס. טימוס גדול יכול לגרום למיצר להראות מורחב. בגיל שנתיים הטימוס לרוב גדול ולכן לא יהיה זה מפתיע לגלות שהמיצר מורחב בשל טימוש..

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיצר מורחב-המשך

    שרה
    17/03/2017

    תודה על תשובתך. מה ההמלצה אחרי תשובה כזו? יש צורך לחזור על הצילום?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיצר מורחב בצילום חזה

    ד''ר גיא שטויר
    18/03/2017

    ההחלטה אם ה"תמונה הרנטגנית" סבירה ומתאימה למצב הילדה מונחת על כתפי רופא הריאות שעוקב אחריה שכן יש לקחת את הסיפור במלואו, לבדוק את הילדה, לבחון את הצילום היטב ברזולוציה מלאה ולהשוות לצילומים הקודמים לפני שמחליטים שמדובר בתופעה שפירה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטות קטנות בריאה המכסות את רוב הריאה
    ליהי
    13/03/2017

    לאחר אבחנה ברורה ללא בדיקת אם אר איי רק על פי בדיקות אולטרסאונד יש לעובר ציסטות קטנות בריאה המכסות את רוב הריאה ולמעלה יש רקמת ריאה תקינה. השאלה שלי: במידה וזה נשאר ככה מה עושים? הרי הבנתי שמנתחים מוציאים את כל האונה אז במידה וזה הדבר בצד שמאל יש 2 אונות אז יוציאו את 2 האונות במידה והציסטות מכסות את רוב הריאה ? אז העובר נשאר ללא ריאה מצד שמאל או שיש דרך אחרת? אשמח לחוות דעתך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כיצד מטפלים בCCAM

    ד''ר גיא שטויר
    14/03/2017

    שלום לך ליהי
    לא ניתן לתת ייעוץ בלי לראות את כלל הבדיקות, מי עשה אותם! ולהעריך את כל הנ"ל בהקשר לשבוע ההריון.
    באופן כללי אענה שתמונת האולטראסאונד לעיתים קרובות מטעה ולא ניתן, לרוב, להעריך ממנה מהי כמות האונות המעורבות.
    הריאה השמאלית "נחוצה" פחות ביחס לימנית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעת לוואי אפשרית של פלקסוטייד
    ליטל
    13/03/2017

    שלום,
    בני בן כמעט שנתיים, נולד בשבוע 34+6, עם hyperreactive airway ופרט לכך בריא. בחצי שנה האחרונה היו מספר אירועים של דימום מהאף, בדכ באמצע הלילה. אתמול התחלתי טיפול מונע עם פלקסוטייד באיירצ'יימבר לפני השינה ובמהלך הלילה שוב דימם מהאף (עד כה לא קישרתי בין הדימום לטיפול). האם יתכן אפיסטקסיס כתופעת לוואי של פלקסוטייד דרך באיירצ'יימבר? תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דמם מהאף כתופעת לוואי של פליקסוטייד

    ד''ר גיא שטויר
    14/03/2017

    לא נפוץ אך אפשרי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול לילדה בת 4
    מעיין
    11/03/2017

    שלום וברכה בתי בת 4 וחצי שנים לפני חודשים היה לילדה שיעול ממש ממש חזק צילום ראות תקין היה חשד לשעלת קיבלה טיפול ולבסוף התשובה הגיעה שלילית שאין שעלת התחלנו באנלציות שזה בודקורט +מים+וונוטולין + סינוגולייר הרופאה ביקשה שאני יתן לילדה תטיפול לחודש אבל כול פעם שרציתי לעצור את הטיפול הרופאה אמרה עוד קצת בגלל שעכשיו עדיין קר הילדה כבר חודשים בטיפול ללא וונוטולין היה שיפור הילדה לא השתעלה בשבוע האחרון הילדה משתעלת בלילה יש לה המון נזלת לקחתי אותה לרופא הראות נקיות מה אפשר לעשות אל מנת לעצור את השיעול שלא יהיה כמו פעם שעברה חזק עדיין הוא לוקחת את הטיפולים מה אתה ממליץ לי לעשות לעצור את השיעול ???

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול כרוני ונזלת ללא תגובה לטיפול שהוצע

    ד''ר גיא שטויר
    11/03/2017

    שלום לך מעיין
    הי לא ניתן לבדוק את הילדה דרך האינטרנט ומכך גם לא לקבוע את הסיבה לשיעול ממושך או להעדר תגובה. לא יהיה זה הוגן כלפייך או כלפי ילדתך לתת חוות דעת שנייה לחוות דעת שניתנה על ידי רופא הילדים שלה שבדק אותה, לקח אנמנזה (היסטוריה) מלאה ובחן את כלל בדיקות המעבדה קודם שהחליט על דרך ניהול.
    באופן כללי ניתן לצין שאם תגובה לאינהלציות קיימת סבירות גבוהה שמדובר באסטמה. ניתן לטפל בבעיה זו לרוב על ידי טיפול בסיבות לבעיה. כאן ציינת סיבה אחת אפשרית, נזלת, אך בפגישה עם הרופא ובאנמנזה מדוקדקת ניתן לרוב לדלות סיבות רבות שהטיפול בהן צפוי להביא להקלה.
    בברכת בריאות שלמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
