מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפיר ושמירת הריוןנ.ל12/04/2011
צהריים טובים,
בשבוע 36 אושפזתי למשך 8 ימים בתה"ש בשל מיעוט יחסי של מי שפיר שנע בין 5-7 ואפילו דיברו איתי על זירוז. אבל אז שוחררתי לאחר שיומיים הייתה עליה (9 ואחר כך 13) ואני במעקב אולטרסאונד ומוניטור בקופה.
הרופאה שלי נתנה לי מנוחה בבית ואמרה לי שהרופא שעושה לי את המעקב בקופה (כי היא אמרה לי שאין לה יותר מה לעשות איתי מעקב, אלא אני צריכה שינתחו את המוניטור והאולטרה סאונד במרפאת בריאות האישה ואז יחליטו מה עושים).
בקיצור הרופא נתן לי שמירה מתחילת האשפוז ועד הלידה למרות שאחרים לא רצו לתת לי.
השאלה היא, אם אני עובדת בעבודה משרדית, האם אני חייבת לעבוד מהבית או יכולה לצאת למשרד? כי אין לי הרבה עבודה פיזית, ואני כל הזמן יושבת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר ושמירת הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011נ.ל שלום רב
תשובות ממסגרות שונות יכולות רק לבלבל אותך והדבר הכי נכון הוא שתשאלי את מי שנתן לךאת השמירת הריון מה הם מיגבלותיה ומה עם עבודה משרדית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריאושרה11/04/2011
שלום ,
האם אפשרי שהעובר יגדל אבל ללא דופק?
אני אמורה להיות בשבוע 8 אך אין דופק בינתיים יחד עם זאת יש שינוי משמעותי
בגודל העובר מתחילת ההריון האם אפשרי בכלל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עוברי - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011אושרה שלום רב
עובר בשבוע 8 צריך להיות עם דופק כאשר המהלך תקין. ייתכן ושבוע הריון צעיר יותר ולכן לא ניראה דופק כך שבפועל את בשלב מוקדם יותר בהריון. אם גיל הריון מדוייק ההריון לא תקין בנתונים כאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר כיס מרהטיפטיפ11/04/2011
שלום,
אני בשבוע 23 לא הודגם כיס מרה בסקירה המוקדמת וגם במאוחרת.
שללנו CF עשינו מי שפיר כולל בדיקה למלחי מרה בצרפת הכל תקין.
שאלי היא:
האם יכולה להיות בעיה נוספת להעדר כיס מרה?
האם ישנם בדיקות נוספות שניתן לעשות?
אילו בדיקות צריך לבצע לאחר הלידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר כיס מרה - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011טיפ טיפ שלום רב
כאשר כיס המרה לא מודגם אכן מומלץ בירור מכוון ופירטת יפה את הבדיקות שביצעת אשר הסירו בסבירות גבוהה ביותר את שתי הבעיות העיקריות מהן חוששים . בחלק מהמיקרים כיס המרה מופיע מאוחר ויותר ואף אחרי הלידה כך שאחרי הלידה תבוצע ( לא במיידי ) בדיקת אולטרהסאונד ליילוד. אחרי הלידה מבצעים גם בדיקות דם מהן ניתן ללמוד על תפקוד הכבד ומערכת צינורות המרה . יש המבצעים בדיקת MRI לעובר על מנת להדגים אולי כיס מרה אך אין הוכחה שלבדיקה זו ייתרון על בדיקת האולטרהסאונד. אבחנה אפשרית היא שאין את כיס המרה וכאשר זה המימצא היחיד הרי שלא מלווה בבעיות מיוחדות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתגצ11/04/2011
שלום רב,
להלן תוצאות סקירה מוקדמת.
הריון IVF תאריך ווסת אחרון 28.12.10 (לפי שבועיים מיום השאיבה)
תאריך החזרה: 14.1.11
BPD 29.60=15w3d
OFD 36.70= 14W5D
HC104.40=15W0D
AC84.60=14W6D
HC/AC 1.23
FL 15.70=14W4D
HL 17.40=15W0D
ממוצע משך ההריון 15w0d
הערכת משקל העובר (BPD,HC,FL,ACׂ ) 105 גרם
הערכת משקל העובר (FL, AC) 100 גרם
האם הסקירה תקינה?
שאלה נוספת, לפי השקיפות העובר היה גדול ב5 ימים ולפי הסקירה הוא היה גדול ביומיים, האם הפער הזה הוא תקין?
אודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011גז שלום רב
הנתונים שנתת מצביעים על מימדי העובר ולא על סקירת המערכות המלאה. אני מניח ששאלת את הרופא המבצע האם הבדיקה תקינה. מבחינת המימדים פער של פחות משבוע הינו בתחום התקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברנטע10/04/2011
שלום,
ביום חמישי הלכתי לבדיקת אולטרסאונד ראשונה. אני הייתי בדיוק בשבוע 6+5 . בדקתי את הביוץ עם בדיקות ביוץ אז אני יודעת בדיוק מתי הוא היה.
נצפה שק הריון וחלמון ולא נצפה דופק. הרופא הזמין אותי לעוד שבוע.
מה הסיכוי שההריון הזה תקין? (כאמור בהנחה שאני לא טועה בגיל ההריון- אני יודעת בוודאות באיזה שבוע אני...)
תודה
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011נטע שלום רב
" המחיר " של ביצוע בדיקות בגיל הריון גבולי מבחינת הופעת הדופק הוא הוספת דאגות לא פעם מיותרות. קשה לנבא המהלך מנתונים אלה. אך בשבוע הבא בו תבצעי הבדיקה צריך לראות כבר דופק!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך לא תואמת את גיל ההריוןשישקה1709/04/2011
שלום רב,
אני בשבוע 29 ,להריון גיל 31- הריון שני
בשבוע 23 ביצעתי סקירה שניה ובה נצפה שעצם הירך לא תואמת את גיל ההריון- הרופא הבודק הסב את תשומת ליבי שאראה כמובן לרופא המטפל.
בשבוע 28 בבדיקה אצל הרופא המטפל נמצא כי ישנו פער של כשבועיים באורך הירך ופער של כ-7 ימים בAC.
כל שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין סיכון לת.דאון 1.8912
התבקשתי לעשות סכירה מכוונת לעצמות ארכות-אותה אבצע במהלך השבוע ....
רצית להבין יותר, מה המשמעויות של הבדיקה, ומהם הפתרונות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך לא תואמת את גיל ההריון - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011שישקה 17 שלום רב
כאשר יש פער באורך עצם הירך . הגדרת הפער איננה יצוקה בסלע ולא פעם רופא אחד מתייחס לשבוע פער ואחר לשבועיים ויותר. חשוב מאוד לדעת האם קיים פער מתחילת ההריון. את ציינת פער שבוע בסקירה. מאחר והפער גדל לשבועיים הופנית לסקירה מכוונת. משמעותה שבודקים את אורך כל העצמות הארוכות . ישנן טבלאות להגדרת חומרת הפער לפי אורך העצם בהשוואה לשבוע ההריון. כאשר אורך העצם הנימדד הוא כבר תואם אחוזון 5 ומטה לשבוע ההריון משמעות אחת וכאשר מעליו משמעות אחרת. כך שתצפי לבדיקה זו כחלק מהערכה. אם גם שאר המדדים כגון היקף בטן והיקף ראש יראו פער דומה אזי כל העובר קטן יותר ולא רק עצמות מה שיצריך בירור מסוג אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופה- מי שפירמור09/04/2011
שלום רב,
לאחר תוצאות לא טובות בשקיפות עורפית הוחלט לעשות מי שפיר.
בשל התוצאות הללו אני זכאית למימון הקופה .
כיום אני בשבוע 16+0 ונקבע לי תור באופן פרטי ל 16+4 יום חמישי (בגלל פסח אין תורים). האם קיימת סכנה מוגברת לביצוע הבדיקה בשבוע זה? האם עדיף לחכות לשבוע 18+3 לפחות ?(סוף החג)...אני מאוד רוצה לעשות כמה שיותר מוקדם אך כמובן לא בכל מחיר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה ודחופה- מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011מור שלום רב
אין סכנה מוגברת בביצוע הבדיקה בשבוע זה הנושק ל 17. תלוי לא מעט בגישתו של הרופא המבצע יש הממתינים ל 18- 19 שבועות אחרים מוקדם יותר.
דיקור מוקדם מידי עלול ליצור מצב בו אין מספיק תאים לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני ואגן כליה מורחבלילי08/04/2011
שלום!
אני בת 32 בהריון שלישי
בשבוע 15 .
ביצעתי שקיפות והשקיפות תקינה 1:4300
בנוסף אתמול ביצעתי סקירה ונאמר לי כי ישנו מוקד אקוגני בחדר שמאל , ואגן כליה מורחב מעט 3.1 האם יש לי ממה לחשוש? או לחשוב על מי שפיר? את החלבון עוברי אני אמורה לבצע ב 22/5 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נענתי
לילי09/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני ואגן כליה מורחב - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011לילי שלום רב
שני המימצאים אינם מבטאים מום בעובר. השילוב של שניהם מעלה את הסיכון לתסמונת דאון אך חשוב להדגיש ששני סימנים אלה שייכים לקבוצת הסימנים הרכים והחלשים שאינם מעלים בהרבה את הסיכון. רצוי מאוד שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה של הצורך לדיקור מי שפיר. בייעוץ יינתן לך סיכון מחודש נוכח הנתונים . לגביאגן הכלייה זוהי הרחבה גבולית מאוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל לא תואמת את גיל ההריוןמ07/04/2011
שלום,
אני בת 30, הריון ראשון,גיל ההריון 34.3 עד כה היה הריון תקין (כולל בדיקת מי שפיר תקינה שעשיתי על דעת עצמי, ללא המלצה מהרופא)
לפני שבועיים (שבוע 32.2) הייתי בהערכת משקל שבה נמצא שגודל הראש של העובר (זכר) לא תואם את שבוע ההריון, אלה הנתונים שנמדדו לפני שבועיים:
BPD
77 מ"מ, מתאים לשבוע 30.6
Head cir
281 מ"מ, מתאים לשבוע 30.5
AB.Cir
275 מ"מ מתאים לשבוע 31.4
יחס HC/AC 1.02
Femur Length
63 מ"מ מתאים לשבוע 32.3
גיל הריון ע"פ US 30.5
הערכת משקל 1818 גר'
ביומטריה והערכת משקל בוצעו לפי HADLOCK
אחוזון 39
בעקבות הנתונים הנ"ל נתבקשתי לעבור בדיקה חוזרת לאחר שבועיים. היום, שבוע 34.3 התקבלו הנתונים הבאים:
BPD
77 מ"מ, מתאים לשבוע 31
Head cir
290 מ"מ, מתאים לשבוע 32
AB.Cir
284 מ"מ מתאים לשבוע 32.3
יחס HC/AC 1.02
Femur Length
68 מ"מ מתאים לשבוע 35.1
גיל הריון ע"פ US 32
הערכת משקל 2100 גר'
ביומטריה והערכת משקל בוצעו לפי HADLOCK
אחוזון 15
אני מאד מודאגת לגבי התוצאות ואשמח לשמוע בהקדם מה המשמעות שלהן. ממה יכולה לנבוע ירידה כל כך גדולה באחוזון של העובר (מ39 ל15 תוך שבועיים) ומה יכולה להיות המשמעות של ראש קטן ביחס לגיל העובר?
תודה רבה מראש על כל עזרה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל לא תואמת את גיל ההריון - תגובה
ד''ר ראובן שרוני08/04/2011אביבית שלום,
ראשית יש לוודא שהבדיקות נעשו ע"י אותו בודק ובאותו מכשיר. אחרת יתכנו סטיות מן המדידות עצמן
היקף הראש גדל מעט.גם בשבוע 32 היה פער של כשבועיים ובבדיקת האחרונה גם הקף הבטן התאים לשבועים פחות
חסרים נתונים כל כמות מי שפיר וזרימות
משקל סופי - יש לזכור שמסביבות שבוע 30 מתהווים פערי גודל באופן פיסיולוגי בין העוברים
כדאי לוודא בשלב מסוים אם הפער יגדל את תקינות מבני המוח ולהפנות ליעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 11גלית06/04/2011
שלום רב,
שאלה: אני בשבוע 11 ומידי פעם שאני עושה תנועות שונות. (כמו: להתכופף, לזוז מצד לצד במיטה)
פתאום אני מרגישה מן קפיצה קלה בבטן!!
דבר מאוד מוזר ומפחיד.
האם זה תזוזה של התינוק? או משהו אחר?
אשמח לקבל ייעוץ.
תודה, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 11 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני08/04/2011גלית שלום,
לא מתאים בשבוע מוקדם זה לחוש תזוזת העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 35 פתיחה וציריםילי06/04/2011
שלום בשבוע 35 אם פתיחה של 2 ס"מ וצירים הרופא הציע לי לחכות או לעלות מנוחה בבי תחולים אני לא רוצה לעלות לפני שאני מרגישה ממש צירים ברקע רמיסיה מלופוס שבטח יילחצו מזה אני מאוזנת מספר שניים הריון ללא תרופןת תקין לחלוטין יש אפשרות למשוך את השבועות לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35 פתיחה וצירים - תגובה
ד``ר רון ברדין06/04/2011ילי שלום רב
פורום זה עוסק בתחום האולטרהסאונד ונכון תעשי אם תפני השאלה לצוות שלנו בתחום הריון בסיכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית אחרי דיקור מי שפירגלית04/04/2011
כמה זמן לאחר דיקור מי שפיר אפשר להמשיך בפעילות ספורטיבית /אירובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית אחרי דיקור מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין06/04/2011גלית שלום רב
אין כללי ברזל . מקובל מנוחה ב 3 ימים ראשונים שאחרי הדיקור . לגבי הגבלות מעבר לכך אין הגדרות אם פעילות גופנית אסורה. רצוי לא מאמצים חריגים ואם ינחה אותך הרופא המטפל שביצע הדיקור להמנע למשך שבוע זו לא תהייה הנחייה מוטעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותשיר04/04/2011
גיל 29.6
ת.ו.אחרון 9.1.11
שבוע 12+0
CRL 59
גיל הריון לפי CRL - 12.4
שקיפות עורפית : 2.1 מ"מ
עצם האף : הודגמה
סיכון לפי גיל: 1:900
סיכון לפי גיל ונתוני בדיקה: 1:1059.
הרופא אמר שזה תקין, אבל ערך גבוה יחסית לשבוע שאני נמצאת בו. ז"א שסטיטיסטית לבנות אחרות בשבוע הזה יוצאות תוצאות טובות יותר.
האם יש ממה לדאוג?
בדיקת דם)סקר שלישי 1) עשיתי היום ותשובה רק עוד 10 ימים.
לחוצה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - תגובה
ד``ר רון ברדין06/04/2011ליטל שלום
ממצאי הבדיקה שלך תקינים בכל קנה מידה גם אבסולוטית 2.1 ממ תקין , גם בחישוב הסטטיסטי וגם עם הדגמת עצם היא פרמטר מוריד סיכון לתיסמונת דאון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילהדנה03/04/2011
באיזה שבוע מומלץ לעשות מעקב גדילה? (עכשיו אני בשבוע 27 והכל תקין).
האם מעקב גדילה זה משהו שעושים פעם אחת או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה - תגובה
ד``ר רון ברדין06/04/2011דנה שלום
מקובל הערכת גדילה ב 31 שבועות לערך. מעבר לכך על פי גישתו של הרופא המטפל ויכולתו לבצע הבדיקה .כל זה נכון לשיגרה כשהכל תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
דנה07/04/2011תודה על התשובה.
אם הבנתי נכון אז בעצם אם הכל תקין, אחרי שבוע 31 לא בודקים יותר באולטרסאונד עד הלידה?
אם כך איך אפשר לדעת שבזמן הנותר עד הלידה (וזה לא מעט זמן) לא נוצרו בעיות כגון קשר בחבל התבור או האטה בגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר רון ברדין09/04/2011דנה שלום
קשר בחבל הטבור איננו חלק מבדיקת האולטרהסאונד גם לא סמוך ללידה. ולגבי בדיקת אולטרהסאונד מאחר ובדיקת אולטרהסאונד הינה בדיקה זמינה מאוד , בחלק גדול מההריונות מבצעים הערכת גדילה /משקל גם לקראת הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת מורחבתניקי02/04/2011
אמרו לי שבסקירה מאוחרת מורחבת טובה אמורים גם לבצע גם בדיקת אקו לב. האם זה באמת כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת מורחבת - תגובה
ד``ר רון ברדין06/04/2011ניקי שלום רב
אקו לב היא בדיקה נפרדת מבדיקת סקירת המערכות. מבוצעת על ידי קרדיולוג ילדים בדרך כלל נכון הוא שבדיקה מורחבת ומדוקדקת של הלב בסקירת מערכות נותנת מענה טוב לגילוי רוב המומים בלב גם אם לא קוראים לזה אקו לב עובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)