מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפיר בשבוע 35+5כוכבה עידן16/02/2011
נאמר לי אתמול שיש מיעוט מי שפיר / כמות גבולית, תוך שבוע מעקב אחרי כמות מי שפיר, שתיה 3 ליטר ביום ומנוחה מוחלטת. בנוסף, העובר שלי מתאים בגודלו לשבוע 34+4 כשהנתון החריג היחיד הוא אורך ירך אשר מתאים לשבוע 32+3. הופניתי לייעוץ גנטי אך אינני רואה מה הטעם עכשיו ללכת לבדיקות גנטיות כשאני בסוף הריון. מעקב גדילה אני מניחה יתבצע אחרי הלידה בין כה וכה.
מה זה אומר הנתון הזה של אורך הירך? כל שאר הנתונים (היקף ראש, היקף בטן) תקינים ומתאימים לשבוע ההריון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר בשבוע 35+5 - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011כוכבה שלום רב
אורך הירך נימנה על אחד המדדים בהערכת גדילת העובר . ישנה אחוזונים של גדילה וטבלאות המאפשרות להעריך האם הקיצור של הגפה הוא משמעותי. אחוזון 5 ומטה דורש בירור. כאשר ירך קצרה קשור לא פעם עם הורים נמוכים /אחד מהם. תמונה שלמה יותר מתקבלת בהערכת כל העצמות הארוכות ואת זה הייתי שוקל לבצע . שתפי הרופא שלך בעניין . לגבי הייעוץ הגנטי , במיקרים שקיצור משמעותי ( אחוזון קטן מ 5 ) עולה השאלה האם מבטא בעייה כלשהיא והגנטיקאי פורש אפשריות שונות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37נופר14/02/2011
שלום רב,
אני במעקב הריון בסיכון גבוה עקב קרישיות יתר לא גבוהה מידי. 18.16.
אני במעקב מוניטור פעם בשבוע , האם צריך להיות גם באולטראסאונד פעם בשבוע או שהמשקל והמדדים לא ישתנו פעם בשבוע ויש צורך לחכות שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 37 - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011נופר שלום רב
הערכת משקל אין צורך לבצע בפחות משבועיים אלא אם חשד להאטה בגדילת העובר ואז אחרי 10 ימים
בדיקת אולטרהסאונד בטווח של פחות מ 10 ימים מבוצעת לרוב להערכת כמות מי שפיר , תנועות העובר ופרמטרים אחרים בנוסף למוניטור העוברי שמבוצע. צורך ביותר מבדיקה ב 10-14 ימים אני מציע שתבצעי בתאום עם הרופא מטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםשושקה14/02/2011
שלום הנני בשבוע 14+2 ולעיתים מופיעות לי על התחתונית בלבד נק' חומות קטנות כלומר הפרשות בצבע הזה ממש קטנות עד איזה שבוע זה יהייה והאם עליי לדאוג מכך?יש לציין שהנני לוקחת קלאקסן 60 מ"ג עקב בעיית קרישיות שנמצאה אצלי והפלות חוזרות ועד שבוע 9 לקחתי אנדומטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011שושקה שלום רב
אני מציע שתפני לבדיקת רופא מטפל לבדיקה גינקולוגית וסונוגרפית להערכת הדימום . למנות רשימת הסיבות איננה במקום לפני הבדיקה. אם הכל תקין סביר שילך וידעך. יש לציין שבחלק גדול של המיקירם איננו יודעים הסיבה גם אחרי הבדיקה ולרוב הדימום כאשר מינימלי כפי שאת מתארת , חולף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר 1 ו 2ורדה14/02/2011
האם רמות הבטא תואמות אחת את השניה בסקר הראשון והשני זאת אומרת
היתכן שאחת יכולה להיות גבוהה והשניה נמוכה.בראשונה יצא לי 3.6 mom
ובשניה 1.94 mom
שאלה שניה מה יכולה להיות הסיבה ל papp וחלבון עוברי נמוכה 0.5 פרט לדאון?
תוך כמה זמן מקבלים תשובה למי שפיר בהרצליה מדיקל סנטר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי........
ורדה18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיה הסוף.רוצים תשלום בשביל תשוב
ורדה27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות סקר 1 ו 2 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011לשאלות אחת ושתיים צריך לפנות לפורום גנטי - הבדיקות הן סטטיסטיות ואולי הם מבינים את החישובים...
לשאלה 3 - כ 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - עצירה במדד ה- HCרוני14/02/2011
שלום
אני בשבוע 37+1
היום עשיתי הערכת משקל שבוצעה על ידי טכנאית:
מצג עכוז
HC- 33 מתאים לשבוע 37+3
BPD-91 מתאים לשבוע 36+4
AC- 33.5 מתאים לשבוע 38
FEMUR-75 מתאים לשבוע 38+3
הערכת משקל 3300
לפני 10 ימים, עשיתי גם כן הערכת משקל ( אין סיבה לקרבה ביניהם) ואז היו התוצאות:
מצג עכוז
HC-33.2 מתאים לשבוע 37+3
BPD-89 מתאים לשבוע 35+4
AC-32.2 מתאים לשבוע 36
FEMUR- 71 מתאים לשבוע 36+3
הערכת משקל 2900
לציין שלפני כן סקירה מוקדמת מאוחרת ואף בשליש שלישי היו תקינות לגמרי.
1. על פניו מדד ה- HC לא השתנה. מדוע? האם יש מקום לדאגה?
2. ציינתי זאת בפני הטכנאית אבל היא אמרה שמדובר בסטיות מזעריות ואין לכך חשיבות, האומנם?
3. האם מתוך נסיונכם זה הגיוני ורואים דברים כאלו?
4. האם באמת קיימות סטיות טכניות כה משמעותיות של מכשירים?
5. אין לי עוד תור לרופאה שלי כי יש לי קיסרי עוד שבוע וחצי, מה עליי לעשות? לחזור שוב על הבדיקה אולי הפעם שרופא יעשה?
6. האם יכול להיות קשר לסטיות עם מחלת השפעת שהייתה לי לפני כ10 ימים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - עצירה במדד ה- HC - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011יעל שלום רב
אינני מתרשם במיוחד מהפער ולנסות להסבירו כאשר מבוצעות 2 בדיקות בטווח זמן זה איננה טומנת בחובה משמעות תכליתית.... לא רואה גם סיבה להערכת משקל נוספת. עיקבי אחר תנועות העובר עד הילדה ובהצלחה רבה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באנד אמיניוטיקרותי13/02/2011
שלום,
בשבוע 19+ 3 לאחר בדיקת אולט' נמצא ממצא המתאים לבאנד אמיניוטיק, אך העובר לא בקר עימו. על מה יכול להעיד ממצא זה?מה ההשלכות והסיכונים. ואילו אמצעים עלי לנקוט ע"מ שהעובר לא יפגע.
חשוב לציין כי ממש בתחילת ההריון הממצא הזה פוענח כאזור היפואקוגני (שיכול להצביע על אזור דימום) אח"כ בשקיפות נאמר שכנראה מדובר בשק נוסף. ועכשיו באנד.
נא עזרתכם.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באנד אמיניוטיק - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011רותי שלום רב
איבחון של בנד אמניוטי איננו מימצא שיגרתי ושכיח. ממתן הפרשנויות שקיבלת בשלבי ההריון הראשונים ניראה שגם לבודקים אין תשובה חד משמעית ולכן על אחת כמה וכמה התייחסות דרך הכתב למימצא בלי בדיקה היא לא לעיניין.! לפני הרחבה על השלכות בנד אני מציע שבתיאום עם הרופא המטפל שלך תבצעי הערכה נוספת במסגרת יחידת אולרטהסאונד בית חולים/קופת החולים. לאחריו אם המימצאים ברורים נשמח לענות לשאלותייך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירה מאוחרת - CEREBמיקה13/02/2011
בסקירה מאוחרת שהתבצעה היום (שבוע 22+6) התקבלו מדדים:
עובר במצב ראש, כמות מים תקינה, כל האיברים הודגמו. בסוף הבדיקה נאמר שהעובר תקין, ובתוצאות נרשם כי הוא תואם ביומטרית. כשעיינתי בממצאים עצמם גיליתי פערים בממצאים ובעיקר בגודל ה - CEREB שמדאיגים אותי.
בהערות נרשם כי העובר באחוזון 46%.
אציין כי גם אני וגם בעלי גבוהים יחסית. הממצאים הם:
BPD-
5.8 ס"מ, מתאים ל - 23+3, אחוזון 65.2
OFD -
7.21 ס"מ (לא מופיע התאמה לגיל הריון / אחוזון).
HC -
20.52 ס"מ, מתאים ל- 22+4, אחוזון 26.9
AC -
18.03 ס"מ, מתאים ל - 22+6, אחוזון 42.4
FL -
4.14 ס"מ, מתאים ל - 23+3, אחוזון 58.7
CEREB HILL
2.29 ס"מ, מתאים ל - 21+2, אחוזון 26.2
איני יודעת מבחירה את מין העובר.
אם הכל תקין, מדוע האחוזון לא גבוה יותר ?
האם הפעם של כ - שבוע וחצי בגודל ה - CEREB סביר? כנ"ל לגבי גודל ה - HC ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בסקירה מאוחרת - CEREB - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011מיקה שלום רב
פערים במדידות אינם נדירים. אם הצרבלום ניראה תקין וסקירת המערכות מצויינת כתקינה אנני רואה את המדידה כבעייתית במיוחד. בבדיקה חוזרת להערכת גדילה בקשי מדידה חוזרת לגודל הצרבלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאת בדיקת דםמירב13/02/2011
בדיקת דם שיצאה 24768 איזה שבוע זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת בדיקת דם - תגובה
ד``ר רון ברדין17/02/2011שלום מירב
ערך זה תואם שבוע הריון סביב 6 וחצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס HC ל AC נמוך מהטווח הנורמליתמר13/02/2011
שלום,
בבדיקת אולטרה-סאונד בשבוע 18+4 נמצא יחס HC/AC קטן, מחוץ לנורמה.
HC = 155 מ"מ (מתאים לשבוע 18+3)
AC = 144 מ"מ (מתאים לשבוע 20+1)
היחס HC/AC הוא 1.08 שזה כאמור נמצא מחוץ לטווח הנורמה.
לציין שבסקירה המוקדמת כל המדדים היו תקינים.
האם יש סיבה לדאגה?
הסקירה השנייה צפויה להיערך בעוד כמעט כחודש, האם זה בסדר לחכות לה או שחשוב לבצע מעקב עוד לפני כן?
תודה רבה!!
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס HC ל AC נמוך מהטווח הנורמלי - תגובה
ד``ר רון ברדין17/02/2011תמר שלום רב
אין מקום לבדיקות חוזרות עד הסקירה כאשר הבדיקות תקינות. הפער נוצר מכך שהיקף הבטן גדול משבוע ההריון בעוד שהיקף הראש תואם. יחס זה שתארת לעיל איננו מימצא הדורש בירור. לא רואה מקום לחרדה עקב הפער.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןאורלי10/02/2011
שלום רב ,הנני בת 28 בהריון הראשון והנני מאוד מבולבלת -בקצרה הסיפור: הפסקתי לקחת גלולות בערך בספטמבר 2010 קבלתי פעמיים מחזור סדיר בראשון לאוקטובר וכן בראשון לנובמבר,בכל הזמן הזה אני ובעלי קיימנו יחסי מין עם אמצעי מניעה,התאריך היחידי שבו קיימנו יחסי מין לא מוגנים היה ב27 לנובמבר(כלומר בערך 27 ימים לאחר קבלת המחזור)-יש לציין כי לאחר מכן בא איחור במחזור וכן גיליתי כי הנני בהריון.השאלה שלי היא,כל רופא שאני באהה עליו שואל אותי מתי הווסת האחרונה ויש אצלי בלבול רב אומנם הווסת האחרונה היתה בראשון לנובמבר אבל נכנסתי להריון ב-27 לנובמבר אז מתי בעתם לפי דעתכם אני צריכה לחשב כי היתה לי הווסת(הראשון לנובמבר או לחילופין שבועיים לפני שנכנסתי להריון כלומר 13 לנובמבר) על מנת לעמוד את גיל האובר ?
2.האם הגיוני כי בבדיקת אולטראסאונד הקודמת נאמר לי כי אני בשבוע 9 ולאחר כ-שבועיים כלומר היתי אמורה להיות שבוע 11 נאמר לי כי אני 11.5 איך קורא דבר כזה האם זה תקיןו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההריון - תגובה
ד``ר רון ברדין10/02/2011אורלי שלום רב
אכן כן זה אפשרי . פער של 5 ימים הוא בתחום סטייה נורמלית של מדידה של המכשיר במיוחד אם מבצעים שונים ומכשירים שונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההריון
אורלי11/02/2011כן,אך השאלה המרכזית שלי היא אם קיבלתי מחזור ב-ראשון לנובמבר ,ונכנסתי להריון ב-27.לנובמבר,ממתי אני מתחילה לספור את הווסת שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה של העובר- שבוע 11לין10/02/2011
שלום,
אתמול הייתי בבדיקת אולטראסאונד שניה לרגל השבוע ה11. לעובר שלי לקח הרבה זמן עד שהוא הגיב וזז , למרות כל המאמץ של האחות להזיז אותו. לבסוף, הוא הרים את רגליו וידיו בו זמנית- האם זה אומר משהו על העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה של העובר- שבוע 11 - תגובה
ד``ר רון ברדין10/02/2011חוה שלום רב
בהחלט לא ניתן ללמוד מתנועה זו על משהו חריג .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוראן בהריוןאורלי09/02/2011
שלום
בת 36, שבוע 22 עובר אחד, הריון שלישי לאחר 2 לידות מוצלחות.
עקב מחלת קרוהן אני נוטלת אימוראן מזה שנה וחצי.
הבדיקות עד כה (שקיפות+סקירה 1) תקינות ואני מחכה לתוצאות מי השפיר.
נאמר לי כי עלי לעבור אקו לב בגלל האימוראן. ברצוני לדעת איזה נזק עלול האימוראן לגרום ולמה בדיקת האקו לב והאם היית ממליץ על בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוראן בהריון - תגובה
ד``ר רון ברדין10/02/2011אורלי שלום רב
המידע גלבי תרופות והשפעתן ניתן באופן מקצועי ומסודר על ידי המכון הטרטולוגי בירושליים . מספר הטלפון הוא 02-6243663. אני מציע שתתקשרי אליהם לקבלת תשובה מהימנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד גודל עובר שבוע 31מור09/02/2011
שלום
עשיתי אולטרסאונד להערכת גודל עובר בשבוע 31 ואלה התוצאות שלי:
Head cir מתאים לשבוע 32.3, 294 מ"מ
AB cir מתאים לשבוע 29.5, 256 מ"מ
BPD מתאים לשבוע 33.2, 83 מ"מ
יחס HC/AC 1.14
Femur Length מתאים לשבוע 30.6, 63 מ"מ
הערכת משקל 1719 גרם
אני קצת חוששת,נראה כי הקף הבטו קטן מגיל ההריון אך הקיף הראש גדול מגיל ההריון, ועצם הירך ארוכה מאוד. מה עליי לעשות מלבד לחזור על הבדיקה? האם נתונים אלה מעורריי דאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד גודל עובר שבוע 31 - תגובה
ד``ר רון ברדין10/02/2011מור שלום רב
משקל העובר תואם בדיוק את שבוע ההריון למרות הפערים הקלים במימדי הראש ( מעט גדול יותר ) והיקף הבטן (מעט קטן יותר ). לא מוצא מקום לחרדות מנתונים אלה. אני מציע שתבצעי הערכת גדילה נוספת בתיאום עם הרופא המטפל שלך עוד כ 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6+4 האם תקיןסיבוב שני09/02/2011
שלום,
מחזור אחרון ב25/12 (כל 32 יום יש לציין)
לפני יומיים - שבוע 6+2 ביקרתי אצל הרופא - נראה שק הריון - אמר שנראה שק חלמון...אבל לא נראה עדיין עובר...ביקש שאני אבוא רק בעוד 3 שבועות...
שאלתי היא האם בגלל שהמחזור שלי ארוך מהרגיל (4 ימים מחישוב ה-28 יום) זה לא אומר שאני בעצם בשבוע 5+4
כ"כ האם תקין שרואים רק שק עכשיו....
השוואתי בן הריון קודם להריון הנ"ל ואז כבר נראה עובר בתוך השק - האם זה בכלל נכון להשוות בין הריונות?
אודה על תשובתכם ועל קצת הרגעה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6+4 האם תקין - תגובה
ד``ר רון ברדין10/02/2011נוכחות שק חלמון בתוך שק ההריון מתאים ל 5 שבועות ועוד 4 ימים כך שתואם את מה שנימצא בבדיקה . אל לך להשוות להריון קודם...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אקוגניותאגם08/02/2011
היי רציתי לשאול מה זה אומר נקודות אקוגניות במעיים?
מה ההשלכות לזה אני היסטרית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אקוגניות - תגובה
ד``ר רון ברדין10/02/2011אגם שלום רב
נקודות לבנות במעי מומלץ לבחון בהערכה נוספת הן אולטרהסאונד והן התיק הרפואי שלך לפני שמונים את רשימת הסיבות והייתי ממליץ שתעשי זאת בתיאום עם רופא מטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)