מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש תקווה?איריס01/02/2011
שבוע 6+1 בטא 4000 נצפה שק הריון ושק חלמון. אך לא נצפתה רקמה עוברית.
האם יש עוד תקווה?
בהאיונות הקודמים שלי כבר היה דופק בשלב זה...
לחוצה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תקווה? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2011בהחלט יש תקווה. יתכן והביוץ היה מאוחר במספר ימים. יש לחזור על האולטראסאונד לאחר מספר ימים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמור קצר בשבועshosh01/02/2011
שלום רב
אני בת 26 , הריון ראשון ועכשיו אני בשבוע 18.4
ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת בסורוקה בשבוע 16
בממצאים הכל היה תקין ומתאים לשבוע ההריון ( אשר היה שבוע 16 כאשר ביצעתי את הסקירה)
חוץ מזה שהפמור היה מתאים לשבוע 14.6
על מה זה מעיד ??
מה עליי לעשות ואיזה בדיקות אני צריכה לבצע , קבעתי תור לאקו לב עובר
רופא הנשים שלח אותי לבדיקת US , אבל התור שלי הוא ב 10.3 וזה נראה לי ממש מאוחר,אני לא מצליחה לישון בלילה ויש לי נדודי שינה ואני לא מפסיקה לחלום, זה נורא משפיע עליי מבחינה נפשית...
האם מדובר בגמדות !!!
איך אני יכולה לבצע מדידות עוד פעם אני לא רוצה לחכותכל כך הרבה זמן
ואם אני עושה את זה באופן פרטי האם יעלה לי הרבה כסף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמור קצר בשבוע - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2011פמור קצר, הינו אחד הסמנים המוכרים כמחשידים לתסמונת דאון. לכן, הייתי פונה לייעוץ גנטי בנושא. לעיתים מדדדי הבדיקה המוקדמת אינם חד משמעיים ולכן הייתי חוזר על האולטראסאונד לאחר שבועיים.
בדיקה פרטית עולה כסף, ויש לברר אצל כל בודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 32הריונית01/02/2011
בוקר טוב,
אני נמצאת בשבוע 33+3, לפני שבוע ב-שבוע 32+1 ביצעתי בדיקת הערכת משקל
שתוצאותיה הן:
מדידות
BPD:85.2 מ"מ
HC: 301.5 מ"מ
AC: 296.8 מ"מ
Femur:65 מ"מ
ממצוצע גיל הריון על פי HC ו-FL הוא- 33+4
יחסים/משקלים
HC/AC - 1.02
AC/ Femur- 4.57
BPD/Femur- 1.31
HC/BPD- 3.54
FL/HC-0.22
הערכת משקל עובר- 2288 גר'
האם תקין?האם העוברית לא גדולה מידי?
כמו כן בשבועיים האחרונים העלתי במשקל שלי כ-2 ק"ג (סה"כ 12 מתחילת ההריון- משקל התחלתי 49 ק"ג)
האם הדבר תקין? האם זה לא יכול להעיד על סכרת הריון? (בבדיקת העמסת סוכר שנעשתה בשבוע 24 יצאה תוצאה תקינה- 96) מדוע העלייה המשמעותית במשקל פתאום?
סליחה על אורך השאלה ותודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 32 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2011אמנם ההערכה מראה על עובר לא קטן, אך הוא בטווח הנורמה לגיל ההריון - באחוזון 69.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטו קטןליאת31/01/2011
שלום רב,
נמצאת כעת בשבוע 37+5 להלן מדדי השקילה נכון להיום:
BPD מ"מ 90.4 מתאים לשבוע 36+4
OFD מ"מ 110.8
HC מ"מ 322 מתאים לשבוע 36+3
AC מ"מ 313.2 מתאים לשבוע 35+2
FEMUR מ"מ 72.1 מתאים לשבוע 36+6
ממוצע גיל היריון ע"פ FL ו- HC : 36+4
הערכת משקל עובר: 2832 גרם
שאלתי היא האם היקף הבטן חריג \ מדאיג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטו קטן - תגובה
ד``ר רון ברדין01/02/2011ליאת שלום רב
שימי לב שבכל המדדים העובר קטן מגיל ההריון על פי וסת אחרונה. נכון , היקף הבטן קטן יותר אך אם כמות מי השפיר תקינה ושאר מדדי הבדיקה תקינים ( תנועות , טונוס , תנועות נשימה) לא נישמע על פניו מדאיג. כמו כן אני מציע שתשווי לבדיקות קודמות האם גם אז פער.? אם לא אז חיזרי על הערכה עוד כ 10-14 יום ועקבי אחר תנועות העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה ...סיון31/01/2011
אני בשבוע 9 עם תאומים לא זהים , באולטרסאונד הכול תקין ....
מאחורי שקי ההריון יש שק נוזלי קטן , טכנאית האולטרסאונד לא ייחסה לו חשיבות ממש.יש לציין שאני לא מדממת בכלל ואין לי כאבים ובאולטרסאונד נראה הרחם נקי מדימום לגמרי .
בשום פורום לא עונים לי ואני בלחץ רציתי לשאול :
האם זה נקרא המטומה ? הבנתי שהמטומה זה דם ?????
כמה זה משפיע על המשך הריון תקין ?
לא קיבלתי שום המלצה מיוחדת למנוחה או משהו ....
אנא תשובתכם החוסר ידע משגע אותי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שאלה ... - תגובה
ד``ר רון ברדין01/02/2011סיוון שלום
מהמתואר לעיל אפשר להניח שמדובר בהמטומה קטנה . אך בלי לראות את המימצא ,התשובה מוגבלת......
אם מעבר לכך ניראה תקין , ניראה שאת יכולה להפחית ממינון החרדות ולבצע שוב בדיקה בתיאום עם רופא הנשים שלך בהמשך או אפילו לחכות לבדיקת שקיפות עורפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןאיריס31/01/2011
הי,
האם בבטא 4000 שבוע 6 אמורים לראות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין01/02/2011איריס שלום
6 שבועות זה בדיוק בגבול. הייתי מחכה שבוע למקרה והעובר צעיר בכמה ימים ואז מבצע הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי שבוע הריון -דחוף בבקשהרונית30/01/2011
שלום לצוות המומחים,
שאלתי היא- האם אפשר לדעת את גיל ההריון אך ורק באולטרסאונד???
מכיוון שתאריך הווסת האחרון שלי אינו ידוע אם אכן היה ווסת או דימום עקב הריון.
הרופאה שלי עשתה לי בדיקת אולטסאונד וקבעה שע"פ הווסת האחרון - אני בשבוע 7.
שאלתי היא , האם היא קובעת את שבוע ההריון ע"פ האולטרסאונד יחד עם תאריך הווסת?
או שרק ע"פ האולטראסונד?
שאלה נוספת בבקשה - האם האולטרסאונד קובע שבוע מדוייק של ההריון?
אשמח למענה,
תודה רבה! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי שבוע הריון -דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר רון ברדין30/01/2011שלום אריאל
אכן כך . בשליש ה 1 של ההריון מדידת גודל העובר היא המדוייקת יותר בקביעת גיל ההריון מאשר גיל ההריון על פי וסת אחרונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת דיוק של אולטרה סאונדרננה30/01/2011
בתאריך 26.1.11 עברתי אולטרה סאונד וגינלי ונקבע כי גיל ההריון הינו 7.2 ( תחום הנורמה 6.4-7.5). עד כמה מדוייק נתון זה ?
חשוב לי לדעת במדוייק לחלוטין את גיל ההריון ומועד ההתעברות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת דיוק של אולטרה סאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין30/01/2011רננה שלום
בהנחה שהמדידה בוצעה כראוי אזי כן , קביעת גיל ההריון על פי מדידת אורכו בשליש 1 של ההריון אמינה ומדוייקת!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא לא תקין בסקירת מערכות.אב מודאג30/01/2011
שלום רב, בסקירה הראשונה נמצא ואני מצטט : "בבית החזה העליון במבט שלושה כלי דם וקנה, הודגם כלי דם מימין לאאורטה מקיף קנה נשימה. הזרימה הפוכה מזרימות באאורטה ובעורק הריאה.
יש לראות כניסה של כלי דם אל תוך הפרוזדור הימני. ככל הנראה מדובר בכניסה לא רגילה אל SVC תוך עליה הימנית."
בסקירה מאוחרת שבוצעה ע"י ד"ר מלינגר נמצא : "מדגימים INTERRUPTED IVC עם AZYGOS CONTINUATION אשר נכנס ל-SVC. זוהו בוודאות לפחות 3 ורידים ריאתיים, הוריד הריאתי הרביעי זוהה אך בספק. לא מדגימים ורידים מהריאות הנכנסים לתוך ה - AZYGOS." הפניה לייעוץ קרדיולוגי, הממצא מבודד ולכן אינו משנה את ניהול ההריון, המלצה לביקורת US בשבוע 32."
מבקש את עזרתכם בהבנת הממצאים ומשמעויותיהם, האם מדובר בסיכון לעובר כשיוולד ? האם יהיה צורך בניתוח ? אנו אמורים לבצע אקו לב לעובר בקרוב ואני מעוניין להגיע לבדיקה עם מידע נוסף וכמו כן הבנה בסיסית של ממצאים אלו.
תודה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא לא תקין בסקירת מערכות. - תגובה
ד``ר רון ברדין30/01/2011שלום רב
קצרה היריעה כאן ובמלל בלבד להסביר המימצאים . יש מקום לייעוץ מסודר על ידי קרדיולוג שמבצע אקו לב עובר ואני מניח ימחיש לכם המימצאים. נסיון לפרט כאן יחטא למטרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד- חשוב....תודה רבה29/01/2011
שלום רב,
אני בסוף שבוע 11 ורציתי לדעת האם יכול להיגרם נזק ממספר רב של בדיקות אולטראסאונד? מתחילת ההריון אני מבצעת בערך כל שבוע בדיקה (חלק מבקת הרופא וחלק כי אני פשוט ממש רוצה)...כיוון וההריון הזה מאוד יקר לי אני מרגישה בכל שבוע מחדש שאני מוכרחה ורוצה לראות שהכול בסדר...
האם זה תקין? השבוע האחרון כבר התחלתי לעשות את האולטראסאונד חיצוני מהבטן ולא וגינאלי.
האם תלת מימד או 4 מימד יותר מסוכנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד- חשוב.... - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2011למיטב הידע המצטבר כיום - אין בבדיקות האולטראסאונד המיילדותי נזק לעובר. אולם, כיון שבבדיקת האולטראסאונד משתחררת אנרגיה עם פוטנציאל לחימום ועוד, הרי שרצוי להמנע מבדיקות מיותרות וחוזרות.
לפי הידוע בבדיקת תלת מימד או מימד רביעי יש יותר אנרגיה משתחררת, ולכן רצוי להמנע מבדיקות אלו בשליש הראשון להריון.
אין שום סיבה שבעולם לבצע בדיקת אולטראסאונד כל שבוע בשליש הראשון להריון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי התאמה בין גיל ההיריון לעוברנטע29/01/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 8+ , זהו היריון ראשון,
בבדיקת אולטראסאונד שנערכה השבוע ציין הרופא בפני כי קיימת אחת מהאפשרויות הבאות:
גיל ההיריון הוא בין שבוע 5 ל6 או שיש בעיה בהתפתחות העובר.
מה שהוא ראה באולטראסאונד מתאים לשבוע 5,6......
אני מבקשת לדעת, מה הסיכוי שנכנסתי להיריון מאוחר יותר משחשבתי?
מה הסיכוי להתפתחות לא תקינה של העובר?
בשבוע הבא אני אמורה לעבור אולטראסאונד נוסף,
אך המחשבות מדירות שינה מעיני.... אודה לכל תשובה ומידע בעניין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי התאמה בין גיל ההיריון לעובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2011גיל ההריון תלוי במועד הביוץ. אם הביוץ היה מאוחר - גיל ההריון יהיה צעיר יותר. לכן, הרופא צודק, ובדיקת האולטראסאונד הבאה תתן את הגיל האמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך את יודעת?
שואלת29/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון? שבוע?מישהי27/01/2011
באיזה שבוע אפשר להבחין בהריון באולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בערל בשבוע 5-6
אני28/01/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל...
מישהי28/01/2011אני לא מדברת על שק הריון, אני שואלת האם יש עוד משהו שאפשר לראות באולטראסאונד עוד בשבוע 4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל זה מוקדם מדי
אני29/01/2011עדיף לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך את יודעת?
שואלת29/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי ראשוןדנית27/01/2011
רציתי לדעת מה טווח הערכים התקינים בבדיקת דם לסקר ביוכימי ראשון. קיבלתי תוצאות ולא ברור משם מהו טווח הנורמה.
PAPA-A 0.33 MOM
PAPA-A 598 mIU/L
Free beta HCG 2.49 MOM
Free beta HCG 108.1 ng/ml
מהתוצאות הבנתי שמשהו לא תקין כי היתה ירידה רצינית בסטטיסטיקה:
1:320 לפי גיל, 1:1744 לפי גיל+שקיפות, וירידה ל-1:320 אחרי בדיקת הסקר.
NT 0.4 mm
לא הצלחתי להבין באיזה מהפרמטרים יש בעיה.
אשמח להסבר או לטווח ערכים תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2011כמו קודם, הסטטיסטיקה של הבדיקות אינה תמיד מובנת. פני בבקשה ליועץ גנטי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי טרימסטר ראשוןדנית27/01/2011
שלום,
מהם הערכים התקינים בבדיקת דם של סקר ביוכימי בטרימסטר ראשון
ל-
PAPA-A ביחידות MOM ו mIU/L
Free beta HCG- ביחידות MOM ו mIU/L
קיבלתי תוצאות סטטיסטיות לא משהו אך לא מצויין טווח מדידה תקין אז איך אוכל לדעת באיזה מהפרמטרים יש בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי טרימסטר ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2011לתשובה עלייך לפנות ליועץ גנטי. הפורום שלנו דן באולטראסאונד ולא בביוכימיה וגנטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה תקינה?מודאגת27/01/2011
שלום עשיתי בדיקה והרופא שלח אותי שוב להעמסת סוכר 100 גרם ולסקירת מערכות מכוונת למערכת עיכול עליונה afi-24
ורציתי לדעת אם הכל בסדר אני פשוט פוחדת שמשהו לא תקין.
אני בשבוע 29
מהלך הבדיקה טרמסטר שני שלישי
מנח:אורכי
מצג:עכוז
מיקום שיליה:דופן קדמי
מי שפיר: afi-24 ס"מ (5-25)כמות מי שפיר תקינה
דופק עוברי: הודגם
תנועות עובר:תקין
טונוס העובר: תקין
תנועות נשימה :נצפו
מדידות
BFD 73 מ"מ מתאים לשבוע 29+3
head cir 266 מ"מ מתאים לשבוע 29
ab.cir 265 מ"מ מתאים לשבוע 30+5
יחס hc/ac 1
femur length 56 מ"מ מתאים לשבוע 29+2
גיל הריון us 29
הערכת משקל 1482 גר'
האם זה נורמלי ?למה הרופא מבהיל אותי אומר לי שיש ריבוי מי שפיר ושהעובר גדול? הוא גם אומר שזה יכול להיות סכרת או מומים.... בקיצור אני דואגת וממש לא בא לי לעבור את העמסת סוכר שוב.
מקווה שיהיה טוב.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקה תקינה? - תגובה
ד``ר רון ברדין27/01/2011שלום למודאגת
כמות מי השפיר כפי שמצויין לעיל הם אכן בגבול עליון של הנורמה ובאחוזון מעל 90 לשבוע זה. יש לזכור שרוב הסיבות לריבוי מי שפיר איננו יודעים והן חסרות משמעות אך בין הסיבות המוכרות השכיחה היא סכרת ולכן נכון עשה הבודק שהמליץ לך על העמסת סוכר 100 גרם. לגבי סיבות אחרות מאחר ו והאיזון בכמות מי השפיר הוא שילוב בין השתנה לבליעה נכון לבחון עד כמה שניתן את מבנה הפנים , בליעה, מיקום ומראה הקיבה ומעיים. חשוב להדגיש שאם סקירות מערכות היו תקינות הרי שמוריד מהסיכון לבעיות אלה . אקו לב עובר וייעוץ גנטי הם חלק מהבירור.
אני מבין לליבך על הלחץ אך חוות הדעת מהרופא שביצע לך הבדיקה המתוארת לעיל היא עניינית למימצאים. בכל מיקרה ניתן לחזור על הערכת כמות מי השפיר בעוד שבועיים לערך ואם אז ריבוי מי שפיר הרי מומלץ להשלים הבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)