מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל cm 12 מ"מאתי12/03/2011
שלום
בשבוע 32.5 נמצא כי גודל הציטרנה מגנה הינו 12 מ"מ וכן גודל bpd הינו 8.8 אשר תואם לשבוע הריון של 35.9 , חדרי מוח צדדיים וחדר שלישי נראה תקין, כמות מי שפיר תקינה, יתר הבדיקות תקינות.
מהי משמעות הנתונים? האם הרחבה של הציטרנה מעידה על ליקוי כלשהוא?
אני מאוד מוטרדת, אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל cm 12 מ"מ - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2011אמנם קיים מספר מוסכם של 10 מ"מ לרוחב הגומה האחורית, אך אין בכך מסמרות, וכולנו ראינו בילדים בריאים לחלוטין הרחבות שכאלו ואף גדולות ממנה. בהעדר מצא נוסף, רוב הסיכויים שהממצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר כליה ולולאות מעי מורחבות ואקוגמודאגת 12311/03/2011
שלום,
אני בת 31, אמא לילד בריא בן שנתיים. אני נמצאת בשבוע 27 להריוני השני. בסקירה המוקדמת ראו העדר כליה בצד שמאל (היום הם לא סגורים על עצמם אם יש שני עורקים בכליה הקיימת, שני אגני כליה ושני שופכנים או לא.... ) מאז אני במעקב של אולטרסאונד כל כמה שבועות. שלשום עשו לי אולטראסאונד נוסף בו ראו לולאות מעי מורחבות ואקוגניות.
אציין שבשבוע 19 עשיתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, לפני הריוני הראשון נבדקתי נבדקתי לנשאות cf ויצא שלילי. אני מחוסנת ל- cmv ולאדמת ואקו לב תקין.
מה זה יכול להיות? הבנתי שבטח לא בדקו אצלי את כל המוטציות של cf ולכן אולי אצטרך לחזור על הבדיקה וכן בעלי יצטרך גם להבדק. אמת? אילו עוד בדיקות אני צריכה לעשות (יש לי ייעוץ גנטי עוד כמה ימים, אבל אני רוצה לדעת כמה שיותר מוקדם).
במידה וכל הבדיקות יצאו שליליות ועדיין ממצא זה ייראה באולטראסאונד - מה זה יכול להיות? שמעתי על מחלת מעיים שנובעת מכך שהמעיים לא זזות. האם זו אופציה? אילו עוד אופציות יש?
שאלה נוספת - איך הממצא של העדר כליה הולך יחד עם הממצא של המעיים? האם יש קשר ביניהם? האם ביחד הם יכולים להצביע על משהו ספציפי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר כליה ולולאות מעי מורחבות ואקוג - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2011יש לברר את כל המוטציות ל CF, ולחזור על האולטראסאונד ולברר אם יש תנועתיות של המעיים (פריסטלטיקה) ולהעריך את חומרת הרחבת המעי, ולנסות לשייכו למעי גס או דק. אם מדובר בחסימת מעיים זהו ממצא המחייב התיחסות ויעוץ כירורג ילדים.נכון הוא שמעי מורחב ואקוגני יכול להיות קשור גם במחלות מעיים אחרות כגון מחלת הירשפרונג, ויש מקום לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא תוכןאדוה10/03/2011
היום עשיתי אולטראסאונד ראשון והתגלה שק הריון ללא תוכן (שבוע 4/5).
המליצו על בדיקה חוזרת בעוד כשבועיים.
השאלה שלי האם בכל תהליך הריון זה מתחיל בשק הריון ללא תוכן ואז זה מתפתח לעובר או שזה לא אמור להתחיל ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ללא תוכן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2011התשובה חיובית. רק ב5+5 ימים לערך צופים בקוטב עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון ללא תוכן - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011אדווה שלוםרב
אכן כך בכלליות המשפט שציינת נכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדי תבחין מרובע ומי שפירמאיה10/03/2011
שלום,
מהו המועד המוקדם ביותר בו ניתן לערוך את בדיקות התבחין המשולש/מרובע?
מהו המועד המוקדם והמאוחר ביותר לדיקור מי שפיר?
אני רוצה לעשות את החלבון העוברי (התבחין המשולש/המרובע) מוקדם ככל שניתן, ע"פ זה להחליט לגבי מי פשיר ולבצע דיקור מי שפיר מוקדם ככל שניתן (בהתאם לתוצאות החלבון העוברי).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועדי תבחין מרובע ומי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2011מאיה שלום, איננו יועצים גנטים, ולכן לגבי המועד האידאלי לביצוע בדיקות הדם ויש לפנות ליעוץ גנטי.
בדיקות מי שפיר נערכות בין 16-20 שב' הריון. The sooner - the better.
חלבון עוברי ניתן לבדוק בין 16-18 שב' הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז גילוי והסיכון לתסמונת דאוןמאיה10/03/2011
אחוז הגילוי של תסמונת דאון על סמך גיל ושקיפות עורפית הוא 75%.
התוצאה שקיבלתי לסיכון לתסמונת דאון (ע"פ גיל, שקיפות ובדיקות הדם הנלוות) היא 1:4300.
מה זה אומר לגבי הסיכוי לעובר עם תסמונת דאון? איך משקללים את אחוז הגילוי עם הסיכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז גילוי והסיכון לתסמונת דאון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2011אשה אחת מכל 4300 נשים בגילך ועם תוצאת חלבון עוברי כשלך, צפויה ללדת ילוד הלוקב בתסמונת דאון, ברמת דיוק של 75%. לצורך ההמחשה - בדיקת מי שפיר היא ה gold standard ונותנת רמת דיוק של 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת שקיפות הריון תאומיםאורלי09/03/2011
שבוע 12+6 בזמן הבדיקה, בת 27.5
עובר 1: CRL 74, שקיפות 1.6
סיכון לפי גיל: 1095, סיכון לפי גיל ושקיפות: 6086
עובר 2: CRL 73, שקיפות 2.3
סיכון לפי גיל ושקיפות: 2028
לא מצוין אם נצפה עצם אף, התקשרתי לאותו רופא שאמר שהכל תקין ושהוא בודק עצם אף אך לא מכניס לשקלול ואם לא היה הוא היה מיידע אותי... למרות זאת, אני יודעת ש-2.3 בתחום הנורמה אך בגבול העליון של הנורמה וזה מלחיץ כי הבדיקות הנלוות לא רלוונטיות לגבי (דבר שהיה גורם לי הקלה... או להפך!). האם באמת תקין כמו שהרופא אמר? בנוסף, ראיתי מישהי עם תוצאות זהות לשלי מבחינת גיל ושקיפות והסיכון היה שונה לגמרי (1:500 אצלה) האם יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת שקיפות הריון תאומים - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011אורלי שלום רב
נתחיל מהסיכון המשוקלל . לשני העוברים הוא תקין. ערך של 2.3 ממ בתחום הנורמה ו, "תרומתו" לשקלול מתבטאת מספרית. הסיכון המומלץ לדיקור מי שפיר עומד על 1:400 לערך . אם אינך רגועה בעניין את יכולה לבצע ייעוץ גנטי מכוון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקות סקר ביוכימיד08/03/2011
שלום אני בת 29 , מחזור אחרון לפי חישוב מחודש 7.11.11
עשיתי בדיקות טרמסטר ראשון חלבון עוברי וטרמסטר שני סקר ביוכימי.ואלו התוצאות
PAPP-A 2.29 MOM
AFP-1.14 MOM
hCG- 3/15 MOM
uE3- 0.58 MOM
Inhibin-A 668 MOM
NT 1.00 MOM
הסיכון לדאון
לפי הגיל והבדיקות 1:63
לפי הגיל בלבד 1:1000
אני מאוד מודאגת מהערך של hCG האם הסיכון גבוהה האם ההריון לא תקין?
האם הסיכוי לתסמונת דאון גבוהה? אני ממש בחרדות (זה הריון ראשון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לבדיקות סקר ביוכימי - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011ד שלום רב
מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי בהקדם להערכת תוצאות אלה. הסיכון המשוקלל שציינת מהווה המלצה לדיקור מי שפיר. לגבי ערך ה HCG יצריך מעקב הריוני מוגבר. בשלב ראשון תאמי הייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי תוצאת בדיקת דם.לאון08/03/2011
שלום רב,
אני מצטער על אופן השאלה.....אני די חדש בעניין :)
אישתי עשתה בדיקת דם והתוצאה הינה :
HCG-B Quantitative (B) 240
שאלה1: האם זה מצביעה על הריון?
שאלה 2: האם הכמות כזאת הינה תקינה לשבוע השלישי להריון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי תוצאת בדיקת דם. - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011שלום רב לאון
1.אכן הריון
2. ערך של בטא 100 מאפיין היום הראשון לאיחור פלוס מינוס. מכאן ואילך מכפיל עצמו בהמהלך תקין כל יומיים לערך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם
לאון14/03/2011תודה על התשובה,
האם 8990 הינו ערך תקין לסוף שבוע ה-5?
תודה מראש על ההתיחסות.
בברכה,
לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון היריון נמוך מאודאפרת07/03/2011
שלום,
בבדיקת דם שעשיתי יומיים אחרי איחור מחזור, מופיע שאני בהיריון אך ההורמון בטא מאוד מאוד נמוך - 0.25. לדברי האחות צריך לעשות בדיקת דם עוד כמה ולבדוק שאכן ההיריון
מתפתח. אני לא כל כך מבינה מה זה אומר. או שאני בהיריון או שלא. גם בהיריון הקודם, בבדיקת היריון שעשיתי יומיים אחרי האיחור הופיע שאני לא בהיריון, ולאחר 3 יומיים עשיתי בדיקת דם והיא אכן הייתה חיובית. אני חייבת לציין שאין לי שום סימני היריון; לא גודש, בחילות, שתן תכופות... אין לי שום סימן.
מה הסיכוי שמדובר בהיריון תקין שיתפתח תוך כמה ימים? והאם התופעה הזאת שכיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון היריון נמוך מאוד - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011אפרת שלום רב
אין ערך מעשי בניבוי לא מדוייק של סיכויים במצב לא ברור זה. המהלך הפרקטי הפשוט הוא שאכן תחזרי על בדיקת הדם כעבור מספר ימים. לא ניראה שמדובר בתופעה כלשהיא ולכן הגדרת סיכויים סיכונים היא לא אפשרית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסויה07/03/2011
שלום רב!
מחזור בתאריל 23.1.11
התחיל במעט דימומים בניגוב שנמשכים.
ביום שבת התגבר במעט הדימום ונסעתי למיון.
על פי בדיקת אולטרסאונד אני בתחילת שבוע 6.
נצפה עובר עם דופק מעט איטי.
מה זה אומר? האם הפלה? האם יש סיכוי להריון תקין? למה הדופק איטי?
נקבע לי אולטרסאונד ליום ראשון ואני דיי לחוצה.
אשמח לקבל תשובה.
יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011שלום לחסוייה
הערכת סיכויי הצלחת ההריון היא נבואה קשה בשלב מוקדם זה וניראו גם הריונות עם דופק מהיר יותר ללא דימום שלא הצליחו. יחד עם זאת דימום לדני בהריון הצעיר מהווה הפלה מאיימת. נוכחות הדופק הוא סימן מעודד אך אין מנוס מלהיתאזר בסבלנות לבדיקתך הבאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדליאן06/03/2011
מגע לא מוגן לפני כחודשיים מאז היו לי פעמיים דימומים שניתן להסיק שהם ווסת שכן הם הופיעו בתאריך שהייתי אמורה לקבל ווסת אך היה שוני שכן משך הדימום התקצר משבוע לשלושה ימים בסך הכל וכן הדימומים היו מועטים. עשיתי השבוע בדיקת אולטראסאונד חיצוני (על הבטן ולא בדיקה וגינאלית) שכן אני עדיין בתולה(המגע המיני לא כלל חדירה). נאמר לי ע"י הטכנאית שאין סימן להריון. האם בדיקת האולטראסאונד בשלב הזה וודאית במאה אחוז או שעליי לבצע בדיקת דם להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011ליאן שלום רב
בדיקת בטא בדם בשלב מוקדם זה עדיפה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריכה - דחוףרונית06/03/2011
שלום
אני בשבוע 15+4 בסקירה ראשונית מצאו שריכה באורך 6 ס"מ מה ההשלכות לעתיד ההריון? האם העובר בסיכון?
תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריכה - דחוף - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011רונית שלום רב
איבחון שירכה בשק ההריון איננה אבחנה שכיחה. לרוב קיימת היתדבקות בחלל הרחם מחוץ לשק ההריון שניראית "כמו " שירכה . משמעויות שונות לגמרי. מהנתונים לעיל וללא בדיקתך בעייתי לתת תשובה.........
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי אקוגני וכליות צמודות מחוברות.הילי06/03/2011
פרופ מייזנר שלום,
בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 14+2 התגלו הממצאים הבאים:
כליות צמודות או מחוברות - ישנם חילוקי דעות בין הרופאים בעניין
מעי אקוגני ברמה של עד העצם.
שקיפות עורפית תקינה.
לשניים מילדיה של בת דודתי נתגלתה חסימת מעיים ללא CF . (טופלה אצלך).
הומלץ לי שבן זוגי יעבור בדיקת CF (שזמן ההמתנה 6 שבועות לתשובה) ובעוד שבוע לערוך סקירה נוספת.
אני בהיסטריה!! האם אפשר לבדוק את הממצאים בזמן קצר יותר?
רופא מסויים טוען שהעובר תקין לגמרי. איך הוא יכול להתחייב לאור הממצאים?
תודה רבה
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי אקוגני וכליות צמודות מחוברות. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011לא ברור לי באיזה שבוע את כעת. בכל מקרה, לא אוכל להגיב בלי לראות את הממצאים בעצמי, שכן מיקום וצורת הכליות חשובים, וחשוב לדעת עד כמה המעי אקוגני. מעי אקוגני יכול להיות קשור גם בחסימות מעי על רקע מחלות שונות, ובכל מקרה, במקום ראשון יש לשלול תסמונת דאון בדיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוחון הקטןtehila06/03/2011
היני נמצאת בשבוע 31, בבדיקה שגרתית עקב צירים מוקדמים נצפה רושם של חסר חלקי ורמיס בחלקו האחרוי של הצרבלום.הרופא ציין כי זה יכול להיות זוית לא טובה של העובר ולכן אזור זה נצפה כחסר.
נשלחתי לבדיקה נוספת אשר תאמת/ תשלול את הממצא. כמו-כן בשתי הסקירות שעברתי (המוקדמת והשנייה) לא נמצא ממצא זה.
הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים כי אכן זה עניין של זוית העובר ומה ההשלכות לטווח הארון המידה וממצא זה ימצא כנכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוחון הקטן - תגובה
ד``ר רון ברדין06/03/2011תהילה שלום רב
מיותר ולא מדוייק יהיה להתייחס בלי שרואים את המימצא ובשאלה של זוית זאת התרשמות יכולה להתקבל רק בבדיקה ולא בתמונה בודדת
אין מנוס מכך שתבצעי בדיקה נוספת כפי שמתוכננת לך
לדבר על סיכויים ומשמעויות לפני שברורים יותר הדברים מוקדם ולא יקדם אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קולוזום מתחת לאחוזון 3ימית04/03/2011
בסקירה מאוחרת שביצעתי הודגמו חדרי מוח "אסימטרים" בגודל 7 ו-8 מ"מ בעקבות הנ"ל ביצעתי סקירות נוספות כל 3-4 שבועות. בסקירה האחרונה חדרי המוח כבר היו תקינים אך הודגמה קרן אחורית מעט מורחבת. בעקבות הממצא לעיל' הוחלט לשלוח אותי לMRI מוח במסגרתו כל הממצאים הנ"ל הודגמו כתקינים אך הקורפוס קולוזום היה מתחת לאחוזון 3 וכ"כ הודגם וורמיס באחוזון 3. אני בשבוע 34 ומסיבות מובנות נמצאת בחרדה נוראית. מהי המשמעות של קורפוס קולוזום מתחת לאחוזון 3? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורפוס קולוזום מתחת לאחוזון 3 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011אינני יודע מה המשמעות. יש להתייעץ עם נוירולוג ילדים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)