מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- US ראשוןרקפת23/03/2011
שלום,
שלום רב,
ו"א 11/12-02 ב-14/03 בדיקה ביתית חיובית.
ב21/03 בדיקת דם ביטא 1125 על פניו נראה טוב.
לפי חישוב ו"א אני אמורה להיות שבוע 5+4 (5 ש')
היום עשיתי US נמצא שק הריו ללא שק חלמון ללא דופק.
העובר מתאים ל4+2 .
האמת מאוד נילחצתי כי יש פער גדול בעצם. אני גיליתי הריון לפני שבוע וחצי איך יכול להיות שאני רק בשבוע 4+2.
אשמח לתתגובה מפורטת לכל מה שרשמתי.
הרופא ביקש שאחזור עוד שבועיים.
האם זה תקין??? מבלבל כי גיליתי הריון לפני שבוע וחצי אז איך זה 4+2 בסהכ??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011רקפת שלום רב
רמת בטא בשבוע 5 + אמורה להיות סביב 1000 בשבוע 5 . שק חלמון אמור להראות מס ימים אחרי שבוע 5 ואין מה לדבר כעת על דופק שאמור להופיע ב 6 + שבועות . לא תמיד ההריון מתנהג לפי הספר ושבוע גבולי זה מקשה לתת תשובות מוחלטות. אני מבין את המלצתו של הרופא שביצע הבדיקה שבחר להמליץ על ביקורת עוד שבועיים אז כבר תשובות אמורות להיות ברורות לכיוון טוב ותקין או למסלול אחר.............. אופצייה נוספת היא לבצע בדיקת בטא נוספת ולראות האם מגמת עלייה בבטא ( אמור להכפיל את רמתו כל יומיים לערך בשבועות אלה )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קולוסם והקף ראש קטןשלי23/03/2011
אתמול (שבוע 36+1) ביצעתי סקירת מוח בעקבות מדדי ראש קטנים (בממוצע בשבוע וחצי מגיל ההיריון, החל מהסקירה השניה), בכללי הבדיקה היתה תקינה, אך נראה שהצמיחה הכללית של העוברית קטנה.מעבר לכך הרופא אמר שהוא היה מצפה לקורפוס קולוסם רחב יותר על פי העין (לא מדד במדויק, ואף לא ציין זאת בסיכום הבדיקה)-הוא אמר שאין לי מה לדאוג, אך כמובן שאני מודאגת-האם עליי לנקוט בעוד צעדים בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף פענוח U.S סקירת מערכות מורחבת
א.23/03/2011שלום רב
אני בת 31.8 ובשבוע 14.1 הריון ראשון טבעי( לפי אולטרסאונד)
בהערות של תוצאות הבדיקה נכתב :
1 הפרדת קרומים קלה
2.golf ball ממליץ לשקול אקו לב +מעקב
3. חשד ל v.s.d קטן .
שאלה:א. מה כל אחד מהסעיפים אומר
ב. האם אני צריכה לפנות דחוף לרופא המטפל ( רק אתמול היתי אצלו ואילו בדיקה בוצע היום) או שאין למה לדאוג בשלב הזה
ג. מי עושה אקו לב לעובר ? האם זה בדיקה נוספת בפני עצמה או שרופא מטפל יכול לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה מופיע כתגובה ולא כהודעה מקור
א.23/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף פענוח U.S סקירת מערכות מורחבת - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011א שלום רב
1. היפרדות קרומים קלה. כשמה כן היא "קלה" אני מניח שבמיקרה אחר היית מקבלת הנחיות מחמירות להיפרדות משמעותית במידה והיית כזו
2. GOLFBALL מימצא של עיבוי בשריר האחראי על פתיחת המסתם בשריר הלב איננו מהווה הפרעה בתפקודו ואיננו מהווה מום לב. כמימצא יחיד איננו סיבה לדיקור מי שפיר אך נהוג להתייחס אליו כסמן " רך " לתסמונת דאון כך שמעלה הסיכון פי 1.5 עד 2 על סיכון הרקע משקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1
3. VSD משמעו פגם /חור במחיצה בין חדרי הלב. ממה שציינת הועלה החשד ל VSD קטן והומלץ אקו לב עובר . בררי במסגרת הקופה היכן לבצע
המלצתי היא שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה של הצורך בדיקור מי שפיר
לגבי היפרדות קלה בצעי בתיאום עם הרופא המטפל שלך ביקורת מכוונת בעוד כ 2-3 שבועות
בנוסף המלצתי לעתיד וסקירה ה 2 ובדיקות הבאות אל תהססי לשאול את הרופא את הבדיקות את משמעות מימצאיו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עובריתמ22/03/2011
אני בשבוע 28+5 ימים האם הערכת משקל 1636 לעוברית תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עוברית - תגובה
ד``ר רון ברדין24/03/2011מ שלום רב
משקל גדול לשבוע הריון . משקל זה תואם שבוע 31
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרצפלוסבתאל22/03/2011
שלום!
אני בשבוע 17 להריון,גילו אצל העובר שלי הידרצפלוס בגודל 15-18 מ''מ והמליצו לי לעבור הפלה.
אני רוצה לדעת מה הסיכון להביא ילד עם הידרצפלוס לעולם?
והאם שווה לי לעשות הפלה?
אני מאוד מתלבטת
ואני מקווה שתוכלו לענות על שאלותיי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרצפלוס - תגובה
ד``ר רון ברדין24/03/2011בתאל שום רב
אכן מימצאים חמורים . נימצא באסוציציה גבוהה לבעיות נוירולוגיות קשות ביילוד. ייתכן שיתפתחו מימצאים נוספים בהמשך ( חלק מסינדרום) . למידע נוסף מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי עם כל המימצאים ומהלך ההריון עד עתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב תאריך לידהדפנה22/03/2011
שלום רב,
נכנסתי להריון בזמן הנקה ללא קבלת ווסת ומשום מה יש שני חישובים שונים של תאריך וסת משוער שהרופאים נתנו לי. רציתי לדעת מה המדוייק ביניהם.
בתאריך 24.8.10 עשיתי אוטרסאונד ראשון שהראה שאני בשבוע 10+4.
בתאריך 6.9.10 עשיתי אוטרסאונד שני שהראה שאני בשבוע 12+0.
מה התאריך וסת המשוער?
ומה תאריך הלידה הצפוי?
תודה רבה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב תאריך לידה - תגובה
ד``ר רון ברדין24/03/2011דפנה שלום רב
בשליש ראשון של ההריון מדידת אורך העובר היא האמצעי המדוייק יותר בקביעת גיל ההריון . לפי הבדיקות שביצעת תאריך לידה משוער שלך היה 17-18/3
תאריך וסתאחרון 13/6
אם עוד לא ילדת - בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתאורלי18/03/2011
שלוםם רב,
הנני בת 28 בשבוע 18 להריוני הראשון,
בשבוע 15.3ביצעתי סקירת מערכות ראשונה שהכל היה תקין פרט ל שתי ממצאים הבאים:
1.ציסטות צואריות
2.הודגם מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב
היום קבלתי את תוצאותיה של INTEGRATED TEST שהראו כי לפי הגיל הסיכון הוא 1:1200
ולפי השקלול הכולל 1:3200
א)הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר בעקבות שני הסימנים הרכים ברצוני לדעת מהו הסיכוי לילד בריא לאור כל הממצאים הנ"ל?האם רוב הילדים הנולדים עם הממצאים הנ"ל(שני סימנים רכים ותבחין מרובע 1:3200 )יוצאים בריאים?
ב)אחד לכמה ילדים עם הממצאים הנ"ל יוצא חולה בד"כ?
ג)בכמה שניהממצאים הרכים מעלים את הסיכון לאובר חולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011אורלי שלום רב
אכן שאלות רלוונטיות ובמקום אך מתבקש שתבצעי ייעוץ גנטי מכוון בדיוק לשאלות אלה ולשאלת להצורך בביצוע דיקור מי שפיר
בצעי זאת בתאום עם הרופא המטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרוית17/03/2011
שלום
רציתי לברר לגבי הערכות המשקל שעברתי:
שבוע 33:
BPD - 83 (שבוע 33+2)
HC - 297 (שבוע 32+6)
AB - 297 (שבוע 33+5)
FL - 62 (שבוע 32).
גיל US - 32+5
משקל - 2127.
לאחר מכן, בשבוע 36:
BPD - 86.90 (שבוע 35+1)
OFD - 106.7 (שבוע 33+6)
HC - 304.9 (שבוע 34+0)
AC 313.2 (שבוע 35+3)
HC/AC 0.97
FL68.1 (שבוע 34+6)
גיל US 34+5
משקל 2570
השאלה- האם ישנה האטה בקצב גדילת העובר? האם הדבר מעיד על בעיה כלשהי בהיקף ראש העובר?
מדובר בבת
אשמח לקבל חוות דעתך, האם עליי להיות מודאגת ו/או לבקש לבצע בדיקות למוח וכדומה...?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011רוית שלום רב
אמנם ציינת פער של שבועיים במדד של היקף הראש ביחס לגיל ההריון אך היקף הראש נימצא בתחום התקין לשבוע זה. יש בהחלט גדילה של העובר ואינני רואה מימצא מעורר דאגה בנתונים שציינת
בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב- 3 שאלות חשובותתודה רבה17/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע 18- ורציתי לשאול:
1. האם מותר ללכת לים, להיכנס למים ולשכב על החוף בשמש? כמובן שאמרח קרם הגנה... האם כל קרם הגנה הוא בריא לעובר ולגוף?
2. אין סכנה לסינוור העובר מפני השמש החזקה?!?
3. האם מותר לאכול טופי וסוכריות גומי בהריון?
תודה וחג שמח :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב- 3 שאלות חשובות - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011שלום רב
אכן שאלות מהזן הנדיר
לא ידוע לי על בעייה כל שהיא ללכת לים .הריון איננו מחלה. השמש לא מסנוורת העובר ובאמת אין לנו גם אפשרות להרכיב לו משקפי שמש. לגבי טופי או סוכריות מסוג אחר אמנם לא רלוונטי לפורום זה אך אינני מכיר ביחודיות של טופי על פני אחרות. רק נידבק בשיניים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקנעמה17/03/2011
שלום,
אולטראסאונד שנעשה בשבוע 6+4 הראה עובר קטן (3.3 מ"מ) ללא דופק. להגדרת הד"ר (אותו אני מעריכה מאוד) העובר גבולי מבחינת גודל ולכן עדיין אי אפשר לראות דופק ויתכן שאני בשבוע 6 ולא 7. אני כמעט בטוחה לגבי השבוע בו אני נמצאת כי ראיתי זקיק של ביצית באולטראסאונד קודם ולפיו אני מחשבת... לכל היותר הטעות שלי היא של 4 ימים ואז אני בתחילת שבוע שביעי ולא באמצעו. השאלה היא האם יש סיכוי שעובר בגודל כזה וללא דופק בתחילת שבוע 7 יצליח להתפתח? מה הסיכוי שבעוד שבוע כן יהיה דופק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011נעמה שלום רב
לרוב מעבר לשבוע 6 רואים דופק. מספיק שהביוץ היה מספר ימים קדימה הרי שמסביר שעדיין לא רואים דופק כלומר העובר צעיר יותר. אי ודאות זו היא מחיר ביצוע של בדיקת אולטרהסאונד בזמן גבולי זה. בכל מיקרה ניראה שאם בבדיקה הבאה ללא דופק , המהלך לא תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך-הפער הולך וגדליעל16/03/2011
שלום,
שבוע 22 - סקירה מורחבת - עצם ירך קטנה ב 3 ימים מגיל ההריון
שבוע 32 - עצם ירך קטנה ב 5 ימים מגיל ההריון
שבוע 35+2 - עצם ירך התאימה ל 34+1 (67 מ"מ).עצם ההומרוס התאימה ל 34+2 ועצם הטיביה התאימה ל 34+6. שאר המדדים גדולים יחסית לגיל הריון (הערכת משקל של 2800).
על פי הרופא (וגם פה בפורום) אין מקום לדאגה יתרה
שבוע 38+3 - עצם ירך מתאימה ל 35+6 (71 מ"מ). שאר המדדים גדולים לגיל ההריון (הערכת משקל של 3700).
אנחנו מודאגים מאוד בשל הפער הגדול שנוצר באורך העצם. על מה יכול להעיד הדבר? שנינו אנשים יחסית גבוהים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך-הפער הולך וגדל - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011נעמי שלום רב
אכן הפער עד עתה לא הצביע על סיבה לדאגה. למען האמת בשלב מתקדם זה של ההריון ייתכנו פערים גדולים יותר. המשמעות הפרקטית בשבוע זה לבירורים קטנה.ובנוכחות מהלך הריון תקין כולל סקירות תקינים הסבירות למשהו חריג בעובר כעת היא לא נמוכה ביותר ולא סבירה
בהצלחה רבה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם ראש קטןמורן15/03/2011
שלום רב,
היום עשיתי סקירת מערכות מורחבת, כאשר אני נמאת בשבוע הריון 25.3.
התוצאות שיצאו-
BPD- 5.6 מתאים ל23.2
HC- 21.58 מתאים ל- 25.3 שבועות
AC20.77 מתאים ל25.3
FL -4.4 מתאים ל24.7 שבועות.
הרופא אמר שהראש של התינוקת קטן יחסית לגיל ההריון. חשוב לציין שלי ולבעלי יש ראש בגודל רגיל (לא גדול ולא קטן). הרופא אמר שיש לבצע מעקב.בסקירה שביצעתי לפני כ-3 שבועות הפער עמד על 10 ימים.
האם יש סיבה לדאגה? האם כדי לבצע סקירה נוספת? האם יש בדיקות נוספות? אשמח לקבל התייחסות
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר עם ראש קטן - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011מורן שלום רב
מהנתונים שציינת היקף הראש תואם בדיוק את שבוע ההריון ( HC )! הBPD מבטא את המרחק בין הרקות . בעובר במצג עכוז יותר אופייני. בשלב זה אינני רואה בעייה. בצעי הערכת גדילה נוספת עוד כ 3 שבועות לשם השוואה ולבחון האם יש מגמה כלשהיא בגדילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל דיספרופורצעדי15/03/2011
שלום רב
ביצעתי הערכת משקל בשבוע 34.2
היקף הראש והבטן תאמו לשבוע 36.2, משקל 2668
אך אורך הפמור תאם לשבוע 32.5
לציין שאינני סוכרתית
אני מאוד מוטרדת, עד כמה אחוזי סטייה מקובלים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל דיספרופורצ - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011עדי שלום רב
אינני יכול לענות במדתשובה אופטימלית שכן אין בידי את תמונות הבדיקה אך הערכת מדדי העובר בשבועות אלה נתונה לסטיות בטווח של עד 3 שבועות היקף הראש . על מנת שניתן יהיה להתייחס למגמה בגדילת העובר שלך בצעי הערכה נוספת כ 10-14 ימים מבדיקה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיר?א.ס15/03/2011
שלום רב,שמי איילת בת 25. ברצוני לשאול שאלה שדי מטרידה אותי.
אני כעת נמצאת בשבוע 28 ויומיים להריוני..בתאריך 13/3/11 ביצעתי בדיקת גדילת עובר
והטכנאית שעשתה לי את הבדיקה אמרה לי שכמות מי השפיר אמורה להיות אצלי כעת 14 והיא עומדת על 11.5 משהו כזה...האמת שלא כל כך הבנתי על מה היא מדברת איתי כי מדובר פה בהריון ראשון.
בכל אופן,הטכנאית אמרה לי שזה תקין ושזה בסדר וכששאלתי אותה שוב היא אמרה לי שזה רק בסדר...
רציתי לדעת האם יש חשש למיעוט מי שפיר כי יצא לי לקרוא על ההשלכות וממה זה נובע ואני מאוד מודאגת כי אני רוצה שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר ושבע"ה התינוק יהיה בסדר.
אשמח לקבל תשובה מהירה ככל האפשר למייל או פה בפורום.
בברכה ותודה איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר? - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011איילת שלום רב
ברורה לי דאגתך לשלומו של העובר אך על פי הבדיקות כמות מי השפיר שנקבת לעיל תקינה. מספיק שעובר משתין וכמות מי השפיר עולה או שעובר משנה את תנוחתו וכיס של מי שפיר ניגלה לעינינו. סיבות שונות למיעוט מי שפיר השכיחה ביותר היא ירידת מים. בשלב זה ואני יוצא מההנחה שמהלך ההריון כולל סקירות תקין ,המשיכי במעקב בתאום עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תוצאת בדיקת דם.לאון15/03/2011
שלום רב,
בסוף שבוע רביעי להריון עשינו בדיקת דם והתוצאה הינה:
HCG-B Quantitative (B) 240
לאחר שבוע ימים עשינו בדיקה נוספת והתוצאה הינה:
HCG-B Quantitative (B) 8990
1.האם הקפיצה בכמות הינה סבירה תוך שבוע ימים?
2.האם לסוף שבוע חמישי הכמות הינה סבירה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור תוצאת בדיקת דם. - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011לאון שלום רב
הורמון הבטא מכפיל עצמו כל יומיים לערך ולכן עלייה תקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת עורפית באחד העוברים שבוע 10+4אושר15/03/2011
שלום רב,
מדובר בהריון עם תאומים זהים שק הריון אחד עם 2 שקי אמניון, שבוע 10+4.זה הריון שני שלי, בהריון ראשון הכל תקין. לפני כשבוע נצפתה בצקת עורפית של 3.5 מ"מ באחד העוברים.
אני בת 32, אנחנו בלחץ אטומי שקיפות עורפית בעוד שבוע מהיום..
האם הבצקת יכולה להיספג עד השקיפות והל יהיה בסדר? מה זה אומר על העובר השני?
בבקשה תשובה בדחיפות
תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
אושר15/03/2011בהמשך לממצאים של הבצקת העורפית באחד העוברים ביצעתי היום US חוזר לבדוק שהכל בסדר.
הבצקת ירדה לפחות מ 2 מ"מ.
יש דופק לשני העוברים ותנועות גוף.ֿ
אכן בשורות טובות?
ֿ
תודה, אושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011אכן בשורות טובות. בהצלחה בבדיקת השקיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת עורפית באחד העוברים שבוע 10+4 - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011אושר שלום רב
ראשית כל הכבוד על הבאת התמונה . קצרה היריעה מלפרט כאן משמעויות אלה בתאומים זהים. ראינו כבר ספיגה של בצקת בשבועות מתקדמים. לכן מומלץ שהערכה במיקרה זה תתתבצע בשבוע המתאים ואז קבלת החלטות.?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)