מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליית פתח מרכזיתאודליה04/03/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 21 ואתמול הייתי בסקירת מערכות מאוחרת בה נאמר לי כי יש חשד לשיליית פתח מרכזית. בסקירה הראשונית שנעשתה ע"י אותו רופא נרשם כי מיקום השיליה הוא דופן קדמי.
איך זה הגיוני? האם המיקום יכול להשתנות לרעה כלומר לרדת למטה?
כיצד אוכל להיות בטוחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח מרכזית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011את באמת רוצה תשובה לשאלה? נסי רופא אחר עליו את סומכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר שליש ראשוןאוסנת04/03/2011
בוקר טוב,
להלן תוצאות בדיקת שקיפות שעשיתי בשבוע12+1, גיל:32
NT=1.5mm
סיכון לפי גיל 1:450
סיכון לפי בדיקה 1:2251
למחרת עשיתי בדיקת דם והיום קבלתי את תוצאות סקר שליש ראשון:
MoM ריכוז בדיקה
PAPP-A mU/L 1124.6 0.76
FREE BHCG 52.7 ng/mL 1.82
1.38 1.5 NT
תסמונת דאון
הסיכון לפי גיל בלבד 1:640
הסיכון הסטטיסטי לפי גיל בשילוב תוצאות בדיקת שקיפות העורפית (NT)
והבדיקות הביוכימיות 1:630
טריזומיה 18
הסיכון הסטטיסטי לפי גיל בשילוב תוצאות בדיקת שקיפות העורפית (NT)
והבדיקות הביוכימיות 1:10000
אני מאוד מודאגת מהתוצאות. אשמח לפיענוח.
האם הדבר אומר שבהכרח אזקק לעבור מי שפיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר שליש ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011בדיקת ה PAPP-A הגדילה את הסיכון לתסמונת דאון, אם כי הכל בעירבון מוגבל, שכן סה"כ התשובה תקינה! כיון שהסיכון גדל מעט - רק לפי נטיה זו הייתי שוקל דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת תבחין מרובעמיטל03/03/2011
שלום רב,
לאחרונה קיבלתי את תוצאות התבחין המרובע, ואני מתבלטת באשר לביצוע דיקור מי שפיר.
להלן התוצאות:
סיכון לפי גיל - 1:420
סיכון משוקלל: 1:1000
תוצאות הבדיקות:
PAPP A- 1.25 MOM
AFP - 0.63 MOM
HCG - 1.74 MOM
UE3 - 1.09 MOM
INHIBIN A - 1.35 MOM
NT - 1.05 MOM
מהתייעצות עם הרופא המטפל שלי קיבלתי את התשובה שההחלטה היא שלי - אבל את זה אני יודעת לבד...
אגב- בהריון הראשון היחס בין הסיכון המשוקלל לבין הסיכון לפי הגיל היה דומה- וההריון היה תקין והילד נולד בריא
אשמח לעצה בנושא- יש לי מס' ימים לקבל החלטה
תודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת תבחין מרובע - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לבצע דיקור מי שפיר, שכן רק לפי גילך את בת כ 34, אם אינני טועה. התבחין המרובע נותן תשובה תקינה ברמת דיוק של כ 90%, אם בגיל 34 אם ברצונך בתשובה חד משמעית - רק מי שפיר יכול להעניק לך את הביטחון המלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולידקטלי בכפות ידיים - דחוף !!!!דניאלה03/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע 21 (+5), בסקירה מוקדמת התגלה פולידקטלי בשתי כפות ידיים. אתמול קיבלתי תוצאה תקינה של דיקור מי שפיר.
הציעו לי ממדיקל סנטר לשלוח לארה"ב מי שפיר לבדיקת שבב (צ'יפ) גנטי.
אני בדילמה גדולה מאוד מאחר והתשלום לבדיקה זו הינו יקר מאוד (מסתכם בכ- 6000 ש"ח) ואני רוצה לדעת האם בדיקה זו אכן יכולה לגלות תסמונות אחרות והאם במקרה שלי אכן רצוי ומומלץ לעשות אותה ?
אנא ענו לי דחוף - אני חייבת לתת תשובה מהירה לביצוע או אי ביצוע הבדיקה כדי שהתוצאה תגיע לפני שבוע 24.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה...אנא מכם, דחוף !!!
דניאלה06/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולידקטלי בכפות ידיים - דחוף !!!! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011דניאלה שלום, קודם כל, הבדיקה עולה "רק" 4000 ש"ח בבילנסון!
על מנת לברר אם יש צורך בה, יש להתייעץ עם יועץ גנטי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולידקטלי בכפות ידיים - דחוף !!!! - תגובה
ד``ר רון ברדין06/03/2011דניאלה שלום רב
מימצא של פולידקטילי יכול להיות מוגבל ויחיד או אכן חלק מתסמונת. יש משמעות למיקום הפולידקטילי. ( מכיוון הזרת או האגודל) . האם סקירות המערכות למעט המימצא תקינות? לגבי הצ'יפ הגנטי טוב תעשי אם תבצעי ייעוץ גנטי בהקדם לקבלת הבהרות ולגבי בדיקה זו והרלוונטיות שלה לפולידקטילי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלות ד"ר ברדין
דניאלה07/03/2011הממצא הינו מכיוון הזרת.
בסקירה המוקדמת נמצא מעבר לממצא זה הכל תקין.
בדיקת אקו לב עוברי בוצעה אתמול ונמצאה ב"ה תקינה.
ביום רביעי הקרוב תבוצע סקירה מאוחרת בקופ"ח.
אודה לך על תגובתך...
בברכה,
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלות ד"ר ברדין - תגובה
ד``ר רון ברדין13/03/2011דניאלה שלום
תוספת אצבע מכיוון הזרת , "עדיפה" מבחינת אסוציאציה למומים על פני זו הקרובה לבוהן. כמובן שהיעדר מימצאים נוספים מפחית אסוציאציה לסינדרומים. ממליץ שתבצעי ייעוץ אורטופדי כחלק משלים בהערכה הכוללת של המימצא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לך...
דניאלה14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטוןלימורי03/03/2011
אני אחרי 2 הריוניות לאחר IVF ובשניהם קיבלתי גסטון כתמיכה אבל אני לא זוכרת בדיוק מתי התחלתי איתו (ז"א יכול להיות שהתחלתי עם נרות ואח"כ עברתי לזריקות-לא זוכרת...)
אני לפני נחזרת עוברים ורציתי לשאול:
מתי בד"כ מתחילים לקבל גסטון?
מיד אחרי החזרת העוברים או רק לאחר בדיקת הבטא החיובית?
תודה מראש,
לימורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011מתן הגסטון תלוי ברופא המטפל, לכן עלייך לשאול אותו! לא כל הרופאים נותנים גסטון, ולא כולם במינון זהה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופורצית ראש-גוף מדאיגהלולו02/03/2011
שלום, אני בת 38, בעברי הפלה טבעית בשבוע 8, אח"כ הריון ולידה תקינים לחלוטין (הילד בן שנה). כעת אני בשבוע 11+5 להריוני. משבוע 6 בבדיקות הא"ס מופיע אזור של שק ההריון שאינו מצליח להידבק לרחם. ע"פ הרופא, רק כשליש נדבק. הממצא חזר ללא שיפור בכל הא"ס הנוספים שעשיתי, אולם בגלל שתמיד הודגם דופק וגודל עובר תואם לשבוע, נאמר לי לקחת נרות פרוגסטרון ולהמשיך במעקב א"ס שבועי. בשבוע 8 ו- 9 בנוסף לחוסר ההידבקות, נאמר כי השק קטן מדי ביחס לגודל העובר (כאילו שלעובר "צפוף" בו). בבדיקה האחרונה אתמול שבוע 11+4 נוספה בעיה: בנוסף לאזור ההידבקות שלא גדל, נצפה עובר קטן ביחס לשבוע (גודל תואם לשבוע 10+6) בעוד שבעבר תמיד תאם לשבוע, ויותר מדאיג: חוסר פרופורציה בין ראש העובר לגופו (ראש גדול, גוף קטן). לדברי הרופא הדבר עלול להעיד על בעיה כרומוזומלית רצינית (עובר פולילפואיד שלא ישרוד), אבל שוב, היות ויש דופק תקין נאמר לי להמתין שבוע נוסף. מה לעשות? האם יש סיכוי להריון תקין בנתונים הנ"ל?? גם אם ההריון יימשך, האם כל הסיבוכים הנ"ל מעלים את הסיכוי לילד לא בריא? מודאגת מאוד, וההמתנה בלתי נסבלת. אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופורצית ראש-גוף מדאיגה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011לא אוכל לתת לך תשובה ללא בגדיקה של השק ההריוני ושל הממצאים שבו. כל תשובה תיאורטית אינה לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון ותאריך התעברותרונית02/03/2011
שלום וברכה,
ביצעתי אולטרסאונד והודגם דופק ועובר בגודל של כ- 6 ס"מ.
אולטראסאונד קבע שגיל ההריון הוא 12+4 ימים.
האם זהו תאריך ההתעברות??? מכיוון שעוד הייתי במחזור ביום הנ"ל..
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הריון ותאריך התעברות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011חישוב גיל ההריון הינו לפי מועד הוסת האחרונה, בין אם אמיתית או משוחזרת. ההתעברות קרתה שבועיים לאחר מכן בזמן הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא הטרוגני ליד הצווארדארין02/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע 36 להריוני (הריון שני). ביצעתי היום בדיקת אולטראסונד ונמצא כי צוואר הרחם בצורת משפך 5 מ"מ וכי נמוך ובדופן הקדמית של הצוואר הודגם ממצא היטרוגני במימדים 9*17 מ"מ. צורת משך מעידה על פתיחה, באיזה פתיחה מדובר? שנית, מה משמעות הממצא שהודגם האם זה ציסטה או ממצא מדאיג והכיצד זה אמור להשליך על הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא הטרוגני ליד הצוואר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011הפתיחה בה מדובר הינה פתיחת צואר הרחם המתרחשת טרם או בעת לידה פעילה. הממצא הצוארי להערכתי לא צריך להדאיגך, וככל הידוע לא צריך להפריע בלידה, אך רצוי לבדקו לאחריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקר מוקדמתאורלי02/03/2011
שלוםם רב,
הנני בת 28 בשבוע 15.3 להריוני הראשון,
היום ביצעתי סקירת מערכות ראשונה שהכל היה תקין פרט ל שתי ממצאים הבאים:
1.ציסטות צואריות
2.הודגם מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב
א)הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר ברצוני לדעת מהו הסיכוי לילד בריא לאור הממצאים הנ"ל?האם רוב הילדים הנולדים עם הממצאים הנ"ל יוצאים בריאים?
האם הנניצריכה לדאוג בעקבות המאים הללו?
ב)אחד לכמה ילדים עם הממצאים הנ"ל יוצא חולה בד"כ?
ג)בכמה הממצאים הנל מגדילים את הסיכון לתסמונת דאון (אם לדוגמא בתבחין הרובע יצ 1:4000)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקר מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011קודם כל נא לא לדאוג. שני הממצאים באולטראסאונד הינם ממצאים חולפים ללא כל השלכה על העובר או על הילוד.
בהחלט מומלץ לבצע דיקור מי שפיר, שכן שני הממצאים נחשבים לסמנים "רכים" לתסמונת דאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון וגודל העובראני01/03/2011
שלום רב,
ו"א 9.1, 27/2 בטא 14500 , 28/2 US הודגם דופק אך העובר נמדד כ-5 ס"מ
נאמר כי מתאים לשבוע 6... מחזור לא סדיר...
האם יש צורך בבדיקה נוספת או לחכות לשקיפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון וגודל העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011הייתי חוזר על הבדיקה לאחר שבועיים-שלושה, ומוודא את גיל ההריון במדויק, ומאמת שוב את תקינות ההריון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן בשבוע 38שירה01/03/2011
שלום
לפני 11 יום 36+2 בצעתי הערכת משקל
והתוצאות הן:
הריון ראשון זכר
bpd 84 34+2
hc 309 34+5
av 301 34+1
femur 65 34+0
ממוצע גיל הריון 34+3
s/d 2.2
הערכת משקל 2348
היום 37+6 בצעתי שוב הערכת משקל והפער גדל ל 3 שבועות
bpd 87 34+5
hc 313 35+2
ac 315 35+5
femur 68 35+0
ממוצע גיל הריון 35+1
s/d 2.6
הערכת משקל 2683
זרימות דם ומוניטור תקינים
תמיד העובר היה קטן בין שבוע לשבועיים
האם תקין? מה עלי לעשות?
זה מאוד מדאיג אותי כי בדרך כלל היקף הראש היה יחסית בסדר
והבטן יותר קטנה ועכשיו זה השתנה
התור לרופא בשבוע הבא
יש לציין שבשתי הסקירות הכל היה בסדר כולל דיקור מי שפיר תקין.
הבריאות שלי טובה ללא סכרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן בשבוע 38 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011רוב הסיכויים שהכל תקין, והעובר מעט קטן מהצפוי. כיון שכל הזמן היה קיים פער - אינני רואה סיבה לדאגה.אם העובר גדל באותה הפרופורציה בבדיקה הבאה - הסירי חשש מלבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר קטן בשבוע 38 - תגובה
ד``ר רון ברדין06/03/2011שירה שלום
ראשית מסרת מידע עינייני וממצא שבהחלט עוזר במתן התשובה. משקל העובר מתאים לאחוזון 17 לשבוע 38 וזה תקין. לגבי המדדים עצמם , לא מדובר בראש קטן בהשוואה לשאר המדדים. כל המדדים סביב 35 שבועות ומדידות זרימת הדם לא מתאימות לאפשרות של אי ספיקת שלייה. כמו כן ציינת שידוע על פער קודם. ייתכן שהעובר מראה האטה מסויימת בגדילה שלו אך על פניו לא ניראה כסיבה לזירוז לידה. עיקבי אחר תנועות העובר ואם שינוי /הפחתה פני לניטור עובר חוזר עד הביקורת הקרובה עם הרופא המטפל.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי התבחין המרובעצ'יפופו01/03/2011
מה התוצאה הכי גבוהה שיכולה לקבל אישה בת 40 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי התבחין המרובע - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011צריך לשאול את היועצים הגנטים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה ללא עוברשולה28/02/2011
שלום,
לפי חישוב הוסת האחרונה חשבתי שאני בשבוע 7.
בבדיקת אולטרסאונד הרופא חשב שיש טעות בחישוב ונצפה שק הריון ברחם שמתאים לשבוע 5. לא נצפה עובר. הרופא אמר שזה מוקדם מידי, ונשלחתי לעשות בטא ואולטרסאונד חוזר עוד שבועיים.
3 ימים לאחר מכן (היום) עשיתי בטא וקיבלתי תוצאה של 19830.
ביום שלישי אעשה שוב בטא כדי לבדוק עליה. וכפי שביקש הרופא לאחר התוצאה ביום שלישי נקבע תאריך לאולטרסאונד נוסף.
האם יתכן שבבטא כזו (שהיתה בעת בדיקת האולטרסאונד) לא יראו עובר?
אני מבינה שאם זה רק שבוע 5 הגיוני שלא יראו עובר, אבל אם הבטא כל כך גבוהה סביר להניח שלפני 3 ימים בעת האולטרסאונד גם כבר היתה בטא גבוהה אז יתכן שבבטא גבוהה לא נצפה עובר?
אני מאוד מרגישה בהריון, אך יש לי הפרשות חומות ולעיתים מעט דם.
תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה ללא עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011בהחלט יתכן שההריון לא תקין והעובר לא מתפתח, ועדיין רמות הבטא תהיינה גבוהות. צריך לחזור על הUS בידיים מנוסות, ולהשוות עם הבטא החוזר. גם הדימום מצביע על בעייה ככל הנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתמישהי27/02/2011
שבוע 12+2 (בת 237 וארבעה חודשים)
CRL=59
NT=2.4
BPD=23
TRISMORY 21= 1:576
האם יש מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011לא ברור לי אם את בת 37 או 23. לא משנה, כך או כך, שקיפות של 2.4 מהווה מבחינתי סיבה טובה לשקול דיקור מי שפיר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עצמות ארוכות קטן בשבוענילס27/02/2011
שלום,
ביצעתי סקירה ראשונה בשבוע 15+0,
ביומטריה עוברית :
BPD:29.3 מתאים ל- 15.3 שב'
HC: 107.3 ממ מתאים ל- 15.1 שב'
AC: 88.4 ממ מתאים ל- 15.1 שב'
FL: 13.3 ממ מתאים ל- 14 שב'
HUMERUS: 14 ממ מתאים ל- 13.6 שב'
גיל הריון ממוצע לפי המדידות 14.4
הערכת משקל :100 גר
כל המערכות שנסקרו תקינות ביותר.
לכן בסיכום הממצאים נכתב גודל עצמות ארוכות: קטן בשבוע מגיל ההריון. גובה האם 1.56, אך הבת הבכורה באחוזון גבובה מ- 50 במעקב טיפת חלב.
מה אומר הממצא של העצמות הארוכות, האם יש סיבה לדאגה ?
אילו בעיות יכולות להגרם לעובר ואכ' לתינוק בעקבות גילוי כזה?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עצמות ארוכות קטן בשבוע - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2011אין כל סיבה לדאגה כרגע. לעיתים העצמות הארוכות קצרות מהצפוי בגילאי הריון כאלו. הדבר נכון בייחוד כאשר גובה האם נמוך יחסית. חכי לסקירה השנייה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)