פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה חד צדדית בצוואר העובר
    מאיה
    02/04/2011

שלום,
    בשבוע שעבר עברתי סקירת מערכות מוקדמת אשר הדגימה ציסטה חד צדדית בצוואר העובר בגודל 2.1 מ"מ.
    בדיקת שקיפות (us) הייתה - 0.93 מ"מ
    והסיכויים היו - 1:6800 (רק על בסיס us)
    ו - 1:10000 בשילוב הסקר הביוכימי.
    הרופא המטפל שלח אותי לבדיקת אקו לב ולייעוץ גנטי (בנוסף לבדיקת החלבון העוברי השגרתית).
    חשוב לי לציין שמספר ימים קודם לכן עברתי סקירה באופן פרטי - הפרופ' שערך את הבדיקה לא ציין בפני כי קיים ממצא חריג כלשהו.
    אני קצת מודאגת...
    1. מה המשמעות?
    2. האם כדאי לבקש מהרופא הפניה לבדיקות נוספות (על מנת שאקבל אינדיקציה טובה יותר לצורך קבלת החלטה אם לבצע דיקור או לא...)?
    תודה רבה,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה חד צדדית בצוואר העובר - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    08/04/2011

למאיה שלום
    ממצא ציסטי בצוואר העובר בגודל זה כממצא מבודד אינו מעלה סיכון באופן משמעותי
    דיקור מי שפיר הינו לשיקולך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם בהריון
    מאי
    01/04/2011

שלום רב,
    אני כרגע בשבוע 10, והרופא שלך אותי לכמה בדיקות דם שגרתיות בצום.
    1. בדיקת הסוכר יצאה לי = 102 מעל הגרף האם אני צריכה לחשוש שתיהייה לי סכרת הריונית ? מה עלי לעשות כדי להוריד זאת? צריכה לשמור?
    ברצוני לציין שעברתי 2 לידות תקינות ואף פעם לא היה לי סוכר גבוה בהריון.
    2. בנוסף בבדיקת נוגדני האדמת יצא לי 25% שבפועל הרופא אמר שצריך לצאת לי 30% וביקש שאני מגיע לבתים של משפחה חברות לשאול אם במקרה יש חששאו שלמישהו כרגע יש אדמת..
    האם זה מסוכן? ואיך אני יכולה לדעת מי נמצא לידי ואיזה מחלה יש לו?
    אשמח לקבל תשובות לשאלותיי.
    3. שאלה אחרונה אני בת 37 ויודעת שאני צריכה לעשות מי שפיר! אני מאוד מפחדת
    מאוד !!! אם במידה והחלבון עוברי יוצא תקין האם אני עדיין חייבת לעשות מי שפיר?

נ.ב: בעזרת השם את השקיפות, וסקירת המערכות והמי שפיר אני יעשה אצלך, כבר קבעתי תור - דר' ברדין(-:
    מודה לך מראש,
    מאי

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם בהריון

הוספת תגובה

• בדיקות דם בהריון - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    08/04/2011

שלום מאי,
    כדאי להפנות את השאלות לפורום הריון ולידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת
    מירי
    01/04/2011

שלום אני בהריוני השלישי בת 35
    בשקיפות שבוע 12 התגלה 2.8 בדיקת דם סקר ראשון הורידה מעט מאוד את הסיכוי לדאון
    סקירה מוקדמת שבוע 15 הכל תקין מלבד הגולף בול ועובי הצואר 3.5
    אני לחוצה ותשושה יש לי מי שפיר רק אחרי פסח
    רציתי לדעת ובאמת את האמת
    האים יש כאן סיכוי לתסמונת דאון?
    ברור לי שרק מי השפיר יאשרו את חשדותי אבל בכל זאת....
    עד מי השפיר יש לי זמן...

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    08/04/2011

שלום מירי,
    ככלל יכול להיות עובר עם תסמונת דאון וסקירת מערכות תקינה
    כדי להתייחס למקרה יש לדעת מה היה הסיכון בסקר השליש הראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב
    הילה2
    31/03/2011

עברתי סדירת מערכות מאוחרת מורחבת. והממצא היחיד היה אגני כיליה מורחבים אך בטווח הנורמה. האם כדאי לאור ממצא זה לבדוק גם אקו לב? למרות שבסקירה לא התגלתה שום בעיה בלב..

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב

הוספת תגובה

• אקו לב - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    08/04/2011

הילה שלום,
    השאלה באיזו הרחבה מדובר
    קרוב לודאי שהופנית ליעוץ גנטי שם יתיחסו אף לנושא אקו לב העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מוקדמת
    אלין
    30/03/2011

שלום !
    אני בשבוע 17 להריון , הריון 5 לאחר 3 הפלות טבעיות. עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 16+4 ימים . הבדיקה בוצעה רובה בגישה בטנית לדברי הרופא הרחם גבוה ולא הצליח לראות את העובר בגישה וגינלית. הבדיקה תקינה , בסוף הבדיקה הרופא אמר שהוא רוצה שאני אחזור אליו בעוד 3 שבועות לשם השלמה. לדבריו בגלל שהסקירה בוצעה בגישה בטנית והעובר קטן , והוא רוצה לעשות השלמה של הבדיקה שהעובר יגדל מעט.
    כמובן , שזה מעורר שאלה, אם הבדיקה תקינה למה לעשות שוב פעם את הבדיקה בשבוע 19 ? האם יכולים להתפתח ממצאים חדשים שיתגלו בבדיקה הבאה?
    אני ממש חוששת , זה הריון יקר לאור העובדה שאני לאחר 3 הפלות רצופות.
    אשמח לתשובה בהקדם , תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מוקדמת

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מוקדמת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/03/2011

אלין שלום
    מהמתואר על ידך לעיל איננו מוצא מימצא חריג. בהחלט מקובל שאם רופא בודק לא מדגים/רואה מבנה אנטומי בגוף העובר לשביעות רצונו מסיבה טכנית או כל סיבה אחרת הוא מזמין את הניבדקת להשלמת הבדיקה כעבור זמן מה. להיפף ראי בזאת מסירות ואחריות מצד הרופא הבודק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליה דיספלסטית
    א.ר
    30/03/2011

בסקירה 2 בתחילת חודש מרץ אובחנה הרחבת כליה חד צדדית שמאלית של 9.1 מ"מ עם לחץ קל על הפנרכימה (כליה ימנית תקינה לחלוטין). היום, כעבור חודש, ההרחבה גדלה ל-12 מ"מ ובנוסף אובחנו עוד 2 ציסטות (6 מ"מ ו-3 מ"מ) עם קשר ביניהן, פנרכימה דקיקה וכליה דיספלסטית! כל שאר הבדיקות הרגילות שנלוות להריון יצאו תקינות לחלוטין כמו בהריון הראשון.
    שאלותי:
    האם הכליה "אבודה" לגמרי או שניתן עדיין "להצילה"?
    האם יש סיכוי שהכליה תתאושש לאחר הלידה?
    מה זה אומר מבחינת דברים שעלולים להתלוות לממצא זה?
    מה זה אומר מבחינת תפקוד עתידי של הילדה (מגבלות?קושי?סיבוכים?)
    והכי חשוב האם לאור הממצאים יש צורך לבצע דיקור מי שפיר?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    כליה דיספלסטית

הוספת תגובה

• כליה דיספלסטית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/03/2011

א.ר שלום רב
    קצרה היריעה כאן להיכנס לפירוט בכל הנוגע לשאלות החשובות ששאלת ולכן מומלץ שתבצעי ייעוץ של נפרולוג ילדים להבנת משמעות המימצאים ובעיקר לשמוע על הבדיקות והערכה אחרי הלידה שכן אז תיקבע באמת יכולת תפקוד הכלייה ומה האחוז הצפוי לתפקד בה.אכן כלייה דיספלסטית מבטאת כלייה עם ירידה משמעותית בתפקודה. בנוגע ל 2 ציסטות מחוברות בינהן כניראה מדובר בהרחבה של הגביעים עצמם בכלייה .
    לגבי צורך בדיקור מ שפיר יש מקום לבצע ייעוץ גנטי מכוון לשאלת הצורך בדיקור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US
    רקפת
    29/03/2011

ו"א 12/02/11

ב31/03/11 יום חמישי יש לי US זה זמו לראות דופק בודאות?

ז"א גם אם היה ביוץ מאוחר?

תור הבא זה רק עוד 3 שבועות,אני מפחדת שאולי זה יהיה מוקדם ואני סתם אלחץ.

חשוב לי לציין שעשיתי US לפני שבוע ויומיים והיה רק שק 4 "מ ללא שק חלמון.

תודה רבה על התשובות המקצועיות והזריזות שלכם.

לקביעת תור
    סגירה
    US

הוספת תגובה

• US - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/03/2011

רקפת שלום רב
    על פי הוסת האחרונה את אמורה להיות מחר בשבוע 6 +3 ימים . במידה וגיל ההריון אכן מדוייק אמורים בשלב זה לראות כבר עובר עם דופק. אני מבין לחששך ולכן אם " תתאפקי" עם ביצוע הבדיקה לשבוע הבא בהחלט אמורים בשבוע 7 + לראות העובר עם דופק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט עורי בקצה עמוד שדרה תחתון
    יעל
    28/03/2011

שלום,
    זהו הריון ראשון עבורי, כרגע בשבוע 18+2
    לפני כשבועיים ביצעתי סקירה מוקדמת בה התגלה בלט עורי ניד היפר אקוגני ולא גרמי באורך 8 מ"מ הנמצא בקצה עמוד השדרה התחתון.
    לאחר בדיקה מעמיקה אובחן כי עמוד השידרה תקין, המוח והלב תקינים גם כן.
    הרופא לא ידע לאבחן מהו ה"זנב" ושלח אותי לבדיקה מכוונת לעמוד השדרה התחתון.
    גם בבדיקה זו עמוד השדרה נראה תקין אך לא ידעו להסביר מה הממצא - נראה כי לא נתקלו בזה בעבר, ושלחו אותי לאקו לב עוברי, mri וייעוץ גנטי.
    יש לציין תבחין מרובע 1:20000
    הבנתי שזה ממצא נדיר מאוד, אך האם קיים חשש למום בעובר?
    האם זה מסוכן לעובר או רק קוסמטי?
    לא קיבלתי אף הסבר ונשארתי בחוסר וודאות מוחלט עד לסקירה המאוחרת בעוד חודש.
    אשמח לדעת אם נתקלתם במקרה כזה בעבר ומה דעתכם.

תודה,

הוספת תגובה

• אשמח לקבל מענה

יעל
    11/04/2011

שלום,

אשמח לקבל תגובה לשאלתי..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט עורי בקצה עמוד שדרה תחתון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    15/04/2011

יעל שלום רב
    הייתי שמח להביע חוות דעת אך תיאור זה שלך לא נותן מענה לכך שאני לא רואה מולי את הבדיקה/המימצא ותשובה כללית תאורטית לא מתאימה. אנחנו בבית החולים לנשים בבלינסון מבצעים בדיקות מכוונות ואת מוזמנת להגיע להערכה אצלנו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוחב חדרי המוח
    מיטל כהן
    25/03/2011

שלום רב, אנו בשבוע ה-16 להריון, וביצענו היום סקירת מערכות מוקדמת.
    הכל ברוך ה' תקין, מלבד דבר אחד שקצת מטריד את מנוחתינו.
    הרופא הבודק אמר שרוחב החדרים הוא 8 מ"מ, וקצת קיבלנו את הרושם שהדבר מעט גבולי.
    ברצונינו לדעת האם יש בחששותינו דבר או שמא הדבר תיקן ונורמלי.
    בתודה מראש מיטל וגיל כהן

לקביעת תור
    סגירה
    רוחב חדרי המוח

הוספת תגובה

• רוחב חדרי המוח - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/03/2011

מיטל שלום רב
    רוחב חדרי מח לטרליים עד 10 ממ נחשב בתחום הנורמה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיטל כהן
    31/03/2011

תודה על ההתייחסות!
    יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    אני
    25/03/2011

שלום,
    עשיתי שקיפות עורפית (וגינאלית). הרופא ניסה לשנות את כיוון העובר באמצעות לחיצה על הבטן אך משלא עזר, הוא "הקפיץ" את האולטרסאונד פנימי על מנת לגרום לו להתהפך. האם זה תקין? האם עלול להיגרם נזק לעובר בשיטה זו?
    מה באשר לסקירה המוקדמת? האם גם היא וגינאלית?האם יש שיטה פחות מכאיבה להפוך את העובר?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    25/03/2011

שלום רב
    ראשית בעת בדיקת אולטרהסאונד וגינלית המתמר נימצא בנרתיק כך שנזק לעובר לא נגרם וגם לחיצה לא אמורה ליצור כל בעייה
    לגבי סקירה מוקדמת יש מספר פרמטרים המכתיבים באיזה גישה להשתמש בטנית או וגינלית- 1. מכשירים בדור המתקדם בעלי יכולות רזולוציה המאפשרות בדיקות גם דרך הבטן
    2. מרחק מדופן הבטן לעובר ובמילים אחרות בנשים שמנות סקירה בטנית מוגבלת וברזות בהחלט ניתן לבצע הבדיקה כולה בגישה בטנית
    3. תנוחת העובר לא פעם מגבילה שימוש בדרך אחת ומחייבת וגינילי/בטנית
    4. שבוע ביצוע הבדיקה מוקדם סביב 13-14 יצריך גישה וגינלית. שבוע 15-16 מאפשר בטנית
    לרוב ההחלטה על פי ניסיונו וגישתו של הבודק בשילוב המפורט לעיל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל העובר CRL קטן מגיל ההריון
    מיכל
    25/03/2011

לפי החישוב אני כעת בהריון בשבוע 7+1 באולטרסאונד שנעשה היום נמדד CRL של שבוע 6+2 . הסיכוי שהחישוב לא מדוייק הוא אפסי. האם ההבדל הזה בין גיל ההריון ל- CRL משמעותי?

הוספת תגובה

• גיל העובר CRL קטן מגיל ההריון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    25/03/2011

מיכל שלום
    פער של פחות משבוע איננו משמעותי ולא משנים את גיל ההריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    25/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורמיס
    ר
    24/03/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 17 ויום בבדיקה בסקירה מוקדמת(שבוע 15 ויום) נראה שבחלק האחורי של המוח עדיין אין ורמיס ולאחר בדיקה חוזרת בשבוע 17 נאמר לי שעדיין לא התפתח ורמיס האם יש סיכוי שהורמיס יתפתח או שזה נדיר שבשבוע זה עדיין לא רואים את הורמיס ויש מרחק בין האונות?

לקביעת תור
    סגירה
    ורמיס

הוספת תגובה

• ורמיס - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/03/2011

שלום רב
    תשובה ללא הבדיקה עצמה היא מוגבלת מאוד. ורמיס מתחיל התפתחותו בשלבים מוקדמים בהריון אך משלים סביב 19 שבועות. אם אין שינוי בין סקירה מוקדמת לבדיקה בשבוע 17 בהחלט מחשיד למימצא לא תקין. יש מקום לשקול ביצוע הערכה גם במסגרת יחידת אולטרהסאונד בית חולים לקראת קבלת החלטות לגבי המשך ההריון....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    שרון
    24/03/2011

שלום,

אני בשבוע 19 ואתמול ביצעתי בדיקת מי שפיר,

לפי מה שראיתי על הצג(למרות שהרופא רשמה כי אין סיבוכים בבדיקה) ראיתי כאילו המחט נוגעת באובר והאובר מקבל מאין רפלקס .

ברצוני לשאול:

1.במידה והמחט נגעה אכן באובר (נניח בראש,או בלב,או בעין) -וגרמה איזשהו נזק האם יהיה ניתן לראת זאת בסקירה השנייה?

2.איך ניתן לדעת בוודאות האם המחט נגעה באובר או לא?

3.האם יכול להיותצ כי הרפלקס שראיתי זהו לא רפלקס של האובר אלא משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/03/2011

מור שלום רב
    מה שניראה לעין לא מקצועית כמגע בין המחט לעובר בתמונה דו מימדית לרוב איננו כך. גם אם בא העובר במגע עם המחט הוא מזיז פלג הגוף כמו שאנו מסיטים היד כשנידקרים ממחט
    מעבר לכך אין מה להרחיב בעניין ומה שסביר סביר.....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורפוס קלוזום דק
    שלי
    24/03/2011

אתמול (שבוע 36+1) ביצעתי סקירת מוח בעקבות מדדי ראש קטנים (בממוצע בשבוע וחצי מגיל ההיריון, החל מהסקירה השניה), בכללי הבדיקה היתה תקינה, אך נראה שהצמיחה הכללית של העוברית קטנה.מעבר לכך הרופא אמר שהוא היה מצפה לקורפוס קולוסם רחב יותר על פי העין (לא מדד במדויק, ואף לא ציין זאת בסיכום הבדיקה)-הוא אמר שאין לי מה לדאוג, אך כמובן שאני מודאגת-האם עליי לנקוט בצעדים נוספים בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    קורפוס קלוזום דק

הוספת תגובה

• קורפוס קלוזום דק - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/03/2011

שלי שלום רב
    לא ניתן להתייחס באופן מספק להערכה של משמעות עובי הקורפוס קלוזום ללא התרשמות מהבדיקה. ציינת שזכית להתייחסות ספציפית מילולית של הרופא שבדק הרופא לא היתרשם מיממצא לא תקין ואני מניח שבמידה והיה רואה מבנה לא תקין היה משתף אותך בדרגת החומרה
    בהצלחה בהמשך ובלידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AFP גבוה- הודעה חוזרת
    רונית
    23/03/2011

שלום רב

קיבלתי היום את תוצאות חלבון העוברי
    אודה לפענוח הבדיקה מכיוון שקבעתי תור למי שפיר ואני ממש בספקות אם אני צריכה לעשות (מאוד מפחדת מהבדיקה)
    חלבון עוברי - 2.23 MOM - קצת גבוה לא???? מה זה אומר?
    HCG - 2.08 MOM
    אסטריול - 1.56
    סיכוי סטטיסטי לתסמונת דאון לפי גיל: 1:931
    סיכון מחושב לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקה: 1:9324
    האם התוצאות נראות לך תקינות והאם יש צורך לדעת לבצע מי שפיר על פי הבדיקה הזו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    AFP גבוה- הודעה חוזרת

הוספת תגובה

• AFP גבוה- הודעה חוזרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/03/2011

שלום רונית
    הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון נמוך ביותר !
    תוצאת החלבון העוברי גבוהה במעט מעל הנורמה . במקרים אלה מומלץ לבצע ייעוץ גנטי בו בין השאר יומלץ לך לבצע בדיקת מכוונת למספר מערכות בעובר. יחד עם זאת לרוב מימצאים חריגים מתקבלים ברמות גבוהות הרבה יותר של החלבון העוברי ובמידה וסקירת המערכות המוקדמת שביצעת הייתה תקינה סביר שאין מימצאים חריגים
    לסיכום בצעי ייעוץ גנטי בתאום עם הרופא המטפל שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה