מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות סקירה מוקדמתשואלת23/12/2010
שלום
אני בשבוע 16+1 ותוצאות סקירה מוקדמת יצאו תקינות. לטענת הרופאה הכל תקין אך ראיתי בתוצאות פרמטר אחד שמופיע מחוץ לתחום:
יחסים/משקלים-
AC/FEMUR 4.36 על פי הציור זה נמוך מהטווח
אשמח להסבר מה המשמעות והאם קיימת בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירה מוקדמת - תגובה
ד``ר רון ברדין25/12/2010שלום רב
הייתי מתמקד בסיכום המימצאים כפי שדווח על הרופא שלך שביצע הבדיקה . מאחר והיא תקינה ומדדים תקינים לא רואה מקום להכנס למדדים אחרים גם אם לא בטווח דוגמת זה שציינת. אם עדיין לא רגועה בקשי הבהרה מהרופא שביצע לך הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשבוע 5שושה23/12/2010
ובנוסף הרופאה לא ציינה דבר על שק חלמון.וראיתי בפורום שאמור להראות גם שק חלמון.סליחה על ההמשכים בשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשבוע 5 - תגובה
ד``ר רון ברדין25/12/2010מאחר וגיל ההירון שלך לא ברור לגמרי עדיין הייתי נימנע בשבוע מוקדם כל כך מריבוי דאגות בשבוע שכל מס ימים הם משמעותיים בהתפתחות כולל הופעת שק חלמון וקוטב עוברי. יום לפני ייתכן ואין כלום יום אחרי מופיע....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לדעת מיןמירי23/12/2010
אני בשבוע 26 עשיתי כבר 3 פעמים אולטראסאונד ורוצה לדעת מה יש לי אבל תמיד מראה רק את עכוז האם זה מראה על מין זכר או נקבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לדעת מין - תגובה
ד``ר רון ברדין25/12/2010שלום מירי
לא התנוחה איננה מרמזת על מין העובר
מאחל לך שהעובר ישנה תנוחתו ותוכלי סוף סוף לדעת את מינו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5שושה23/12/2010
עשיתי אתמול אולטרסאונד ראשון שבוע משוער חמישי אין תאריך לוסת.רואים רק שק הריון ולא רואים עדיין עובר.האם זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 - תגובה
ד``ר רון ברדין25/12/2010שלום רב
לא . בהחלט תקין לשבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי כבר חמישה אולטרא-סאונדיםצ'יפופו22/12/2010
מתוכם סקירה אחת מורחבת. בשבוע הבא צריכה לעבור אקו לב . האם אתם בטוחים במליון אחוז , שזה לא גורם נזק לעובר?????.
אני בת 40 , בשבוע 23
אולטרסאונד ראשון שבוע 8
שני , שבוע 14, הייתה לי שפעת , הרופא הציע ולא יכולתי לסרב
שלישי (עברתי מקום והחלפתי רופא)
רביעי (היה צורך בסקירה מורחבת )
חמישי (היום - רופא חדש)
וכאמור בשבוע הבא אקו-לב . לא שאני יודעת מה זה - אבל אולי לא טוב לתצפת עליה כל הזמן? (זו בת)
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי כבר חמישה אולטרא-סאונדים - תגובה
ד``ר רון ברדין25/12/2010שלום נירה
ראשית לא ניראה שביצעת ריבוי בדיקות על פי הנ"ל
שנית לא נימצא בדיקת האולטרהסאונד מזיקה לעובר בטח לא במספר הבדיקות שביצעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריסיון בן נעים20/12/2010
ד"ר שלום
קיבלתי תוצאות חלבון עוברי
AFP 0.52MOM
ריכוז NG/ML 20.15
HCG 1. 73MOM
ריכוז 41.92IU/ML
UE3 0.80 MOM
ריכוז 1.02 NMAL/L
הסיכון לפי גיל בלבד 1:953
בשילוב גיל ובדיקות 1:256
מסקנות: ערך חריג
עליי לציין כי אני בת 29.2 שקיפות עורפית תקינה וסקירת מערכות מוקדמת:תקינה
רציתי לדעת מה הערך החריג ומה לא תקין ומה הסיכוניםלתינוק עם מומים תסמונת דם????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני21/12/2010לסיון שלום,
כל ערך בנפרד בתחום התקין
אך מאחר ומדובר בתחום, הרי יש ערך גבוה או נמוך בתוך התחום התקין
השילוב בין המדדים גרם לעליה בסיכון לתסמונת דאון שהוא בשילוב גילך 1:256* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סקירה מוקדמתמיקה20/12/2010
ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 14+4.
אני בת 32.
הודגמו כל האיברים, אבל במדדים יש חריגות שמדאיגות אותי.
BPD - 28.6MM = 15W1D
OFD - 37.3MM = 14W6D
HC - 104 =15W0D
AC - 84.2 = 14W6D
HC/AC - 1.24
FL - 14.2MM = 14W1D
TL - 14.4MM = 15W0D
HL - 15.4MM = 14W2D
UL - 14.4MM = 14W5D
RADIUS - 12MM (לא הופיע תאימות לשבוע ההריון, אך היה גרף והמדד היה בסוף הגרף)
CM - 3.79 (לא הופיע מידע לגבי התאימות לשבוע ההריון)
LVW - 4.34 - ATRIA
CEREB - 13.2 = **** HILL
האם המדדים מדאיגים ? האם הם מחשידים לבעיה רצינית כלשהי ?
מה המשמעות של ה - RADIUS שנמצא בסוף הגרף ?
מה המשמעות של HILL ו - ATRIA שנמצאו ב - LVW וב - CEREB ?
אציין כי שקיפות עורפית + בדיקת דם תקינות (סיכון משוקלל לפי גיל + בדיקות - 1:6800 לדאון, 1:10,000 לטריזומה 18).
סליחה על אורך ההודעה, מקווה שתסכימו לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי סקירה מוקדמת - תגובה
ד''ר ראובן שרוני21/12/2010מיקה שלום,
המדדים לא אמורים להתאים במדויק ונראים בתחום התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עצמות ארוכות...?דחוףאני19/12/2010
בשבוע 30 ביצעתי הערכת משקל שבה התגלה עצם ירך קצרה...בבדיקה לאחר כמה ימים הראתה שכל העצמות של העובר הינן קצרות ומתאימות לשבוע 27..אני בעצמי קטנה 152 ובעלי לא ממש גבוה 170 הפחד שלי הוא בדיקת השקיפות עורפית שלא הייתה הכי תקינה שהסיכון בה יצא 1ל393 ובעקותה ביצעתי סקר ביכומי וחלבון עוברי שיצאו תקינים ...(לא ביצעתי מי שפיר)האם עלי לחשוש..הרופא שלי לא הראה חשש גדול אך אני חווששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עצמות ארוכות...?דחוף - תגובה
ד''ר ראובן שרוני21/12/2010לתמר שלום,
מספר נתונים יעזרו לדוגמא: מה גודל הקף הראש של העובר? (בבעית שלד האופינית לשבוע זה הקף ראש גדול) מה היה האורך שלך בלידה? (כי יתכן שגובהך הוא תולדה של גיל יותר מאוחר)
בכל מקרה יעוץ גנטי ירכז הנתונים, יעלה אבחנה מבדלת וימליץ על בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה גבוליתשירן19/12/2010
שלום רב,
לפני 5 שבועות בשבוע 23,במהלך מעקב הריון נאמר לי כי יש לי שליה נמוכה מרחק 16 ממ' מצוואר הרחם. השבוע, שבוע 28 במהלך בדיקה נאמר לי כי נראה כי השליה נושקת לצוואר. לדברי אותו רופא יתכן והפער בין המדידות נובע משלפוחית מלאה או מקפל בשליה שמטעה.
לא ברור לי כעת מהי הסבירות שאצטרך ניתוח קיסרי. לאחר המדידה הקודמת הבנתי שהמרחק הנדרש הינו 20 ממ' וסביר להניח שהשליה רק תלך ותעלה. לאחר הבדיקה השבוע אני ממש לא מבינה האם יתכן מצב שהשליה ירדה? האם הבדיקה הקודמת היתה שגויה או שהרופא צודק? האם צריך למדוד שהשלפוחית ריקה או מלאה?
אודה לעזרתכם.
בתודה מראש
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה גבולית - תגובה
ד''ר ראובן שרוני21/12/2010שירן שלום,
ההבדל אינו משמעותי והשליה אינה בעלת מבנה הנדסי משוכלל
עדיף למדוד עם שלפוחית ריקה
אם השליה לא עוברת מצד לצד ומכסה הצוואר לחלוטין קרוב לודאי שתתאפשר לידה נרתיקית
המשך מעקב אחר מיקום השליה יעזור בהחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון קטןעינת19/12/2010
בס"ד
כבר נשאלה השאלה הזו כאן ללא תשובה:
בביקור אצל הגניקולוג היום התבשרתי כי הריוני - 9 שבועות נראה תקין מלבד כך ששק ההריון "מעט קטן"
מה ז"א שק קטן?
מה ההסתבכויות היכולות להיווצר מכך?
והכי חשוב, האם ביכולתי לעזור לגוף למלא אותי במים ולהגדיל אותו?
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון קטן - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/12/2010לעינת,
יש למדד ואז נראה האם השק אכן קטן
יתכן שמדובר במיעוט מי שפיר כבר בשלב מוקדם, ממצא הדורש מעקב בהמשך
אין ביכולתך, מלבד מנוחה למלא השק במים.
הרופא המטפל יתן לך הוראות מתאימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר ובדיקות הסקראפרת19/12/2010
אני בת 38 עם הריון שני, שבוע 15. אני מתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר (גם בהריון הראשון עשיתי) ורציתי לדעת האם בכל מקרה יש צורך בבדיקות הסקר (חלבון עוברי וכו') או שזה מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר ובדיקות הסקר - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/12/2010לאפרת,
יש לבצע גם בדיקות סקר כגון סמן משולש (חלבון עוברי) כי יש מידע נוסף בבדיקה זו על פני דיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לולעות מעי הגס מורחבותדריה17/12/2010
שלום!!!אשמח אם תאזרו לי!!! אני בשבוע 28
בשבוע 21+4 היתי חולה varicella zoster(סקירת מערכות מאוחרת היתה תקינה חוצ מהרחבה בכליה הימנית ב 6 מ"מ), אחרי סקירת מערכות מכוונת בשבועה 28 אמרו לי שכליה ימנית 11 מ"מ ולולעות מעי הגס מורחבות עד 11 מ"מ עם דופן אקוגני ללא זרימה בדופן עמ פריסטליקה תקינה,השאלה היא האם התוצאת האלה הם באמת יותר גדולים מהנורמה ויש לי סיבה לדאגה??
בתודה רבה מראש
דריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולעות מעי הגס מורחבות - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/12/2010לדריה,
מדובר בהרחבה מעל הנורמה של הכליות
הפריסטלטיקה התקינה של המעיים, אומרת שכנראה אין המדובר באלמנט של חסימה העלול לגרום להרחבה של המעי
יש לבצע מעקב אולטרה סונוגרפי אחר הממצאים
דרוש יעוץ גנטי לגבי כל ממצא בנפרד והאם יש קשר בין הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןתודה רבה17/12/2010
ד"ר שלום,
אני בשבוע 5 ו3 ימים.
כבר חודש שאני לא זזה מרצון לשמור על ההשתרשות, ההריון, התפתחות העובר וכו,...
האם זה בסדר לחזור ולעשות ספורט?
אני מניחה שטניס אסור וריצה לא מומלץ אז לעשות יוגה, הליכה חצי שעה ומשקולות זה בסדר?
אגב, הבוקר התכוננתי לצעוד בפארק והחלו בחילות נוראיות כך שנאלצתי להפסיק....
אנא ממך תענה לי בבקשה בהקדם כי אני מרגישה שאי מתנוונת ומשמינה לי בבית....
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2010אין שום מניעה מספורט בהריון, כמובן במסגרת מגבלות שונות ככל שההריון מתקדם. תוכלי לקבל ייעוץ מהרופא המטפל לגבי מה מומלץ ומה לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטוראיה17/12/2010
האם כל אישה חייבת לעשות מוניטור?אני בשבוע 36 ומרגישה את העובר הרופא אומר שכרגע אין צורך במוניטור האם הוא צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2010הרופא צודק. משמתמשים במוניטור יותר לקראת הלידה בשבועות 38-40.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה על אולטראסאונדאורית16/12/2010
שלום שאלה שלי על אולטראסאונד ביום רביעי עשיתי עולתראסאונד ודופ היה איטי נאמר לי שאני בשבוע 6.6 וביום ראשון דופק היה בסדר אבל היו לי הפרשות ורופא נתן נרות פרוגסטרון מי יום א' ביום רביעי הלכתי לרופא בערב והו עשה לי עוד פעם אולטראסאונד ואמר שדופק בסדר אז אני לא מבינה כלום מחקה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על אולטראסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2010כפי שנראה, אין לך כל סיבה לדאגה. דופק איטי בתחילת ההריון הינו דבר תקין, וברגע שהסתדר, וכשההפרשות נעלמו - סימן שההריון ככל הנראה לעין, יתפתח כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)