מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוקר טוב- US ראשוןתודה רבה16/12/2010
בוקר טוב ד"ר,
אני בשבוע 5 ויומיים. אתמול עשיתי אולטרהסאונד ונצפה שק הריון.
הרופא ביקש שאגיע בעוד כשבוע בכדי שנצפה גם בעובר ואולי אפילו בדופק..
האם זה קצב ההתקדמות אושכבר אתמול היה צריך לראות עוד משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוקר טוב- US ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין16/12/2010אכן לא אמורים לראות עדיין לראות קוטב עוברי בעיתוי הבדיקה שביצעת.
הייתי מציע לך אפילו להמתין כ 10 ימים עד שבועיים אז בטח אמורים לראות עובר ודופק . אני בהחלט מסכים עם הרופא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USדנה15/12/2010
שלום!
אני כרגע בשבוע 13+6, ב- US אחרון אצל רופא נשים,אתמול, העובר לא זז כל כך ממש מעט, אך רופא אמר שדופק בסדר.האם יכולה להיות איזושהי בעיה או שזה בסדר שהוא לא זז באותו רגע? בדיקה הבאה (סקירה מוקדמת) רק ב- 30/12/10 אולי יש צורך לבדיקה נוספת לפני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010דנה שלום
הייתי לוקח את החיובי בבדיקה כפי שאמר הרופא שיש דופק תקין. העובר איננו זז כל הזמן ובהחלט ייתכן שדווקא בבדיקה הוא לא זז בלי שיש בעייה כלשהיא
לא רואה סיבה להקדים הבדיקה על פי הנ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני הדבר?תודה רבה14/12/2010
שלום ד"ר,
אני לקראת סוף השבוע החמישי ותחילת השישי והפטמות שלי יבשות ונראה שהעור ממש מתקלף..
האם זה הגיוני? ובבקשה תסביר לי ממה הדבר נובע?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיוני הדבר? - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010שלום רב
בפורום זה אנו עונים על שאלות בתחום האולטרהסאונד . ממליץ שתפני לרופא מטפל עם השאלה או לפורום המתאים בפורטל זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 8אירה14/12/2010
שלום, אני בהריון שבוע 8 (וסת אחרונה 17.10) לפני שבועיים ביצתי אולטרה-סאונד ראשון ונראה רק שק עוברי בגודל 0.5 ס"מ ללא עובר. בבדיקת אולטרה-סאונד אתמול, ניראה עובר בגודל 0.25 ס"מ ללא דופק. מה הסבירות לכך שהריון קטן יותר מהמחושב ותקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 8 - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010אירה שלום
גודל שק של 0.25 ממ תואם שבוע 6 לערך . בדיוק גבולי לראות דופק אך אמורים לראות עובר ובבדיקתך האחרונה ניצפה עובר כך שייתכן שגיל ההריון שלך צעיר יותר. בבדיקה הבאה שתבצעי אמורים לראות כבר דופק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למי שפירשרית14/12/2010
שלום רב,
כמה זמן מיום ביצוע הדיקור יש סכנה להפלה חלילה כתוצאה מהבדיקה?
מתי אפשר להיות רגועים שהבדיקה עברה בשלום מבחינת החשש להפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע למי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010שרית שלום רב
לרוב הימים הראשונים הם המשמעותיים לסיכון של זיהום והפלה. ניתקלנו כבר במיקרי זיהום גם שבועיים אחרי אך אלה בהחלט מיקרים נדירים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה שאלה..תמר13/12/2010
אני נמצאת בשבוע 31 באולטרסאונד היום הראה שFEMUR מתחת לאחוזון 5 ויש ריבוי קל של מי שפיר ....(22 AFI
(בדיקת סוכר שעשיתי של 50 יצאה 127 ..)
מה זה אומר?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה שאלה.. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2010יש מקום להערכת השלד של העובר באולטראסאונד הכוללת התבוננות במבנה העצמות הארוכות, ומדידתן. עלייך לפנות למומחה בתחום זה ולקבל הערכה מדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתשירן13/12/2010
היי,
אני בהריון תאומות כעת בשבוע 18 (לא זהות, אחרי IVF בבלינסון).
בעוד כחודש צריכה לעבור סקירה מאוחרת ואני מגיעה לעשות אותה גם בבלינסון (עוד שוקלת אם לעשות גם פרטי בנוסף).
הבנתי שהסקירה שעושים דרך בית החולים היא איננה כוללת את כל האיברים, וכי היא רק בסיסית??
אשמח לדעת מה כן בודקים (או מה לא), והאם ניתן להסתפק בבדיקה זו בלבד???
(העלויות לבדיקת תאומים בפרטי מאוד יקרות ואין באפשרותינו לשלם עליה, אך חשוב לי לדעת שבדקו לי הכול).
אשמח לתשובתכם.
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת דחופה
שירן13/12/2010כאשר התקשרתי כעת לאו"ס בבלינסון נאמר לי כי אתם לא מבצעים או"ס לתאומים עקב חוסר בכוח אדם??
האם הדבר נכון???? האם אתם לא יכולים לקבל אותי לסקירה מאוחרת??????
עברתי אצלכם את השקיפות (ואת טיפולי הפוריות ביחידה IVF) ואני מאוד מרוצה ומאוד רציתי לעשות בבלינסון.
אני בהלם מהתשובה שקיבלתי, האם באמת אתם יכולים לסרב לעשות לי סקירה בגלל שמדובר בתאומים? :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מאוחרת - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010שירן שלום
איננו נוהגים להמליץ היכן לבצע סקירה , היכן בודקים פחות והיכן יותר. אינני יודע מהם מקורותייך לגבי מה מבצעים ומה לא בבית החולים אך אינני בטוח שהיייתי שם מבטחי במקורות אלה לפי דברייך לעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שישי ללא דופקמעיין13/12/2010
שלום רב
אני בת 33 בשבוע 6 והחלו לי דימומים קלים (פעמיים בזמן יציאות). אתמול הרופא ערך אולטרסאונד ולא מצא דופק, כמו כן לא הייתה גדילה מהאולטרסאונד מלפני שבוע. השאלה היא האם זה תקין? מתי אמורים לראות דופק? האם זוהי תחילתה של הפלה? תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שישי ללא דופק - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010מעיין שלום רב
את בדיוק בגבול שבין עדיין אין דופק להופעת דופק ( בבדיקת אולטרהסאונד וגינאלית כמובן ) כך שהיעדר דופק עדיין לא מבשר רעות. עם זאת דימום לדני בשבועות אלה מכונה " הפלה מאיימת" במידה ואכן דימום נרתיקי. אך בהחלט לא תחילתה של הפלה.
אין מנוס מעיין מלהמתין ולראות לאן דברים הולכים...... נקווה שלטובה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובתודה רבה13/12/2010
בוקר טוב,
אני בשבוע 5 והחל מתחילת הטיפוליפ החודש הזה לא ביצעתי שום ספורט ובעיקר נחתי...
עד לפני חודש וחצי כל חיי נהגתי לעשות ספורט (טניס, ריצה, הליכה וכו'). רציתי לדעת האם אני יכולה לחזור ולעשות הליכות? הכוונה היא לחצי שעה על מהירות נמוכה (6.5-7), האם זה בסדר פעמיים שלוש בשבוע? או שמא עדיף להימנע עד שבוע 12 או לפחות עד בדיקת האולטרהסאונד?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ד``ר רון ברדין17/12/2010שלום רב
אנו מתמקדים בפורום זה בשאלות בתחום האולטרהסאונד. אני מציע לך לפנות לפורום המתאים הריון ולידה בפורטל זה לשאלותייך אלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמדות אצל העוברסיגל12/12/2010
שלום .
שלום . במעקב גדילה בשבוע 30 המדידות של העובר היו :
bpd מ"מ 78 מתאים ל31+4
HC מ"מ 282 מתאים ל30+4
ac מ"מ 237 מתאים ל28+0 .
FL מ"מ 53 מתאים 27+6 .
הערכת משקל : 1248 גרם .
כמו כן נבדקו גם המדדים הבאים :
הומרוס 48 מ"מ מתאים לשבוע 28+1 .
טיביה 46 מ"מ מתאים לשבוע 28 .
פיבולה 44 מ"מ מתאים לשבוע 27+1 .
רדיוס 41 מ"מ מתאים לשבוע 28+5 .
אולנה 46 מ"מ מתאים לשבוע 26+4 .
רציתי לדעת האם המדדים האלה הם מתחת לאחוזון 5 או מעל כי אני יודעת שמתחת לאחוזון 5 צריך לעשות בירור . האם הם בטווח הנורמה או שזה מעיד על גמדות או תסמונת דאון.
אציין כי גם אני וגם בעלי גבוהים 1.70 ו-1.80 .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמדות אצל העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2010קשה לתת אינטרפרטציה לגבי קיצור עצמות ארוכות ללא מדידתן באופן אישי. הייתי שמח לבדוק את עוברך ולתת לך הערכה לפי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה שבוע 32-עצם ירך קצרהחסוי12/12/2010
שלום רב,
במסגרת בדיקה שגרתית- מעקב גדילת עובר, במדידת הפמור, פמור ימין קצר ב- 6 מ"מ (53.2 מ"מ) מפמור שמאל (59.2 מ"מ) שנמדד תקין. נאמר לי שפמור ימין באחוזון 5. ישנה סימטריה בעצמות הארוכות האחרות. עצם הפמור הימנית נראית מעט באנגולציה.
הרופא לא התרשם מבעיה בהתגרמות של העצם. נצפתה טיביה פיבולה בצד האמור ובאורך תקין. מנח כף הרגל נראה תקין. נצפו עצמות ה- TARSAL.
אציין כי מדובר במהלך הריון תקין ללא כל בעיה. גובהי 1.71 ס"מ ובעלי 1.80 ס"מ.
מה משמעות תוצאות הבדיקה לעיל? אני מאד מודאגת היות ומדובר בשלב מאד מתקדם בהריון. האם ואיך ניתן לטפל? מה המשמעויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה שבוע 32-עצם ירך קצרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2010כמובן שהפרש בגודל העצמות הארוכות עלול להיות בעייתי, ועל מנת לייעץ לך כראוי אצטרך לבדוק את העובר בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר בוקר טוב!תודה רבה12/12/2010
שלום ד"ר,
רציתי לדעת האם בתחילת הריון (שבוע5 בערך)הגיוני שיהיו מדי פעם הפרשות דומות לאלו שיש לאחר ביוץ? (מעט צמיגיות אורוכת)?
זה ממש לעיתים... קרה לי פעמיים עד כה...
תודה ויום מקסים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר בוקר טוב! - תגובה
ד``ר רון ברדין16/12/2010שלום רב
אין לשבוע מסויים ההפרשות האופייניות
אם אינך שקטה לגבי טיבם פני לבדיקה אצל הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוכרת תאריך של ווסת אחרונהמור11/12/2010
היי
אינני מצליחה לזכור את התאריך של הווסת האחרונה שלי, מאידך הנני זוכרת מצוין את היום בו נכנסתי להריון (בדר"כ אנחנו שומרים ובאותו הלילה פיספסנו) התאריך המדוייק הנו 5\11\2010 האם תוכל בבקשה לומר לי את שבוע ההריון בו אני נמצאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זוכרת תאריך של ווסת אחרונה - תגובה
ד``ר רון ברדין16/12/2010מור שלום
בבדיקת האולטרהסאונד הראשונה שתבצעי ניתן בדר"כ להעריך את גיל ההריון
תאמי זאת עם הרופא המטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5+2ענבל10/12/2010
שבוע חמישי +2
באולטראסונד נצפה שק הריון קטן ללא עובר בינתיים(הרופא לא כתב הערות נוספות)
מזה יום שיש לי הפרשה חומה בהירה קלה וצמיגית מעט
האם זה נורמלי?האם בשלב הזה אמורים לראות כבר עובר או עדיין לא?
בברכה ותודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5+2 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני11/12/2010לשיר
שבוע 5 הוא מגבלתי מבחינת ראית דופק
ויתכן שיש הפרש קל של כשבוע ואת רק בשבוע 4.5
לכן אין ברירה ויש לבצע אולטרה סאונד חוזר כפי שודאי הומלץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי שריר הלב-דחוףמ.מ10/12/2010
אני שבוע 25 ובבדיקה שביצעתי אצל קרדיולוג נימצא כי עובי המחיצה בין חדרי הלב הינה בין 3-4 מ"מ והפנו אותי לבצע בדיקה חוזרת בעוד 3 שבועות... רציתי לברר מה משמעות העובי הזה?האם זה מסוכן?מה יכולות להיות ההשלכות של עובי זה? האם יש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי שריר הלב-דחוף - תגובה
ד''ר ראובן שרוני11/12/2010למ.מ
עובי המחיצה הוא בערך 0.1 ממ לכל שבוע ולכן בשבוע 25 סביב 2.5 סמ
הרצון לעקוב מאחר והמדידה לא היתה מדויקת (מבחינת החתך) או רצון לראות את ההתפתחות של הממצא. לפרטים נוספים יש לשאול את הבודק עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)