מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק ללא עוברגלינה15/01/2011
ווסת אחרון 15/11/10.
קיבלתי זריקת אוביטרול 30/11/10 שזה אומר שהעיבור חל רק לאחר ההזרקה.
לפי תאריך ווסת אחרון אני אמורה יהיות שבוע 8-9.
האם לפי הזריקה אמור ליהיות שוני בשבוע ההריון.
אני שואלת מאחר והייתי במיון ונראה שק זעיר ללא עובר המותאם לשבוע 5 לטענת הרופא, האם יש סיבה לדאגה, יש לציין כי יש לי הקאות מעבר לסטנדרט של הריון- האם יש ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק ללא עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011בהחלט יש ממה לחשוש, ורצוי לעקוב באולטראסאונד אחר הממצאים בחלל הרחם. לפי תיאורך, עדיין קיים סיכוי לביוץ מאוחר, אם כי לא שכיח שהאיחור ההתפתחותי יהיה כה גדול. המשיכי במעקב ה US עד לקבלת ממצא משמעותי יותר או לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילת תאים במי שפירמלי14/01/2011
עבר יותר מחודש מ אז הדיקור ואין תוצאות. אחרי שהתקשרתי לברר אמרו לי שהתאים לא גדלו מספיק כדי לתת תשובה מלאה אבל התאים שנבדקו תקינים וצריך להמתין לתשובה מלאה שתגיע תוך מספר ימים.
יש משמעות מבחינת תקינות לקצב גדילת התאים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב גדילת תאים במי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011התשובה היא לא. קורה לעיתים שיש קצס גדילה איטי יותר של תאים, ולא ברור מדוע. עוד קצת סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בטאאני14/01/2011
שבוע 3 בטא 244 (12 יום אחרי ביוץ)
שבוע 4 בטא 2200 (הכפלה של יותר מ-2)
יכול לרמוז על תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בטא - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011את יודעת למי נתנה הנבואה?
בגדול, התשובה: יתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןליאת14/01/2011
קצת מבולבלת הייתי בשקיפות עורפית . לפי הרופא אני בשבוע 12+ 4 ימים .
האם זה אומר שאני בשבוע 13 כבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011קיים אמנם בלבול מושגים.
הגינקולוגים, אומרים שאת נמצא בשבוע 12 ועוד מספר ימים - כלומר סיימת 12 שבועות ואת עוד מספר ימים בשבוע ה 13. פרקטית - את בשבוע ה 13 אך עדיין לא סיימת אותו. אנו קוראים בשמו רק לשבוע שכבר הסתיים!! ומוסיפים את הימים עד לסוף השבוע. לכן את אמנם בשבוע ה 13 , אך לא סיימת אותו, ולכן אינני יכול לקרוא לו שבוע 13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USנירה13/01/2011
מתי ניתן לבצע בדיקת US ראשוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011ניתן לראות שק הריוני שבוע לאחר האיחור בוסת או 3 שבועות לאחור הביוץ. עובר נצפה בשבוע 6 ודופק גם כן. מדובר כמובן באולטראסאונד וגינלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד טבורי מורחב?תמר12/01/2011
שלום רב,
ביצעתי סקירת מערכות מורחבת, בשבוע 24+4, אתמול.
נמצא כי הוריד הטבורי מפותל בחלקו התוך בטני והינו 6.6 מ"מ, מעט מורחב לדברי הרופא.
האם יש ממה לחשוש? מה זה אומר מורחב ומפותל? האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד טבורי מורחב? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011ממצא זה בד"כ אינו נחשב לממצא מהותי, ומחייב מעקב באולטראסאונד בלבד. לאחר הלידה עם סגירת חבל הטבור, הממצא נעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים חריגים בסריקת מערכות 1ענבל12/01/2011
שלום רב,
אני בת 33 אם לשני ילדים בריאים לאחר 2 הפלות ספונטניות לא רצופות.
כעת הריון נוסף בשבוע 15 בסריקה התברר כי ואני מצטטת את הממצאים:
"CPC דו צדדי ככ ציסטה צווארית חד צדדית בגודל של כ 3.2*1.7 מ"מ. עקב המצאות שני סממנים רכים מומלץ ביצוע יעוץ גנטי ואקו לב.
אני בלחץ נוראי האם אני צריכה מי שפיר עכשיו וסקירה של כל סנדרום אפשרי כולל ציפ דנ"א או האם כדאי להפסיק את ההריון כי זה בוודאות לא ממצע תקין. אני כמובן אלך ליעוץ גנטי אבל אם תוכלו להרגיע אותי או שלא עד אז אני אשמח לכל חוות דעת מלומדת מה זה אומר.
תודה מראש על כל עזרה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים חריגים בסריקת מערכות 1 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011בשום אופן לא מדובר על הפסקת הריון בגין ממצאים אלו. בנוכחות כרומוזומים תקינים, רוב הסיכויים שהעובר בריא מותקין. אינני משוכנע שהצ'יפ הגנטי הינו הפיתרון לחרדותייך. כפי שציינתי, אם בדיקת מי השפיר תצביע על כרומוזומים תקינים, העובר לא יסבול מתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירלירון11/01/2011
אני עוד חודשיים בת 35.(הריון ראשון עשיתי דיקור מי שפיר מבחירה)
היום אני בשבוע 18 ו4 ימים ועוד שבוע יש לי תור לדיקור מי שפיר.
אני בהתלבטות גדולה אם לעשות את הדיקור, בגלל שהריון קודם ילדתי בשבוע 35 בעקבות
ירידת מים וגם בהריון זה יש לי שליית פתח.
השאלה שלי האם הדיקור יותר מסוכן כאשר יש שליית פתח?
שאלה נוספת באותו נושא היא שבסקירה שעשינו לפני שבועיים נאמר לנו שהעצמות הארוכות קצרות ב4 ימים ממה שהן צריכות להיות (שנינו לא נמוכים)והשאלה שלי היא האם בדיקור מי שפיר אפשר לראות אם בעיית העצמות היא בעייה כרומוזומית?
לגבי התשובות של הבדיקות אז השקיפות יצאה מעל 10,000 והחלבון יצא 1:4000
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011כיון שאני חסיד של בדיקות מי שפיר, אני ממליץ על הבדיקה, קל וחומר שאת סביב גיל 35. בנוכחות שלית פתח מרכזית, האפשרות של ירידת מים עקב הדיקור נשללת, ולכן הסיכון לסיבוך זה לא קיים.
קיצור עצמות ארוכות ב 4 ימים בשבוע מוקדם, אינו מעיד בשום תנאי על על גמדות עתידית!. בבדיקת מי שפיר ניתן לבדוק את הגן לגמדות מסוג אכונדרופלזיה ("גמדי הקרקס"), אך רק כשיש אינדיקציה לכך, ובמקרה שלך לאור קיצור רק בן 4 ימים, זה עדיין מוקדם. ניתן ורצוי לבצע במי השפיר תהליך של שמירת תאים, ואז אם חס וחלילה יש בעייה במדידות העובר ניתן לשלוח את הצ'יפ הגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הצלחה בדיקור מי שפירחנה11/01/2011
אני בת 40, אתמול ביצעתי דיקור מי שפיר בשבוע ה- 18. בדיקור הראשון יצא דם (כנראה משיליה קדמית )-המחט חדרה דרך השיליה למי השפיר. מיד לאחריה בדיקור נוסף שגם חדר דרך השיליה לא נשאב דבר.לא הסכמתי לדיקור שלישי וחזרתי הביתה, אני מרגישה טוב מאוד אך בהתלבטות מה לעשות בהמשך האם לבצע שוב דיקור, מתי והיכן? . ברצוני לציין כי שאר הבדיקות עד היום -שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת יצאו טובות מאוד. אני עדיין מחכה לתוצאות החלבון העוברי שעשיתי לפני שבוע. אשמח לקבל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי.....
חנה13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה באותו נושא- דיקור מי שפיר חוזר
דפנה13/01/2011במקרה שלמרות שבוצע דיקור לא נשאב נוזל (הומלץ על מנוחה יומיים ולאחריה בדיקת אולטראסאונד שהדגימה תנועות עובר), כמה זמן מומלץ להמתין לפני ביצוע בדיקה חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה של אף באולטרסאונדרונה11/01/2011
שלום רופא נכבד
אני בשבוע 25 ובסקירה בתלת מימד נראה אף רחב במיוחד לעובר.
האם לכל העוברים אף רחב בשלב זה?
סליחה על השאלה המוזרה אבל זה קיצוני וקצת מטריד אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורפולוגיה של אף באולטרסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין13/01/2011רונה שלום
תופעה שכיחה בתלת מימד שאף ניראה ככה. על פניו ובלי לראות התמונה לא נשמע מימצא שיש לדאוג מימנו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כיליה מורחב- שבוע 35+2אסנת11/01/2011
שלום
אני בשבוע 35+2
נמצא כי יש אגן כליה מורחב שמאלי בגודל: 7.6 מ"מ
אגין כיליה ימני תקין
האם זה בעייתי?
אציין כי לבתי גם נמצא אגן כיליה מורחב בגדול 8 מ"מ בשבוע 36 והיא בת שנה ו 4 חודשים ואנחנו במעקב איתה.
האם יכול להיות משהו גנטי מולד?
האם יכול להיות בעייתי?
תודה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כיליה מורחב- שבוע 35+2 - תגובה
ד``ר רון ברדין13/01/2011אסנת שלום רב
רוחב אגן כלייה של 7.6 ממ ה מהווה הרחבה קלה בלבד עד גבולית של אגן הכלייה בשבוע זה. בהנחה שאין כל מימצא חריג אחר הרי שסביר שאחרי הלידה יסתדר. מומלץ שתיידעי רופא הילדים בלידה . אני מניח שתקבלי המלצה לאולטרהסאונד של היילוד מכוון לכליות לכחודש אחרי הלידה. . בצעי הערכה נוספת לקראת הלידה ואם אין שינוי כניראה שהמימצא לא משמעותי. לא ברור לי מה המימצא אצל ביתך בעטיו את במעקב אך רוחב אגן כלייה הנקוב לעיל מוגדר בהחלט כמוגבר קל בלבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר ראשוןליאת09/01/2011
בת 35 הריון ראשון תוצאות
PAPA-A 0.99 MOM
PAPPA-A 2764 MIU/L
FREE B- 3.28 MOM
FREE B- 138.2 NG/ML
סיכון לפי גיל - 1:330
סיכון מחושב עם שקיפות (0.4 מ"מ)- 1:950
טריזומניה - 1:10000
האם הסיכון גבוה ? האם מחייב דיקור ? אני מאוד פוחדת ... \
אילו עוד בדיקות יכולות לתת אינדיקציה לפני הדיקור ?\
האם בסקירה המוקדמת ניתן לראות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין13/01/2011ליאת שלום רב
הסיכון לתסמונת דאון בו מקובל להמליץ על דיקור מי שפיר הוא סביב 1:380
הסיכון שלך קטן מזה כלומר 1:950 . בשלב זה אני מציע שתבצעי את סקירת המערכות המוקדמת ואת בדיקת החלבון העוברי ובהתאם קבלי החלטות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא חריג ב USר09/01/2011
שלום!
אני בת 29, הריון שני, הראשון לפני 4 שנים - תקין, כרגע נמצאת בשבוע 21+3, היום עשיתי סקירת מערכות מאוחרת במכון של קופ"ח מכבי. ב US הרופא הדגיש שישנה בעיה במבנה של האפרכסת הימין (בשמאל נראה שהכל תקין), הגודל של האפרכסת קטן יותר ונראה שחסר חלק מאחורה. הופנתי ליעוץ גנתי.
חשוב לציין שסקירת מערכות מוקדמת מורחבת הייתה תקינה , אך לא היה דגש לגבי מבנה של האפרכסת.
האם יש מקום לדאגה רצינית? מהוא השלב בו ניתן לראות את המבנה הסופי של האוזניים? האם זה יכול לרמוז על בעיה כשהיא בהתפתחות?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חריג ב US - תגובה
ד``ר רון ברדין13/01/2011ריטה שלום רב
בשבוע בריון זה שלך אזניים ניראות מפותחות דיין . קשה לי להתייחס באופן תאורטי למימצא ואני מציע שתפני בהתאם להפניית הרופא שבדק אותך ובתאום עם הרופא המטפל שלך להמשך הערכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקליעל06/01/2011
פרופ' מייזנר שלום רב.
אני פונה אליך בבקשה למתן חוות דעת דחופה נוספת בקשר להערכת משקל שביצעתי לפני 4 ימים.
בשבוע 36+4 ימים. ביצעתי הערכת משקל לצורך מעקב גדילת העובר, ולהלן התוצאות:
מי שפיר: AFI 9 ס"מ
מדידות: BPD 87 מ"מ, 311 HEAD CIR מ"מ, AB.CIR 282 מ"מ, יחס 1.HC/AC 1 , מ"מ FEMUR LENGTH 70 , גיל הריון US 34.6, הערכת משקל 2300 גר', זרימות דם: עורק טבורי - 2.5S/D.
לאחר בדיקה זו ביצעתי בדיקת מוניטור שהייתה תקינה והרופא אמרה לי שבינתיים צריך לעקוב אחרי זרימת הדם וכמות מי שפיר (יש לי בדיקה ביום שני הבא) ובדיקת הערכת משקל בעוד שבועיים ימים, וגם מוניטור כל 3 ימים. ושבינתיים אין מה לדאוג ואפשר לחכות עד שבוע 38 ובמידת הצורך לבצע זירוז.
יש לציין כי בכל הבדיקות הקודמות שביצעתי כמות מי השפיר הייתה תקינה וגם זרימת הדם.
אני מבקשת את חוות דעתכם הדחופה. אני לא רגועה ונמצאת במתח נוראי.
בתודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011יעל שלום,
העובר שלך לפי משקלו נמצא בגבול התחתון של הנורמה, ומדידותיו על הגבול בתחום התקין. אני מניח שזו הסיבה שהרופא ביקש לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים , כמקובל. לפי תיאורך, הבדיקות שנערכו לעוברך, מראות על מעקב נכון והמשיכי בו. כל עוד העובר לא "סטה" מהנורמה, ידרש מעקב באולטראסאונד כולל זרימות. בהצלחה, ולא להכנס לפניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום us ראשוןסיון06/01/2011
שלום ..
אני בהריון מivf החזרת עוברים 15.12 אתמול עשיתי אולטרסאונד ראשון והאלה ההמצאים:
נצפה שק הריון תוך ריחמי בקוטר6.6*7.2 מ"מ ,מתאים ל 5.3 שב'.
נצפה שק חלמון עם קוטב עוברי , טרם נצפה דופק.
שאלותיי הן: קראתי בפורום הזה על מישהי גם בשבוע 5+3 שגודל העובר 2 מלימטר .
אז שלי לא תקין ??? לפי מיטב הבנתי זה ממש יותר גדול.
האם הבדיקה תקינה ?
לפי הספירה שלי אני 5+4 ובus 5+3 האם משמעותי ?שאלה אחרונה האם בשבוע הבא ביום שלישי אני יכולה כבר לקבוע לדופק???
תודה רבה לכם מראש ויום מקסים !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום us ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין13/01/2011סיוון שלום רב
על מנת להיות מעשיים אל לך להשוות נתוני עובר בהריון אחר לאלה שלך בטח לא בשלב צעיר זה. כעקרון דופק עוברי ניתן לראות אחרי שבוע 6 בבדיקה וגינלית. אפשרי בשבוע שקבעת אך מספר ימים קדימה ל 7+ בהחלט יש לראות דופק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)