מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרימסטר ראשון תוצאותאיילת20/01/2011
שלום רב, שקיפות עורפית 1:500 סקירה ביוכימית,1:2150,חלבון עוברי 1:145,למי מהבדיקות יש משקל רב יותר בהתייחס לתיסמונת דאון?
תודה מראש
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרימסטר ראשון תוצאות - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2011שלום איילת
השילוב של שקיפות עורפית ובדיקת סקר ביוכימי טרימסטר 1 מדוייקים יותר בהערכה על פני בדיקת החלבון העוברי בשבועות המתקדמים יותר.
ממליץ שתפני לייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר כן/לא נוכח הנתונים משתי הבדיקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרימסטר ראשון בדיקות
איילת22/01/2011תודה רבה על תגובתך.
שבוע טוב.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pruv במהלך סקירת מערכות מוקדמתמלכה20/01/2011
שלום רב,
בת 26.5, הריון טבעי ראשון. ביצעתי אתמול סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 ומהלך הבדיקה היה תקין מלבד הממצא היחידי של Persistent rt umbelic vein.
היום הייתי אצל הרופא נשים והוא ציין שאין סיבה לדאגה. אך, עליי לבצע אקו לב עובר וייעוץ גנטי.
שקיפות עורפית יצאה 1:4753 ובשבוע הבא יש לי בדיקה לחלבון עוברי להשלמת התחבין המרובע. כמו כן, בסקירה מאתמול נצפתה עצם אף, כמות מי שפיר תקינה וכן, כפל עורף תקין.בנוסף, חדרי לב תקינים, מחציה שלמה ועורק ראשי ולמעשה, שאר הבדיקה הייתה תקינה- תודה לאל!
מהו בדיוק הממצא החריג? האם הוא מסוכן לעובר? לאלו מומים הוא יכול לגרום או להיות מקושר? והאם באמת עליי לא להיות בלחץ.
אודה על תשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pruv במהלך סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2011שלום מלכה
אני בהחלט מסכים עם ההסבר שקיבלת מהרופא המטפל שלך. אכן שה איננו מום או מימצא בעייתי כאשר כל שאר הסקירה תקינה ודיווחת בהרחבה שאכן תקינה. מקובל לבצע אקו לב עובר והופנית לכך וכן ייעוץ גנטי בשאלה של הצורך בדיקור מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpruv במהלך סקירת מערכות מוקדמת
מלכה22/01/2011שלום רב,
ראשית, תודה רבה על המענה המהיר והסיוע!!! עוד יותר נרגעתי...
שנית, אם יורשה לי עוד מספר שאלות:
ממה מתפתח ממצא זה? האם זה גנטי?
ולאילו מומים זה מתקשר או גורם?
תודה רבה לך על כול העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת- מותר ואגינלי?אני19/01/2011
אני בחורה מלאה ולכן גם הסקירה המוקדמת וגם השקיפות העורפית נעשו לי באופן ואגינלי. את הסקירה המאוחרת עשיתי באופן פרטי אצל פרופ' ידוע ומומלץ מאד אשר התלונן ללא הרף על כמה קשה לו לראות את העובר וכמה כואבת לו היד מללחוץ על המכשיר. יצאתי פגועה מאד (ועם כאבי בטן מהלחיצות החזקות) מהבדיקה עליה שלמתי הרבה מאד כסף. היום התקשרתי להתלונן והפרופ' חזר אלי בעצמו והתנצל שוב ושוב. כששאלתי מדוע לא עשה את הבדיקה באופן ואגינלי ענה כי מדובר בשבוע מאוחר מדי לבדיקה ואגינלית (אני בשבוע 23 וארבעה ימים). האם באמת אסור לבצע בדיקה ואגינלית בשבוע כזה?
לתגובה מהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת- מותר ואגינלי? - תגובה
ד``ר רון ברדין03/07/2011שלום רב
סקירה מאוחרת לא מבוצעת וגינלית לא כי אסור אלא כי הרחם והעובר גדולים וכך שגלי הקול בגישה הוגינלית מוגבלים בעומק אליו יכולים להגיע ולהראות את העובר אופטימלית .לעיתים לשם הדמייה מסויימת של העובר כאשר הראש או חלק אחר קרוב לצוואר הרחם אז משתמשים בגישה וגינלית כדי לראות חלקים ספציפיים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מאוחרת- מותר ואגינלי? - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2011שלום רב
סקירה מאוחרת לא מבצעים וגינלית לא כי אסור אלה כי ההדמייה לא מספקת עקב גודל הרחם ושק ההריון עם העובר . בשבועות אלה העובר במרחק מגלי הקול המגיעים מהמתמר הנרתיקי והרזולוציה לא טובה דייה .לכן מבוצעת הבדיקה בגישה בטנית אז גלי הקול חודרים טוב יותר לעומק.בנשים מלאות אכן גם הבדיקה בגישה הבטנית קשה לא פעם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני" ולד"ר-בעיה דומה מאוד!!!
הילה25/01/2011האם יש רופא שעושה סקירה מורחבת לבעיה של עודף משקל???
האם שווה לשלם באופן פרטי עבור הסקירה וגם לצאת פגועה שהיה מאוד קשה לראות משהו?? דחוף צריכה עזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופנית לביצוע גרידהמרי19/01/2011
שלום ,
אמש ביצעתי אולטסאונד ראשון לאיתור דופק. הנני בשבוע7 +1 (על פי תאריך ביוץ משוער 30/11/10 ).
נראה שק הריון תוך רחמי בגודל 30*16 מ"מ בתוכו מחיצה , ללא שק חלמון או קוטב עוברי .
הופנתי לביצוע גרידה.
זהו הריון שני .
כאשר ההריון הראשון היה תקין עם לידה רגילה. (לפני 2.5 )
אני מבולבלת וחסרת אונים אודה להתייחסותכם ותשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופנית לביצוע גרידה - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2011מרי שלום
אכן שבוע 7 + אמורים לראות בבירור דופק וקוטב עוברי. במצבים בהם לא ניראה ייתכן וההריון צעיר יותר אך לפי הנתונים לעיל מהתרשמות הרופא הבודק ההריון לא תקין. לגבי אופן סיום ההריון רצוי שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוחרוני19/01/2011
שלום
בעקבות הריון בסיכון גבוה ( ללא ממצאים בהריון שלי אלא עקב סיפור משפחתי) הייתי במעקב במרפאה נוירולוגית לעובר בביתחולים וולפסון.
סקירות המוח תקינות לחלוטין.
על פי בקשתי בוצע גם MRI מח בשבוע 33 .
התוצאות סוכמו בטווח התקין.
על חדרי המוח נקבע שהם סימטריים וללא הגדלה אך במדידות נרשם בסוגריים : 7 מ"מ ו- 7.8 מ"מ
שוב, זה נרשם כסימטרי והבדיקה סוכמה כתקינה.
שאלותיי:
1. האם הפער הזה אכן הוא לא מוגדר כאסימטריה?
2. מאיזה פער זה נחשב אסימטריה?
3. האם אני יכולה להיות רגועה ואכן כמו שנרשם זה תקין לחלוטין?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2011יעל יקרה
אינני יכול להתייחס לבדיקה אחרת מלשונה הברור שהיא תקינה. הבדלי רוחב חדרי המח לעיל חסרי משמעות .תקין בהחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות קרומי הכוריוןאמא19/01/2011
אני בשבוע ה-19 להריוני (הריון שני מ-ivf) בבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים נמצא כי יש לי הפרדות קרומי הכוריון בקצה השמאלי של השלייה ושני הפרדות בקצה הימני. אני לא מדממת. הרופא ביקש שאני אחזור על האולטרסאונד בעוד 10 ימים ולא להרבות במאמץ. אני קצת דואגת אני בת 40, מהלך הריון תקין עד כה וביצעתי בדיקת מי שפיר לפני שבוע (אולי יש קשר?). מה זה בדיוק אומר והאם יש מקום לדאגה?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות קרומי הכוריון - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011שלום שרה
תופעה של היפרדות קרומים מוכרת. יש משמעות לא קנטה לגודל ההיפרדות - האם מינימלית/גדולה ולכך אין תיאור מהנתונים לעיל. אם אין דימום כמות מי שפיר תקינה ועובר תואם גיל הריון לא נותר אלה להמתין עד לבדיקה הבאה ואני בהחלט מסכים עם גישתו של הרופא שבדק אותך ונתן לך ההמלצות לעיל
לגבי הקשר לדיקור מי שפיר לרוב איננו גורם לכך . אם יש קשר כלשהוא אצפה שיהיה בשלייה קדמית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד- בבקשהתודה רבה19/01/2011
שלום,
אני בשבוע 10+3, והחל מהבוקר סובלת מכאבים ודקירות בעצם הזנב. מעולם לא חוויתי זאת לפני כן וכשזה דוקר זה מרגיש כמו חשמל שמשתק לשנייה. בנוסף הגב העליון שלי תפוס ובכל נשימה הכאב מתחזק (מרגיש כמו סרעםת תפוסה- חוויתי כבר מספר פעמים בעבר).
חשוב לציין, שיש לי בלט דיסק בגב L4L5- S1 .
מה עלי לעשות מעבר למנוחה? האם כדאי שאגש לרופא? למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד- בבקשה - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011שלום רב
אכן ענית על השאלה ואני בהחלט ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריוןדיאנא19/01/2011
ב3.1.11 היה לי ווסת אחרון אבל היה ליומיים אחר כך התחילו אצלי בחילות הקאות בבוקר אני לא יכולה להריח אוכל צריכה כל הזמן לישון חולשה בגוף
עשיתי אולטראסונד יצא שיש שקשל הריון ממש קטן ,עשיתי בדיקת דם יצאה שלילית ,לידעתכם כל הזמן שעבר לקחתי תרופות נגד דלקת בשרירים איתופן וגם קמיות של אופטלגין האם זה מפריע ולמה קורה לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011דיאנא שלום רב
על פי בדיקת הדם שביצעת אינך בהריון
נוכח תלונותייך פני לבדיקה על ידי רופא ובהתאם להחליט על אופן הבירור הנחוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר גדולימית19/01/2011
שלום, ביצעתי הערכת משקל בשבוע 30+6 ולהלן התוצאות-
BPD 85 מ"מ-מתאים לשבוע 33+6
305 מ"מ HC-מתאים לשבוע 34+3
261 AC -מתאים לשבוע 30
FERMUR 59 מ"מ- מתאים לשבוע 30+5
יחסים/משקלים:
HC/AC 1.17
AC/FERMUR 4.42
BPD/FEMUR 1.44
HC/BPD 3.59
FL/HC 0.19
הערכת משקל לפי HADLOCK 1 1621 גר'
הערכת משקל לפי HADLOCK 4 1,700
אמרו לי לבוא עוד 3 שבועות לאולטרסאונד נוסף. האם צריך לבקש אולטרסאונד מכוון ראש? מה עושים.אודה לתשובה מהירה,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש עובר גדול - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011ימית שלום
ערכי מדידות הראש שביצעת שניהם נימצאים בתוך תחום 2 סטיות תקן לגיל הריון כלומר בתחום המוגדר תקין. בחלק גדול מהמיקרים אחד מבני הזוג אף הוא עם ראש גדול וזה מסביר המימצא. יש מקום לבחון הערכות קודמות ה אם גם בהם היקף הראש נימצא גדול משאר המדדים. ולבסוף הייתי מקצר טווח הבדיקה הבאה לעוד 10-14 יום ולבדיקה מכוונת לראש במידה והפער אכן גדול או גדל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPDברוריה18/01/2011
שלום
שבוע 30.5. ביצעתי היום סקירה מכוונת לצורך מעקב אחרי אגני כליות מורחבים.
מלבד מעקב זה, להלן תוצאות מדדים נוספים.
BPD - גודל 84 מ"מ מתאים לשבוע 33.5
HC - גודל 303 מ"מ מתאים לשבוע 33.4
AC - גודל 262 מ"מ מתאים לשבוע 30.2
FEMUR - גודל 53 מ"מ מתאים לשבוע 28.1
ממוצע גיל הריון עפ"י HC ו- FL הוא 30.6
יחס HC/AC הוא: 1.16
יחס AC/FEMUR הוא 4.94
יחס BPD/HC הוא: 3.61
יחס FL/HC הוא 0.17
הערכת משקל לפי HADLOCK1 הוא 1443 גרם
הערכת משקל לפי HADLOCK4 הוא 1534 גרם
הרופא ציין כי יש פערים בין המדדים (היקף הראש לעומת עצם ירך) ונראה מודאג. הוא גם העלה את האופציה של גמדות. הופניתי לסקירה מכוונת נוספת בעוד שבועיים.
אני מאוד מודאגת מנתונים אלו. אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011ברוריה שלום רב
אורך הירך תואם אחוזון 5 לגיל ההריון . חסרות לי מדידות שאר העצמות הארוכות האם גם הן קצרות מהשבוע. כמו כן האם קיצור זה חדש או מאפיין את כל הבדיקות הקודמות בעיקר שליש שני ומעלה. מעבר לכך מוקדם להתייחס לגמדות בנתונים הנ"ל והייתי מצפה לקיצור משמעותי הרבה יותר ! יש לציין שבמידה ואת או בן זוגך נמוכים הרי שיכול להתאים.בכל מיקרה מומלץ שתחזרי על כשבועיים מבדיקה קודמת לאורך כל העצמות הארוכות אם הירך קצרה משמעותית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה בשבת!!!!
ברוריה22/01/2011תודה!
לשאלותיך, עד כה הכל היה תקין, בסקירה מוקדמת +מורחבת.
אין עדיין מדידה של כל העצמות הארוכות כי אעשה את זה רק בעוד שבוע וחצי בערך.
בנוסף, עברתי דיקור שהיה תקין (דיקור שנבע מתוצאות של 1:190 בבדיקות המשוקללות) אם כי נאמר לי שדיקור לא היה מגלה אם מדובר חלילה ב...(קשה לי לחזור על זה אפילו).
דבר נוסף, אכן אני ובעלי נמוכים 1.65 מ' בעלי , ו1.60 מ' אני.
כולי תקווה שזה אכן מצביע על כך שהילדה פשוט דומה לנו ולא חלילה משהו מעבר.מקווה לטוב!
ושוב תודה על המענה. תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות עוברינטע18/01/2011
שלום.
בשבוע 17 ערכתי סקירת מערכות בה נמצא VSD מוסקולרי בחוד הלב בגודל קטן. שאר הבדיקה - תקינה
שבוע 19 עשיתי דיקור מי שפיר- תקין
שבוע 19+5 נצפה דופק לאחר הדיקור
חלבון עוברי- תקין
שבוע 20- העובר לצערי הרב מת.
העובר שלי נשלח לבדיקה פתלוגית שלפי התחזית עוד שלושה חודשים תגיע תשובה ועד אז רציתי לדעת האם יכול להיות קשר ל VSD?? או לבדיקת מי השפיר??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות עוברי - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011נטע שלום רב
צר לי מאוד על המהלך העגום כל כך.....
לצערי לא אוכל לתת לך תשובות מיידיות לסיבה. ה VSD איננו סיבה לכך ואמנם סמיכות לדיקור אך לא ניתן לשים האצבע על הסיבה.
אני ממליץ לך לפנות כשתיתאוששי לרופא נשים לניסיון להעריך סיבות למות העובר כולל בדיקות דם . בחלק גדול מהמיקרים לצערי האיננו יודעים הסיבה
בתקווה שתיתאוששי מהר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר טרימסטר ראשוןגלי18/01/2011
שלום רב,
בת 30, הריון שני שבוע 13.
בשקיפות עורפית: עובי השקיפות 1.57 מ"מ. (סיכוי לתסונת דאון לפי הגיל 1:825, לפי הגיל והשקיפות 1:4852)
תוצאות בדיקת הדם (סקר טרימסטר ראשון) שעשיתי יום למחרת: הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל 1:880, לפי הגיל והבדיקות הביוכימיות 1:1700 האם תקין? חברה שלי בת גילי קיבלה תוצאה של 1:1000. (למה הפער?)
אשמח לקבל חוות דעתך בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר טרימסטר ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011גלי שלום רב
סיכון משוקלל של 1700: 1 נחשב תקין!
עצה קטנה לי אלייך , הימנעי מהשוואה /השלכה לגבייך מהריונות אחרים בסביבה . לרוב רק מבלבל ואף מלחיץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריון117/01/2011
אם יצא לי בבדיקת דם 2774 איזה שבוע אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011שלום רב
שבוע 5 +2 לערך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירךרינת17/01/2011
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת נוספת לגבי המדדים
סקירב ראשונה גיל הריון לפי ו.א 15.1
BPD 31.4 מתאים ל שבוע 15.6
AC 94 מ"מ מתאים לשבוע 15.4
HC 112 מ"מ מתאים לשבוע 15.3
CE 13.2 מ"מ מתאים לשבוע 15
FE 16.68 מ"מ מתאים לשבוע 14.6
סקירה שניה בשבוע 24 לפי ו.א
BPD 62 מ"מ מתאים לשבוע 25.2
HC 225 מ"מ מתאים לשבוע 24.4
AC 208 מתאים לשבוע 25.3
FE 44 מ"מ מתאים לשבוע 24.3
הערכת משקל:
שבוע 31.2
FL 5.83 מתאים לשבוע 30.1
HC28.8 מתאים לשבוע 31.3
BPD 7.9 מתאיםלשבוע 31.6
AC 27.8 מתאים לשבוע 31.6
אציין שהשקיפות עופרית הייתה תקינה 2 מ"מ- NT Kלפי גיל ובדיקה- 1:3196
תבחין מרובע: 199 PG\ML
MOM 0.8
מקווה שלא החסרתי נתונים
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך - תגובה
ד``ר רון ברדין22/01/2011שלום רב רינת
על פי המדדים לעיל ניראה שעובר קרא את הספר וגדל על פי הטבלאות התקינות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע 6+5מישהי16/01/2011
עשיתי בדיקת US בשבוע שישי+5, הרופא לא ראה דופק ואמר להגיע עוד שבוע וחצי.
הציפייה הורגת...האם כדאי לעשות בדיקת דם בימים הקרובים ולראות אם הבטא גדלה מהבדיקה הראשונה או להמתין לבדיקת US הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בשבוע 6+5 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2011בדיקת הדם לא תועיל. יש לחזור על הUS ולנסות ולזהות דופק. בשבוע כזה, יש לצפות בדופק, אלא אם יש טעות בגיל ההריון או שההריון מלכתחילה אינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק שבוע שישי+5
מישהי16/01/2011האם התכוונת שבשבוע שישי+5 כבר הייתי אמורה לראות דופק?
ולמה בדיקת דם לא תעזור במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נעה16/01/2011היי גם אני היום שבוע 6+5 עם שק הריון ללא תוכן הבטא מאוד גבוהה 20787 בואי נגיד שמעל 13000 צריך לראות דופק ועובר ... היום עשיתי בדיקה נוספת של בטא אם הוא ירד אז ההריון לא תקין זו התשובה שקיבלתי במיון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)