מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה מאוחרתנעמי06/01/2011
שלום, אני בת 32 בהריון שני בשבוע 24+3. ביצעתי את כל הבדיקות עד כה כולל דיקור מי שפיר והכל היה תקין. לפני 10 ימים ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת מורחבת (באופן פרטי) והכל היה בסדר, פרט לדבר אחד שקצת מדאיג אותי, הרופא הוציא תמונות תלת מימד ותמונות אולטראסאונד רגילות של התינוקת והעצם של האף קצת עקומה כלומר, אף "נשר" הרופא לא התייחס לזה. האם זה יכול להתיישר או שזה מבשר את מראה היילוד? האם יש לזה משמעות רפואית? בנוסף בתמונות תלת מימד האף נראה גדול מאוד. מצ"ב תמונה . תודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - תגובה
ד``ר רון ברדין13/01/2011נעמי שלום רב
העובר ניראה נחמד עם פרופיל שניראה תקין
בהצלחה בהמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייהנלי04/01/2011
שלום, אני בשבוע 32 והיום עשיתי אולטראסאונד להערכת משקל. המדדים הם:
ראש 292 מתאיפ לשבוע 31 +5
בטן 260 מתאיפ לשבוע 30+1
האם התוצאות האלה תקינות? הרופאה שלי בחול ואני קצת לחוצה מהקף הבטן..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטייה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני06/01/2011שלום נלי,
הפרש של שבועיים נחשב תקין בתנאי שהינו ממצא מבודד משאר הממצאים ומעקב ההריון
בשלב זה מעקב גדילה של העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטרנה מגנה מורחבתמאיה04/01/2011
בשבוע 22 ביצעתי סקירת מערכות מורחבת בה נמצא מגנה ברוחב 11 מ"מ עם ריבוי נוזל. עלכן, הופנתי לביצוע אולטרסנד מח נוסף שגם בו המסקנה הייתה כי קיים ריבוי נוזל. כיום בשבוע 27+3 כאשר חזרתי שוב על הבדיקה לא חל שינוי בממצאים ועדיין ה-CM 11.3 מ"מ.והיקף הראש HC 266 מ"מ מתאים לשבוע 29. יתר המדידות הצביעו על שבוע נכון להריון. כמו-כן, יתר החלקים שנבדקו במח נמצאו תקינים וסימטריים. שאלותיי הנם: 1. עד כמה שכיחה ומוכרת התופעה של מיסטרנה מגנה מורחבת? 2. על מה זה עלול להצביע לגבי העובר? ולגבי לקויות ומומים? 3. מה מומלץ לי לעשות בשלב זה? האם יש מקום לעוד חוות דעת? יש לציין, כי בוצע מי שפיר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטרנה מגנה מורחבת - תגובה
ד''ר ראובן שרוני06/01/2011שלום מאיה,
הרחבה קלה ומבודדת של הציסטרה מגנה הינה תקינה בדרך כלל
חלק מהאפשרויות הינן:
Normal variation - isolated mega cisterna magna is thought to be an anatomic variant with no clinical significance. Bodensteiner et al.found that isolated mega cisterna magna may be a marker for abnormal brain function most likely due to subtle disturbances in brain development.
· Cerebellar hypoplasia - Cerebellar hypoplasia is often associated with trisomies 13, 18 and 21
· Communicating hydrocephalus,
· The high incidence of mega cisterna magna is closely related to cerebellar hypoplasia.
מומלץ לבדוק היקף ראש לההורים ומעקב אנטומיה מוחית של העובר
לעיתים יש המלצה לבצע MRI של מוח העובר כל זאת לאחר יעוץ גנטי פורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבלוםמיכל04/01/2011
שלום,
אשמח לחוות דעת לגבי המדדים של הסקירה המאוחרת, שבוע 21+3
BPD 50 מ"מ 21.2
HC 197 מ"מ 21.4
AB cir 162 מ"מ 21.2
HC/AC 1.21
FL 36 מ"מ 21.5
הערכת משקל 428 גרם
צרבלום 21 מ"מ 20.1
גומה אחורית 3.5מ"מ
המדדים נראים תואמים לפי השבוע מלבד הצרבלום שמדאיג אותי וקטן ב-10 ימים מגיל ההריון. אשמח לחוות דעת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבלום - תגובה
ד''ר ראובן שרוני06/01/2011מיכל שלום,
נראה תקין
(יש תחום של ערכים תקינים ציינת רק את אחוזון 50)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvטלי03/01/2011
שלום רב
בהמשך לשאלתי הקודמת:
אני בשבוע 24+6. לפני חודש וחצי עשיתי בדיקת cmv שיצאה תקינה.
היום, לאחיינית שלי גילו במשטח דם ככל הנראה cmv או ebv/
נדע זאת רק בשבוע הבא.
מעולם לא היה ליCMV אך כן היה לי EBV.
רציתי לשאול מספר דברים מאחר ואני נמצאת איתה יום יום ואף שותה מהכוס שלה ואוכלת ממנה:
1. האם מסוכן להידבק בנגיף בשלב זה של ההריון?
2. האם העובר יכול להידבק מבלי שאני אידבק?
3. כמה זמן ממועד החשיפה למחלה ועד שניתן יהיה לראות זאת בבירור בבדיקות דם?
שבוע שעבר חלקנו יחד מנה פלאפל ומחר ביקש ממני הרופא להיבדק. האם יש סיכוי לראות משהו בבדיקת הדם אם נדבקתי ממנה לפני שבוע?
סליחה על האורך אך אני ממש בלחץ. זהו הריון שני אחרי הפלה ועוד לי אין ילדים כך שהחרדה בשיאה...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד''ר ראובן שרוני06/01/2011שלום טלי,
אנו בפורום של אולטרהסאונד ושאלותיך נוגעות לזיהום בהריון
כדאי להפנות השאלה לפורום המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשון- מתי?לין03/01/2011
HCG-B Qualitative (B) | | 1000 IU/L-גדול מ - האם ניתן להסיק באיזה שבוע אני? ומתי אני צריכה ללכת לאולטראסאונד. לפי החישוב שלי אני בערך חודש בהיריון- ווסת אחרונה ב 24-11.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון- מתי? - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/01/2011שלום sol,
ככלל ללא תלונות- אולטרה סאונד ראשון בשבוע 6 לפי ו א שציינת בשבוע השני של ינואר
תתיעצי עם הרופא המטפל בודאי יש כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחננת לעזרתכם הדחופהמ.03/01/2011
שלום רב,
אני די מיואשת, נמצאת בחרדה רבה, אנא כוונו אותי מה עלי לעשות.
רופא הנשים בעצמו אמר לי כי החשש העיקרי מבחינתו הוא מוות תוך רחמי , והוא חושב כי בהחלט ייתכן ונצטרך לגרום ללידה בקרוב !
לפני מס' ימים ביצעתי הערכת משקל, והפרמטרים היו נמוכים מ א ו ד . סוכם עם רופא הנשים כי נערוך בדיקה נוספת בעוד כ - 10 ימים, אך אני חשה שהדבר עלול להתגלות כמאוחר מדי עבורי ! אינני יכולה לשאת את המתח העצום !
31.12.10, שבוע 37+1, 2,400 ג' (עליה זניחה במשקל לעומת הערכה קודמת מלפני שבועיים, המשקל נמוך באופן משמעותי מהממוצע !)*
*הפרמטרים : HC : 32+6 , AC : 34+2 , FL : 34+6
FL\AC : 22.34 , HC\AC :0.98 , FL\HC :22.78
שבוע 35+1, 2,250 ג' (נמוך מהממוצע)
שבוע 31+1, 1,600 ג'
שבוע 26+1, 800 ג'
נתונים נוספים : בת 27, לידה ראשונה, עובר ממין נקבה, גובה 1.65 מ', 55 ק"ג לפני ההריון. נולדתי עם ראש קטן, והרופאים חששו דאז שתהיה לי בעיה, מה שלשמחתי לא קרה.
שקיפות + תבחין מרובע : 1:20000
סקירה מוקדמת : תקינה
סקירה מורחבת : תקינה (למעט הערה של הרופא : "עובר באחוזון 30, מומלץ מעקב גדילה")
אקו לב עובר : תקין (עשיתי באופן פרטי, שלא על פי דרישה).
בדיקות גנטיות : תקינות (כל הבדיקות האפשריות כמעט)
מי שפיר/סיסי שליה - לא ביצעתי (לא נדרשתי).
מה עלי לעשות ???? האם להמתין להערכת המשקל הבאה ?? האם לא יהיה מאוחר מדי ?? הרופא בעצמו אמר כי בהחלט ייתכן ונצטרך לגרום לי ללידה, וזו גם מסתמנת כאפשרות המועדפת עליו, וכן שלח אותי לעשות מוניטור פעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננת לעזרתכם הדחופה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/01/2011שלום
השאלה תקבל תגובה מתאימה יותר בפורום הריון ולידה כי מדובר בבעיה של סיבוכי הריון - האטה בגדילה תוך רחמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבתאני03/01/2011
בת 27 הריון שני שבוע 23
עשיתי היום סקירה מורחבת .
התוצאות היו היו תקינות למעט מעיים אקוגניים מוגברת.
אציין כי בהריון הראשון ביצענו אני(אשכנזייה,ספרדיה,כורדית) ובן זוגי (אשכנזי) בדיקות גנטיות שהתוצאות אצלנו עבור CF תקינה ו DF גם כן עשינו את כול הבדיקות למוטציה והם היו תקינות.
יש לנו תינוקת בריאה555
אני מאוד מבולבלת ומנסה להירגע.
שמתי לך בבדיקות דם שבצעתי בשבוע 11 תוצאת 2.5< CMV IgG positive ו - CMV igM NEGATIVE.
האם ניתן להסיק משהו לאור בדיקות הדם והגנטיות?
לא היה דימום בתחילת או במהלך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מורחבת - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/01/2011שלום,
הסיבה השכיחה הינה דימום תוך רחמי כך שלא נראה לעיתים קרובות ע"י האישה
האם בדיקה לנשאות CF ביצעו שני בני הזוג? למה?
יש לבצע בדיקה עדכנית לשלילת זיהום
מה לגבי הסיכון לבעיה כרומוזמלית?
נראה לי שאין מנוס אלא יעוץ גנטי מלא אליו בודאי כבר הוזמנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןיופסה02/01/2011
רציתי לדעתת אם התוצאה של שקיפות עורפית היא 2.1 זה מרמז משהו רע? ומה המשמעות של סיכוי 1:9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
יופסה04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ראשון - תגובה
ד''ר ראובן שרוני06/01/2011שלום יופסה,
תלוי בגיל ההריון והאם
סיכון ל 1:9 אינו תקין ובמקרה זה מומלצת הערכה כרומוזזומלית של העובר (דיקור מי שפיר או סיסי שליה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר קל, יתר ל.ד שבוע 35רעות02/01/2011
הריון ראשון, שבוע 35.1 אני מזה שבוע במעקב יומי של לחצי דם, בתחילת שבוע שעבר הערכים היו 134/84. היום, הערכים יצאו- 145/90. ללא חלבון בשתן. בוצע מוניטור, תקין, ואולטרסאונד שגילה ריבוי מי שפיר קל 190. הערכת משקל משבוע שעבר הייתה 2500. שוחחרתי הביתה למנוחה ומעקב יומי. הרופאים ממתינים לרופא המטפל שיראה אותי, ביום שלישי ויקבל החלטה. טרם נתנו לי תרופה להורדת לחץ הדם. רופא שאל אותי: "בא לך ללדת? ". האם ההחלטה תלויה בי? האם יש מקום להתעקש כי יילדו אותי בתחילת שבוע 36? בשלב זה יש מקום ליילד או לתת תרופות להורדת לחץ דם?
אם אכנס לשמירת הריון, האם אשאר כך עד סופו? או שלחץ הדם ירד, ואוכל לחזור לעבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר קל, יתר ל.ד שבוע 35 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/01/2011שלום רעות,
השאלה מתאימה לפורום הריון ולידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים באחוזונים HC ו CEREBאסנת02/01/2011
שלום.
כיום בשבוע 33.
בשבוע 15 בוצעה סקירה
HC 12.96 אחוזון 90.4
CEREB 11.52 אחוזון 43.7
סקירה שניה - שבוע 23
HC 20.65 אחוזון 50.6
CEREB 2.54 אחוזון 90.6
בדיקה שלישית שבוע 33
HC 30.24 אחוזון 24
CEREB 4.18 אחוזון 28
האם תקין?
הכל בנורמה אבל יש פערים גדולים באחוזונים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים באחוזונים HC ו CEREB - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/01/2011שלום אסנת,
כן
התחום התקין בין אחוזונים 90 ל10 או אף בין אחוזונים 2 ל 98 (תלוי באיזה מדד ובאיזה אסכולה)
הדיוק בבדיקה יכול גם לגרום לשנויים בתוך התחום התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה בליבו של האפרוחמיקי01/01/2011
בסקירת מערכות מקודמת שעשיתי השבוע ,מצא הרופא נק' לבנה בליבו של האפרוח
הוא אמר שלנוכח הממצא היחיד הזה הוא לא רואה שום בעיה אך בכל זאת בדקתי באינטרנט את הנושא והתחלתי לדאוג
אני לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל מתוצאות שקיבלתי בשקיפות בעקבות גילי (30) רק לפי האולטרא סאונד והגיל יצא 1:5626
כשלאחר מכן עשיתי גם את בדיקת הדם שנלוות לאלוטרא סאונד יצא שהתוצאות הן 1:8100 האם לפי תוצאות אלו יחד עם הסקירה אני צריכה לגשת לדיקור מי שפיר ?
אני ממש דואגת
תודה עלהתגובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה בליבו של האפרוח - תגובה
ד``ר רון ברדין01/01/2011מיקי שלום רב
הנקודה הלבנה בלב. מימצא לא נדיר שאיננו מבטא מום לבבי . יתרה מכך חלוקה הספרות הרפאוית עד כמה יש לציין מימצא זה בפני בני זוג כשכל שאר הבדיקה תקינה. בהקשר של סיכון לתסמונת דאון מימצא זה מעלה הסיכון בפי 1.5 עד 2 על סיכון הרקע. מאחר שסיכון העובר אצלך משיקלול שקיפות עורפית וסקר ביוכימי הוא 1: 8100 - סיכון נמוך מאוד הרי שמימצא של הנקודה בלב לא מהווה הוראה לדיקור מי שפיר אצלך. אני מבהחלט מסכים עם גישתו של הרופא שלך. מעבר לכך יש לך האפשרות לפנות לייעוץ גנטי בשאלה של הצורך בדיקור מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- בבקשה תענוליטל31/12/2010
לאחר איחור של שבוע במחזור הייתי אצל רופא נשים שעשה לי בדיקת אולטרסאונד, שם נראה רירית רחם מוגדלת. הוא אמר שזה יכול להיות תחילת הריון
למרות שעשיתי בדיקה ביתית כעבור 4 ימים של איחור והתוצאה היתה שלילית. אני מרגישה כמו כאבי מחזור קצת כאב בגב התחתון ,מתן שתן לעיתים תכופות ורעב מוגבר. אני לא יודעת מה קורה לגוף שלי. יש מצבים שבדיקה ביתית בשלב של 4 ימים איחור לא מזהה הריון?
יש לציין כי זה רק החודש השני לאחר הפסקת גלולות יכול להיות שהסימפטומים שאני חשה נובעים מבעיה הורמונאלית?
איזה שבוע של הריון רואים מצב כזה של רירית מוגדלת במידה וזה הריון והתאריך הווסת האחרונה הוא 23/11??
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה- בבקשה תענו - תגובה
ד``ר רון ברדין31/12/2010ליטל היקרה שלום רב
מאוסף הפרטים לעיל ובעיקר התייחסות לעובי הרירית הרי שתשובה שלי תהייה בעיקרה תיאורטית מלאת הנחות להסביר תלונותייך. אם אכן הריון בדיקה ביתית מעבר למועד הוסת הצפוי , אמורה להיות חיובית.! ללמוד מעובי הרירית על כן או לא הריון לא רלוונטי . את יכולה לחזור כעבור מספר ימים על בדיקת ההריון אם לא קיבלת ובהתאם בייעוץ עם רופא מטפל שלך (במידה ולא חלפו תלונותייך) להחליט על ההמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה דחופה- עובר ללא דופקכ29/12/2010
שלום, המחזור האחרון שלי היה ב- 21.10 , על פי הנתון אני בשבוע 9. על פע אולטרסאונד אני בשבוע 6. האם זה בעייתי?מודאגת מאוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה דחופה- עובר ללא דופק - תגובה
ד``ר רון ברדין31/12/2010שלום רב
פער משמעותי יכול להיות או כשגיל הריון אמיתי שונה מזה המחושב לוסת אחרונה ואז יש להגדירו על פי האולטרהסאונד או כשגיל ההריון נכון אך העובר לא התפתח. 6 שבועות הריון זה בדיוק הגבול שמעבר לו אמורים לראות דופק . אם ההריון אמנם לא תקין ניתן לקבל " רמזים" לכך מבדיקת האולטרהסאונד כאשר יש פער של 3 שבועות
ליתר ביטחון חיזרי על הבדיקה בתחילת שבוע הבא . מימצאיו יכתיבו הטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אנונימית29/12/2010
לפני 5 + חודשים עברתי הפלה לא רצויה ...אבל כיום נכון לחודש זה
יש לי איחור במחזור אבל אני לא יודעת מהו המועד האחרון לקיום יחסים ובנוסף ביצעתי 2 בדיקות הריון ביתיות (בערב) שיצאו שליליות .
אבל יש לי לאחרונה: סחרחורות וחולשה ובחילות בערב (קלות),כאב בבטן עליונה מתחת לחזה באמצע ובנוסף כאבים בצידי הבטן התחתונה והמוןןן מתן שתן.
והיו לי סופ"ש אחרון לחצים בחזה.
מה דעתך?
מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד``ר רון ברדין31/12/2010ש/לום רב
דעתי היא שנכון תעשי אם תפני לרופא מטפל שלך לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)