מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה בבקשהתודה רבה09/12/2010
רציתי לדעת האם מותר לאכול פשטידת פטריות, בצל וגבינה כאשר ידוע שבעת ההכנה מוסיפים ביצים פנימה? (אשר מתבשלות כנראה בתוך התנור).
ובמידה ואסור, אתמול והיום אכלתי פרוסה מהפשטידה? האם יכול להיגרם נזק?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בבקשה - תגובה
ד``ר רון ברדין10/12/2010שלום רב
מאחר וזהו פורום אולטרהסאונד את בהחלט מוזמנת להפנות השאלה למסגרת אחרת בפורטל זה.
בהצלחה רבה ובתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בבדיקת בטא נוספת?ענבל09/12/2010
שלום רב
מחזור אחרון ב27/10 בטא ב1/12 יצאה 128
האם מומלץ לחזור על הבטא שוב על מנת לבדוק את ההכפלה שלה?
תוכל לשער באיזה שבוע אני בערך ובאיזה תאריך ההיית ממליץ לעשות אולטראסונד ראשון על מנת לבדוק תקינות ודופק?
תודה על התשובות:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך בבדיקת בטא נוספת? - תגובה
ד``ר רון ברדין10/12/2010על פי הוסת האחרונה שציינת את אמורה להיות היום בשבוע 6 +2 ימים. שבוע בו אמורים לראות עובר עם דופק. על פי ערך הבטא שלעיל הוא איננו תואם את הצפוי לפי וסת האחרונה. ב 1/12 היה אמור להיות כ 1000. ייתכן והביוץ שלך היה למעשה מאוחר יותר וכן גיל ההריון צעיר יותר . השילוב של בטא בדם ואולטרהסאונד שבוע הבא אמורים לתת תשובה לתקינותו של ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למעשה באיזה שבוע אני בעצם?
ענבל10/12/2010אם הביוץ היה מאוחר יותר?יכול להיות שאני למעשה רק בשבוע חמישי?
כמה אמורה להיות הבטא היום על מנת לוודא תקינות?
אני מאוד בלחץ
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למעשה באיזה שבוע אני בעצם? - תגובה
ד``ר רון ברדין10/12/2010על פי בטא הבא ובדיקת אולטרהסאונד שבוע הבא ניתן יהיה להעריך מדוייק יותר את גיל ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב ד"רתודה רבה09/12/2010
ב6.11 קיבלתי את הווסת האחרונה,
השאיבה בוצעה ב21.11
ההחזרה ב24.11
רציתי לדעת באיזה שבוע אני נמצאת היום? ומה הסיכוי לראות שק הריוןכבר בסוף שבוע הבא?
תודה ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב ד"ר - תגובה
ד``ר רון ברדין10/12/2010שלום רב
את נימצאת בגבול השבוע ה5 . גבולי מאוד בהדגמת שק ההריון. לא הייתי רץ לבדיקת אולטרהסאונד בשבוע מוקדם זה. אי הדגמת השק איננה מבטאת מהלך התפתחות לא תקין אך כן מגבירה דאגות מיותרות. לכן מומלץ לבצע הבדיקה עוד כ שבועיים. אז אמורים לראות עובר וגם דופק עוברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6+5, דופק עוברי 110-111מורן09/12/2010
שלום ד"ר,
אני גרה בארה"ב, והיום חוויתי את האולטרסאונד הראשון שלי, נצפה עובר עם גודל מתאים לגיל (3/4 ס"מ) ודופק 110..... הרופאה אמר ש-120 הוא דופק נורמאלי אבל שהיא לא מודאגת, שיש הרבה תינוקות עם דופק 110 במשך כל ההריון. עכשיו אחרי תחקיר קצר אני רואה שדופק נורמלי הוא בטווח של 120-160. אני מודאגת.. מה זה אומר אם הדופק אכן נמוך מהנורמל? מה הסיכונים במקרה זה?... לתשובתך אודה מאוד...
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6+5, דופק עוברי 110-111 - תגובה
ד``ר רון ברדין09/12/2010מורן שלום רב
תהייה זו טעות להערכתי להתייחס לקצב לב זה והשלכותיו בשלב מוקדם כל כך זה של ההריון . יתרה מכך לא נהוג כאן לפחות לבצע כשיגרה בדיקת קצב לב העובר בשבוע כזה.
חיזרי על הבדיקה עוד שבועיים שלשה ובהתאם על פי הנחיות הרופא שלך המשך ניהול ההריון
בהצלחה.( אשמח לשמוע מה עלה בבדיקה הבאה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירטלי08/12/2010
שלום רב
אני בשבוע 21+1
לפני שבועיים אמר לי הרופא כי יש לי ריבוי קל של מי שפיר.
היום בבדיקה US נאמר לי כי ריבוי מי השפיר גבוליים מאד.
כאשר מדד הרופא את מי השפיר אמר את המספרים הבאים: 18, 4, 12.
אני לא יודעת מה זה אומר...
האם ניתן לדעת למה הכוונה? האם אכן אני נמצאת על הגבול מבחינת ריבוי מי השפיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין08/12/2010טלי שלום
לא כאן המקום להסביר על אופן מדידת כמות מי השפיר אך ככלל כמות מי שפיר מעל 25 סמ' נחשב ריבוי מי שפיר . כמו כן ישנן טבלאות לכמות מי שפיר על פי שבוע הריון. מהנתונים שצירפת לא ברור לי כמות מי השפיר הכללית.
נכון תעשי טלי אם תבקשי אם ניתן עדיין ובטח להבא הבהרה מהרופא הבודק לגבי מימצאים שהוא מציין ומה השלכתן והאם יש מקום לבדיקות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםתודה רבה08/12/2010
שלום רב,
אני בשבוע 4 או 5 ורציתי לדעת האם יכול להיגרם נזק כלשהו מסחיבה רגעית של דברים כבדים (בקבוקי ליטר וחצי, מרכך כביסה של 4 קילו מלא)?
לאחר הקניות בסופר והסידורים הרגשתי מעין עייפות כזו ובעיקר חשש שמא זו היתה טעות להרים...
אשמח אם תענה לי בהקדם...
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום - תגובה
ד``ר רון ברדין08/12/2010שלום
התשובה היא שלא אבל אל תיבחני את עצמך בהרמת משאות שאת לא רגילה אליהם...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין
ידידיה15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 לא נצפה שק הריוןמיכל07/12/2010
היי,
מודאגת ? האם ההריון תקין ?
וסת אחרונה 31/10/10,
ב-5/12/10 הרופא שלי ביצע אולטרסאונד בו לא נצפה שק הריון (נצפתה נקודה מאוד מאוד קטנה)
למחרת ביצעתי בדיקות דם (6/12/10) וערכי הבטא- גדול מ 1000 IU/L.
האם בשבוע 5 כבר היה אמור לראות שק הריון ברור ? או שזה נקבע לפי ערכי הבטא ? (מעל 1500). בהריון הקודם כבר ראינו שק בשבוע 5+3.
אני חביית לציין שרק עכשיו אני מתחילה להרגיש סימני הריון (דקירות בחזה וכו').
האם זה הריון צעיר ?
תודה תודה וסליחה על האורך . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 לא נצפה שק הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין07/12/2010מיכל שלום רב
בכל מיקרה מדובר בהריון צעיר ובדיוק גבוליות הדגמת שק ההריון בחלל הרחם.
הייתי מתאפק 14 -10 ימים ומקבל תשובות ברורות יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה שבוע 30סיגל06/12/2010
שלום . במעקב גדילה בשבוע 30 המדידות של העובר היו :
bpd מ"מ 78 מתאים ל31+4
HC מ"מ 282 מתאים ל30+4
ac מ"מ 237 מתאים ל28+0 .
FL מ"מ 53 מתאים 27+6 .
הערכת משקל : 1248 גרם .
ההריון הוא הריון ראשון .
כמו כן נבדקו גם המדדים הבאים :
הומרוס 48 מ"מ מתאים לשבוע 28+1 .
טיביה 46 מ"מ מתאים לשבוע 28 .
פיבולה 44 מ"מ מתאים לשבוע 27+1 .
רדיוס 41 מ"מ מתאים לשבוע 28+5 .
אולנה 46 מ"מ מתאים לשבוע 26+4 .
כמו כן ישנו מעי מעט אקוגני מהרגיל אך בשיפור בהשוואה לבדיקה קודמת .
הרופא שלי ממליץ על דיקור מי שפיר אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת היות והסיכוי שיצא לי לתסמונת דאון הוא 1:20000 .
האם המדדים הללו באמת מצדיקים דיקור ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה שבוע 30 - תגובה
ד``ר רון ברדין07/12/2010סיגל שלום רב
נכון תעשי על מנת לקבל תשובה ממוקדת לשאלתך לגבי הדיקור אם תפני בהקדם לייעוץ גנטי עם הנתונים לעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברהריונית06/12/2010
שבוע 33.4 הריון ראשון - האם הממצאים תקינים?
בבדיקת גדילת עובר נמצא כי:
BPD - 88 מ"מ מתאים לשבוע 35.4
HC - 325 מ"מ מתאים לשבוע 36.3
AC - 297 מ"מ מתאים לשבוע 33.4
FEMUR - 67 מ"מ מתאים לשבוע 34.3
ממוצע גיל הריון 35.3 ע"פ HC ו- FL
יחסים -
HC/AC - 1.09
AC/FEMUR - 4.43
BPD/FEMUR - 1.31
HC/BPD - 3.69
FL/HC - 0.21
הערכת משקל ע"פ HADLOCK1 - 2371
הערכת משקל ע"פ HADLOCK4 2406
אינדקס מי שפיר 215 מ"מ
הודגמו תנועות גוף עובר, טונוס העובר, דופק ותנועות נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין07/12/2010שלום רב
אמנם היקף הראש גדול משבוע ההריון בכ 3 שבועות אך נימצא בתחום המוגדר תקין לשבוע. לרוב נימצא בהתאמה לראש גדול אצל אחד ההורים. מומלץ לבדוק הערכות קודמות האם פער זה מסתמן גם בהם. אם לא מומלץ לבצע בדיקה מכוונת לראש ולאנטומיה מוחית עד כמה שניתן בשבוע זה. .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהkerend06/12/2010
מראש אני מתנצלת על האורך ... אבל חייבת את עזרתכם תודה רבה!!!
אני בשבוע17+2 להיריון ב"ה
עד כה ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת ובה הכל נרא תקין כולל גיל העובר ויותר מזה לא אמרו לי כלום חוץ מזה שהכל תקין ב"ה.
הרופא הפנה אותי לבצע בדיקת חלבון עוברי , לפני כן ביצעתי אולטראסאונד ומכאן התחלתי להיות מבולבלת .
ממצאי הבדיקה:
מנח: אורכי
מצג: עכוז
מיקום שיליה דופן קידמי
תיאור: PLACENTA CIRCUMVALLETE ללא סימני הפרדות
כמות מי שפיר תקינה
דופק עוברי הודגם
תנועות נצפו
מתאים לשבוע 17.5
HEND CIR 141 מ"מ מתאים לשבוע 17.3
AB.CIR מ"מ 120 מתאים לשבוע 17.5
יחס HC/AC 1.17
FEMUR LENGTE 23 מ"מ מתאים לשבוע 16.6
הערכת משקל 189 גר'
עכשין שאלתי היא כזאת האם הרגליים שמתאמים לשבוע 16.6 זה תקין?
ומה זה אומר הממצא PLACENTA CIRCUMVALLETE? האם זה סיכון לעובר ? האם ויתכן כי משהו בהיריון לא תקין?
מה אני אמורה לעשות מכאן תודה רבה רבה וסליחה על האורך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
ד``ר רון ברדין07/12/2010מיכל שלום
פער של מספר ימים בין אורך הירך לגיל הריון הוא בתחום התקין ולא משמעותי
לגבי השלייה . המימצא הוא סוג של מבנה שלייה יש הממליצים מעקב גדילת עובר יותר מהמבוצע במעקבים השיגרתיים . נכון תעשי אם תפני ללא בושה לרופא שביצע הבדיקה שיסביר לך אף הוא את המימצא ומשמעותו מבחינת המשך מעקב ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר ליטראליג"ינה05/12/2010
שלום
אני בהיריוני הראשון ויש לי תאומים ת אני בשבוע 22 . בבדיקת האולטראסונד אמרו לי שחדר ליטראלי שמאלי 10מ"מ וימיני 6.4 מ"מץ
אני לא ממש מבינה את המספרים האלו . מה הוא הגודל הטבעי שאמור להיות ? האם זה ישפיע על התפתחותו של העובר מבחינה שכלית ומבחינה פיזית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר ליטראלי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/12/2010לג'ינה,
עד 10 ממ נחשב תקין
במקרה זה מומלצת בדיקה חוזרת ובדיקה לתקינות מבני המוח
במידת הצורך תופני גם ליעוץ גנטי לשקלל את כל התוצאות של הבדיקות שבצעת עד היום ולקבל יעוץ והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול - קיסרי אלקטיביליאנה05/12/2010
שלום רב,
אשמח לחוו"ד בנוגע לתוצאות גדילת עובר:
הריון ראשון, ספונטני- גיל הריון משוער לפי ו.א. (20.03.2010) 37+1
את הבדיקה עשיתי היום 37+1
הערכת משקל עובר : 3729 גרם.
מצג: ראש
מנח: אורכי
שליה קדמית, דרגה 2
תנועות , טונוס, נשימה:הודגמו
כמות מי שפיר תקינה
BPD 95
HC 345
AC 358
FEMUR 74
HC/AC 0.96
AC/FEMUR 4.84
BPD/FEMUR 1.28
HC/BPD 3.63
FL/HC 0.21
למיטב הבנתי העובר גדול מאוד, נתון זה אינו מפתיע כיוון גם אני וגם בעלי גבוהים מן הממוצע ובעלי מבנה גוף גדול, עם זאת אני מאוד חוששת שעד תאריך הלידה המשוער העובר יגיע למימדים אשר יגרמו לו להיות גדול מדי ללידה רגילה ולסיכון מוגבר של כליאת כתפיים בתעלת הלידה. האם מנסיונך מומלץ במימדים שכאלה לבחור מראש בניתוח קיסרי אלקטיבי? מה צפי הגדילה בשבועות הקרובים לפי האחוזון בו מצוי העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול - קיסרי אלקטיבי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/12/2010ליאנה,
שאלתך מתאימה לפורום הריון ולידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרצוף מעוותמשה02/12/2010
שלום, כלל תוצאות בדיקת האולטראסאונד הן בסדר. אולם פרצוף העובר הוא מעוות. האם יש חשש לדאגה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרצוף מעוות - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/12/2010למשה,
קרוב לודאי תמונת תלת מימד "לא מחמיאה" כי אם היתה בעיה אמיתית היה הבודק מתייחס בהערה בדו"ח הבדיקה ובהפניות לבדיקות ויעוצים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהשירה01/12/2010
שלום רב ותודה מראש על התשובה,
אני בשבוע 23 להריון ,בסקירת מערכות שנעשתה היום הכל נמצא תקין מלבד דבר אחד הדורש מעקב:
חדר מח לטראלי נמדד עד 9 מ"מ בתחום העליון של הנורמה חדר שמאלי 6.5 מ"מ, והומלץ מעקב בעוד 3 שבועות.
בסקירה מוקדמת הכל היה תקין.
בנוסף יש לי הדבקות בCMV שככל הנראש התרחשה לפני ההריון (שבוע 8 LGG חיובי, LGM שלילי! AVIDITY 0.72) אך הושם דגש על הסקירות,ויש לציין שלא נמצאו הסתידויות במח.
אשמח לשמוע ממה קורה ההתרחבות?מה הסיכונים עם זה ממשיך?ולמה זה יכול לגרום?וכן האם יש קשר לCMV, תודה רבה רבה!
(יש לי בעוד כ 10 ימים סקירה מורחבת לCMV)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/12/2010לשירה,
רוחב חדר הינו תקין עד 10 ממ והסיבה למעקב לוודא שאינו עובר סף זה
יכול להיות קשור לCMV אבל אצלך קרוב לודאי מדובר על הדבקה ישנה (לא בורר למה בדקו avidity אם IgM היה שלילי!!)
אם זה יגדל יותר תופני ליעוץ גנטי מסודר בו יפורטו ההשלכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד מדאיגהעדי30/11/2010
שלום,
הוסת אחרונה ב 3.10,עברתי לפני כשבוע אולטרסאונד שהתאים לשבוע 6.4 עם דופק ו
RL C 7מ"מ,מה שאיונ תואם את השבוע,היום כעבור שבוע עשיתי שוב אולטרסאונד והתוצאה היתה עם דופק CRL 9 מ"מ המתאים לשבוע 6.6 ע"פ הוסת הייתי אמורה להיות בשבוע 8+3,אני מאוד מודאגת הרופאה היתה לחוצה וחסרת סבלנות,נראה כי
כמעט ולא היתה התפתחות מלפני שבוע,לצערי לרופאה לא היה זמן לשאלות,
האם יש סיבה להיות מודאגת??ולקבוע תור לרופאה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד מדאיגה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/12/2010לעדי
כיון שיש דופק ואולי גדילה - US חוזר בעוד שבוע יבהיר התמונה
אני מודע ללחץ שלך אבל אין אפשרות טובה יותר בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)