מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדדי עוברghjk04/08/2010
שלום רב,
אני בשבוע 30.
ביצעתי היום אולטראסאונד. נמצא ריבוי מי שפיר עליו אני יודעת כבר משבוע 24. נעשתה סריקה מכוונת, אקו לב, בדיקת TORCH והעמסת סוכר 100. הכל תקין ב"ה.
העובר גדול יחסית כמעט שני קילו:
BPD 84.6 מתאים לשבוע 34
HC 297.4 מתאים לשבוע 32.6
AC 288.7 מתאים לשבוע 32.6
FEMUR 58.4 מתאים לשבוע 30.3
יחסים:
HC/AC 1.03
AC/FEMUR 4.94
BPD/FEMUR 1.45
HC/BPD 3.52
FL/HC 0.2
האם המדדים תקינים??
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי עובר
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010המדדים, אמנם יכולים להצביע על עובר גדול מהצפוי, אך אינם פתולוגים בכדי להצבי על בעיה עוברית משמעותית. יש מקום למעקב צמוד סונוגרפי באינטרוול של שבועיים בין הבדיקות, והתייחסות לגדילה מבדיקה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרהנ03/08/2010
שלום
בהערכת משקל היום, נפתח פער עצום באורך עצם הירך.
עד כה בכל הבדיקות אורך עצם הירך תאם את גיל ההריון .
אני בשבוע 38+4
BPD - 100.2 - תואם לשבוע 41+2
OFD - 117.7
HC - 345.3 מתאים לשבוע 40
AC - 387.6 -
FEMUR - 68.9 - מתאים לשבוע 35.2
ממוצע גיל ההריון - 37+4
משקל עובר 4149 לפי HADLOCK1
ו - 4298 לפי HADLOCK2
האם נתון זה יכול לרמז על גמדות?
האם יש משמעות לפתיחת פער כזה לקראת סוף ההריון?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנ
ד''ר ראובן שרוני03/08/2010שלום נ,
יש לוודא מה גובה ההורים ומה היה אורך עצם הירך בבדיקה הקודמת. כמו כן יש לברר את אורך שאר העצמות הארוכות. קרוב לודאי ממצא תקין המעיד על אורך הירך של העובר אבל כאמור יש לשלול אפשרויות נוספות שאכן אורך הירך מעיד על בעיה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אני אמורה לעבור הערכת משקללורן02/08/2010
אני בשבוע 29+3 ימים השאלה לי אני רוצה לדעת איך עושים ערכת משקל של העובר וניגאלי או על הבטן אני ישמח מאודדדדדדדדדדדדדדדדדד
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללורן
ד''ר ראובן שרוני03/08/2010שלום לורן,
גישה בטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר ברדיןחסויה02/08/2010
שלום ד"ר ברצוני לברר האם אתה גם מתמחה בסקירת מערכות מורחבת לתאומים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוייה
ד``ר רון ברדין03/08/2010חיובי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורת כליותשרון01/08/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 19.
עשיתי היום אולטראסאונד כליות וכבד (בשבילי - ביקורת המנגיומה קיימת) והתגלה בניגוד לפעמים הקודמות : "כליה ימין עם אגן חוץ כלייתי, משתנה מבני תקין".
אני עושה את הבדיקה הנ"ל כל שנה ומעולם לא היה ממצא כזה.....
1. מה זה ????
2. האם זה קשור להריון (זהו הריון IVF) או משפיע/מושפע מההריון?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר ראובן שרוני03/08/2010שלום שרון,
אנו מטפלים בבדיקות אולטרה סאונד של העובר
במקרה של הבדיקה שלך נאמר שזוה משתנה מבני תקין כך שיש להניח שהממצא תקין
לפרטים נוספים פני לרנטגנולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחב וציסטות בכליהא פ31/07/2010
שלום בסקירת מערכות מאוחרת התגלה אצל עוברי ממין זכר כליה ימנית עם 2 ציסטות ואגן כליה שמאלי מוגדל (8 מ"מ)
ברצוני לדעת מה הדבר אומר
מה משמעות התופעה
האם מדובר במום/ תיסמונת בוודאות
מה זה אומר לגבי אורח חיי הוולד
האם יש טיפול תוך רחמי לבעיה
האם יש צורך בלידה מוקדת
נואשת מאד
א.פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל א פ
ד''ר ראובן שרוני03/08/2010א פ שלום,
הציסטות נובעות כנראה מזרימה הפוכה עקב הצרות/חסימה חלקית של השופכן אשר גרמה גם להרחבת אגן הכליה
אין מדובר במום או בתסמונת בכל מקרה
אורח חיי הוולד תלוי בממצא לאחר לידה (יכול גם להצטמצם) פירוט ביעוץ נפרולוג ילדים
ברוב המקרים אין טיפול תוך רחמי ואין צורך בלידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן???רחלי30/07/2010
הי,
אני רואה בין הרגליים משהו שנראה כמו בולבולון חמוד,האם אני צודקת או שזה יכול להיות גם דגדגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר ראובן שרוני03/08/2010שלום רחלי
נראה אך ישנן זויות טובות יותר לצפיה בהן צפה הרופא שבצע את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית-שאלהאפרת28/07/2010
שלום
השבוע ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית אני בת 39., עפ"י מחזור אחרון שבוע 11+3.
בבדיקה הרופא אמר כי העובר מתאים לשבוע 12+3. וכי עדיין לא ברור מין העובר. כמו כן, ראיתי בצילום האולטרסאונד כי הידיים של העובר אינן באורך רגיל וכי אין כפות ידיים (כמו כן גפיים תחתונות).0הרופא לא התייחס לזה.
האם זה סביר לשבוע הנ"ל והאם זו סיבה לדאגה בשלב זה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
פרופ` ישראל מייזנר04/08/2010צר לי כי לא שאלת את הרופא את שאת שואלת כאן, שהרי איננו ניצבים בפני העובר ולא ניתן לענות על מה הרופא ראה ומה הייתה האינטרפרטציה שלך לממצאים. קל מעט למי שאינו בקיא באולטראסאונד, לפרש את הנראה באופן שגוי. אני מניח כי סקירת המערכות תענה על כל משאלותייך, והעובר יתגלה כבריא ושלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפלוצלה ושקיפות עורפיתהדר28/07/2010
שלום,
אני בשבוע 12 להריוני הראשון עם עובר אחד.
בשבוע 11 הגעתי לבית חולים בגלל דימומים, ושם נשלחתי לבדיקת שקיפות עורפית שיצאה 3.8
ובנוסף נצפה אופלוצלה גדול (10/9.1).
ביצעתי בדיקת סיסי שיליה מהירה שיצאה תקינה (חמשת הכרומוזימים הנפוצים, תשובה מלאה תגיע בהמשך)
רציתי לשאול מה משמעותו של האופלוצלה כעת כשהבדיקה יצאה תקינה, מה צריך לעשות עכשיו? והאם האומפלוצלה בפני עצמו מהווה בעיה שיכולה להוביל הפלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדר
ד''ר ראובן שרוני03/08/2010שלום הדר,
אומפלוצלה הינו ממצא לא תקין אף בנוכחות כרומוזומים תקינים
אחד האפשרויות של שקיפות עורפית מעובה הינה תסמונת גנטיות ויתכן שהאומפלוצלה הינו חלק מתסמונת כזו. הסבר מפורט היה אמור להינתן ביעוץ גנטי קודם לבדיקת סיס השליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מודאגתטלי27/07/2010
שלום רב,. אני בת 42 באולטרסאונד ביום ה-10 למחזור (מחזור שהתארך, כלומר המשיך לי עד היום התשיעי דימום קל), בשחלה ימינית נצפו זקיקים קטנים ובשמאלית - ללא זקיקים. עובי הרירית 3.2 . אין לי יללים ואני מאוד חרדה שהבדיקה מצביעה על כך שאפסו סיכויי להרות. האם זה שלא נצפו זקיקים זה אומר שהשחלה הפסיקה לתפקד לחלוטין או שיש עוד סיכוי להרות מביצית שלי. מאוד מודאגת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד``ר רון ברדין27/07/2010דורית שלום רב
בפורום זה אנו מתמקדים בתחום האולטרהסאונד ונכון יהיה שאת המידע המיקצועי לגבי משמעויות פריוניות כפי ששאלת יקבלו מענה בפורטל זה בפורום המתאים של הפריון
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהעינת26/07/2010
אני בשבוע 32 להריון שלישי (בת). בשבוע שעבר נמצא בחלל הבטן של העוברית ציסטה אשר לא נראתה לפני כן. על מה יכול להעיד הדבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד``ר רון ברדין27/07/2010עינת שלום
אמנם לא פרטת גודל ומיקום המימצא מראהו ... אך הסיבה השכיחה לציסטה בבטן עוברית היא ציסטה בשחלה . בדר"כ תגובתי לרמת ההרומונים הגבוהה אצל האם בהריון והמימצא חולף אחרי הלידה . קיימות סיבות נוספות לציסטות בבטן עובר אך יש משמעות למיקום/גודל . מומלץ לבצע בדיקת אולטרהסאונד מכוונת לאפיון הציסטה. יש לציין שבחלק מהפעמים אין אבחנה עד אחרי הלידה ואז שוב מבצעים בדיקת אולטרהסאונד/אחר לפי הצורך לשם אבחנה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
עינת28/07/2010גודל הציסטה הוא בקוטר 3.2*2.9 מ"מ ומיקמה הוא בבטן העובר וכיוון שזו בת זה כנראה בשחלה אך קיימת אבחנה מבדלת של ציסטה שמקורה במעי כגון DUPLIATION CYST ושמומלץ מעקב בעוד 3 שבועות
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
עינת28/07/2010גודל הציסטה הוא בקוטר 3.2*2.9 מ"מ ומיקמה הוא בבטן העובר וכיוון שזו בת זה כנראה בשחלה אך קיימת אבחנה מבדלת של ציסטה שמקורה במעי כגון DUPLIATION CYST ושמומלץ מעקב בעוד 3 שבועות
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר ו...הריונית26/07/2010
שלום,
אני כעת בשבוע 34, בהערכת משקל בשבוע 32 נמצא ריבוי מי שפיר יחסי של 24.5.
בנוסף נמצא הרחבת אגן הכליה השמאלית 10 מ"מ (בסקירת מערכות מורחבת נמצא הרחבה של 5 מ"מ בשתי הכליות ובימנית זה נעלם ובשמאלית זה עלה).
השקיפות עורפית וגם החלבון עוברי יצאו תקינים.
הרופא המטפל הפנה אותי להעמסת סוכר 100 ולסקירה מכוונת לאגן הכליה
לעוד שבועיים.
האם הטיפול שהמליץ מספיק או רצוי לעשות עוד בדיקות?
אני ממש מודאגת, אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד``ר רון ברדין27/07/2010יפעת שלום רב
ריבוי מי שפיר מוגדר כאשר כמות המים מעל 25 ס"מ . בבדיקה אצלך ב 32 שבועות כמות המים מעל אחוזון 95 לגיל ההריון "מגרד" את הגבול העליון של הנורמה. בדר"כ נכון לחזור על הבדיקה תוך התמקדות מכוונת לסיבות לריבוי מי שפיר במידה ועדיין מוגבר . כמו כן בדיקה מכוונת להרחבת אגן הכלייה לנסיון לאבחון טרום הלידה של הסיבה לכך. הייתי מציע לשקול גם ייעוץ נפרולוג ילדים שיסביר לך המשמעויות + הבירור אחרי הלידה
ניתן לדעתי לצמצם טווח הזמן עד בדיקת האולטרהסאונד הבאה ומאחר ועברו שבועיים מבדיקתך הקודמת זה הזמן לבדיקה הבאה
בהתאם לסיכום הבדיקה יש לשקול איך להתקדם בבירור/ייעוצים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא שק חלמוןאורי26/07/2010
שלום,
אני שבוע 5+1 (ספרתי שבועיים לפני שאיבת ביציות). האם הגיוני שנצפה שק הריון אך לא נצפה שק חלמון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד``ר רון ברדין27/07/2010אורי שלום רב
אכן הגיוני ב 5 + יום שלא רואים עדיין שק חלמון . לו היית מבצעת את הבדיקה מס' ימים קדימה מ 5 ועוד 3 ימים והלאה מצפים לראות שק החלמון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה היפואקוגני בגודל 17 מ"מרעות25/07/2010
שלום רב.
בבדיקת שקיפות עורפית שבצעתי השבוע נכתב: שחלה שמאלית, נצפה מבנה היפואקוגני בגודל 17 מ"מ.
אבקש לדעת מה פירוש מונח זה? והאם תקין? (אני לאחר 2 הפלות ולידה מוקדמת בעקבות הפרדות שלייה בשבוע 24+5).
בתודה מראש,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד``ר רון ברדין27/07/2010לרעות
על פניו מהתאור שלך נישמע מימצא פסיולוגי ולא מעורר דאגה. גודל של זקיק בשחלה בשחלה
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתאלינה25/07/2010
ניסיתי לקבוע תור ונתקלתי בתופעה שהרופאים מבקשים לעשות את הבדיקה בשבועות 15-16. בגלל נסיעתי לחו''ל יש לי אפשרות לעשות את הבדיקה רק בתחילת השבועה 14 להריון.
האם אפשר לבצעה סקירת מערכות מוקדמת עם תוצאות נעמנות בתחילת שבוע 14 ואם כן - האם יש המלצה על הרופא הספציפי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלינה
פרופ` ישראל מייזנר04/08/2010איננו נוהגים להמליץ על רופאים.
בעיקרון אפשר לבצע את הבדיקה גם בשבוע ה 14, תוך הסתייגות שיתכן וחלק מהאיברים יהיה קשה לצפייה בשלב זה של ההריון, ותזדקקי להשלמת הסקירה מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי סקירת מערכות מוקדמת
בהריון04/08/2010אני עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע ה- 14 וראו ממש הכל כמו שצריך.
לא הייתה שום בעיה, ולא היו דברים שהתלבטו לגביהם אם זה אמין או לא...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)