מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- BPDלירן11/08/2010
מה יכולה להיות סטייה של BPD יחסית לשבוע הריון שהיא סטייה נורמלית? האם שבועיים סטייה נחשבת תקינה? מהו מדד ה- BPD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוייה
ד``ר רון ברדין13/08/2010לחסוייה שלום רב
BPD הוא אחד מהמדדים המרכיבים את חישוב היקף ראש העובר. מבטא המרחק בין הרקות
מעבר לכך אם תצייני ערכים במ"מ אוכל להתייחס למשמעותי כן או לא ביחס לשבוע ההריון שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדי סקירת מערכות טרימסטר 2m10/08/2010
שלום
אני בשבוע 18+ 6 , הריון תקין, רגיל, עובר 1, הופנתי לסקירת מערכות טרימסר 2
אני מאוד מבולבלת מכל המינוחים- סקירה מורחבת/מאוחרת, ולא יודעת מה אני צריכה לעשות-
כשקבעתי את התור ונאמר לי שזה עולה 20 ש"ח הנחתי שזה לא "מורחב" אז בקשתי את הכי "מורחב" וזה מה שקבעתי לעצמי ( 206 ש"ח עלות למכבי זהב) - בהנחה שאני רוצה את הבדיקה עם הכי הרבה מידע- האם זו הבדיקה הנכונה? האם זה נקרא גם מאוחרת?
במועד שנקבע לי אהיה בשבוע 23+6 ימים- האם זה לא מאוחר מדי? הרופאה רשמה לי לעשות את זה בשבוע 22
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר M
ד``ר רון ברדין13/08/2010שלום רב
סקירת מערכות מאוחרת מורחבת מבוצעת בדרך כלל בין 22-24 שבועות. הרגלי העבודה של רופאים שונים מכתיבים את העיתוי בו הם מזמינים הנשים. מי ב 22 ומי ב 23
אל תתבלבלי עם המינוחים . סקירה מאוחרת המורחבת מכלילה מס חלקים נוספים בבדיקה לעומת המאוחרת הרגילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון-אסכולות?יעל10/08/2010
בהריון אחרי IVF.
בשבוע שעבר אולטר' ראשון - נצפה דופק אולם הגודל התאים ל 6 שבועות במקום ל 6+1
היום - אולטר' תקין - אבל העובר הפעם בפיגור של יומיים (6+4 במקום 6+6)
חשוב לציין שביחידה בה אני מטופלת מחשבים את גיל ההריון החל מ 14 יום אחורה מיום ההחזרה ולא מיום השאיבה, כך שיתכן שביחידה אחרת, הנוהגת לחשב 14 יום אחורה מיום השאיבה, תוצאות האולטר' היו מעידות על פיגור של 5 ימים!!!
הטכנאית אמרה שתקין, אבל אני חוששת שההתפתחות אינה תקינה. אודה לחוות דעתכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רון ברדין13/08/2010יעל שלום רב
חיסכי לך מדאגות מיותרות בשלב זה של ההריון. פער של יום יומיים חסר משמעות לחלוטין. הרי בבדיקה מודדים את אורך העובר . למכשיר האולטרהסאונד טווחי טעות שיום יומיים פער בהחלט בתוכם . מספיק שהחץ למדידה מונח מילימטר לכאן או לשם משתנה המדידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתרינת10/08/2010
שלום,
קראתי בפורום הודעה לגבי חישוב שבועות הריון ולפי כך נראה לי שהבדיקה שנקבעה לי לשקיפות מאוחרת מידיי.
תאריך וסת אחרון 5.6.10 ותאריך לבדיקת שקיפות עורפית 7.9.10, האם עליי להקדים את הבדיקה בשבוע??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
ד``ר רון ברדין13/08/2010רינת שלום
על פי ו אחרונה שלך אכן שבוע מתקדם לקביעת שקיפות . יחד עם ניתן לבצע את הבדיקה עד שבוע 13 + 6 כלומר זה בתחום התקין לביצוע. לרוב מתבצע ב 12 - 13
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואזה פריביהאורית10/08/2010
שלום
לאחרונה יצא לי להיתקל במושג ואזה פריביה ולקרוא עליו
האם בסקירת מערכות (מוקדמת או מאוחרת) מקרה של ואזה פריביה אמור להתגלות?
אם לא האם יש בדיקה מיוחדת שיש לעשות ע"מ לגלות תופעה זו?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר רון ברדין13/08/2010אורית שלום
מצב של ואזה פרוויה נדיר מאוד. איננו חלק מסקירת מערכות. ישנם מצבים בהם ניתקלים יותר בוזאה פרויה בעיקר קשור במיקום שלייה , השרשת חבל הטבור בשלייה ועוד. אני מקווה שלא כל מצב חריג שקראת עליו את משליכה על הריונך אחרת הריון הופך לסיוט.
אם בכל זאת אינך רגועה בקשי מהרופא המטפל שבבדיקת אולטרהסאונד יתצפתו לכיוון מהלך חבל הטבור וסמיכותו ופתח צוור ה רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד וביוץמישהי09/08/2010
שלום רב,
לפני שישה חודשים עשיתי אולטראסאונד שד והתגלה לי גוש. נעשתה ביופסיית מחט והתגלה שמדובר בפיברואדנומה. מאז, שישה חודשים, אני מנסה להיכנס להריון. הרופאה אמרה לי לחזור לאולטראסאונד נוסף לאחר שאלד, ואם לא אצליח להיכנס להריון שאחזור לאחר 6 חודשים.
השאלה שלי היא: קיבלתי מחזור לפני כ-10 ימים, ואמור להיות לי ביוץ בקרוב (המחזור שלי לא סדיר אז זה יכול להיות השבוע, שבוע הבא או אפילו עוד שבועיים). מחר אני הולכת לאולטראסאונד שד נוסף (שני השדיים). האם יש סכנה בכך? האם זה יכול להשפיע לרעה על הביוץ מבחינת התזמון שלו או גרוע מכך על הביציות של החודש? האם יש סיכון לשיבוש הביציות? אני לא רוצה לקחת שום סיכון....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר רון ברדין13/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פוריות_נשים_הפלות_חוזרות' id=link]פוריות נשים, הפלות חוזרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהענת08/08/2010
אני בשבוע 35 להריון שלישי (בת). נמצא בחלל הבטן של העוברית ציסטה בגודל 2.9*3.2 ס"מ אשר לא נראתה רק בשבוע 32 . מיקום הסיסטה הוא בבטן וכיוון שזו בת נאמר לי שזה כנראה בשחלה אך קיימת הבחנה מבדלתצ של ציסטה שמקורה במעי כגון DUPLIATION CYST .על מה יכול להעיד הדבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר רון ברדין09/08/2010ענת שלום
על מנת לתת לך הייעוץ המכוון קיימת במסגרת יחידת אולטרהסאונד בבית חולים האפשרות לייעוץ הכולל כירורג ילדים ודיון רב ציוותי לגבי משמעויות ואפשרויות אבחנתיות עליהן את תקבלי הסבר מפורט. מסגרת כזו קיימת אצלנו בבלינסון ואת מוזמנת ליצור קשר עם יחידת האולטרהסאונד בבית חולים לנשים 039377575 שם תקבלי הנחייה איך להגיע להערכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30מרינה08/08/2010
שלום
אני בשבוע 30, עשיתי היות אולטרסאונד, אני נמצאת במעקב עקב 2 כלי דם
BPD 75- מתאים לשבוע 30.3
HEAD CIR 282 מתאים לשבוע 31
יחסAC/HC 1.13
FL - 52 מתאים לשבוע 27.6
הערכת משקל 1320 גר
מה שמטריד אותי זו עצם ירך קטנה.
יש לציין שבאולטרסאונד שעשיתי לפני 3 שבועות בשבועה 27.
היה -FL 48 מתאים לשבוע 26.4. משקל היה 955 גרם.כאילו שעצם גדלה רק בשבוע.
האם זה אומר שיש העטה בצמיחה ואיזה בדיקות אתה ממליץ לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
ד``ר רון ברדין09/08/2010למרינה שלום רב
נכון יהיה לדעתי לבצע הערכה נוספת תוך 10-14 יום מבדיקה קודמת ולראות האם אכן מגמה של הפרעה בגדילת עצמות. במידה וירך אכן קצרה יש להשוותה באורך לירך השנייה ולבצע מדידה של שאר העצמות הארוכות ובהתאם לתת ההנחיות לגבי המשך הבירור אם בכלל צריך להיות כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראיה08/08/2010
1.האם כשחוזרים הביתה אחרי מי שפיר צריך לשכב ברכב או לשבת רגיל?
2.האם מותר להתקלח אחרי מי שפיר?
3.האם אסור לרדת מהמיטה במשך 3 ימים אחרי מי שפיר למעט שרותים?
4.אחרי כמה ימים מותר לחזור לפעילות רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רון ברדין09/08/2010ליעל
1.אין מניעה מלשבת. בהחלט לשבת רגיל
2.מותר להתקלח ואף רצוי בימים חמים אלה
3. להיפך . אין כל המלצה להישאר מרותקת למיטה. מומלץ לא לבצע מאמצים או פעולות הכרוכות במאמץ בבית אך בהחלט לא שכיבה מוחלטת
4. על פי ההנחיות שקיבלת מהרופא שביצע הדיקור. בין 2 ל 3 ימים בדר"כ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח לטרלי שמאלי 8.3 מ"מ וימני 6.4 מ"משקד07/08/2010
בבדיקת סקירת מערכות מאוחרת (הריון תאומים) שבוצעה שבוע 22 אותר באחד העוברים חדר מוח לטרלי שמאלי 8.3 מ"מ וימני 6.4 מ"מ. נקבעה סקירה מכוונת למוח לחודש לאחר מכן.
כעת, בשבוע 26, בוצעה סקירה מכוונת למוח של העובר הזה, ונמצא חדר שמאלי 9.1 מ"מ וחדר ימני 5.6 מ"מ. נקבע המשך מעקב אחר המוח של העובר וייעוץ גנטי ביח' אולטרסאונד בבית חולים.
הרופא ציין שלדעתו אין מה לדאוג אבל צריך להמשיך לעקוב.
האם הבעיה היא בגלל הפער בין גודלי החדרים או בגלל גודל החדר השמאלי? על אילו בעיות זה עלול להצביע? מהו ממצא שנחשב חריג? מהו ייעוץ גנטי? האם עשוי להיוולד עובר עם מום/בעיה במוח? כיצד אפשר לטפל בזה?
אציין שלא עשיתי בדיקת מי שפיר וכי מדובר בהריון תאומים, כאשר העובר השני תקין.
אודה על התייחסותכם בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקד
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010אסימטריה של חדרי המוח בעובר הינו ממצא מוכר. רוחב החדרים הצדדיים במוח הנחשב לתקין הינו 10 מ"מ. אסחמטריה בגדר ערך זה, נחשבת לתקינה, בהעדר מומים במוח בסקירת המערכות. ממצא חריג, הינו כזה בו הרוחב של אחד מהחדרים עולה על 10 מ"מ. גם כאן, הספרות והידע המצטבר, אינם טוענים כי ממצא כזה מהווה פתולוגיה ברורה בעובר, ורצוי מעקב כולל בדיקת MRI ב מצבים מסוימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותלירן06/08/2010
שלום. אני בשבוע 24. עשיתי סקירת מערכות בשבוע 22 כמקובל.(סקירה תקינה) האם ידוע על מומים שיכולים להתפתח לאחר שבוע 25? אני מתלבטת האם לעשות סקירת מערכות נוספת (פרטית) בשבוע 25 או 27?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירן
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010ידוע כי באברים מסוימים (לב, מוח, כליות, גפיים) עלולים לחול שינויים פתולוגים במהלך ההריון, גם בנוכחות סקירת מערכות תקינה בשבוע 22 להריון. לכן, מומלץלבצע בדיקה בשבוע 30-32 לבדיקת אברים אלו. (ולא בשבוע 26-27).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מייזנר
ליאת08/08/2010האם אתה עושה סקירת מערכות בשבוע 30-32?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלה על אולטרסאונד?אריאלה06/08/2010
אני בהריון שבוע 9. בינתיים הכל תקין, ברוך ה'.
העניין הוא שאני מאוד היסטרית לגבי ההריון הזה כיוון שאיבדתי כבר מספר הריונות בשנים האחרונות.
כמו"כ אני עובדת בבית חולים כך שטכנית מתאפשר לי לעשות אולטרסאונד להשקטת העצבים בכל רגע נתון.
שאלתי היא האם יש מגבלה כלשהי על מספר הפעמים שמותר לעשות אולטרסאונד מבחינת נזק עוברי?
(אני מניחה שלא, אבל בכל זאת שואלת. מבחינתי, לראות שיש דופק תורם לי שקט נפשי לעוד כמה ימים)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארחאלה
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010בעיקרון, אין מניעה מבדיקות US שכן הבדיקה נחשבת לבטוחה לאם ולעובר. יחד עם זאת, כיון שהעתיד צופן הפתעות, רצוי , כמו בכל בדיקה ברפואה, לבצעה בנוכחות אינדיקציה רפואית. לפי הידוע עד עתה, הערך בבדיקת הUS שנערכת באינדיקציה רפואית עולה על כל סיכון עתידי מהשימוש באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שמדובר על בדיקות שהאינדיקציה
אריאלה08/08/2010היחידה לביצוען היא השקט הנפשי שלי בגלל ההפלות המרובות.
תודה בכל אופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות USעדי05/08/2010
שבוע 24+3, הריון שהחל כתאומות ועברתי הפחתה בשבוע 17 של אחת העובריות בגלל הידרוצפלוס במח.
היום באולטראסאונד מעקב התקבלו הנתונים האלו:
BPD - 23 1/7
FL - 24 3/7
HC - 24 0/7
AC - 24 1/7
BPP - 8/8
EFW - 652
S/D - 3.6
1. מזה S/D? האם תקין?
2. נאמר לנו שהבטן קטנה יותר ולכן דרוש מעקב, מה המשמעות של בטן קטנה יותר וממה שאני רואה בתוצאות מדובר בסך הכל ביומיים ממה שאני נמצאת בו, זה לא אמור להיות לא משמעותי הפרש כזה?
3. BPD לעומת זאת קטן ביותר משבוע ולא נאמר לנו על זה כלום, זה לא מצריך מעקב? כמובן שעושים מעקב על הכל בלי קשר אבל זה לא משהו שנחשב קטן מידי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010הממצאים של מדידות העובר תקינים בכל הפרמטרים. הבטן לפי מה שאת מתארת תואמת לשאר האיברים מבחינת שבוע ההריון, ולכן אינני מבין היכן כאן הבעיה?
S/D הינו יחס זרימת דם בדופלר והערך שנמדד בשבוע ההריון הנתון נחשב לתקין.
BPD קטן בשבוע, בנוכחות היקף ראש תקין, אינו נחשב לממצא פתולוגי או חריג. יתכן והראש מעט מאורך (אולי עקב תנוחת העובר) ןלכן הקוטר הזה קצר יותר. בכל מקרה, רצוי לעקוב אחר גדילת הראש לאחר מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשיר04/08/2010
שלום רב,
אתמול בצעתי הערכת משקל- שבוע 36+0 ןלהלן הממצאים שמדאיגים אותי:
bpd- 97.6 m"m מתאים לשבוע 40+0
ofd- 119.1 m"m
hc- 346.2 m"m מתאים לשבוע 40+1
ac- 344.3 m"m מתאים לשבוע 38+2
fermur- 61.9 m"m מתאים לשבוע 32+1
ממוצע גיל הריון ע"פ hc+fl 36+1
הערכת משקל עובר ע"פ hadlock1 2947
הערכת משקל עובר ע"פ hadlock4 3140
שאלותיי:
א. מצד אחד ישנו פער לכיוון של שבועות מתקדמים יותר ומצד שני לגבי עצם הירך הפער לכיוון שבוע קטן יותר- האם הממצא הגיוני? יש לציין כי סירת מערכות - ראשונה ושנייה+ מי שפיר יצאו תקינים. בנוסף עד היום גם אורך עצם הירך יצאה תקינה. גובהו של בעלי 1.75 ושלי 1.67. על מה ממצא זה יכול להעיד?
ב. האם הפערים אינם גדולים מדי כמו ה- hc
ג. האם עובר לא גדול מדי? ומה הצפי למשקלו אם יוולד בשבוע 40?
תודה מראש,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010גם לי נראה כי הערכים מעט חריגים לקיצונויות שונות. נראה לי, כי כדאי שתעשי בדיקה נוספת בידיים מוסמכות ביותר, ולו לקבלת חוות דעת נוספת. בעת הצורך, ניתן להפנותך לבית חולים להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סינון ביוכימיתלימור04/08/2010
אני בת 36 שקיפות עורפית שבוע 12+1 תוצאה 1.1
היסכון המשוקלל לתסמונת דאון המסתמך על גיל האישה הבדיקות הביוכימות והשקיפות העורפית NT הינו נמוך מ 1:20000
חישוב הסיכון לטריזומיה 18 עפ גיל האישה הבדיקות הביוכימיות והשקיפות העורפית הינו קטן מ 1:300
מה שלא מובן לי רשום בדף התוצאות: נא לשים לב לנוסח התשובות החדש המתייחס להריון תאומים וטריזומה 18. מאחר וההפרדה באמצעות הסמנים הביוכימיים לגבי טריזומיה 18 טובה יותר מאשר בטריזומיה 21 ניתן להתייחס ל OFF CUT של 1:300 כגבול בן תשובה תקינה לחריגה. במקרים בהם הסיכון גדול מ 1:300 יופיע הסיכון המדויק.
לא הבנתי את התשובה הנ"ל האם התשובה שלי תקינה וגם חריגה???\
אשמח אם תסביר לי ואם אתה רואה אינדקציה עפ בדיקה זו לגבי דיקור מי שפיר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר07/08/2010הבדיקה שלך תקינה לגמרי!
ההסבר ניתן לגבי הריונות תאומים, וגורס שאין מקום לפקטור תיקון להריון מרובה עוברים בבדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)