מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף בטןא18/07/2010
שלום,
הריון שני שבוע 30 מלא. מקבלת פעם בשבוע זריקת הידרוקסי פאוגסטרון עקב לידה בשבוע 30+5 עם תאומים.
עד עכשיו כל הסקירות והבדיקות היו תקינות. ובחלקן אף מספר ימים מעל גיל ההריון.
סקירה שניה שבוצעה בשבוע 26 הראתה כי העובר באחוזון ה-50 וכי ה-AC הוא 21 תואם לשבוע 25+3.
באולטראסונד בשבוע 37, הערכת משקל קילו ו-AC הוא 22.13 תואן לשבוע 26+4.
באולטרסאונד שביצעתי היום הערכת משקל 1262-מעל אחוזון 25 וה-AC ( לאחר מספר מדידות של הרופאה)תואם לשבוע 27+6.
הרופאה ביקשה שאגיע למעקב בעוד שבוע וחצי-שבועים,וכתבה: עובר במצב ראש, פאופיל ביופסי תקין, הערכת משקל 1262 גרם (מעל אחוזון 25), היקף בטן תואם 27.6,שליה אחורית, צוור סגור 43 מ"מ. זרימה בעורק טבורי תקינה 2.66 SDR.
-הרופאה אמרה שכל שאר המדדים תקינים, כולל מוניטור שעשיתי וכמות מי שפיר ושעלי להיות רגועה.
ביצעתי גם בדיקות דם לפני כחודש שחזרו תקינות.
מיותר לציין שאני לא.... ביחוד אחרי שקראתי מידע באינטרנט...
אבקש לדעת מה זה אומר? מתי צריך להתחיל לדאוג??אשמח לקבל עוד מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי a
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2010אינני רואה סיבה לדאגה. סה"כ ממדי העובר בגדר הנורמה לגיל ההריון. נראה לי כי הרופאה שלך יודעת מה היא אומרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
א18/07/2010תודה רבה על התשובה!! אני אכן מקווה מאוד שהכל תקין. האם זה סביר לבצע את האולטרסאונד מעקב בעוד כשבוע בדיוק בשל אילוצים...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף הראש והבטןלנה18/07/2010
שלום רב. אני בת 38, הריון ראשון אחרי טיפולי IVF ותרומת זרע. אני בשבוע 32+1. להלן הנתונים של בדיקות US:
שבוע 23+6
BPD 5.52
AC 19.12
FL 4.48
שבוע 25+6
BPD 6.2
AC 19.6
FL 4.9
שבוע 32+1
BPD 7.3
AC 26.9
FL 6.4
האם יש מקום לדאגה? היקף הראש והבטן קטנים יותר מגיל ההריון. יש ירידה באחוזונים. בסקירה ראשונה היה הכל תקין. בדיקת מי שפיר תקינה לגמרה. הרופא אמר שאין מה לדאוג כרגע. יכול להיות שהוא רק מרגיע אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללנה
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2010בהחלט יתכן מצב בו קיימת ירידה בגדילת העובר, אם כי בגדר הנורמה לגיל ההריון. יש לברר אם לא מדובר באי ספיקה שיליתית, או בזיהום תוך רחמי. מה שחשוב זה לצפות בבדיקות אולטראסאונד עוקבות אם יש צמיחה של העובר לאורך עקומתו. אם הצמיחה תקינה, העובר מעט קטן ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רענת18/07/2010
בסקירה מאוחרת נמצאה הרחבה של אגן הכליה משמאל של 7.3 מ"מ ומימין 5.3 מ"מ
חלבון עוברי יצא מעט מוגבר AFP 2.2 MOM
רציתי לדעת האם קיים קשר בין חלבון עוברי גבוה לבין הרחבה של אגן הכליה או בעיות כליה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2010בעיקרון, גודל אגני כליה עד 7 מ"מ, נחשב לממצא תקין בגיל ההריון בו מבצעים את הסקירה המאוחרת.
חלבון עוברי של 2.2 נחשב לתקין בכל מדינות העולם למעט ישראל שם הערך הינו 2.למה? יש לשאול את היועצים הגנטים. הקשר היחיד המוכר לי בין חלבון עוברי גבוה לכליות הינו כאשר באולטראסאונד מזהים כליות עם ציסטות דקטנות מרובות בכליות גדולות ביותר ועם חסר ניכר עד מלא של מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירקרן17/07/2010
בעקבות סקירה ראשונה שביצעתי בשבוע 14 נצאו 2 מקודים אקוגנים בלב + 2 ציסטות בעורף נשלחתי לייעוץ גנטי שאישר לי לעשות מי שפיר
בעקבות כך ביצעתי את הדיקור בשבוע 16+2 [ מחכה לתשובות ]
ברצוני לדעת האם לא עשיתי זאת מוקדם מדי ואילו השלכות או סיכונים יש לביצוע מי שפיר בשבוע 16+2 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2010עשית את הבדיקה בזמן!
ניתן לבצע דיקור מי שפיר החל משבוע 16 ללא כל בעיות. להיפך, הפרופורציה בין גודל העובר לכמות מי השפיר שסביבו, טובה יותר דווקא בגילאי הריון צעירים יותר.
אין כל תוספת סיכון בגיל הריון זה, מבחינת ביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהדנה17/07/2010
שלום,
לפני כחודש וחצי הייתה לי גרידה עקב הפלה נדחית בחודש שמיני. באולטרסאונד שעשיתי שלושה ימים לאחר הווסת הראשונה שאחרי הגרידה נצא כי הרחם חזרה למצב תקין, אך בשחלה השמאלית קיים ממצא ציסטי המורגי בגודל 4 ס"מ. מה משמעות הדבר והאם ניתן להיכנס להריון למרות הציסטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2010הממצא של ציסטה המורגית נובע מדימום לאחר ביוץ לגופיף הצהוב, שהינו האיזור בשחלה ממנו נפלטה הביצית. הממצא בד"כ חסר משמעות ונעלם לקראת הוסת הבאה, כך שלא צריכה להיות בעיה מבחינת הריון עתידי. בכל מקרה, עקב המצא יש לשים לב לכל כאב חריג וממושך באיזור שחלה זו. מומלץ לבצע אולטראסאונד לאחר הוסת לצפייה בהעלמות או נסיגת הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת סקריה מוקדמתח16/07/2010
שלום לכולן,
ביום רביעי עשיתי סקריה מוקדמת, אני בשבוע 17.
בסקירה המוקדמת הכל היה תקין, חוץ מכמה הערות שהרופא רשם:
1. נצפתה בצקת קלה בעור הפנים
2. נצפה נוזל פריקרדיאלי מבסביב לחדר הימני בלב המסתם הטריקוספידלי בעמדה נמוכה ושונה מהמצופה.
3. רצוי מעקב גדילה - persistent rt umbilical vein
השאלה שלי היא:
האם יש סיבה לדאגה?
הופניתי בעקבות הנוזל לאקו לב - קיבלתי הפניה דחופה אבל אני בשבוע 17, ואמרו לי שמומלץ לבצע את הבדיקה רק בשבוע 20.
אודה לתשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר סקירה
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2010הבצקת הקלה בעור הפנים ככל הנראה חסרת משמעות. יש לעקוב בסקירה השניה. מעט נוזל פריקרדיאלי נצפה כמעט בכל סקירה, ונעלם בד"כ לקראת הסקירה השניה. בדיקת האקו לב עובר תתן תשובה מוסמכת לגבי המסתם בלב. הממצא של PRUV אינו סיבה לדאגה, ונובע ממיקום אמצעי של כיס המרה יחסית לוריד הטבור. הממצא קשור בשכיחות יתר של מומים כרומוזומלים, ולכן כדאי להתייעץ עם יועץ גנטי לגבי הצורך בדיקור מי שפיר.
קרוב לודאי שבנוכחות אקו לב עוברי תקין וכרומוזומים תקינים - תזדקקי למעקב די שגרתי בהמשך ההריון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקאפרת15/07/2010
שלום,
אני קוראת כאן די הרבה שיש בנות המגיעות לבדיקת US בשבוע 7 ומעלה והעובר חלילה ללא דופק.
מדוע זה קורה ? מי קבוצת הסיכון ? ומה הם האחוזים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפ
ד``ר רון ברדין17/07/2010הפסקת היתפחות העובר בשליש ה 1 היא תופעה לא נדירה. כ 17% מההריונות. לגבי הסיבות אפ אני מברך על התעניינותך הכללית אך לא כאן המקום לפרטן ואת מוזמנת לבחון זאת בפורומים המתאימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשרית15/07/2010
מדובר בתוצאות גדילת עובר שבוע 32 + 0
אשמח לדעת באם הערכים הנ"ל תקינים?
תודה רבה....
מדידות:
BPD
86 מ"מ מתאים לשבוע 34W5D
HC
307 מ"מ מתאים לשבוע 34W 3D
AC
294 מ"מ מתאים לשבוע 33W 4D
FEMUR
64 מ"מ מתאים לשבוע 33W 0D
ממוצא גיל ההריון על פי HC ו FL :
33W 5D
יחסים/משקלים:
HC/AC 1.04
AC/FEMUR 4.59
BPD/FEMUR 1.34
HC/BPD 3.57
FL/HC 0.21
הערכת משקל העובר עפ"י HADLOCK1:
2209 גר
הערכת משקל עובר עפ"י HADLOCK4:
2235 גר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד``ר רון ברדין17/07/2010שרית שלום רב
הערכת המשקל של עוברך היא סביב אחוזון 80 לגיל הריון. בטווח התקין-מאחר וגדול בשבועיים יש מקום לבדוק האם פער זה קיים מתחילת ההריון ואז בעצם גיל ההריון מתקדם יותר. במידה ולא בצעי הערכה נוספת כשבועיים מבדיקה קודמת זו של 32 שבועות לראות האם מגמה של פער וכמות מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש העובר קטן ב3 שבועותעדן ח.15/07/2010
שלום,
בשבוע 35.1 (למרות שהמחזור הוא כל 33 יום) התגלה היקף ראש קטן ב3 שבועות:
BPD 79.5מתאים לשבוע 32.2
HEAD CIR 293מתאים לשבוע 32
AB.CIR 303מתאים לשבוע 34.3
FEMUR LENGHT 69 מתאים לשבוע 35.1
HC/AC יחס 96
משקל 2300
אולטראסאונד אשר נעשה בשבוע 32.1:
BPD 77 מתאים לשבוע 31.2
HEAD CIR 286 מתאים לשבוע 31.1
AB.CIR 282 מתאים לשבוע 32.2
FEMUR LENGHT 62 מתאים לשבוע 32
HC/AC יחס 1.01
משקל 1800
חשוב לציין שבכל הבדיקות במהלך ההריון היה פער של שבוע ו כמה ימים בהיקף ראש
בכל הבדיקות כמות מי שפיר תקינה ומצג ראש
היקפי ראש של ההורים:
אני= 54
בעלי= 56
אמא של בעלי ושלי 52
הייתי ביעוץ גנטי והדאיגו אתי נורא עם כל הסיפורים מה זה יכול להיות, למרות שרופא המטפל לא כל כך סומך על ההמכשיר האולטראסאונד בקופת חולים והפנה אותי לבדיקה בבית חולים בעוד שבוע...
אני פונה בבקשה להסביר לי האם הממצא מאוד חריג או שיש לי תקווה...
כל יום בשבילי זה נצח עכשיו!!
בבקשה תתיחסו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדן
ד``ר רון ברדין17/07/2010עדן שלום רב
על פי הטבלאות המצויות בידי היקף הראש של עוברך אמנם קטן משבוע ההריון אך נימצא בטווח 2 סטיות תקן לגיל הריון וזה נחשב בתחום התקין ( מינוס 2 סטיות תקן הם 289 ממ והמדידה שצירפת היא 293 ממ. )פער בין מינוס 2 ל מינוס 3 סטיות תקן מצריך בדר"כ בירור מכוון כגון סקירה מכוונת למח , בדיקת לזיהומים ועוד. בשלב זה למרות שאת בשבוע הריון מתקדם בצעי כפי שהנחו אותך את הערכה בבית החולים ובהתאם המשך ניהול הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 34+5כרמית15/07/2010
בהערכת משקל התקבלה התאמה לשבוע 34 ,
מדדים :
BPD- 82
HC 307
AC- 297
FL 64
התקבלו שני מדדי HC :
307 מ"מ, ו- 294 מ"מ
( ההתאמה לשבוע והערכת משקל 2.2 ק"ג- נעשו ע"פ 307 )
בסיכום נכתב כי סטיית תקן בין 1-2, ונאמר לי שזה תקין.
אודה לחוות דעתך, שכן יצאתי מוטרדת ולחוצה מהבדיקה.
רופא המעקב הנחה אותי לקבוע הערכה נוספת לעוד כשבועיים- האם אתה ממליץ גם להערכה נוספת תוך שבועיים או פחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמית
ד``ר רון ברדין17/07/2010כרמית שלום
היקף ראש בטווח שבין מינוס 1 ל מינוס 2 סטיות תקן נחשב אכן בתחום התקין ואני בהחלט מסכים עם המלצתו של הרופא המטפל שלך לביצוע הערכה נוספת כשבועיים מבדיקה קודמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רון ברדין
כרמית18/07/2010רציתי לוודא שהמדידה הנמוכה היא אכן בטווח הסטייה הנורמאלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
כרמית19/07/2010אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לקבלת תשובה
כרמית20/07/2010האם המדידה הנמוכה היא בטווח הסטייה הנורמאלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכרמית
ד``ר רון ברדין22/07/2010כרמית שלום
אכן גם 294 ממ היקף ראש הוא בטווח של פחות ממינוס 2 סטיות תקן לגיל הריון כלומר בתחום התקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סינון לתסמונת דאוןאיה15/07/2010
אני בת 41
גיל ההריון 12+3גיל ההריון על קול 13+3
תוצאות הבדיקות של שקיפות עורפית:
crl:72 מ"מ
papa-a3.83miu/ml1.07mom
free-b-hcg26.17miu/ml1.38mom
n.t.2.2mm1 לדאון:
לפי הגיל והבדיקות1:180
לפי הגיל בלבד:1:90
screen positive-נא לפנות מיד לרופא המטפל להסבר התוצאות ותאום יעוץ גנטי
1.האם התשובות מתאימות לגילי ?2.האם התשובות בסדר?3.האם התשובות הם רק סטטיסטיקה ?ומה שקובע זה האולטרסאונד של שקיפות עורפית שיצא בסדר?4.האם אהיה חייבת לבצע מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רון ברדין17/07/2010יעל שלום רב
אתחיל דווקא מהסוף- דיקור מי שפיר איננה בדיקת חובה ועלייך יהיה לקבל ההחלטה. בדיקות הסקר השונות כולל שקיפות עורפית , חלבון עוברי טרימסטר 1 , סקירת מערכות עובר ותבחין משולש מנסות לנבא את הסיכון לתסמונת דאון ברמת דיוק שתתקרב לזו הפולשנית ,כלומר מי שפיר ,הנותנת התשובה ב 100% אמנם בדיקת שקיפות עורפית תקינה אצלך כך גם חלבון עוברי טרימסטר 1 אך גילך הוא הפרמטר מעלה הסיכון. מקובל להמליץ דיקור מי שפיר בסיכון העולה על 1:380 .
בכל מיקרה אם את מתלבטת אמליץ שתבצעי ייעוץ גנטי מכוון לשאלתך לגבי כן/לא/ דיקור מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית העובר לא מתרוקנתאורית15/07/2010
שלום,
אני בשבוע 37 ולעובר (זכר) אגני כליות מורחבים.
אתמול במהלך בדיקה נאמר לי ששלפוחית העובר לא מתרוקנת.
מה המשמעות של כך?? היא יכולה להתפוצץ?
לא כדאי ליילד עכשיו לפני שיגרם לעובר נזק גדול יותר??
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר רון ברדין17/07/2010אורית שלום רב
כוונת הבודק הייתה שבמהלך בדיקתו הוא לא צפה בהתרוקנות השלפוחית סביר להניח שלו הבדיקה הייתה ממושכת ויותר , ניתן היה לצפות בהתרוקנות השלפוחית מאחר ואינך עוסקת ברפואה ובמינוחים אלה אני מבין את התסריט הגרוע שדמיינת -שהשלפוחית איננה מתרוקנת והיא עלולה להתרחב עד שתיתפוצץ.. לא בזה מדובר וכן לא מקובל במיקרים אלה לבצע זירוז לידה
בהצלחה
בכל מיקרה אם מדובר בהרחבה משמעותית על רופא הילדים להיות מיודע אחרי הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ללא עוברזוהר15/07/2010
שלום,
לפני כשבוע גליתי שאני בהריון בבדיקה ביתית, באותו יום היה לי תור אצל הגינקולוג עקב איחור במחזור. וסת אחרונה היתה ב8.5.10 , לאחר הפסקת גלולות לפני כחודש וחצי לפני הוסת. ב 31.5 ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית (עקב נסיון להיכנס להיריון) ותוצאתה הייתה חיובית.
בביקור אצל הרופא (כעבור 8 שבועות מהוסת האחרונה) נעשתה לי בדיקת דם, שתן וכן אולטרסאונד. בדיקת הדם הצביעה על קיומו של הריון מוקדם (בטא 430). למרות זאת באולטרסאונד לא נצפה עובר כמעט בכלל. כך שכל התוצאות מצביעות על הריון מוקדם ושלא מתאים לשבוע ההריון לפי החישוב שלי. יומיים לאחר מכן ביצעתי בדיקת דם בשנית, והתוצאה הייתה 740, מה שיכול להצביע על התפתחות תקינה.
כעת אני מחכה לבדיקת אולטרסאונד שניה בעוד כשבוע. נכון להיום אני לא מרגישה תופעות חריגות (אין בחילות קשות או הקאות), ואין דימום.
שאלתי היא: מהוא הסיכוי להריון תקין? ומה יכולה להיות הסיבה להיעדר עובר באולטרסאונד?
ואם ההריון אינו תקין, האם האולטרסאונד אמור לעלות על זאת?
תודה רבה,
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
זוהר15/07/2010רציתי להוסיף שביצעתי בדיקת הריון ביתית יום לאחר האיחור וכשבוע לאחר מכן, ושתיהן היו שליליות. כך שרק לאחר כשבועיים וחצי מהאיחור התגלתה תוצאה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת עידוד
עינב15/07/2010היי.
רציתי לשתף אותך במשהו:
החמזור שלי מעולם לא היה סדיר. פעם אחרונה שקיבלתי מחזור הייתה בתחילת מאי ואחרי כמה שבועות גיליתי שאני בהריון. גם אצלי בדיקת דם ובדיקת שתן הראו תשובה שלילית בהתחלה. לפי החישוב הרופא שלי אמר שמשהו לא תקין, בעיקר כי הבטא גבוהה מאוד ורואים רק שק הריון וההריון לא מתפתח כראוי ועליי לחכות שבועיים!!!
{ וזה אחרי הפלה לפני כשנה... ] מיותר להגיד לך מה עבר עליי ברותם שבועיים . לבסוף; ברוך ה', ההרייון תקין וכן ראו עובר עם דופק לאחר זמן מה. מסתבר שפשוט היה ביוץ מאוחר ויש נשים שאצלן הביוץ לא קבוע ולכן נותנים תאריך משוחזר לגיל ההריון.
מקווה שעודדתי אותך מעט. הכל יכול עוד להיות בסדר.
המון הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עינב :)
זוהר15/07/2010קודם כל מזל טוב! :) מאחלת לך הריון קל . ושוב תודה, הצלחת לעודד אותי לפחות עד האולטרסאונד הבא בעוד שבוע. אני כבר שבוע מחפשת כל פיסת מידע שתוכל לעזור... אני מתארת לעצמי שאת יודעת איך ההרגשה.
איחולי,
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות אולטרסאונדשירלי14/07/2010
שלום רב,
היום בבדיקת הערכת משקל שבוע 36+0.
המדדים היו:
BPD-90 מי"מ מתאים ל-37+0
HC-321 מ"מ מתאים ל-35+5
AC-322 מ"מ מתאים ל- 36+3
FL-67 מ"מ מתאים ל- 34+2
הערכת משקל 2650 גר'
כמות מי שפיר 82 מ"מ
S/D 2.7-כלי דם
יש לציין הריון בסיכון בשל רעלת הריון בלידה קודמת.
האם כמות מי השפיר היא גבולית ודורשת מעקב?
התור למרפאת סיכון בעוד שבוע,האם להמתין או לנסות להקדימו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
ד``ר רון ברדין14/07/2010שירלי שלום
אבסולוטית כמותך מי השפיר נחשבת בתחום התקין
כמות מי שפיר של 88 מ"מ היא מעל אחוזון 5 לשבוע זה. לגבי עיתוי התור עוד שבוע נישמע סביר.
עלייך להקפיד במיחד על מעקב תנועות . בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?!רוית14/07/2010
מחזור אחרון 26.05.10
בדיקת דם ראשונה 05.07.10 בטא 10
בדיקת דם חוזרת 12.07.10 בטא 10 שוב
בבדיקת אולטרסאונד נמצא ממצא ציסטי עכור 24X23 ממ שחלה ימנית
שחלה שמאלית תיקינה
עובי רירית רחם 3.6 בלתי סדירה
דוגלס - נראה נוזל
אני כבר אובדת עצות כל פעם מישהו אומר לי משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד``ר רון ברדין14/07/2010רוית שלום רב
בהריון תקין ביום ראשון של איחור ערך הבטא הוא 100 יחידות ואמור להכפיל עצמו כל יומיים
כך שהנתונים לעיל לא מתאימים להריון
המשיכי מעקב על פי הנחיות רופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)